YK Forum

標題: [原創]放棄你,是我做得最錯的事.hapyy end.完;] [打印本頁]

作者: 千草乂    時間: 2011-2-24 08:08 PM     標題: [原創]放棄你,是我做得最錯的事.hapyy end.完;]

放棄你,是我做得最錯的事......

不是第一話;;

[ ] 同人講  { }心個到講

序:
放棄你  放棄愛情
放棄了  所有權利
連自己  都知道這不公平
放棄你  放棄自己
放棄了  愛的權利
放棄你  等於放棄我自己
**********************************************************************************************************
人物介紹;

菱依雪[17]
夏紫湘[17]

宮陌楓[18]
韓君夜[18]
**********************************************************************************************************
第一章; 櫻花。告白 ;
還記得櫻花正開 還未懂跟你示愛

櫻花燦爛地開著,櫻花下的一對戀人是否都是能互相地接受大家;?

楓;[雪...我愛你...]
雪;[..................]
楓;[沒緊要的......]
雪;[我們還是好朋友嗎?]
楓;[當然是啦......]

[bump!!]
一架私家車撞上了楓...
楓被送進醫院前笑容一直是保持著.
雪;{楓..對不起...我很愛你..但..為了你我一定要這樣做的.}

如有天櫻花再開 期望可跟你示愛
當天園林 今天已換上 滿地青苔
如有天置地門外 乘電車跨過大海
匆匆 跟你 相望一眼 沒理睬
明日花 昨日已開
第2話;記得
誰還記得是誰先說 永遠的愛我

在雪的家;;

媽媽;[雪,,你轉校好嗎?]
正在上樓休息的雪呆了呆;[不用了......]
媽媽;[你受苦了,,,]
雪勉強的向著媽媽微笑;[真的..不用了]

在凰皇學院;;

雪一入到教室,熒立即走到她前面,com了她一巴掌
熒;[你竟然令到楓沒有了記憶!!!!!!!!]
雪;[嗯,,,對不起]
熒;[啍...對不起?不過....幸好楓只是忘記你而已]
雪;[你說啥?]
這時,楓走過來,,
楓;[你是雪,,?熒說你是我和熒之間的第三者,,你以後不要再做了;]

雪;[我不是...]
之後雪跑了出去

我們都忘了 這條路走了多久 心中是清楚的 有一天 有一天都會停的
讓時間說真話 雖然我也害怕 在天黑了以後 我們都不知道 會不會有以後

******************************************************************************************************
完;]

作者: TONYH    時間: 2011-2-24 08:48 PM

作者: 咕~~(╯﹏╰)    時間: 2011-2-24 08:52 PM

比心機                .
作者: 心情    時間: 2011-2-25 08:38 PM

楓講野咁女仔GE-___-"
不過都幾好...加油.
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-25 08:50 PM

咦咦~!!
係你喎~!!((分號萬歲好朋友;)
呵呵; 你真係打小說bor~~
支持支持;)
快啲po第一集啦;)
作者: 千草乂    時間: 2011-2-25 08:59 PM     標題: 回覆 #5 星月`穎 的帖子

未打好;(
好長-口-;{
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-25 09:08 PM     標題: 回覆 #6 千草乂 的帖子

加油努力;)
但係小心爆字數啊;(
我之前打; 明明吾係講咗好多野;
都爆咗超多>3<
作者: 千草乂    時間: 2011-2-25 09:11 PM     標題: 回覆 #7 星月`穎 的帖子

哈哈;
今日狂打錯字;[
可能;;;聽日係家長日;(
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-25 09:13 PM     標題: 回覆 #8 千草乂 的帖子

!!!!! 只能說句 god bless u.....
ps我都吾好得去邊;
星期一派成績表;(
作者: 千草乂    時間: 2011-2-26 11:22 AM     標題: 回覆 #9 星月`穎 的帖子

哈;;
我今日派左喇;
幾好幾好;
進得好多;]
全級進左40名;=60名<<全級
班<<11
作者: 千草乂    時間: 2011-2-26 11:52 AM

第3話;;受夠;;

我已 忍得足夠 傷得足夠 便出走

在雪的屋企;
雪;[媽,,,我受夠了,,我,,想出國留學行嗎?]
媽;[行行行,,只要你不再受痛苦,,你想去na都行;]
雪;[多謝呀,,媽]

就是這樣';
雪去了英國留學;;

我再等不到你 找不到你 便出走
不需再要清醒一下分開一下說出口
我想通想透就當讓你得手
另一邊;
鳳皇學院;
楓;[熒,你說;雪真是我們之間的第三者嗎?]
熒;[當然,,她還令你沒有了記憶!!]
楓;[但看她的樣子不像是第三者-3-]
熒;[你,,愛上了她?]
楓;[我最愛的是你-v-]
熒;[呵呵;]

但楓心卻好像對雪這個人有了興趣;;

作者: 星月`穎    時間: 2011-2-26 01:24 PM     標題: 回覆 #10 千草乂 的帖子

呵呵; 有進步咁咪好囉;)

睇咗; 我覺得人物戈度如果吾講佢地係點嘅人;
比大家自己feel下; 會更加好;)
阿雪都幾慘;(
但係戈度打得好似有啲亂-v-
anyway; 支持你;
快啲po下一集啦;)
作者: 千草乂    時間: 2011-2-27 12:57 PM     標題: 回覆 #12 星月`穎 的帖子

so anyway thx a lot for you=]
作者: 夜斐影    時間: 2011-2-28 10:18 PM

可惜不是書面語-V-””

請加油
作者: 千草乂    時間: 2011-3-1 07:25 PM     標題: 回覆 #14 夜斐影 的帖子

請放心;我很快會作書面的~~
作者: 心情    時間: 2011-3-5 10:17 PM

不錯嘛...
加油.
作者: 千草乂    時間: 2011-3-6 02:49 PM

第4話;;還是喜歡你;;

就算分手還是選擇喜歡你 喜歡你  喜歡你

在英國;;
雪留力學習;努力讓自己忘記楓;但她發覺這是不可能的!!!!!

雪;[湘;我不能忘記他;]
湘是雪在英國所認識的朋友;
湘;[na你就要努力忘記他!!我們一起+油!!!]
原來湘在前幾天被甩掉了
湘;[我們要打敗衰男人;!!]
雪;[呵呵.........]

雪;{你叫我怎樣做才能忘記你;?}{我還是很喜歡你}

我好希望我會忘記說再見的聲音
我不再回憶也不再傷心
***********************************************************************************************************
作者: 千草乂    時間: 2011-3-9 07:15 PM

第五話;重新出發;

拼命愛受傷了便儲起經驗 早感受 相處便更自然
我亦掛念戀愛像最初體驗 不再奢想最終不會變

雪覺得自己始終不能忘記楓;她要回到鳳皇學院;;
湘;[你要回到中國,不再回來了?]
雪;[對,,湘,你跟我走吧好不好?]
湘;[既然你這樣做,我就跟你走;]
雪;[湘,你真的是我最好朋友!!]
湘;[of course!!]

第二天;雪和湘便悄悄離開了英國~~

在鳳皇學院;;

miz;[同學們,今天有兩個同學+入我們的大家庭哦~~其中一個還是你們很熟悉的~]
同學a;[wawawa~~是.........?]
miz;[我們歡迎.......雪和湘同學]
同學;[下................................-口-]
miz;[對啊;雪和湘同學...]
熒;[miz,雪不是已經..er.]
雪;[熒同學,你er 什麼,你不歡迎我嗎?]
熒;[我們當然歡迎;]
雪;[na就好,我還覺得你不喜我sosad;]
雪;{笑;}

心愛的 轉淡的 直到分開哪有幸免
重新出發 是這份信念永恆不變
作者: jessie72310    時間: 2011-3-9 10:17 PM     標題: 回覆 #18 千草乂 的帖子

十卜你.
加油.繼續p0st
作者: 心情    時間: 2011-3-11 10:13 PM

熒仲同緊楓一齊????
作者: 千草乂    時間: 2011-3-12 01:04 PM     標題: 回覆 #20 心情 的帖子

而家係lor~~
不過楓已經厭倦左熒;
作者: 千草乂    時間: 2011-3-12 01:25 PM     標題: 第6話;表演?;

第6話;舞台劇?;

鳳皇學院;''3月20日''

miz;[4月1日就係我地學校既60周年;學校係個日就會舉行好盛大既晚會;]
     [而且學校已經安排我地上去表演]
同學a;[wawawa~~~~甘...邊個上去表演啊?]
花痴a;[緊係......楓王子啦xd]
花痴b;[冇錯!!!我們家既夜王子都0k嫁;;]
同學b;[甘...表演d咩啊;]
miz;[嗯....要表演樂器喎;;;]
呢個時候,...
熒;[miz,,不如就我同楓一齊表演啦]
    [我識piano,楓識volin]
miz;[但係,,要5個人上去表演喎]
     [你同楓得2個人;]
熒;[哦~~]
楓;[miz,,就等我同夜,熒,雪同學,湘同學上去表演啦]
雪;[好,,,緊係好啦;]
夜;[楓,,你去死啦;]
原來,夜係超吾喜上去表演既~~
湘;[超,你吾夠薑上l0r~]
夜;[邊個話嫁,,,]
湘;[甘你米去表演l0r~~]
夜徹底無語;;

作者: 心情    時間: 2011-3-15 07:31 PM

加油.好正...快啲UP^_^
作者: 千草乂    時間: 2011-3-16 08:07 PM     標題: 第7話;

第7話;

鳳皇學院;

熒;[楓呀~~采下我啦;]
楓;[米煩我啦]
熒;[吾仔啊~~~~~]
楓瞇埋隻眼;[1...2...3..]
熒跑走左~~  <一抵死啦;哈哈
雪;{楓仲同之前一樣~~}

突然;
楓;[邊個邊個雪...]
雪;[下?我?咩事?]
楓;[你...真係我之前既女朋友??]
雪;[你米吾好信囉~[
楓;[er....我吾係吾信你啊~~]
雪;[你分明就吾信!!!!!!!!!!!!!!]
楓;[我都話我信你lor`]
雪;[算啦;]
楓;[算咩算,吾講清楚我吾會比你走嫁]
雪;[-口-;]
楓;[哈哈]
佢地講得開心;
但就吾知;
有人已經開始慢慢進行[搶仔大行動]

作者: 舒雅    時間: 2011-3-17 05:23 PM

其實都唔錯啦,繼續加油!
作者: 心情    時間: 2011-3-18 07:35 PM     標題: 回覆 #24 千草乂 的帖子

加油.繼續.好短==
作者: 千草乂    時間: 2011-3-19 11:30 AM     標題: 回覆 #26 心情 的帖子

好快就長嫁喇xp;
作者: jessie72310    時間: 2011-3-21 10:46 PM

QUOTE:
原帖由 千草乂 於 2011-3-16 20:07 發表。 
第7話;

鳳皇學院;

熒;
楓;
熒;
楓瞇埋隻眼;
熒跑走左~~  <一抵死啦;哈哈
雪;{楓仲同之前一樣~~}

突然;
楓;
雪;
楓;
雪;[你米吾好信囉~[
楓;
雪;
楓;
雪;
楓;
雪;
楓;
...

加油~十卜你xP
作者: 千草乂    時間: 2011-3-22 08:01 PM     標題: 第8話;[安排表演]

第8話;[安排表演]

鳳皇學院;;
miz;[吾該;之前我地校慶要表演個d人放左學之後留係到;我有d野同你講]
冇人理佢;;
[叮叮叮叮叮叮叮叮!!!!!!!]
放學~~~~
5個人留左係到;+miz;
雪;[miz..咩事同我地市?]
miz;[甘就緊係好重要啦;]
熒;[甘係咩?]
miz;[校長講.......我地班要+多個表演sosad;]
夜&湘;[下...甘係咩?]
miz;[wawawa~~~~你地兩個好合拍喎;;啊...我知喇,就你地兩個啦]
夜&湘;[咩啊;;?]
另外個4個人都奸笑甘望住佢地;
湘同夜講;[不如...我地快d走l0r]
夜;[點解?]
湘;[大件事...]
miz;[係喇,你地兩合要合作表演.....drama;]
夜&湘;[.............無語........]
楓;[夜..你果然同個男人婆最合拍!!!]

作者: jessie72310    時間: 2011-3-23 06:35 PM

QUOTE:
原帖由 千草乂 於 2011-3-22 20:01 發表。 
第8話;

鳳皇學院;;
miz;
冇人理佢;;

放學~~~~
5個人留左係到;+miz;
雪;
miz;
熒;
miz;
夜&湘;
miz;
夜&湘;
另外個4個人都奸笑甘望住佢地;
湘同夜講;
夜;
湘;
miz; ...

繼續p0st`十卜你xP
作者: 心情    時間: 2011-3-23 08:16 PM

又係咁短GE=_="
加油啦!!!!!!
SUP
作者: 千草乂    時間: 2011-3-23 08:19 PM     標題: 回覆 #31 心情 的帖子

都話未打完l0r~~
星6會好番d嫁喇;;;
作者: 千草乂    時間: 2011-3-26 01:55 PM

第9話;;;一次告白;;

鳳皇學院;;

miz;[今日..我地講既係.......戀愛....]
同學a;[下...甘都教..?]
miz;[係啊係啊;再問你地一條問題;;咩係愛情?]
同學b;[愛情;?米係一個人好愛一個人囉;]
同學c;[兩個人一齊好開心,咩時候都好掛住大家1!!]
miz;[吾錯吾錯;都岩;甘仲有冇other意見??]
熒;[我覺得愛情係好自私既1樣野;咩人都想要佢;就好似我甘...]
miz;[雪同學,,你覺得點;?]<<cutkm1ff3au3yu 9yr  6;
雪;[其實愛情只不過係一種感覺,有甜有苦;]
miz;[講得岩;愛情係1種感覺;]

其實愛一種無法解釋的感覺,但是當你碰到了你就會漸漸的懂什麼是愛一個人,你會想盡辦法的去保護他,不讓他受傷害

突然!楓企起身講;[雪;;我愛你;]
全班呆左......
miz;[吾好甘激動-3-]
熒吾敢相信大叫;[點解....冇可能....]
跟住捉住雪條頸;<<好大力

楓見到,,即係打左熒一巴;;
楓好嬲;[我頂吾住你,,,你同我快d走;]
熒;[好,,你地睇住泥;]

愛是在不知不覺中發現的
愛是永遠無法解釋清楚的
愛可讓人從苦裡快樂起來
愛可讓人做任何事都甘願
愛是永遠的謎

******************************************************************************************************
作者: yenisyan1998    時間: 2011-3-26 06:52 PM

搶一`(:
加油啊.!
作者: 千草乂    時間: 2011-3-26 06:54 PM     標題: 回覆 #34 yenisyan1998 的帖子

點解要搶第一;;(
;;
作者: 心情    時間: 2011-3-26 11:51 PM

當你失去愛個時,就係你最痛苦GE時候!
哈哈.
十卜.正呀!
作者: 千草乂    時間: 2011-3-27 12:00 AM

第10話;;game start!;;

雪屋企;
""鈴鈴.....鈴鈴"
雪;[喂.?邊個?]
電話人;[呵呵...你就係冷憶雪;?]
雪覺得好奇怪,問;[係啊,,咩事.?]
電話人;[............]
跟住雪被佢cut左電話。。。
雪又睇下個來電,睇下係咩no.,點知...佢用左133-3-

鳳皇學院;
雪;[湘,琴日,,有個好無聊既人打俾我;但冇講d咩囉佢;]
湘;[下,,,你小心d;;我同你check下啦;]
雪;[嗯;]
    {係邊個打俾我呢,,,,熒?}

係短短2日中,,雪收到好多恐嚇信,,佢都吾留意,,有次,,佢收到一封血書;

寫住;game start!
佢嚇左囉;;
呢個時候;
湘跑泥,,講;[係熒,,係熒]
雪;[嗯,,,我知喇]
湘;[甘而家點;?]
雪;[吾知啊,,過幾日先啦`]

但係......雪就吾知道湘已經話呢件事比楓知;

作者: jessie72310    時間: 2011-3-27 12:32 AM

QUOTE:
原帖由 千草乂 於 2011-3-27 00:00 發表。 
第10話;;game start!;;

雪屋企;
""鈴鈴.....鈴鈴"
雪;
電話人;
雪覺得好奇怪,問;
電話人;
跟住雪被佢cut左電話。。。
雪又睇下個來電,睇下係咩no.,點知...佢用左133-3-

********** ...

cM;)十卜你
作者: 心情    時間: 2011-3-27 01:16 AM

十卜.
加油.
好正^_^
作者: 千草乂    時間: 2011-3-27 11:40 AM     標題: 第11話;;綁架;;

第11話;;綁架;;
雪'home;;

[咚咚咚..]
有人敲門;
睇緊電視既雪聽吾到-3-
跟住,,敲門sound開始敲得好快同好大sound;
雪吾耐煩,話;[等陣先啦,,shit!]
出面個個人冇講野;
跟住,,雪暈左,,因為,,出面既人拎棍敲暈左雪;;;;;

係一間好暗既room;;
雪起左身,大叫;[喂,,我係邊啊,?]
出面d人聽到佢講野,,衝左入泥,
雪見到有個佢識既人係入面;
[熒,,點解你要對我?]
熒;[哈哈,,點解?點解?....,,你搶左我既楓,,我就要你死!]
雪;[吾好,,,如果我死左,,你都吾會得到楓..]
熒聽到之後,com左雪一巴;;
熒一路笑一路cry;[哈哈,,,,,你好好笑啊,,你講野,,係你既存在,楓先會吾理我昨,,哈哈,,你要死]
雪;[我愛楓愛得比你深,,,你有冇try過用自己生命去愛楓?]
熒;[我都用我既生命去愛楓!!]
雪;[我吾至用我既生命愛佢,,,我仲會心甘情願為楓付出,,就算結果係點,,楓吾再愛我,,我都會一直愛佢;]
熒呆左,,半刻,,講;[你講咩都冇用,,你都要死!]
突然,,出面有d sound;
門[呯]一sound打開左;;
湘,夜同楓衝左入泥;
見到雪平安,楓即刻攬住雪;[我記得喇,,我有反記憶;]
熒好驚訝;[楓...楓,,你有番記憶?真係?]
楓瞇住隻眼sound大甘鬧熒;[講!點解你要雪死?]
熒心急甘講;[我要個賤人死,佢搶走左你!,你係我嫁!]
湘&夜;[你吾好晒氣啦!!]
楓你聽住,,我吾會愛你,]
熒;[吾得,,!你係我嫁;]
楓轉過頭同雪講;[我地走,,]
熒;[吾得,,我吾比你地走]
之後佢拎左支槍出泥;對住雪射去;但係楓就吾知;雪即刻攬住楓,,字彈入左雪既身體,,雪噴左d血出泥;;
雪;[楓,,我欠你既,,都還左喇........].

作者: 檸檬:)    時間: 2011-3-27 12:38 PM

個男主y要叫做楓呢?
現實中我都好中意佢牙
唉..但係我知道我吾可以中意佢
結局由自己去寫
但自己就吾可以係現實為自己寫我滿意既結局
作者: 千草乂    時間: 2011-3-27 12:43 PM     標題: 回覆 #41 檸檬:) 的帖子

;;
我好鍾意楓呢個名;;
所以我米叫呢個男主做楓囉^^
作者: 檸檬:)    時間: 2011-3-27 12:46 PM

唉... 如果我同一個男仔拍拖
沁裡面中意左楓
我咁樣有無錯?
作者: 千草乂    時間: 2011-3-27 12:52 PM     標題: 回覆 #43 檸檬:) 的帖子

冇,,,
點解你吾可以鐘意楓?!
作者: 檸檬:)    時間: 2011-3-27 01:03 PM

耀係我前度男友and e+係我男朋友
楓係我前一個既男朋友
耀同楓係好朋友
耀兩次同我一齊偷食
但係我依然都係咁愛耀
當我同楓一齊
耀話佢改過
我又同番耀一齊
但係沁裡好矛盾
又中意耀又中意楓
E+楓都係咁中意我
耀都係
作者: jessie72310    時間: 2011-3-27 04:54 PM

QUOTE:
原帖由 千草乂 於 2011-3-27 11:40 發表。 
第11話;;綁架;;
雪'home;;

有人敲門;
睇緊電視既雪聽吾到-3-
跟住,,敲門sound開始敲得好快同好大sound;
雪吾耐煩,話;
出面個個人冇講野;
跟住,,雪暈左,,因為,,出面既人拎棍敲暈左雪;;;;;

******* ...

cM
雪會吾會死嫁?!
作者: 千草乂    時間: 2011-3-27 04:55 PM     標題: 回覆 #46 jessie72310 的帖子

放心;雪吾會死;^^
佢係女主泥;
甘重要既人;佢係吾會死;就算用我既生命都好;(笑)
作者: 心情    時間: 2011-3-28 07:54 PM

哈哈...加油啦^_^
等緊你UP文.
作者: jessie72310    時間: 2011-3-28 08:51 PM

QUOTE:
原帖由 千草乂 於 2011-3-27 16:55 發表。 
放心;雪吾會死;^^
佢係女主泥;
甘重要既人;佢係吾會死;就算用我既生命都好;(笑)

姐係..
有可能奇蹟.
作者: 千草乂    時間: 2011-4-4 01:44 PM

12話;;到佢吾記得?

hospital;;

楓;[e生,,雪佢點;?]
e生;[你,,要有心理準備,,,可能個女仔會對以前既一事一物都吾記得晒;]
楓諷刺著自己;[哈哈哈,,,,之前我吾記得,,而家就到雪吾記得,,,哈哈,,點解個天要甘對我地;?]
e生;[聽我講先;;你而家可以入去探佢;][不過就吾好...........]
e生未講完,楓就沖左入去,,

楓;[雪,,你冇事啊嗎;?]
雪;[你,,,係邊個;?]
楓;[你吾記得左我喇,,,]
雪;[我吾知你係,,你係米傻左;?]
楓;[,,,我傻左;?-3-]
雪;[係啊,我又吾識你,你入泥就係到娘娘地甘-3-]
楓;[...無語....]
雪;[你做咩吾講野-3-]啞左;?]
楓;[仲無語-3-]
雪;[你出去,我訓覺啊;]
楓;[0k0k;;我出去,你快d訓覺]

到雪無語。。

其實;;係雪送入hospital個時,,
以下係雪同e生既對話;

雪;[e生,,你可5可以幫我1個手;?]
e生;[好啊,你講,咩事;?]
雪;[你等等出去個陣可吾可以講我咩都吾記得晒;]
e生;[點解;?]
跟住雪就講晒佢同楓之間既事;]]
最後;
e生;[好啦,,我講下大話啦]
s0;
e生就甘同雪呃左楓一個吾係幾大既大話喇;

*******************************************************************************************************

作者: 心情    時間: 2011-4-6 08:46 PM

又咁短=_____="
作者: 千草乂    時間: 2011-4-7 02:05 PM     標題: 回覆 #51 心情 的帖子

你,,,我d文不嬲都甘短-3-
作者: 檸檬:)    時間: 2011-4-7 05:30 PM

哈哈-.-有時諗吾到又懶.
咁咪跳住打=.=
到我今次諗吾到啦-3-
最近又無咩事發生
作者: superstarbo    時間: 2011-4-7 05:54 PM

我發現我前幾次都懶.唔想禁入黎睇`
原來系好睇咖.(!)
支持你.
作者: 千草乂    時間: 2011-4-7 07:22 PM     標題: 回覆 #53 檸檬:) 的帖子

我都冇;]]

re;; superstar``

哈哈;;
多謝;]]
作者: jessie72310    時間: 2011-4-9 08:39 AM     標題: 回覆 #50 千草乂 的帖子

呢幾日冇點上YK睇p0sT`
所以而家先俾cM;)
cM;)十卜你
作者: 千草乂    時間: 2011-4-10 01:04 PM     標題: 14話喇;死啦,校慶吾記得左tim~

鳳皇學院;

雪突然捻到d野;{死!校慶,,,點算;;;]
跟住佢就好驚甘彈左身;
楓就望住雪令到雪好shy;]
問;[咩事;?]
雪;[我地係米吾記得晒校慶- -;]
湘;[好似,,係喎,,,啊!!!!]
湘既[啊]令夜好無奈,,
夜;[我既小湘湘,,你甘[啊]1下想點;?]
湘;[咩咩啊;;][面紅ing~]
夜;[冇,,,][心中得意中,,,]

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
楓;[喂喂喂,米玩住;甘而家點;?]
雪;[我點知你地- -;]
楓;[算,我吾理喇,你地自己做飽佢;而家咩都吾關我事xddx;][玩野中;]
雪;[宮陌;;楓,,!]
楓;[hehe~咩事;?]
雪;[面紅ing~都,都,都係冇野喇;]
湘;[o...雪,你面紅!]
雪;[你傻啦;對住呢個衰人,我係吾會面紅嫁;]
湘;[wowowo;我既小雪雪,,,ooo;;]
又有某人面紅er~~~~~

作者: 心情    時間: 2011-4-12 08:25 PM

=_="
快啲UP.
等緊.
作者: jessie72310    時間: 2011-4-13 11:37 PM

QUOTE:
原帖由 千草乂 於 2011-4-10 13:04 發表。 
鳳皇學院;

雪突然捻到d野;{死!校慶,,,點算;;;]
跟住佢就好驚甘彈左身;
楓就望住雪令到雪好shy;]
問;
雪;
湘;
湘既令夜好無奈,,
夜;
湘;
夜;

cM;)
十卜你xP`
作者: 千草乂    時間: 2011-4-18 09:42 PM

15話;終於校慶~_~

鳳皇學院;

miz;[雪,熒,湘,夜&楓;今日就係校慶喇,你地ready好未;?]
雪;[mix,,,er,,,其實,,,]
楓cut左佢講;[我地得喇;,,]
熒;[呵呵;<尖叫,你地得;?我吾信囉;]
楓;[你可以即刻死出去喇;]
熒;[我吾出,]
楓;[3,,2,,,]
熒跑左出去- -<一冇膽囉- -
成班笑晒-3-

miz;[喂喂喂,,你地ready未啊;?]
湘笑;[ready好;]
雪望住湘;{咩ready好啊;?}
湘;{吾話你知;}
雪;{-3-}
湘;{;p}

係禮堂;
miz拍拍手;[雪,湘,夜同楓;ready未;我地要表演喇;]
楓;[知喇!!]
雪;[miz,我有d1定要同你講;]
湘;[mizmiz吾勢理雪;]
miz;[夠鍾喇;]

.................................
究竟;呢次既校慶會係點呢;????????

作者: 心情    時間: 2011-4-22 12:25 AM

我用手機都要睇你篇文呀!睇我幾十卜你呀!
作者: 千草乂    時間: 2011-4-22 06:20 PM     標題: 回覆 #61 心情 的帖子

哈哈;
多謝你喎=]=]
作者: jessie72310    時間: 2011-4-22 09:24 PM     標題: 回覆 #60 千草乂 的帖子

俾粒cm;;))`ˇ
十卜你.
作者: 心情    時間: 2011-4-23 08:36 PM     標題: 回覆 #62 千草乂 的帖子

所以你快啲UP新GE文啦!!!
作者: 千草乂    時間: 2011-4-24 12:41 PM

16話;要泥既始終都要泥;]

主持;[而家又請;♥宮陌楓♥王子<[俾人怒啤]
                      ;♥冷君夜♥王子<[俾人怒啤x2]
                      ;>菱依雪<;同學[俾人怒啤x3]
                      ;>夏紫湘<;同學[俾人怒啤x4]
                               為我地表演美女&野獸]

雪;[哈哈哈;]
楓;[笑咩;?!]
雪;[吾係你做野獸咩;?!]
楓;[可以你做嫁xdxd;]
雪;[你白痴嫁;]
楓;[...............]
夜;[你地兩個米打情罵肖啦xd;]
湘;[係囉係囉;]

上去~~~

湘;[我係美女=]<怕怕er;
夜;[我係王子;]<歡呼[拍拍拍]
湘;[喂,你係野獸啊!!!]
夜;[我地反轉傳統啊xd;]
湘;[無語ing;]
夜e起牙笑;xdxd
之後夜低頭錫左湘1啖=]
旁白;[最後;美女同王子1齊左喇;我地拍手[帶頭拍拍拍拍]

雪;[halo`;]
冇人應佢;
楓;[大家好!]
大家;[wo~~~~~~~]
楓;[我同雪雪今日會唱歌;]
大家;[咩歌;?~~~~~~~~]
花痴;[楓王于同我唱啦;]
楓;[我地會唱in love with you;]
歌詞;
And she says she needs more than a friend
That's all I ever been yo
Well one day you gon' overstand yo badu
And I remember the first time that we met yo
How could I forget
When you smiled
And I turned and said to you
Yo, your pure and true

I'm in love with you, in love with you
I'm in love with you, in love with you
I'm in love with you, in love with you, yeah

I'm so in love baby
I don't care what your mama say
Standing in love lady
And I don't care what your sister say
Yo badu I need ya

He said he's really diggin me
I don't know what to say
I can't imagine why I feel so weak, say, say
That's when he took my heart in his hands
And kissed it gently
He open up his lips then said this poetry
I'm in love with you, love with you
Love with you, love with you

I don't care what your brothers say, no
I don't care what the people say

Well I try and I try and I try
And I try and I try and I try and I try and I try

And you said you need more than a friend
That's all I've ever been yo
Well one day you gon' overstand yo badu

And when I look In your eyes
I know that you were meant to be
My solider so baby come on
I mean it desperately

I'm in love with you, love with you
No see I'm in love with you, love with you
No, no, no I'm in love with you, in love with you

I don't care what the people say
Standing in love lady
And I don't care what your sister say
I don't care what the writers say
(Badu-da-dee..)
I try, I try, I try, I try
You in love with me
You in love with me
No you in love with me
No, no, no you in love with me
No see you in love with me
No, no, no you in love with me
No you think you in love with
I know you're in love with me
Alright I'm in love with you
Yes I'm in love you
I'm in love with you
And I'm in love with you
(Badu-badee...)
Yes I'm in love with you
Yes I'm in love with you

大家;[好聽=]
拍手;
主持;[美女同野獸?!有咩;?!]
作者: jessie72310    時間: 2011-4-24 12:57 PM     標題: 回覆 #65 千草乂 的帖子

cm;))`ˇ
加油.
作者: 千草乂    時間: 2011-4-25 01:10 PM

17話;交換生;?

鳳皇學院;
miz帶住兩個人;1男女入泥;
miz;[同學仔;今日有兩個泥自日本既交換生;我地拍手歡迎]拍拍拍拍
女;[我叫艾莉莉,你地好>3<]
草痴a;[你好靚女啊;]
草痴b;[你好靚女;但都吾夠我家既雪靚女...]
聽到呢個人講緊野;
莉莉眼中閃過d好狠既眼神;
男;[大家好;我叫艾靜安;係莉莉既哥]
花痴a;[好靚仔好靚仔;]
花痴b;[都係我家既夜夜靚d;]
花痴c;[你傻傻傻;係我家既楓楓;]
miz;[shut up plz~~~]
全班靜晒;
miz;[莉莉;安;你都想坐邊;?!]
莉莉行到雪既前面;
甜絲絲講;[你可吾可以讓個位俾我坐?!]
楓;[吾得;]
鐘意楓既花痴;[你睇啦;人地都話吾俾;p]
莉莉隻眼開始紅;[呢位同學,你俾我坐得吾得;?]
安;[莉莉,你坐我呢到,吾轉甘;]
莉莉;[吾仔啊,我要坐呢到;]
雪;[呢位莉莉小姐,我冇話吾俾你坐,,,]
莉莉;[真既;?你俾我坐;?!多謝;]
楓;[雪.......你......莉莉小姐,吾該你快d走,坐第2邊,吾好阻住我;]
莉莉唯有走開囉;
莉莉;{雪,,,你竟然吾俾我坐,呵呵,你好快死,,呵呵;]
安;{吾得喇,,,我1定要睇實莉莉,吾可以俾佢再甘;}

另1邊;
楓;[雪,你講,你想點;?]
雪;[咩;?!咩;?!咩;?!]
點知,,,,,楓低頭錫左雪1啖
雪成塊面紅晒;
呆~~~~~~~~~
雪大叫;[你,,敢錫我;?]
楓;[hehe~~我點解吾敢;?]
就係甘,1埸重新點燃既愛火升左上泥;xd
但係1埸報復既戰鬥又開始左~~~~~

*****************************************************************************************************
對吾住啊;我好少upupup文;
原諒我吧~~
作者: 檸檬:)    時間: 2011-4-25 01:14 PM     標題: 回覆 #67 千草乂 的帖子

好睇
快p0p0p0p0p0p0
作者: 千草乂    時間: 2011-4-25 01:20 PM     標題: 回覆 #68 檸檬:) 的帖子

係米堅嫁xdxd;
but;多謝多謝;]]]
作者: jessie72310    時間: 2011-4-25 01:22 PM     標題: 回覆 #67 千草乂 的帖子

cm;;))
加油`十卜你
作者: 檸檬:)    時間: 2011-4-25 01:36 PM     標題: 回覆 #69 千草乂 的帖子

緊係-V-...
我都作完la~~~
作者: 千草乂    時間: 2011-4-25 01:45 PM     標題: 回覆 #71 檸檬:) 的帖子

甘快>3<
吾仔啊;;
作者: 檸檬:)    時間: 2011-4-25 01:47 PM     標題: 回覆 #72 千草乂 的帖子

哈哈-V-.
你都快D作啦.>V<
我要睇牙.
作者: 千草乂    時間: 2011-4-25 01:50 PM     標題: 回覆 #73 檸檬:) 的帖子

得拉得拉;
甘你都再作拉;]]]]]
作者: 千草乂    時間: 2011-4-26 10:25 AM

18話;誤會

就像你我之間那些深的淺的期待
也許 全都是誤會

第2日;
鳳皇學院;
miz;[雪,你俾個位俾莉莉坐得吾得;?]
雪望住楓;
楓;[你俾佢坐啦,]
雪;[下,,,,]
點知,莉莉行到雪身邊;[wa,,,你被人厭倦左啦,88]
雪唯有,,,行開坐到湘既左面位;

上堂;[maths]

maths miz;[e...雪點解你坐到港,,,個到既;?]
湘;[吾知啊,有個好負心既男[人]叫佢俾個位個賤女人坐;]
夜;[小湘湘吾轉甘講;]
雪;[你地兩個米吵;]
湘;[甘係,,,個cheap精嗎;]
[拍][拍]!!!
莉莉企起身行去湘到com左湘兩把;
maths miz;[莉莉同學,,,,,]之後超快閃左;
雪又企起到;
com莉莉2把;
雪;[你打湘;我打番番你;好正常;]
點知;
楓又打雪2把;
楓;[你打莉莉,我再打番你,都好正常]
楓眼只有卑視同不屑;
但係雪就留意吾到楓眼中仲有dd心痛~~
雪含住眼淚;
跑左出去;[楓,我憎死你,]

就像你我之間那麼精彩的遺憾
也許 全都是誤會
作者: jessie72310    時間: 2011-4-26 12:09 PM     標題: 回覆 #75 千草乂 的帖子

cM;;))`ˇ
吾知楓會點呢??
作者: 檸檬:)    時間: 2011-4-26 05:29 PM     標題: 回覆 #75 千草乂 的帖子

楓好衰牙=__=
佢吾係應該幫雪嫁咩-0-
我都想打莉莉!-_-
作者: 千草乂    時間: 2011-4-26 06:38 PM     標題: 回覆 #76 jessie72310 的帖子

呵呵;
下隻劇情~
安會想帶莉莉番佢地既[屋企];
但吾成功;
點解呢,,,,,,,,?
雪堅持左吾知幾耐...
又會去左邊;?

re'檸檬
我都想打xdxd;
我點解會打左甘既人出泥-3-;
作者: 心情    時間: 2011-4-26 10:12 PM

點點點點???
我好睇埋落去呀>_<
作者: jessie72310    時間: 2011-4-27 12:16 AM     標題: 回覆 #78 千草乂 的帖子

好想睇埋佢''))
十卜你.
作者: 千草乂    時間: 2011-4-28 06:45 PM

19話 ; 誤會(2)
我討厭回憶我感覺很累
是一個誤會沒什麼可悲

又1日;
鳳皇學院;

湘1見雪行左入教室;

大叫;[wawawa~~你,,,,國寶啊~~~]

雪;[米吵~~]

突然 , 安行到雪面前;

安;[雪 , 我可吾可以同你傾陣 ? ]

雪;[........?]

所以雪跟左安去到操場慢慢傾;

只係 , 雪吾知楓1直望住佢;

操場中 ;

安;[對吾住 , 係我妹妹吾好 , 佢拆散左你同楓 ]

雪;[傻啦 , 係我吾應該做第3者 哈哈 我真係好賤]

安見到雪突然甘激動 , 攬住係到哭緊既雪

點知被係窗睇緊佢地兩個楓見到;

楓第1次覺得自己好嬲;

佢發脾氣 , 就甘錫左莉莉 ;

夜同湘見到 , 跑上前;

湘;[你個死xx , 你竟然背叛雪 ! ]

夜;[你點會變成甘 ? ]

楓;[吾係我對雪吾住 , 係雪趁我吾係到 , 攬住其他男人 ! ]
   ;[佢犯賤 ! ]

點知 ;

呢句野俾岩岩入泥既雪同安聽到 ;

雪含住眼淚 ;

大叫;[ 係啊 ! 我犯賤 ! 我下流 ! ]

楓突然覺得自己之前好似講得好衰 ; 有少少愧疚 ; 但係莉莉就話 ;

莉莉;[哎呀 ! 你點解同我哥攬埋1齊嫁 ! 楓哥哥飛左你 , 你就搞我啊哥 ? cheap到你 ? ]

之後;

楓又改變左語氣 ;

楓;[你下流賤格 ! 冇人夠你泥 ! ]

雪聽左之後 , 上前com左楓1把 ;

點知 ;

楓捉住佢隻手吾俾佢com ;

仲反com左佢1把 ;

楓;[冇人可以com我 ! 你都係 ! ]

雪鬆開佢隻手 ;

跑出去 ;

雪 ; [ 我地完喇 ! 我放棄喇 ! ]

之後 ;

湘 , 夜 ;[我地睇錯你喇 ! ]

**************************************************************************************************
作者: 心情    時間: 2011-4-28 08:53 PM

今次長左WOR...XP
正=]
作者: jessie72310    時間: 2011-4-29 04:06 AM     標題: 回覆 #81 千草乂 的帖子

期待期待.
cm;;)
作者: 千草乂    時間: 2011-4-29 12:02 PM     標題: 回覆 #82 心情 的帖子

呵呵 ;

作者: 千草乂    時間: 2011-4-29 01:18 PM

20話 ; 奸計成功 ?!

雪屋企 ;

雪坐係房捻捻下 ;

覺悟左d野;{ 我係米應該要成全佢地 ?}

呢個時候 , 雪既媽咪行左佢個女間房 ;

雪既媽咪;[咩事啊 ? ]

雪;[冇 , 啊媽 ,你講喇 , 如果有個男人吾再愛個女仔愛上其他女仔 ,但係女仔就好愛好愛個男 , 如果個女仔想男仔幸福 , 佢係米應該要離開個男仔 ?]

雪既媽咪;[個女仔係米你泥 ? ]

雪;[媽 , 你答我啦 ,]

雪既媽咪;[係 , 如果想個男仔 , 女仔就要離開佢既生活 ]

雪;[多謝 , 我知道喇 ,我會離開佢嫁喇... ]

雪既媽咪;[女.........]

雪;[媽 , 我吾會再任性嫁喇 . 你俾我離開呢個地方 ]

雪既媽咪;[點可以甘...吾得 .我吾俾你走 ]

雪;[人始終都要大個 ....你吾可以成世都要我留係呢到 ...]

雪既媽咪;[嗯...好啦.....你想去邊;?我幫你整好d學校既野 ]

雪;[我自己整啦,]

第2日;

鳳皇學院 ;

miz;[哭ing~~各位同學 , 我地又有位同學要離開我地..哭ing~~]

同學a;[邊個;?]

miz;[係雪雪同學 ! ]

成班同學除左莉莉同楓 ;[點解要走 ?]

其實班同學對雪已經冇晒反感;

雪1直都冇鬧過佢地同蝦過佢地 ; although雪[曾經]係楓既女朋友 [冇認過]

之前佢係校慶又唱in love with you唱得好好聽 ;

熒又冇再打過佢 ,

佢都好驚訝 ;

熒;[雪 , 點解你要走 ?]

雪苦笑;[我係時候要俾番愛俾人喇 ]

湘哭ing~[雪 ,你去邊;?帶我走 ! ]

雪;[吾好哭 . 我好快番 ~]

夜;[你去邊 ? ]

雪;[我講左就吾好啦 !]

楓不屑中~~

楓;[哈哈 , 甘你快d走啦 ,講甘多野 ! ]

莉莉;[米係囉 >3< ]

雪;[甘............我走喇! byebye]

成班;[雪,,,,吾好走啦 ! 吾好走!]

但係雪都係好快跑出去.................

*****************************************************************************************************

Tell me that you love me, tell me that you care
Tell me that you need me, and I'll be there
I'll be there waiting you

只想等你回頭 緊握我的雙手 想著你就能執著 不管多麼寂寞
我的苦 我的淚 我的理所當然 只要你說你懂 就足夠

**************************************************************************************************
作者: jessie72310    時間: 2011-4-29 11:10 PM     標題: 回覆 #85 千草乂 的帖子

CM;;))`ˇ
點解楓而家變到咁既a0a.
作者: violet0418ki    時間: 2011-4-30 09:45 PM

十卜你, 加油, 幾好啊
I like 個題材

作者: 千草乂    時間: 2011-5-1 01:58 PM

21話 ; 3年後....(上)

3年後...

機場...

湘同夜訂左婚[詳睇附文]<一好快出

佢地,熒同雪既媽咪係到等緊1個人出泥。

但係就冇楓分;

[p.s;楓因為某d原因同左莉莉1齊左.....]

突然.....

湘叫左出泥;佢跑啊跑,攬住左1個打扮得好似男仔既人;

湘;[雪!!!!你吾勢扮,我認得你啊~~~]

[男子]壓低個音講;[小姐,你認錯人喇;]

湘1手扯開左[男子]既面紗;

湘;[雪~~~~啜>3<]

[男子]見件事穿左;

就攬番湘;

雪;[我好掛住你啊~~~~]

湘;[我都係啊;!]

夜,熒,雪既媽咪急急跑上前;

熒;[呵~~你肯番泥喇>3<]

雪;[係啊,你有冇掛住我啊;?]

夜企住起到只係微笑*v*

雪既媽咪就...............

;[女啊~你番泥喇;!!!!]

吸引左好多旅客既眼光xd;

雪;[媽,你吾好甘激動啦,你睇,我而家米番左泥囉!]

雪既媽咪;[衰女;電話又吾打,我日日都食吾飽;訓吾著,,,,,]

雪;[得拉得拉,我而家番左泥;甘你米日日都食得飽,訓得著囉;^v^]

之後....

熒;[不如我地去唱k喇~~~賀下嗎;]

雪既媽咪;[呵呵,,好啦,你地去玩拉,我吾細拉,今日我去shopping~~~]

湘;[ho ya~~~雪,去唱!]

夜;[叫吾叫楓;?]

雪;[緊係叫啦,我想睇下佢而家過成點;]

就係甘,,,夜成功叫到楓出泥;]

多謝你地既cm~~~
我想問呢;
你地想要咩ending;?

sad ending 定
happy ending;~?
作者: violet0418ki    時間: 2011-5-1 04:20 PM

我想要happy ending , 不過, 兩個都作, 好吾好, 我兩個都想睇 xD
作者: 千草乂    時間: 2011-5-1 05:52 PM     標題: 回覆 #89 violet0418ki 的帖子

好啊;]]
兩個都作~~~
作者: violet0418ki    時間: 2011-5-1 06:00 PM     標題: 回覆 #90 千草乂 的帖子

多謝 好期待xD
作者: jessie72310    時間: 2011-5-1 06:42 PM     標題: 回覆 #88 千草乂 的帖子

當然係....happy ending拉xD.
作者: 千草乂    時間: 2011-5-1 06:45 PM     標題: 回覆 #92 jessie72310 的帖子

哈哈;
我兩個都可能作~~~~~~
作者: jessie72310    時間: 2011-5-1 10:30 PM     標題: 回覆 #93 千草乂 的帖子

加油;;))`ˇ...
作者: 千草乂    時間: 2011-5-3 10:15 AM

第22話 ; 唱k(1)

雪佢地就去左唱k先;[等緊楓~~~]

湘唱唱下講時;

雪問;[ 楓幾時泥 ?]

夜;[好快嫁喇;]

1講楓,楓同莉莉就泥左;

莉莉;[wawa,,雪番泥喇;]

跟住,佢就俾左張喜帖雪;

莉莉;[希望你可以泥我同楓既喜宴~~]

雪苦笑ing~

雪;[我會嫁喇,祝你地白頭到老~]

楓;[多謝- -"]

湘同夜見到氣氛好embressed;

開玩笑甘講;

湘;[hehe~~~~雪你唱首歌啦;]

雪;[甘我唱首in love with you;送俾莉莉同楓啦;]

Tell me that you love me, tell me that you care
Tell me that you need me, and I'll be there
I'll be there waiting

莉莉好開心;

莉莉;[多謝你,如果吾係你,我都吾會有楓;]

楓;[莉莉 ! 吾好甘講;]

夜;[甘開心,我地快d唱啦;]

熒;[係囉係囉,,,等我唱1首先;]

熒唱左1首[年年]<啊sa既;

年年情人節我再倒數一年 再倒數一年 靜候你開門一天
年年情人節我信再等一年 信再等一年 有進展
我們 明年情人節變到更加癡纏 會更加癡纏
又或者關口不改變 衝不破心靈交戰

莉莉見到;

就話;[楓,不如我地又唱啦;]

楓;[唱咩;?]

莉莉;[就,,,,一直相愛啦;]

楓;[哦,,,甘好啦;]

你可想到了那段年代
人生幾可的感動還在
無可取替卻笑著回顧
成長時落淚後獨有的感慨
你早擁有我每段年代
願當初的心一直同在 一直相愛
如動心的不止是回憶 多精彩

只係,

雪聽佢地唱個時;眼1直流緊眼淚;

夜佢地都見到;

*******************************************************************************************
作者: 檸檬:)    時間: 2011-5-3 06:43 PM

唉...睇完你篇文好想喊/_\
點可以咁嫁..
楓係超級衰人,雪根本無做錯,點解要咁對佢啵\3/
激死人啦,仲要同果個xx莉莉一齊,真係火都泥.-3-!
作者: 心情    時間: 2011-5-3 07:33 PM

跟住之後點?
又係話楓有苦衷個啲?
作者: 千草乂    時間: 2011-5-3 08:16 PM     標題: 回覆 #97 心情 的帖子

吾係-3-
米亂估吾該;
作者: 千草乂    時間: 2011-5-3 08:52 PM

23話 ; 唱k (2)[開始接近現實~]

佢地唱完k之後 ;

雪就吾同佢地high;

就自己番屋企先;

經過1段好長既路;

佢1路行1路哭~~~~

跟住雪尾既楓都吾知雪做緊咩;

突然 ;

雪就甘坐係垃圾堆com住自己個咀哭;

楓見到之後 ;

想衝過去攬住雪 ;

但事實同佢講;

佢吾可以去;

就係甘 ;

成晚 ;

楓就甘係雪後面企住 ;

1直望住雪 ;

而雪都吾知佢後面有個人;

第2朝~

雪見到自己成身甘臭;

佢搭巴士番屋企個時;

d人望住佢;

眼中都係有d睇吾起雪;

雪係途中就受盡呢d注視;

終於 ;

佢番到屋企;

雪既媽咪1見到雪番左泥;

好激動甘攬住雪;

雪既媽咪;[你成晚去左邊啊;?]

雪;[冇野~]

雪既媽咪;[甘好啦;你快d沖個涼;訓個覺;夜晚同我去街~]

雪;[好啊;]

歌中;

我 看起來很好
不需要依靠 請別來打擾
愛~ 在身邊圍繞 我接收不到
暫時不敢面對心裡
空虛的一角
可不可以可不可以
可不可以不勇敢
能不能停止對愛渴望
可不可以痛哭一場
風雨過後會看見曙光
This too shall pass
我堅持這希望
雨 淋濕了眼眶
悲傷中要堅強
是考驗
是成長
風 吹散了偽裝
只剩下迷惘 雷電交響
放大了一個人的孤單
終於發現抵抗會更難內心的呼喚不該隱藏
所以擁抱影子 轉身背向陽光
沉淪一分鐘的絕望
卻還堅信
this too shall pass
作者: violet0418ki    時間: 2011-5-3 09:08 PM

QUOTE:
原帖由 千草乂 於 2011-5-3 08:52 PM 發表。
23話 ; 唱k (2)

佢地唱完k之後 ;

雪就吾同佢地high;

就自己番屋企先;

經過1段好長既路;

佢1路行1路哭~~~~

跟住雪尾既楓都吾知雪做緊咩;

突然 ;

雪就甘坐係垃圾堆com住自己個咀哭;

楓 ...

幾好啊
作者: 千草乂    時間: 2011-5-4 09:39 AM

第24話 ;

雪泥左楓同雪既婚禮 ;

雪見到湘同夜行泥;

湘;[雪.......你點啊;?]

雪苦笑;[冇...]

夜;[不如我送你番屋企啦;]

雪;[吾勢喇;]

之後;

雪自己走去楓同莉莉個到祝酒;

雪;[弓喜你地;]

莉莉;[你真係泥左;!]

楓;[多謝晒喎;]

雪拎出1份禮出泥;

俾莉莉;

雪;[莉莉;我送俾你;]

點知;

莉莉見到雪送既耳環之後;

扔左走地下;

莉莉;[哎呀;吾小心tim~]

雪;[吾緊要;]

雪就蹲在地下;執番耳環;

莉隘就1腳踩去雪既手;

雪;[好痛;]

佢想縮番隻手;

但係莉莉踩到實1實;

根本就吾鬆腳~

熒見到;

即係行過去;

鬧楓;[我估吾到你係甘既人;!]

楓;[莉莉!!吾好甘;]

熒;[1句話就甘;你都好5好意思嫁;雪都係你之前既女朋友,佢又冇做錯;~]

楓;[我冇當過佢係我女朋友;就算之前;佢都吾係;]

雪聽到之後;

跑左出去;

作者: winky320    時間: 2011-5-4 10:00 AM

好好睇呀@@加油,作多d好文
作者: jessie72310    時間: 2011-5-4 09:29 PM     標題: 回覆 #101 千草乂 的帖子

cmcm;;))
期待.
作者: 亞夢vs唯世    時間: 2011-5-4 11:55 PM

個莉莉唔好再衰D-v-;;`

楓唔會無lala變成咁..有原因?!;;`

期待;;
作者: 千草乂    時間: 2011-5-5 07:36 PM

第25話 ; 大結局[上]01

湘打俾雪;

雪;[喂;咩事啊;?]

湘;[我介紹個男仔俾你lo~~]

雪;[下.....]

但係雪又捻到自己又1個人 , 見到人地1pair1pair;

心始終都放吾開;

湘;[呢個好好嫁;佢係安阿~~~賤人既啊哥;]

雪捻左1陣答;[好啊;]

湘;[甘就好喇.....佢聽日會打電話俾你;~]

雪;[嗯....好啦;88]

湘息左電話;

夜;[甘真係好;?]

湘;[...我都吾知.但係見到雪甘痛苦.我吾想佢甘;]

夜攬實湘;[1定有希望既.....]

湘;[希望啦..................]

第2日;

[誰來愛我 小心愛錯 以免彼此無助
 還能熱戀誰 誰能受得起那麼多
 你最記得清楚
 誰來愛我 請好好對我
 猶如拿懾著星火 認真的我
 花開了總想結果 才令你這麼對我]

雪既電腦響左;

雪;[喂....邊個;?]

電話人;[我係安;]

雪;[下..係...er...做咩;?]

安;[你...今日得吾得閒;?]

雪;[得啊;]

安;[我地1齊去海洋公園;好冇;]

雪;[好.;]

O.P

雪見到安 ;

安笑;[好耐冇見;*v*]

雪;[係阿~]

作者: 心情    時間: 2011-5-6 08:11 PM

跟住點!???
等緊出喔"
作者: jessie72310    時間: 2011-5-7 12:46 AM     標題: 回覆 #105 千草乂 的帖子

期待期待中,,
作者: 檸檬:)    時間: 2011-5-7 12:11 PM

快d出啦.>v<
好睇好睇.
作者: 千草乂    時間: 2011-5-8 02:02 PM

第26話 ; 大結局01 ;[上]

0.p

安;[雪 , 你會吾會吾開心.;?]

雪苦笑 ;

雪;[我可以吾開心咩,;? 你記吾記得我講過 ,見到我愛既人開心我要都要開心;^]

安聽到雪講呢句野 ;

安;[雪 , 我鐘意你,你做我女朋友啦 我會好好照顧你 ;你吾會受到傷害]

雪好驚訝安會無啦啦甘 ;

雪;[我,,,,,,,,,,對吾住,安,我最愛既都係楓 ; 你原諒我....]

安;[......吾緊要...我地仲係好朋友 ?]

雪吾講野 ;

雪;[緊係朋友啦...........]

安冇再講野 ;

而係個日 ;

雪同安就好simple的朋友 ;

玩左成日 ;

雪發晒所有既力氣玩 ;

安就....................................[你地都知啦;xD]

第2日 ;

雪同媽咪講;[媽 ...陪我行街街Xd;]

媽咪~;[嗯;你好耐都冇我行喇;]

於是個日 ;

雪同媽咪行左成日街 ;

另1邊 ;

鳳皇學院 ;

校長開緊會 ;

校長;[各位老師 , 我地泥個新既校慶 ;好冇,invite所有既師生番番泥;]

all miz&sir;[嗯;好啊;]

&**********************************************************************&

跟住雪係第2日就收到鳳皇既invite信;

佢打俾湘 ;

湘;[喂;]

雪;[我係雪啊 ; 你去吾去校慶 ;?]

湘;[好啊;byebye;我好眼訓;]

********************************************************************************
作者: violet0418ki    時間: 2011-5-8 08:55 PM

加油, 很期待「下」
作者: jessie72310    時間: 2011-5-10 03:13 PM     標題: 回覆 #109 千草乂 的帖子

cmcm;;))
期待.
作者: 千草乂    時間: 2011-5-11 09:17 PM

第27話;

鳳皇學院;

校長;[各位同學 ; 歡迎你地番番泥;]

{之前教雪佢地既miz升升升左校長}

雪;[miz,halo`]

校長;[雪;嗚~~~你番泥;你竟然番泥;ppp]

雪;[miz;吾好甘high~]

校長;[好好好;]

突然;

莉莉;[miz;~~~~]

校長嚴惡ing~

校長;[咩事啊;莉莉;]

莉莉;[我同楓結左婚啊;]

校長;[下...........甘...弓喜你地;]

莉莉;[多謝;]*v*

雪望住楓;

有少少不捨;;;;

係咩事呢;?

敬請睇下回;]]
作者: jessie72310    時間: 2011-5-11 09:48 PM     標題: 回覆 #112 千草乂 的帖子

cmcm;;)
十卜你.
作者: 千草乂    時間: 2011-5-13 08:00 PM

第28話 ; 堅大結局喇[sad ending]      上

話說上次雪同楓係學校見過1次面之後就冇再見過 ;

今日 ;

雪同熒出街 ;

點知行到某間大商場個陣 ;

見到楓同莉莉 ;

雪應丞過自己吾好再甘 ;

於是 ;

雪行過佢地個到 ;

楓見到雪行過泥 ;

呆左呆 ;

楓;[咩事;?]

雪微笑;[冇.....見到你地係到,想打個招呼;^v^]

熒急步行上前 ;

熒低頭;[你地好;]

莉莉;[ 哈哈 ;你地兩個討厭鬼 ; 你地行過泥做咩;>3<]

熒;[吾勢甘惡嗎;-_-]

楓;[冇野算啦 ;  莉;我地走 ;]

莉莉;[嗯;]

於是 ; 兩個行過馬路 ;

{吾係有架車撞佢地;雪過去擋-_-]

當佢地行過去時......

雪大叫;[ 楓....無論呢1世,下1世,下下1世,我都好愛好愛楓;楓...我愛你;]

雪引 泥好多既注目;

楓企左起到 ; 之後又挽住莉莉;行到車個到;

毫不留情走左;

雪自言自語 ; [我又蠢左喇... ... 係米....? 楓聽到肯定又好憎我喇 ...  我吾想破壞佢同莉莉...但係我好愛楓...見到佢同莉莉1齊...我個心好痛..]

熒;[....雪...吾好甘....開心d...]

雪好似聽吾到熒講 ;

[ 不如我死左佢啦 ... 幾好啊 ... ]

熒含住眼淚 ;

[你吾可以死//]

呢個時候 ;

................................................

人變了心 言而無信
人斷了情 無謂傷心

作者: jessie72310    時間: 2011-5-13 09:21 PM     標題: 回覆 #114 千草乂 的帖子

cm;;)
十卜你.
作者: violet0418ki    時間: 2011-5-14 01:48 PM

+油, 努力
作者: 亞夢vs唯世    時間: 2011-5-17 10:22 PM

快D作落去丫>__<;;`

好想知道後尾點@@
作者: 千草乂    時間: 2011-5-19 07:41 PM

28話 ; 最終大結局~

突然...........

雪衝去1架行緊既車...

熒[啊]左1下;

衝去雪個到;

雪躺係地下;嘴角留住血;微笑住;儘管佢好痛苦;

熒大哭 ;

[點解你甘傻啊.......]

楓見到之後 ;

好驚訝;

推開熒 ; 攬住雪 ;

楓痛哭;

楓 ;

[點解甘...點解你要死......等我做埋所有既野...我地米可以1齊囉....]

[點解.....]

熒坐埋1邊 ;

又哭埋1份...

楓係E院行泥行去;

E生出左泥;

[邊個係.......]

雪既媽咪;[我係佢既媽咪...]

E生;[嗯....你地要做好心理準備...]

雪既媽咪;[E生....你幫下我地啦..我吾可以冇左呢個女嫁;;;]

E生;[嗯...]

突然;

D 護士衝出泥;

[E生..佢..吾得喇...]

E生即刻衝入去;

又過左吾知幾耐;;

E生出左泥;

雪既媽咪;[我既女點啊;?我個女點啊;]

E生;[太太...你...節哀啦...]

雪既媽咪大叫..............................

作者: jessie72310    時間: 2011-5-19 08:27 PM     標題: 回覆 #118 千草乂 的帖子

cmcm;;$
期待期待;$
作者: 亞夢vs唯世    時間: 2011-5-19 10:23 PM

係咪完哂啦;;`?!;;
作者: 千草乂    時間: 2011-5-20 10:00 AM     標題: 回覆 #120 亞夢vs唯世 的帖子

吾係;
仲有嫁~~~~
呢個係中;
可能聽日堅堅堅堅下喇;;;
作者: 檸檬:)    時間: 2011-5-22 05:36 PM     標題: 回覆 #121 千草乂 的帖子

最尾要比番個HAPPY ENDING我嫁-0-
作者: 心情    時間: 2011-5-22 10:14 PM

加油'繼續作埋落去'我等緊XP
作者: 千草乂    時間: 2011-5-23 09:58 AM

哈哈;
多謝晒;]]]

****************大結局'[[已完;]*****************************;;;sad;

雪媽咪暈左係e院;

湘係夜既懷裡哭得不似人形;

而熒則在罵著楓;

[楓.....我對你徹底失望了.....]

楓;

[我...該死!]

夜站起來;向著楓打去;

楓沒有還手;

夜;[是你....是你令到雪死....!!!!!]

楓;[我應該要怎樣做才可......]

夜;[你死!!!!你死了.....雪才開心...]

莉莉;[不........!!!楓不可以死;]

楓冷著面;

[你不可限制著我;]

莉莉 ;

[.......你要死嗎;?我跟著你.....]

...........................................................

*********************************************************************************************************

來到e院天台;

莉莉和楓走到天台邊緣;

楓;[莉莉...你走吧......我已經沒有任何人可以令到我生存.....雪是我唯一一個...]

莉莉;[........不...]

突然;

楓推著莉莉;

自己跳下去;

但夜強而有力的手拉著他;

夜;[我說跳你就跳;乖;]

楓;[好兄弟....你放手啦.我對吾住雪;]

夜緊握住楓既手;

但係楓就1直鬆住手;

***********************************************************************************************

報紙.............

在昨天 , 1名21碎的男子跳樓死亡 。據知是為情自殺 ....................................

**********************************************************************************************

太陽曬的我 眼睛睜不開
你的好脾氣 讓我心情壞不起來
下雨下的我 眼神發呆
你的道歉 聽著聽著我都快要笑出來

誰說不能黑白配 世界上沒有什麼事能夠如此的絕對
曾經有人這樣唱過 白天他不懂夜的黑 你卻懂得我的美

有時候我會 感覺非常累
有時候也會 不自覺把你拖累
你有時會說 我們不配
只要能依偎 真的真的我什麼都無所謂

誰說不能黑白配 世界上沒有什麼事能夠如此的絕對
曾經有人這樣唱過 白天他不懂夜的黑 你卻懂得我的美
鋼琴也是黑白鍵 一樣能彈出我對你只有滿滿的感謝
也許黑永遠不明白 在這片彩色的世界 有你我才會存在

***************************************************************************************
放棄你,是我做得最錯的事;

已完;

好快出happy ending~~~~~~
作者: jessie72310    時間: 2011-5-23 10:33 AM     標題: 回覆 #124 千草乂 的帖子

感人<3
期待happy ending,,
作者: 心情    時間: 2011-5-24 08:21 PM

結局冇咩內容'有少少悶悶地咁'但係都好'
起碼你冇棄到文^V^
加油'
作者: 千草乂    時間: 2011-5-24 08:30 PM     標題: 回覆 #126 心情 的帖子

呵呵;
我都係好亂捻;
多謝睇晒我既文;]
作者: violet0418ki    時間: 2011-5-25 11:18 AM

GOOD, 期待happy ending, 加油啦
作者: 心情    時間: 2011-5-28 09:51 PM     標題: 回覆 #127 千草乂 的帖子

唔洗多謝'
係好ge文章'一定會睇到最後'
起碼你冇令我地失望'
冇棄文'
^v^
作者: 千草乂    時間: 2011-5-29 01:49 PM

HAPPY ENDING ;

話說雪跑出去 ; 被車撞到 。

楓同熒見到即刻跑過去 ;

雪微笑望住楓;講

;[....我...終於可以甘見到你喇...以後..你吾勢再見到我喇...嘔.]

突破雪1吐血 ;

暈左過去 ;

楓攬住雪 ;

衝去最近既E院 ;

_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_(_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*

楓 大叫

;[E生E生;泥啊;]

E生急急腳甘走去;;

問;[咩事;?]

楓;[.............................]

*_**_*_*_*_*_*_*__*_*_*_*__*_*__*_*_*__*_*_*_*_*__*_*_*__*_*_*_*_*__*_*_*_*_*_*_*_*__*_*_*_*_*_*_*__*_**_

等等等等.......................[10HRS]

E生終於出泥 ;

E生;[手術成功 , 不過佢仲係自閉緊自己 , 佢吾記得晒所有野。]

熒;[E生...吾該晒你...]

雪既媽咪好緊張問;[佢會吾會吾記得我嫁;?好吾容易見番個女 , 就要.......]

E生;[吾會既;]

楓係另1邊打自己。

夜無奈講 ;

[甘對雪其實都好...]

楓;[係我吾好;!係我吾好!]

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

就考試喇 ;

UP得慢D;]
作者: jessie72310    時間: 2011-5-29 11:46 PM     標題: 回覆 #130 千草乂 的帖子

期待期待期待期待中;;)))))))))))`ˇ
作者: 心情    時間: 2011-5-30 10:43 PM

繼續加油XP
慢慢黎'
EXAM重要啲'
作者: violet0418ki    時間: 2011-6-1 10:54 AM

考試加油啦!!!!
Exam完先再up啦
作者: 銀月•祐    時間: 2011-6-2 06:53 PM

超好睇~
期待你下次的作品:)
作者: 千草乂    時間: 2011-6-18 08:17 PM

HAPPY ENDING[2];[all]

雪係房起左身;

聽到出面好噪;

行出去;

點知見到好多人好房外;

問;[

他地係;;?]

熒見到雪之後即係跑上前;

湘見到雪之後;

心都痛到扯住扯住;

夜攬實湘走向楓;

好惡甘講;[你...吾好再係雪面前;!]

楓吾理佢;

低頭急急甘走左;

雪見到;

追上前;

微笑;

[點解你會我房門口既;?你都係我朋友?]

楓;[我探其他人;]

之後就走左;

雪只係覺得個自己好似識佢;

突然;

佢跑跑跑到楓前面;

好奸甘講;

[我要追你;!]

楓覺得好激動;

問;

[點解;?]

[因為我覺得我一見鍾情你;呵呵;]

完;]
作者: jessie72310    時間: 2011-6-18 11:18 PM     標題: 回覆 #135 千草乂 的帖子

cmcm;;;
好睇.
作者: superstarbo    時間: 2011-6-19 06:57 PM

我重睇咗xdd.
完咗lu.
作者: 千草乂    時間: 2011-6-19 07:10 PM     標題: 回覆 #137 superstarbo 的帖子

呵呵;;
多謝;]]]]
作者: 亞夢vs唯世    時間: 2011-6-20 08:12 AM

覺得好好笑;哈;;
真係好HappY EnD;;`xD;
作者: 千草乂    時間: 2011-6-20 07:42 PM     標題: 回覆 #139 亞夢vs唯世 的帖子

呵呵;]
多謝))))

歡迎光臨 YK Forum (http://forum.eyankit.com/) Powered by Discuz! 5.0.0