YK Forum » 短文小說 » [[轉]] ∥∥【◆{全賴你的眼淚-我才開始留意你♥

2007-10-28 06:26 PM w1ngYaN!`
[[轉]] ∥∥【◆{全賴你的眼淚-我才開始留意你♥

\\"人物介紹"//

牙恩"
女主角-好令女GA=]
佢個樣似D體育叻GA人...
打BASKET好叻.
BUT,,,吾係籃球隊!
FORM1"

牙朗"
男主角-校草
打BASKET好勁!係籃球隊.
算係乖GA=]
吾太容易拍拖+KISS
除非係真愛.
FORM5"

牙芯"
OK令GA}
牙恩個GOOD FD=]
好8GA=]
FORM1"

牙詠"
OK令GA=]
一直姣住牙朗,,,
FORM5"

牙亨"
級草
一見鍾情牙恩...
FORM2"

2007-10-28 06:27 PM w1ngYaN!`
="第1111集"=

恩"我吾明牙...我有咩錯?"

牙恩坐向操起場GA"登"上面...思考梗
今日GA佢參加課外活動比人排斥...
分組個振...冇人JOIN佢
佢真係好吾開心...
只係得個f.2哥哥BE NICE TO SHE=]
搞到佢想喊 \____/"

點解D同學排斥佢?
xDD"等我倒流番1個鍾前先"

-*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*-
恩"我地可吾可以1GROUP牙?"

A"好牙!"

E個時候有個f.2人行過里BO"

F.2"你好牙!我叫牙亨!F.2嫁"

恩+A"你好牙!"

亨"我又同你地一GROUP!"

A"好牙!(淋}f.2 GA級草牙!好型!)"

跟住又里幾個F.2 BO"

B+C"亨亨~我地1 group牙!"

亨".......{我溝梗女..mi煩啦!}"

B"........{E個F.1同我搶亨亨?MI死過?}"

B+C啤住牙恩...

恩"{仲咩金GA?}"

B+C"你個f.1仔未死過?同我爭?"

恩"咩AR??"

B"心知肚明LA!"

恩"?"

B+C"邊個同佢做FD..就同我吾岩!"

D F.1仔立刻走!

SO"冇人陪恩1 group

-*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*-
時間過得好快!
牙恩已經坐到晚上6點啦!
就向E個時侯]]
牙恩肩膀濕濕地...
有人"i"有向牙恩肩膀樹喊 BO"
牙恩都吾知係邊個牙!

"嗚嗚嗚...嗚嗚.......~"

=第2222222集=

牙恩望過佢...
一個好令ga人=]]
牙恩係完全未見過佢.

恩"{睇佢個樣都吾似低FORM.係MI高FORM尼?}"

牙恩用隻我拍下佢.
牙恩發現佢原來吾係喊=]
係訓左\____/"
仲流口水...

恩"{佢訓得好得意BO"}"

晚上"6:30
牙恩見佢仲未醒.
就吾理佢LO]
放低佢+走!

第2222日

牙恩約左牙芯一齊番學=]
路上出現左個程咬金{麻煩}

亨"我牙!"

恩{冷淡}"吾~"

亨"吾記得我啦?"

恩"記得{梗記得!你害到我冇FD!}"

亨"xDD"(笑)"

芯"{佢笑得好令BO"xDD"}"

亨"E位係?{指牙芯}"

恩"我BEST FD!"

亨"我叫牙亨!f,2嫁!"

芯"我叫牙芯!"

3個人步行番SCHOOL啦!
行到走SCHOOL大門口.
牙恩竟然見到琴日果個人BO"

=第3333集=

恩"{吾知佢係邊個NA?}"

亨"喂!發咩呆JA?"

當牙亨見到果個人之後/

亨"{又係E個校草...吾會牙恩中2左佢MA?}"

恩".......{吾知佢叫咩名.咩班尼?}"

亨"喂!(拍牙恩!)"

恩{清醒}"係!"

亨"望咩?吾係望果個人NA?{指校草}"

恩"吾.係~係BO"佢係邊個?"

亨"咩話?金都吾知?佢MI係...."

牙芯插嘴"佢MI係我地女仔GA王子!!我地SCHOOL GA校草"

恩"下?校草"

亨"大人講野~MI插嘴!"

芯"哼!"

亨"佢FORM5嫁!好似叫....叫"

芯"XX朗!"

亨"都話MI插嘴LO!"

亨啤芯.芯啤亨!

恩呆左"{原來佢係校草}"

=第4444集=

到左PE.堂

MISS"今堂...射籃啦"

全班{沉默}"......."

MISS"{"信片"搵人入BASKET TEAM}"

MISS"好啦!射到11點!"

跟住就開始E個射波旅程=]]
個個都射吾到.
只係個牙恩射到.
牙恩射GA每一球都係好出色.
甚至MISS都呆埋.

MISS"牙恩.射得吾錯BO"

恩"吾係."

MISS"小學有打過?"

恩"冇牙{得D班際籃球比賽咋~}"

MISS"入BASKETBALL TEAM牙."

恩"下?我金史~"

MISS".......{沉默+走左}"

牙芯見到就行過黎搵牙恩啦/

芯"嘩!MISS叫你入.你都吾入?"

恩"我打得好史~吾入係岩嫁"

芯"....{吾係FA~金都得?}"

E個時候.牙A+B+C都搵牙恩BO"

A+B+C"喂!今日A Grade男籃友誼賽牙!去吾去睇牙?"

芯"去牙!{可以見到校草打球牙!}"

恩"吾.....我又去{我最中2睇BASKET嫁啦!}"

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

到左放學GA XXX室內運動場=]
打氣聲源源不絕.
因為E家離完場仲剩下5mins咋

評判"BI"BI~{隻手示向牙恩學校GA籃球隊}"

評判"罰球!"

關鍵GA E一球!
如果E球入到.金就贏GA啦!
E球係由牙朗射BO"
完場倒數10..9...8

牙朗準備射啦]
個波逾里逾接近個籃]
吾知射吾射到尼?

{見下集}

2007-10-28 06:28 PM w1ngYaN!`
=第55555集=

大家握梗手.
牙朗係道喊梗.
E個動作比牙恩見到.
一直留意梗.
點解喊尼?
輸左?吾係.係太開心.
牙朗同佢班隊友抱埋一齊.

恩{呆左}"{又係佢BO"佢喊/}"

芯"恩!走LO"

恩{呆}"{佢都係BASKET TEAM?}"

芯"喂!走啦!"

恩{呆}"{點解喊?贏左吾係開心咩?}"

芯"大小姐!行得未{大力金拍牙恩}"

恩"係!"

芯"呆咩JA?"

恩"UM/...男人大'象'夫.喊咩JA?"

芯"你話牙朗牙?"

恩"係牙."

芯"佢一贏左就喊GA啦!"

恩"金得意?"

芯"係牙"

就係金.牙恩開始留意牙朗.
好想知佢更多野.
BUT]
仲MI真正中2BO"

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

某一日.
有班吾知咩籃球隊黎挑戰牙恩SCHOOL.

挑戰人"我要挑戰你地BASKET 男女混合!!{我地GA女+男好合拍嫁.睇你點死!/}"

朗"洗乜驚!"

E個時候.有個A Grade人行黎搵牙朗.

A"死啦!今日D BASKET GA B.C Grade去左打友誼."

朗"金有A Grade 牙MAa/!"

A"A Grade..得3個向樹."

朗"下.{計埋得4個.吾要後備仲差個BO"}"

挑戰人"吾夠人?打咩牙?係MI吾夠膽先話吾夠人咋?"

向另一方面.牙恩幫老師拎野行過/
牙朗見到BO"

朗"{咦.E個人個樣好似打BASKET好勁BO"叫佢打MI得LO}"

於是牙朗行去牙恩樹.
拍下佢.

牙恩拎轉邊]
見到牙朗嚇呆左.

朗"我地打比賽.仲差一個/幫手打牙."

恩"我?????"

=第6666集=

恩"我?點解係我?"

朗"我覺得你打basket勁LOo."

恩"下?我好史咋BO."

朗"你個樣睇黎好勁牙MA/"

恩"下..."

朗"打啦/"

恩"我驚連'淚'你地/"

朗"相信自己!"

恩"....{我想打.BUT.我驚驚BO}"

朗"你負責傳波得GA啦."

恩"........"

牙恩未答完就比牙朗拉左去更衣室門口/

朗"你快D換完出黎打啦!"

恩"不過.."

朗"又咩事尼?"

恩"我冇衫BO"

牙朗向個袋道拎左件衫出黎/

朗"用E件啦.私家衫好少人著過嫁."

恩"吾//"

過左幾分鍾後.牙恩換完衫出黎啦/
出到去籃球場.
成間SCHOOL D人都黎睇.
搞到牙恩好驚.

恩{冷靜中}"{吾洗驚.只係傳波...傳波/}"

D觀賽者'子''子''枕'BO

A"下?有人挑戰我地BASKET TEAM?"

B"吾."

A"點解有個F.1 GA?"

B"下.{見到牙恩}係BO"

A"睇佢個樣好似好勁BO"

B"一定好好睇JA/"

上層GA FORM1們.

芯"咦.有個人都吾係A Grade GA"

C"係BO佢又吾係BASKET TEAM 牙!"

芯{再望多次}"我知佢係邊個NaA."

C{再望多次}"我都知啦."

芯+C"牙恩有份打比賽牙!"

E個時候,
牙恩GA FD們立刻黎睇.

"係WO.係WO~幫手打氣啦!"

"牙恩.....牙恩..牙恩..."

向下面等梗GA牙恩聽到FD們GA打氣聲.
仲於冇金驚啦.

恩"{加油.要為自己加油}"

朗"加油牙{拍左牙恩一下.}"

牙恩點左頭.
露出最有力量GA樣出黎.

挑戰人"艾也.乜BASKET TEAM A grade D人驚都走晒?派個FORM 1 GA? HA.....ha"

牙恩一聽完.
冇晒信心.
佢top低頭.
成個人灰晒.
佢真係好驚會比人笑/
金牙恩會吾會放棄e場basket???

{{見下集}}

=第777集=

向牙恩冇晒信心GA時候.
有一句說話令到牙恩振作.
全賴E句議野咋.

朗"吾洗理佢地.自己盡左力就得GA啦.吾洗理人地點睇."

恩"吾..{多謝你牙.}"

挑戰人"喂!XX朗.你同個F.1有咩關系?金關心人牙{笑!}"

朗"FD!得未?"

挑戰人"見你金幫人.吾同你中2人.{笑/}"

朗"開波啦{痴線!我中2佢?}"

終於開波啦/
D A grade人都第1時間將個波交比牙朗.
而牙朗就每次傳晒比牙恩.
好彩牙恩都順利金接到+傳比人.

"BI..BI~上半場完!"

20比23.牙恩佢地落後3分/
BUT}
佢地冇放棄BO"
佢地每人將隻手伸出黎.

"SURE.WIN!_'氣'!"

下半場開始啦.
今次明顯合拍左好多!
個個傳得愈黎愈好啦.
牙兒{"女"A grade. BASKET TEAM}走籃走得好勁.
牙飛{"男"A grade. BASKET TEAM}傳得好快牙/
E個球隊好夾牙xDD"
最後GA 3mins.
個波吾知點解無啦啦向牙恩隻手道.
睇住時間愈黎愈短.
牙恩就一定要考慮.
射波牙?定傳比OTHERS???

E個決定係關鍵GA所在.
贏定輸,,,,要睇牙恩GA選擇!

{見下集}

2007-10-28 06:29 PM w1ngYaN!`
=第8888集=

最後牙恩GA選擇係.
射波.
牙恩擺好姿勢.
將個波射出去/
10..9...8...7.
個波直入個籃道.

觀賽者ga歡呼"YEAHh...."

全部人抱埋一齊/
個個都好開心/.
因為係估吾到贏嫁!

朗"都話你得GA啦.相信自己係岩嫁"

恩{笑}"吾!{我入到牙.入到牙/}"

朗"你打得金好."

恩{開心到痴左線}"{入到...入到牙}"

朗"你打得金好.件衫比你啦"

恩{清醒}"下??吾好意思GA."

朗"要啦/"

恩"交換就得.{向個袋道拎左條電話繩}"

朗"好牙{拎左條電話繩}"

恩"吾..{拎左件衫}"

朗"係牙.今日贏左SO夜晚有個慶功宴.你記住果LAa."

恩"慶功宴?....里..{下??}"

朗"放學向籃球場等啦."

恩"吾..."

慶功宴?係D咩野?
牙恩向慶功宴會比人拎過左佢GA一D野.
咩野?邊個拎?

第999999集

之後/牙恩番番上課室.
一入到去/
果個都啤左牙恩.
連佢個good FD牙芯都啤牙恩.

恩"UM...我做錯左野?點解你地金ga?"

芯"係牙!做錯左一件好錯GA!"

恩{驚驚地}"下?咩事?"

芯"就係你有份打比賽吾叫我地幫你打氣!"

恩"SOr牙.{原來係e件事.}"

向e個時候吾知邊個入左黎.搞到D女同學尖叫/
原來係.牙...亨!

亨"嘻~你打得好好BO,點解你有份打GAa?"

放是牙恩由頭到尾Up番成件事出黎.

亨"勁啦你.{吾會係個死人朗中2左牙恩?先比佢打嫁?}"

恩"吾勁."

芯{8卦}"咦!e件衫吾見你頭先拎落去GA?"

恩"e件?人地送GAa.XX朗話我打得好.所以送比我LOo~"

亨"{下?吾得ga.吾可以比個死人朗搶我條女嫁/}"

D女同學圍左牙亨BO"

"你好令仔牙.FORM幾牙?"

搞到牙亨同吾到牙恩+芯傾計.

恩"係牙.今日放學我同吾到你一齊番室企牙."

芯"下?"

恩"BASKET TEAM D人話搞個慶功宴牙."

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
放學後.
牙恩去左籃球場.
見到牙朗+D A grade人=]

恩{打鼓中}"HI~去邊道食牙?"

朗{笑}"去COOKEry ROOm打邊爐牙/"

恩"好牙{未去過COOKery ROOm打邊邊}"

就係金.
E個慶功宴就終於開始LAa/
牙恩向E個慶功宴會失去左D乜?

第10集=

到左COOKERy ROOm.
一陣陣香味向牙恩個鼻道迴旋.

恩"好好食牙/"

朗"梗係{新鮮GA}"

打完邊邊/
池姐姐{A Grade女籃隊長}
就決定整一味'送'....

池"好LAa/等我整味叫...'籃球萬歲'ga'送'LAa/"

池"牙兒/拎支油黎LAa/"

兒"係{金麻煩嫁你}"

牙兒求其拎左支野比牙池.
BUt]
佢拎錯左支酒BO"
牙池又冇發現到.
仲落左好多]

池"煮完LAa/"

全部人"YEAh."

A Grade 人{WITHOUT牙朗}"..好大陣酒味牙.吾食!"

朗"你地飽咋.算~我食!{食晒成碟}"

牙朗塊面開始紅起黎.
有D醉醉地.

朗"吾..我有D吾舒..服..我走..先LAa/{行得好吾點}"

牙朗走左之後.
牙恩見到牙朗吾記得拎佢個袋/
於是拎番個袋比牙朗.

恩{拍朗}"你個袋牙/"

朗{塊面更紅}"吾....該...晒."

牙恩淋住走個振.
牙朗竟然將隻手放向牙恩塊面道/
牙恩嚇親/
牙朗吾理三七二十一/.
同牙恩里左個KISs.

恩{嚇親}"吾.....好~"

牙朗係冇理佢.

恩"{我ga初吻牙....}"

過左5MINS.
牙朗暈低左.
牙恩就驚得'仔'跑番屋企/
番到屋企.牙恩坐向張床道淋梗野.]

恩"{佢點解要金做?佢拎左我GA初吻.我第1次同人KISs GA 咋./}"

牙恩e晚訓吾著/

2007-10-28 06:30 PM w1ngYaN!`
=第11集=

第2日.,
牙恩今日係冇同牙朗打過招呼.
牙朗都冇,點解?
牙恩一番到SCHOOL.
就向遠處見到牙朗.,,,,,
BUT]
牙恩吾知點解向道避人.

今日佢地2個總係距離100M.

到左班主任堂.

陳 "1X班.聽下哥哥宣佈.MI發姣bO/."

陳陳{CHAN CHAN}係牙恩班主任.好NIcE Ge.

個哥哥就的係牙朗.
牙恩一見到.個為跳得好快.
於是立刻趴我張'抬'道.

1個禮拜.2個禮拜.
慢慢金過去.
牙恩+牙朗都已經吾記得左EACH OTHERs.

到左第3個禮拜.

陳"1X班.班際籃球比賽開始LAa/邊個參加?"

全班"梗係要牙恩參加LAa/佢向上次個比賽金叻."

牙恩{呆}"嘻~"

陳"牙恩你參加+做隊長LAa/"

恩"下......做隊長?"

2007-10-28 06:31 PM w1ngYaN!`
=第12集=

到左FORM1 GE班際籃球比賽LA
牙恩都有出.

=上半場=
牙朗行去牙飛道.

朗"咦?金熟GA.{指恩}"

飛"o...佢牙?上次一齊比賽牙MA."

朗"有咩人?"

飛"我LA.牙兒,牙池,同埋你LO/"

朗"係BO"{等我LATER叫佢先}"

=下半場=
牙恩佢地好團結.
好快金造過左人.
25比23完場.
牙恩個班順利入決賽!

打完之後.牙恩換完衫出黎/
忽然有人拍佢肩頭.

朗{笑}"我牙!xx朗.一齊打過比賽尼.記吾記得尼?"

恩{淋梗}"o....記得!XX朗!{笑}"

朗{笑}"xDD"

恩"我條電話繩尼?爛左未?"

朗"未!仲用梗.我件衫尼?"

恩{笑}"頭先MI著左LO/"

朗{笑}"係BO"{拍自己個頭!}"

恩{笑}"HAHA...."

朗"係BO,你入吾入BASKETBALL TEAM?"

恩"下?我金史!"

朗{堅定GA眼神}"入LAa/"

恩{比佢GA眼神嚇親}"UM...你要教我BO"

朗{笑番}"OKKKKK!"

恩"金我入LAa/"

朗"下個禮拜4放學向籃球場等!"

恩"5!"

跟住牙朗就走左.
牙恩上番課室.
1X班開左個慶祝GA PARTy!

=第2日=

今日GA LUNCh TIMe.
牙恩同佢GA隊友練波.
隊友"牙芯,牙明,牙君,牙俊,牙恩

BUT-]
牙恩一球都吾入.
吾通...江郎才畫????

=第13集=

恩"一球都射吾到?做咩隊長?{好大聲金叫}"

"個個都會失手GA啦!"

邊個?牙恩拎轉邊.
牙恩仲淋住係佢GA隊員!
點知原來係牙朗/

恩{呆}"XX朗?"

朗"我講過教你打波牙MA.e家教你LAa/"

恩{笑}"教埋我D隊友得吾得?"

朗"No PROBLEm"

恩"{YEAh!我地個班實WIN牙!!!!}"

朗{向住牙恩隊友}"各位!等我教你地打BASKET!"

隊友"下???你教?"

朗"Ya!你地續個續個射波比我睇LA."

牙朗好努力金教牙恩佢地
用正確姿勢黎射波.
每次練完牙恩佢地都會一齊叫///

"多謝師父/!

每次叫完佢都會笑下.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

到左星期一e個大日子.
{決賽!!!}
終於開波lAa.牙恩佢地明顯叻左好多!
金真係要多謝牙朗啦!
上半場比1Q班多5分!xDD"

BUT=]
下半場派出牙夏.
牙夏係BASKET TEAM.好勁嫁!
佢好快金追番5分.
3分鐘倒數.
牙恩吾知點解拎左個波/
跟住吾里一此{射}!!!
仲要3分波!

恩"YEAH!!!!!!!{尖叫}"

牙恩同佢班隊友'籃'埋一齊!
頒獎個振.
要隊長上台講感想.

恩"................................."

=第14集=

恩{笑+驚}"我覺得好開心.我地練得金辛苦係值得GA.
               我首先要多謝MISS CHAN.支持我地.
               仲有1X班!冇你地GA SUPPORT.我地一早死晒
               最後要多謝我地GA師父.冇左你.
               我地冇可能打得金好牙.
               多謝XX朗師父.{好大聲}  "

牙朗向遠處聽到.微笑起黎.

跟住到左星期5]BASKET訓練.
牙恩同牙朗一齊出席.行到mISS道{P.E MIss}

MIss{介紹中}"拿~新丁一個,吾好蝦人牙"

恩{驚}"我叫XX恩.....FORM1X班.我打BASKET好史.多多指教!"

MIss"好啦!練習!"

就向e個時候.有人拍牙恩肩頭!
邊個NAa?

"我牙!"

牙恩拎頭.原來係牙亨.

亨{笑}"你好勁BO.入到BASKET TEAM."

恩{無奈}"係....你都係BASKET TEAM?"

亨"係牙.估吾到我金令仔又打得波尼?"

恩"......{自戀狂!}"

亨"我...{講吾出我中2你TIm...><}"

牙恩冇理走左=]
又有人叫牙恩

"XX恩!"

邊個?
牙亨?

=第15集=

恩"{咦!個XX亨好麻煩牙!}"

恩{未拎頭}"你吾好煩我啦."

點知個個吾係牙亨.

"下?我煩你.SOr."

牙恩拎轉頭.
原來係池姐姐.
牙恩本身好中2池姐姐.
因為佢好NICe+好人/
池姐姐打波又叻.同埋係隊長.
池姐姐都好令下GAa.xDDD

恩"SOr牙,池姐姐,,我以為係XX亨."

池"HaHA...佢中2你先會金JAa/"

恩"吾會GA.佢中2我???xD"

池"好少見佢BE NICe 同D FORm1."

恩".............{下}"

池{一路射波.}"xDDD.金你係中2牙朗定牙亨先?"

恩"你好叻牙.一路射,,一路講野{乘機吾答}"

池{好得意個樣}"姐姐蝦人..."

恩"......點解你話我中2牙朗同牙亨?{下.}"

池{一路射波}"因為牙亨成日搵你.而牙朗...."

牙池忽然吾再射波.
放低個波.行埋牙恩道.
我牙恩耳邊話...

池{把聲好Q}"個日慶功宴.佢拎左你初吻WO.你估我吾知牙?"

恩{驚}"你....知....."

牙池又拎番個波射波/

池"同你講牙.個吻都係牙朗GA初吻里嫁."

恩{呆}"下......"

池{射波}"係牙.佢吾會金易KISs嫁."

恩{呆}"....."

池{射波}"BUt.牙朗應該吾知佢冇左個初吻牙."

恩{呆}"下."

池{射波}"我琴日問佢有冇KISs過.佢話冇."

恩"............."

2007-10-28 08:05 PM ●siu_y_an§
-v-
冇LA\口/

2007-10-28 08:12 PM w1ngYaN!`
回覆 #17 ●siu_y_an§ 的帖子

有...
我聽日繼續POST...==
我太懶 la...冇計 la...

2007-10-28 10:07 PM ●siu_y_an§
回覆 #18 anne_yanyan714 的帖子

凸凸凸=]

2007-10-29 07:10 AM w1ngYaN!`
=第16集=

1個禮拜之後尼=]
就係C Grade GA友誼賽.

朗"就打友誼啦你.練吾練波?"

恩"吾洗啦{之前冇練都得.}"

朗{吾開心}"........."

恩"你自己練啦."

E個禮拜.
牙恩係完全冇點過basket.
拍一下都冇.

到左比賽個日''.
牙恩有份打{OFCOUSe}
可能因為冇練過.

D人傳比牙恩.
牙恩淋住射but.吾得.
牙恩拎左個波淋住交比OTHERS.
BUT.
一早比人搶左/////
就係金/
牙恩一球都吾入.
傳得又差.
結果25比13完場=]

個個都啤住牙恩/

個個{WITHOUT牙亨}"都話你ga啦.又吾練波.死晒啦"

''係lo///自大~~~!!!''

"衰晒啦!"

牙恩好吾開心.
個日之後/
C Grade ga BASKET TEAM冇一個再理牙恩.

=第17集=

個日之後=]
冇人再理牙恩.
得牙朗同班A Grade人理牙恩.

朗"喂!吾好金啦.1次衰左.仲有第2次GA MA"

恩"都冇人再中2我.仲點會派我出賽嫁.{想喊}"

朗{拍牙恩}"只要努力.乜都得嫁!"

恩{冷靜番}"都冇人同我練啦"

朗"我尼?我吾係人?"

恩"你肯?"

朗"吾吾!"

恩{好感動GA眼神}"多謝你牙."

朗{面紅}"{點解...望住佢個眼神///有D驚驚地.}"

恩"{咩事尼?}"

朗{冷靜番}"拿!1至5 LunCH TImE里籃球場.我同你練!"

恩"我好大頭蝦...驚吾記得xD`"

朗{笑}"傻豬.我里你課室搵你MI得LO."

恩{呆}"{傻豬???}"

朗"{死.講錯野!}我里你課室搵你啦!"

恩"好牙!"

星期一GA LUNcH TIme.
牙朗企向籃球場好耐.
都未見牙恩.

朗"{睇里!傻豬又吾記得里啦.死啦!仲咩叫佢傻豬GA?}"

牙朗上去牙恩課室.
牙恩仲拎住個飯盒向道食...
牙朗一入去個課室=]

=第18集=

牙朗一入去牙恩班房.
所有人望住佢.

A"嘩!校草牙!"

B"佢好令仔牙"

C"佢搵邊個NAa?"

牙朗行埋牙恩張TABlE道.

朗"又話落去打BASKET GA.."

恩{醒悟}"係BO`SOr!"

朗"快D落黎{拍牙恩!}"

恩"知啦!"

牙朗+牙恩落左去BASKETBALL COUrT!
佢地走左之後=]
1X班向道討論中...

A"佢地有野?"

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
BASKETBALL COUrT.

牙恩同朗練波中.

朗"練射波啦!"

恩{笑}"好牙!"

佢地有講有笑. ]

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
1X班.
本來討論得好好GA.
向e個時候.
牙亨入左黎.

亨"牙恩尼?"

芯"佢落左去打BASKET!"

亨"吾該{我又去先!}"

牙亨落到去BASKETBALL CoURt!
佢一落到去見到牙恩同牙朗打波.
佢成個人呆左=]

亨{呆}"{我真係冇機會?中2人有錯?
            點解佢要同我爭?我一定要..................}"

{下集}

2007-10-29 07:13 AM w1ngYaN!`
=第19集=

亨{呆}"{我要你.我吾可以比人搶有你.
               你第1眼就吸引左我.....}"

就我E個時候.
牙恩見到牙亨我道發呆.
於是淋住叫埋佢打波.

恩"xx亨!你打吾打牙?一齊牙!"

亨{笑番}"好牙."

3個人一齊打.
打打下.牙詠無啦啦出現.

詠"朗朗~一齊行牙.{你個foRM1同我爭.未死過牙?}"

就係金牙詠就拉左牙朗走.
剩下.
牙恩+牙亨.

亨"不如傾下計牙/"

恩"吾~{有dd吾開心.BEz.牙朗走左}"

亨"你有冇中2過人牙?"

恩"有卦?吾知算吾算."

亨"邊個?{好激動}"

恩"祕密!{好Q個樣}"

亨{冷靜中}"你覺得我點?"

恩"下?你?OK啦!當我係牙妹金~好錫我LO.冇啦"

亨{堅定}"我好中2你牙!"

恩"MI玩野{笑}"

亨{激動}"我真係好中2你嫁!"

恩{有D驚}"吾好玩啦!"

亨{觸住牙恩隻手}"我真係好中2你..你接受我牙"

恩{好驚}"你..放..開...我.隻手...."

亨{解住牙恩吾放}"我中2你."

恩"............{腦子空白}"

牙亨襯牙恩淋梗個振..
一下子KIsS過黎.
牙恩默默承受.{好吾願意.}
E個KIsS比好多人見到.
甚至....

2007-10-29 07:14 AM w1ngYaN!`
=第20集=

甚至....
牙朗都見到E幕.
佢係忽然間呆左.
有種吾知咩ga感覺.
只係好難受.好心酸.個心碎左金/

朗{呆}"{點解個心金痛.好似碎左金,
           牙恩同人地錫左...吾通我中2左佢?
           中2都冇用啦/佢都吾會要我//個心真係好痛. }"

牙恩好大力金推開牙亨+COM佢/

恩"你做咩牙{好彩吾係frisT KIss.}"

亨{笑}"........"

牙恩冇理佢.
好快金跑上classRooM.
個日之後/牙朗冇再搵牙恩/
因為牙朗吾想做第3者.
只係想牙恩幸福.
可惜/
愈避愈心痛.
牙恩+牙朗都係偷偷金望對方.
偷偷望.偷偷笑.偷偷喊.偷偷愛.
相戀都吾可以1111齊?
點解?\_____/"

=第21集=

練練下.
牙恩GA球技又好番啦xD"
仲叻左TIM>

e日.
我地A GRAde 同B schooL打友誼.
B,C Grade就襯熱鬧xD"{牙恩有份}
行入比賽場地期間.
牙兒吾小心"絞柴".
死啦.今日又係得5個人出席.
牙朗.牙池.牙飛.牙兒.牙嵐{A grade baket team ."女"}
依家/
牙兒扭親.出吾到場.
4個人點打牙=X="
所以唯有向b,c graDE搵人打啦.

教練"牙亨/你去啦."

亨"下?我驚...吾得,"

c grade人"{不如叫牙恩Na.睇佢點死!Xd}"

C GRadE人"叫牙恩啦!佢試過同a GRADE d人打!"

教練"係BO.牙恩你去!"

恩"下.我上次衰左BO.{ToP低頭}"

朗"你試過同我地打.出啦/{你一定要出}"

恩"下......"

池{拍牙恩肩頭}"比信心自己!xD{笑得好Q}"

恩{堅定}"吾吾!!!"

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*--*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

怡"咦!個個金似牙恩ga?" {牙恩小學classmate 打basket好叻'女'}

聰"係BO..吾係A grade咩?" {牙恩小學clasMATES'男'}

怡"係Lo."

聰"later落去問先!"

怡"吾吾!"

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

開波啦.
B SKHooL D人好狼.

=第21集=

開波啦.
B SChooL D人好狼.
搶來搶去/
好彩牙恩佢地好合拍.
起碼牙恩傳得好左好多.
"拍...拍....{聲}...."
個波不停地移動.牙恩忽然搶左+射/
總共2球!{上半場}

牙恩{支力}"YE-Ah!{向牙朗拍手.}"

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

怡"但係...牙恩打波冇金勁{佢1直衰過我}"

聰"下?吾明?"

怡"我地打班際.佢1球都吾入!"

聰"可能今時吾同往日尼/"

怡{咬牙關}"{佢比我史.冇可能叻過我><}"

16比13上半場完.
"Sea Car Gain School{牙恩SCHooL}IS THE BEST!"
牙恩真係好開心.
向e個時候.有人拍牙恩肩頭,

怡"你FOrM幾牙?"

恩"{牙怡+牙聰?玩下佢先}你係...."

怡"{死!佢吾識我地?}B SchooL調查JA/"

恩"O....我FOrM...."

朗"喂!{拍牙恩}比賽啦!"

恩{吾好意思}"我遲D同你講牙."

怡"佢好似吾就我地BO= ="

聰"會吾會扮牙?"

怡"我話吾會JA{佢打BASKET邊有金勁[咬牙關+嫉妒]}"

{傳!}
牙恩佢地都好合拍/
牙恩見到1m個樹有人搶佢個波.
SO.
射波....岩岩好!入到!

恩"YEAH!!!!!!!!!!!!"

B+C GRADE{打氣}"Sea Car Gain School! Sea Car Gain School!"

打氣聲又出現.
個個都好緊張.
剩番1MINS.
24比22.吾可以比B SCHooL入嫁.
牙朗吾理一此射.入!
25比22完場!
牙恩佢地WIN左!!!!

佢地好興奮金{籃}埋1齊.
牙恩同牙朗同牙池1齊{籃}!
應該有牙池向道吾會比人吾會BA?
吾係...

"{............你同佢{籃}就冇問題...我就吾得...=x=}"

邊個?牙亨?吾係{佢去左TOLIET}
係牙詠.

詠{啤牙恩}"{你個FOrM1同我爭?我要你死!!!!!!!!!!!!!!!}"

2007-10-29 07:15 AM w1ngYaN!`
=第23集=

頒獎GA時候/
個個都露出笑容.
個個都好開心.
對A GRADe里講,E個都吾算咩獎/
BUTt=]
對牙恩里講就係無上喜悅.

池{女籃隊長身份講野}"我地好開心.我想講.
                               如果e場比賽冇左佢.   
                               我地1定WIN吾到!
                               佢雖然吾係A GRAde.
                               又吾係JOIN過好多比賽.
                               BUT.佢金日已新手身份入到3球.
                               佢就係我身邊GA 牙恩!
                               佢金年forM1咋.都好勁!{笑}"

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

怡"下`牙恩WO`"

聰"真係佢牙.佢好勁牙!"

怡"係............{吾會嫁!佢吾會比我叻!}

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

牙怡+牙聰"{拍恩}你好勁牙!"

恩"嘻~"

怡"我淋你都可以同我鬥下GA"

恩"嘻~{開心到瘋左.}"

到左第2日.
FORm1-7 GE班際籃球完滿結束啦.
係時候擇e個最佳隊員!
每form1個!

因為牙恩之前GA C GEAde友誼衰左.
琴日場比賽又冇人知佢有份出.
所以
冇人投佢.

今次WIN左GA,...可以去ENGLAND學BASKEr{1個禮拜}
所以
牙恩好希望WIN道...........
BUT...........
冇人投佢.點算?

2007-10-29 07:16 AM w1ngYaN!`
=第24集=

結果`牙恩因為冇人投佢ga關係`
落選=]
而牙朗就入圍.

朗"恩~你入吾入到牙?"

恩{強忍笑容}"入吾到牙`>3<"

朗{細聲}"你入吾到??....T,T"

恩"咩話?= ="

朗"我都入吾到牙xD {其實我入到嫁><}"

恩"金岩?= ="

朗"係牙`xD"

恩"真ga?"

朗{笑}"係牙`老婆x]"

恩{嚇親+面紅}"咩老婆牙?"

朗"係老婆婆!X] {我叫錯左tim= =}"

恩"咩話!!你叫我老婆婆`你仲大過我嫁BO= ={打牙朗}"

朗"好痛牙@~@"

恩"吾玩啦`我知你入到嫁.{少少吾開心}"

朗".......係........."

恩"你幾時走牙?我送你牙,"

朗"今個星期日,"

恩{忍笑}"xD[開始眼濕]"

朗"你喊牙?><"

恩"吾係...眼訓咋x]"

牙恩走左.
佢吾想比牙朗見到佢喊個樣.
佢喊吾係因為去吾到ENGLAND.
而係吾捨得牙朗.

朗"{老婆```><總希望有1天你能叫我老公><}"

2007-10-29 07:16 AM w1ngYaN!`
=第25集=

牙恩走左`
牙朗就追住牙恩.
佢吾可以再將自己GA心情隱藏,
佢愛牙恩係事實,
冇得改變=]
中意1個人就應該要坦白`
如果講吾出[愛]依D字`
金就會係失敗,
所以牙朗決定........

朗[XX恩!....我有野同你講`]

恩{拎轉面}[嗯.]

雖然身邊來來回回GA人有好多.
但係吾講e個字`就冇得1齊

朗{下定決心}[XX恩...我中2你啦!]

恩{面紅}[下.......]

聽到GA同學仔有好多`
有D向道笑,,有D向道為E段愛情打氣`

同學A[校草表白牙><]

同學B[好浪漫牙^,^]

同學們都傳神貫注`
好期待會發生咩事.

朗[你做我個女朋友牙`我比我GA初戀你><]

牙恩嚇親`
佢咩野都吾理金走左`
佢真係嚇親`佢估到佢中2GA人都中2佢.
甚至估吾到....牙朗會同佢表白`

可惜e段愛GA第3-4者就傷得好慘`
牙亨聽到e件事之後`
係呆左=]

亨{淋}[其實只要牙恩得到幸福就得GA啦
          {喊}不過我真係好中2佢..><
           點解我會中2你?認定沒有幸福...
           仲將(愛)放入我地之中><
           點解要我睇到E1幕?令我金痛?
           我GE心好似就快裂開啦.....
           從此之後,,凝望你們,如何密.
           我只能默默的祝福.靜靜金樣喊....]

吾好再講牙亨啦`
話說牙恩跑走左.....
牙朗於是跟住跑`佢終於追到牙恩啦

朗[你做咩走?你吾中2我牙?.......]

牙恩1拎頭....佢.....

2007-10-29 07:17 AM w1ngYaN!`
=26集=

牙恩扮轉頭`佢個樣...吾試點講`
有開心又吾問心金`

恩[我...]

朗[你係MI吾中2我?]

恩[我都E家都吾知係MI中2你```]

朗[......]

恩[比D時間我考慮....]

朗[幾耐牙?{激動}]

恩[不如金啦...你向聽日吾好出現我我眼前...
    睇下我冇左你會點....睇下自己係MI真係
    中2你...]

朗[吾吾....]

`第2日`

牙恩同牙芯1齊番學`
牙恩根本吾相信牙朗真係會避佢`
佢覺得朗就算避`
都1定會見到.

`集隊`

牙恩望去牙朗個班`
牙朗真係冇出現`

恩[{點解?佢真係吾出現....}]