論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: ` 在我沁裡你是我的最愛<3 (口語) 第一次用口語打.
檸檬:) (雞*)
普通會員

在線王勳章  
UID 41727
積分 890
經驗 105
YK幣 543
帖子 294
精華 0
註冊 2011-3-26
用戶註冊天數 4781
用戶失蹤天數 3645
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
` 在我沁裡你是我的最愛<3 (口語) 第一次用口語打.

沬: 同佳佳豬係超級好朋友,喜歡憶b<3
  憶bb: 一直跟沬b戀愛,是超級好的男人.
  佳豬: 愛笑,對朋友超好,但對愛情還不熟悉.
  坤: 喜歡佳佳,但後來還是分手的收場.

後+人物>v<

第1章-- 新生日
  我換左新3就去我既新中學>v<
  好期待牙...吾知會識到咩同學呢-v-?!
  搭12a番學去0v0-------->去到啦.
  去到間學校啦,點解好似無個友善咁既-_-"
  好似好恐怖咁0.0 s0 sad...
  今日個迎新日都無個令囝既-.-....
  沁諗: [超超超-_-...一定係我入錯門口,一定係咁啦!]
  miss講野啦0v0.
  miss: [我係你地既班主任,我叫miss黃,依+我地開始點名-v-.]
  睇落又好似幾友善咁啵>v<
  [xx沬!]
  我仲係到發緊夢呢-.-
  [xx沬!]
  我先係到慢慢舉手報到.
  miss黃好似嬲嬲地-_-啤住我...
  help me>__<!
  完來好人係無樣睇嫁-3-...
  miss黃個樣又變番友善-_-
  女人真可怕,話變就變...
  miss黃: [各位同學,我地學校有準備一d活動比同學互相認識]
  我地開始第一個活動0_0
  下...要蒙眼既@__@
  miss幫我地分左組.
  我同一個女囝一組0v0睇落佢又幾可愛.>v<
  我主動問佢: [你叫咩名牙-v-?!]
  佢好怕醜咁講: [我...叫佳佳.]
  我又講: [吾洗咁緊張嫁-0-v 做個朋友牙,好無牙]
  佢點頭,話咁快就k0左一個xp
  第一個活動就係一個人蒙住對眼,一個人做指揮去執波-_-!
  有d難度-.-睇泥都係我蒙眼嫁啦...
  開始啦...開頭都執左好多個,突然我吾知比咩kick到0___0...
  趺左落地下/_\
  痛死人啦\3/

---待續---  

我作口語好睇d定係書面語好睇d-_-?!
比d意見,吾該-0-
我覺得我作書面語好似好睇好多啵-.-
口語我都吾知自己作咩..

最近5次評分記錄
jessie72310   2011-5-4 08:02 PM   YK幣  +5   支持你篇原創,,十卜你.
千草乂   2011-5-3 08:28 PM   YK幣  +5   感謝你發表了自己原創的文章;]+油;]
星月`穎   2011-5-3 08:09 PM   YK幣  +4   感謝你發表了自己原創的文章

楓楓楓楓楓楓-V-
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
星月`穎 (kai穎♡)
高級會員
Schiz0phrenia;)

在線王勳章   發帖王勳章   服務勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   大富豪勳章   論壇週年紀念星章  
UID 40089
積分 2661
經驗 723
YK幣 2251
帖子 1512
精華 0
註冊 2011-1-27
用戶註冊天數 4839
用戶失蹤天數 3765
來自 某個星球
性別 女仔
狀態 離線

都ok啊!~ 支持原創啊!~
但係吾知點解;
有啲睇到眼花添@@

一個叫阿穎嘅kai子;)
FB; Sochan chan
鐘意自己加;)
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
千草乂 (wingyan)
高級會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 36181
積分 2150
經驗 618
YK幣 2503
帖子 1156
精華 0
註冊 2010-8-30
用戶註冊天數 4989
用戶失蹤天數 3452
性別 女仔
狀態 離線

正;]
+油;]
我會睇;]
keep 住睇;]
好睇;]
快dpost埋;]

我 看起來很好 不需要依靠 請別來打擾 愛~ 在身邊圍繞 我接收不到 暫時不敢面對心裡 空虛的一角 可不可以可不可以可不可以不勇敢 能不能停止對愛渴望 可不可以痛哭一場風雨過後會看見曙光 This too shall pass 我堅持這希望 雨 淋濕了眼眶 悲傷中要堅強 是考驗 是成長 風 吹散了偽裝 只剩下迷惘 雷電交響 放大了一個人的孤單 終於發現抵抗會更難內心的呼喚不該隱藏 所以擁抱影子 轉身背向陽光 沉淪一分鐘的絕望 卻還堅信 this too shall pass
普通會員

在線王勳章  
UID 41727
積分 890
經驗 105
YK幣 543
帖子 294
精華 0
用戶註冊天數 4781
用戶失蹤天數 3645
性別 女仔
狀態 離線

哈哈..因為我差吾多每一句都打左表情符號xp

楓楓楓楓楓楓-V-
高級會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 36181
積分 2150
經驗 618
YK幣 2503
帖子 1156
精華 0
用戶註冊天數 4989
用戶失蹤天數 3452
性別 女仔
狀態 離線

[女人真可怕,話變就變...\]
呢句正;]

我 看起來很好 不需要依靠 請別來打擾 愛~ 在身邊圍繞 我接收不到 暫時不敢面對心裡 空虛的一角 可不可以可不可以可不可以不勇敢 能不能停止對愛渴望 可不可以痛哭一場風雨過後會看見曙光 This too shall pass 我堅持這希望 雨 淋濕了眼眶 悲傷中要堅強 是考驗 是成長 風 吹散了偽裝 只剩下迷惘 雷電交響 放大了一個人的孤單 終於發現抵抗會更難內心的呼喚不該隱藏 所以擁抱影子 轉身背向陽光 沉淪一分鐘的絕望 卻還堅信 this too shall pass
普通會員

在線王勳章  
UID 41727
積分 890
經驗 105
YK幣 543
帖子 294
精華 0
用戶註冊天數 4781
用戶失蹤天數 3645
性別 女仔
狀態 離線

第2章-- 憶0_0?!
  同佳佳熟左d,就問佢住邊0V0
  完來住係我屋企附近...-V-
  實在太好啦
  到左第二日番學!__!
  我地要調位0_0..
  佳佳豬在我前面._.
  隔離果個=0=...
  男囝.?!
  樣都係普通樣-_-...無咩特別
   我諗緊點同佢開埸白好-.-..
  我: [hi~我叫沬0V0]
  佢用住無禮貌既眼神望住我...
  激死我啦\3/
  佢講左一句嗨-__-!
  聽講佢好似叫做憶-.-
  睇泥好難相處咁,死得啦-_-
  話咁快我地要上第一堂數學!_!
  我好討厭數學!__!
  見到就想死...
  要做功課牙/_\HELP!
  我係咁望憶本數學簿*__*
  偷睇中a__a
  突然比佢見到-_-....
  算,扮無野-.-
  憶: [吾識做咩你-.-?想吾想抄呢a__a?!]
  我: [緊係想啦.>V<比我啦!]
  憶: [我彩你都傻啦>~<]
  我火都泥\3/咩態度牙!___!..
  我: [哼!...]

---待續----

楓楓楓楓楓楓-V-
高級會員

UID 36181
積分 2150
經驗 618
YK幣 2503
帖子 1156
精華 0
用戶註冊天數 4989
用戶失蹤天數 3452
性別 女仔
狀態 離線

CM~~~~~
+油;\\\

jessie72310 (`Ah YinGcyyzwyavaˇ)
普通會員
`★尐瑩籽v33v;;))ˇ

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
註冊 2009-6-17
用戶註冊天數 5428
用戶失蹤天數 4358
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2011-5-4 08:03 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
回覆 #6 檸檬:) 的帖子

cmcm;;)))
加油`.

`好知己TPK;;))+YLK;;))
FB:海綿瑩囝/Ah Cyyzwyava.
兩個FB都歡迎自加;;))`
高級會員

在線王勳章   發帖王勳章   服務勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   大富豪勳章   論壇週年紀念星章  
UID 40089
積分 2661
經驗 723
YK幣 2251
帖子 1512
精華 0
用戶註冊天數 4839
用戶失蹤天數 3765
來自 某個星球
性別 女仔
狀態 離線

哈哈哈;

憶: [吾識做咩你-.-?想吾想抄呢a__a?!]
我: [緊係想啦.>V<比我啦!]
憶: [我彩你都傻啦>~<] <----好得意;)

繼續繼續(!)
期待下一集*v*

鐘意自己加;)
普通會員

在線王勳章  
UID 41727
積分 890
經驗 105
YK幣 543
帖子 294
精華 0
用戶註冊天數 4781
用戶失蹤天數 3645
性別 女仔
狀態 離線

多謝支持>v<
我會努力作的<3

第3章-- 暗戀:p
  幾日後...終於比我發現到比較正常d既男囝啦xp
  個樣都幾令囝-v-
  笑起上泥仲型tim-0-v.
  極品!
  開始佢行邊到,我又行邊到>v<
  電死我啦-v-好令囝.
  憶好快收到料-.-
  憶: [咁快中意人既你a__a?!]
  我: [哼-_-仲好講,你上次吾借數學比我抄\3/]
  憶: [女人真係小器=_=]
  我: [關你咩事姐^__^?!]
  憶無講野-.-
  上堂lu-_-
  無野做...
  佳佳豬訓著左0_0
  憶望住我-.-
  我: [望咩望-.-]
  憶: [望你咩吾知醜@_@]
  我激到噴火\3/
  我: [收聲牙,肥囝憶\口/.再嘈食左你]
  憶: [/__\吾好食我牙.]
  我: [吾好係我面前扮可愛牙\3/]

---待續---

楓楓楓楓楓楓-V-
高級會員

UID 36181
積分 2150
經驗 618
YK幣 2503
帖子 1156
精華 0
用戶註冊天數 4989
用戶失蹤天數 3452
性別 女仔
狀態 離線

CM~~~
好睇;]

我: [收聲牙,肥囝憶\口/.再嘈食左你]<好正;

普通會員

在線王勳章  
UID 41727
積分 890
經驗 105
YK幣 543
帖子 294
精華 0
用戶註冊天數 4781
用戶失蹤天數 3645
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #11 千草乂 的帖子

多謝支持>w<
我會努力作的.

楓楓楓楓楓楓-V-
高級會員

UID 40089
積分 2661
經驗 723
YK幣 2251
帖子 1512
精華 0
用戶註冊天數 4839
用戶失蹤天數 3765
來自 某個星球
性別 女仔
狀態 離線

沬同憶啲對話好得意好好笑啊(!)
樓主繼續加油(!);)
超期待*v*

鐘意自己加;)
普通會員

在線王勳章  
UID 41727
積分 890
經驗 105
YK幣 543
帖子 294
精華 0
用戶註冊天數 4781
用戶失蹤天數 3645
性別 女仔
狀態 離線

聽日再作~-V-...

楓楓楓楓楓楓-V-
jessie72310 (`Ah YinGcyyzwyavaˇ)
普通會員
`★尐瑩籽v33v;;))ˇ

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
註冊 2009-6-17
用戶註冊天數 5428
用戶失蹤天數 4358
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2011-5-7 12:37 AM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
回覆 #10 檸檬:) 的帖子

CMCM;;))
十卜你.

`好知己TPK;;))+YLK;;))
FB:海綿瑩囝/Ah Cyyzwyava.
兩個FB都歡迎自加;;))`