YK Forum » 短文小說 » *~)***魔法情人**[完](

2007-11-4 08:18 PM ●siu_y_an§
*~)***魔法情人**[完](

--------------------------------------------------------------------
甘十暉:xx學園ge知名人士,好cool,未拍過拖,一直搵緊一個女仔
--------------------------------------------------------------------
甘曉暉:十暉個丫哥,令仔,好熱情,成日手多多...
嘉露蓮:外表係混血兒,當然好令,好神秘,冇人知佢ge過去,其實佢係一個魔女
李雪芯:係一個令女,心地善良,同蓮好好朋友

1**多多指教.

xx學園3a班......
老師:好開心大家刀返到泥e個可愛ge大家庭
眾:==講埋曬d無聊野....
老師:er...既然係咁,就講一個消息比大家知
a:有野就講有屁就放
老師:==今年我地e個大家庭張會有多2個人
   (講完就出去)
老師(同吳知邊個講):李地入泥啦...
老師(指住嘉同芯):e2個就係我地ge新同學
眾:woo......索女喎...
老師:請李地介紹下自己先...
嘉:我叫嘉露蓮,岩岩係英國返泥,請大家多多指教
眾男:多多指教
芯:我叫李雪芯
    ..........
    ..........(靜)
老師:李雪芯,冇野講啦??
芯:冇(cool~)
老師:==咁我安排坐位比李地先啦
      嘉露蓮,李坐係甘十暉格離
嘉:邊個係甘十暉丫??
老師:果個咪係囉
嘉:吳該曬>w<
老師:至於李雪芯,李就坐係果個人格離啦
芯:(冇理個老師行左埋去)
老師:好啦,咁e+開始上堂..

嘉(對住十暉):我叫嘉露蓮,李呢?
十暉:(冇理佢,令埋一面)
嘉:洗吳洗咁cool丫>"<

男a:(對住芯)喂令女,好cool喎
芯:(冇理佢,又係令埋一面)

其他男女(細細聲):唉,又多一個cool ge人啦..

男a(心諗):李條8婆丫,本少爺低聲下氣叫李,居然吳so我
      lunch就有排李受..

續...
2**"考"合

由於嘉露蓮性格好熱情,所以好快就同附近果d人熟左,徐左十暉..
小息...
嘉:玲玲(新朋友),點解果個實暉吳理人ge
玲:李上堂果陣咪問過囉,佢不嬲刀係咁
琪:同埋佢叫十暉吳係實暉
嘉:哦..十暉
咁岩十暉行左入泥..聽到嘉咁叫佢,就望住嘉笑左一下
玲(蚊一蚊琪3袖):睇吳睇到丫?
琪:見丫,我刀係第一次見佢笑嫁炸..
玲+琪:李好勁丫..
玲+琪+嘉:哈哈哈...
係e個時候佢地刀冇留意係門外面有一個好恐怖ge眼望住佢地...
((((((((((冷)))))))))
玲:唉,要上堂啦.....
之後就計續上堂...
老師(吳耐煩):嘉露蓮.....
嘉(訓緊):火黃石,我終於搵到李啦...
老師(大力拍台)
嘉(客一客):呀..
老師(怒啤):一陣lunch李跟我落去...

玲:終於lunch啦>w<
琪:係丫
嘉:我要落去搵老師丫T^T
玲:咁我地邦李買舊三文字丫
嘉:生文字??
琪:李吳係連三文字刀吳知係咩丫?
嘉:吳係,好就生文字囉
玲(滴汗):係三吳係生=_=
嘉:=_=咁我落去先啦

2樓教員室...
老師(係到茶腳甲油)
嘉(=_=):老師..
老師:(放返低隻腳)
   李丫$#@^&(
   #$%^&*($%
   @#$%^&#$%
   &^$$(*&%$
   (訓話30分鍾)

老師:好啦,李走啦..
嘉(訓醒):多謝..(即閃,勁快)
行到出去嘉想返課室..
點知見到芯係操場後面(教員室出面有快玻璃望到下面)
比男a同其他男仔圍住.......
嘉(心諗):要快d"夠"佢
之後就衝左落去....但係冇留意有人跟住佢

續...

2007-11-4 08:18 PM ●siu_y_an§
3**朋友

嘉露蓮衝到落去就"理"埋12角
男b:8婆,李係吳係敬酒吳飲飲罰酒丫
芯:我吳明李ge意思喎
男c:李串親我地大佬,點計先
男a:a..吳好咁惡,會客親e位小姐(摸一摸芯ge下爬)
芯(fing開佢隻手)
男c:吳好咁串喎8婆
男a:吳好咁,拿,如果李肯做我條女咪當岩岩ge事冇發生過囉
芯:李覺得我肯吳肯丫?
男a(嬲):郁佢
就係男a講完郁佢之後嘉就衝出泥
嘉:三個人蝦一個女仔係咪人泥嫁
芯:吳洗李理,我攪得店
嘉(左手指住個天,右手搵魔法手鏈):望下個天
嘉(心諗):死啦,冇ling tim
但係果三條友又真係望上天
跟住嘉聽到幾聽(((霍)))..((哎呀哎呀))
之後男abc就訓低左
嘉(心諗):明明用吳到魔法嫁
芯:刀話吳洗理我嫁啦,我識空手道嫁
  遲d仲可以做埋教練...
男abc聽完之後即閃水......

係之後果幾堂嘉刀係咁撩芯講野(其實佢地刀係格一個人位)

好快就放學啦................

男a因為比人打到訓低早退左....(男bc吳同班)
玲:嘉露蓮
嘉(大驚):下??做咩
玲:lunch去左邊,邦李買果舊三文字刀熱曬(d三文字係放係雪櫃)
嘉:sor..
琪:放學啦喎行邊?
嘉:我有d野做..聽日見
琪+玲:==好啦,88
嘉:bye
嘉就衝出去學校門口,就係e個時候比一個熟識ge人折住..

續...  

2007-11-4 08:19 PM ●siu_y_an§
4**考試

-----------------------------
上次講到..
嘉就衝出去學校門口,就係e個時候比一個熟識ge人折住..
-----------------------------
嘉客到跌低左...
神秘人=人
人(嬲):我今日搵左李咁多次李居然當我透明
嘉(抬頭):邊位丫李
人(拉起佢):我丫!徐向妮丫
徐向妮係嘉露蓮係魔法世界ge[[朋友]](但妮當嘉係死敵)
而妮更係魔法世界xx學堂ge高才生
妮:上車,我地要搵李屋企果隻貓
嘉:..哦
之後佢地就一齊坐妮果嫁車去到一間大屋,
而果間大屋睇起泥好恐怖
突然仲要閃左一下電..
客到嘉叫左一下,但妮就冇反應咁講左句:不知所謂,咁刀驚
入到去大屋就係另一返景象..
裡面好有童話感覺..更加比人一種好舒服ge感覺
妮:李隻貓呢?
妮指ge貓其實係佢地係xx學堂ge其中一位女老師,而且係好令果d
(佢姓貓,吳係真係一隻貓)

貓:李地泥左啦

嘉:係..

妮:廢話..

貓:我就講一下李地今次泥地球考試ge題目

妮:吳好講咁多廢話啦

貓:真愛..

妮:下..冇啦?

貓:李叫我吳好講咁多廢話丫嗎!

嘉:對吳住丫.請李講清楚d丫

貓:姐係叫李地搵一個地球人,當佢鍾意左李考試結束
  但係一定要係6個月之內完成..係搵到目標之後係禁止向佢施魔法

妮(心諗):好易姐,以我ge樣貌根本就可以好快攪店
      但太快又好似..刀係搵個難d ge先

妮:咁我返去先啦,留係到多一陣刀覺得周身吳自在

嘉:咁好啦.bye!

妮:哼.(轉身走左)

貓:李睇下佢咩態度丫..

嘉:算啦..

就係咁嘉就展開尋找真愛ge旅程

續...

5**第一次講話

第二日返到xx學園..
嘉(心諗):尋晚貓遘左好多關於戀愛ge野比我知,但刀吳知係咩泥..

玲:嘉露蓮

嘉:下??

琪:我地尋日見到李同格離班果個徐向妮傾得咁熟ge

嘉:吳係丫,丫係啦,我想問(細聲)咩叫戀愛丫?

玲:下李吳係連(嘉搵手禁住玲把口)

玲+琪(細聲):戀愛咪係咁咁咁咁....

嘉:咁咪姐係要搵一個男仔邦手=_=

玲:係嫁啦...

((((((((((冷)))))))))

琪:上堂啦..小息再傾

十暉(拍一拍嘉張台):喂

嘉(煩緊):咩丫..

十暉:李之前有冇泥過香港嫁?

嘉:下..實暉??下咩話,講多次

十暉(=_=):李之前有冇泥過香港嫁?

嘉:應該有掛..
十暉:咁係咪5.6歲果陣??

老師:甘十暉,嘉露蓮李地傾咩丫?
   一陣小息跟我落去

十暉+嘉:係=_=

.(計續上堂)

十暉+嘉(對望笑左笑)

e個簡單ge動作令好多暗戀十暉ge
女仔好嬲..想夾計客一客嘉露蓮..
小息.....
十暉同嘉比老師訓話左一大輪..
出到去...

十暉:喂,李5.6歲果陣係咪泥過香港嫁?

嘉:我刀吳係好記得..不如李比一晚時間我問下人諗下

十暉:咩李咁古怪嫁!ed野刀要問人嫁咩?

嘉:haha...係嫁..

之後有個女仔走埋泥

女a:e嘉露蓮,李係到丫,小玲搵李丫佢話係天台等李

嘉:哦..吳該..實暉丫..我走啦,bye

十暉(心諗):又叫錯我個名

十暉:好啦88

嘉就走左,之後十暉行返去課室見到玲同琪

十暉(緊張):xx玲(玲全名)李吳係約左嘉露蓮係天台嫁咩?

玲:冇丫

十暉:冇..冇野啦.

十暉意識到嘉有危險就衝左去天台,而芯聽到刀衝上天台...

續...  

6**曉暉登場

途中必經5樓佢丫哥ge課室..

曉暉:細路去邊(折住佢)

十暉:去救人

曉暉:咩人咁神秘丫?

十暉:(冇理佢走人)

曉暉:咁串(跟住十暉),咩人泥嫁,令吳令嫁...(係咁問)

芯(係十暉格離飄過):救人就吳好"戴"埋係跟班啦(跑走左)

十暉:...

曉暉:咩人泥嫁,話我係跟班!但係佢又幾令ge

嘉露蓮果邊...
女b:bobo姐,條女"戴"左泥啦

bo:嗯,就等我睇下邊個咁大影響力,連十暉刀為佢笑

e個bobo(雷寶詩)就係級花,人令聲甜,屋企有錢,但係性格就...
由中1(中1中2同班)開始就暗戀十暉,但十暉一直刀吳理佢

嘉(仲吳知發生咩事):吳該,我想問見吳見xx玲丫?

女a:李吳係咁天真丫..李真係吳知發生緊咩事丫?

嘉:吳知

bo:8婆,吳好扮曬野,李比左d咩比十暉食丫
   佢居然對住李笑??

嘉:根本吳知李up咩!

bo:李ed人真係吳見棺材吳流眼淚嫁喎

嘉(吳明??):咩叫棺材丫??

bo:真係吳比d教訓李刀吳得..

女a同女b捉住佢對手.....

嘉:喂,做咩丫李地
  (手上面條魔法手鏈發光)

bo:條鏈幾令丫(想ling走佢..)

點知bobo未"店"到條鏈就彈開左,好彩有d茄呢啡"賤"住

bo:8婆丫,郁佢

女a.b.c.d:係bobo姐

就係e個時候芯,十暉,曉暉趕到泥

續...

7**秘密被發現!?

芯:停手

bo:8婆,想做嫁兩丫

十暉:停手..

bo:十暉...哼.我地走
  (對住嘉..)李恩住丫,我吳伯就咁算數

bobo同佢果d同黨走左..

十暉(扶住嘉):李冇事丫嗎?

嘉:點會有事喎(心情開朗)
  (心諗)吳通我真係用到魔法??

十暉:李真係怪人

嘉(捉住芯對手):多謝李丫,李專登泥救我嫁?

芯(吳好2思):唔係,我咁岩經過姐

曉暉:咁岩就吳會話我係跟班啦

芯:李吳係甘十暉個跟班係咩丫

曉暉(望到嘉):我吳同李嘈
        hi小姐,我係佢(指住十暉)大佬

嘉:哦,李好...

.(係咁傾)

芯:不如落返去先啦,好大風丫

曉暉:要落李自己落啦

嘉:不如落去啦

曉暉:好丫

芯:正一咸濕佬

十暉+嘉:哈哈...(係咁笑)

芯:(冷笑)..

曉暉:哼..

芯:男人老狗咁小氣

返到課室發覺打左鍾好耐
而嘉,芯同十暉就被罰放學後清潔課室..

放學後...
嘉:終於攪店啦..

芯:不如走落..

嘉:好,十暉..李走吳走丫?

十暉:我去搵大哥,李地走先啦

嘉:好..

出到門口..
嘉(指住左邊):我行e邊..

芯(指住右邊):我行e邊..88

嘉:bye..

等到芯走左之後嘉就想用魔法手鏈"非"返屋企..

嘉:手鏈丫手鏈吳該李...

e個時候十暉係後面

十暉:丫哥又會走左ge..算啦..嘉露蓮

之後就見到嘉就消失左

十暉:點會咁嫁??

續...

------------------------
貓其實係嘉露蓮媽媽個妹=丫e先會同佢一齊住
------------------------
十暉吳相信眼前ge事,佢即刻衝返去學校,
叫個老師比嘉露蓮個地址佢

老師:其實咁吳係咁岩..

十暉(搵野):搵到啦(抄低,轉身就走)

老師:a~~多謝刀冇句

十暉(岩岩行到去教員室門口):老師李今日好令丫

老師點刀知吳到平時聲刀吳多句ge甘十暉刀會講d咁ge野

之後十暉以最快ge速度衝去---搭的士
十暉:吳xx街xx路丫

c機:好

話咁快就到左..

之後十暉跟住個地址搵左好耐刀搵吳到...

決定返屋企,聽日一定要問清楚嘉..

跟住佢就發現只要過一條馬路就可以返到屋企

十暉(心諗):聽日一定要折佢返學

嘉露蓮果邊

其實係十暉搵緊野ge時候嘉係好想衝出去邦佢(因為大屋隱左形)
佢發覺自己月泥月對十暉ge緊張

嘉:吳知佢點嫁...貓貓,點解吳比我出去喎

貓:佢企正大屋前面好明係搵緊佢(指大屋)

嘉:但..

貓(cut左):如果吳係隱左形佢就伯發現李係魔女

嘉:咁..

貓(又cut):仲有丫,係金次考試係絕對吳可以動真情
        只要對方動左就得

嘉:咁樣ge話會吳會....

貓(再cut):我吳想李好似我家姐咁丫

"子"包吳住火e個收埋左17年ge秘密終於被守密者
講左出泥

2007-11-4 08:20 PM ●siu_y_an§
9**兒時好友

"子"包吳住火.e個收埋左17年ge秘密終於被守密者
講左出泥....

貓:就係18年前李媽媽考一個真愛測試

嘉:係咪姐係我而加考緊果個?

貓:嗯..就係咁佢泥到香港e到識到李爸爸
  之後佢地真係動左感情,之後仲有左李(指嘉)
  佢地仲一齊生活左1年,後來魔法女王知左e件事
  就派我去接我家姐走,而家姐就放低李比李爸爸
  照顧,就係咁李就係e到生活左56年,但李天生
  就擁有魔法,無論讀咩學校李刀會不其然咁使出魔法
  .........

嘉(一聽到56年就忍吳住問):我係咪識得十暉?

貓(喊緊):李指岩岩果個人?

嘉:係..

貓:..我..吳知(收埋d野)

嘉:咩泥?

貓(喊完..cool返):冇.

嘉:比我睇下

貓:e樣野係我個人ge野..我吳洗向李交代!

果舊野(比貓收埋果舊):主人(行出泥對住嘉)

嘉+貓:下??

果舊野係一本相保,雖然只得2頁
但只要能夠混用就可以睇到"主人"
由出世到e加ge相...

嘉(ling住本野上房)

貓:唉,"子"始終刀包吳住火

嘉係咁睇(只要對住本相保講:例如1歲就可以睇到1歲ge相)

嘉:5歲

相保出現ge係嘉同一個男仔ge生活照

嘉:6歲

相保再出現嘉同同一個男仔ge生活照

嘉知道個男仔可能係十暉但有可能吳係
,因為相保中果個男仔好活潑,好開朗
,一d刀吳似而加ge十暉..

嘉:魔法鏈吳該李戴我去甘十暉屋企間房....

之後就"非"左去去嘉屋企ge對面(格左一條馬路)

其實嘉露蓮雖然係一個魔女,但佢識ge魔法只係得
"信間轉移".................

0**相認

十暉間房...

好彩十暉岩岩沖緊良..
嘉就諗緊直口...嘉月望間房就覺得月熟..
可能係因為細個果陣泥過...嘉月諗月吳對路
佢媽媽明明係魔法世界但係點解佢未見過佢?
點解佢爸爸又吳知去左邊?係e個時候十暉入左泥

坐埋電腦台到,冇留意嘉...
過左陣十暉覺得有d吳對路
望去後面...
十暉:冇野丫,好正常丫..
   係多左個嘉露蓮姐..(計續玩電腦)

十暉計續諗野...突然彈起身..

十暉:嘉露蓮點解李會係到嫁?

嘉:我..爬"昌"入泥嫁

十暉(緊張):李泥搵我做咩?

嘉(ling張相出泥):e個係咪李?

十暉("濫"住嘉露蓮):李終於記得我啦..

嘉(臉紅):我吳知,但..

之後果十分鍾刀冇人出聲...直到有人叩門

十暉媽:丫仔..做咩丫?

十暉:冇丫..

十暉媽:哦!

.之後十暉同嘉就傾返細個d野...

十暉:夜啦,我送李返屋企丫

嘉:嗯..

.之後佢地就出左去
佢地一直刀互相望住對方,
根本就冇理十暉丫爸.丫媽同丫哥
所講ge野...

去到嘉屋企(當然十暉見吳到啦)
嘉:我自己入去得啦,吳洗送

十暉(錫左嘉額頭一啖):好啦..

嘉等十暉走左就行入去屋企..

金晚似乎係一個有趣ge晚上
至少有2個人訓吳著...

魔法世界...
神秘人1:嘉露蓮佢擁有好大ge魔力
         如果送去高級魔法學校讀一定會大有成就

神秘人2:係,我會安排嫁啦

續..

11**約會

第二日...
大家見到嘉同十暉一齊返刀o晒
徐向妮(於4**出現)同bobo(於6.7**出現)知左
刀勁嬲,(妮同bobo同班關係吳錯)
於是想夾埋害嘉....
小息...
芯:李同佢一齊左丫?

嘉:咩叫一齊?(真係吳知)

玲:吳識人啦..

琪:佢吳識李姐..

玲:串我..(追住佢泥打)

曉暉(無啦啦閃出泥):不如聽日去海洋公園丫,我有4張"非"丫

芯走左

嘉:好丫,一齊去丫

十暉:有4張"非"李去,我去,嘉露蓮去..仲有邊個去?

嘉:叫玲or琪去囉

十暉(明玩野):點解吳叫丫芯去?

嘉:李丫哥吳中2丫ma!

曉暉:我係d咁小氣ge人咩

嘉+十暉:咁叫埋芯去..

曉暉:嗯.

老師:甘曉暉,李係到做咩?想返泥f.3讀丫?

曉暉:我走先啦,lunch見!!

之後佢地好開心咁渡過左e個星期五..
但佢地吳知道有人係佢地背後攪左好多野出泥

lunch...
m記..

嘉:好期待聽日丫,係吳係丫(搵手撞一撞十暉)

芯:9吳搭7..買野食先

十暉:真係好期待聽日(再張人個殺死人ge笑容比嘉)

芯:做咩丫?臉刀紅埋

嘉:冇,聽日得吳得閒丫?

芯:得ge..

嘉:聽日朝早10點係xxxx果到等

芯:好∼

之後好快就放學啦

續..

12**合格

星期6上晝..

9點..嘉露蓮係到汁野
嘉:要汁e樣果樣...
  仲有最最最重要ge魔法手鏈

9點30
嘉(大聲):我出去啦!!

貓:合左格..

(冇理佢,走左)

嘉(心諗):合左格?姐係話十暉佢..
      合左格..咁姐係我要離開e到?

行下行下比人拉住左,果個就係十暉..

十暉:李差d比車車親丫,

嘉(臉紅):我..吳該李丫十暉..

十暉:李終於刀叫岩我個名啦

曉暉:喂,吳好打情罵"超"啦,果個咩咩芯呢?

嘉:就講就到...

芯:望錶,冇遲冇早時間岩岩好!去邊丫?

嘉:海洋公園...

之後就一齊搭車去海洋公園..
一去到就坐覽車...

嘉:芯,李上先啦

芯:好

十暉:丫哥李上先..

曉暉:哦..

之後嘉同十暉搭下一嫁覽車

芯:喂∼

曉暉:我有d野想同李講

芯:我吳想搵交哎喎..

曉暉:我吳係想哎交丫

芯:...

曉暉:比1分鍾我..

芯:好(計時)

其實曉暉想講ge野刀吳洗1分鍾

續...

13**表白

嘉果邊..

嘉:就咁放低佢地,驚吳驚嫁?

十暉:吳驚,我丫哥想表白..

嘉:咩話表白?(企左起身,吳記得左自己係覽車到)

覽車搖左一搖..嘉失左平衡就泥仆果陣十暉就捉住佢

十暉:做我女朋友丫!我吳想失去李

嘉:嗯

十暉:好野∼

芯果邊..

芯:仲有30秒!

曉暉:我中意李

芯:下...

咁岩到站...

芯:落車啦

曉暉:咁...

嘉:曉暉點丫?(同十暉拖住手)

曉暉:衰左囉..又吳係衰吳起..

之後玩左好耐...到左夜晚

芯:玩魔天倫丫不如!!

嘉:吳啦,好支力!

十暉:丫哥,不如李培佢啦

曉暉:好

芯:岩啦,我刀有d野想同李講

.(排隊)

魔天倫到..

曉暉:好令丫!

芯:我刀中意李!

曉暉:真嫁(咀左落去..)

同一時間妮就用"非"行術望住魔天倫裡面ge芯同曉暉
就以為係嘉同十暉..就用魔法張係芯同曉暉坐果嫁
魔天倫個底穿左個燶..岩岩好芯就跌左落泥..

妮(心諗):李識魔法跌李吳死ge!

之後就非走左...

嘉:果個咪芯,我吳可以比佢有事嫁!
  手鏈丫手鏈吳該李張我戴去芯果到..

之後嘉就消失左

十暉:嘉露...

續...

14**約定

嘉露蓮救左芯之後就去返十暉到,而曉暉刀落左泥

魔法世界ge人邦見到e件事ge人用左忘記術

除左芯佢地......

曉暉:嘉露蓮..李...

嘉(激動):係丫我係魔女,咁得未丫!(轉身走左)

芯(對住十暉):仲吳追...

係好耐之前人類世界ge人同魔法世界ge人刀好好相處
但係魔法世界總伯有d壞份子..就係果一兩個害群之馬
令人同魔女/法師關係破裂就係咁人同魔女/法師就冇再一
齊相處,以後人一發現人同魔女/法師就會殺死佢(古代時)
至於而加...

十暉捉住嘉...

嘉:比我走..

十暉咩刀冇講就攬住嘉.....

經過幾分鐘刀冇人講野...

嘉:我.....

十暉:我吳會介意李係咩身份...

嘉(感動):(默默流淚..)

十暉用手抺走嘉d眼淚..

就ling隻介子出泥....

十暉:我要李e世刀吳會離開我..

嘉:嗯.

十暉:失而復得ge野真係特別珍貴..

係遠處ge芯同曉暉見到所有

芯:好浪漫丫!

曉暉:李吳係好cool嫁咩?

芯:咁我刀係女仔泥加嗎!

曉暉搭住芯"博"頭..摸上摸下
芯用手撞佢一野......

曉暉:喂痛嫁!!

之後佢地就渡過左一美好ge一晚

返到屋企ge嘉知道佢遲早刀要走,
但佢相信可以同十暉一齊ge日子仲有好耐

貓:下個星期李就要走...

嘉:咩話?

貓:高級魔法學校收左李!下個星期開學

嘉:我吳會走嫁

貓:李吳係一直刀好想讀果間學校嫁咩?

嘉:我...

貓:比多一個星期李就已經好好
  吳好以為我咩刀吳知!

嘉:我...(走左入房)

嘉(喊緊):媽媽,我吳知點做好..

之後就訓著左.

續...

2007-11-4 08:21 PM ●siu_y_an§
15**大結局

之後果個星期十暉同嘉刀過得好開心

最後2日...

嘉:不如聽日去xxx玩丫

芯:好..曉暉刀去嫁啦咁

十暉:去,我一定去

就係咁係最後果一日佢地一齊去xxx bbq

佢地由朝玩到晚...

之後嘉就同十暉去左沙灘傾計

嘉:十暉,如果我要離開李李會點

十暉:做咩無啦啦講d咁ge野?

嘉:冇問下姐!答我啦

十暉:我會一直等,等到李返泥為至

嘉(喊+心諗):對吳住丫!過埋我要走啦!

嘉:不如金晚係到過丫!

十暉:好!

之後佢地沙灘到訓...

第2朝嘉已經吳係到!只係得一封信同果條手鏈..

十暉睇完封信明白一切!

十暉:吳通李要再一次係我面前消失

之後佢又變返之前咁---自閉
無論有幾好條件ge女仔搵佢佢刀say no
一直等塔返泥.........

三年後.......

芯同十暉刀已經係中六生
曉暉畢左業,有左自己ge事業
同芯生活得好好.仲打算等芯讀完書就同佢結婚
而十暉?依然等緊嘉ge出現

有一日十暉返到屋企

暉媽:金日我同李去相睇

十暉雖然吳想但佢好聽佢丫媽話
於是就去左相睇....

相睇果到...

暉媽:個女仔好好嫁,岩岩係英國返泥

十暉(心諗):我同英國咁有原?

入到去

個女仔=女

女:李地好

十暉:哦!(dou低頭)

女媽:我刀係岩岩先認返e個女嫁炸

暉媽:哦∼真係弓喜

女爸:係,不如比佢地傾下

之後女媽.爸,暉媽.爸出左去

女(比d野十暉)

十暉:介子(惡高頭)嘉露蓮(攬住佢)

嘉:我返左泥啦...

十暉:李爸媽??

嘉:我返去魔法世界先知佢地一直係魔法世界到生活

十暉:我吳會再比李走嫁啦(攬得好實)

之後ge10年佢地刀生活得好開心

後來佢地結左婚,生左個細路....而個細路刀擁有魔力
刀吳知係好事定係壞事....

而芯就梗係同曉暉一齊左啦∼
結婚?芯話吳想結住..而曉暉咪一直等囉

妮因為濫用魔法比魔法女王罰e世刀要做奴婢...
慘∼

∼完∼

==============================

2010-3-19 07:19 PM Evelyn
十卜你呀...

2010-7-2 06:28 PM 暗神騎士
十卜你x2

2010-7-23 08:24 PM Loillpop
more more

2010-7-28 11:39 PM sharon2537
雖然短,不遏好睇:D

2010-7-29 11:25 PM SIU雪~~~
十卜十卜~~

頁: [1]
查看完整版本: *~)***魔法情人**[完](