論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

投票標題: 小學生應否談戀愛?  (單選) 本次投票已結束 [參與投票的會員]
`應該
  12 (15.79%)
`不應該
  36 (47.37%)
`無意見
  28 (36.84%)

標題: 小學生應否談戀愛?
bustercheung
管理員

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 43158
積分 18488
經驗 2816
YK幣 10306
帖子 9665
精華 4
註冊 2011-6-7
用戶註冊天數 4707
用戶失蹤天數 1041
來自 Hong Kong
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
小學生應否談戀愛?

我認為小學拍咩?-,-

咁細個識鬼咩-3-

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
shredder (RuBBisHxEK)
VIP會員
誰でも大好き

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   服務勳章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章  
UID 36076
積分 23608
經驗 3832
YK幣 11147
帖子 9528
精華 0
註冊 2010-8-27
用戶註冊天數 4991
用戶失蹤天數 4075
來自 不明世界
性別 男生
狀態 離線

我小六都拍過,, 最後都係失敗收場,,

鍵盤戰士小學雞攬住你個鍵盤瞓啦
你仲死板過我老豆
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
啊BeN
版主

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   積極發帖獎章   在線王勳章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29476
積分 24271
經驗 5394
YK幣 9124
帖子 7967
精華 0
註冊 2009-8-21
用戶註冊天數 5362
用戶失蹤天數 504
來自 水瓶座
性別 男生
狀態 離線

小五個時啲女都唔知乜野係拍拖 溝鬼溝馬咩

mar041106 (cheesee)
普通會員
LOL

發帖王勳章   在線王勳章   論壇週年紀念星章   大富豪勳章  
UID 34854
積分 5507
經驗 1291
YK幣 2524
帖子 2423
精華 0
註冊 2010-7-13
用戶註冊天數 5036
用戶失蹤天數 2986
來自 Equestria
性別 男生
狀態 離線

甘似小組討論題目........

ClaraK (SONE一個XDD)
普通會員

在線王勳章   發帖王勳章   大富豪勳章  
UID 34553
積分 2513
經驗 473
YK幣 2311
帖子 1739
精華 0
註冊 2010-7-1
用戶註冊天數 5048
用戶失蹤天數 4623
來自 香港
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mar041106 於 2011-8-16 03:37 PM 發表。 
甘似小組討論題目........

你好
歡近黎到論壇
=================
我覺得唔應該
太早熟喇
細細個又唔識野
比人呃就唔好啦

mar041106 (cheesee)
普通會員
LOL

發帖王勳章   在線王勳章   論壇週年紀念星章   大富豪勳章  
UID 34854
積分 5507
經驗 1291
YK幣 2524
帖子 2423
精華 0
註冊 2010-7-13
用戶註冊天數 5036
用戶失蹤天數 2986
來自 Equestria
性別 男生
狀態 離線

回覆 #5 ClaraK 的帖子

好有經驗wo
唔通.........XD
===================
1)學生雖然在求學階段,但談戀愛和學習沒有直接衝突!!
但因談戀愛而影響學習,是學生雙方問題,例如沒有自制能力~~

2)學習和談戀愛都是人生必經階段,學生都是人,談戀愛是人生總會遇到的,因此,學生可以在談戀愛中,學習到人生會有苦有甜!!

3)談戀愛是自由的,現在生活於一個講求自由的社會,所以談戀愛
已經無分階級,年齡,性別!!更何況是學生,所以學生談戀愛是個人
的選擇,不能阻止及規限!!!

sorryTAT
轉的(扣番)
做咩扣經TAT

[[i] 本帖最後由 mar041106 於 2011-8-16 03:50 PM 編輯 [/i]]

最近5次評分記錄
shredder   2011-8-16 03:49 PM   經驗  -2   又唔早講你係轉- -
shredder   2011-8-16 03:46 PM   YK幣  +2   感謝你為論壇作出寶貴的分享

普通會員

UID 34553
積分 2513
經驗 473
YK幣 2311
帖子 1739
精華 0
註冊 2010-7-1
用戶註冊天數 5048
用戶失蹤天數 4623
來自 香港
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mar041106 於 2011-8-16 03:43 PM 發表。 
好有經驗wo
唔通.........XD
===================
1)學生雖然在求學階段,但談戀愛和學習沒有直接衝突!!
但因談戀愛而影響學習,是學生雙方問題,例如沒有自制能力~~

2)學習和談戀愛都是人生必經階段,學生都 ...

我對樓上的論點抱有懷疑
我認為小學生有機會會因不懂編排時間而花費大量時間在談戀愛上
因而令學業退步
而事實的確如此
閣下可有聽過學生因談戀愛而學業退步?
就是因為小學生沒有自制能力
所以才更不應該談戀愛
以免影響學習
加上小學生心智並未成熟
對爱情一無所知
令騙子有機可乘
吃虧的終究是被騙的小學生
雖然早點有一個新經驗並不是一件壞事,
但在小學階段便嘗試談戀愛
實在未免太早和危險了一點
由此可見,
在小學階段便談戀愛不但會令學業退步,影響日後升學及發展
亦會給騙子一個作惡的平台,令更多小學生被騙。
((原創加分丫求求你
仲有冇其他論點?我想繼續

等一下
普通會員

論壇週年紀念星章  
UID 43759
積分 207
經驗 34
YK幣 213
帖子 79
精華 0
註冊 2011-8-2
用戶註冊天數 4651
用戶失蹤天數 2192
性別 男生
狀態 離線

我本人認為 小學生太早了 應該要等到高中 到 大學才是合理的

VIP會員
誰でも大好き

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   服務勳章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章  
UID 36076
積分 23608
經驗 3832
YK幣 11147
帖子 9528
精華 0
用戶註冊天數 4991
用戶失蹤天數 4075
來自 不明世界
性別 男生
狀態 離線

回覆 #8 等一下 的帖子

我現在初中, 已經和別人熱戀中了~

你仲死板過我老豆
管理員

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 43158
積分 18488
經驗 2816
YK幣 10306
帖子 9665
精華 4
註冊 2011-6-7
用戶註冊天數 4707
用戶失蹤天數 1041
性別 男生
狀態 離線

回覆 #9 shredder 的帖子

我認為:  中學生不應談戀愛.

VIP會員
誰でも大好き

UID 36076
積分 23608
經驗 3832
YK幣 11147
帖子 9528
精華 0
用戶註冊天數 4991
用戶失蹤天數 4075
來自 不明世界
性別 男生
狀態 離線

回覆 #10 bustercheung 的帖子

我都有咁諗過,, 但我真係好鐘意佢,, 你知唔知暗戀既味道有幾咁難受,,而且佢都鐘意我,, 咁無理由唔試下咖,,

你仲死板過我老豆
管理員

UID 43158
積分 18488
經驗 2816
YK幣 10306
帖子 9665
精華 4
註冊 2011-6-7
用戶註冊天數 4707
用戶失蹤天數 1041
性別 男生
狀態 離線

回覆 #11 shredder 的帖子

不過咁都好o既.....
起碼可以早D知果種feel係點樣.

VIP會員
誰でも大好き

UID 36076
積分 23608
經驗 3832
YK幣 11147
帖子 9528
精華 0
用戶註冊天數 4991
用戶失蹤天數 4075
來自 不明世界
性別 男生
狀態 離線

回覆 #12 bustercheung 的帖子

可以吸取經驗,, 如果失敗左都可以改進下自己,,

你仲死板過我老豆
普通會員

UID 34553
積分 2513
經驗 473
YK幣 2311
帖子 1739
精華 0
註冊 2010-7-1
用戶註冊天數 5048
用戶失蹤天數 4623
來自 香港
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 shredder 於 2011-8-16 04:30 PM 發表。 
我都有咁諗過,, 但我真係好鐘意佢,, 你知唔知暗戀既味道有幾咁難受,,而且佢都鐘意我,, 咁無理由唔試下咖,,

中學生又唔係不應談戀愛ge
不過呢個年紀會鍾意人都唔出奇
但係做決定之前真係要諗清楚D囉
要有分寸同埋唔好比自己成績下滑囉
如果真係唔夠定力嘅
錦就唔拍好過拍囉
費時累左自己
成績係決定你下半世嘅生活
但係愛情唔得

VIP會員
誰でも大好き

UID 36076
積分 23608
經驗 3832
YK幣 11147
帖子 9528
精華 0
用戶註冊天數 4991
用戶失蹤天數 4075
來自 不明世界
性別 男生
狀態 離線

回覆 #14 ClaraK 的帖子

我一定唔會因為愛情已令自己既成績下降,,
更何況我會同我既愛人一齊努力讀書.

你仲死板過我老豆