YK Forum

標題: [轉]★__千萬唔好搶走我個化妝袋喔"!{★唔睇後悔死你☆} [打印本頁]

作者: MelodyHi    時間: 2009-10-28 09:37 PM     標題: [轉]★__千萬唔好搶走我個化妝袋喔"!{★唔睇後悔死你☆}

◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

女主角  :      

[小雲 ="我"] 16碎 我係一個....係學校唔多受歡迎既女仔= =''我真係好希望...我總有一日有個黑馬王子黎迎接我(係咪唔係南瓜車呀?)嗚....不過都係冇乜可能咖啦(好=V=有自知之明甘都好D)....我個樣甘普通...唉....但衰就衰在我係學校同出面好唔同....可以話...表面斯文,內裡OPEN-V-
                              係學校係個超唔顯眼既女仔- -(有=冇)唉...所以成日都好自悲....呼....不過...比我認識左個好朋友..就令我...喜歡上出去玩....=V=''化妝...係我最愛做既事...因為冇化妝我就一定唔敢出街...廢事D人比我嚇死..我又冇錢賠...甘我呢世咪咩住成身債?
                           無論點都好....出去玩係我唯一可以解放既方法....同埋得到安慰既方法.....

女配角:

[阿Bee] 16碎  佢就係帶壞小...係教好小雲先岩-V-''既人....佢係個好識打扮既人...但唔化妝既話..雀班多到暈.....呵呵...不過化完妝之後就靚哂-V-''佢外表好似好開心甘..其實內裡......         

男主角:

[阿帥] 16碎  174cM高 人如其名...的確幾帥...係學校好受歡迎=口='對個個女仔都好熱情....但只係對小雲超COOL.....讀書幾叻咖...老師都好睇好佢...但好多人都唔知道..原來佢都會出去玩...仲有呀..佢係出面玩既時候係COOL咖-口-''成日都...出去HI野....佢真係人前人後好唔同咖....正所謂人不可貌相呢-V-''

男配角:

[阿貓]  15碎   比阿帥矮5cM ....係個好可愛既男仔...因為佢個樣好似隻貓....所以就比人叫左做阿貓...唔好以為佢只係得個可愛就冇女仔喜歡喔!佢都唔少女仔中意咖!當d女仔痴住佢到既時候...佢都會好親切甘一笑....d女仔都暈哂大浪...佢同阿帥係兄弟..但係阿帥從來都唔錫呢個[細佬]....想知點解唔錫呢個[細佬]就要睇落去啦=)

[小黑]  16碎   174cM高   雖然佢個名係叫「黑」但就一D都唔黑,,仲好白TIM...係個好斯文既男仔...對住何事都好似無咩所謂甘...大提琴高手..拉大提琴時..好型咖.......大家都以為佢好受歡迎.....甘就大錯特錯啦...因為佢好少同人傾計...所以都唔係好受同學歡迎..相反...大家都唔多喜歡佢甘.....令到大家都疏遠佢....被人排斥...跟住落黎..佢又會唔會被改變?

---------------------------------

想睇就留個cm啦

作者: MelodyHi    時間: 2009-10-28 09:40 PM

第1集:kay

某: 柒頭皮! 行開D拉.

我: 對..對吾住阿...

學校入面. 我係1個好平凡既女仔. 什至係吾起眼.

仔細D睇,可能仲有少少醜樣.

而且係細膽. 吾講出聲既.

某: 小雲( : 你想食咩阿? 我買俾你食阿?

我: 吾洗喇;D 我自己買得拉.

某: 靚女竟然無架子...( ;

出到街. 因為靠化妝品. 我個樣180度變哂.

梗係靚左好多. 自然會自信d. 講野都會大膽d.

仲有追求者tim,但係由頭到尾. 我淨係中意佢1個.

但係從來都吾會有學校既人認得出我係邊個.

學校;

花痴a: 阿帥! 我..想約你食飯阿lunch!

阿帥: 無問題 ^_^

我: 阿帥...;$

阿帥: 咩事? 無事我就走先. 3.2.1 bye!

3秒過後得返我1個人係度食風囉.......-_________-

點解佢對我咁cool咖/___\

佢對其他人都吾係咁既...

阿帥咪就係我中意個個男仔囉.

由我f1開始就愛上左佢,

就係暑假返個d吾知咩班個陣, 我對佢1見鐘情.

慢慢就由膚淺既中意. 變左真係愛上左佢.

有1次小息. 我望望下佢. 佢無拉拉行埋黎.

我心跳加速...點知佢竟然同我講..

阿帥: 吾該妳吾好成日望住我阿同學.

我個心即刻沉1沉-_- 佢d fd仲要係度笑我.

好好笑咩? 我識你地米奇老鼠咩.v.?

我知佢1定係對我有興趣! 好快佢1定就會溝我.

f1講到f4. -_- 佢都係無溝到我~_~ 反而對我態度好差/__\

乜我真係咁差咩...?    ( 係阿陰公豬/__\)

續...
作者: Anp    時間: 2009-10-28 11:31 PM

post la....
作者: 燒魚    時間: 2009-10-29 08:50 PM

po吧美女.
作者: kelly429    時間: 2009-10-30 03:04 PM

po la....  -v-
唔錯..十卜十卜~
作者: `L0neLy.    時間: 2009-10-30 04:39 PM

POPOPOPO
作者: christymeimei    時間: 2009-10-30 05:39 PM

sup:]
快Post
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-10-30 06:48 PM

我幫你POST!
如果有人想睇就留CM!
我幫你POST!

第2集:

我真係好想話比佢知...我好中意佢...但係..我冇呢個勇氣囉....
因為...係佢身邊...有唔少既女仔都想打佢主意...

雖然...我係好想成為佢女朋友...不過...佢對個個都甘好...係只係對我甘冷淡....

我:「今日..lunch又去邊到食好呢...」 (係條街到自己行....因為我個FD阿BEE又去左溝仔囉= ='')

行行吓...見到一間店個門口寫住...

========================
能在10分鐘內吃光一碟咖哩飯,便能免費。

我:「= =''有冇甘好喔??? 」  (係囉...甘你仲企係到??)

但結果...我都係去左呢間黑店....

入到去...真係鬼影都唔見一隻甘制....只係見到有個男仔正準備開始食呢間店最出名既咖哩飯=口=''

個男仔大約同我差唔多高....我165..佢應該高我少少...(應該高你少少掛...?人地169cm喔*v*)

老闆一禁個果倒數器個男仔就開始食佢碟飯...哇,,,佢簡直係.....似倒落個口到囉...好似唔洗用牙咬甘-口-''

老闆見我企左係到甘奈...

老闆微笑:「小妹妹...妳係唔係到想試呢?」    (眼神唔多正常....小心為上呀!小雲-v-)

我:「吾....係唔係好.....恐怖咖?」

老闆親切一笑:「呵....咖哩飯係唔會恐怖咖!」

我心諗: (但你個樣好恐怖= ='')

我:「甘..我..」 我都未講完..個果個男仔已經行過黎...我到..

果個男仔微笑:「老闆!唔洗啦...」

老闆啤住個果男仔:「吾...」

之後果個男仔就拉住我走....

行到門口....果個男仔同我講:「以後唔好亂去果到啦..比人搵笨都唔知^_^」   (你個樣..似搵人笨個位多d= ='')

我:「呃....甘...甘我只係想去睇吓呢間野d野好唔好食之嘛....」

個男仔烘埋我快面到:「你叫咩名喔!」

我:「呃....我...我叫...小...小雲..」  

個果男仔微微笑:「我叫.....阿貓喔!^_^」

我:「.貓...貓.............../___\"」

阿貓:「嘻...好啦..我要走lu....」

我:「吓!我...我都未食lunch....喂...」

佢已經唔見左人../口\我......我仲未食野.....

============================
學校...

我頭先出到去都冇買到LUNCH...搞到要係學校搞掂..-3-''

我行行吓....又見到.....我既白馬王子...阿帥....佢真係好帥呀!!!!T口T"

不過..佢又係邊行邊應酬D女仔....呼....點解我一行過去既時候...佢既態度又會180度轉變既??

我又冇得罪佢....嗚...點解要甘對我喔???  (世界上有一個罪....就係樣衰-V-''難道妳不知道嗎?)

我買完野食之後就去左學校既花園....@口@嗯.....竟然..有個男仔訓左係草地上?

咪住.....呢個男仔.........咪係....

======================

續....

作者: MelodyHi    時間: 2009-10-30 10:34 PM

有人幫左我p0;;
好;;2個cm 1 ch.
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-10-31 09:05 AM     標題: 回覆 #9 MelodyHi 的帖子

如果有2個CM我就幫你POST吧!
因為我日日都上YK FORUM的
作者: angel-kkk    時間: 2009-10-31 09:38 AM

i like it
作者: MelodyHi    時間: 2009-11-1 06:17 PM     標題: 回覆 #10 chanwaiyeebobo 的帖子

好呀;;thank y0u;]
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-11-1 06:32 PM     標題: 回覆 #12 MelodyHi 的帖子

如果邊個見到有2個CM,甘就果個人POST吧!
移家有1個CM = =
作者: 米子    時間: 2009-12-1 12:18 PM

P0啦喂;
SUP;)
作者: summerwin    時間: 2009-12-1 01:00 PM

講起咖哩飯...我e家好想食
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-12-1 06:40 PM

第3集:

阿帥! 佢竟然會係度 ...
死拉..佢望過黎拉...
點算阿/33\ 怕羞怕羞! ( 你又知人地望你-,-?)

阿帥: 乜又係妳? 妳成日跟住我做乜!
我: 我..我由f1就中意到你依家咖拉!
阿帥: sowhat? 個個走埋黎咁講我咪好吾得閒!
我: ......
阿帥: 妳咪成日望過黎拉,我覺得周身吾自在都吾知係咪因為你阿!
我: 點解你對個個都咁好淨係對我1個咁差/___\
阿帥: 你無睇上集小m講咩? 樣衰就係1種罪!
我: 我明白拉...

之後我就跑走左..1路喊1路跑..
點解樣衰就係罪!
我生出黎就係咁樣咖拉!
邊個吾想生得靚阿?
吾知點解我開始對佢有少少憎.
但係愛仍然存在. 只不過係多左種恨係度.
由於我好嬲,我梗係即刻call我既好朋友阿bee出黎!

我: 阿bee,今晚出黎玩阿!
阿bee: 衰婆! 終於肯出黎拉咩?
我: 係阿, 今晚8點旺中neway等拉!
阿bee: 得拉!係喎,今晚介紹個靚仔比你識.
我: 是但拉!

出街,我梗係要返屋企執靚個樣拉!

我: 家姐,我對天使藍呢?
家姐: 妖! 借黎戴1晚拉! 你今晚戴金啡拉!
我: 頂你...妖-,-

之後我就開始化妝拉v3v
半個鐘頭之後成個人個樣變哂..-_-
根本吾似返學個個小雲~_~
到差吾多時間我就出門口拉.
7點9左右我就係neway度等阿bee!

阿bee: 啦啦啦. 咪話我吾益你. 介紹個靚仔俾你識!
我: 好^_^
阿bee: 阿帥,呢個就係我個好姐妹拉!
阿帥: 哦.hi  ( 超cool-_-)
我: ( 吾係掛..) ...hi..
阿bee: ( 係我耳邊講) 那,呢條仔搶手貨呢! 佢係學校好受歡迎咖!
我: ( 細細聲) 我夠知拉..
阿bee: 下?
我: ( 係佢耳邊講) 佢咪我1直中意個條友囉!
阿bee: 咁仲好拉!
我: 睇黎佢吾認得我...
阿帥: 兩位傾夠未? 上得去未?
阿bee: 阿帥真係心急..行拉..

世事難料! 不過都好,
佢都吾認得我,話吾定見我呢個樣會溝我呢..!
e. 有msg喎 -_____-

你叫咩名? from阿帥.
re: 我叫小雲;$  
又係小雲... from阿帥.
re: 下?
無野..做我女朋友好無? from阿帥.

嘩! 條友睇樣都睇得幾重啵-_-
見我靚就溝,醜就彈開10米.
死嘟街阿.v. 哼. 就玩返你1次!

re:  好( :

我: 阿bee! 陪我去廁所.
阿bee: 嗯.

廁所;

我: 岩岩佢溝我阿-_-
阿bee: 咁咪好囉. 你又中意佢. 佢又中意你.
我: 你知吾知佢係學校超憎我咖! 因為我無化妝太醜t^t ( 原來你都有自知之明..)
阿bee: 你吾比佢知道咪得囉!
我: 佢超睇樣喎..我吾中意/__\
阿bee: 咁你有無受佢溝先?
我: 受左拉...但係..我想玩佢..
阿bee: 下? 你黎真咖?
我: 嗯! 既然佢咁睇樣,我都吾洗對佢客氣...
阿bee: 小雲你好恐怖阿...
我: 係咩
阿bee: 無拉拉變左超低能阿你-_-
我:嘿 ^_^ xd

就係咁樣..我既玩人計劃開始了...

續..
作者: summerwin    時間: 2009-12-2 03:58 PM

幾好睇呀
D男仔個個都係咁嫁啦...睇樣
作者: 心情    時間: 2009-12-2 07:56 PM

點玩化=_=
作者: 心情    時間: 2009-12-2 07:59 PM     標題: 第4話:小m

幫POST

==============================

跟住我同阿bee就番去K房。

我見到阿帥坐左係到...望住我...

我超緊張....因為...阿帥佢竟然望住我呀><係望住我呀!!                       = =''得啦...唔洗重複甘多次...

阿帥:喂...過黎坐..(超cool)

我:哦..(點頭)

我坐左係阿帥旁邊...真係..真係緊張得要命-v-''

之後...阿bee佢係到唱到勁賣力....係忘我個隻...-口-''

阿帥唔知係咪見阿bee唱得甘落力...見佢唔為意...之後就扶住我條腰....0口0;'咩...咩事??

我:呃....呃....阿帥...你...你隻手...係咪......

阿帥:有咩問題?  (好cool)

我:er.......真..真係....哈哈...冇..冇問題..哈哈..一d問題都冇..   (我...我16碎女以黎..都未比人摸過腰....宜家...我..我既名節呀!!!)

之後阿帥就想將我成個人靠左係佢個身到...oh...my god.....我心跳加速= =唔得呀..我話過...我要佢身敗名裂咖..宜家點會...(你有講過咩?)

阿bee大笑:呵呵..我都係閃水先.....唔想做電燈-v-''  (電燈-v-'')

我心諗呃....唔..唔係嘛?妳走?)

阿bee向我打眼色...= =''佢唔會以為我..真係好享受掛?唔得唔得...唔可以!!!  我..我真係嗌咖....我嗌咖!!!!

成間房得番我同阿帥兩個人...= =''

我宜家都唔知講咩好.....唉....死囉.....千萬唔好比佢知道我就係學校個位花痴小雲.....><唔係既話我...我就死咖啦...

阿帥:妳...好驚咩? (冷冷一問)

我勉強一笑:呃....呃....哈哈..唔..點會?我呢d....出黎玩慣咖嘛...哈哈...哈哈.... (真係唔敢諗.....之後會點= ='')

阿帥忽然推開我..之後企起身...我就好驚訝甘望住佢*口*"?

阿帥將二百蚊放左係枱到....之後就轉身走左...

我就坐左係到....真係比唔到反應.....我...我真係好想知..我...有做錯野嗎??

=====================================

我番到屋企...真係唔係好開心...我一心諗住可以玩佢..點知...我真係輸左啦= =''我竟然........半粒鐘都唔洗...就比佢..比佢...趕左出場啦...(宜家踢波咩?= ='')

我係msn到..同阿bee講...

~~~~~~~~~~~~~msn對話~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我:阿bee~.~''

阿bee:吾?係呀...今日玩成點姐..有冇新進展喔??

我:妳....妳去死啦....t口t""

阿bee:= =''有..有咩問題?

我:我...我比佢飛起左啦...

阿bee:呃?妳比佢飛起左?嘿嘿..甘快??

我:吾= =''

阿bee:呀.....甘都好既...冇跌得甘傷...-v-''

我:呼...我諗住妳會安慰我..點知妳...妳...妳...妳...

阿bee:=口=''我咩?

我:哼!冇野啦...

我就甘就off左msn...熄埋部腦....訓左係張床到....

唉....我....真係..好失敗.....超失敗....

諗住玩人..點知比人玩番轉頭.....唉...

=======================
作者: mR_晴=D    時間: 2009-12-3 08:28 PM

好睇,,支持下先;]
作者: dicky    時間: 2009-12-8 10:48 PM

好睇
thx for sahre
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-12-9 07:06 PM

第5集:

第2日我返到學校,見到阿帥我竟然吾記得左佢吾會認得我...

我: 琴日你做咩走左去既?
阿帥: 你up乜q野阿-,-
我: 你dom低左200蚊俾我就閃左水咩意思先.
阿帥: 下...你...你係琴日個條女?
我: ( shit...) er..都係無野拉!

呢個時候我梗係即刻調頭走拉..
但係佢竟然捉住我隻手.

阿帥: 點解你出街同你返學個樣差咁遠...
我: 世界上有化妝品呢樣野.
阿帥: 咁無野拉,你走拉.
我: 咁我仲係咪你條女?
阿帥: 本身係,但係琴日我同你已經玩完.
我: 下?
阿帥: 我吾中意人地對感情玩玩下,
我: 你無病阿? 我幾時有對過你吾認真?
阿帥: 你自己係點你自己心照拉.
我: 我真係無阿/____\  
阿帥: ....
我: 我真係好中意你咖! 比個機會我拉好無/3\?
阿帥: 好. 比1個月試用期你. 條件係你係學校同我淨係會係普通同學.
          係街出面你同我先係情侶關係. 得吾得?
我: 好阿/___\ 多謝你阿老公;$ !
阿帥: 都話係出面先係情侶關係囉x你老x!
我: okok. 我閃水囉.
阿帥: 咪住,琴日個200蚊!
我: 咩阿,吾係比我咖咩?
阿帥: 你咁都吾明?
我: 你...你當我係個d?
阿帥: 咁依家你吾係,咪比返黎囉.
我: 無阿. BYEBYE拉你!

哇. 我1定以黎中意既白馬王子依家已經係我咖拉>3<   ( 有試用期囉,ok? )
好期待同佢出街個陣阿!  吾知比佢拖住係咩感覺呢(:

某: 喂!
我: 邊個阻住我諗野阿-_-?
阿BEE: 咪我囉-_-
我: 點解你會入到黎學校咖-_-?
阿BEE: 我拎野食比你囉-_-
我: 無拉拉咁好死既-,-
阿BEE: 我不嬲都係咁好咖拉!
我: 吾洗陪你Bb豬咩?
阿BEE: 佢係屋企訓緊教阿-_- 無聊咪過黎囉.
我: 車-_- 岩岩我同返佢1齊拉 ^_^
阿BEE: 咁你係咪玩鳩佢阿?
我: ER...我吾記得左呢會事-_-
阿BEE: 車-,-
我: 吾拉,我發覺得真係好中意佢( :
阿BEE: 食腸仔拉你-,-
我: 咩阿-_- 係阿嘛-_-

續..
作者: dicky    時間: 2009-12-10 09:06 PM

好睇好睇
期待緊丫~
作者: souen    時間: 2009-12-11 10:14 PM

這樣都得,佩服佩服
作者: winky320    時間: 2009-12-11 10:24 PM

加油呀,post0.0
作者: 心情    時間: 2009-12-12 07:21 PM     標題: 幫POST

第6集:小m

放左學之後...我就諗住等埋阿帥放學啦....

點知....

我:阿...阿帥...我... (當我正想講我地不如一齊放學既時候...)

阿帥推開左我之後就講:我同你講過...係學校我地只係普通既同學..唔該你唔好

痴甘埋!唔係既話...試用期既事就算!

佢..講完呢番甘hurt既說話之後...竟然眼尾都唔望吓我就...走左= =''真係走

左...

我就企係原地.....我無奈.....我真係無奈....洗唔洗分得甘清楚呀??

我只係想同佢一齊放學又唔係想做d咩-口-''(你想講又唔係要姦左佢嘛-v-)

之後我無聊得制...就行左去家政室到....望吓d人整甜品呀..野食甘...因為我悶

得制,,,,,又唔想番屋企...-v-''

當我行到家政室....已經聽到好多女仔係到尖叫啦..係尖叫....  (呢個女主角就

係甘中意將d野重複又重複再講-v-'')

我係門口一望...望...好多女仔呀...佢地個個手上都有好多好好食既甜品...份份

都甘靚,,,*口*真係..真係好正呀!!

女同學a:快d試我呢個啦...呀...食啦....

女同學b:貓貓...快d食啦....    (呃.....似喂貓喂狗多d= ='')

女同學c:阿貓呀...快d試人地呢個啦..用左好多心機咖,,,,

我一聽到阿貓呢兩隻字就超在意.....因為.....

我仲未回想起既時候..已經有把聲嗌住我:小雲!

呃...我係咪有幻覺@口@我聽到把好可愛既聲...嗌嗌緊我.....呃....

我回神之後..再望吓女人堆到既.....阿貓-口-''

阿貓佢向我親切甘笑:小雲!我地又見面啦!  

我心諗那個...是什麼鬼笑容-口-'')                忽然用左書面語既?= =?   

之後圍住佢身邊既女仔們忽然向我投以好奇怪既眼神...我即刻O嘴咩事?我又做

錯左d咩= =''點解我會有罪惡感-v-''(咩都冇做過都有罪惡感-v-)

之後阿貓就慢慢行過黎...佢拎住一份甜品....之後塞左係我個O嘴到..-V-

吾....正..正..正..好正...-V-''

阿貓輕輕一笑:好唔好食呀??

我微笑:好...好好..好好..好..食!

阿貓微笑.....微笑左好5分鐘....=口=''

我:「呃........你會唔會...笑得太奈呢?」

阿貓認真甘望住我....用好天真既眼神:「小雲...」

我:「呃?」

阿貓定一定神之後再笑:「得!意!」

我即刻好無奈.....得..得意....佢...佢話....我...我得意....

點知當我仲想繼續開心既時候.....

D女仔開始有異動.......-口-'(異動.....呢個詞語好怪-V-)

之後佢地成班女仔向住我呢個方向行過黎.....THEN就無聲無色甘搬走左我....

我宜家先知我係幾輕吓-V-''  (= ='''無奈)

佢地將佢搬到一個唔係好多人既地方....應該話..無人既地方-V-''

有個女仔..大大聲甘講:「阿姐....睇你個樣都應該大個我地既....學姐...」

我微笑:「係..係呃.....有..有咩問題?」

第二個女仔微笑:「你知啦...呢個年代唔係好接受姊弟戀咖嗎...所以..我地為左

學姐妳好....我地勸妳都係盡早放手吧啦...無謂受埋呢D無謂傷啦=)」

UM........其實我知佢地個心諗咩囉..唔洗兜甘大個圈= ='''講到為我好甘....

我:「其...其實我呢.....同個果...男仔...唔係太熟...所以..我諗.....妳地...誤會

左...哈哈,,」

D女仔睜大雙眼甘望住我....靠近我....呃...好恐怖...

之後有個女仔個樣忽然轉變左:「哎唷...原來係甘....呵呵...原來我地誤會左學

姐*V*!」   點解你個樣甘假既= =?

其他女仔個樣都慢慢親切.....左-V-''

之後佢地又無聲無色甘走左..= =''

UM....我想講...我隻腳擦傷左好痛.....係好痛呀!!!T廿T點解佢地甘唔付責任

= =''嗚....

之後我只好自己慢慢甘行番去...

痛...痛...痛T口T"

===============================

夜晚..

又係到左我出動既時候..所以我就化好哂D妝-V-靚哂....所以話...化妝係萬能

咖!豬扒都可以上樹=V=''(妳是豬扒嘛?)

>#<!今次我唔理阿BEE啦...我主動出擊...呃..搵阿帥先....

當我拎住部手提既時候....定一定神...打比阿帥?我.....我.....我都冇佢電話...

我..我點搵佢?= =''

算..唔理啦...今日我一定要出去...出去*V*我諗應該會好彩地見到佢掛@V@!

===============================

去到...我見到有好多人*V*

吾?我見到阿帥啦...嘿嘿...等我行過去先...

點知....我見到有個女仔係阿帥隔離...

呃....佢地好似好親蜜甘...呃..我...我真係好想行過去..但係..我...雙腳唔聽

洗...企左係到...

我眼白白睇住個女仔同阿帥傾得勁開心....我個心真係好辛苦...

點解會甘?

佢唔係話係出面我就係佢女朋友咩?

點解倒頭來....我都只係佢既陌路人?

正當我退步想走既時候...比我撞到....

我:「呃!對唔住呀!!」

那個人:「妳冇事嘛?」好溫柔既聲音.......

我低頭:「冇....冇事...」

當時我抬頭望一望呢個人既時候...呃...佢....佢咪係....阿貓?

阿貓笑:「哦....冇事就好啦....」阿貓講完之後就閃走左=口=''

當我正想嗌佢既時候...我就即刻收口...我差D唔記得左我宜家係化左妝...佢緊

係唔記得我係邊個啦...= =''呼...

不過..點解佢會係到既?=口='''甘可愛既男仔都會夜莆???(唔得咩-V-)

當我想轉身走既時候....忽然間有人拉住我隻手......

我好驚訝甘望住拉住我隻手既人:「吾?」

阿帥冷冷一問:「做咩走?」

我:「呃...我...」   

(我真係唔知道我點答佢好....唔通真係答佢..我呷醋...所以就嬲到走?呃....到

時連試用期都未夠已經比佢叮走啦-口-')

阿帥:「......」

我地兩個定左形....大家都眼定定甘望住對方.....哎....點算好?

續.....
作者: mR_晴=D    時間: 2009-12-12 09:38 PM

支持;]
等你po;]
作者: dicky    時間: 2009-12-12 09:51 PM

好睇丫
期待你既po~
作者: happyno5438    時間: 2009-12-12 10:25 PM

sup!
po多D啦
c0mment
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-12-14 07:03 PM

第7集:

當我地互相對望個陣,我塊面不自覺咁紅起左>v<!

阿帥: 傻瓜.
我: ...咩話,你叫我做..?
阿帥: 好出奇?
我: (笑)
阿帥: 行拉 (拖起我隻手)
我: 去邊?
阿帥: 食飯囉!
我: 嗯^_^

頭先個件事我已經無再去諗拉.
可能吾講出黎會更好呢..

阿帥: 做咩成晚吾出聲既?
我: 你中吾中意我阿其實.
阿帥: 做咩咁問?
我: 你答左我先拉.
阿帥: 中意既..
我: 淨係化左妝個個小雲?
阿帥: ....吾係
阿帥: 吾好理. 總之我中意你. 信我.
我: ...哦

咁奇怪既~_~ 佢話吾係啵-_-
姐係咩意思阿? 下?!
算拉. 吾理咁多. 佢話中意我咪得囉.
開心既時光過得特別快.
要返屋企拉~_~
聽日返到學校又要扮吾識佢.sofuck !

阿帥: 我送你返屋企拉..
我: 吾洗拉..
阿帥: 咁好拉. 聽日係學校見^_^
我:嗯.byebye!

咁我就梗係去搭小巴返屋企拉-_-
佢住沙田.我住元朗-_- 遠到pk唷.
行到小巴站.我竟然見到我地學校個個大提琴好叻既小黑!
話說我第1次見到佢既時候...

某: 有請4c班陳立克同學為我地演奏!
我: 哇. 好似立立阿>3<
同學A: 死花痴-,- 死lun開d拉係度發姣.
我: 你吾覺得佢幾靚仔咖咩?
同學B: 靚仔就靚仔. 不過高挑到死..
同學A: 佢吾係成日同人講野咖. 眼中只有自己.
我: 係咩..

嘩. 真係吾係講笑.
呢條友好勁. 演奏個陣超型-_-
吾係有心上人既話我都想溝佢>3<!~  ( 收皮吧..-,-)

某: 喂!

續..
作者: dicky    時間: 2009-12-14 07:32 PM

好睇丫
正到無野講~
作者: mR_晴=D    時間: 2009-12-15 10:15 PM

超級好看..支持=]
作者: summerwin    時間: 2009-12-16 02:57 AM

我覺得幾好睇所以去左第二度睇左幾個chapters
不過我都會反黎十卜你
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-12-20 07:57 PM

第8集  

我左望望右望望:「喔?吾...?嗯....」

我親切一笑(好假既笑容):「你嗌我呀??」  =_________________=''

某:「你!踩住我張紙幣!」

那個人某是小黑=v=''

我無奈:「呃.....對...對唔住呀=口=''」

之後我即刻彈開幾公尺=='' (太遠了嘛?)

佢汁番張一百蚊次後就抬起頭望一望我...

小黑:「妳.....」

我抬頭望:「吾?」

小黑冷冷一話:「真係好無禮貌!」

小黑佢講完之後.... 有架小巴甘岩黎左..之後佢就上左去

我無奈..=口=''我又做左d咩呀?  (乜你唔知道小黑佢好唔中意d無禮貌既人咖咩?你唔記得左同佢say sor)

之後就就緊住上去小巴...點知....得番一個位?就係小黑旁邊個位????????呃......唔係嘛=口=''

==========================
我企左係小巴出面10秒....

小巴既人都望住我.....

我...係到矛盾緊上唔上好,,,,正當我繼續係到諗上定唔上好既時候....

忽然有隻手拉住我隻手.....

原來係小黑.....佢拉左我去佢旁邊既位...

我面紅:「呃........」

小黑只係望住窗口....

我偷偷地望小黑既側面....

佢皮膚真係好白呀....而且眼睫毛又黑又長....面又滑....呃...唔通佢係女人@口@"  (至奇)

之後忽然小黑好大動作向我呢面....

小黑冷冷:「喂...我要落車....唔該借開...」

我:「呃...哦...哦....哦...」

之後我讓開比佢落車....

之後架小巴繼續行....

當我定一定神之後望一望窗口....呃...死啦...我應該頭先落車先岩咖!!!>口<!!!

就係甘....我就比車到上下一個站...之後再行番屋企=(''

我番到屋企....呃....我今日又唔記得左最重要既野.....

問阿帥拎手提= =''冇佢手提我點搵佢= =''

之後我沖完涼....手機無啦啦響起....

我一聽:「喂?我係小雲!」

阿帥:「知唔知我係邊個呀?」

我:「呃...阿...阿..阿帥?」

阿帥:「嗯...係呀...我驚你未番到屋企嘛...咪打比妳囉..」

我:「你...你...你..你又會有我...手..手提既?」

阿帥:「哈哈...我要知又有幾難-v-」       d說話真係好out=v='

我:「嘿...甘又係...^^」    一定又係個果阿bee..=)

阿帥:「好啦...唔傾住啦...」

我:「吓?甘快?」

阿帥笑:「喔?嘻..掛住我?」

我好大力甘點頭:「吾!吾!吾!吾」

阿帥:「聽日再出黎玩囉..^^」

我笑:「嗯...好呀..甘...byebye!」

阿帥:「嗯..」

之後佢就收左線...我就訓左係張床到...

係啦.....到左聽朝早....我同阿帥..又係陌路人啦...

不過....可以同佢一齊...都已經...冇咩所謂啦...

續..
作者: dicky    時間: 2009-12-21 11:59 AM

好ya~
有得睇la~
好期待丫
加油加油
十卜十卜~
作者: winky320    時間: 2009-12-22 04:49 PM

好好睇呀,努力
作者: mR_晴=D    時間: 2009-12-22 09:04 PM

可唔可以po快d..?
真係超好睇;]
十卜`
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-12-26 09:53 AM

第9集:

好景不常-_- 竟然比我發到個惡夢.
好驚好驚會係真...

---------------------------------------------------------------------------夢start;)

阿bee: 小雲t^t 妳真係要去大陸讀書阿?
我: 係阿..半年拉..半年返黎咖拉..
阿帥: 去到個邊有咩事打返黎阿..
我: 嗯 ^_^
阿bee: 唉..好吾捨得你.
我: 我都好吾捨得你地..
阿帥: 放心拉.我會係hk等妳返黎.
阿bee: 我會睇住佢咖小雲,吾會比佢溝女.v.

半年後我返到黎梗係第1時間搵阿bee咖拉.
咁我就打俾佢拉喎-_-

我: 喂. 阿bee我返黎拉( :
阿bee: 下..er..係咩..
我: 點解你把聲怪怪地既..
阿bee: 無阿無阿..
我: 我依家上黎你屋企搵你拉好無?
阿bee: 下..吾好拉..
我: 你吾想阿;( ?
阿bee: 吾係..
我: 咁得拉!

之後我就直接上左佢屋企拉.
點知佢竟然大住個肚=v=

我: ...你個Bb邊個咖..?
阿bee: er...

無拉拉有條仔行左出黎!

某: 我既! 其實我1直中意個個係阿bee!
我: ....阿帥?!

------------------------------------------------------------------------夢end;)

嘩-_- 我訓醒個陣成張床濕哂.
肯定係因為個夢太惡夢拉-_-
唉. 千奇吾好夢想成真阿!
我實跳樓咖-___-
第2日返學.見到阿帥.
好想行過去同佢講個夢.
但係又要扮吾識佢.真煩!
算數. 去小食部買野食好過!
e. 小黑啵-_- 不過算拉.
佢都吾會認得我咖拉~_~
點知佢行埋黎同我講野喎-v-

續..
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2009-12-26 09:53 AM

上回講到...小黑佢...佢無啦啦行左過黎....-口-''

第10集  不祥的夢會變成現實嗎?   

小黑望一望我...

我個時真係好緊張...因為呢個校園一大帥哥竟然眼金金甘望住我....咩事??

我無奈:「呃....你.....你望住我做乜= =?」  -v-''

小黑望住我..好認真:「你......」

我:「吾..吾??」

小黑冷冷:「面.....有一點茄汁!」

我即刻o嘴....「呃.....」   我....我係wo!我食緊熱狗咖!哎也....

唔怪得佢甘唔受歡迎啦...講野甘直....

之後佢講完就眼尾都唔望吓我...走左wo?喔!邊有人甘無禮貌?????

之後我連熱狗都唔食就甘掉左...=口=''因為我要即刻跑去廁所!!!!!!

我.....我一望......哇..d茄汁......喔....=___________________=''難怪佢望住我= ='''好在唔係認得我-v-

我即刻洗洗洗.........一定唔可以比阿帥見到我甘咖!!!!!嗚.....

之後我見到我隔離有個好靚既女仔係到照鏡.......呃..好靚呀....我係男仔一定溝佢=____________=''

之後個女仔見到我望佢,佢就向我微笑....呃...好魚喔!!!!-v-''

之後個女仔洗完手就出左去.....= ='''

唉...如果我唔化妝都可以似佢甘靚你話幾好?

當我出到去既時候...我見到阿帥佢同頭先個女仔玩得超開心.....呃....我...我真係好失望....

仲以為佢會為左我...而介左去溝女...我真係...好天真...

跟住我係佢面前走過..扮睇唔到....好正常地..佢係冇拉住我隻手....個刻...我真係失望.....有時候...我真係覺得自己好傻....點解要...甘作賤自己呢?

==============================

之後當我經過音樂室時...比我聽到d....大提琴既琴聲....真係...好好聽....

當我慢慢打開到門偷望時...我真係嚇親...呃...係...係佢呀....陳...陳立克.....*口*"

佢真係...好型呀.....大提琴同佢白色既膚色...真係有一種絕配既感覺...

忽然間...有人拍我膊頭•

「呃!!!」我大叫....喔.....

之後小黑大聲嗌:「邊個!!」

原來係阿貓呀..

阿貓微微笑:「我只係嗌妳喳wo!小雲^^」

我:「呃...我...我...」     

(唔係嘛...有冇甘黑呀?)

之後小黑行左出黎....啤住我同阿貓

小黑:「唔該...你地可唔可以唔好甘嘈呀?」  好..好惡-___-''

阿貓可愛一笑:「對唔住呀!學長!」

小黑望一望佢之後就番去繼續練佢既大提琴。

之後...阿貓拉左我去後花園傾計...

阿貓:「小雲...*v*'」  呃.....好無奈..不過佢真係好可愛。

我:「呃...係..係..= =''」

阿貓微笑:「妳中意佢呀?」   你那個是什麼鬼笑容= =

我:「吓...邊...邊到有呀!!!我..我只係甘岩經過呢到..聽到d琴聲...先..先至....」

阿貓笑:「嘿嘿...甘阿帥呢?」

我:「吓!?你...你講咩呀?我..我都唔識佢..」

(死啦..佢會唔會知道左..我係出面玩既事呢?)

阿貓望向遠處:「不過....妳好似成日都望住佢甘^_^」

我:「係..係咩..甘..甘人地係真係幾靚仔既....望多兩眼..都...都唔奇!=__="」

阿貓:「甘我呢?」  阿貓佢..忽然間好認真呀....同頭先可愛既樣...超唔同..

我笑:「吓?你..你..你都唔差呀!哈哈..不過好細路呀!」

阿貓輕笑之後輕輕甘講:「嘿...果然...唔岩妳呢..」

我:「吓?你講咩?」

阿貓搖搖頭:「冇呀...我話呢件校服真係唔係好岩你!」

我無奈:「喔....我都覺=v=''」

阿貓輕笑:「好啦...我走啦...」

我:「哦!!」

之後阿貓自己走左.....得番我一個係到....呆...

我望住個天空...回想番之前發既果個夢....

(阿bee佢.....應該...唔會..出賣我咖可?)
作者: winky320    時間: 2009-12-26 01:13 PM

好好睇呀十卜
作者: 媛仔    時間: 2010-2-6 06:00 PM

好想睇呀______<
c0mmEnT f0r y0u`
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-6 07:51 PM

第11集

今晚..我又出黎...我打左比阿帥同左佢講我今晚會去酒吧玩...呃..好期待tim@v@

之後我諗起..我好似好耐都冇搵阿bee出黎玩...所以我要打電話比佢約佢先得!!!

我:「喂喂!唔該阿bee呀*v*」

阿bee:「呀?小雲?」

我:「呃!係呀..好掛住你呀...不如今日約出黎玩啦*#*好耐冇見你啦!」

阿bee好似有d唔想出甘:「呀...我..我今日約左人wo!不如....下次啦!」

我:「吓...哦...甘..甘好啦!下次一定要出黎咖!」

阿bee笑:「嗯!好呀!係甘啦!」

我無奈甘:「嗯!再見!」

之後我只好自己去玩....

當我去到酒吧時...我真係唔相信....

我見到...阿bee佢係到同d男仔係到玩...又飲酒....完全同我之前識既阿bee好唔同....但最令我唔相信既係...佢旁邊既...竟然係...

我男朋友...帥...

我同自己講....佢地可以要聚舊姐....之後我就行去佢地到..

我勉強甘笑:「阿bee...」

阿bee比我第一反應係..好驚訝...之後佢強裝平靜:「呃....呃?小雲...點...點解妳會係到既?」

阿帥係旁邊都有d嚇親:「係囉!」

我:「帥...我唔係同你講過我會出黎既咩?」

阿帥無奈:「呃...好似係...」

我個心真係好酸...點解....佢竟然可以唔記得我..:「呃....唔..唔緊要啦...一齊飲啦...我又要飲..」

我不斷甘飲酒...真係好希望可以唔記得哂d唔開心既野....

我真係絕對唔希望我男朋友竟然同我最好既朋友厄我!

阿帥同阿bee佢地繼續傾佢地既野....完全都唔當我存在...我只好不斷甘飲....

我:「我...我都係走先..」

阿帥輕輕甘講之後又同番阿bee傾:「哦...係啦...頭先我地講到去邊?」

阿bee:「頭先囉...阿邊個....」

我就無聲無色甘走左....

當我正想出到酒吧既時候....

我想嘔...

之後就跑到去後巷嘔.,.

好辛苦....

「吾....喔....喔..」我不斷甘嘔....真係好辛苦...

之後忽然有個人拎左張紙巾出黎:「妳冇事嘛?」

我嘔到七七八八之後抬起頭:「呃?」

呢個人...咪係...阿貓?

我拎左佢張紙巾用....

之後佢扶住我.....去到公園坐...

阿貓:「暖水..」

我:「唔該你!」

阿貓:「唉...甘又何必呢?」

我:「嗯?」

阿貓眯眼笑:「我既意思係...何必為左個甘既人而搞到自己甘辛苦!」

我低頭:「吾..」

(佢...講既人..係阿帥?)

阿貓:「佢不嬲都係甘貪新忘舊....唔值得你甘為佢..」

我:「呃..吾..」

阿貓:「嘿..好啦...抖完好番屋企啦..係甘啦!」

阿貓就甘走左..得番我一個係到呆....

我點頭細想.......阿貓佢...唔知道我係小雲....

不過...佢對個個人都好好...真係唔似阿帥...

===========================

續.....
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-6 07:53 PM     標題: 就黎新年POST多個*v*

第12集:

第2日.
返到學校見到阿帥我已經當佢無到喇.
點知佢拉我去學校個後花園.

我: 妖. 你想點樣阿?
     玩都玩夠喇!
阿帥: 我對你係認真咖.
我: 哈. 好好笑.
      琴晚我wing左個陣你係邊?
阿帥: ...對吾住.
我: 其實你係咪中意阿bee?
阿帥: 我認我對佢係有d感覺!
           但係我中意個個真係你!
我: 琴日我係咁飲係咁飲..
      你地眼尾都無望過我阿...

講完呢句我開始喊...
最初只係流眼淚...
慢慢就喊左出聲!

我: 鳴...我真係好愛你鳴..點解..鳴..
阿帥: ...小雲..
         見到你咁樣..我會好心痛..
我: 係咩...可能我係你心目中根本吾重要..
      我只係1件玩具......
阿帥: 琴日..阿bee同佢男朋友分左手...
          你知吾知其實佢飲左好多酒..
          我只係安慰佢..對吾住..我忽略左你..
我: .....算喇,我同你無緣繼續發展落去.
阿帥: 吾淮分手.
我: 點解?
阿帥: 我好愛你tot
我: 你話愛我就要信?
阿帥: 你想點證明俾你睇.
我: 係學校公開我地既關係!
阿帥: 好!

其實我真係吾敢相信=_=
佢會肯公開我呢個柒頭係佢條女喎-v-
佢拉左我去學校操場.
因為係小息.所以梗係好多人喇.
佢行左上講台. 拎起左枝咪.

阿帥: 咳咳.吾該大家聽1聽我講.

呢個時間全世界都望哂過講台.
企係佢隔離既我梗係超樣衰拉覺得-3-
好多人開始議論紛紛...

同學a: 嘩..呢條女同個靚仔吾係有路下化?
同學b: 吾係掛..條女好吾掂喎咩事.
阿帥: 我向全世界宣佈. xx雲係我條女.
          我好愛佢既. 吾好係我背後話我同佢吾親個d
          你地敢講1句壞話. 後果自負!

無人敢出聲..-___-
就係咁,我又同佢好番tot
從此返學個陣就超多人望住.
吾係吾係.應該係啤-_-
妒忌既眼神? 定係吾抵得呢-_-
唉吾知喇. 不過我覺得每日都好幸福;)
希望幸福會長存...

續...
作者: dicky    時間: 2010-2-6 07:54 PM

開始唔係幾好睇...
加多少少激情仲好
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-6 07:56 PM     標題: 回覆 #44 dicky 的帖子

劇情之後會好精彩..
慢慢等下喇...
作者: dicky    時間: 2010-2-6 08:00 PM     標題: 回覆 #45 chanwaiyeebobo 的帖子

okok
期待先
作者: 松鼠_儀    時間: 2010-2-6 10:12 PM

好`好see呀!!
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-7 10:15 AM

第13集:

放學時...阿帥都特登接我放學...
有好多人用唔同既眼神望住我...
阿帥就好似見慣世面甘...當d人透明..

當我地行出學校門口時...我見到阿bee係到...好似等阿帥放學甘....佢一見到我好似有d驚訝...

我扮到咩都唔知:「阿bee!接我放學呀^^」

阿bee勉強笑:「呀...係...係呀...我...諗住...同你去甜品店食甜品嘛...呃...我都係..唔阻你地啦!」

其實我知道阿bee佢唔係等我...佢係等緊阿帥....但我唔可以因為阿bee而令到我同帥既關係被阻擾...

人就係甘自私...想自己幸福就要甘做...

阿帥望住我:「你想番屋企定係去其他地方?」

我微笑:「吾..我想去睇戲呀...今期上左套戲我想睇好奈!」

阿帥:「好呀^_^」

阿帥佢拖住我隻手...我感覺佢手既溫暖...我...真係..真真正甘擁有佢..

睇緊戲時...阿帥手機不斷甘震...佢又不斷甘sd信息...

我唔知係咪疑心重左d..我覺得係阿bee..

睇完戲之後,,,,阿帥溫柔甘微笑:「小雲!我岩岩有個朋友有事...我唔送妳啦!妳ok嘛?」

我見到阿帥對我甘溫柔..我都唔好意思唔比佢走...

之後我就微笑點頭:「嗯...去啦..」

阿帥彎腰親吻我額頭之後就走左....
我望住佢既背影...不禁有d唔捨得...但佢剛才....對我,,,真係..好溫柔...

當我經過一間酒吧時...我竟然見到....小黑...佢同人打交...

「呃..佢...個樣真係好恐怖....都係先走為妙!」   聰明做法!-v-

點知...當我正想行快d時....有個人跑得超快撞到我!!!

「呀...好痛呀!」我大叫...

我見到撞到我個果個人跑得超快.....直覺話比我知....佢應該係小黑...

之後我摸摸我被佢撞到既手臂...「嗯..?」

我發覺我手臂有好多血...呀....唔...好嘔心呀,

咪住...甘小黑佢咪傷得好重,流哂血囉?如果唔係我隻手都唔會有血啦*口*"

之後我因為觀世音菩薩的心再現..我就跑向小黑走既方向...睇吓搵唔搵到佢.....

我搵左好奈..都搵唔到...所以我想放棄啦..(原來慈觀世音菩薩既心係甘屎-v-)

當我正常轉身走先....我見到有個身影坐左係公園既其中一角...呃@@佢..佢咪係..小黑??

我慢慢行過去小黑到...見到佢不斷甘喘氣..好似好辛苦甘....

佢慢慢抬起頭..哇!佢成面都係血...血...血呀!!!!

之後佢慢慢又低頭...

「喂!你..你冇事嘛?」

小黑佢慢慢起身,想轉身走...佢行路搖擺不定...好似唔多掂...

「喂!你...你抖吓先啦!你甘樣...點...點行呀?」

小黑好惡甘講:「唔洗你理呀!」

我即刻O嘴......

小黑佢行行吓..無啦啦失平衡....之後我即刻攬住佢...等佢唔會仆落地吓!   (嗱!!!我冇講粗口咖-口-)   冇人話你有講= =

之後小黑佢個樣真係好唔掂....我只好將佢慢慢扶到公園既位到..比佢抖抖...呃....男人真麻煩!

佢成身都係血...我都唔知點幫佢好.....

不過..睇佢表情...真係..好,,,慘....-

=======================
作者: winky320    時間: 2010-2-7 08:15 PM

唔知阿bee係唔係喜歡左阿帥
作者: popsinger    時間: 2010-2-10 06:07 PM

so exciting!continues to popopopopopopopopopo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![smilies]17[/smilies]
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-11 12:58 PM

第14集:

最後醒目既我都係call左999幫佢=v="  
白車黎左之後我都無跟住去喇.
我由公園慢慢行返屋企.
身心疲倦.呼好攰阿!
呢1刻我真係好想阿帥係我身邊陪住我阿...
無拉拉我電話響起左.

某: 8婆! 收皮喇.
     你想同阿帥1齊?
     BYE鳩BYE喇!

我聽完之後嚇疾左.而佢都cut左我線..
把聲好似阿bee! 但係無可能阿...
點會係阿bee姐係咪先..
佢係我好姊妹黎咖嘛..
行行下..我見到兩個好熟悉既背影..
吾係咁邪下化....
呢個時候我梗係想掉頭走喇...
點知無拉拉有人叫我!

某: 小雲^_^

哎也. 竟然係阿貓@V@?
死喇.佢叫得咁大聲俾佢地聽到咪死?
不出我所料.佢地兩個拎轉面.

阿帥: ....小雲?
阿bee: 佢..佢就係你個女人?

呢個時候我梗係覺得好奇怪喇...
阿bee好似吾識我咁既?
阿帥都知道我諗咩,
所以佢叫阿bee返屋企先.
而我都叫阿貓走先.
呢個時間我同阿帥兩個坐係公園.
我地沈默好耐.阿帥終於開口.

阿帥: 其實阿bee有雙重性格.

我聽到阿帥呢句之後真係o左咀.
平時睇落咁開心既阿bee..
原來有雙重性格?
枉我仲同佢咁fd..我真係吾知.
吾怪得佢打黎鬧我喇...

阿帥: 嗯..所以你依家明我點解要同佢1齊.
我: 佢既病..好嚴重?
阿帥:可以咁講.佢1發病個陣會完全迷失自我.
         所以頭先佢打黎鬧你..真係對吾住阿老婆.
我: 下? 你叫我..你叫我咩話?
阿帥: 老婆(k) 你吾好介意我同阿bee 1齊.
          我只係想幫佢個病好返.
          當佢無病發個陣我同佢仍然只係好朋友.
          我只係佢自我世界入面既男朋友阿傻瓜.
我: 嘿. 只要幫到阿bee~
      我吾介意^_^

哈哈..終於真相..大白喇...
都話阿帥好愛我咖喇...
就係咁樣呢段日子我同阿帥就1直幫住阿bee..

續...
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-11 01:00 PM     標題: 年廿八 POST多個*v*

第15集

某日既放學...

「小雲!」阿貓係班房門到hi我。

我就跑去佢到:「阿貓?」

阿貓個樣好似好開心甘...

「我呀!想約小雲妳!出街!」阿貓超大聲甘講。

之後被岩岩係走廊既阿帥聽到...

我唔知道阿貓係真唔知定假唔知啦...佢真係好大聲....甘講...

阿帥聽到之後.....竟然....扮聽唔到甘...直行直過....入左課室...

呃..佢...佢會唔會誤會左?

之後我即刻拉左阿貓去女廁              (點解要女廁?=____________=''?)

阿貓仲係到扮無辜:「小雲...好...好痛呀...」

我嬲嬲地:「呃.....你...你特登咖!!」

阿貓望住我:「嗯?」

我:「你..你明知道我同阿帥一齊緊...點解仲要話同我出街wo!」

阿貓個樣開始有少少唔開心,但都保持笑容:「出街之嘛!又唔係搞野!」

我無奈:「呃.................................你...你明唔明呀!甘...甘我地...好..好易比人誤會咖!」

阿貓無聲無色甘講一句:「由佢地誤會!」

我拉住佢件衫,我都唔知點解會甘有力氣拉住佢:「呃....你....你甘做會累死我咖!!」

阿貓佢粒聲唔出...就推開我...走左...

我就企係原地...

呃.....我....係咪又做錯左d咩= =?

=============================
番到課室....

我:「帥...我...」

「嗯?」阿帥微笑。

我:「我..頭先我...」

阿帥搖頭:「得啦..唔洗講啦...」

我:「唔係呀!你聽我講喇!」

阿帥起身之後拉住我隻手:「陪我去食野!^^」

我無奈...我仲以為佢又再次唔要我...

沿路上..又有好多人指指點點......呃....我要習慣...習慣....

食緊野既時候.....

我都唔敢望住阿帥....

阿帥望住我:「做咩呀?」

我:「呃....對....對唔住呀!」

阿帥無奈:「對咩唔住...= ='」

我:「頭先朝早......既事..」

阿帥笑:「呃..哈哈...你...你真係...」

我:「你...你唔會嬲我咩?」

阿帥:「嘿...嬲呀!所以聽日要陪我成日!」

我大叫:「咩話!!!!!!!」

阿帥即刻快面紅哂:「喂!細...細聲d.....」

我:「呃.....你...你約我?」

阿帥點頭:「係呀..我地都一齊左甘耐...都好似冇正式出過街一次,甘咪....」

我微笑:「呃.....真係....好開心t口t」

阿帥無奈:「呃...你...開心?」

我點頭:「緊係開心啦!」

阿帥笑:「^_^」

我望住阿帥笑既樣....真係好開心..因為佢..真係對住我笑..係對住我笑呀!!!!!!!t口t  (明白!=口='')

======================================

lunch...阿帥話要陪朋友慶祝開左間店....所以我咪唔去囉....

之後我買左個飯盒.....諗諗吓...不如去音樂室到食...因為我想去個到開碟聽歌@v@

去到音樂室....我開歌聽...之後就開盒飯食....當我食完一淡之後....

音樂室道門無啦啦開左..係開左-v-''

我抬頭一望....小黑?

小黑好惡甘望住我:「你係到做乜!」

我:「呃...食lunch囉!」

小黑想拉走我:「走開!」

我好大聲甘講:「點解呀!!!呢到又唔係你既!」

小黑嬲爆:「走開呀!」

我被佢呢一野...吼到...

我嚇到喊....左....呃...我都唔知點解會喊....

但我又唔係想喊.....

我d眼淚不斷甘流...都唔知點解:「呃....」

我拎走個飯盒...諗住轉身走....點知.....

續呀!>3<!
作者: popsinger    時間: 2010-2-11 02:15 PM

thx for sharing ! keep up this good work!![smilies]17[/smilies]
作者: nwlricky    時間: 2010-2-11 06:18 PM

勁好睇呀!我一連睇左15集
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-11 08:01 PM

第16集:

點知小黑竟然捉住我隻手.
拎過去見到.佢..佢個樣真係超溫柔!
嘩..如果吾係佢d性格佢真係溝死女!
咪住...小雲你點可以咁講咖..
你有阿帥咖喇/3\

小黑: 下次吾好入黎啦..
        岩岩發左你脾氣.對吾住..
我: ..er..你同我講..對吾住..?
小黑: 嗯..好奇怪?

梗係奇怪喇...佢呢個怪人都識講對吾住..-v-"
之後我拿拿聲就走左.廢時佢又發我老脾-,-
lunch完左返上課室...阿帥仲未返tot
我就sms佢啦...到放學都無應機/_\
阿帥到底發生咩事啊...
算啦.吾理咁多我都係返屋企扮靚靚搵阿bee出街!

我: 喂,阿bee啊?
阿bee:衰婆.咁耐吾搵我阿.
我: haha.依家咪搵妳囉.出去囉?
阿bee: 好^o^ 洗吾洗搵埋你男朋友仔阿xd?
我: 我都想阿.搵吾到佢..
阿bee: 可能咁岩聽吾到電話姐,出旺角同你撞下佢^v^
我: 好啦1陣見

出到去行左陣.行過好多阿帥平時行開既地方都吾見佢..
阿帥. 到底你係邊到啊 ?

某8婆: 喂喂.前面有對情侶打茄輪打左成10分鐘都仲打緊喎..
某8婆2: 下..真咖?去睇下囉...

都係8婆既我.聽到呢d梗係拉埋阿bee過去睇啦...
超多人圍住佢地..終於咀到13分17秒個陣就放開左對方...
點知個男仔竟然...竟然係阿貓!
我真係o哂咀..吾知點解仲有d失落...
阿貓都見到我...不過佢竟然扮吾識我..
拖住個條女..係我面前走過左..
點解會咁樣咖..

我: 阿bee啊.我有d吾舒服啊.
     我都係返屋企先啦..
阿bee: 咁好啦.小心d阿;o

我都無心情繼續行街..
可能因為又搵吾到阿帥..
而阿貓又...唉!
返到屋企我就打xanga.
咁岩見到有個comment..
係1個好靚既女仔黎..
好奇心驅使之下我就禁入左佢xanga啦..
竟然俾我見到阿帥張相...

續..
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-11 08:04 PM     標題: 呢個好長架呢![年廿八 POST多個*v*]

上回講到...

返到屋企我就打xanga.
咁岩見到有個comment..
係1個好靚既女仔黎..
好奇心驅使之下我就禁入左佢xanga啦..
竟然俾我見到阿帥張相...

第17集   

我見到阿帥佢...同呢個好靚女仔影相...

我:「呃..咪住...個女仔...甘..甘矮既= =''」

MOIMOI其實係我黎-V-'')<----------------------------這個路人甲是150CM好矮咩?的女主角

我指住張相黎鬧:「呃....搞錯呀!搵都唔好搵個甘矮啦!」  重點錯左-0口0''

我無奈:「咪住...呃...佢..佢同緊女仔影相.....同....同女仔影...影...影相.....」

到左第二日..阿帥佢接我番學...

阿帥拖住我隻手...呃.....我....我想問清楚佢呀....但..但係..

我低頭問道:「帥...」

阿帥問:「吾?」

我望住佢:「琴日..你去左邊到呀...我..去邊都搵唔到你既!」

阿帥:「呃...琴日...琴日...琴日..約左班friend食飯嘛!」

我:「甘點解手機都唔開呀?」

阿帥:「呃....我.....我無電嘛手機!」

我開始嬲嬲地:「好啦!冇野啦!我自己番學啦!」

我急步跑走左....但阿帥冇追我...呃...唔通佢真係...真係...真係...有外遇?    (乜你地結左結婚啦咩?)

幾個女仔係到傾...

「喂喂!近排日本名膜香月娜加黎左香港呀!」

「聽日講..佢仲話會開簽名會呀!」

「呀?真咖?如果可以見到佢就好啦!佢好靚女咖!人又高皮膚又白。」

「呃....我都想去呀!但聽日講簽名會只係得100個人先拎到咖!」

「仲要入場費tim呀!」

我聽到之後..心諗...

(呃.....香...香月娜加佢....佢..佢黎香港?呀...我既女神呀><)

(呃....好想...拎到佢簽名呀!)

============================

我去廁所時...迎面見到小黑係前面...

之後我微笑:「小...小黑...早..早晨呀!」

小黑都回以微笑:「係!」

我個心不斷甘跳.....喔.....好...好..緊張呀..頭先..

點解我會甘緊張既.......呀..係....wo!頭先..佢..佢笑..佢竟然..望住我...笑   (笑....個個都識...)

當我去完廁所之後再番去課室...呀....阿帥佢番左黎....

呃..我先唔理佢呀!   

之後我番埋位坐...

阿帥行過黎...

阿帥:「喂!你嬲咩姐?」

我唔理佢...

阿帥都無我符...就索性唔理我!係唔理我呀!!!!!!!

lunch...我約左阿bee食飯....

阿bee:「琴日......」

我:「嗯?」

阿bee認真:「我見到阿帥佢同一個好高既女仔...同埋一個好矮既女仔行街!」

我無奈:「喔?唔係呀!一拖二?」

阿bee點頭:「係呀!個兩個女仔都幾靚女咖!不過一個就矮左d!成個妹妹仔甘!」

我已經嬲到食唔落飯:「呃...............吾..............」

阿bee:「呃...你...你..不如問吓阿帥佢點解會一拖二仲好啦!」

我即刻跑番學校.....九秒九!

阿bee無奈:「洗唔洗走得甘快!」

呃...當我番到學校時..阿帥佢仲未番黎...                    (=____________=浪費氣力!)

之後我就去小食部買野飲...

之後...當我轉身...我望到阿貓..阿貓.阿貓佢同條女...邊飲汽水邊.....咀wo咩事?

呃.....kiss...kiss..kiss.......乜佢....甘強既..日日咀親條女都唔同咖!  (呃.....)

之後我唔睇戲啦...我上番課室等阿帥...

之後阿帥都番左黎...

「帥...」

阿帥佢唔理我呀!呃.....

之後我都唔係好敢....再嗌佢....我驚比佢鬧!!!!

之後...到左放學..當我想走時...

「聽日..1點去你屋企樓下..接你!」阿帥講完就走左......

我無奈...佢..佢甘樣..係咪姐係想約我???

(你話呢^_^)

第二日..我著得靚靚..著左一對新既高跟鞋出黎...幾靚*v*

之後我落樓...阿帥真係係到等緊我...

我:「呀....帥...」

阿帥拖我隻手:「行啦!傻婆!」

我面紅紅:「呃..吾!」

阿帥佢帶我去到一間商場.....

之後我見到好多人呀!
咪住..呢到..甘似搞緊簽唱會個d既?
阿帥帶我走入人群中...
終於...見到光明啦...(呃..係燈光@@)

嗯?有個好高既女仔係我面前......呃...嗯?佢..佢咪係....香...香月娜加??

我無奈:「呃....阿帥...」

阿帥微笑:「小雲!你最中意既模特兒wo!仲唔快同人地影相!」

我激動到唔識.....行..

香月娜加佢向我微笑:「你好呀!你就係阿帥既女朋友?」

我:「呃..呃..呃..我..係..係...」

MOIMOI:「甘醜既-V-’'」

娜加無奈:「MOIMOI!唔好甘冇禮貌!」

MOIMOI:「事實呢-V-''」

我無奈..有D唔開心:「呃..」

我心諗呢個..女仔..咪係....同阿帥影相個果?)

娜加:「唔好聽佢亂UP...你好可愛喔^_^」

我面紅:「呃....我...我可唔可以...同你影張相?」

娜加:「緊得啦!」

我同娜加佢影相...仲拎埋佢既簽名...

阿帥都微笑:「真係多謝你呀..香月!」

娜加微笑之後望一望我:「你係我「哎也」細佬嘛!我緊幫你既!而且...你甘難得...為左女友WO!」

阿帥有D怕羞:「呃...!」

MOIMOI拉住娜加:「娜加!我地快走!!我要SHOPPING」

娜加無奈:「阿帥!我諗我要走先啦!」

阿帥點頭...

之後娜加同個果叫MOIMOI既女仔就走左..

之後...我同阿帥就走去食野...

我不斷甘睇手機D相....

阿帥就眼定定望住我...

我就抬頭:「帥....其實我...」

阿帥:「嗯?」

我:「我...之前..誤會左你...呃...」

阿帥:「嗯?」

我:「我...上左一個女仔既XANGa...見..見到你同個女仔...影..影相..」

阿帥笑:「哎..你講頭先個位細細粒個果..姐姐?」
我點頭:「嗯!」

阿帥大笑:「嘿嘿..佢大過我咖!而且佢結左婚咖啦!佢點會睇得上我呢?」

我無奈:「呃....甘...甘正常人都會覺得你地有野囉..」

之後阿師捉住我隻手:「傻婆!影相之嘛!又唔係搞野!」

我聽到呢句說話都好無奈....因為..阿貓都講過類似呢句既說話。

我點點頭:「喔.....吾...」

阿帥認真:「嘻..所以..你唔好再亂諗野啦!」

我微笑:「不過..真係..好多謝你...我真係好開心!」

阿帥微笑。

希望...阿帥真係會繼續對我甘好啦...

至於阿貓..我真係唔知點...面對佢好...

唉.....主呀..主呀...
作者: dicky    時間: 2010-2-11 08:19 PM

好睇呀
我想追落去~
作者: nwlricky    時間: 2010-2-11 09:11 PM

睇左第17集啦
睇左咁多集都好好睇呀
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-12 11:42 AM

第18集:

原來係我誤會左阿帥..

真係嚇左我1跳呢^_^

不過娜加真係好靚>3<

估吾到有機會同佢影相^_^

不過個個矮婆...吾中意佢\33/
睇死佢個老公都吾方靚仔得去邊=v="  
( 喂.同你條仔有得揮喎-_-")

阿帥: 傻婆.諗咩阿^_^?
我: 無阿無阿...吾中意頭先個個矮婆咋嘛!
阿帥: moimoi?
我: 學人叫呢d名=v=" 不知所謂!
阿帥: 其實佢幾可愛咖,細細粒!
我: 哼哼.睇死佢無人要啊\33/
阿帥: 錯啦老婆.佢老公好靚仔咖!
我: ....下..真咖?
阿帥: 嗯.俾張相你睇^_^

我仲諗住都吾會好得去邊啦...
見到個個矮婆張婚妙相...
哇靠! 佢老公真係超靚仔♥

仲靚仔過阿帥/-\
點解矮婆可以有個咁靚仔既老公咖-_-
吾公平/__\  ( 喂!你好似都有個靚仔男朋友啦啵-_- 仲想點?)

阿帥: 8婆-_- 你對人地有意思啊?
我: 下..無啊無啊.

阿帥: 你流哂口水啦.仲有你對眼變哂心心-_-
我: 嘿..不過佢老公..真係好靚仔..
阿帥: 超! 你十月介菜啊?
我: 痴線.吾好亂up啦你!
阿帥: 哼哼.今晚食飯佢地都會黎!
我:下下? 邊個啊?
阿帥: 娜加.moimoi.仲有佢地老公!
我: 嘩..我都要去阿?
阿帥: 當然啦^_^ 你係我老婆黎咖嘛!
我: haha...

同我既女神食飯! 我梗係要扮靚d自己啦!

頭先去見佢..我都係好普通咁著左件tee同埋短褲咋..
問題係,我仲係無化妝見佢~_~
所以個矮婆咪話我醜樣囉/3\
我知道今晚要食飯仲吾返屋企扮靚靚咩.

我: 老公啊.我返屋企扮靚靚先啦^o^

阿帥: 我同妳1齊返去好無^_^?
我:好啊;)

哈哈哈哈哈.今次係第1次有男仔黎我屋企啊!
第1次阿.第1次阿.哈哈哈哈哈. ( 夠啦-_-)
返到屋企我搞左成粒鐘先搞掂/3\
可能係因為同女神. 仲有靚仔食飯>3<

所以特別緊張啦哈哈.
我地後尾就搭車過旺角啦.
佢地竟然簡去食和民=v="
仲要係vip房..真係勁=v="
去到見到佢地4個都坐哂係度..
好緊張啊...

娜加: 阿帥你黎啦^_^ 你隔離個個係..?
阿帥: ...咳咳.佢咪小雲囉^_^

moimoi: 下. 個個核突婆-v-"?
阿晞: moimoi! 吾淮咁樣..=v="
我: er....  心諗: 咩核突婆阿矮婆\33/
阿謙: 你就係阿帥個女朋友阿^_^
          好靚女喔! 過黎坐啦^_^

阿帥: 行啦小雲...=v="

我地坐低左之後,我1直都望住阿晞!

而矮婆梗係係咁啤住我...-v-"
我同佢係咁互啤互啤!
無啦啦阿晞轉左個頭埋黎!

阿晞: 你....真係好似以前既moimoi^_^

moimoi/我: 吾係掛! 佢似我/我似佢?
阿晞: 哈哈. 你睇下^_^
阿帥: 哈哈..你又的確幾似moi姐姐既!
我: 我先吾要同佢似-v-" 哼.
moimoi: 係囉係囉.我咁靚-v-"  ( moimoi你又黎啦-v-")

咁我地就hehe哈哈咁繼續傾計.
無啦啦間房道門打開左!
竟然係佢...?

續...
作者: s0541s0218    時間: 2010-2-12 11:44 AM

我又睇下先...
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-12 11:48 AM

想睇落去就留CM喇
CMCMCMCMCM
作者: s0541s0218    時間: 2010-2-12 11:59 AM

我想睇落去呀
留CM先...
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-12 12:43 PM

上回講到
我地傾傾吓計...
道門無啦啦開左..

第19集:

我抬頭一望竟然係一身侍應裝扮既阿貓....

阿貓望到我冇特別驚訝....只係將d野食繼續上枱.....

我宜家先知道...原來佢係到做parttime既

當我回望阿帥既樣...佢..竟然啤住阿貓呀!!

個樣仲超惡tim!!!

MOIMOI竟然無啦啦話:「哇!好靚仔呀!」

阿貓佢向MOIMOI微笑。

阿晞無奈:「MOIMOI!你今年幾大?」

MOIMOI舉出個V字手勢:「二十呀!好年輕呀!」

阿謙冷笑:「年輕!」

MOIMOI啤住阿謙:「暗示D咩?」

娜加笑:「嘿!」

之後大家都笑....

阿貓佢好好心甘幫我倒茶....

不過...我唔知佢有心定冇意...

佢倒到我個身....好熱呀...= =''

之後阿帥望到我條裙甘....

阿帥好惡甘大鬧阿貓:「喂!你有冇搞錯呀!」

我勉強笑:「呃....阿帥!唔好甘啦!我去廁所搞搞佢就得啦!」

我即刻急急腳甘閃左出去...順便拉埋阿貓走...(但我唔記得左我宜家係化左妝...)

之後行到出去女廁門口...我就飛甩佢隻手

點知...我發覺飛唔甩= =''

呃..我回頭一望...阿貓佢認真甘望住我...

之後阿貓推左我去女廁既某一格到。

我就唔好意思甘講:「呃....先..先生...我我要去廁所....先..你既手..同你既人...」

阿貓佢仲係冷冷甘望住我:「你!係邊個!」

(喂!你甘既語氣!仲似問我咩?)

我好驚訝之後定一定神:「呃....我....咪係我囉!」

阿貓佢將我烘到落牆邊...

近睇..阿貓..佢真係好靚呀!

呃...但係...點解佢D皮膚甘滑既....又白WO!

好..好似...一隻人形公仔!*V*我喜歡!   (=口=''人形)

如..如果..佢係女仔既話...我會拜佢....  (拜=口='')

因為佢同娜加真係有得揮@V@嘻..第二號女神!

不過可惜啦!佢係男仔-V-''

阿貓好惡甘望住我+隻手禁住個牆=口='':「我警告你!你唔好再痴埋去阿帥身邊!如果唔係...我唔知會對你做D咩!」

我無奈:「吓?」

阿貓:「係甘!」

阿貓講完之後就閃左出去!=口=''

我定一定神....

我無奈:「唔係嗎= =我甘難先可以同阿帥一齊...點...點解會甘...」

================================

之後當我出去女廁時...發覺....MOIMOI佢.....企左係到...

呃....

MOIMOI抬起頭望住我:「佢威脅你?」

我:「呃....」

點解佢會聽到咖????>口<!

續.....
作者: winky320    時間: 2010-2-12 12:48 PM

比個cm仔你先
作者: Evelyn    時間: 2010-2-12 04:18 PM

cm啊,快d啦,好好睇~
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-16 07:25 PM

第20集  我應該點做好?  

之後我同MOIMOI(哇...甘快變得甘熟@@)佢番去食野啦...

阿晞微笑:「MOIMOI!甘快同人甘熟啦?」

MOIMOI無奈:「係鬼!-3-'」

阿帥:「嘿!小雲...快D過黎食野啦!」

我:「呃..吾!」

之後我地食完飯就道別啦......

MOIMOI佢話有野同我傾...所以就叫阿帥同阿晞走先...

阿晞有D擔心:「MOI!等陣我接妳走啦!」

MOIMOI甜笑:「呃..唔洗啦!等陣我自己識番去!」

阿晞:「呃...我唔係擔心你唔識番去..係擔心你!」

MOIMOI輕輕拍拍阿晞個心口仔:「好啦好啦!真係愛妻-V-''」

阿晞即刻捉住MOIMOI隻手:「當然啦!」

我見到阿晞同MOIMOI甘SWEET都有D安慰....但相反...阿帥佢冇對我甘..

阿帥內疚:「小雲!SORRY呀!我等陣送唔到妳...妳..OK唔OK呀?」

我唔知係咪錯覺...我覺得阿帥佢約左某人先唔送我:「哦...唔緊要..我自己番得!」

阿帥親吻我額頭:「甘就好啦!番到去Call我!」

我勉強微笑:「嗯!byebye!」

阿帥笑一笑之後就拍拍阿晞:「bye!行啦!晞哥!」

娜加似老師甘:「MOIMOI!千萬唔好帶懷小雲喔!仲有!唔好出去搞D野番黎!」

MOIMOI:「-3-''放心!我同佢傾計姐!」

娜加望一望我:「係啦!下次見啦!小雲!」

我面好紅...之後點一點頭:「係!」

之後阿晞,阿帥,娜加同阿謙就走左....

我同MOIMOI佢就去左一間甜品店傾計.....

我有D唔好意思:「頭先係廁所既事...」

MOIMOI好似冇乜野甘:「係啦...頭先個果好可愛既男仔...同你講既野我「全部」「全部」聽到哂!!」

我:「呃..吾...我...唔知點算好!」

MOIMOI:「嘿嘿!好啦!唔好談論呢樣野住!」

我:「吓?」

MOIMOI:「宜家唔傾你離唔離開佢呢樣野先!我問你啦!你覺得阿帥份人點?值唔值得你去愛先?」

我一時間答唔到佢呢條甘簡單既問題...

原因有好多...因為我宜家同緊阿帥拍緊拖...當然係因為喜歡而喜歡咖啦....

MOIMOI佢伸手摸我快面之後冷冷講左句:「化妝美女!」

我立即石化左.......我真係比唔到反應佢...

「我問你!化妝品重要D定係阿帥重要D?」

「呃....呃......吾....」我真係簡唔到...因為..如..如果冇化妝品的話...我..我就出唔到街....

「甘我都唔介意同你講...阿帥佢中意既係天然美女...如果...你冇信心落左妝都甘敢望住佢既話...甘我勸妳..妳唔好去喜歡佢!」

我凝視住MOIMOI.....佢講既野..真係好HURT!真係..真係好HURT....
但係..偏偏比佢UP中哂!我真係唔夠膽....係佢面前唔化妝...(PS:我係學校都有上少少妝)

我低頭.....粒聲唔出...

我細想....忽然諗起阿貓既樣....

好似...得佢一個唔介意我既樣....

而..而小黑呢....好似都係同阿帥差唔多甘...應該都係睇樣....

MOIMOI冷冷甘講:「你聽我就甘講都已經動搖啦...甘好明顯你對阿帥既喜歡..係有幾甘膚淺...」

我:「吾...的確...真係好膚淺...」

MOIMOI拍拍我膊頭:「我都唔介意同你講...阿帥佢出面仲有女!」

我好驚訝甘大叫:「吓?」

MOIMOI佢即刻用手掩住我個口.....D食客都望住我地-口-''對唔住..我失....失禮......

我:「你...你講真?」

MOIMOI認真甘講:「乜我個樣似講笑咩?」

我低頭:「甘又唔似...」

MOIMOI:「嘿...我睇個女仔個樣..都係D...化妝妹黎!」  化妝妹- -''

我自卑甘講:「MOIMOI姐...唔係個個都似妳甘可愛...唔洗化妝都見得人...」

MOIMOI:「-3-''唉..有句說話..有苦自己知...妳望我身材就知....搵婚紗都超麻煩....呃...喂..講講吓講到我身上既...乜唔係講緊你既咩?」

我無奈:「呃..吾...」

MOIMOI:「甘你自己想點先?」

我搖頭:「唔知...」

我無奈:「我...係咪...真係要放棄?」

MOIMOI:「甘...你除左佢之外...有冇好感既人?」

我忽然間諗起小黑...同...阿貓既樣..呃...又會甘既...

「其...其實...頭先個果男仔...我..係識...」

MOIMOI搖頭邊食甜品:「鬼唔知咩?」

我尷尬:「佢...我..有少少啦..」

MOMOI:「呃?你中意佢?」

我:「嗯嗯!」

MOIMOI:「你痴線咖?佢...佢....」

我:「有..有咩問題?」

MOIMOI無奈:「都...都係冇野啦!冇事!真係冇事!」

我:「呃.....= =''」 信你至奇= =''

聽到MOIMOI姐佢甘講..我不禁要諗諗我係咪仲要繼續甘傻去喜歡阿帥....

因為...佢真係一腳踏兩船.......= =''

之後我同MOIMOI佢道別...阿晞哥哥佢有黎接佢...

佢地真係好感情...

而我....就唔上唔落...

「阿BEE...」阿帥輕輕擁住阿BEE...既腰

阿BEE:「呃..甘耐咖!人地等左好耐啦!」

阿帥邊HI野邊輕撫阿BEE既長髮:「對唔住囉..頭先D FD傾耐左..甘咪....遲左囉..乖啦..唔好嬲啦!」

阿BEE輕笑:「哎唷...甘呀...甘就算啦!不過我要鍚錫!」

阿帥好似隻狼甘......幾惡@V@"

一對男女正SWEET中....應..應該係狗男女...

有個人...

將長長既頭髮放落黎...

之後佢對住鏡中...自言自語幽幽甘講...

「呢個秘密...希望可以繼續暪落去....為左..唔可以...再有人被傷害...」

續....
作者: popsinger    時間: 2010-2-17 04:54 PM

popopopopopopopopopopoppopopopopo
作者: dicky    時間: 2010-2-20 01:34 PM

QUOTE:
原帖由 popsinger 於 2010-2-17 04:54 PM 發表。 
popopopopopopopopopopoppopopopopo

邊有咁快= ="
*---------------------------
愈睇愈恐怖咁既個故事= ="
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-20 02:59 PM

第21集  吓?阿貓佢係....   

第二日.....我冇等阿帥接我番學...

之後我見到小黑...望住阿貓...呃....佢...佢唔會想打阿貓掛?(無啦啦點會去打人= ='')

呃..唔係WO!...佢...佢好....情..情深款款甘.....咪..咪住..男同男...點情深款款呀?

我..我之後都冇眼睇...

我宜家先知道...小黑係...同性戀者...我靠! (洗唔洗甘)

之後我番到去....見到D女仔係到討論緊阿貓既野...

「頭先我同個可愛小DEEDEE傾計呀..佢把聲好可愛呀!」

「係囉係囉..佢簡直想將我殺死甘!」

「哎唷..如果我細一年就好啦...甘咪可以同佢....」

「哈哈..發夢啦!阿貓佢甘可愛....」

「甘又係呀...我諗佢應該佢遺傳左佢哥哥既好野啦!」

「係呀..阿帥甘靚仔...難怪佢細佬都係甘!」

「唔係呢..我就喜歡阿帥多D啦!」

「我覺得阿貓可愛D WO!」

我無奈....我宜家先知......阿帥同阿貓既關係.....呃.....我..我真係好失敗呀!點解我宜家先知道.....呃......

我無奈地番埋位....
之後無幾耐...阿帥佢都番左黎...

阿帥佢好主動甘行黎我身邊...

「衰婆!今日做乜唔等我番學?」阿帥用頭碰碰我個頭之後微笑。

我無理到阿帥佢...只係係到拎D書出黎..準備上堂....

阿帥開始嬲嬲地:「做咩WO!...做乜唔理我?」

之後佢講左句粗口就走開左...

佢...從來都唔會用粗口鬧我咖....

以前..都...唔會甘....

點解..我個心會甘痛??

我真係唔知點解...

我成堂都訓左係張枱到....
老師都唔理我...
同學就更加唔洗講...(我都冇同學既)

到左小息....我就急步就左去廁所....點知..就比佢撞到...

阿貓憐憫:「小雲?」

我慢慢抬起頭:「阿..阿貓!」

阿貓又拉左我去小食部....

我抬頭望一望高我唔係好多既阿貓...

睇黎..佢真係唔認得上次個果其實係我黎...

呃..一望住佢快面..我就又諗起上次佢同個女仔咀...既時候...

之後阿貓買左支綠茶比我....

阿貓溫柔甘望住我:「小雲....有咩唔開心既話..大可以同我講!」

我有D面紅...因為仔細甘睇佢個樣..佢真係好完美真係好似一隻人形公仔:「呃...吾..冇事」

阿貓微笑:「既然唔想講..甘就算啦!」

我想拉開話題:「呀..係啦....你....我...我頭先..聽人講...你..你原來係..阿帥既細佬....點..點解唔話我知!」

阿貓既笑容忽然靜止左...之後就勉強笑:「原來..妳唔知...嘿...我以為妳知道..所以咪唔講囉!」

「哦...」

之後我醒起...我同阿貓佢..好似嗌緊膠咖WO,,,點,,,解...宜家會....

「係啦..阿貓....上次..真係..好對唔住...」

阿貓一睇到我內疚既樣佢就即刻搖頭「呀..唔唔...上次...係我激動左D...但都過左去囉...唔好放係心啦!」

我即刻開心番:「嗯!多謝你呀!阿貓!」

阿貓搖頭:「唔洗...不過...如果...你同阿帥佢...真係發生左D咩事既話..你..可以搵我...」

我微笑:「嗯!我會咖啦!係啦...我要上去先啦...我要去搵老師呀!係甘啦!」

之後我同阿貓講完BYEBYE就走左..

而阿貓就原地望住我既背影...苦笑...

「希望...真係冇事...」

===================================

當我搵完老師之後...想番課室時...

竟然比我撞到小黑=口=''

小黑嗌我:「小雲!」

我:「係!」

小黑:「你搵老師?」

「呃..係呀..岩岩搵完..」

「等陣...放學...你...得唔得閒?」

====================================

放左學我都冇理到阿帥...

就約左小黑係公園到等...唔知道佢搵我做乜呢?

小黑一見到我竟然係...

小黑忽然認真一問:「小雲!你同阿貓佢...熟唔熟?」

我無奈....我同阿貓叫熟定唔熟呢...:「呃...我...諗..OK掛!」

「你可唔可以...幫我比呢封信佢...」

小黑佢凝視住我....哇....佢..真係好深情....甘就死啦....我諗佢一定係...同性戀者!!!= =''

我無奈點頭:「就...就甘交比佢..就得?」

小黑佢點頭...

小黑佢嗌到我..我又有咩理由唔幫佢??

之後當我番到屋企...

將封信放左書枱到....我訓係張床到...左望望..右望望...

我..真係好想知..封信係講乜.....結果...我好小心甘...打開個封痴左膠水既信封...

當我拎左張信紙出黎時....慢慢打開.....

我...驚....驚訝....

到左第二日.....

我去到阿貓課室....

就見到有好多女仔圍住課室入面既阿貓....

我無敝地大聲叫:「呃..阿..阿貓...」

不過阿貓被D女仔圍到實一實...佢應該聽唔到....

我無奈.,,,當我想走時....

「小雲!!」阿貓佢嗌我-口-''

之後阿貓佢跑左出黎...拖住我隻手....跑到後花園至停...

「呀...真係...真係好麻煩呢..」阿貓佢好攰甘''

「呃...」我無奈甘望住阿貓...

「你呢...小雲..你搵我咩事?」

我慢慢將封信遞上:「呃...我....我....有人托我..比呢封信你!」

阿貓個樣話我知佢覺得好奇怪甘...佢慢慢接過封信....

之後我就扮唔得閒..

我勉強一笑:「我...我都係..走先啦!」

當我行左五步之後....

「小雲!」

佢忽然嗌我.....
我知道..佢唔會甘易比我走...
我慢慢轉身...
望到阿貓好驚訝既表情...

阿貓苦笑:「你..睇過封信?」

我份人就最唔識講大話....但我又唔知點答佢好...我只係好驚甘眼定定望住佢...

我..微微點頭...

阿貓溫柔一笑:「嘿...始終都..暪唔到妳呢...」

我苦笑:「我都..諗唔到...小黑佢會.....」

阿貓溫柔一問:「小雲....妳會唔會嬲我?」

我搖搖頭:「唔會....」

阿貓一步一步甘靠近我....

阿貓依舊溫柔甘講:「妳會幫我保守秘密嗎?」

我知道..阿貓佢扮男仔係有佢原因...所以...

我微微點頭。

阿貓微笑:「多謝你..小雲!」

我真係唔知道阿貓甘做既原因係咩...但係..我都會幫佢..

因為..佢係個好人...(唔計上次廁所既事)
作者: nwlricky    時間: 2010-2-20 03:58 PM

po啦
我想睇大結局呀
作者: MelodyHi    時間: 2010-2-20 04:38 PM

多謝bobo幫我p0呀-\/-
[[話說我無理呢個p0st好耐-3-]]
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-20 07:22 PM

QUOTE:
原帖由 MelodyHi 於 2010-2-20 04:38 PM 發表。 
多謝bobo幫我p0呀-\/-
]

唔洗客氣

QUOTE:
原帖由 nwlricky 於 2010-2-20 03:58 PM 發表。
po啦
我想睇大結局呀

有排先大結局,有30集

================================================================

第22集    嘿!唔好講笑啦!

晚上...

我訓係張床到...不斷甘諗諗...諗...諗..諗...諗.  (呃...諗..諗到幾時= =?)

我.....真係唔想阿貓佢係女仔.....= =''   (佢係女仔關你咩事)

嗚....小黑佢...原來......中意阿貓....嗚....佢要同佢表白....嗚...點算?

忽然間有電話-口-''

我隨手一望:「小黑?」

=====================

阿帥一巴com左落阿貓塊面到....

「拍!」好大力呀!

阿帥好惡甘:「我問你!你...同小雲佢!講過d咩呀!」

阿貓佢用手摸自己塊面,冷冷甘望住阿帥....

阿帥拉住阿貓件衫:「講唔講呀!」   超惡!><

阿貓冷笑:「我唔講又點喔?」

阿帥將阿貓推左落地下...

之後就出左去...

阿貓坐係地下...眼淚又不斷甘流...

(哥...點解你要甘對小雲....點解唔可以...真心真意甘...對佢?)

=====================

小黑約我係公園....

「呃...小黑...」

「吾...甘夜仲約你出黎...真係唔好意思..」

「唔打緊!嘿嘿!」

小黑佢個樣..好似好落寞甘....

我低頭望一望佢:「你...冇事嗎?」

小黑佢搖搖頭...苦笑...

「呃.....吾..」

之後我地靜止左幾分鐘...之後佢講野...

小黑低頭:「我...被佢...拒絕左..」

我:「呃....你....你唔好甘啦!」  其實我都好大打擊= =''

小黑慢慢抬起頭:「我...暗戀左佢...好耐...」

佢個樣好唔開心呀!點...點算呀?

我:「呃.......原來...你.....一早就知道佢..佢係女仔?」

小黑佢微微點頭。

我:「姐係...上次...我同佢係出面大聲傾計嘈到你既時候....你都已經...」

小黑苦笑:「嗯!知道左好耐...」

我o嘴.............

小黑:「嘿!」

我真係好想安慰小黑佢....但係...我應該以咩身份?

嘿...我...唔知道應唔應該借膊頭比佢好.....

因為...我連我自己喜歡邊個..都已經搞唔清楚....

定還是....我宜家已經唔係屬於任何一個人?

小黑佢...無啦啦將個頭靠過黎...呃...佢..佢真係...喊....呀?

小黑:「我...個心...好痛...」

唔知點解...我都有d想喊既感覺:「唔..唔好甘啦....你...你..」

小黑細細聲甘講:「真係..好辛苦....」

結果...我都比佢靠一靠.....等佢舒服d.....喊啦...我明白咖....

比人傷害既感覺...我明白....

之後...等佢發洩完之後...佢話要送我番屋企wo!

點知..番到去屋企門口...竟然....撞到阿帥?

阿帥冷笑:「嘿!小雲....乜同朋友甘親密呀!」

我好驚訝:「呃...阿帥...點...點解....」

阿帥冷冷甘望住我冷笑:「點解我唔可以係到?我係你男朋友呀!」

我:「呃...」

小黑竟然無啦啦出聲:「嘿!男朋友?」

阿帥轉移視線望向小黑。

阿帥冷冷甘望住佢:「你講咩?」

小黑冷笑:「你係出面都有好多女啦!甘小雲佢想有多幾個男朋友陪佢甘就有罪?」

阿帥好似比佢點中死穴甘:「你..你講咩呀!」

小黑:「嘻...連你自己都嚇親...嘿!不打自招囉!」

我唔敢相信之後就幫阿帥解釋:「呃...小黑....如果...你係講阿bee既話..其實..我係知道咖!」

小黑:「嘿!唔係wo!唔係單單一個女仔!係好多個呀!你知唔知道佢出面有幾多女陪呀?」

我搖頭唔敢相信:「吓?點會....點會呀!小黑...點會呀!你唔好講笑啦!得..得阿bee喳嘛....」

小黑無奈搖頭:「小雲..你清醒d啦!佢唔係好人黎咖!佢個心有幾花!大家都有眼睇咖!」

我只好將希望放左阿帥身上...我抬頭望阿帥個樣....

點解...佢個樣會甘內疚?

唔通....小黑所講既野...

係真?
作者: popsinger    時間: 2010-2-23 07:47 PM

popopopopopopopopopopo.............................pleasepleasepleasepleasepleasepleasepleasepleasepleasepleasepleasepleaseplease.....................................................
作者: MelodyHi    時間: 2010-2-26 06:03 PM     標題: 回覆 #73 popsinger 的帖子

冷靜D-V-`
好快有得睇ava`
作者: chanwaiyeebobo    時間: 2010-2-26 06:59 PM

第23集 心愛.矛盾   

「原來.一直都...係假...」我慢慢低頭...眼淚...又情不自禁地由眼流出...

小黑明白我..佢輕輕用手拍拍我...

我低頭...所以我望唔到阿帥個樣究竟係點....

我只係見到佢雙腳...慢慢退後....之後...就唔見左啦....

我...唔知點解..有d想挽番佢既衝動.....

但係..我雙腳卻好似比釘釘死左甘...想行前都行唔到....

我輕聲問:「小黑....」

小黑佢好體貼甘:「係!」

「點解...我個心會甘痛。」

小黑佢輕輕甘伸手擁我入懷用憐憫既語氣:「因為...妳真係好愛佢!」

我再講唔出任何一句說話...只係..不斷甘喊..不斷甘喊....

我覺得我同阿帥佢..既距離已經....愈黎愈遠.....

我知道小黑佢心地好....佢只係唔想我傷心...佢先用擁抱黎鼓勵我....安慰我....等我唔好甘唔開心....

但係...阿帥佢呢一次...真係傷得我好深。

今晚....係我最傷心既一夜...

希望...唔好再有....因為..一次已經夠啦。

係路邊....有一個人正凝視住佢地擁抱....

「小雲...」

=======================================

「嗯...我唔會有事....放心啦!我唔會..跳樓既!哈哈..因為我屋企得一兩層,,,,跳左落黎都只係殘廢!」

小黑佢冷冷甘望住我.....我知道我甘講..佢仲更加擔心...但係我真係掩飾唔到我宜家既心情。

「唔好亂講野。番去啦!」小黑冷冷地講完之後就轉身走。

我望住小黑背影....我覺得自己真係...好失敗....

因為小黑佢..都係同我一樣...佢都係受緊傷,佢都係好傷心...但係..佢仲勉強自己...去安慰人地..而我....只係..係到自欺欺人....

呢頭安慰完人...呢頭就係到大喊...

我真係..好冇用....

=======================================

阿bee落寞甘:「帥....對唔住..」

阿帥慢慢抬起頭:「唔好甘講。」

阿bee:「係我話要呃佢....對唔住...」

阿帥輕撫阿bee既頭髮:「等妳既病好番先好嗎?」

阿bee搖搖頭:「我...想同小雲佢講!」

阿帥微微低頭:「我同佢...唔會再有可能....」

阿bee用雙手捧住阿帥塊面:「阿帥...」

阿帥眼神有點飄忽:「吾?」

阿bee溫柔一笑:「你...對小雲佢...係唔係...有左感情?」

阿帥微笑地搖頭:「冇呀!邊有!」

阿bee笑:「你每次....講大話都係笑得好勉強!「

阿帥既笑容慢慢變得生硬。

阿bee微微笑:「帥!唔需要啦....我地...分手啦!」

阿帥冷冷甘望住阿bee:「點解?」

阿bee認真:「我唔中意你啦!」

阿帥知道阿bee係為左佢著想先甘講:「講大話!」

阿bee:「隨你喜歡....」

忽然間阿bee個樣慢慢有d奇怪....個樣好似好難受甘...

阿bee佢係櫃到狂搵野...

阿帥即刻問:「bee!你點呀!」

阿bee冇理到阿帥...之係不斷甘搵...

阿bee好似發左癲甘搵:「藥...藥...藥.........我....要....」

之後阿帥幫佢搵...終於搵到比佢...阿bee好似癲左甘狂將d藥灌入口....

阿帥見到都好心痛:「bee...妳冇事嘛?」

阿bee個塊面好蒼白...之後伸手捉住阿帥隻手:「對唔住...我冇事,,,」

阿帥難受甘望住:「bee...」

阿bee閉上雙眼:「我想抖吓...」

阿帥點頭:「好啦...我聽日再黎睇妳...有咩事就打比我!」

阿bee微微點頭。

之後阿帥就走左...

阿bee慢慢打開雙眼....望住門口...阿bee眼角有眼淚滲出....

阿帥番屋企時....不斷甘諗起好多野...

(我...好應該繼續留係阿bee身邊...繼續照顧佢!)

(我唔可以甘自私...)

(小雲...對唔住!)

當就黎番到屋企時...

「哥...對唔住...」忽然有一把聲音。

阿帥慢慢抬起頭...原來係阿貓

對住阿貓佢有一種歉疚既感覺...

阿帥慢慢行到去阿貓身邊...

阿貓以為阿帥要打佢..所以佢合埋雙眼。

點知..

阿帥佢伸手摸摸阿貓既臉龐。

阿帥憐憫:「貓...係哥對唔住妳...痛唔痛?」

阿貓輕輕搖頭滿面淚痕:「係我唔好.......係我..唔好...」

阿帥輕輕拍拍阿貓既頭:「好啦!番入去啦....」
作者: popsinger    時間: 2010-2-26 08:58 PM

sorry  啊!之前咁心急,你得閑先po la!
作者: yenisyan1998    時間: 2010-7-21 02:29 PM

好好睇呀`
pO啦`
我好想睇埋落去呀`  >_<
作者: SIU雪~~~    時間: 2010-7-22 12:55 PM

po啦po啦
作者: 18禁♀Ka兒    時間: 2010-12-6 07:34 PM

真系好好睇=_=p0埋得吾得
作者: 18禁♀Ka兒    時間: 2010-12-11 11:12 AM

如果大家想睇既尼我個p0=_=一過2個cM我就會狂P0
p0到24/25集左右
作者: helenhui825    時間: 2011-1-1 03:34 PM

POPOPOPOPOPOPO

歡迎光臨 YK Forum (http://forum.eyankit.com/) Powered by Discuz! 5.0.0