論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: [級數評圖] 誰又純淨如白紙
`mR.H0 (-Koizora`)
管理員
C'est la vie

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6345
用戶失蹤天數 4039
來自 無人之境
狀態 離線
  正常字體
[級數評圖] 誰又純淨如白紙

無聊得滯整左三張ban;
太耐無整......
差到都唔想加字喇我 ;-(

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
w1ngYaN!` ( WinG°×欣)
管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6264
用戶失蹤天數 3827
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #1 `mR.H0 的帖子

/____\我不知說甚麼好了嗚..

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
stephanie903
VIP會員
蘇打綠:D

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5349
用戶失蹤天數 3941
性別 女仔
狀態 離線

bab
唔知點講..sosad

DONT LET YOUR DREAM BE DREAM.
紫靈
高級會員

UID 45367
積分 348
經驗 56
YK幣 232
帖子 113
精華 0
註冊 2012-1-26
用戶註冊天數 4445
用戶失蹤天數 1951
性別 女仔
狀態 離線

老實說,有點退步了呢 ( 是沒心情弄圖所致? )
第一張的顏色有點刺眼……感覺就是動手的時候力度重了,有點過火
加上這種顏色上的配搭,嘛……還是回歸平淡比較好XD

第二張是我看得最順眼的一張喔
既清且淡的感覺,個人挺喜歡這種舊黃的感覺……
而不知道為啥,一看到這張就想起秋天=w=''

第三張嘛……感覺有點亂來呢
好像很想做得好,卻捉不住感覺,想不到如何表達的樣子……
嘛…… 還是被第一張來得好

第一、三張:C
第二張:B

努力啊!

管理員

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
用戶註冊天數 6345
用戶失蹤天數 4039
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2012-6-19 09:09 PM 發表。 
/____\我不知說甚麼好了嗚..

唔緊要 我唔落字都因為我自己都唔知講乜好

QUOTE:
原帖由 stephanie903 於 2012-6-20 01:46 PM 發表。 
bab
唔知點講..sosad

QUOTE:
原帖由 紫靈 於 2012-6-20 05:56 PM 發表。 
老實說,有點退步了呢 ( 是沒心情弄圖所致? )
第一張的顏色有點刺眼……感覺就是動手的時候力度重了,有點過火
加上這種顏色上的配搭,嘛……還是回歸平淡比較好XD

第二張是我看得最順眼的一張喔
既清且 ...

的確我最鍾意第二張 ! 鍾意個調

我覺得你整圖一定唔差! ;D
因為你講評好中肯 -w-

有機會都分享你既作品呀

紫靈
高級會員

UID 45367
積分 348
經驗 56
YK幣 232
帖子 113
精華 0
註冊 2012-1-26
用戶註冊天數 4445
用戶失蹤天數 1951
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-6-20 07:50 PM 發表。 

因為你講 ...

嘛……其實都只是以個人感覺來評而已
而且原創作品好與壞是在乎不同的人的審美眼光而定
「中肯」嗎……難得有人這樣稱讚我呢
畢竟以前被人罵過我評得太狠……死沒良心的啦T^T
反省過後就學會尊重原創……
有時看到某些作品,怕會傷害原創者都寧願當個看帖不回帖的小白好了

當然我也是在弄圖方面多少有下過苦功的說
回想那些瘋狂弄圖的日子,為了找素材和教學,爬了不下數百個帖子呢!
但畢竟只是在上班時候弄的圖,多少有點粗製濫造……擺不上大枱面丫><
現在鐘情人中之龍的故事劇情,都不知多久沒有碰到PS呢…… ( 因為5月病的後遺症而提不起勁是最大重點! )

所以說,分享嘛……會有這個機會的……但應該不大
不知為啥,不太喜歡「分享」,反而鐘情「孤芳自賞」……
是為甚麼呢?就當我接受不了評語好了>口<!
雖然也有想過發帖的啦……就那麼一瞬間!

管理員

UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
用戶註冊天數 6345
用戶失蹤天數 4039
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 紫靈 於 2012-6-21 10:43 AM 發表。 

嘛……其實都只是以個人感覺來評而已
而且原創作品好與壞是在乎不同的人的審美眼光而定
「中肯」嗎……難得有人這樣稱讚我呢
畢竟以前被人罵過我評得太狠……死沒良心的啦T^T
反省過後就學會尊重原創… ...

可能因為你依家收歛左 ;D
所以我覺得幾中肯而唔係好兇殘 hahaaa

其實擺得評圖就應該要接受其他人意見啦 !
接受唔到既就難以進步
退一步聽下其他意見或者意念
好過侷限係自己既一成不變之中 ;D

我覺得評圖比製圖難 @_@
因為如果叫我尼d初哥新手去評人圖..
我真係畀唔到咩建設性/中point既意見-_-

唔緊要 係我心目中你已經係神級製圖人

bustercheung
管理員

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 43158
積分 18488
經驗 2816
YK幣 10306
帖子 9665
精華 4
註冊 2011-6-7
用戶註冊天數 4678
用戶失蹤天數 1012
來自 Hong Kong
性別 男生
狀態 離線

好多字

stephanie903
VIP會員
蘇打綠:D

UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5349
用戶失蹤天數 3941
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-6-20 07:50 PM 發表。 

因為你講 ...

其實我覺得你d ban唔會好似#4個個人兄講得咁差囉
你d ban都唔會只係值c啦係咪阿?

DONT LET YOUR DREAM BE DREAM.