論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: .  [= 蠢族 第14回 =]  .
-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
註冊 2007-10-9
用戶註冊天數 6082
用戶失蹤天數 4069
性別 男生
狀態 離線
  正常字體

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2010-9-10 03:44 PM 發表。
好多hw...點好啊

發覺你地屯天好多hw

QUOTE:
原帖由 `乜B. 於 2010-9-10 04:22 PM 發表。 

點解

敬師日[yup]

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
`乜B.
VIP會員

論壇週年紀念星章   服務勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 25695
積分 16625
經驗 1186
YK幣 2337
帖子 4642
精華 1
註冊 2009-4-20
用戶註冊天數 5523
用戶失蹤天數 2424
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2010-9-10 04:23 PM 發表。 

發覺你地屯天好多hw

敬師日

我記得喇
有個同學佢家姐都係讀善德佢話佢家姐放半日
而我就......
仲全班留底做野

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
w1ngYaN!` ( WinG°×欣)
管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6331
用戶失蹤天數 3894
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #586 -Marco`朗☆ 的帖子

其實係升到f.5就超多hw姐

`乜B.
VIP會員

論壇週年紀念星章   服務勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 25695
積分 16625
經驗 1186
YK幣 2337
帖子 4642
精華 1
用戶註冊天數 5523
用戶失蹤天數 2424
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2010-9-10 04:47 PM 發表。 
其實係升到f.5就超多hw姐

我反而覺得高form無功課
原來唔係

kukucat (小秋.衰貓子)
VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
註冊 2006-11-20
用戶註冊天數 6405
用戶失蹤天數 1337
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `乜B. 於 2010-9-9 07:30 PM 發表。

因為第一堂講正確使用電腦
高登咁多玩命人
差唔多全部新聞都係來自高登

哦哦:]

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2010-9-10 03:41 PM 發表。
今日好唔開心啊

回覆 #580 kukucat 的帖子

!__!"唔知點搵啊...

好易咋…你行經兆康果頭,我果日咁岩o係兆康,
咁未約時間,咁就見到啦xD

QUOTE:
原帖由 `乜B. 於 2010-9-10 04:49 PM 發表。

我反而覺得高form無功課
原來唔係

我學校就功課唔多既A___A
不過高form就會放學後同星期6果d時間要返黎操paper/練習

`mR.H0 (-Koizora`)
管理員
C'est la vie

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6412
用戶失蹤天數 4106
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2010-9-10 03:41 PM 發表。
今日好唔開心啊

搞乜日日都唔開心呀囧

- - - - -

[認真]
高form就算你功課唔多
但時間都唔應該拎黎hea
無功課反而可能要自己搵野做
例如網上資料/英文 多睇多聽

第一屆新高中更加要操fit自己
因為past paper又無得睇 又唔知d野會去到幾難
又唔知重點會係出邊d 咩都係估估下
不過 過多幾年可能你地就知個標準

而尤其如果諗住修math m1/m2 真係用好多時間
諗清楚先好揀
數學沒有別的 就是常操練才能快狠準 (聰明人除外=.=)

不過人地學校我就唔知啦..
但其實我覺得課程都幾趕 補課係一定
功課多就其實應該慶幸.. 始終熟能生巧嘛!

^ 以上可以當係廢up

-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6082
用戶失蹤天數 4069
性別 男生
狀態 離線

我發覺wingyan醬成日都唔開心~
咁ge心態邊度得

kukucat (小秋.衰貓子)
VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
註冊 2006-11-20
用戶註冊天數 6405
用戶失蹤天數 1337
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #591 `mR.H0 的帖子

對對:]  非常認同你既講法
考試最緊要既係經驗啊  做多d paper先先咩pt會中同先做得夠快
做得唔快就會好易失手

我覺得m1/m2真係聰明人同細心既人先讀既科(個人意見
因為我都聽講過m1同我以前讀既a-math差唔多再加d野既
當然m2係更難…嘿(老師既講法
覺得讀唔黎就要盡快drop左佢A___A
我以前讀a-math都覺得自己得架  但係最後只係拎左e咋
拎多d時間讀其他有信心科 拎高d grade先係重點
唔係用左時間 又冇回報就唔好啦

回覆 #592 -Marco`朗☆ 的帖子
對對:]  開心先好啊

管理員

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
用戶註冊天數 6412
用戶失蹤天數 4106
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2010-9-10 06:28 PM 發表。
我發覺wingyan醬成日都唔開心~
咁ge心態邊度得

要enjoy生活! 享受!

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2010-9-10 06:45 PM 發表。 
考試最緊要既係經驗啊  做多d paper先先咩pt會中同先做得夠快
做得唔快就會好易失手

因為我都聽講過m1同我以前讀既a-math差 ...

drop不能
drop左都要跟住個班到畢業
上堂math都係教緊m1 ;o

-Marco`朗☆
管理員

UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6082
用戶失蹤天數 4069
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2010-9-10 06:45 PM 發表。
做得唔快就會好易失手

因為我都聽講過m1同我以前讀既a-math差 ...

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2010-9-10 07:13 PM 發表。 

要enjoy生活! 享受!

drop不能
drop左都要跟住個班到畢業
上堂math都係教緊m1 ;o

冇錯~
同埋我有個心態就係就算幾唔開心都好少同人地講
點解要記住d唔開心而唔係諗下今日or之前d開心野呢..

管理員

UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
用戶註冊天數 6412
用戶失蹤天數 4106
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2010-9-10 07:15 PM 發表。 

冇錯~
同埋我有個心態就係就算幾唔開心都好少同人地講
點解要記住d唔開心而唔係諗下今日or之前d開心野呢..

好難做到
雖然自己都會咁同自己講
但有時真係幾難做到 xd

或者同其他人玩/極忙果陣就會忘記所有野

管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6331
用戶失蹤天數 3894
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #591 `mR.H0 的帖子

我今日唔開心唔係為左hw的啦

管理員

UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
用戶註冊天數 6412
用戶失蹤天數 4106
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2010-9-10 07:24 PM 發表。 
我今日唔開心唔係為左hw的啦

我下面果句唔係回應你

管理員

UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6331
用戶失蹤天數 3894
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #598 `mR.H0 的帖子

原來係甘

真係超唔開心啊

好想去海洋公園

`乜B.
VIP會員

UID 25695
積分 16625
經驗 1186
YK幣 2337
帖子 4642
精華 1
用戶註冊天數 5523
用戶失蹤天數 2424
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2010-9-10 06:22 PM 發表。 

搞乜日日都唔開心呀囧

- - - - -

高form就算你功課唔多
但時間都唔應該拎黎hea
無功課反而可能要自己搵野做
例如網上資料/英文 多睇多聽

第一屆新高中更加要操fit自己
因為past paper又無得睇 ...

多謝你既認真加廢up