YK Forum

標題: [原創]哦?! [打印本頁]

作者: sally08221    時間: 2011-5-7 03:14 PM     標題: [原創]哦?!

~~~人物介紹~~~(全部人ge爸媽都係成日唔係屋企,因為掛住賺錢)

============女仔===========

丫晞
係一個中學生(唔同宇一班)
好令女,好開朗,好得意,串串地(但都好多人中意佢)

丫愷
係丫晞ge best friend
個樣都算ok,樂於助人,串,但有義氣

小妤
都係丫晞ge best friend,由細識到大,仲年年同班tim
都係令女,不過丫晞令過佢小小

丫汶
係丫晞ge 同班同學
賤人一個,八婆+姣婆,超串,成日講人是非,四大賤人之一

丫彤
係丫汶gebest friend,
同丫汶係同一類人,四大賤人之一

============男仔============

丫希
係一個中學生(同丫晞同年)
好型仔,開朗,ok串

丫宇
丫晞ge孖生丫哥,同丫希一樣咁型
係丫希ge小學同學(住係丫希樓上)

丫皓
同丫晞一班,亦都係丫希ge best friend
都好型,但比超希就差d la

丫志
都係丫希ge best friend,年年同班tim
好有義氣,個樣普通

丫華
同丫晞同一班,係佢個班ge四大賤人之一
好賤,但有義氣

丫杰
都係丫晞同一班,亦都係佢個班ge四大賤人之一
好串,成日周圍恰d女仔

~~~~~~~~~~~~第一次創作,希望大家多多支持~~~~~~~~~~~~~~

作者: sally08221    時間: 2011-5-7 03:33 PM

Ch`1

暑假ge最後一日...(8月31日)

[幾多對 持續愛到幾多歲...]<---我ge電話鈴聲

晞: 喂~邊個丫?
愷: 係我丫~愷愷丫~
晞: 做乜野丫?
愷: 冇~掛住你,想搵你傾計仔姐~
晞: 好丫~反正我都好悶~

不知不覺,原來已經傾左2粒鍾...

晞: 愷愷~原來我地已經傾左2粒鐘la~
愷: 係丫~我隻耳仔都痛la~不如出黎行下la~
晞: 好呀~老地方等~(老地方係m記)
愷: ok~bye~
晞: bye~

然後晞收左線...

拿拿淋換左件令衫就出左去la~

=====係m記=====

愷: 等左你好耐la晞~
晞: sorry丫~
愷: 算la~鬼叫我地係老友咩~
晞: 愷姐姐萬歲~
愷: 係la~去買野食la你
(個陣愷已經食左緊la)

買完之後晞就行番去丫愷個度,然後食野...

愷: 做哂功課未?
晞: 一早ko哂la
愷: me too~

愷: 聽日要番學la~
晞: 係丫~一間新ge學校,新ge環境
愷: 55,話咁快小學生涯就結束左la
晞: 我地派到同一間中學,我仲想同你同一班
愷: 希望la~
晞: 係la~小妤都派到同我地同一間架~
愷: 係咩?
晞: 係呀~不如約埋佢出黎nor~
愷: 好丫~我都同佢成個月冇見la

===================
[You make me cry, make me smile...]<---妤ge電話鈴聲

妤: 喂~halo`搵邊位?
晞: 小妤丫~打得你打提就緊係搵你架la~
妤: 好lor~做咩丫?
晞: 而家得唔得閒?出黎老地方
妤: ok~冇問題~5分鐘後到~
晞: 5,bye~
妤: bye~

=====m記=====

晞: 佢話5分鐘後到wor~
愷: 哦~

5分鐘後...

妤:halo`everybody
晞+愷: halo~

晞: 小妤~你洗唔洗去買野食?
妤: 5la~頭先你打比我個陣先岩岩食完野~
晞: 哦~我都食飽飽la~
愷: 不如去行下lor~
妤: 好丫~

咁就過左一日la`

============ch`1完================
ch`2好快poz
請大家多多支持~十卜下la

作者: jessie72310    時間: 2011-5-7 09:36 PM     標題: 回覆 #2 sally08221 的帖子

CMCM;;)
十卜你,,加油.
作者: sally08221    時間: 2011-5-7 10:28 PM     標題: 回覆 #3 jessie72310 的帖子

多謝你丫~
我會加油架~
作者: jessie72310    時間: 2011-5-7 10:50 PM     標題: 回覆 #4 sally08221 的帖子

我繼續期待你篇文呀..
十卜你.
作者: 亞夢vs唯世    時間: 2011-5-8 02:22 AM

點解咁多人講"幾多對 持續愛到幾多歲"e句.___.;;`?!
令我想番起某D野/________\;;`
作者: sally08221    時間: 2011-5-8 04:08 PM

Ch`2

今日係開學日...

[幾多對 持續愛到幾多歲...]
晞: 喂~
愷: 晞~起身la~
晞: 係la~係la~(其實一早起左身架la=.=)
愷: 一齊去m記食早餐nor~
晞: ok~5分鐘後到
愷: 5,順便叫埋小妤丫?
晞: 係~
(cut左佢線)

[You make me cry, make me smile...]
晞: 小妤~起身la~去m記食早餐丫~
妤: ok~
(今次係佢cut我線...)

=========m記==========
妤: halo~
晞: 等左你好耐la~
愷: 係lor~
妤: sorry丫~
晞: 是但la~食完好行la~

========係學校==========
愷: 嘩!!!!!!!!
晞: (um住隻耳仔)做咩丫你?
妤: 嘩!!!!!!!
晞: (繼續um住隻耳仔)你又咩事丫?
妤+愷: 我地三個同一班丫~
晞: 好yeah~~~~

=========課室===========
miss: 自己揀位坐la~不過要男同女坐,唔可以女同女or男同男坐~(因為佢覺得我地係新同學,未有咁快傾到計仔住)
同學A: 點解丫?
miss: 為左確保你地ge心智發展正常(姐係唔會變gay)
跟住成班係度笑

****以下係佢地起初ge座位***(晞個位係X,妤個位係X,愷個位係X)

X X   X X   X X
XX   X X   X X

(佢地點解咁坐?咪係因為方便傾計仔lor)

愷: 求神拜佛唔好比一個又樣衰,又賤格ge人坐我隔離la~
晞: 望係咁望la~

當佢地傾得興起個陣,晞隔離傳黎一陣拉墱聲
我一望,心諗{嘩~好型呀}
(個陣希都諗{嘩~好Q,好令丫~})

妤: (係我耳邊)發姣丫?
晞: 緊係唔係la~(我係唔可以令自己成為一個姣婆架)

跟住d人都陸陸續續坐低la~

X: halo`丫
晞: halo`
X: 你叫咩名丫?
晞: 我張月晞,你可以叫我做丫晞
X: 咁岩ge?!我都叫丫希,不過係陳耀希
晞: 係wor~不如做個friend nor~
希: ok~

好快,晞同佢就熟左...

以下係確定後ge坐位(冇必要ge人就用X表示)

杰 X     X  X     X X
妤 志     汶 華     X X
晞 希     X  彤     X X
皓 愷     X  X     X X

(過左一陣,佢地6個都熟左:妤,志,我,希,皓,愷)
=====小息個陣=====
愷: 晞~
希: 做咩野?
愷: 唔係你丫~係張月晞丫~乜你叫晞咩?
希: 我的確係叫丫希,我係陳耀希~
晞: 你地講夠未丫?理下我好冇?
愷: 我本來就叫你la~
晞: 咩事丫?
愷: 我想陣間去你屋企做功課,你方唔方便?
晞: 冇問題~
愷: 你丫哥介唔介意?
晞: 你又唔係第一次去,有乜介唔介意姐?
愷: 咁又係~
(其實丫希一真係到偷聽緊,因為太無聊)
希: 我又去~
晞: 點解丫?
希: 你都知架la~我係一個新生~
晞: 係呢度,係人都係新生黎架la~
希: 我未講完丫!
晞: 咁你繼續la~
希: 5,咁我聽到你有個丫哥,咁咪想睇下可唔可以同佢做到friend lor~
晞: 哎~是但la~
愷: 你地幾個去唔去丫?
個3個人: 去~緊係去la~
晞: 喂喂喂~愷姐姐,你問過我未丫?
愷: 你都話是但la~
晞: ....
希: 就咁話la~

============ch`2完================
ch`3好快poz

作者: jessie72310    時間: 2011-5-8 11:06 PM     標題: 回覆 #7 sally08221 的帖子

cmcm;;;D
十卜你.
作者: sally08221    時間: 2011-5-9 05:45 PM

Ch`3

===放學個陣===

妤: 希~
晞: 咩事丫?
妤: 唔係你丫!係陳耀希丫~
希: nor左la你~haha~咩事丫?
妤: 點解你會揀坐係丫晞隔離ge?
希: 冇架~我ge直覺(奸笑)

我同其餘個5條友變得超無奈lor~

晞: 你地成日將我同陳耀希撈亂架
希: 唔好叫我陳耀希咁見外la~丫希咪得lor~
晞: 咁我係丫晞,你又係丫希~好易搞亂架ma~
希: 咁又係~有咩計仔呢?
皓: 咁咪唔好叫丫希(晞)lor~
希: 咁叫咩野?我點都要個希字丫!!
晞: me too!!
皓: 咁呀?
志: 咁好易姐~
希: 姐係點?
志: 你(我)就叫晞姐姐,你(陳耀希)就叫希哥哥~係咪好掂呢~
愷: 係丫~係丫~
晞: 米住~咁咪講到我好似同佢一對咁lor~唔要丫!!
希: 一對唔好咩~我覺得ok wor~
晞: (面紅)...
志: 你地都好似一對丫~男型女令
晞: (再次面紅)...
皓: 算la~唔好挽佢地la~
晞: 丫皓~你好好人丫~抱抱先~
皓: 米搞~
愷: 就咁話la~希哥哥晞姐姐~
晞: 唉~是但la~
希: 好yeah~

====我屋企====

晞: 丫哥~有人話想識你丫~出黎la~
宇: 哦~好丫~(係房到叫)

跟住佢走左出黎...

晞: 希哥哥~呢個就係我丫哥la~(我指住宇)
希: 咦?!你係...張日宇?
宇: 係丫~你係...陳耀希?
希: 55,原來真係你丫~(走去攬住宇)
字: 好耐冇見la~
晞: 乜你地識架?
宇: 係丫~我地係小學同學~
我: 哦~

志: 唔好唔理我地好wor~
希: 係la~

佢地6條友同字好快就熟左la~

做完課後....

皓: 不如我地挽真心話大冒險lor~
佢地其他6條友: 好丫~

跟住我攞左個空樽出,再轉~
轉到希
愷: 我問~我問~
晞: 5
愷: 真心話定大冒險?
希: 大冒險lor~(因為希知我地會問佢d好敏感ge問題,但佢唔知我地係會叫佢做d好敏感ge野~ha`)
愷: 由1-10揀一個數字,然後係我地呢堆人到揀個女仔~
希: 做咩野丫?
愷: 揀la~
希: 哦~咁我要2同...晞姐姐la~
晞: 你想點丫?
愷: 冇(奸笑lor=.=)
晞: ...
愷: 希哥哥...我要你...
希: 做咩野?(feel到個氣氛有d...)
愷: 我要你嘴對嘴咁鍚住晞姐姐~唔準停!
其他人: 鍚佢!鍚佢!
晞: 喂!米...(我都未講完佢就鍚左落黎la~)
其他人: wo~
我塊面超紅,仲有晞望到佢隻眼好情深咁望住佢...

====兩分鐘後====
晞: 你痴架?
希: 唔係~
愷: 好~繼續~

轉丫轉...今次轉到...宇~

妤: 我問!
宇: =.=好lor
妤: 真心話定大冒險?
宇: 真心話...(我塊面紅到而家)
妤: 你有冇中意過人?叫咩名?比我地發現你講大話你就死!
晞: 佢有架!佢就叫......唉~丫哥,你講la~
宇: (啤住我)係有~佢叫黃婉棠~
希: 估唔到wor~

佢地就咁一直挽,挽到其他人要番歸為止~

============ch`3完================
ch`4好快poz

作者: ans    時間: 2011-5-9 07:12 PM

cM
加油&十卜你
作者: sally08221    時間: 2011-5-10 04:55 PM

Ch`4

=====課室=====

希: 晞姐姐~
晞: 乜事?
希: 你嬲丫?
晞: 梗係la~
希: 點解姐?
妤: (令左過黎)你咁都唔知?你...
愷: (無la la插把嘴黎)你搶走左佢ge初吻丫~
希: 晞姐姐~係咩??
晞: 係丫~嬲死你丫~
希: 唔好嬲la~
晞: 好...難丫~
愷: 咁不如我地一齊食lunch la~
晞: 是但la~

=====lunch=====

希: 仲嬲緊?
晞: 係丫~
志: 希姐姐丫~
晞: 咩野丫?
志: 其實個個都係佢ge初吻黎架~
晞: 吓????Really???
希: 真架~
皓: 識佢咁耐~未見過佢鍚人架~
晞: 無奈了...
希: 我連初戀都未有丫~
晞: 我夠冇nor~
希: 不如...
晞: 你想點!!!
希: 不如你比埋你ge初戀我la~
晞: 吓!!!(冇可否認,我的確你有d咩野佢)
愷: 比個機會人la~
希: 當你默應架la~
晞: ...
希: 好yeah~

呢個時候,杰走左過黎...

杰: (無la la met左我一野)咁人齊丫?
晞: (好火,塊面腫左d d)乜撚事丫你?
杰: 冇~無聊姐~
希: 你痴架?

然後問我,

希: 你有冇事丫?
我: 冇~

又同杰講,

希: 唔好咁恰人好wor~
杰: 做咩丫?好唔据我丫?
希: 係丫~
杰: 隻揪lor~
希: 驚你丫?
杰: 好

之後佢地竟然係度......

猜...包...剪...dup...

我由憤怒[了]變左無奈[了] lor~

皓: 仲以為你咁man隻揪~原來你地....
希: 我地個班個d所謂ge[隻揪]一向都係猜包剪dup架la~

佢地5條友靜哂...

晞: 夠鍾番去學校上堂la~
希: 走人la~
妤: 係wor~

=====學校ge課室=====

仲未夠鍾上堂,所以佢地再傾多一陣...

晞坐左落丫愷個位度,一望佢個櫃筒,晞見到一封粉紅色ge信

我: 丫愷~你有一封信丫~
皓: 我去一去廁所先~

冇人理到佢...

愷: 係?睇睇先

我比左封信佢,
佢睇完之後就係咁笑...

我: 愷~你做乜丫?
愷: 冇~

丫皓番左黎~
丫愷即刻攪住左佢...

我地全部O哂嘴...

皓: 我地拍拖lor~
愷: 55
皓: 好yeah~太好la~

佢地攬埋左一舊...

晞即刻攞左佢封信黎睇,其他人都企你我隔離到睇...

妤: 嘩~好sweet丫
志: 丫皓~估唔到你寫可以到d咁sweet ge野wor~
皓: 咩wor~-3-

============ch`4完================
ch`5好快poz

作者: 成熟的我~    時間: 2011-5-11 12:26 AM

cm 十卜十卜~~~
作者: superstarbo    時間: 2011-5-11 07:33 PM

唔錯唔錯.我like個故`
同我年齡差唔多-0-
作者: jessie72310    時間: 2011-5-11 07:44 PM     標題: 回覆 #11 sally08221 的帖子

cmcm;;)))
支持你;;))))))))))ˇ
作者: sally08221    時間: 2011-5-11 08:58 PM     標題: 回覆 #14 jessie72310 的帖子

thx~
我一定會努力架~
作者: sally08221    時間: 2011-5-11 08:59 PM     標題: 回覆 #13 superstarbo 的帖子

多謝支持;)
thx~~
作者: sally08221    時間: 2011-5-11 09:37 PM

Ch`5

=====課室=====

妤: 唉~你地就開心la~個個都成雙成對~
志: 係lor~我地6條死黨我番我同小妤係單身~
晞: (扮同情)好可憐丫~
志: 唔係wor~(無la la醒起)
愷: 做咩野?唔通...
皓: 你...又有...
妤: 女朋友??
志: 正確黎講唔係而家有,係將會有...
佢地幾條友: 吓???!!!
志: 係丫~
妤: 姐係點?
志: 小妤~係呢排有冇cheak(好似串錯左-.-)e-mail?
妤: 冇wor~
志: 咁你今晚cheak la~(好似再次串錯字-,-)
妤: 冇問題~

====夜晚====

[You make me cry, make me smile...]

妤: 喂~我係鍾嘉妤~有乜事?
志: cheak左e-mail未?
妤: 岩岩先開機-3-
志: 快d la~
妤: 係la~係la~

開左e-mail...

妤: (佢地仲傾緊)你係咪個個...咩咩咩...
志: 係Ken丫~
妤: 係lor~咪話呢個lor~
志: =.=

過左一陣...

志: 睇完未~
妤: (cry緊)睇左la~
志: (聽得出佢cry緊)傻妹~米cry la~
妤: 55,志~
志: 咩野丫?
妤: 我愛你丫~
志: me too~
妤: 好happy丫~
志: 知la~早d sleep la~
妤: 55,但係我要...
志: 咩野?
妤: Goodbye kiss~
志: 好la~(比左個kiss佢)
妤: ha`bye~bye~
志: bye~bye~

====第二ge日課室====

希: 嘩~你地做咩拖住手仔咁入黎ge?
志: 我地拍拖lor~
晞: 堅定流架~
妤: 堅過石堅丫~
愷: 恭喜哂wor~
晞: 其實點解你地會無la la拍拖ge?
妤: (講哂琴晚所發生ge事出黎...)
皓: (姣樣)wa~sweet~sweet 丫~
希: 嘔丫~(嘔樣)
其仔個幾條友: ha`ha`

============ch`5完================
ch`6好快poz
作者: jessie72310    時間: 2011-5-11 11:10 PM     標題: 回覆 #17 sally08221 的帖子

cmcm;;))
十卜你.
------------------------
吾好連回呀,,
小心俾人扣分呀
作者: superstarbo    時間: 2011-5-12 06:47 PM

cmcmcm.咁跟住點牙`好快出呀.
作者: sally08221    時間: 2011-5-14 10:59 AM

Ch`6

=====係課室=====

miss: 各位同學~今日你地要調位la~
佢地6條友: 吓~~~
汶: 好丫~快d調la~
miss: 好~今次冇得自己揀架la~

(調左位之後ge座位表)

X  X      X  X      晞 杰
X  X      彤 皓     希 汶
志 愷     X  X      X  X
X  X      X  X      妤 華

miss: 大家滿唔滿意自己ge座位丫?
同學a,b,c,d...: 唔滿意
miss: (當佢地冇到)好la~就咁話la~

晞: 乜係你個洗[杰]精丫?
杰: 係又點丫~吹咩?
希: 吹你唔脹~
晞: e?乜你座我後面丫?
希: 係丫?
晞: 好yeah~
希: 洗[杰]精~我而家同你講,如果你再恰晞ge話,我就唔同你客氣!
杰: 第一,我唔係叫洗[杰]精,我係叫黃信杰丫~
晞: 我地中意叫你做洗[杰]精,吹咩?>_^
杰: ...(無奈)笫二,我中意恰就恰,關你叉事丫~你係佢乜水丫?
希: 我係佢男朋友,你話關唔關我事?

係呢個時候,姣婆發功la~

汶: 希希丫~(攬住希)
希: (彈開十尺遠)你發乜姣丫?
汶: 我唔係發姣,我係中意你~
希: 死開la~我唔中意你丫~
汶: 唔係架,我知你中意我架~你玩佢架炸...(下刪1000字)
希: 你好撚煩丫~

佢地一直嘈到小息~

叮噹~叮噹<----落堂鐘聲

希: 晞~我地走la~
晞: 55

====操場=====

希: 坐左係個姣婆隔離好慘丫~
晞: 5,睇得出你慘過我...
希: 你老公仔我好慘,所以我要老婆仔你鍚番
晞: 唉,好la~(鍚左佢塊面一淡)
希: 我唔要,我要呢度(指住佢個嘴)
晞: 唔得丫~
希: 你睇住黎la~
晞: 你又想點?好...(未講完,希就鍚左落佢個嘴到)

============ch`6完================
ch`7好快poz
作者: jessie72310    時間: 2011-5-14 10:20 PM     標題: 回覆 #20 sally08221 的帖子

cm;
十卜你.
作者: superstarbo    時間: 2011-5-15 08:02 PM

鍚咗跟住呢a_a?
有冇大件事發生的說.
作者: sally08221    時間: 2011-5-16 09:58 PM

Ch`7

希: 晞丫~
晞: \ 3 /
希: 做咩姐?
愷: 佢嬲左你丫~死蠢~
希: 你真係嬲左丫?
希: 唔好咁la~
晞: 唔得~
希: 咁你想點?
晞: 等我諗諗先~
皓: (細細聲同希講)你死la你~
晞: 我諗到la~
希: 做咩野?
晞: 我要你做我一ge日丫四~
希: 唉~是但la~
晞: 姊妹們~我地去shopping la~
愷,妤: 好yeah~let's go~

晞買左好多野拎到丫希死死下~

晞: 唉~見你咁可憐,我地就去m記坐坐la~
希: 好yeah~晞姐姐萬歲~
晞: 唔洗賣口乖la~
希: -3-''

=====m記=====

希: 晞姐姐~係想食咩丫?
晞: 2號餐
皓: 咁你呢?丫愷~
愷: 我都係要個2號餐
志: 妤呢?
妤: 我要4號餐
希: 咁我地去買la~

買完野食埋之後...

晞: 我走la~我要去library~
愷: 嘩~幾時變得咁好文彩丫~library~
志: 係lor~你呢個英文白痴都識library?
晞: 幼稚園都識la~>3<

之後佢就自己去左''library''
其他人都各自番歸la~

============ch`7完================
ch`8好快poz
作者: superstarbo    時間: 2011-5-17 06:25 PM

搶壹....xd`
去'library'做乜a_a
作者: jessie72310    時間: 2011-5-17 09:56 PM

QUOTE:
原帖由 sally08221 於 2011-5-16 21:58 發表。 
Ch`7

希: 晞丫~
晞: \ 3 /
希: 做咩姐?
愷: 佢嬲左你丫~死蠢~
希: 你真係嬲左丫?
希: 唔好咁la~
晞: 唔得~
希: 咁你想點?
晞: 等我諗諗先~
皓: (細細聲同希講)你死la你~
晞: 我諗到la~ ...

cm;;)
十卜你.
作者: sally08221    時間: 2011-5-18 04:55 PM

對唔住丫~呢排要考試,丫媽要我溫書,可能有2,3個禮拜寫唔到~

歡迎光臨 YK Forum (http://forum.eyankit.com/) Powered by Discuz! 5.0.0