YK Forum

標題: {轉貼} 當我們還是小學生時... [打印本頁]

作者: ShIrLeY    時間: 2008-3-2 11:37 PM     標題: {轉貼} 當我們還是小學生時...

1.記得d同學會問:「你有無老土眼鏡?」
  當我答:「無呀...」
  d同學就話:「下...你無腦無肚無眼無頸ga?」

成日都聽到.. 有1段時間個個同學都係咁樣講, 勁多人問.. -口-

2.記得果時成日講一首打油詩:
  「包青天講故仔,
   公孫先生扮女仔,
   展昭哥哥追女仔,
   王朝馬漢生個仔,
   張龍趙虎幫你湊仔。」

呢個就未聽過~

3.同d同鬥大鬥多的時候,例如:「我多你100倍呀!」「我多你1000倍呀」「我多你19700倍呀」最後一定會講「我多你無限倍 呀!」就算定左規舉話唔準講無限都一定會講...死未?

依家諗起都覺得好笑

4.成日講野都要加個「相反詞」呢個term,例如:「你好樣衰...既相反詞既相反詞既相反詞既相反詞既相反詞...」

我果隻係反彈再反彈再反彈冇回頭..

5.見到同學會話:「無見一日...肥左又瘦左,高左又矮左,靚左又丑左wor!」

依家都有講 -__-v

6.成日郁d就會講絕交,但係就唔會絕多過3日。

未試過同同學玩絕交, 不過見到D同學真係話絕交, 但過左幾日就好番..

7.成日都會傳人地邊個鍾意邊個,女仔就會比人叫咩太咩太,如果個女仔真係鍾意果個男仔,就死口都唔認,但係會陰陰咀笑。

呢個小學真係成日有, 依家都有少少, 不過冇以前咁嚴重..

8.就得有一次個男仔摸左個女仔塊面一下,傳到我隻耳度,個版本竟然係:「個男仔咀左個女仔塊面一下呀!!」事實証明,小學時代真係可以好誇張...O晒

愈傳愈大..

9.仲有...剛剛學識講粗口,仲要同同學鬥講,最勁係講到唔識就作,同學話:「邊有呢句ga?」但係都要死撐話有...

其實好多人都識講粗口, 但又唔知知粗口解咩先好笑, 係度亂講

10.咩都話老師係岩,老師教咩都係岩,其實都唔知係咪真係岩...

最勁咪話, 你咁點點點既話, 信唔信我話比老師知? 跟住個同學就驚..

唔知大家仲有無其他得意野呢?有就打出黎la!!

11.又有一首詩:
   ONE磨TWO磨
   屎忽大過波蘿
   中間有粒的
   好似朱古力
   食左會生”漬”

淨係識講: ONE磨TWO磨      屎忽大過波蘿

12.仲有∼就係成日食媽咪面(電視有買果隻),舊版係橙色ge,食果時仲一定要落果包味精,食到尾果時真係咸到標眼水...但仲要食晒為止...

呢個唔明..

13.上小五常識堂,教性教育ge時候總會好尷尬,有同學一望本書就會比其他同學話:「咦...你好咸濕呀!」跟住成班都會話佢咸濕...

小學真係有個男仔成日拎本書周圍比人睇, 依家覺得都唔係有咩咁特別姐 -___-

14.剛剛上小學果時,轉堂一定要伏在桌上,等老師黎,但係大下大下就絕對唔會咁做,但係會有人「睇水」,老師差唔多黎到就扮乖...

本來好嘈, 突然好靜

15.考試考得唔好,返到屋企阿媽問成績ge時候,總會同阿媽講:「全班都係考成咁ga,我d成績已經好過好多同學ga la!」但係其實只係好過幾個同學...

講中左..

等我加埋其他人d經歷...整理下等大家睇得方便d∼

16.玩踩磚仔唔準過界... 超無聊

成日玩.. 因為小學有條線用黎排隊更加整齊, 班人就成日話唔準過界

17.我果板本::
   ONE磨TWO磨
   屎忽大過波蘿
   波蘿上面有粒的
   意為朱古力
            食左好招積
   痾屎一滴滴= = " 

18.ONE磨TWO磨  
   屎忽大過波蘿
   中間有粒的
   好似朱古力
   <屙屎冇哂力>  以前我地班D人成日咁講..

19.仲有架,將藍色多瑙河加歌詞:「肥婆學跳舞,逼逼gip gip......」

20.係操場小息,一打鐘人就定形...... 

哈.. 

21.仲有以前會一到小息便會猜皇帝...仲要<踏>爆地嗰隻身!!!!

小學3-4年級有, 後來冇  

21.唔好唔記得有一句 "反彈無回頭" 我記得細個鬥咀一定會有人講 XD

冇錯.. 個個都係咁樣講 -口-
作者: 迪奇    時間: 2008-3-2 11:45 PM

有d與我的相似
作者: Illusion    時間: 2008-3-3 10:18 AM

基本上中晒
作者: 明太子    時間: 2008-3-3 10:20 AM

一樣.....@@
作者: XDD    時間: 2008-3-3 10:40 AM

3.同d同鬥大鬥多的時候,例如:「我多你100倍呀!」「我多你1000倍呀」「我多你19700倍呀」最後一定會講「我多你無限倍 呀!」就算定左規舉話唔準講無限都一定會講...死未?
從數學來說,無限加一比無限大。
作者: ★Sara☆    時間: 2008-3-3 01:18 PM     標題: 回覆 #3 Illusion 的帖子

哈哈!得別係no.7 ar....而家都仲有咁講
作者: `乜野.    時間: 2008-3-3 02:02 PM

依家睇返!真係好搞笑!
"21.仲有以前會一到小息便會猜皇帝...仲要<踏>爆個地咁!!!! "
我小學做風紀果陣,d小一猜皇帝............不如叫踩地下Vs踩皇帝?-_____________-
作者: money龜    時間: 2008-3-4 08:25 PM

我e家覺得我以前好低能
作者: 23233    時間: 2008-3-4 09:16 PM

我而家仲係小學生ro
記得有一排
我果班好興玩一樣野
無lala指住1條友叫
哦!!!!
跟住全班都一齊哦
但係冇人知乜事lo
後未
我地開始玩老師
跟住牙sir話
又係哦
1 d新意都冇架
成日都係哦
作者: ShIrLeY    時間: 2008-3-4 10:53 PM

QUOTE:
原帖由 23233 於 2008-3-4 09:16 PM 發表。
我而家仲係小學生ro
記得有一排
我果班好興玩一樣野
無lala指住1條友叫
哦!!!!
跟住全班都一齊哦
但係冇人知乜事lo
後未
我地開始玩老師
跟住牙sir話
又係哦
1 d新意都冇架
成日都係哦

我班都有 -______-
之前本來上堂好靜, 跟住突然有人整跌個筆盒, D筆跌哂出黎,
有個男仔帶頭哦, 跟住成班人跟住哦
雖然無聊, 但我覺得幾好玩xD
作者: ╭肥波╯    時間: 2008-3-5 05:38 PM

差唔多la-.-a"a不過我好小做e d野aR
作者: Elaine    時間: 2008-3-7 07:40 PM

好多係小學都有...但自己冇咩點試過...
而家中學有d都會發生la
作者: 呀怡    時間: 2008-3-9 02:31 PM

篇野好正``

睇下睇下,,
自己係度傻笑``
又咁岩我個妹見到我係度傻笑``
跟住佢就問我{你係咪傻左?`

仲記得小學個時,,
班男仔好中2玩猜皇帝,,,
係操場GE每1忽,,,
都見到佢地係度玩,,

SUP**
作者: 已死去的愛情    時間: 2008-3-10 10:08 PM

1,2,3,4年級就係咁........

5年級之後都冇啦......
作者: Hisashi    時間: 2008-3-10 10:22 PM

咁型@@~~~~~~~呢個好似我小學生涯
作者: 迪奇    時間: 2008-3-10 10:27 PM

QUOTE:
原帖由 XDD 於 2008-3-3 10:40 AM 發表。
從數學來說,無 ...

係呀,我地以前成日講無限+1
,跟住佢地就瘋狂地無限+無限=.=
作者: Hisashi    時間: 2008-3-10 10:33 PM

呢D係一D好聰明既同學@@
作者: hateu40    時間: 2008-3-16 04:08 PM

我同意呀~~
作者: 忘不憂心安琪兒    時間: 2008-3-16 08:42 PM

我有時拿著書本出去裝問老師,
其實投訴
作者: 永恆自由    時間: 2008-4-6 08:53 AM

好多都唔一樣
作者: 思霖alice    時間: 2008-4-6 07:30 PM

大部份都有...xD~
作者: ashleyemily    時間: 2008-4-27 04:52 PM

大部分都比你講中哂!!!
作者: `mR.H0    時間: 2008-4-27 05:16 PM

1,3,4,5,7,15,16,21‘

印象深刻d*
作者: dogwong    時間: 2008-4-27 10:43 PM

好彩中左唔係好多xd
作者: SuKiAaR0n    時間: 2008-7-30 11:10 PM

好多都一樣!!@,@
作者: AmY2711    時間: 2008-8-14 01:05 PM

中哂- -+
不過呢d野4 5年級都開始冇嚕..0v0
作者: 奇拿    時間: 2008-8-14 01:12 PM

中呀- -||
作者: ♂軒♂    時間: 2008-8-14 01:15 PM

呢個好似我小學生涯
作者: SDMA    時間: 2008-8-14 01:26 PM

無野好講....都係講這D
作者: buncherry    時間: 2008-8-14 05:05 PM

1.記得d同學會問:「你有無老土眼鏡?」
  當我答:「無呀...」
  d同學就話:「下...你無腦無肚無眼無頸ga?」

4.成日講野都要加個「相反詞」呢個term,例如:「你好樣衰...既相反詞既相反詞既相反詞既相反詞既相反詞...」
作者: jason123    時間: 2008-12-19 06:14 PM

感謝你的分享!
作者: 惡魔。夢﹏    時間: 2008-12-19 06:34 PM

21.仲有以前會一到小息便會猜皇帝...仲要<踏>爆地嗰隻身!!!!
The  chlidren  is  always  do!
作者: y_in_g    時間: 2008-12-28 02:52 PM

我小學o個陣都成日發生
唸返起真係有d幼稚
作者: `乜鋒.    時間: 2008-12-28 03:09 PM

嗯....回味ing...
作者: `乜婷.    時間: 2008-12-28 05:40 PM

我e+都係小學..

所以...好多都有-33-"
作者: 米子    時間: 2008-12-28 07:12 PM

你再唔同我玩我就話俾老師知>3<
哼  問你怕未x]

歡迎光臨 YK Forum (http://forum.eyankit.com/) Powered by Discuz! 5.0.0