YK Forum » 短文小說 » xX× 愛上 || 學校大佬?(

2007-11-7 07:38 PM ●siu_y_an§
xX× 愛上 || 學校大佬?(

人物介紹>3<

“怡”打得,,係空手道(高手),,串得,,ok令,,同婷係gd fd,,好有米,,樂觀,,(女)
“婷”串得,,勁令,,唔打得,,勁有米,,同怡係gd fd,,性格飄忽,,(女)
“淇”好好人,,ok令,,唔識打人,,串人超勁,,同怡+婷好fd,,有錢,,(女)
“希”好令仔,,唔係幾打得,,好串得,,好有米,,有小小花心,,同軒係gd fd,,(男)
“軒”係人見到佢都比佢電“雲”,,勁打得,,超勁有米 ,,好串,,(男)
“賢”好型仔,,有米,,好專一,,同希,,軒,,都好fd,,ok串(男)
“嘉”超勁姣婆,,,好有米,,,係學校ge大家姐,,,好串,,,唔打得,,,唔係好令,,,但係唔知點解好多仔,,,(女)

[第一章]  惡夢開始!!!

一個天朗氣清ge早晨,,,,係一間別墅入面,,,有一個正在發夢ge女仔,,,突然,,,

媽:死女包…仲唔起身就遲到嫁喇…婷係樓下等左你好奈喇…快d起身啦!!!!!

(拍一聲…佢就”山”左度門)

(我:無錯…大家見到ge就係怡,,,姐係我……ge媽媽……)

我:得啦…你叫佢等一陣…我搞掂哂d眼耳口鼻就落黎嫁喇~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~15分鐘之後~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(客廳)
媽:快d喇 人地等左係好奈喇∼

婷:唔係好奈姐...快d喇...我同你一齊去食早餐啦!!呵呵!!!

我心諗:oh shit!佢咁ge樣...等等出去佢會唔會殺左我嫁...驚驚唷!!

我:好啦...呀媽...我走喇86...

(我ge屋企門口)
婷:作死你呀!!等你9世都味落黎...等陣我變左化石你就知死...

我:唔洗咁嬲...下次咪到我等番你囉...唔好嬲啦...

婷:好...今日我心情好唔同你計...下次再係咁你就知死...

我心諗:好彩...咁都絛事...today一定有運行...

婷:喂...今日係我地第一日番呢間喎...你驚唔驚呀?

我:驚咩姐...個老師右唔會食左你ge...驚咩?

婷:咁右係...唔知呢間多唔多令仔呢?

我:咁你可以放心...一定比我地之前果間好...= =“

婷:嘩...咁一定啦...上次果間真係...唉...

我:喂...番到喇...做咩咁多人係門口ge?

婷:你問我...我問邊個呀?

我:不如去睇下咩事...

婷:都好...可能有戲睇...呵呵!!!

我:請問呢度發生咩事呀??

2007-11-7 07:40 PM ●siu_y_an§
第二章〕  oh no!!遇上學校大家姐...

x:嘉姐打緊人呀...聽講好似係有條女唔識死串敏姐d人呀!!!

(我一聽到...就沖過去幫個女仔...有好多人圍住哂係門口)

淇:唔好打我呀...我唔敢喇...唔好呀...

嘉(攞住把界刀):溝我條仔...味死過呀?...我咁多o靚...你係唔係想死呀?

當佢正想界落去ge時候...我幫佢擋左...

我:嘩...你想搞出人命呀?...

嘉:邊條仆街阻住哂呀?玩野呀?

我:話哂第一日見面...洗唔洗咁惡呀?爆哂粗咁...

嘉:你邊位呀...我打人關你q事呀?行開..唔係打埋你呀∼

我:好呀...我好樂意同呢間學校ge“大家姐”玩下...

嘉:打佢...同我打到佢毀容!!

嘉聽到好多拍拍聲,以為怡比佢d o靚打到訓低左...點知...

〔第三章〕   勝利!!錯誤中識到的朋友!!

我:妖...都唔好玩ge...都味夠一分鐘...喂...呀邊個邊個...得咁小人咋?好悶姐!!

敏:你好野...你小心d呀...我認住你呀!!我地走...

我:好呀...我叫xx怡呀...得閒過黎同我玩下喇喎!!我等你呀...

淇:thx你呀...你好勁呀!!!

(呢個時候...全場拍哂手咁...搞到我好開心tim!!)

我:唔好客氣啦...我叫怡...係岩岩轉過黎讀書嫁!!你叫咩名呀?

淇:我叫淇呀...做個好朋友丫^^

婷:喂...你攞哂彩啦...唔洗理我嫁啦?

我:唔係...丫!!係呀...佢係淇...我岩岩識ge fd!!

婷:o∼icic...你好呀...我叫婷...係怡ge好朋友...同佢一樣係轉校生!多多指教!!

〔第4章〕  超奇怪ge學校!!!有咩事我幫你∼
我:好喇...上堂喇...唔好傾喇...我唔想第一日就遲到呀!!!

婷:喂...你知咩班咩?上上上...上天堂牙??==‘’

我:==‘’你知邊度校長室咩?嘈嘈嘈!!

淇:好喇!!唔好嘈喇...我同你地去見校長啦...

賢:老婆...佢地係..(指住我+婷)

我:等我自我介紹啦...我叫怡...

婷:我叫婷...我同佢都係岩岩轉校過黎ge...

賢:o∼

淇:老公牙...我要帶佢地去校長室...你係課室等我啦∼

賢:55...知喇老婆豬...

我+婷:嘩嘩嘩...

淇:嘩咩姐>3<

我:無...羡慕姐...

婷:55...metoo啦...呵呵∼

我(諗下諗下):死...我第一日黎就打學校大家姐...咁我咪...pk喇..

淇:唔洗驚...乜你唔知呢度點打人...點玩都得...只要你成績好就得嫁喇...

我@婷:下....o左...==‘’

婷:咁咪姐係我地比人打都無人理??!!我唔打得嫁喎!!

淇:唔洗驚...呢度有個會係專保護好似我地d咁ge人...呢個會d人...連嘉姐都唔敢打...隨左我...

我:點解ge??

淇:因為...我係唔同...佢係我ge家姐!!

我@婷:唔係呀...佢係你ge家姐...

淇:55...所以連果個會都幫唔到我...>3<

我:唔緊要...佢地幫唔到你...我幫你...有咩事就搵我啦!!

淇:55...到左校長室喇...

校長:o∼你地係新同學!!!
(下刪100字 傾計 )

淇:好野...可以同你地一班!!!呵呵∼

我:55...我都好開心呀...我地一齊努力啦!!

第5章   課室??超恐怖的地方!!!兩個熱情ge男仔...

(課室)

miss=m

m:今日有兩位新同學...入黎啦...

我同婷一入到黎...一見到個課室好似去左個黑社會咁...無幾奈...d人就開始講野...

男a:嘩...好索呀!!佢地係我嫁喇!!唔好同我爭呀!!!

男b:咩你嫁...你傻左呀?係都係希少佢地先啦...

女a:好令咩...唔覺囉...嘉姐令d..

女b:55!!喂...d男仔呀...唔好成隻狗咁啦∼

我:你地叫我怡啦. ..(扮cool)

婷:叫我婷啦...(扮cool)

男c:嘩...好cool呀..!!I like 呀!

m:好啦...怡就坐係xx軒格離啦...咁婷就坐係xx希格離啦...

我@婷:o∼thx miss!

軒(心諗):好野!!!

(我坐低)

軒:你好...我叫xx軒...你可以叫我呀軒...

我:o∼咁你叫我怡啦...乜呢度咁...

軒:o∼我明ge...好多人都唔慣...坐坐下就慣嫁喇...唔洗驚...有我係度...佢地唔敢食左你ge∼我會保護你!!

怡(面紅):邊個要你保護喎...

軒:hee...有人面紅喎!!呵呵!!

怡:咩喎...我話你知...我係空手道ge高手黎嫁...

軒:下...

怡:哼...驚呀?

軒:唔係呀...我只係覺得你唔似姐...不過我同你講...呢度唔只你好打...我都好勁嫁...你小心d呀...呵呵!!

(下刪100字 傾計 )

(婷果面)

希:hi!你好...

婷:5...

希:唔好咁cool啦...

婷:我無呀...

希:咁...做個fd得唔得呀?

婷:好...咁你叫我做婷啦!!

希:咁請問..婷小姐一齊食lunch...好唔好呀???

婷:e∼唔好玩啦....

希:咁唔玩囉...不如..叫埋你個fd丫...

婷:好呀!!等等我介紹佢比你識丫...

希:55!!

2007-11-7 07:41 PM ●siu_y_an§
第6章   lunch ge時間!!!婷ge最大敵人...

我:話咁快...右3堂喇...好累呀∼>3<

軒:唔好累住啦...同我一齊食lunch丫..

我:5...都好...不過你請...

軒:好呀...我有的是錢...呵呵!!

我:係咩?= =‘’

係呢個時候...

婷:嘩...拍拖呀?

我:邊係喎...唔好亂講啦...

(突然淇行過黎)

淇:喂...點呀..令女...

婷:...丫..淇...一齊食lunch丫...同你男友喎...

淇:好呀...不過我男友唔得閒...仲有我要人請嫁喎!!

我:下...咁算啦...咁邊個請呀?

軒:我同希囉...

希:是但囉...

(大家樂)

婷:我要xxxx...

我:我要xxxx

淇:我要xxx

軒+希:ok!!

∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼20分鐘後∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼
軒:嗱...呢個係你ge...呢個係你ge...

希:軒少今日好似唔同左...對人地咁好ge?

軒:鬼有呀?

(下刪100字 對話 )

突然...嘉佢行過黎...打左怡一巴...

婷:你做咩呀?係唔係想比人串死呀?

嘉:串???睇你個樣...唔方串得去邊啦...

婷:睇下點!!

(下刪100字 串嘴 )

嘉(索哂氣):你好野...!1

婷(索哂氣):你都唔差丫!!

嘉:好...打佢...

淇:嘩...你咁賤嫁...

嘉:我係咁賤嫁喇...同我打佢地...

我:咪住...要打...我同你打..

軒:洗唔洗我幫手...

我:得..唔洗...我一個都夠喇...

(係我同軒講緊野ge時候...嘉攞住d迷藥...‘正’落我度...搞到我“雲”左...軒“符”住我)

婷+淇:你個賤人丫...(想打佢...但係佢地...)

軒:唔好理佢住...送左怡番去先...呢度等我搞掂!!

婷:希...你幫下軒啦...

希:唔洗你講...我都會...

(佢地兩三下手勢就搞到嘉同佢d o靚訓低哂...而我醒番之後都仲係“雲雲”地..)

〔我屋企〕(呀媽去左外國工作...唔知幾時番)
軒:你有無事呀?

我:唔知呀...但係我好“雲”呀...

軒:咁...不如我係度倍你丫...

我:55...咁你地番去先啦(同淇,希,婷講...)

all:ok!!

第7章        好好食ge早餐!!示愛?!!

〔第二朝〕

我仲訓緊...之後我聞到一d野食ge味道...咁就醒左...之後發現原來軒幫我‘正’緊早餐!!

軒:e∼你醒左喇?

我:55...點解你係度ge?發生咩事呀?

軒:琴日你比個8婆用迷藥‘正’到‘雲’左呀!!我地送你番黎...係你叫佢地走先ge!

我:o∼icic...咁thx你呀...^.^

軒:^.^唔洗...丫..係呀...你琴日味食晚餐嫁.黎丫...食d野丫..

我:55...但係...你‘正’d野食唔食得嫁...==‘’

軒:唔知嫁...今次係我第一次‘正’野食嫁咋∼

我:有d驚tim...不過...個樣好似好好食咁喎...我唔客氣喇...

軒+我:嘩..好好食呀!!

軒:估唔到我‘正’野係咁好食嫁...我真係有天分喇...呵呵!!

我:車...自戀狂...

軒:你話邊個自戀狂呀?...

我:咩呀...你囉...唔比呀...捉我丫...呵呵...

軒:哈...你唔知本少爺最叻玩捉人ge咩??你死喇..

我:byebye你條尾...呵呵...

軒:丫...捉到你就死...

我:捉到先算啦∼

(之後軒唔知比咩kick到...仆左落我度...咀左...)

軒:sorry呀...我無心嫁...

我(面紅):算...算啦...(心諗:點解我點先有feel ge?唔通...)

(之後我同佢起番身)
軒(面紅):其實....我....我...我....我好鍾意你嫁...(之後走左..)

我(驚訝):喂...

第8章        婷ge戀人...其實我都好鍾意你!!!

(第二朝我就照常番學啦..之後係學校門口見到...)

我:e...你咁早ge?

婷:我等人丫嗎...

我:你等人???除左我之外..你等邊個呀?

婷:我.....我....我...

我:我咩姐...

希(大叫):老婆...

我:e∼老婆喎...乜你....

婷:sorry呀...我無同你講....

我:幾時ge事先?

婷:...琴日...佢無啦啦同我講話鍾意我...咁...

我:o∼icic...

希:傾咩傾得咁開心呀?係唔係講緊我先...

我:係呀..係呀...講緊你幾時死呀!!

希:嘩....老婆...乜你d fd咁咩咩咩嫁...

我:咩呀?有咩咪講囉...

希:無...點敢話你呀怡姐丫...

我:咁就得啦...

淇+賢:喂...傾緊咩呀?...

婷,我,希:嘩..你地係人係鬼呀?突然之間係我地後面ge?

淇:咩呀...你係地掛住傾姐...仲講...遲到喇..快d行啦..

賢:咪係...快d啦

(課室)
我:早晨...軒...

軒:早晨...你...諗好味呀?

我:諗咩呀?

軒:你可唔可以做我老婆呀?

我:我...其實...我...我都好鍾意你嫁...

2007-11-7 07:42 PM ●siu_y_an§
第9章    ....心靈相通...

軒(超開心+超大聲):好野....老婆!!!

all:wo....

我(面紅):>3<

軒:洗咩怕羞喎...老婆...

我:邊個係你老婆喎...

軒:你囉...老婆...

婷:e∼你地好恩愛呀...

我+軒:你唔低得姐...

婷:咩喎...

希:老婆...唔洗唔低得喎...黎黎黎...老公錫錫...

婷:e∼唔制...>3<

我+軒:唔洗怕羞喎...呵呵∼

婷:嘩...乜你地咁齊呀...

軒:呢d叫心靈相通呀...唉...你地都係唔知嫁喇...呵呵∼

婷+希:你講咩話...係唔係想比人分屍呀?

我:你地咪仲齊過我地...

希:當然啦...呵呵...

軒:老婆牙...原來佢地係同一類人黎嫁...一樣都係自戀狂...

我:唔係呀...佢地唔係自戀狂呀...

婷+希:聽到味呀?

我:我都味講完...你地係性格飄忽呀...

婷:想死呀?

淇:喂...你地自己傾...唔洗理我嫁啦...

我+婷:幾時無理你呀?...e∼你男友呢?

賢:我咪係你地後面囉...

我(望後面):嘩...你地成日都係咁嫁...

賢+淇:係你唔知姐...

我:喂...婷牙...佢地都好齊下喎...呵呵...

婷:當然啦...人地心靈相通丫嗎...

我:咁右係...

軒:唔緊要啦∼老婆...我愛你咪得囉...

我:55...老公...

婷:唉..人地個老公幾好...唉...

希:唔好嬲啦...老婆...老公鍚番囉...

淇:老公...你睇下人地幾恩愛...>3<

賢:我地都好恩愛嫁...老婆豬...

我+婷:好喇...唔好玩喇...仲有2分鐘就上堂喇....走喇...

all:oh shit∼∼∼∼

(結果我地用左9秒9ge時間跑左番學校喇...)

2007-11-7 07:43 PM ●siu_y_an§
第10章   學校有鬼?(上)

(學校)

同學a:喂...你地知唔知我地學校有鬼呀?

我(驚):下...唔...唔係呀...>﹏<

婷:唔好玩啦..

淇:咪係囉...人客人...無藥醫嫁...

同學b:唔係玩嫁..呢..就係7樓教員室同樓梯之間...果個唔知咩室度呀..

軒:咁就要睇睇喇...

賢:我都好希興趣...

軒:好呀...就今晚7:00丫...

我:唔好啦...我好驚呀...

希:平時見你好似好大膽咁...原來咁無膽嫁?

我:咩喎...咁我係驚丫嗎...>3<

軒:驚咩姐...有我係度..

婷:我都有d驚...但係右好想睇下...

淇:我無咩問題...就咁話啦...

希:好啦....就今晚係門口集合啦..

all:ok..

(門口7:00)

希:嘩...好似好好玩咁喎...

賢:55...搞到我好興奮呀

軒:好想怏d見到鬼呀...

婷:好緊張呀...

淇:好似陰風陣陣咁...

我:不如...返去囉...

all:你唔係想縮沙呀?

我:但係....

軒:唔緊要啦...有我係度...唔洗驚...

我:咁去啦...

all:好野...

2010-3-17 04:46 PM Evelyn
十卜你呀...+油...

2010-7-29 01:48 PM yenisyan1998
十卜十卜`
加油呀  =9

2010-7-31 02:42 PM hahalui1214
ggggggggggggggddddddddddddddddddddd

頁: [1]