論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 轉*┐ ♣` 請你明白 .. 我真的 很累 ! *{求你別對我太好因我會內疚的 續集 *`
細路女`
普通會員

UID 5757
積分 420
經驗 180
YK幣 464
帖子 180
精華 0
註冊 2007-10-24
用戶註冊天數 6032
用戶失蹤天數 5428
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
大結局,  =]
 凌晨4點幾 ,=]
希; [心臟突然停止跳動]
我+菲; [緊張] 醫生 ! 醫生救命呀 ! [大嗌]
醫; [即刻衝入黎搶救]
菲; [喊] 希 ,你唔好有事 ! 你唔可以有事嫁 ! [跪係地]
我; [扶住菲] 菲 ,你唔好咁喇 ..冷靜d !
菲; 唔好離開我 ,唔好呀 !! [暈埋]
我; [緊張] 菲 ,菲 !
 經過一輪搶救 ,=]
我; 醫生 , 病人點 ? [擔心]
醫; 對唔住 ,我地已經盡晒力 ! 你地入去見佢最後1面喇 ! [走]
我; [驚訝] 希 ... 點會咁嫁 ? [呆]
 病房 ,=]
我; [拎起希隻手] 希 ,我寫d野比你 .. [用手指係希隻手寫左d野]
我; 再見! [走左]
希; [眼淚順著面額流下]
 第2日 ,=]
菲; [醒返] 呢度係 ?
我; 你醒返喇 ? 你暈左好耐喇 ! [笑]
菲; 希呢 ? 希佢點呀 ?
我; [靜]
菲; 咁姐係咩意思 ? 你講下野喇 ! [激動]
我; 你冷靜d先喇 !
菲; 我淨係想知 ,佢有冇事咋 !
我; 你做好心理準備 , 牙希今朝6點正死左 !
菲; 你講大話 ! 唔會係咁嫁 ! 唔會呀 ! [癲左]
我; 對唔住 ,我唔想呃你 ! [喊]
菲; [喊] 點解會咁 ... 點解 ..
我; 菲 ,唔好咁喇 ! [攬住菲]
菲; 我真係好鍾意佢 ..點解唔比次機會我 ? 點解 ? [暈]  -v-
我; 菲, 你點呀 ? 菲 !!!
 1年後 ,=]
盈; ha` 祝你地白頭到老 !
翼; 祝你地生多幾個 ! [奸笑]
風; 死仔 ,咪鬼亂講野 !
翼; 超, 我為賢仔著想咋 ,生多個陪佢玩嘛 !
風; 宜家拎我個仔黎大我喇喎 !
翼; 拿拿拿 ,我無講過 ..係你自己講嫁咋 !
風; 死仔 ,係咪要係我大日子黎玩野先 ?
翼; 哈 ,宜家唔玩 ..幾時玩呀 ?
輝; 喂喂 ,你地兩個好喇喎 ! 玩夠未 ? 牙風你又係既 .. 咁大個人仲玩 !
風; 牙翼夠係囉 ,做咩淨係話我唔話佢 ? 你偏心 !
輝; 你今日結婚喇 , 生性d喇 !
風; [無奈] 係係係 ! 知道喇 ,牙媽 !
輝; 你夠薑講多次 !
風; 牙媽 ! [即走]
輝; 你咪走 ! 企係度 !!!! [追]
我; 佢地幾個係咪當我無到 ? [唔据]
盈; 我最靚既新娘子呀 ! 今日結婚 ,有咩想講先 ?
我; 無言 !
盈; 終於可以同到自己既如意郎君結婚 ,開心死喇 !
我; [甜笑]
盈; 呵 ,仲唔比我講中 ! 又話無言 ,宜家又笑到咁甜 !
我; 咩話 ..死野 ! 到宜家仲玩我 !
盈; 你嫁左出去 ,唔知幾時先可以再同你玩喇 ! [灰]
我; 你想幾時玩都得 ,我24小時on call !
盈; 你要陪老公 ,邊有時間理我呀 ? 唉 ..
我; 呵呵 ,我xx淋要理一定理到 !
盈; ha ,我都知你永遠係最好 ! 錫啖先 ! [咀埋黎]
我; oh , shix ! 我唔係基嫁 ! [推開盈]
盈; 超超超 ,錫啖咋嘛 ..算 ,唔錫你 ! 我返去搵我個翼翼 ! [走]
我; [無奈]
某; 牙淋 !
我; 牙菲 ? 好耐無見喇 ! [笑]
菲; 係呀 ! 成年無見喇 ! [笑, 比以前開心左]
我; 你好似生活得好好咁啵 !
菲; 嗯 ..我聽日就走喇 !
我; 走 ? 你走去邊 ? [驚訝]
菲; 我飛去美國讀書 , 應該4年後返 ! 希望到時你仲記得我 !
我; 我一定記得你嫁 ,你唔好忘記我呀 ! [喊]
菲; 傻妹 ! 今日你大喜日子 ,做咩喊呀 ? 乖 ..唔好喊 !
我; [攬住菲] 我會掛住你嫁 !
菲; [微笑] 嗯 .. 我都會 !
我; 你宜家忘記到希未 ?
菲; 佢係我最愛既人 ,我永遠都唔會忘記 !
我; 如果有1日佢返黎你身邊 ,你會點 ?
菲; 佢已經離開左 ,呢個可能性係零 !
我; 我話如果姐 ,你答我 ..如果佢真係返黎你身邊 ,你會點 ?
菲; 我唔會比佢再離開我 ! [苦笑]
我; [笑] 我祝福你 !
菲; 我希望你下一世先祝福我地 ! 宜家祝福已經無用 !
我; 你聽日幾點機 ?
菲; 下午1時正 !
我; 哦 ..我聽日黎送你機 ! 同埋我想送個驚喜比你 !
菲; 嗯 ,咁記得準時到喇 !
我; ok ,無問題 !
 教堂 ,=]
神父; xx風先生 ,你願意娶xx淋小姐為妻嗎 ?
風; 我願意 !
神; xx淋小姐 ,你願意嫁比xx風先生嗎 ?
我; 我願意 !
神; 咁請兩位交換戒指 ,然後親吻 , 證明兩位結成夫婦 !
我+風; [互相帶上結婚戒指 ,然後接吻]
all; [拍手鼓掌] 恭喜晒 !
 第2日 ,=]
菲; [準備登機] 睇黎 ..淋唔會黎喇 ! [灰]
我; 牙菲 !! [遠處大嗌]
菲; [開心] 淋 !
我; 對唔住呀 ! 我黎遲左 ,因為岩岩有d事 ,所以遲左 !
菲; [攬住我] 我仲以為你唔黎 !
我; 傻喇 ! 我講得出做得到 !
菲; 嗯 ..我差唔多要上機喇 ! 你要好好保重 !
我; 你都要呀 ! [喊]
菲; 嗯 .. [喊]
我; 記住去到打電話比我呀 !
菲; 我一定會打比你 ! [笑]
我; 係喇 ,呢封信比你嫁 , 上到機先睇喎 !
菲; 下 .. 哦 !
我; 保重喇 ,拜拜 !
菲; 嗯 ,拜拜 ! [走]
究竟封信寫咩 ? 而牙淋所講既驚喜又係咩呢 ? haha`唔話比你地知 !

[ The End *`}

夠10個Cm*`
     我就p0z..
  封信寫左d咩 =)
         冇10 Cm = 冇人睇呢個p0z =[

最近5次評分記錄
jessie72310   2010-11-14 01:01 PM   YK幣  +2   你的文章非常精彩,請再接再厲!
敖犬~~   2008-6-19 08:30 PM   YK幣  +2   補番~
敖犬~~   2008-6-19 08:30 PM   經驗  +11   補番~
敖犬~~   2008-6-19 08:29 PM   YK幣  +30   小說區連回唔扣分的- -+
敖犬~~   2008-6-19 08:29 PM   經驗  +30   小說區連回唔扣分的- -+

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
janiceyungyung
普通會員

論壇開幕一年紀念星章   在線王勳章  
UID 6339
積分 968
經驗 308
YK幣 1018
帖子 333
精華 0
註冊 2007-11-13
用戶註冊天數 6011
用戶失蹤天數 5045
來自 TKO
性別 女仔
狀態 離線

多謝你即刻post

+×對著你﹏令我感到更加辛苦|◇|
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
SuKiAaR0n
普通會員

在線王勳章   積極發帖獎章   大富豪勳章   發帖王勳章   論壇週年紀念星章  
UID 8870
積分 1523
經驗 547
YK幣 2210
帖子 636
精華 0
註冊 2008-1-31
用戶註冊天數 5933
用戶失蹤天數 1946
性別 女仔
狀態 離線

55...我黎cm喇......俾我睇喇...

細路女`
普通會員

UID 5757
積分 420
經驗 180
YK幣 464
帖子 180
精華 0
用戶註冊天數 6032
用戶失蹤天數 5428
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #47 janiceyungyung 的帖子

不用-)
本身我見冇人回
冇人睇-3-
未吾p0z囉
哂力-\/-

細路女`
普通會員

UID 5757
積分 420
經驗 180
YK幣 464
帖子 180
精華 0
用戶註冊天數 6032
用戶失蹤天數 5428
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #48 SuKiAaR0n 的帖子

嘿嘿..
  等夠10個Cm就有啦
算啦
     5個算啦 -)

最近5次評分記錄
敖犬~~   2008-6-19 08:30 PM   經驗  +1   一樣- -"
dogwong   2008-4-7 07:33 PM   經驗  -1   連貼2篇

普通會員

UID 6339
積分 968
經驗 308
YK幣 1018
帖子 333
精華 0
用戶註冊天數 6011
用戶失蹤天數 5045
來自 TKO
性別 女仔
狀態 離線

我比多個cm你XD

最乂愛
普通會員

UID 10949
積分 124
經驗 7
YK幣 216
帖子 6
精華 0
註冊 2008-4-3
用戶註冊天數 5870
用戶失蹤天數 3504
性別 女仔
狀態 離線

快dpost 十卜

細路女`
普通會員

UID 5757
積分 420
經驗 180
YK幣 464
帖子 180
精華 0
用戶註冊天數 6032
用戶失蹤天數 5428
性別 女仔
狀態 離線

仲差1個 -)
   加油*`

SuKiAaR0n
普通會員

在線王勳章   積極發帖獎章   大富豪勳章   發帖王勳章   論壇週年紀念星章  
UID 8870
積分 1523
經驗 547
YK幣 2210
帖子 636
精華 0
註冊 2008-1-31
用戶註冊天數 5933
用戶失蹤天數 1946
性別 女仔
狀態 離線

仲差1個wo!!

咁就等我黎喇...

普通會員

UID 6339
積分 968
經驗 308
YK幣 1018
帖子 333
精華 0
用戶註冊天數 6011
用戶失蹤天數 5045
來自 TKO
性別 女仔
狀態 離線

cm夠la快d post la

細路女`
普通會員

UID 5757
積分 420
經驗 180
YK幣 464
帖子 180
精華 0
用戶註冊天數 6032
用戶失蹤天數 5428
性別 女仔
狀態 離線

S0R-3-''
因為近天的電腦壞了機
上不到來..
現在p0z 給妳們 -)

細路女`
普通會員

UID 5757
積分 420
經驗 180
YK幣 464
帖子 180
精華 0
用戶註冊天數 6032
用戶失蹤天數 5428
性別 女仔
狀態 離線

[結局;
菲; [打開封信睇]

菲:
當你睇到呢封信,我相信你一定會覺得好驚訝,好希望你唔會怪我!其實係1年前,我心臟突然停止跳動,我好應該1早死左,但因為牙淋..我死唔去!佢係我差唔多離開呢個世界既時間,寫左4個字比我,就係[菲等緊你] !我唔知點解果刻我好想起身,可能我發現我真係好愛你!當初我同你都唔識珍惜對方!但我發覺,我鍾意你!我鍾意牙淋係因為佢有d似你,但我估唔到會再次遇返你!當我醒返果陣,我失左憶!我完全忘記曬所有野,因為牙淋,佢令我記番起你!

我唔知點面對你好,所以叫牙淋唔好同你講我未死!但係呢1年入面,我真係好掛住你!所以我叫牙淋比呢封信你!睇完唔好嬲淋,佢只係為左我地兩個好,我唔知你會唔會憎我,但我真係好想同你講,我愛你!我知你要去美國讀書,所以我會陪住你!係咪好想知我點陪住你?咁請係望去你坐位既後面!    

by :希
- 續 -

細路女`
普通會員

UID 5757
積分 420
經驗 180
YK幣 464
帖子 180
精華 0
用戶註冊天數 6032
用戶失蹤天數 5428
性別 女仔
狀態 離線

菲; [即刻望去後面]
希; [坐左係度]
菲; [喊] 希......!
希; [笑] 菲,對唔住!
菲; [攬住希] 衰人!點解宜家先搵返我! 1年喇!你竟然拋低我自己1個1年! [喊]
希; [攬住菲] 對唔住!
菲; 衰人!衰人!衰人! [喊到收唔到聲]
希; 我愛你!菲; 我係咪發緊夢?你仲未死! [喊]
希; 傻妹,你唔係發緊夢!我真係未死,我係牙希! [錫左落菲到]
菲; 唔好再離開我!唔好再比我自己1個人!唔好再失蹤!應承我,好無?
希; 我應承你!我唔會再離開你!我xx希永遠會留係xx菲身邊,半步不離!

愛神;祝福各位有情人終承眷屬!真愛永遠都唔會離開你地!只要好好珍惜,你地一定會擁有美好既戀愛!

[[ 完 ]]

最近5次評分記錄
敖犬~~   2008-6-19 08:31 PM   YK幣  +1   一樣的也
敖犬~~   2008-6-19 08:31 PM   經驗  +2   一樣的也
dogwong   2008-4-7 07:34 PM   經驗  -2   連貼3篇
dogwong   2008-4-7 07:34 PM   YK幣  -1   連貼3篇

普通會員

UID 6339
積分 968
經驗 308
YK幣 1018
帖子 333
精華 0
用戶註冊天數 6011
用戶失蹤天數 5045
來自 TKO
性別 女仔
狀態 離線

多謝你post左呢個story比我地睇
gd post!!!
好感動T^T好好睇
萬分感謝!!!

細路女`
普通會員

UID 5757
積分 420
經驗 180
YK幣 464
帖子 180
精華 0
用戶註冊天數 6032
用戶失蹤天數 5428
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #59 janiceyungyung 的帖子

謝 =]
我晚點再p0z 1 點 兒 小 說 出 來 -)