論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

myPage

`乜囧.
(狩魔獵人-天授者)

myYK

在線人數: 1 (會員: 0)

2009-7-31 08:00 PM :: 打印 | 推薦 | 評分
[原創][SD Gundam Online]Aile Strike資料分析
前言:

嘿嘿嘿~
上次我為大家介紹Launcher Strike的反應唔錯,
所以我今次為大家再介紹一部機,
就係Strike的另外一種型態---翔翼型突擊高達/機動型突擊高達(Aile Strike)~
======================================================
以下就係今日所介紹的機體:Aile Strike

乜囧:你好呀..Aile先生

Aile:我又Show我d英姿先

你咪走呀

想走?!咪咁易

我飛~

乜囧:夠la:p..Aile先生..講下你的資料呢~

Aile:好~
======================================================

名稱:翔翼型突擊高達(Aile Strike)

適應地圖:萬能

步行方法:浮空

屬性:4剪

六維數字:
攻擊力->12
防禦力->12
速度->15
機體HP->9
機動力->11.3
必殺->12

出場作品:Gundam Seed

技能1:

名稱:裝填上升
效果:武器的再裝填速度上升25%

技能2:

名稱: P.S.裝甲
效果:對實彈系武器的防禦力上升

必殺技:亂舞突進型必殺技(近身)

武器1:
光束軍刀
使用距離:近距離
特性:攻速一般,打敵方4段後倒地。
本人意見:我多數冇嘜點用- -

武器2:
高能光束步槍
使用距離:中近距離
特性:2秒一發,攻擊力一般。
本人意見:呢個武器配合技能1,真係唔錯-3-

武器3:
自動火神炮
使用距離:近距離
特性:攻擊力弱,但攻速很快。
本人意見:呢個武器因為攻速快而破壞力都唔弱- -但大多數人忘記了呢個武

===========================================================
使用技巧:
呢部機好多人話好中庸- -但我不認為..
因為比佢打果陣就覺得佢好煩
而且呢部機有一點特性,
就係佢的硬度,
如果你全滿血,比人必殺(就算拳機)
都會最多扣1/2,最少扣1/4 or 1/5
呢部機因為係剪機,所以成日都被拳機殺,
因此就要眼看十二方~
十二方為..(以自己機體為中心)
1.前面
2.後面
3.左面
4.右面
5.左上面
6.右下面
7.隊分
8.血量
9.彈量
10.自身分數
11.自己打梗的敵人
12.拳機同比人打梗的位置
如果你之前見到拳機繞到後面你就要跳(如果你打梗第二個的話),
或者打番佢,佢打緊你的,如果有必殺就必下佢,冇的話,
就睇下自己的血量,如果就88的就等死lu- -,未88得的,就跳起黎用3武射佢。(本人是這樣做的- -v)

到左+強化點,我會建議+2必殺同+1攻,因為必殺係用黎打拳,攻用黎打包。
機動力只係等玩家更加上手- -如果對自己好有信心,就+必殺la,+1點個六維都大幅上升- -
=============================================================
評論:
機體外型:★★★★★+★
機體攻擊力:★★★★★
機體防禦力:★★★★☆
機體破壞力:★★★★☆
機體上手度:★★★★☆
機體武器:★★★★★
機體技能:★★★★★+★
總方面:★★★★☆

意見:
呢部機唔係咁適合岩岩玩的新手,
因為要閃避能力高先用得好(本人都用得唔係幾好ja囧)
所以唔建議新手玩呢部..
到你對自己的閃避能力有信心的時候,
就可以去玩呢部~
================================================================
最後附送1 d圖比你地~

===============================================================
完~
請多多支持~

想睇本人的Launcher Strike的資料分析帖?
入呢個la~
http://forum.eyankit.com/viewthr ... mp;page=1#pid467639

想睇本人的Zeong的資料分析帖?
入呢個la~
http://forum.eyankit.com/viewthr ... &extra=page%3D1

想睇本人的Perfect Zeong 資料分析帖?
入呢個la~
http://forum.eyankit.com/viewthr ... =page%3D1#pid481846

贊助網站

35 評論

我唔閃避架a0a

`mR.H0 Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 08:09 PM

回覆 #2 `mR.H0 的帖子

左右左右咁閃wo- -

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 08:20 PM

回覆 #3 `乜囧. 的帖子

你見過我閃嗎- -?

`mR.H0 Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 08:22 PM

回覆 #4 `mR.H0 的帖子

好似冇- -

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 08:23 PM

回覆 #5 `乜囧. 的帖子

嘿嘿嘿

所以尼部機可能都係唔岩我= =

`mR.H0 Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 08:25 PM

回覆 #6 `mR.H0 的帖子

= =點會..
你試唔試用

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 08:26 PM

回覆 #7 `乜囧. 的帖子

都好囧
唔記得左佢咩黎

`mR.H0 Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 08:27 PM

QUOTE:
原帖由 `乜囧. 於 2009-7-31 08:00 PM 發表。 
前言:

嘿嘿嘿~
上次我為大家介紹Launcher Strike的反應唔錯,
所以我今次為大家再介紹一部機,
就係Strike的另外一種型態---翔翼型突擊高達/機動型突擊高達(Aile Strike)~
=========================== ...

呢件野…

快到好難打- -

XDD Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6 2009-7-31 08:46 PM

回覆 #9 XDD 的帖子

邊件?_?

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 09:02 PM

回覆 #10 `乜囧. 的帖子

翔翼型突擊高達...

應該係指個任...

新齡 Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5 2009-7-31 09:09 PM

回覆 #11 新齡 的帖子

果個任aile唔煩
係其他果D飛彈呀光束槍呀最煩-3-

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 10:29 PM

回覆 #12 `乜囧. 的帖子

冇錯....

飛彈係最大問題...

新齡 Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5 2009-7-31 11:00 PM

介紹下m1啦-,-

`乜鋒. Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5 2009-7-31 11:07 PM

我唔岩用呀呢部 xdd

-Marco`朗☆ Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-7-31 11:54 PM

回覆 #14 `乜鋒. 的帖子

M1= =太少人用-.-
介紹黎都冇用- -

回覆 #15 -Marco`朗☆ 的帖子
點解?_?

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-8-1 01:19 AM

贊助網站

發表評論

本文章已關閉或您沒有權限發表評論。