論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: [原創]一種邊框..;P
summerwin (`☆夏↗)
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   長期在線獎章   積極發帖獎章   服務勳章   大富豪勳章  
UID 31223
積分 2188
經驗 915
YK幣 2314
帖子 1482
精華 5
註冊 2009-11-17
用戶註冊天數 5246
用戶失蹤天數 4414
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
[原創]一種邊框..;P

我又再sale下我個post先
請大家去睇下啦
http://forum.eyankit.com/viewthr ... &extra=page%3D1

原圖

完成圖

今次我都係唔咁多廢話啦..

我頭兩張整左水印係因為我想玩下

唔係信你地唔過會轉post

有兩個名係因為有D人既板本唔同..

一樣有兩個名..

今次都幾易...

搞掂啦...

唔知大家整唔整倒啦...
記得交功課呀

仲有呀好消息好消息..
如果大家對我之前整既

一張相層層疊既效果
http://forum.eyankit.com/viewthr ... &extra=page%3D1

第一種邊框

第二種邊框

去斑去黑眼圈同埋美白

E D 教學睇完都唔識整又或者係唔想整既話呢...
你地可以去到嗰個post度post低你地想我幫你地整既圖...
我見倒就會幫你地整嫁啦..

最近5次評分記錄
w1ngYaN!`   2009-11-29 02:56 PM   經驗  +3   ._.好好啊

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
KwaN_RaChEl (嘟嘟<3")
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29415
積分 2160
經驗 490
YK幣 1805
帖子 1711
精華 0
註冊 2009-8-19
用戶註冊天數 5336
用戶失蹤天數 5099
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2009-11-29 05:02 PM  資料 文集 短消息  rachel.martin123@yahoo.com.hk
電腦高手
話說我對呢d野冇興趣

I l0ve adidas
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   長期在線獎章   積極發帖獎章   服務勳章   大富豪勳章  
UID 31223
積分 2188
經驗 915
YK幣 2314
帖子 1482
精華 5
用戶註冊天數 5246
用戶失蹤天數 4414
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 KwaN_RaChEl 於 2009-11-29 05:02 PM 發表。 
電腦高手
話說我對呢d野冇興趣

唔緊要
你黎棒下我場都已經好開心嫁啦

kukucat (小秋.衰貓子)
VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
註冊 2006-11-20
用戶註冊天數 6339
用戶失蹤天數 1270
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

整完:]
我都好鍾意用呢種方法呢整框呢
加多左幾下銳利化,,好似令d(我自己覺得啦)
唔跟教學好似有d衰

我覺得一開頭唔使直接用選取工具>反選>遮色片
可以用遮色片>矩形工具
咁樣可以做少d steps呢…

`L0neLy.
高級會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 28660
積分 1320
經驗 259
YK幣 2408
帖子 1050
精華 0
註冊 2009-7-15
用戶註冊天數 5371
用戶失蹤天數 3680
來自 Dark Zone`
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #4 kukucat 的帖子

借幅圖做簽名ok嗎?

Somewhere over the rainbow~ Skies are blue =3=

VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6339
用戶失蹤天數 1270
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #5 `L0neLy. 的帖子

好丫:]
你唔介意有防盜字在就可以啦xD

`L0neLy.
高級會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 28660
積分 1320
經驗 259
YK幣 2408
帖子 1050
精華 0
用戶註冊天數 5371
用戶失蹤天數 3680
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #6 kukucat 的帖子

特登講明係我地可愛的kukucat做~

Somewhere over the rainbow~ Skies are blue =3=

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6339
用戶失蹤天數 1270
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #7 `L0neLy. 的帖子

我一D都唔可愛啊=~=
不過都係多謝你用左我張圖做簽名XD
[離題了-0-]

`L0neLy.
高級會員

UID 28660
積分 1320
經驗 259
YK幣 2408
帖子 1050
精華 0
用戶註冊天數 5371
用戶失蹤天數 3680
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #8 kukucat 的帖子

我覺呀麻^_____^

就離題啦

BYE BYE

普通會員

UID 31223
積分 2188
經驗 915
YK幣 2314
帖子 1482
精華 5
用戶註冊天數 5246
用戶失蹤天數 4414
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2009-11-29 06:02 PM 發表。 
http://cg-love.com/image.php?id=DB61_4B1244E0&jpg

整完:]
我都好鍾意用呢種方法呢整框呢
加多左幾下銳利化,,好似令d(我自己覺得啦)
唔跟教學好似有d衰

我覺得一開頭唔使直接用選取工具>反選 ...

哈哈好野係我既PSP wallpaper
我慣左
貓貓我又整左1個字型呀一陣post

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6339
用戶失蹤天數 1270
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #10 summerwin 的帖子

呵呵:]
我畀面你嘛xD
(話說你串錯"wallpaper"=~=講唔講好呢?!)

ya~!!
你真係勤力,,
我想整都係得個諗字=~=

w1ngYaN!` ( WinG°×欣)
管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6265
用戶失蹤天數 3828
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

我懶得整._.可唔可以唔交hw架哈

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6339
用戶失蹤天數 1270
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #12 w1ngYaN!` 的帖子

真懶

不過一睇你個ban就知你識啦xd

普通會員

UID 31223
積分 2188
經驗 915
YK幣 2314
帖子 1482
精華 5
用戶註冊天數 5246
用戶失蹤天數 4414
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2009-11-29 06:40 PM 發表。 
呵呵:]
我畀面你嘛xD
(話說你串錯"wallpaper"=~=講唔講好呢?!)

ya~!!
你真係勤力,,
我想整都係得個諗字=~=

打錯字姐
我覺得整字型幾好玩呀

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2009-11-29 06:41 PM 發表。
我懶得整._.可唔可以唔交hw架哈

咁唔比面?
不過唔緊要啦你可以放個圖比我我幫你整

w1ngYaN!` ( WinG°×欣)
管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6265
用戶失蹤天數 3828
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #13 kukucat 的帖子

-_-個個係我亂整的

x_x我都唔知自己整左d咩出黎

回覆 #14 summerwin 的帖子

等我一得閒._.我就會交架啦