論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: (原創)[100%]遇上你 是我最幸福的一生,,`出到cH.39啦ˇ
jessie72310 (`Ah YinGcyyzwyavaˇ)
普通會員
`★尐瑩籽v33v;;))ˇ

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
註冊 2009-6-17
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
發表於 2010-8-8 02:39 AM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
(原創)[100%]遇上你 是我最幸福的一生,,`出到cH.39啦ˇ

人物介紹:

女:

凌羽音(羽音)[17碎]:係一間超出名既私立學校出名可愛同令女既校花,同時都係資優生,冇人可以比得上佢,直到【他】既出現...

陳妙婷(婷B)[17碎]:同羽音一樣咁令女,同羽音係超好既FD,由細玩大,由幼稚園到而家都係同一間學校,佢鍾意朗

賀芷晴(芷晴)[17碎]:樣子ok,同羽音and婷B係識左3年幾既好朋友,鍾意俊

江影彤(彤姐)[17碎]:樣麻麻地,姣婆一名,最鍾意姣D令仔,尤其係新黎個D,冇一個男仔未試過比佢姣過,不過佢超愛面子

男:

風雨希(雨希)[18碎]:佢有一種難以形容既魅力,因此全校女生被他的魅力風摩,剛到學校,就引來不少狂風浪蝶,因此帶來很多佳話,

李嘉朗(朗)[18碎]:同雨希差唔多令仔,同希係超好既FD,第一日返學就,開始有少少鍾意左婷B

陳嘉俊(俊)[17碎]k令仔,同希and朗係超好既FD,超有米,鍾意芷晴

陳嘉歡(歡仔)[17碎]:佢係俊個孖生細佬,同俊個樣生得一模一樣{係好後先出現}

p.S:有人物會慢慢加

最近5次評分記錄
心情   2011-2-7 01:12 AM   YK幣  +2   感謝你發表了自己原創的文章!

`好知己TPK;;))+YLK;;))
FB:海綿瑩囝/Ah Cyyzwyava.
兩個FB都歡迎自加;;))`
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
jessie72310 (`Ah YinGcyyzwyavaˇ)
普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 02:40 AM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
ch.1相遇~上

(開學日~)

(鈴...鈴...鈴)

羽音:婷B、芷晴就黎遲到la~

婷B、芷晴:係喎,今日係開學日呀。

芷晴:係呀,聽D師姐講話有3個超令仔既插班生黎左呀!

羽音、婷B:下...真嫁,係咁我地快D拉~

學校門口

羽音:婷B、芷晴,我想去一去洗手間呀,你地上課室先啦!

芷晴、婷B:哦,咁你小心D拉...

羽音:嗯...

羽音去完洗手間之後,就諗住返課室找婷B佢地。忽然,有個男仔係男洗手間衝左出尼,唔小心撞到羽音,接下來係佢地既對話...

某男:你有冇事呀?我冇心嫁...

羽音:唔緊要,係我唔小心就真啦,冇啦啦行左出尼阻住左條路,就唔會被你撞到啦...真係唔好意思!

某男:唔緊要拉,係喎...我地見都算係一種緣份呀你叫咩名呀?我叫雨希,做個FD好唔好?

羽音:好哇...我叫羽音呀!

雨希:我要返課室la~88

羽音:哦~8

待續~

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 02:41 AM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
ch.1相遇~[下]
課室裡~

Miss Wong:我係你地既班主任Miss Wong...

全班心諗:Miss Wong 好令呀

Miss Wong:今日有3個新既插班生

彤姐:係邊到度呀?Miss Wong快D叫佢地入黎啦...

Miss Wong:雨希、朗同俊入黎拉^^

雨希、朗同俊:哈佬~

羽音:頭先洗手間門口果個雨希呀!

婷B:點解你會識佢嫁???

因為我地洗手間撞到...之後...(下刪千字)

婷B:哦~

Miss Wong:你地可以搵個位自己坐^^

雨希、朗同俊:哦

之後...坐位既坐法

婷B.朗    XX.XX    XX.XX

羽音.雨希  XX.XX   芷晴.俊

XX.XX     XX.XX   彤姐.XX

雨希:Hi~我地又見面la~

羽音:係呀^^

雨希:不如lunch time個陣一齊去食耶牙...

羽音:好哇~叫埋婷B佢地一齊去好唔好??

雨希:好...

另一方面婷B同朗個邊...

朗:哈佬~我叫李嘉朗(朗)做個FD好唔好??

婷B:好~我叫陳妙婷,你可以叫我做婷B

朗:婷B,我Lunch 個陣一齊去食野...好唔好

婷B:好牙...

仲有~芷晴同俊個面

俊:Hi~我叫陳家俊,你叫我做俊啦^^

芷晴:你好呀~我叫賀芷晴,你D FD叫我做芷晴嫁...

俊:芷晴呀...一陣lunch個陣得唔得閒呀,不如一齊食lo~

芷晴:好呀...叫埋羽音佢地去先

俊:好呀^^

ch.1相遇~(完)

winky320 (monkeyovo)
普通會員
膠膠膠膠膠

論壇週年紀念星章   積極發帖獎章   在線王勳章   發帖王勳章  
UID 30896
積分 2872
經驗 434
YK幣 67
帖子 1618
精華 0
註冊 2009-10-30
用戶註冊天數 5284
用戶失蹤天數 1293
來自 馬騮星球
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 09:21 AM  資料 文集 短消息  1463913348 http://hk.myblog.yahoo.com/winky3000
好睇
呀,十卜你

亞夢vs唯世 (Pk Jai;)
普通會員
`尐筠籽v333v;;`

在線王勳章   發帖王勳章   論壇週年紀念星章  
UID 29394
積分 3210
經驗 769
YK幣 1651
帖子 1232
精華 0
註冊 2009-8-18
用戶註冊天數 5357
用戶失蹤天數 3457
性別 女仔
狀態 離線

好睇,因為尒講哂俾莪知啦

[c=12]♥
[/c=5]
普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 12:05 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
多謝~

普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 12:05 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
ch.2熟絡

到左lunch time

羽音:雨希,我見到婷B佢地呀...叫埋佢一齊食呀,好唔好?

雨希:好呀,多D人食開心D嫁,等我叫埋朗同俊先...

朗同俊:洗你叫牙,雨希

羽音:你地好呀~我叫羽音呀,做個FD好唔好??

朗同俊:好...

之後,彤姐行左過黎...

彤姐:希哥哥,同我一齊食lunch好唔好...

雨希:吓...唔...唔去la,我約左羽音佢地食呀.不如下次先la...

彤姐:下...唔好la,希希哥哥,如果唔係我喊嫁(已經喊緊)

雨希:下...[心諗:我最驚見到女仔喊)

俊:佢都話左唔去啦你仲迫佢牙←超惡

彤姐:洗唔洗咁惡呀,唔食咪唔食lor~何況我都冇迫佢

俊同朗:乜你冇迫佢咩?

彤姐:邊有姐...

當朗同俊聽完尼句之後超想過去打佢,不過...

雨希:算啦...佢都唔係有心既,你地咪咁啦...

朗同俊:但係...(個心有10萬個不願意)

羽音:雨希、朗同俊,你地肚唔肚餓呀,我地見到你同緊彤姐傾計,我地已經去左買耶食啦,仲有呀買埋你地個份tim~

雨希、朗同俊:唔該你地呀...等我俾番錢你地啦...

羽音:唔洗啦,哥三個餐都唔係好貴姐!

雨希、朗同俊:哦~咁多謝哂你啦^^

羽音:唔洗^^

食緊耶個陣~

俊:係喎~你地星期六得唔得間呀(姐係聽日),我諗住一齊出去玩下,交流下咁lor~

全體:好呀,一齊去呀...

俊:咁我地係早上10點係m記門口等拉...

全體:好呀...

superstarbo (殤メ)
普通會員

論壇週年紀念星章   在線王勳章  
UID 29393
積分 723
經驗 188
YK幣 1636
帖子 495
精華 0
用戶註冊天數 5357
用戶失蹤天數 4347
來自 海星`xd
性別 女仔
狀態 離線

十卜你 十卜你
都0kay睇吖
唔會好差啫

知道我系乜水嗎?

.`-♥想說的話.不只壹句`但想說的.很難說出`
     但您壹開始就已判我{死刑}.
     想我怎樣.?
普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 06:24 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
ch.3聚會(上)

係M記門口...

芷晴:我地好似早到左...

俊:係咩!?(開始對芷晴有意思)

芷晴:我而家打俾羽音同婷B呀,俊呀,幫我打俾雨希同朗la~

俊:哦~

到左10點01分

芷晴:喂,你地做乜遲到呀明明約10點係M記門口,而家過左1分鐘先到呀!

婷B:一日都係雨希拉,佢話搵緊耶喎...攬到我地遲左lor

雨希:係呀...唔好意思呀,我要搵D耶比俊,所以遲左...俊呀,呢樣耶係俾你嫁^^

俊:哦,唔該

婷B:咁我地而家去邊牙,俊?

俊:Um...不如...去唱k呀!

全體:好哇...

到左k room

羽音:我想問下可以玩幾耐嫁?

俊:而家11點幾可以玩到今晚10幾到...

婷B:點解可以玩到咁夜既?!

俊:because...今日個場俾我包左,仲加埋下午茶同晚餐嫁,任叫任食←(因為俊係陳氏集團既繼承人所以有本事包哂整個地方嫁)

全體:咁正

俊:係呀,你地想食咩可以自己任叫

全體:咁我地唔客氣la~

待續~

普通會員

UID 29393
積分 723
經驗 188
YK幣 1636
帖子 495
精華 0
用戶註冊天數 5357
用戶失蹤天數 4347
來自 海星`xd
性別 女仔
狀態 離線

十卜十卜
                   估到我系乜水味??

想我怎樣.?
普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 06:54 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
ch.4聚會(下)[1]

朗:俊,好悶呀!

俊:下...咁你想點呀?!

朗:Um...可唔可以叫酒飲呀?

俊:哦~你可以叫嫁...

朗:有冇人想一齊飲呀?

雨希+婷B+芷晴:我!

婷B:羽音,你做咩唔飲呀,你唔係酒量好好嫁咩?

羽音:我都想同你地一齊飲呀,不過我尼排有D唔係好舒服呀,所以唔飲la~你地飲得開心la。

婷B:哦~咁你要好好休息拉...

羽音:嗯嗯!!

雨希:俊,你唔飲既?

俊細聲咁講:唔la,我陣間諗住做護花使者。

雨希:哦~

飲左30mins

朗[超醉]:不如我地玩game呀...好唔好?!

全體:好哇

俊:下...唔通...又係誠實與大膽呀- -

朗:Bingo

俊: (無言中)

{第1Round)

[婷B問朗]

朗:我要...誠實!!

婷B:認真答...你鍾意邊個?

朗:Um...佢係...

(婷B好急呀><)

朗:你地...三...個...其中一個

(羽音and芷晴心諗一定唔係我=.=)

之後朗就訓著左

ch.4(下)[2]再post

yenisyan1998 (-`ıм♥yen(:)
普通會員

論壇週年紀念星章  
UID 34467
積分 353
經驗 24
YK幣 32
帖子 158
精華 0
註冊 2010-6-28
用戶註冊天數 5043
用戶失蹤天數 4760
來自 Qooza
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 07:29 PM  資料 文集 短消息  yenis_yan_1998429@yahoo.com.hk
十卜十卜`
你會係幾時再po 文呢 ?_?
期待中 ^________^

♥如何笨到底 但到底 還是我(:
普通會員

UID 29393
積分 723
經驗 188
YK幣 1636
帖子 495
精華 0
用戶註冊天數 5357
用戶失蹤天數 4347
來自 海星`xd
性別 女仔
狀態 離線

十卜 十卜 十卜

快D po Po p0
加油加油

想我怎樣.?
普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-8 11:18 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
ch.4聚會(下)[2]

*ch.4聚會(下)[2]
上回講到
婷B:認真答...你鍾意邊個?

朗:Um...佢係...

(婷B好急呀><)

朗:你地...三...個...其中一個

(羽音and芷晴心諗一定唔係我=.=)

之後朗就訓著左

{第 2 Round}

(羽音問雨希)

羽音:雨希,你要誠實定大膽

雨希:誠實...

羽音:你鍾意左邊個?

雨希:Um...果個...係...羽音(有D臉紅)

聽完之後...芷晴、婷B同羽音佢地已經靜哂...

羽音:Really...

雨希:真家,自從知你係我既班同之後,就對你有D feel...

全體無言中。。。

到左最後一Round

{last round}

[芷晴問俊]

俊:誠實呀~plzzzzzzzzzzzz

芷晴:你對...愛情專唔...專一?

俊:好...專一

芷晴:哦(芷晴心諗:我仲好驚佢話好唔專一tim,不過而家咁,都好D)

普通會員

UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
用戶註冊天數 5419
用戶失蹤天數 4349
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2010-8-12 12:01 AM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
ch.5心底話

到左晚上10幾…

大家都各自回家,不過…係雨希個邊

雨希因為飲得太多,所以經過公園既門口,就開始有D頂唔順就訓左係地上面,咁岩俾羽音見到就…

羽音:雨希,你點樣呀?(擔心中)

雨希:我…冇事…呀

羽音:你點會冇事呀,等我送你啦

雨希:咁…唔該…哂…你啦!!!

羽音:唔洗!!

行下行下雨希係羽音既耳邊講左D耶…

雨希:羽音…我好…鍾…意…你呀…

羽音:傻瓜^.^

到左雨希屋企門口…

羽音: (心諗:嘩…雨希屋企都幾大喎,同我屋企簡直有得”揮”呀,都係’禁”左門鍾先la)

(叮噹~x2)

工人: 小姐你好,咁夜既@.@”而”少爺佢做咩呀?

羽音:你好呀^^,你地少爺訓左,所以我送佢返黎lor~

工人:哦…唔該你呀,入黎先啦

羽音:哦
羽音放底雨希係sofa到

羽音:咁我走先la~

工人:哦,小姐,請慢行!!

係返屋企~

羽音心諗:雨希真係鍾意我...應該冇乜可能既,嘻嘻…可能係我自作多情姐…

到左返學個日

婷B:羽音,我同芷晴係你屋企門口等緊你們!!

羽音:係…即到

係返學既途中…

芷晴:羽音,你係咪對雨希有feel?(試探中)

羽音:做咩咁問既?(好奇中;呆)

芷晴:冇乜野…想8下姐

婷B:我都想知呀, 羽音

羽音:算la~唔好理住先la,係咁你地又點呀??

芷晴:其實,俊已經同我講左,佢好鍾意我,仲問我可唔可以做佢女朋友喎,之後...我就應"成"左佢la

羽音+婷B:咁你咪得賞所願lor~

芷晴:係呀!咁婷B你又點???

婷B:咪又係同你差唔多(認真中)

芷晴+羽音:咁都好D-.-"""

返到課室...

見到雨希行緊出黎~

雨希:羽音,果日唔該哂你呀

羽音:唔洗^.^

雨希:咁你放左學得唔得閒呀??

羽音:好得閒呀,做咩呀

雨希:咁你放左學係公園等我啦,我有耶同你講呀

羽音:哦~咁放學係果到等la

之後...會點呢???

想知道下文...就俾D令令CM黎,就話你地知la~