論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: [原創] 仁傑推介 fb rpg 遊戲:我的傳奇 + #6, #10
仁傑
壇主

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主星章  
UID 1
積分 27245
經驗 12124
YK幣 32594
帖子 7216
精華 7
註冊 2006-11-11
用戶註冊天數 6439
用戶失蹤天數 22
來自 香港
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
[原創] 仁傑推介 fb rpg 遊戲:我的傳奇 + #6, #10

我和朋友 eric 的對話 (節錄)

我的傳奇
http://apps.facebook.com/herorush/

兩日升到 15 Lv
15 Lv 就開始難玩

點補血?
唔洗補
打完就全滿

會唔會死?
會輸,但唔會死
never die

有好多任務可以做

我 e+ 有兩個僱傭英雄
總共三個人一隊

你遲 d 請僱傭英雄記得請法師
呢隻 game 只有 戰士 同法師

都唔知邊個係法師
左上角公仔

你 d 裝唔用,可以裝比僱傭英雄

可唔可以炒左佢
可以

可以雇用朋友

15 Lv 係自己控制的了
可以範圍攻擊

你有僱傭英雄之後就可以擺陣式

15 Lv 好難
就算自己控制都好難
打 boss 好易輸 - -

酒館升LV有咩用
唔好升住

15Lv: 我啱啱升左,可以請高 Lv 雇傭英雄

我部機 lag 到死
較低畫質
轉其他瀏覽器

唔夠打
我都係 14 Lv 先唔夠打 = =
做任務升到 15 Lv 就夠打了
因為15 Lv 可以請兩個

咁我點算- -
慢慢來
聽朝再入過

轉職水有咩用
轉法師 <-> 戰士
你有冇將自己轉左法師?
佢迫你轉的
有任務要你轉法師
轉完我即刻轉返

果D英雄點先會升Lv?
唔會升
得自己升佢地都唔升既= =
升酒館 / 請朋友

完美裝備誕生咩黎
升裝 5 次升到 5 星星
點升?
16 Lv 有任務要你升裝備

有訓練場
12HRS有2000幾EXP?
yes + 稻草人
12 hrs = 20xx exp

間公司好識屈人錢
開得呢D緊係EARN $- -
我睇過果間公司個網
佢得果幾隻遊戲已經賺到上市
全中國社交平台 + fb 都係果幾隻遊戲
好好賺
不過整一隻咁既遊戲要好多人力物力

http://www.facebook.com/mylegendhe
Like 左有獎勵喎

我請左個 24 Lv 英雄得返 400 coin
之後好順利打完隻大船 (有兩關 紅鬍子+黑鬍子)
我又有返技能喇

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
tomy11 (蘿莉控)
版主
校董

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   服務勳章   論壇週年紀念星章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 31599
積分 11026
經驗 2799
YK幣 7915
帖子 6945
精華 2
註冊 2009-12-6
用戶註冊天數 5318
用戶失蹤天數 2621
來自 二次元世界
性別 男生
狀態 離線

等我同你玩下先
一齊玩

最近5次評分記錄
仁傑   2012-5-2 08:38 PM   YK幣  +1   讚好

PC:

PS3:
[/url]
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
666118as (文少)
高級會員
文少

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   長期在線獎章   積極發帖獎章  
UID 36672
積分 16389
經驗 2986
YK幣 8750
帖子 6645
精華 0
註冊 2010-9-19
用戶註冊天數 5031
用戶失蹤天數 1304
來自 那個被世人放棄的地方
性別 男生
狀態 離線

見個簡人物個樣...
唔玩啦我

HiNesS
普通會員

在線王勳章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 33881
積分 6361
經驗 54
YK幣 630
帖子 626
精華 0
註冊 2010-4-6
用戶註冊天數 5197
用戶失蹤天數 3824
性別 男生
狀態 離線

我覺得你講D內容好似buddyrush.......

肥MAN=)
普通會員

在線王勳章  
UID 36532
積分 1050
經驗 131
YK幣 522
帖子 320
精華 0
註冊 2010-9-14
用戶註冊天數 5036
用戶失蹤天數 3936
性別 男生
狀態 離線

回覆 #1 仁傑 的帖子

FB GAME @0@
挽HEAT PROJECT啦~

仁傑
壇主

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主星章  
UID 1
積分 27245
經驗 12124
YK幣 32594
帖子 7216
精華 7
用戶註冊天數 6439
用戶失蹤天數 22
來自 香港
性別 男生
狀態 離線

轉貼

http://www.facebook.com/photo.ph ... ;type=3&theater

不用收集材料也可以快速戰鬥
只要一鍵神功就好了

F5確實一鍵就OK~~但是勝場跟戰鬥場次不會累計

http://bbs.happyelements.com/tc/ ... &extra=page%3D1

希望有45法師和戰士可以加我好友
副本打得很辛苦
http://www.facebook.com/profile.php?id=1327433598

http://bbs.happyelements.com/tc/ ... &extra=page%3D1

有用嗎?BOSS 攻擊力這麼高 要找高等的幫忙打 又不一定打不贏  
例如:我現在35等 結果BOSS40等  我招喚45等玩家幫忙打 結果還是打不贏
試問?這樣有用嗎?
BOSS應該要變成可以保留BOSS血量 算累積的 這樣就算第一次打不贏 也可以打第二次第三次~~

不管我升再高等,還是打不迎新世界的第一關小兵
因為我能用的人最多只有22等級
這樣妳留得住玩家嗎

爛遊戲 LAG不說
連傭兵全都45等 3X基本武器+3
打新世界第二張圖第一支小王 完全打不過
王打一下3XXX 技能三級風行放一下3XXX
王打這樣還沒話說 連小兵打都這樣
兩千防 根本像是切豆腐一樣被切過去
妳老師的 三級風行玩家放有兩千就偷笑了
最扯的是 我的傭兵 放四級龍捲 最多9000
結果NPC放我 居然12000-..
你NPC改這麼強 推圖推個屁阿
罷了 反正我也不想玩了
粉紅魚拿到 這遊戲可以從我得最愛移除了

http://www.facebook.com/mylegendhe/posts/305937062819555

為什麼最近用火狐玩FB的遊戲都卡很大... LAG都不行了...

我是用GOOGLE的,這遊戲動態效果太多,我每10分鐘要刷新一次,但今早非常特慢.....

我有2個帳號,所以一個用ie一個用火狐...
2種網頁玩了大約10分左右也是會變很lag...
按f5已經是必須的了...(無誤

http://bbs.happyelements.com/tc/ ... &extra=page%3D3

系統會未卜先知
有時候打完還沒抽3張牌之前經驗值就先加上去了
算一下還真的跟我抽到的一樣,超厲害的

當你開打他就先計算好了
所以才會有另一種快速戰鬥
不用材料也可以

那這樣幹麻還要設抽牌?真搞不懂多這步要幹麻....

又出騙錢的新方法...無奈
總結:簡單2個字=騙錢
happy element其下的遊戲,以flash game來說有些真的設計挺不錯,
不過官方一心只為騙錢而經營下去,只會迫走大量玩家,這樣官方賺錢都不會長久,
我個人覺得應該多元化,設計令玩家可自由選擇,更改要公平對待,
不要只改對玩家有利的bug,對官方有利的bug只會敷衍了事,

沒改錯名稱,真的是我的傳奇,人人經歷都不同,
樓上用100萬銀幣強化,可以去到太正府尾關,
我用過100萬強化,失敗次數勁多,還用了數佰港元強化裝備,都打不上,我都算是港幣戰士.
我的傳奇真的太苦,我可以去出書,名稱是我的傳奇的傳奇==

我覺得也不完全是在騙錢吧
看玩家的好勝心,強的人就會花下手;如果真的只是想花錢玩遊戲那也不會去計較這種事情
畢竟你都有心理準備去花錢了那就別腕嘆了吧
別人是營業者,他們也要有人力資源、也要有收入才能夠養得起員工才會有遊戲開發
花時間開發遊戲也要有一些回饋成本
這也是一種行銷手段,不願者則不理

fb game為了賺錢是沒錯,他們不賺錢就有更多的人力物力設計更好的遊戲,這一點我絕對認同,
但....我最火大的是他們從來沒有從玩家的角度去著想過,更沒有公平處理事情,更沒有長遠的眼光,
這個遊戲的官方,由一開始已存在很多對玩家不利的bug,只是敷衍了事,遲遲都不去修正,
他們只是滿腦子在設計賺錢,從不正視問題,bug一大堆不去處理,只會堆出一個又一個的賺錢方法...
試想一下,如果沒有玩家在玩這遊戲,就算玩家肯花錢,官方都賺不了錢啦!!
簡單來說應該是設計一個公平的平台,
想升級快些,裝備強一些的就花錢去玩,
不願花錢玩,想慢慢升級及合裝備的都應該公平對待...

爛機率
等級低錢已經夠難賺了
一把普通的劍4星要強化成5星連失敗5次
要打多久才有這些錢來強化
什麼爛遊戲阿

4星強化5星  一直不過 還降星  然後心情不爽猛衝 等回神時錢以經花費十機萬 外加的%數 只有3%
難到浪費錢 也是我的傳奇中的傳奇嗎?

FB一堆的遊戲
只要有關機率的都被大家罵的很慘
都嘛要你掏出你口袋的錢

這是外掛?? 血10W 攻防10W!!!!!
http://bbs.happyelements.com/tc/attachments/month_1204/1204152130bcbe48608199f8d2.jpg

http://bbs.happyelements.com/tc/ ... age%3D10&page=1

我の傳奇 非官方Facebook社團
http://www.facebook.com/groups/299222060157911/

http://bbs.happyelements.com/tc/ ... &extra=page%3D3

媽媽說這是一款不錯的遊戲
因為他超LAG可以訓練我的耐心

http://bbs.happyelements.com/tc/ ... amp;extra=page%3D12

仁傑
壇主

UID 1
積分 27245
經驗 12124
YK幣 32594
帖子 7216
精華 7
用戶註冊天數 6439
用戶失蹤天數 22
來自 香港
性別 男生
狀態 離線

開心水族箱 入面個 我的傳奇 活動唔見左 /.\

原本升到 25 Lv 會送一隻海豚~

最近5次評分記錄
alan   2012-5-3 11:08 PM   YK幣  +1   吾好吾開心啦 千金難買早知道

HiNesS
普通會員

在線王勳章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 33881
積分 6361
經驗 54
YK幣 630
帖子 626
精華 0
註冊 2010-4-6
用戶註冊天數 5197
用戶失蹤天數 3824
性別 男生
狀態 離線

回覆 #7 仁傑 的帖子

其實你係唔係為左隻海豚先走去玩 我的傳奇

alan (シン.ヒ ...)
VIP會員

論壇開幕紀念星章   壇主朋友勳章   大富豪勳章   在線王勳章   論壇週年紀念星章  
UID 779
積分 988
經驗 221
YK幣 1533
帖子 231
精華 0
註冊 2006-11-20
用戶註冊天數 6430
用戶失蹤天數 3614
性別 男生
狀態 離線

我有玩
現在 Lv 11

仁傑
壇主

UID 1
積分 27245
經驗 12124
YK幣 32594
帖子 7216
精華 7
用戶註冊天數 6439
用戶失蹤天數 22
來自 香港
性別 男生
狀態 離線

如果僱傭朋友升左 Lv,你入一入朋友 "家" 就可以升 Lv
"每日日程" 有寶箱攞,有 20 分可以開銀寶箱

我建議你做任賺 coin 可以去酒館請個高 Lv 法師,會易打好多 ;D

我和朋友 eric 的對話 之 2 (節錄)

eric 說 (10:00 PM):
點解我冇得合成- -

eric 說 (10:02 PM):
我唔知係邊到合成

仁傑 說 (10:02 PM):
鐵匠鋪

eric 說 (10:03 PM):
但係我冇鐵匠鋪

仁傑 說 (10:03 PM):
你做漏了任務吧

eric 說 (10:04 PM):
17LV都冇- -

eric 說 (10:11 PM):
合成個任務係邊?

仁傑 說 (10:11 PM):
唔知 - -
係主線任務,同隻精靈有關的

仁傑 說 (10:12 PM):
你破完關有無 click 野

eric 說 (10:12 PM):
有主線任務咩- -

仁傑 說 (10:13 PM):
破完一幅地圖有 d 野要 click

eric 說 (10:13 PM):
係WO- -

仁傑 說 (10:15 PM):
我見 16 Lv fb 都有鐵匠鋪 - -
你一定 click 漏左野

eric 說 (10:16 PM):
得隨機任務

仁傑 說 (10:16 PM):
你一定 click 漏左野呀
周圍同 d 人傾計

eric 說 (10:17 PM):
冇用

仁傑 說 (10:18 PM):
總之無理由無左鐵匠鋪

eric 說 (10:18 PM):
點解我冇左- -

仁傑 說 (10:18 PM):
打完一個 map 有野 click

eric 說 (10:19 PM):
得兩個MAP- -
一個係EGG 一個係棺材

仁傑 說 (10:19 PM):
yes

eric 說 (10:19 PM):
CLICK晒

仁傑 說 (10:20 PM):
你無左個主線任務呀

eric 說 (10:20 PM):
玩唔到啦- -

仁傑 說 (10:21 PM):
你下諗辦法
eg. 背包有咩

eric 說 (10:21 PM):
主線任務有咩?
乜都有- -

仁傑 說 (10:22 PM):
你由 1 Lv 就開始一步一步要做既任務

eric 說 (10:22 PM):
冇既- -

仁傑 說 (10:22 PM):
唔係酒館任務 = 主線任務

eric 說 (10:24 PM):
我冇左戰鬥號角

仁傑 說 (10:24 PM):
送緊比你
wait

仁傑 說 (10:25 PM):
送左了

eric 說 (10:26 PM):
點拎?

仁傑 說 (10:26 PM):
reload
右上信箱

eric 說 (10:28 PM):
得左- -

eric 說 (10:30 PM):
有排做番D任務- -

我今日發現原來我有好多裝備未合成~
合成左之後終於過到關了
仲有武器強化之後會勁好多,如果有多銀幣都試下啦