YK Forum » 短文小說 » ♣!`日日等候他`♠=] 就差一步,,永遠也捉不到'{ch40},大結局*\/*'

2007-10-28 04:12 PM ●siu_y_an§
♣!`日日等候他`♠=] 就差一步,,永遠也捉不到'{ch40},大結局*\/*'

女主角:
黃千優{ah優}
靚-v-串,,有$*本來中2俊``之後..

梅嘉靈{牙Ling}
平凡)__("吾係好有$,,優既fd`中2健

林願琪{ki}
靚-3-串,,有$*優既知己!ICQ識

男主角:
黃天朗{ah朗}
型,,超串*中2靈`後來..

謝家俊[ah俊]
型`吾串,,吾打得/__\`有$,,健牙哥

謝家健{ah健}
型,串,打得*v*有$,,俊細佬

配角:
梅嘉惠{ah惠}
姣婆,,靈後母個女-/\-"正識點人做野!!

葉永初{ah初}
中2優,,優幼稚園同學

2007-10-28 04:13 PM ●siu_y_an§
ch1 ch1`

鈴鈴鈴鈴,,

ah優:邊個咁q早牙!!{超吾据}

ah靈:下,,就遲到啦,,陣間ok等啦*

ah優:不如地鐵站等-/\-"

ah靈:好的

搭地鐵個陣~
...................
ah優:好迫牙,,ah靈快d過黎坐!!{係甘推人}

ah靈:吾好甘啦!!{吾好2思}

坐低之後,,突然有人訓左係ah優度,,

ah優:-3-"{點算呢!}

跟住個男仔醒左*

x:笑住講sor-v-{跟住落左車}

ah優:好開心{傻笑}

當ah優落車時,,有條友撞到佢!!`

ah優:心諗{點解今日甘怪}"

佢細心睇原來係頭先訓係度個o個= ="

到學校~
..................
ah優:ah靈,,睇下分班先"

ah靈:3a牙,,勁班喎!!我地同班牙-,-"

ah優:我地上課室啦!`

上到去~
.................
見到D同學吾同曬,,

入到去坐低左=,="

之後有人跑左入黎*

MISS話個2個係插班生喎..]

叫佢地自我介紹

跟住班女狂甘嘩,,無奈= ="

ah優:咪係頭先撞到我個O個

ah靈:佢地叫謝家俊and謝家健{幾好喎-v-}

ah優:點解有2個既..

ah靈:孖生咪2個囉,,死蠢{打ah優個頭}

ah優:心諗{今日邊個撞我}

miss話調位喎,,

優同俊坐,,靈同健坐,,其他同學吾講"

小息~

有人搵ah靈!??

係邊個呢!!
下集講,,-3-"
睇完要回牙*

2007-10-28 04:13 PM ●siu_y_an§
CH2

加人`余詠文:正1擦鞋婆

小息~
x:梅嘉靈,,你同我出黎!!

ah靈:咩事牙.,家姐!?

ah惠:我今日遲D番,,你好同我做家務*吾係你就知死!!`

ah靈:得啦{好吾据-/\-}

跟住有個人經過,,惠就收聲走左!!

ah靈:哦{原來家姐見到朗`}

上堂~
ah優:其實你係咪琴日撞我個條友{嬲緊,,問俊}

ah俊:吾係牙-3-"我...只係訓緊你度個個[面紅]

ah優:哦,,你訓左咁耐*點計先!!

ah俊:唉>3<"我..請你食飯啦{無奈= ="}

ah優:哈哈^^{呃左餐飯!!}

另1邊~
ah健:靚女,,做咩吾講野牙??!{想溝人}

ah靈:都唔知講咩好-/\-"

ah健:不如陣間1齊食飯啦!!

ah靈:甘同牙優佢地1齊食啦-\/-"{笑}

ah健:甘好啦{想2個食咋!!}

講講下,,miss罵人>,<"

miss:你地嘈夠未牙*{大聲罵人}

ah文:miss講得好岩,,你地吾好傾計啦!!{扮曬野}

ah健:你嘈夠未牙八婆,,@%%^&*u*@{講緊粗口}

ah文:我都係講事實咋!!{扮喊}

miss:你地學下文啦,,xx健小息落黎搵我

ah健:頂{吾据文同miss}

小息~
.................
miss:你抄校規50次

ah健:好牙!!{好爽快}

放午飯~
................
佢地去大家樂食,,優見到1個人

ah優:甘熟口面既!!{係甘諗}

優坐低左之後就係甘望住人-___-"

佢係邊個呢!!

2007-10-28 04:14 PM ●siu_y_an§
CH3

ah俊佢地買先野食~
....................

ah優1路諗1路食,,跟住倒瀉野.-/\-"

佢望過去,,記番起佢係ah初

ah優:吾開心{見到初隔離有條女}

佢記番住幼稚園既野

ah初:優,,我第時要娶你做老婆

ah優:好牙{好天真甘講}

ah俊:ah優,,走啦!!

ah優:我去廁所{想喊}

跟住ah初見到又去

ah初:優,吾好走住{跑過去講}

ah優:心諗,,吾通佢記得我{望住ah初}

ah初:俾你電話我*

ah優:6xxxxxxx

快d番去陪你條女啦!!

ah初:佢係我個妹牙{扮嬲}

ah優:下,,你個妹{都未聽過你有妹}

ah初:今晚打俾你牙!!{之後走左}

On icq~

ah優:琪,,我吾知點算牙{講曬d野俾琪知}

ah琪:依家都幾好牙!!

ah琪:我聽日轉去xx中學,,不如你帶我去牙!!

ah優:咪我個間,,甘你咩班牙*

ah琪:3a牙

ah優:同班喎

跟住佢地傾左好耐,,之後off

夜晚~

電話響{鈴鈴鈴鈴}

ah初:優,,其實我...

sor牙,,今次要考試所以遲左po

2007-10-28 04:14 PM ●siu_y_an§
ch4

ah初:可吾可以俾我照顧你??{溫柔}

ah優:好啦{諗左1陣}

跟住切左線~
...............................
第2日,,朗黎搵優

女仔A:校草搵優牙!!

女仔B:佢邊有資格要人搵佢><"

女仔C:甘咪係囉{跟住係度嘈}

之後朗拉走優,,點知俾俊見到~

ah朗:優,,其實你係我個妹-_-"

你細個陣牙媽放左你係保良局,,sor

ah優:我由細個就俾人蝦,,話冇牙媽{喊}

俊聽到曬,,佢好心痛-/\-"

ah俊:[諗:好想去安慰優]

跟住ah優跑左落去~

佢狂甘喊,,喊左好多堂

之後佢就早退,,佢冇返到屋企

係街度行黎行去*

行行下ah優俾車撞到~

有人抱左ah優去e院*

ah優醒左,,

佢見到個吾識既人{有d驚= ='}

x:你頭先俾車撞到,,有冇事牙

ah優:冇事啦,,你可吾可是講俾我聽我係邊個!??

x:你叫黃千優,,我叫ah源

跟住ah源叫左e生黎~

e生話ah優失左憶

ah源:你今晚住我屋企

去到ah源既屋企~

ah優:嘩,,甘大既!!

ah源:你訓尼度,,聽日我同你1齊番學

之後ah優入左房,,

佢開左電話,,見到好多陌生既名

佢睇左好多短信

初:點解今日見吾到你

初:聽人講你早退,,有冇事牙

初:返到屋企打俾我

初:甘耐都吾打黎,,你有冇事

電話響~

ah初:優,,你有冇事牙

ah優:你係邊個牙!!

跟住點呢,,下次講?!!

2007-10-28 04:15 PM ●siu_y_an§
ch5

上集講到ah優失左憶,,

電話響~

ah初:優,,你有冇事牙???

ah優:你係邊個牙!!!
............................

ah優失憶之後,,正係記得細個d野~

ah初:我咪ah初囉,,你吾記得我嗎!??{好關心}

ah優:哦,,你係初.!!搵我咩事牙{吾記得左佢地1齊左}

傾左陣,,跟住ah優訓著左

ah源諗住睇下優有冇訓,,

佢見到ah優訓左,,

于是就偷睇ah優個電話><"

佢睇到有個叫ah初既人狂sell短信俾ah優

于是佢刪左ah初個電話{好黑心= ="}

過左1日~要番學

ah源就送ah優番學{拖住ah優番}

點知俾ah俊見到,,{好吾開心}

跟住拉住佢細佬走左-_-"

上課室~

miss話有2個新同學,,2個都係男

跟住班女狂甘叫

之後miss就叫佢2個入黎

原來佢就係ah初同ah源

ah源睥住ah初{好吾据甘)__("}

miss叫ah初同ah優坐,,ah源同ah靈坐

ah俊就同ah健坐

ah俊同ah源都吾開心

ah源決定同ah初公平競爭

到左lunch,,

ah俊,,初,,源都想同ah優食飯

于是ah優就叫3個陪佢食,,仲叫左ah靈同ah琪去

去到大快活~

佢地又搶住問ah優食咩

跟住ah靈同ah琪拉左ah優出去買野食

ah源就罵ah初,,

ah源:你吾好溝ah優牙,,吾係fd都冇得做

ah初:下,,你冇野牙!!!ah優原本係我嫁
{之後佢地就互打}

ah俊:你地吾好打啦{拉開佢地}

跟住ah優就返左黎

佢見到佢地2個打架,,就跑走左

之後佢地就停左手,,去左搵ah優

原來ah優坐左係學校隔離個公園度

有個人捉走左ah優

ah俊佢地搵左超耐都搵吾到,,

于是決定報警

之後點呢!!!
下集講,,,
太耐冇po,,所以今次長d啦!!

2007-10-28 04:15 PM ●siu_y_an§
ch6 ah源:黑社會大佬個仔,,打得,,串,,中2優..之後,,,,

上次講到ah優俾人捉左~

原來佢俾d飛仔捉左,,

d飛仔見ah優甘靚,,咪諗住送俾大佬

點知d飛仔送條女俾ah源

ah源見到個陣到嚇左1跳

跟住ah源就送左ah優返自己屋企,,

因為ah優吾記得左自己住邊??

過左1日~

ah優醒左跟住就大叫-/\-''

ah源俾佢嘈醒左-3-'

跟住ah源就去睇ah優

ah優就攬住ah源喊)__("

之後佢地2個都請左病假,,

係學校~

ah俊{心諗}慘啦,,有甘多情敵*

ah優1定吾會中2我啦!!

ah優點解吾番學牙><"

另1面~

ah惠諗住同朗表白,,

點知ah朗冇理到佢,,仲走左

跟住d人狂甘笑ah惠

之後ah惠跑走左

而ah靈佢地好擔心ah優,,

于是打電話俾ah優

ah靈:ah優,,你冇事牙嗎??做咩成日吾番學

ah優:下,,請問你係邊個!!!

ah靈:我咪ah靈囉,,優你點牙??

跟住佢地傾左好耐,,仲fd過之前添

ah琪生日~

跟住ah靈就約健佢地and牙優

ah琪見到ah優就即刻同佢傾計

ah優就同佢傾左好耐

叮噹,,

跟住ah優走去開門..

點知原來係ah俊黎左~

佢又吾知講咩好,,

跟住就入番去同ah琪傾計

ah俊見到好吾開心

不過佢諗{中2人吾1定要擁有},,

於是佢決定只好睇住心愛既人開心

跟住佢地玩左/傾左好耐先走!!!!

ah俊就送ah優番屋企

CH7
1路上佢地都冇出聲,,

當ah俊問佢係咪同ah源1齊個陣,,

ah優好似有d心痛><"

ah優{我冇牙!!}

跟住大家又冇出聲,,

行左1陣,,

AH優跑走左..

佢{里}係12角個度喊

而AH俊就打俾AH源,,

AH俊{喂,,AH優吾見左牙}

AH源{你有冇搞錯牙??}

之後佢地四圍搵ah優,,

ah優去左邊-v-"

咪去左ah靈屋企囉!!

靈的家~

ah靈{你做咩喊牙,,係咪有人蝦你??}

ah優{冇牙..我好似中2俊..又中2初..又中2源}

ah優{我係咪好花心牙??}

ah靈{下,,甘多個}{心諗:好彩冇牙健份姐}

ah優{我番學都吾知點面對佢地*}

ah靈{不如你吾好番學}

ah靈{隔1排先番睇下佢地有冇溝女}

ah靈{甘咪知邊個對你真心囉}

ah優{都好既}

隔左1日~

ah靈就去左番學,,

ah源佢地就問ah靈有冇見過ah優

ah靈就話冇啦...跟住就去左搵牙健

係街度~

ah優漫無目的甘行,,

點知俾佢撞到ah初*

ah初{去吾去遊樂場玩牙,,吾想番學牙}

ah優{甘好啦}

于是ah初就同佢去左遊樂場

佢地就玩左好多game啦..

個陣都差吾多8.9點啦

佢地{正}低摩天輪未玩,,

于是就上去坐啦!!!

隨住摩天輪上升,,,

佢地既心跳都跳得好快!!

到左最高既時候,,

ah初竟然{石}左ah優-\/-"

ah優好驚甘縮開左{面紅}

忽然摩天輪停左*

2007-10-28 04:16 PM ●siu_y_an§
ch8
大家都吾知講咩好,,

跟住ah初就開口講野先!!

ah初{聽人講話如果摩天輪升到最高個陣,,
        (石)左自己中2既人,,
         佢地會好幸福甘1齊}
ah初:{甘優你願吾願意做我gf牙}

ah優{好啦}

ah初{嘩,,咪你答得甘快嫁}

ah優{甘吾做啦}

ah初{吾好啦..老婆仔}

ah優{俾你叫到老曬}{嘟嘴}

ah初{吾好嬲啦}

跟住佢地就打情罵俏,,完全吾記得左摩天輪停左

到左早上~

d維修人員見到佢地攬住訓,,

又吾忍心嘈醒佢地...

但係都嘈醒左佢地!!

ah優醒左之後覺得吾好意思><"

跟住ah初就話去ah優屋企,,

之後就番學!!

1番學就見到ah源,,

ah源見到佢地拖住手)___("

超吾開心喎-/\-

點知佢又見到ah健同ah靈拖住手喎!!

見到甘多人有拖拍,,自己就冇{超吾開心=3="}

跑走左~

個陣撞到ah琪喎,,

{其實ah琪中2 ah源,,只係佢知ah源心入面冇佢,,所以冇講!!}

個陣ah琪個心跳得好快,,

ah源就扶住佢問佢有冇事??

ah琪就話冇事,,

跟住ah源就問佢得吾得閒,,出黎飲杯野!!

ah琪就跟左佢去飲野!!

ah源講左好多野ah琪聽,,

之後佢就飲醉左-/\-''

ah琪就送佢返屋企,,

ah源家~

點知ah源當左ah琪係ah優,,

仲同ah琪做左添...

早上啦~

ah源見到自己冇著衫,,ah琪訓係自己隔離
佢覺得好內疚!!

過左1陣ah琪都起左身啦!!

ah源{點解你琴日吾走,,仲同我......}

ah琪{其實琴日你係甘叫ah優個名,,
       仲同我.......但係我冇怪你嫁!!
       因為我好中2你}

ah琪{心諗:死啦..表左白添}

ah源:我會負責任嫁,,做我條女牙!!

ah琪:好的{心諗:就算做水泡都吾緊要啦}

ah源:{心諗:我會吾會當佢係水泡}

之後佢地就拖住手返左學啦........

2007-10-28 04:17 PM ●siu_y_an§
h9 CH9
自從上次件事,,

ah源就對ah琪好好*

今日番學個陣~

ah朗去左搵ah優,,

佢吾知ah優失左憶><"

ah朗{優,,牙媽有病!!你去睇下佢啦}

ah優{你邊個牙,,我都吾識你}[想走佬]

ah朗{下..我咪你牙哥囉!!}

ah優{我係孤兒..邊有親人牙}

ah優{你吾好係度認親認戚喎??}[嬲緊]

跟住ah優就跑走左...

原來1切都俾ah惠聽到!!

于是ah惠就諗計,,佢1定要得到ah朗{心諗}

佢就利用ah俊,,因為ah俊單純呢!!

lunch~

佢地出去食野,,

ah惠就係ah俊杯野度落野!!

跟住洗開曬ah優佢地*

佢見ah俊暈暈地,,

佢就同ah俊番屋企,,

之後就扮同人做完野!!{勁cheap}

當ah俊醒左,,

佢見到ah惠係隔離><"

佢就問ah惠做咩係度-/\-"

ah俊{你點解係度既??}

ah惠{你頭先吾舒服..我送你番黎!!}

ah惠{之後你...}[扮喊]

ah俊{對吾住牙><"}

ah惠{講d野俾你聽牙??}

ah俊{哦,,你著番衫先講啦*}[另轉面]

ah惠{ah優佢1腳踏2船牙!!}

ah惠{佢同佢初ah朗1齊}[攬住俊]

ah俊{吾好喊啦..我會負責任嫁!!}

ah俊聽到好憎ah優

講完之後ah惠就走左~

佢1出門口就偷笑,,

ah惠{估吾到有d甘蠢既人}[心諗]

另1邊~

ah優諗緊頭先ah朗同佢講既野,,

個陣有嫁車黎緊...

佢見到嫁車就撞落個細佬仔度*

于是佢就拉住個細佬,,

係個陣,,佢諗番之前d野!!

跟住d眼淚就係甘流,,

個陣ah朗黎緊*

于是ah優就攬住佢..大叫{哥}

ah朗{優..你肯認番我啦!!}

ah優{嗯}[up頭]

跟住ah朗就帶ah優搵佢牙媽,,

e院~

ah優見到個女人,,

佢覺得個女人有種好熟識既感覺*

跟住ah朗就叫個o個女人做牙媽!!

女人{你就係ah優??}

之後ah優會吾會認尼個牙媽呢??
下次講!!

2007-10-28 04:17 PM ●siu_y_an§
ch10

ah優{你就係我牙媽??}
女人{女,,你可吾可以係叫聲我牙媽!!}
ah優{媽}[諗左陣..都係叫左]
優媽[乖女]{摸ah優個頭}
ah{媽..媽..}[喊住甘大聲叫]
ah朗都係度喊!!!{因為太感動啦}
優媽{甘多年既心結解左啦!!*}
ah朗{媽..甘你安心做手術啦-\/-"}
優媽{甘好啦!!}{笑住甘講}
跟住佢地就傾左好耐,,ah優亦第1次感受到家庭溫暖
終於到左聽日啦!!!
D護士推左優媽入手術室之前,,ah優係甘拉住優媽隻手
ah優{媽..你吾會有事既}[喊緊]
ah朗{媽..}
跟住優媽入左手術室..
過左好耐~
佢地都好心急
手術室個燈熄左,,
ah優佢地即刻衝去個醫生度*
e生{對吾住..我地盡左力啦!!}
ah優{甘姐係咩意思}[拉住個e生]
ah朗{牙媽走左啦}..
跟住攬住ah優喊!!!
之前ah朗去左ah優屋企..
幫ah優汁野搬屋!!!
到左ah朗屋企~
ah優入左屋就係甘喊!!!
個陣甘岩ah初打黎..
ah初聽到ah優喊..就問佢咩事,,
之後ah優講曬俾ah初聽..
ah優{吾好講俾人聽牙}[喊住講]
ah初{知啦..傻妹-3-吾好喊啦}
ah初{你落黎公園牙..我等你}
ah優{甘你等1陣牙!!!}
公園~
ah初{你食吾食雪糕牙?}[問ah優]
ah優{吾啦!!}
ah初{你喊左甘耐..食甜野開心D嫁!!食啦}
ah優{甘牙..好啦}
之後ah初就跑左去對面馬路買雪糕...
過左1陣,,,1架貨車撞落ah初度
ah優見到即刻衝埋去!!!
佢見到ah初訓左係地下..好多血牙!!!

CH11

ah初{優..雪糕牙}[遞起D雪糕]
ah優{我吾要雪糕..我只係要你}[喊..]
ah初{我有你..點會甘快死}[就暈啦]
ah優{吾好訓牙..你要守承諾牙...你話過要照顧我嫁}
係e院~
e生由手術室出黎..
e生{對吾住..我地盡左力啦}
ah優{你地個個e生除左尼句..仲有邊句嫁..
你還番ah初俾我牙..衰人}[打個e生]{係甘喊}
之後ah靈佢地黎左~
ah靈{優..我知你好大打擊!!你盡情喊啦}
ah俊見到ah優甘..佢根本憎吾落ah優..佢其實都吾係幾相信ah惠講既野
自此之後~
ah優就傻左..成日自言自語言!!!
ah俊好擔心,,于是就日日探ah優*
過左好耐..都冇咩進展??
ah優其實知道ah俊關心佢..
但佢並吾想接受ah初死左尼個事實!!!
有1日,,佢發夢~
係夢入面佢見到ah初,,
ah初{優..我要走啦,,吾好為我傷心..我會心痛嫁-/\-"}
ah初{就算傷心..最多3個月好啦!!}
ah優{初..我吾要你走牙!!}[喊緊]
ah初{對吾住..我吾想嫁}[喊]
ah優{你應承過我既野吾記得左啦!!}
ah初{我記得..但係我吾可以幫你實現尼個承諾}
ah優[喊]
ah初{應承我..你要好好做人牙!!!吾好再為我傷心}之後ah優就夢醒左~
佢決定要好好做人..吾要令ah初係下面都擔心
隔左1日~
ah優番左學,,佢見到ah初個位空左...喊左出黎
ah靈{優..吾好喊啦!!!}
ah優{係既..我吾會再喊}[諗起ah初講既野]
到左小息~
ah惠{上次好吾好玩尼}[同ah優講]
ah優{ah初死左係你做既}[想喊]
ah惠{係牙,,甘又點牙???}
ah優{點解你要甘做牙*}
ah惠{係你搶走ah朗先..你不仁我不義}
ah優聽完之後跑走左*
個陣ah俊甘岩經過..聽到曬..完來自己1路誤會ah優
係班房~
ah優[諗:我1定要幫ah初報仇]

p.s:ah惠吾知ah朗同ah優係兄妹!!!

==============================

2007-10-28 04:18 PM ●siu_y_an§
ch12 ch12

上集講到ah初死左,,
ah優知係ah惠做既,,會吾會報仇呢???
睇下啦....

琪:優個fd..源係佢bf{好多集冇出,,出番先}

ah優個心好亂,,于是搵左ah靈同ah琪商量!!!

ah靈同ah琪就去ah優屋企,,

{叮噹,,叮噹}ah優去左開門,,之後

ah靈{我真係估吾到家姐會甘做???}[無奈= ="]

ah琪{不如我地同佢講清楚!!!}[好認真甘講]

ah靈{我家姐吾係善男信女,,你同佢講哂氣-/\-"}

ah琪{但係佢會誤會落去,,吾知會做出d咩!!}

ah優{甘點牙???}

ah靈{不如甘甘甘啦!!!}

ah優{甘好似吾係幾好牙><"}

ah靈{吾緊要啦!!}

ah琪{但係佢係你家姐???}

ah優{甘咪係囉!!}

甘就聽日實行計劃a啦!!

究竟咩計劃呢????

2007-10-28 04:18 PM ●siu_y_an§
ch13 ch13
上集講到佢地要對付惠,,
究竟用咩方法呢!!!!

等ah朗番到屋企,,

ah優就同ah朗傾秘密啦!!!

過左1日啦,,又要番學啦,,

係學校~

ah朗宣佈追ah惠既事係人都知!!![原本計劃a係甘]

當ah惠番學個陣..人人都指指點點,,

ah惠[諗:究竟咩事發生??]

番到去班房,,個個都講佢,,

女a:{唉,,估吾到校草會中意你}[對ah惠講]

女b:{甘咪係囉,,}[有冇搞錯牙]

ah惠聽到之後好開心,,係度偷笑

到左放學~

ah朗企係校門,,佢令住紮花

佢1見到ah惠就即刻行埋去,,

ah惠見到好開心!!!

ah朗{送俾你牙!!!}[笑]

ah惠{多謝}[up低個頭]

ah朗{做我女朋友牙人!!}[笑容超迷人]

ah惠{嗯..好啦}

ah優佢地係隔離見到哂!!

ah靈{佢中左計啦!!}

ah琪{甘進行計劃b啦}

究竟計劃b又係咩呢!!!
下集講啦><"

ch14 ch14
哈哈"上集講到計劃b,,係咩呢??

過左1個星期,,ah惠佢每日都過得好開心
ah朗每日都陪住ah惠,,
仲同佢去吾同地方...
佢好似有d中意ah惠*
但係佢諗住應承左ah優既野..
真係進退兩難!!!

到左星期一啦~

ah朗1放學就走去搵ah惠,,

ah朗{不如我地分手啦}[同惠講]

ah惠{吾好啦}[喊]

ah朗{我地根本吾合襯}[忍痛甘講]

ah惠{但係我覺得同你1齊每日都好開心,,
     我感覺到你都好好開心}[喊]
ah朗[冇出聲]

ah惠{點解你要甘對我}[跑走左]

之後ah朗呆左甘企左好耐,,

點知落大雨...于是佢淋到成身濕曬

另1邊,,

ah惠{落甘大雨既*}

ah惠[諗:吾同連個天都覺得我可憐!!!]{喊}

ah惠會點呢!!!!
下集講???

ch15 ch15
到左另1日,,

當ah惠番到學校...

d人又係度指指點點,,

原來佢地分手件事全校都知道!!!

ah惠覺得好冇面-/\-"

上到班房~

女a{都話左佢地}[偷笑]

女b{甘咪係囉}[好串甘講]

女c{有人想做天鵝喎,,都吾睇下自己}

之後全班係度偷笑,,

其實ah優佢地係門口睇到哂!!!

尼幾日放學~

ah優返到屋企,,

佢都見到ah朗好吾開心..

佢見到好心痛!!!

于是到左番學,,

ah優走左去搵ah惠..

究竟ah優同ah惠講咩????
下次講啦!!!

2007-10-28 04:19 PM ●siu_y_an§
ch16 ch16

當ah優去到ah惠班房,,佢就叫左ah惠出黎,,

ah優見到ah惠成個人落哂形,,佢都吾忍心

于是ah優決定吾呃佢,,,

ah優{惠..其實係我叫牙哥甘做??}

ah惠{點解他要甘做牙><"}[黑面]

ah優{甘你問心牙!!!}[對住佢講]

ah惠{就係因為我整死左你男朋友-_-}[好激動]

ah優{係,,就係為左報復你!!}

ah惠{甘你得左啦}

ah優{但係有d野我想同你講= ="}

ah惠[冇出聲]

ah優{牙哥好吾開心..成日係間房度,,又吾食野}

ah惠{甘關我咩事牙!!!}

ah優{我覺得佢好似在意你*}

ah惠{你d大話我吾會再信}[大聲講]

ah優{你吾信咪算囉}

ah惠{你走牙,,我吾想見到你!!!}

究竟之後點尼??會吾會1齊番尼><"
下次講啦

2007-10-28 04:19 PM ●siu_y_an§
ch17 隔左1日,,

ah優{哥..我吾想見到你吾開心}

ah朗[冇出聲]

ah優{我知道..你心裹面有1個人}

ah朗[冇出聲]

ah優{我吾希望你後悔}

ah朗{嗯..我諗我知點做}

ah優{甘就去做你想做既啦}

ah朗{優..多謝你}

之後牙朗跑左去ah惠屋企,,

ah朗禁門鐘,,ah靈開門

ah朗{請問ah惠係度嗎???}

ah靈{係度牙!!!}

ah惠{你仲黎做咩牙..我地分左啦><"}[喊]

ah朗{不如我地1齊番牙}

究竟佢地會吾會1齊呢!!!

ch18 ch18

ah惠{我吾會再信你}[喊]

ah朗{我知道你吾會甘易原諒我}

ah惠[冇出聲]

ah朗{我會用時間証明1切}

之後牙朗走左,,

ah朗決定係樓下等ah惠,,

過左1陣,,

ah靈{家姐..牙朗企左係樓下牙!!!}

ah惠{吾好理佢啦*}

到左夜晚,,

ah靈{落雨啦..家姐}

ah惠望出窗,,見到牙朗成身濕哂...仲企左係度

ah惠諗佢都係扮下野..之後去左訓覺,,

過左1日~

ah惠望出窗,,見吾到佢,,佢好失望

之後就換衫番學,,

跟住點尼,,下次講啦??

當ah惠落到去樓下,,佢見到...ah朗暈低左,,ah惠摸下佢個頭..好熱

ah惠{牙朗..牙朗..牙朗}

佢係甘叫牙朗都吾醒..之後牙惠就call白車,,
佢1直跟住去,,,拉住牙朗個手吾放"

當ah優趕到去e院,,佢即刻放低牙朗隻手走..

隔左1陣,,牙朗醒左

ah朗{優,,牙惠呢???}

ah優{佢走左牙!!!}

ah朗{甘頭先係咪你係甘叫我*}

ah優{吾係..係牙惠叫我黎}

ah朗{哦}

過左1日~

牙朗諗住放學去搵牙惠,,

牙朗為左快d過馬路,,沖左紅燈都吾知><"

吾知佢會點呢???

ch20 ch20

甘岩牙惠係隔離見到!!!

牙惠見到1架車就撞埋去,,于是衝過去拉住牙朗..

ah惠{好彩你冇事咋!!}

ah朗{吾該哂..你e家得吾得閒牙???}

ah惠{得掛*}

ah朗{我地搵個地方傾下牙??}

ah惠{好牙}[諗:吾知佢會講咩呢!!!]

于是佢地去左1間好有氣氛既餐廳,,

ah朗{你等我1陣}

ah惠[冇出聲]

ah朗企係餐廳中間..佢大聲叫

ah朗{今日我同我女朋友嘈..佢話要分手..
但係我知道佢對我未死心嫁..
我希望各位見証之下..
追番佢..e家佢就係現場..
希望佢聽到會應成我!!!}

ah惠{我聽到啦}[喊緊,,太感動]

ah朗{尼隻介指係我買嫁,,
上面刻住我地2個既名}[之後套左係惠既手度]

跟住成個餐廳d人拍哂手掌..

之後牙惠就同牙朗去左行沙灘...

之後又會點呢,,下集講

2007-10-28 04:20 PM ●siu_y_an§
ch21 係沙灘~

ah朗望住ah惠,,

ah惠{做咩係甘望住我}[玩緊隻介指]

ah朗{好多謝個天..今次失而復得..}[攬住ah惠]

ah惠[冇出聲]

ah朗{令到我知道我係中意你!!!}

ah惠{吾好講啦,,}[喊]

ah朗{不如我送你番屋企囉*尼度好熱牙}

ah惠{是但啦!!}

惠的家~

ah惠1枝箭衝走左,,

ah朗{做咩你行甘快??}[無奈= ="]

ah惠返左去,,

ah惠{返到去打俾我牙!!}[去朗講]

朗返到家就oN mSn"

ah惠add左ah朗,,

ah惠{喂喂,,你咩星座牙!!!}

ah朗{嗯..白羊牙*}

ah惠{你等等牙!!}

ah惠{幽默、風趣、性感,妳的確深深地為他所吸引,但別讓他猜透妳的心思,「欲擒故縱」是最好的對策。 }

ah朗{咩黎嫁??}

ah惠{咪我地個合襯度!!}

ah朗{下..甘高吾高牙??}

ah惠{ 兩情相悅指數:5   
      天長地久指數:4 }

ah朗{哈哈"幾高牙!!}

ah惠{係牙..開吾開心先!!}

ah朗{幾啦!!}

ah惠{睇到好開心添!!!}

ah朗{應成我1樣野,,同優做fd牙}

牙惠會吾會應成呢!!

2007-10-28 04:20 PM ●siu_y_an§
ch22 ah惠{點解喎,,你究竟同佢咩關係??}

ah朗{嗯..佢係我吾見左甘多年既妹!!!}

ah惠{但係我令到牙初死左..佢吾會同我做fd}

ah朗{傻豬..你有我牙嗎??我相信你地會做fd嫁!!}

ah惠{甘牙..}

ah朗{當俾面我應成我好冇牙???}

ah惠{甘好啦!!}

之後就牙惠就off左啦*

ah朗見到優就去ah優講,,

ah朗{優..你可吾可以原諒ah惠!!}

ah優[冇出聲]

ah朗{當俾面ah哥!!}

ah優{我試下啦..}

ah朗{多謝你牙...優}

到左聽日~

番到學,,牙優見到牙朗同牙惠番學!!

ah優見到ah惠對住佢笑,,覺得好奇怪

ah惠{hi}

ah優{hi}講完之後牙優走左

佢諗番起之前既事好吾開心!!

其實佢都好想原諒惠..但係佢做吾到*

到左放學,,牙優去左見牙初{墳場}

佢放左紮花係佢前面,,

ah優{夠竟我好吾好原諒佢!!}

突然有個影..究竟係邊個呢???

CH23 x:{係你牙!!!}

ah優:{嗯..你都黎左牙*}

x:{點解無端端黎??}

ah優:{俊,,甘點解你又黎既???}

ah俊:{不如我地出去傾牙-\/-"}

(原來個個係牙俊)

餐廳~

ah俊:{嗯..點解你逃學牙???}[對住優笑]

ah優:{嗯..其實件事係甘既...}[講哂既牙俊聽]

ah俊:{嗯..問心個句????你想吾想原諒佢}

ah優:{我想牙..但係係我害左牙初}[喊緊]

ah俊:{吾好甘啦!!!!我送你番屋企}

ah優:{好吧!!}

ah俊見到ah優甘都吾好受..佢好想保護ah優

家~

ah朗:{衰妹,,做咩吾番學牙??}

過左1陣,,

ah朗見到冇反應,,就入房,,見到牙優訓左,,之後就吾嘈佢..出左去

夢中~

ah優:{初,,吾好走牙!!}

ah初:{優,,你吾好甘啦...}

ah優:{對吾起,,我害成你甘!!}[喊緊]

ah初:{吾好自責啦..原諒牙惠啦!!..我吾會怪佢}

ah優:{你點知嫁??}

ah初:{嗯..冇野我吾知..我走啦!!!}

ah優:{初..初..吾好走牙}

之後牙優就醒左,,佢覺得1切都好真實甘,,
佢去左照鏡,,見到自己真係喊緊!!

佢決定左原諒牙惠,,下集點呢!!!

2007-10-28 04:21 PM ●siu_y_an§
ch24 今日,,,

ah俊決定今日同優示愛..

ah優亦決定左1件事..

當到左學校~

m!ss話調位喎,,

ah俊又再次同ah優坐,,

ah俊:優,,我有d野想同你講!!!

ah優:好吧*

ah俊:食飯個陣同你講!!

ah優:{點頭}

到左lunch啦~

ah俊拉左ah優去間高級餐廳度坐,,,

ah俊:優,,你可吾可以做我女朋友??

ah優:俊,,可吾可以俾我諗下*

ah俊:應成既就帶住尼個介指{俾左隻介指優}

ah優;嗯

ah俊:我等你答覆!!

之後ah優去左公園坐,,

ah惠行左行過黎~

ah惠:做咩吾番學牙,,

ah優:我吾想番牙..幫我請假..88

返到屋企~

ah優寫左好多封信,,

佢諗住去旅行..

佢去邊呢???下次講

2007-10-28 04:21 PM ●siu_y_an§
ch25 ch25,,

早上,,,牙朗搵吾到AH優

AH朗:[入左優間房見到有幾封信]

見到有封寫自己個名,,令左黎睇啦!!!

{哥,,
當你見到封信個陣,,
我已經上左飛機啦..
我好吾容易先見到你們!!
我都吾想走..但係尼掛發生左好多事,,
我想出去散下心牙..
我都吾知幾時番黎,,
你要好好照顧牙惠牙,,
佢真係好中意你嫁!!
吾好擔心我了"}

ah朗睇到喊左,,之後就跑左番學校"

佢即刻令哂d信俾ah靈佢地"

ah靈佢地打開黎睇"

{靈..琪'
你睇到封信個陣,,
我上左飛機啦!!
多謝你地2個係身邊陪我..
我地永衰都係好朋友,,
牙靈,牙琪"
牙源同牙健係好仔黎嫁,,
你地吾好放佢走牙"
我番黎要見到你地好似e家甘恩愛!!}

{健,,
牙靈係好女仔..
你咪蝦佢牙..
我飛番黎打你嫁!!}

{源,,
我要走啦,,
個陣好多謝你照顧我,,
你選擇左牙琪,,
就要好好照顧佢囉,,
你吾好對吾住佢牙,,
我打掛你呢!!!}

{惠,,
上次我知你冇心吧,,
雖然我好吾開心,,
但係我諗通左啦,,
你放心同牙哥1齊啦..
牙哥最中意食炒旦嫁,,
吾開心個陣煮俾佢食..
佢會開心番..記住啦..大嫂}

{俊,,
我上左飛機啦,,
我都吾知我會去邊度,,
我相信如果有緣,,
我地會係某個地方相見,,
不如我地約定牙,,
如果2個月內搵吾到我,,
吾好再搵我啦,,
如果搵到我..
個陣我就會俾個答覆你,,
我會帶住你俾我隻介指,,
你要相信月老牙!!!}

佢地睇完封信,,個個都吾知講咩..
d女仔喊哂!!!

2007-10-28 04:22 PM ●siu_y_an§
ch26 ch26

係尼幾個月入面,,ah俊去左好多地方!!
就係為左搵ah優,,而ah優亦都希望ah俊搵到佢!!
ah優相信佢地相愛,,只要有緣..1定見得番,,

她每次去吾同地方都會寫但去過邊度!!
ah優佢今次去左布拉格古堡,,
其實佢都吾知點解會去個度..

係個度,,佢睇左木偶圓舞曲..
佢好想ah俊係佢身邊陪佢睇..

而ah俊佢今次去左布拉格舊市政廳,,
也許心靈相通,,
其實佢地只尺天涯,,可惜卻沒有相見!!
大家在同1地方,,可能緣淺吧!!

過左好多個月,,佢地都冇見過對方,,
ah優今次去左日本,,因為成日聽人講日本好,,
但係就冇去過,,所以去下啦!!

而ah俊就去左韓國,,
ah俊見到有1對好令既公仔,,
係1男1女既..于是買左,,
佢希望有1日可以俾ah優,,

[然而,,尼日都吾知幾耐??

2007-10-28 04:22 PM ●siu_y_an§
ch27 軒:澳洲華僑1家既哥哥..姐係收留優既人
藍:軒個妹妹

幾個月又過去啦,,e家正底3個月..
佢地仲未相見,,
可能1輩子也不相見吧!!

1日1日甘過..ah優個病亦愈黎愈嚴重啦..
點解佢要走,,就係因為佢有病..
之前佢睇e生..e生話佢得2年命..
所以佢想係死之前完成所有願望..
其中1個就係環遊世界..

ah優知道自己都涯吾到幾耐,,
但係佢知道自己應承左ah俊,,
所以佢要撐落去,,

ah優去左澳洲,,
甘多個月來..
ah優寄住左係1家人既屋企..
個家人好好人..
係華僑黎嫁..
佢地得牙妹同牙哥..係孤兒黎嫁
佢地見ah優冇地方住..
就收留左佢..好好人嫁"
ah優講左自己既故事俾佢地聽
佢地都知道左ah優有病..

之後點尼??

ch28 ah軒中意左ah優..
但係佢知道吾可以甘做,,,
因為佢知ah優中意左ah俊..

ah軒{優..你要做1D吾好後悔既事牙!!!}

AH優{嗯,,但係..}

ah軒{我知..係承諾嗎??}

ah優{係..我要守諾言..尼d係最後應承既野}

ah軒[諗:我要令你做1輩子最幸福既人]

AH藍都好想哥哥同AH優1齊..
但佢都知道冇得勉強

另1邊~

ah俊已經搵左好多個地方,,
有時佢真係覺得心淡,,
但係當佢記番佢地既承諾,,
同以前開心既記憶..
佢就有信心去搵,,

佢覺得今次會搵到ah優,,
於是佢就憑感覺去..
佢是但上左1架飛機"
到落機個陣..佢先知黎左澳洲..

佢地會相遇嗎???

ch29 佢去左酒店放低野..就出左去行下D市集..

ah藍{優姐姐..你陪我行市集牙}

ah優{好牙..}

ah軒{優..你休息下啦..你身體吾好..乖啦!!}

ah優{我好耐未出過啦}[向軒撒嬌]

ah軒{甘好啦..快d番..藍你要睇住佢牙!!}

ah藍就左同ah優行市集啦!!

佢見到1個好令既公仔..
佢諗住去令個陣,,有人又申手去令

而ah俊佢行行下見到1個好令既公仔..
佢諗住申手去令黎睇下,,有人又想令..

於是佢地就望住對方..

究竟佢係邊個

頁: [1] 2