論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: [級數評圖]堅強x)
erica831
VIP會員
-♥ EYerimond.

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 38846
積分 2101
經驗 611
YK幣 2014
帖子 816
精華 3
註冊 2010-12-11
用戶註冊天數 4856
用戶失蹤天數 1918
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
[級數評圖]堅強x)

爛ban一張請評

退步了

很少用colourful圖圖做對稱ban

中間肉色一條唔令

我唔識點搞

總之係爛圖

另外問問

ps教學用文字會唔會唔係幾好嫁

之前試過禁print screen都唔得

搵人教

I'll be waiting for you; 感覺未可以逃避.
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
秋風 (CHING`)
普通會員
[★]笑,很累 `

發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   大富豪勳章   論壇週年紀念星章  
UID 28648
積分 9817
經驗 1506
YK幣 4330
帖子 3794
精華 1
註冊 2009-7-14
用戶註冊天數 5371
用戶失蹤天數 4084
性別 女仔
狀態 離線

a-
中間個蝴蝶好怪
btw你PrtSc之後點

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
erica831
VIP會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 38846
積分 2101
經驗 611
YK幣 2014
帖子 816
精華 3
用戶註冊天數 4856
用戶失蹤天數 1918
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 秋風 於 2011-1-6 11:00 PM 發表。 
a-
中間個蝴蝶好怪
btw你PrtSc之後點

謝評,,
prtsc之後無反應(好似冇禁咁-,-

I'll be waiting for you; 感覺未可以逃避.
kukucat (小秋.衰貓子)
VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
註冊 2006-11-20
用戶註冊天數 6338
用戶失蹤天數 1269
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

A

圖調光一點比較好(暗部陰影好似過深)
中間既蝴蝶結唔太夾

文字教都可以啦
只要你自認文字功力不錯(或者個教學講既技巧唔多)
printscan點會唔得,禁完photoshop開新圖(揀剪貼簿),ctrl+v就出黎啦
然後就編輯張圖

亦都有一d軟件可幫手cap圖的啦
http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=4247
不過比上面方法麻煩一點

都有一d軟件可以網頁cap圖
http://forum.eyankit.com/viewthr ... hlight=cap%2B%B9%CF
當然如果你係G哥既fans,可以無視  (笑

erica831
VIP會員

UID 38846
積分 2101
經驗 611
YK幣 2014
帖子 816
精華 3
用戶註冊天數 4856
用戶失蹤天數 1918
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2011-1-7 06:04 PM 發表。 
A

圖調光一點比較好(暗部陰影好似過深)
中間既蝴蝶結唔太夾

文字教都可以啦
只要你自認文字功力不錯(或者個教學講既技巧唔多)
printscan點會唔得,禁完photoshop開新圖(揀剪貼簿),ctrl+v就出黎啦
然後 ...

唔用軟件得唔得,,d人話prt sc得但我唔得,,應該點-,-

VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6338
用戶失蹤天數 1269
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #5 erica831 的帖子

你冇printscan果個果個制?!
換過個keyboard啦 (笑

stephanie903
VIP會員
蘇打綠:D

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5349
用戶失蹤天數 3941
性別 女仔
狀態 離線

a-
個蝴蝶結想點- -
求英文字型
btw,你想開咩教學- -?

DONT LET YOUR DREAM BE DREAM.
erica831
VIP會員

UID 38846
積分 2101
經驗 611
YK幣 2014
帖子 816
精華 3
用戶註冊天數 4856
用戶失蹤天數 1918
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2011-1-7 07:35 PM 發表。
你冇printscan果個果個制?!
換過個keyboard啦 (笑

printscreen-]

QUOTE:
原帖由 stephanie903 於 2011-1-7 07:37 PM 發表。 
a-
個蝴蝶結想點- -
求英文字型
btw,你想開咩教學- -?

Edwardian Script ITC
框框;)
你點- -影相- -架

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6338
用戶失蹤天數 1269
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #8 erica831 的帖子

你明就得啦   (奸
講開我都想知你要出咩教學,
睇下有冇撞之前d教嘛

erica831
VIP會員

UID 38846
積分 2101
經驗 611
YK幣 2014
帖子 816
精華 3
用戶註冊天數 4856
用戶失蹤天數 1918
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2011-1-8 01:18 PM 發表。 
你明就得啦   (奸
講開我都想知你要出咩教學,
睇下有冇撞之前d教嘛

ban框教
如果唔識影ps圖既
我會做番漫教
(點解你中意隱身既

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6338
用戶失蹤天數 1269
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #10 erica831 的帖子

框教普通既都係果堆濾鏡效果黎啦
除非你整個框有d好特別既框法啦
字教得啦

嗯…習慣啦  (笑

erica831
VIP會員

UID 38846
積分 2101
經驗 611
YK幣 2014
帖子 816
精華 3
用戶註冊天數 4856
用戶失蹤天數 1918
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2011-1-8 04:38 PM 發表。 
框教普通既都係果堆濾鏡效果黎啦
除非你整個框有d好特別既框法啦
字教得啦

嗯…習慣啦  (笑

我入黎幾日果陣低低地
見到你寫off但係1分中後你cm
嚇一跳

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6338
用戶失蹤天數 1269
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

=口=好正常啦
只要你唔望我既狀態就唔會嚇親啦  (笑

娜bibi
普通會員

UID 39426
積分 106
經驗 37
YK幣 135
帖子 38
精華 0
註冊 2011-1-3
用戶註冊天數 4833
用戶失蹤天數 3875
性別 女仔
狀態 離線

um.....
其實我覺得個字型怪怪地同張相唔夾.........
重有個蝴蝶結放系中間好怪......

erica831
VIP會員

UID 38846
積分 2101
經驗 611
YK幣 2014
帖子 816
精華 3
用戶註冊天數 4856
用戶失蹤天數 1918
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 娜bibi 於 2011-1-8 05:37 PM 發表。 
um.....
其實我覺得個字型怪怪地同張相唔夾.........
重有個蝴蝶結放系中間好怪......

謝評;)
好似未見過你係素材區喎
好有興趣睇你既作品;)

自由SAY tsouvr:點解我入唔到MM2