論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: [原創](半真半假)為姊妺所放棄的愛情 (出左Ch.6啦)
p445lkm4
普通會員

UID 21421
積分 388
經驗 23
YK幣 59
帖子 72
精華 0
註冊 2009-1-8
用戶註冊天數 5578
用戶失蹤天數 3016
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
[原創](半真半假)為姊妺所放棄的愛情 (出左Ch.6啦)

人物介紹:
=========女生=======
敏:中三,15歲,暗戀左丞一年半
宜:中三,14嵅,同拉一齊
=========男生=======
丞:中三,14歲,有女朋友不過吾係敏
拉:中三,16歲,同宜一齊

ps:1)只有拉5同我地一班
  2)全部都中2跳街舞

之後會增加人物….

故事背景:故事係由09年8月29號開始,系中一第一日反
ge時候敏第一次見同丞,個時敏覺得自己一定5會中2丞,
因為個時丞係咩住一個好白痴ge背包,但過左e日之後敏
就5記得左e個人,但過左兩年之後無意中記反起

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
p445lkm4
普通會員

UID 21421
積分 388
經驗 23
YK幣 59
帖子 72
精華 0
註冊 2009-1-8
用戶註冊天數 5578
用戶失蹤天數 3016
性別 女仔
狀態 離線

Ch1
中二下學期……
有一日系facebook有一個叫做拉ge人加左敏,佢地從個一
日開始就係facebook同msn傾計…
========= msn傾計中======
拉:hi
敏:hi
拉:我係facebook個果拉丫!
敏:我知丫,而且我係學校過你  (因為拉跑步好勁所以聽過佢個名)
拉:係咩,我都見過你,如果聽日反學見到你同你say hi 丫
敏:好丫!邊個見到對方先就同對方say hi先丫
拉:好丫
敏:就咁話!
= = = = = == = = ===== = = =
第二日反到學校…….
敏同拉見到對方
拉:hi  (佢第起仔手想敏個頭)
敏:hi  (因為敏見到拉第起仔手所以擋)
敏:做咩丫
拉:無!想拍伱個頭啫 (之後佢隻手就拍左落敏個頭到)
敏:下,咁我都拍反你

之後就打鐘上堂啦….直到放學反到屋企
敏又on左msn佢地兩個又繼續傾,今次佢地傾ge野深入左
而且知道左拉有跳開街舞

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
p445lkm4
普通會員

UID 21421
積分 388
經驗 23
YK幣 59
帖子 72
精華 0
註冊 2009-1-8
用戶註冊天數 5578
用戶失蹤天數 3016
性別 女仔
狀態 離線

可5可以比d cm丫!!!!吾該

p445lkm4
普通會員

UID 21421
積分 388
經驗 23
YK幣 59
帖子 72
精華 0
註冊 2009-1-8
用戶註冊天數 5578
用戶失蹤天數 3016
性別 女仔
狀態 離線

ch2
課室……
宜:敏我想學跳街舞丫
敏:好丫,我都有d興趣
宜:但係尹邊個教丫
敏:尹丞囉!佢地街舞咖!  (因為宜e家同丞拍緊拖所以我咁講)
宜:吾好啦
敏:咁….我有辦法

小息…..敏去左尹拉
敏:拉得5得行丫
拉:得!做咩丫?   (佢一邊講一邊拍敏個頭,但敏已經習慣左所以無擋)
敏:我知你識跳街舞,所以我想你教我同我個姊妹
拉:我無所謂,不過跳街舞好辛苦,你地得5得咖?
敏:ok!無問題
拉:咁你想學邊種丫?
敏:我想學最難ge breaking
拉:好丫!我教!咁你地決定左時間先再同我講丫
敏:ok!吾該你!  (其實係e個時候敏已經開始中2拉啦)

課室……..
敏:宜我尹左人教我地啦
宜:咁快邊個黎咖?
敏:間離班果個丫拉
宜:ok!但係你幾時識佢咖?
敏:之前佢系facebook加我ge
宜:哦
敏:5好講e d住啦!我地幾時開始學丫?我要同拉講丫!
宜:是彈啦!
敏:咁星期五夜晚落舞窿跳啦!佢地系個到跳開,加上丞又係到
宜:好丫,就星期五啦!
敏:ok!咁我同拉講啦!

放左學…….敏call丫拉
之前佢地系msn到交換左電話
=======傾電話中=======
拉: 敏點丫
敏:決定左星期五系舞窿丫
拉:ok!但個到好多男仔喔
敏:無所謂丫!
拉:ok!咁好丫
敏:拉,你聽蕉得5得行丫?
拉:得!做咩丫?
敏:約你食早餐
拉:好丫,系邊到食丫?
敏:m記
拉:好丫!咁聽日見啦!

p445lkm4
普通會員

UID 21421
積分 388
經驗 23
YK幣 59
帖子 72
精華 0
註冊 2009-1-8
用戶註冊天數 5578
用戶失蹤天數 3016
性別 女仔
狀態 離線

Ch3

M記……敏到左先
過15分鐘拉黎到

敏:你黎啦!
拉:等左好耐丫
敏:5係丫!你去買野食先啦
拉:咁好啦

過左5分鐘拉反到黎…….
敏:拉,跳舞要用d咩咖?
拉:你同你個fd要買護腕
敏:ok!咁我同佢講丫

之後佢地一齊行反學校…….

課室…….

敏: 宜,我地要買護腕丫
宜:好丫!咁放學一齊去買丫!
敏:ok
宜:不過要同埋丞去,得5得丫?
敏:無所謂!都慣啦

放左學系巴士站……..
宜同丞不停系到講甜言蜜語

敏:我忍5到啦!兩位請顧及單身人士感受丫,吾該!!!!
宜+丞:哦…

幾經辛苦終於買完….

反到屋企….. 敏又call丫拉

拉:點丫
敏:聽日仲食5食丫?
拉:無所謂
敏:咁照舊啦!
拉:ok!bye

p445lkm4
普通會員

UID 21421
積分 388
經驗 23
YK幣 59
帖子 72
精華 0
註冊 2009-1-8
用戶註冊天數 5578
用戶失蹤天數 3016
性別 女仔
狀態 離線

ch4

第二日
今日都係敏先到

敏:Goog morning
拉:hi!記5記得今日星期幾丫?
敏:星期幾丫?
拉:今日星期五啦
敏:係喎!咁今日咪開始學跳舞囉
拉:完全正確
敏:我5記得左添,等我反去提宜先

食完早餐反到學校……..

敏:宜今日開始學跳舞啦!
宜:55,今晚我同丞一齊落去丫
敏:ok,又重色輕友囉!算,我自己去
宜:sorry丫!下次陪反你丫
敏:得啦!去啦!
到左夜晚落到去…….
拉就開始教我地……..

拉:今次我教你地跳six step先啦!
敏+宜:ok

e個six step我地用左半個鐘就ko左佢啦!
之後我地自己坐系地下睇佢地跳,因為拉佢自己都要跳下
拉行左過去丞到…….

拉:不如battle丫
丞:好丫

===========battle中=========
拉由baby freeze 上air chair
丞就由湯馬士落左baby freeze

之後有好多招但5知叫咩名
======== ==================

去到10點幾開始有d肚餓………

敏:有邊個想去食野丫
宜:我丫
敏:仲有冇丫
拉+丞:仲有我
敏:一齊囉!去邊到食丫
宜+丞:m記
敏:我無所謂,拉呢?
拉:好丫
敏:咁行啦!

到左m記……..
洗左兩個男仔出去買野……

宜:敏,我好似有d……
敏:有d咩丫
宜:有d中2左拉丫
敏:下,咁丞點丫?  (敏有d 5開心佢係中2拉咖)
宜:吾知丫
敏:咁你中2拉咩丫
宜:細心,有耐性,好人
敏:5好講住啦!佢地返黎啦!
丞:你地有咩咁好傾丫
敏:女仔野5關你事
拉:丞,女仔ge秘密5知好過知丫

食完野之後各自各反屋企
但敏仲系到諗反頭先宜講個d野

p445lkm4
普通會員

UID 21421
積分 388
經驗 23
YK幣 59
帖子 72
精華 0
註冊 2009-1-8
用戶註冊天數 5578
用戶失蹤天數 3016
性別 女仔
狀態 離線

ch5

敏反到屋企諗左好耐……..
到左星期一反學…….
敏見到拉

拉:hi
敏:hi (好冷淡)
拉:你做咩丫?無黎神氣ge
敏:無野,我有事反學校先

之後敏就走左,而拉都無圍意

學校……..
敏:宜你決定點丫
宜:我簡拉
敏:咁丞呢?   (其實敏一早估到宜會簡拉,所以佢決定左放棄拉,而且仲幫宜追拉)
宜:我同佢分左手啦
敏:5,咁拉個邊我幫你啦
宜:多謝你丫敏
敏:我地姊妺黎咖嘛

小息……..
敏帶左宜去尹拉

敏: 拉
拉:咩事
敏:宜尹你
拉:做咩丫
敏:我去買野你地慢慢啦!  (之後走左)
宜:我中2你丫
拉:下!你中2我
宜:55
拉:你比我諗下,聽日答你丫
宜:咁我都先

課室……

敏:點丫
宜:佢話要諗下聽日答我
敏:55,幾好丫
宜:但我驚佢5中2我丫
敏:你驚黎都無用等聽日啦

放學…….. 拉打比敏

=======傾電話中=======
拉:敏,宜話中2我丫
敏:我知丫
拉:咁點丫
敏:答囉!點丫
拉:哦,咁我知啦!5該你,88
======== ============
敏心諗做咩要問我知丫?

p445lkm4
普通會員

UID 21421
積分 388
經驗 23
YK幣 59
帖子 72
精華 0
註冊 2009-1-8
用戶註冊天數 5578
用戶失蹤天數 3016
性別 女仔
狀態 離線

Ch6
第二日反到學校……
敏去左尹丞

敏:你點丫
丞:仲過得去啦
敏:你5好咁傷心啦!我請你食野啦
丞:又好

之後敏同丞行左去小賣部
系行ge時候見到拉反黎,不過無叫到佢

拉行左去尹宜…….

拉:宜,我諗清楚啦
宜:點丫
拉:我…都中2你

佢地就咁就一齊左啦

敏e排成日都系丞身邊安慰佢,所以佢慢慢有小小中2左丞,不過敏無
同丞講,因為佢知道丞無可能會中2自己,所以選擇左暗戀佢