論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: YK吹水離題台 - 第十二節
FeiFei
版主

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
註冊 2010-10-19
用戶註冊天數 4953
用戶失蹤天數 3507
來自 HK
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
回覆 #120 keith_keith 的帖子

續集~~~
btw你咪係樓主
btw你粗口係入面

btw
小弟有一day由旺角返屋企,由於太夜,因此要搭亡命小巴

在小巴上坐在司機後的一對情侶,在上車後不斷鬧交。
女的不斷鬧男是仆x,而男則鬧女的是死8x。
經過15分鐘的「口部對戰」,男的終於忍不到,講了一句粗口。
男︰「正臭x,講極都唔明,正臭x(x為粗口也)」
女︰「如果真系臭,咁你又『奶』」
突然全車靜晒,司機減速駕駛。

各位男士要講粗口鬧人要三思
免得把生活公諸於世。

好想回到以前那單純、天真的時光
十分懷念以前的日子啊~~~ :)
「會不會 有一天 時間真的能倒退」
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
keith_keith (A.dmin)
管理員
神過電腦神童

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章   壇主星章   論壇週年紀念星章  
UID 21914
積分 20712
經驗 2611
YK幣 10635
帖子 7812
精華 2
註冊 2009-1-23
用戶註冊天數 5587
用戶失蹤天數 116
來自 太陽系中的火星
性別 男生
狀態 離線

回覆 #121 FeiFei 的帖子

不如改名做YK潮文台

YK吹水離題會 : 按此進入
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
FeiFei
版主

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
用戶註冊天數 4953
用戶失蹤天數 3507
來自 HK
性別 男生
狀態 離線

回覆 #122 keith_keith 的帖子

唔好啦
呢個吹水
開多個潮文台

管理員
神過電腦神童

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章   壇主星章   論壇週年紀念星章  
UID 21914
積分 20712
經驗 2611
YK幣 10635
帖子 7812
精華 2
用戶註冊天數 5587
用戶失蹤天數 116
來自 太陽系中的火星
性別 男生
狀態 離線

回覆 #123 FeiFei 的帖子

咁你開啦

我唔想管咁多個家族

btw,

擺粒膠響度以為笑人巧威威
但乜point都冇提出

憑咩去話人

尤其是係呢d真係正經討論ge post

真係想見到大家有誠意咁去就一個題目發表自己意見

唔係擺粒膠響度…自命清高咁笑人

FeiFei
版主

UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
用戶註冊天數 4953
用戶失蹤天數 3507
來自 HK
性別 男生
狀態 離線

回覆 #124 keith_keith 的帖子

隨便啦
我陣間再開~~~
btw

當我睇完你個帖,我好唔開心,我忍唔住,所以決定寫呢番心聲…我想問樓主你知唔知你自己做緊乜!?你帖嘅內容完全有害無益不知所謂,我真係唔明點解依家討論區搞成咁,咁多你D咁嘅人!你有冇諗過你開呢個帖會令人好不安,令幾多人受到傷害,點解你要咁做!?你父母可能在痛哭,痛恨你點解會變成咁,而佢地會問個天點解會生左你呢種人危害社會,佢地一定寧可生一個智障人士,都唔希望有你咁嘅衰仔…你嘅行為係完全浪費所有對你有期望嘅人嘅希望,浪費互聯網資源;浪費所有睇左你個帖嘅人宝貴嘅時間…你有冇諗過你可以用你發帖嘅時間用嘅做吓義工或做D對社會有貢獻嘅事;少D打飛機,孝順父母呢?

管理員
神過電腦神童

UID 21914
積分 20712
經驗 2611
YK幣 10635
帖子 7812
精華 2
用戶註冊天數 5587
用戶失蹤天數 116
來自 太陽系中的火星
性別 男生
狀態 離線

回覆 #125 FeiFei 的帖子

咁我聽日慢慢post

講起我就扯火啦
我家姐一路都在太古廣場一間名店做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,家姐原本諗住同拍拖多年既bf結婚
咁多年黎我家姐好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排關心研去過我家姐間店幫襯
不過serve佢既不是我家姐,但佢一買就買左好多野
過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我家姐就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
關小姐就同我家姐講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我家姐同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者好混亂先可以咁做
但佢見到關小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她
咁關小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我家姐搵幾年既錢
我家姐都唔敢得罪佢,一味道歉
跟住關小姐就走左人,家姐就同老闆備案
老闆瞭解左情況就無再追問
過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過關小姐一人
總之俾老闆話左兩句
又過幾日,關小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我家姐怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我家姐serve.
根住關小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我家姐雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我家姐終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我家姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我家姐話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆 備案
之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左

666118as (文少)
高級會員
文少

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   長期在線獎章   積極發帖獎章  
UID 36672
積分 16389
經驗 2986
YK幣 8750
帖子 6645
精華 0
註冊 2010-9-19
用戶註冊天數 4983
用戶失蹤天數 1256
來自 那個被世人放棄的地方
性別 男生
狀態 離線

回覆 #125 FeiFei 的帖子

唔好咁無聊好冇-,-?

FeiFei
版主

UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
用戶註冊天數 4953
用戶失蹤天數 3507
來自 HK
性別 男生
狀態 離線

話說如果要開既話
只係可以發潮文定係可以討論潮文好?

btw

有很多人在網上不同的論壇上打"不要在google搜索楊怡"

你們可知道楊怡的意思是什麼嗎?
也一樣有一個有關楊怡的信息
內容大概如下:
於一九四五年,一位中國藉中女楊怡,乘坐一艘灰色小船由中國內地漂遊到香港,一位神秘男人殺死了她,而且在背脊割了"楊怡"幾個字。一星期後,這消息傳到 tvb.com。現在,你已看完這篇訊息,她會在一星期後飄到家中奪取你最重要的家人性命。現在你已看完這篇訊息,她會在一星期後飄到你家中奪取你最重要的家人性命。解咒方法只有完成以下指示:將此訊息貼在其他三個留言版的回應內。

這是一個咒語嗎?
很多人為了解咒也服從信息
貼這文章到其他三個留言板上的回應內

據說將此訊息貼在其他一百個留言版的回應內,還可以幫你實現願望!
自幼便啞的文初再轉貼一百遍後,第二天竟能開口說話,醫生都說是奇蹟。
經歷了100次求婚都失敗的星野先生再轉貼一百遍後 ,第二天終於求婚成功了。
一名香港女大學生看完這篇訊息後,以為只是一般的連鎖信,沒有理會,第二天便被倒塌的百歲樹王壓死了。
這絕對不是無聊的信息,這是千真萬確的事。
friend說試過了,很靈,佢中左今期六合彩頭獎

請搵錯處

管理員
神過電腦神童

UID 21914
積分 20712
經驗 2611
YK幣 10635
帖子 7812
精華 2
用戶註冊天數 5587
用戶失蹤天數 116
來自 太陽系中的火星
性別 男生
狀態 離線

回覆 #128 FeiFei 的帖子

可以post,又可以討論

今晚係我窗台小酒吧,拿起係酒窖里取來82年百事.
撥下純合桃木做的塞子, 一陣香味撲面而來,我徐徐倒入
由歐洲進口的高腳杯,酒紅色的味道, 未嘗已令人昏醉.
我用手心的微熱,烘了一會兒,慢慢放進口中,那二氧化碳的味道
竟是廿多年不變,呵呵,人生何不如是,生命又何不如是,是更有味道,
還是一直如斯? 晚風拂面, 帶著三分醉意, 把人生思了一轉.
竟發現其實自己和街下行人一樣,如過河之鯽,在那明鏡之上,
惹了一身自己亦不知多少的凡塵. 82年,的確是好年份

FeiFei
版主

UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
用戶註冊天數 4953
用戶失蹤天數 3507
來自 HK
性別 男生
狀態 離線

回覆 #129 keith_keith 的帖子

ok
咁我去開啦

btw
http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=70592

btw

升中四了,還未試過拍拖,但毒男說:「不緊要,依家努力讀書考好會考,第時有錢你荒(慌)無女?」

結果,毒男克服了一個又一個的考試,升上大學;影畢業相時,發覺好多人都一雙一對,原來大學係撮合情侶既好地方。毒男依然一個,但他說:「不緊要,即將係我踏入社會大展拳腳既時候,亦係我幸福生活既開始!」

毒男努力工作,三年,五年,七年過去了,依然單身。但他終於達成了心願,成為高收入人仕 - 月薪達二萬零五百蚊。

毒男年過三十,開始疑惑:「點解我已經係成功人仕,但仲係無女?」更令他驚訝的是,公司不少女同事都同MK型男拍拖結婚,但那些男人可不是事業型喎,例如,Dorothy既男朋友只係中五畢業既Sales,月薪只有一萬八千蚊,比自己足足少了二千多元!點解?唔係努力讀書成為有錢人就有女既咩?

不知不覺毒男到了中年,身邊已無什麼朋友,自己渡過一個又一個既聖誕節及情人節。

毒男年老了,孤零零一個坐在公園,回想一生:「自己曾得過什麼?女人的身體是怎麼樣的?和女朋友係海邊共渡平安夜既滋味係點架?高登人不是經常留帖話:『後生時唔好浪費時間,第時有錢你荒無女咩!』我照做了,究竟什麼地方出錯?」

閱讀理解:
1.請歸納本文主旨(1分)
2.試分析究竟什麼地方出錯?(99分)

tomy11 (蘿莉控)
版主
校董

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   服務勳章   論壇週年紀念星章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 31599
積分 11026
經驗 2799
YK幣 7915
帖子 6945
精華 2
註冊 2009-12-6
用戶註冊天數 5270
用戶失蹤天數 2573
來自 二次元世界
性別 男生
狀態 離線

係時侯上學去..你地安息喇

PC:

PS3:
[/url]
KAI徽IAK (答爹男—安東尼.徽)
高級會員
其實毒撚一個更開心

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章   積極發帖獎章  
UID 40387
積分 16056
經驗 2177
YK幣 6546
帖子 5862
精華 0
註冊 2011-2-7
用戶註冊天數 4842
用戶失蹤天數 2440
來自 澳大利亞
性別 男生
狀態 離線

呀哈哈哈,
好耐冇見了,
琴日家長日大獲了……
本人拎全級尾二十之一
所以本人將隱居家中溫書,電腦都冇得開,冇得掂=[

☆☆常玩遊戲:osu!、SCII (NA)、SF2(TW)、CC(JP)
★★個人創作:http://blog.udn.com/anthonyfai1
☆☆遊戲直播:http://www.twitch.tv/kaixfai or http://www.hitbox.tv/kaixfai
★★youtube:http://www.youtube.com/user/KaiFaiProduction/
正因爲不知道什麽時候會結束,意義隨之産生。不管是停滯還是閉塞,也就是說安息也一樣,一定不是可以忽視或者享受的東西。
FeiFei
版主

UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
用戶註冊天數 4953
用戶失蹤天數 3507
來自 HK
性別 男生
狀態 離線

話說本人今日唔洗番學

最近5次評分記錄
〤暗影〤   2012-2-20 11:53 AM   YK幣  +1   me2

蛇`毒男`變態
版主
Newbie

發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   服務勳章   長期在線獎章   大富豪勳章   論壇週年紀念星章  
UID 42315
積分 10038
經驗 1116
YK幣 5321
帖子 7263
精華 0
註冊 2011-4-19
用戶註冊天數 4771
用戶失蹤天數 2652
性別 男生
狀態 離線

回覆 #133 FeiFei 的帖子

我想殺左你

FeiFei
版主

UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
用戶註冊天數 4953
用戶失蹤天數 3507
來自 HK
性別 男生
狀態 離線

回覆 #134 蛇`毒男`變態 的帖子

琴日家長日今日先唔洗番咋