論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: [轉-口語] ▁▂▃▄▅▆▇█ ★當窮公主;遇上∮花心王子◎
gtavc2007
版主
叫我gtasa2012

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章   長期在線獎章  
UID 33201
積分 10157
經驗 1725
YK幣 2345
帖子 2950
精華 1
註冊 2010-3-7
用戶註冊天數 5166
用戶失蹤天數 2513
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
老實講 唔係好明點解作呢d小說都要用口語
冇結構 冇修辭 唔抒情
btw (唔好發埋d愛情夢 現實d把啦)

預左比人插=]

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
AgathaLam
普通會員

UID 32660
積分 273
經驗 -149
YK幣 133
帖子 298
精華 0
註冊 2010-1-29
用戶註冊天數 5202
用戶失蹤天數 2941
性別 女仔
狀態 離線

cm cm cm po po po

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
kakitling
普通會員

在線王勳章  
UID 4912
積分 743
經驗 -12
YK幣 1011
帖子 353
精華 0
註冊 2007-10-2
用戶註冊天數 6052
用戶失蹤天數 4697
性別 女仔
狀態 離線

CH7;
夜;兒..(細聲+喊)
晴;欣欣你做咩呀..
欣;咩做咩呀?
冰;系你搞到夜同兒散嫁!!!!
欣;系呀.距一直同我搶夜.我要搶翻夜呀!
晴;你到底有無當兒系距系姊妹呀?
欣;姊妹?哈.我唔需要.我根本就無當雲雪兒系姊妹.系距天真姐.
兒;純欣.我信錯你呀!!!(大聲+com欣一把)
欣;你...你打我???
兒;點解唔打得呀??
欣;我同夜系下個禮拜日要結婚.哈哈哈哈
兒;結....結..結婚???
欣;呀夜無同你講咩?哈哈
豪;夜中意個個系兒呀.唔系你呀.你放手喇..
欣;放手?我暗戀左夜感耐.宜家叫我放手?唔好玩喇.
兒;夜.對唔住...(喊)
夜;唔緊要...(同兒講)純欣.我同你只系青梅竹馬.我地系無可能嫁.
欣;感你就唔好怪我..(拿把刀出黎.想殺死兒)
冰+晴;兒兒.小心呀..
兒;呀!!!(中焦)
夜;兒!!!!!你同我走呀..(同欣講)
欣;哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈.(走)
冰+晴;兒兒...(喊得超勁)
系醫院;
豪;你地唔好喊喇..(眼紅)
冰;我地系距個best friend黎嫁.唔好就奇喇..
軒;兒唔會死.
夜;距命硬嫁..(喊)
跟住個手術燈停左.
醫生;邊個系雲雪兒小姐個朋友或者屋企人?
夜;我系距男朋友.距但呀?
醫生;距.......

醫生會點講呢?兒會唔會就感死呢?欣又點呢?
記得留意喇!

平淡的愛情 像沒有汽的汽水 我竟然〥愛上一個花心的你  唔知呢d係咪叫緣份
jessie72310 (`Ah YinGcyyzwyavaˇ)
普通會員
`★尐瑩籽v33v;;))ˇ

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
註冊 2009-6-17
用戶註冊天數 5429
用戶失蹤天數 4358
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2011-6-8 09:11 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
回覆 #18 kakitling 的帖子

cmcm;;
期待;;$

`好知己TPK;;))+YLK;;))
FB:海綿瑩囝/Ah Cyyzwyava.
兩個FB都歡迎自加;;))`
kakitling
普通會員

在線王勳章  
UID 4912
積分 743
經驗 -12
YK幣 1011
帖子 353
精華 0
用戶註冊天數 6052
用戶失蹤天數 4697
性別 女仔
狀態 離線

CH8;
醫生;距.....
夜;叼.講喇.
醫生;距生命好頑強!依然都可以支持住.
冰;YA!
晴;感幾時可以出院呀?
醫生;留院大約觀察多2日到喇.
豪;感我地宜家可唔可以入去體距.
醫生;可以.(走)
系病房;
兒;夜..(把聲好脆弱)
夜;兒..(喊)
兒;你做咩呀.我都未死..
冰;醫生叫你留院觀察2日就出得嫁喇.
軒;學校方面我地會幫你搞.
兒;唔該..
豪;唔使.舉手之勞姐.
夜;對唔住呀兒..我同欣結婚都唔同你講..
兒;夜;;你愛唔愛我?
夜;愛..不如我地結婚..
豪;車..我同晴都已經一齊左喇..(口快快)
兒;系咩?幾時既事呀?
晴;米就系上次食雪糕果日咯..(面紅)
夜;有人系度曬幸福wOr.(見到冰同軒系度拖手(
冰;嘻.
軒;兒..其實之前我中意你..
兒;下???(O嘴)
軒;但系自從你同夜一齊左之後.我明白左.雖然我同唔到你一齊..但系我相信呢個世界上仲有兒你呢種既女仔既.夜.
夜;嗯?
軒;你要好好照顧兒.如果唔系我會搶翻兒嫁.(講笑)
夜;我會好好照顧兒既.(知到軒講笑)
冰;感你宜家姐系話我唔令姐.
軒;邊系呢.以後你就系我最最最愛愛愛既老婆仔喇..
冰;嘻.
晴;不如我地呢3對情侶連埋一齊跟住結婚咯.
豪;好呀..
夜;不過要等埋兒留院先喇..
俊.兒..(欣都入左黎.)
兒;你黎做咩.
俊;我同欣一齊左..到時你地黎我個婚禮好無.
晴;好呀.
軒;又多一對情侶喇wOr.
all;哈哈.
兒;俊.不如我地呢4對情侶連埋一齊跟住結婚呀..
俊;好呀..
欣;兒..對唔住...(跪系度)
兒;你做咩呀?起身先喇..
欣;其實我唔應該搞到夜同你散..
夜;邊個話我同兒散嫁?
欣;下?你地唔系散左咩.(企翻身)
兒;我同夜一早就已經一齊左喇..
欣;感你地會唔會同翻我一齊做FD?
晴;緊系會喇..
冰;嗯嗯..
欣;真系?
豪;嗯.之前見到你搞到夜同兒散.我都好討厭你.但系我從好既角度黎體.其實你都唔差.
欣;嗯...

下集就係最終回啦,,
請大家繼續留意啦!!!!

平淡的愛情 像沒有汽的汽水 我竟然〥愛上一個花心的你  唔知呢d係咪叫緣份
jessie72310 (`Ah YinGcyyzwyavaˇ)
普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5429
用戶失蹤天數 4358
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2011-6-13 01:02 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
回覆 #20 kakitling 的帖子

cmcm;;
期待中;

kakitling
普通會員

在線王勳章  
UID 4912
積分 743
經驗 -12
YK幣 1011
帖子 353
精華 0
用戶註冊天數 6052
用戶失蹤天數 4697
性別 女仔
狀態 離線

CH9;
大結局;
3年後;
兒就紫色抹胸雪紡緍紗(心口同後面都有蝴蝶結)配紫色鑽石王冠.著住3串高跟鞋.
晴就藍色吊帶雪紡緍紗配紅寶石王冠(無蝴蝶結)著2串高跟鞋
冰就橙色吊帶雪紡緍紗配橙寶石王冠(前面心口有個蝴蝶結)著2串高跟鞋
欣就粉紅色吊帶雪紡婚紗配純黃色寶石王冠.(後面有蝴蝶結)著2串高跟鞋.

禮堂

登~登登登~登~登登登~

神父:陳家豪先生,你是否願意娶葉晴女士作為你的妻子?無論是疾病或健康、貧窮或富裕、順利或失意,你都願意愛她、安慰她、尊敬她、保護她?並願意在你們一生之中對她永遠忠心不變?
豪:我願意

神父:葉晴女士,你是否願意嫁陳家豪先生作為你的丈夫.無論是疾病或健康、貧窮或富裕、美貌或失色、順利或失意,你都願意愛他、安慰他、尊敬他、保護他?並願意在你們一生之中對他永遠忠心不變?
晴:我願意

神父:夜軒先生,你是否願意娶梁小冰女士作為你的妻子? 無論是疾病或健康、貧窮或富裕、美貌或失色、順利或失意,你都願意愛她、安慰她、尊敬她、保護她?並願意在你們一生之中對她永遠忠心不變?
軒:我願意

神父:梁小冰女士,你是否願意嫁夜軒先生作為你的丈夫, 同無論是疾病或健康、貧窮或富裕.順利或失意,你都願意愛他、安慰他、尊敬他、保護他?並願意在你們一生之中對他永遠忠心不變?
冰:我願意
神父:藍梓夜先生,你是否願意娶雲雪兒女士作為你的妻子? 無論是疾病或健康、貧窮或富裕、美貌或失色、順利或失意,你都願意愛她、安慰她、尊敬她、保護她?並願意在你們一生之中對她永遠忠心不變?
夜:我願意
神父:雲雪兒女士,你是否願意嫁藍梓夜先生作為你的丈夫, 無論是疾病或健康、貧窮或富裕、順利或失意,你都願意愛他、安慰他、尊敬他、保護他?並願意在你們一生之中對他永遠忠心不變?
兒:我...
兒:我超級願意!

神父:梁嘉俊先生,你是否願意嫁純欣女士作為你的妻子. 無論是疾病或健康、貧窮或富裕、順利或失意,你都願意愛他、安慰他、尊敬他、保護他?並願意在你們一生之中對他永遠忠心不變?
俊;我願意.
神父:純欣女士,你是否願意嫁梁嘉俊先生作為你的丈夫, 無論是疾病或健康、貧窮或富裕、順利或失意,你都願意愛他、安慰他、尊敬他、保護他?並願意在你們一生之中對他永遠忠心不變?
欣;我願意.
all;恭喜!!!!!!!!!
1年後;
醫院
夜+豪+軒;加油呀!!!!!!!!!!!
醫生出左黎;
醫生;真系奇怪.呢3位女士竟然唔叫.
生完之後.
醫生A;藍梓夜先生.雲小姐生左對龍鳳胎呀!恭喜.
醫生B;梁嘉俊先生.純小姐生左個女呀!恭喜.
醫生C;陳家豪先生;葉小姐生左對孖仔呀.恭喜.
醫生D;夜軒先生.梁小姐生左對孖女呀.恭喜.
軒+夜+俊+豪;YA!!!!!!

完.

普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5429
用戶失蹤天數 4358
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2011-6-18 12:52 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
回覆 #22 kakitling 的帖子

個ending怪怪地;;
但係,,都好好睇.