YK Forum » 電腦交流 » [母親的抉擇]千零蚊中階卡

2013-7-19 04:44 PM 蛇`毒男`變態
[母親的抉擇]千零蚊中階卡

話說我想砌新機(list就唔洗喇,我自己度得喇,遲少少post上黎等大家集思廣益俾下意見)

budget 6k 左右,咁都係用返千零蚊中階卡架喇,不過唔知揀GTX660定HD7850好

GTX660就貴HD7850大約一舊水到,效能就好少少,其實果一舊水值唔值?(但係又有人話A卡多啲優化)

睇過好多比較都仲係好迷茫...大家點睇? :em36:

p.s.啊BeN可唔可以打個折俾我?今日行過見到你果到有幾塊板貴過隔離正刀20蚊喎 :clown:

2013-7-19 04:48 PM x655565gf
回覆 #1 蛇`毒男`變態 的帖子

A卡優化多不多主要是看遊戲

還是那句話
N卡玩效能+打機 A卡玩畫質+色彩

GTX660>HD7850 -w-b

2013-7-19 04:58 PM 蛇`毒男`變態
[quote][b]原帖由 [i]x655565gf[/i] 於 2013-7-19 16:48 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=90494&page=1#pid973623][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
A卡優化多不多主要是看遊戲

還是那句話
N卡玩效能+打機 A卡玩畫質+色彩

GTX660>HD7850 -w-b [/quote]

多謝你嘅意見先

因為我想玩BF4,又據聞BF4會優化A卡所以心郁郁

唔記得左講個人黎講都係GTX660>HD7850

不過我掙扎緊好唔好俾多果一舊水...:em35:

2013-7-19 05:14 PM x655565gf
回覆 #3 蛇`毒男`變態 的帖子

如果你是看中A卡優化就不如不用7850

改用7970更好OAO?

如果N卡的話不開最高就GTX660Ti吧

2013-7-19 05:28 PM 蛇`毒男`變態
回覆 #4 x655565gf 的帖子

沒錢

有錢的話就不會有現在的煩惱了www

2013-7-19 06:22 PM x655565gf
回覆 #5 蛇`毒男`變態 的帖子

那就出660

開BF4中效 夠做.w.

:angel:

2013-7-19 06:46 PM keith_keith
講真個乜鬼A卡優化真係唔多掂.....

N卡一個display driver已經贏晒

2013-7-19 08:07 PM pka336
BF3 : 7870 XT > 660 > 7870 > 7850

2013-7-19 10:39 PM 52013146a26skps
660 要用3GB

用2GB版得1.5GB:em40::em40:

2013-7-19 10:48 PM 蛇`毒男`變態
多謝大家嘅意見先

都係決定買GTX660喇:em33:

2013-7-19 10:49 PM 啊BeN

同埋650

7790如果想平少少可以用番HIS 999有張 7790 2GB(好似係

650TI

MSI  $ 980
INNO3D $ 1099

2013-7-19 10:55 PM 52013146a26skps
回覆 #11 啊BeN 的帖子

7790功耗無得輸
不過又係得1GB版:em35:

650ti boost同7850有得鬥:em35:

2013-7-19 11:04 PM 啊BeN
回覆 #12 52013146a26skps 的帖子

2張650TI BO

跑分快過670:em32:

2013-7-19 11:35 PM hh36471288hk
回覆 #13 啊BeN 的帖子

比我1xxx~15xx↓ 我就出 650TiB (650Ti Boost) :em02: :em02: :em02: :em26:

2013-7-19 11:40 PM 蛇`毒男`變態
回覆 #11 啊BeN 的帖子

我又未至於窮成咁...:em35:

btw有咩平atx case推介?最好~$300但係又唔好太6+1 thx :em46:

[size=1][color=Pink]黎到要講咩暗號?[/color][/size] :em36:

[[i] 本帖最後由 蛇`毒男`變態 於 2013-7-19 11:46 PM 編輯 [/i]]

2013-7-19 11:49 PM 啊BeN
回覆 #15 蛇`毒男`變態 的帖子

[url]http://www.comdex.com.hk/1/product2.php?detail=true&id=67&pid=745863&burl=%2F1%2Fproduct2.php%3Fid%3D67%26ss0%255B%255D%3DCooler%252BMaster%26page%3D2[/url]

顯卡你簡好左就唔改你主意啦

比多少少就可以 431+ 做緊415$

[url]http://www.coolermaster.com.tw/product.php?product_id=6740[/url]

[[i] 本帖最後由 啊BeN 於 2013-7-19 11:51 PM 編輯 [/i]]

2013-7-20 12:04 AM 蛇`毒男`變態
回覆 #16 啊BeN 的帖子

sorry唔記得講:em35:

唔一定要透明側板,因為我部機放果個位只會望到個頭同埋一小部份嘅頂:em35:

不過都多謝你個推介先

得閒經過果頭去睇下實物:em37:

[color=Pink]p.s.不如俾個暗號我,等我黎到果陣搵到你[/color] :clown:

[[i] 本帖最後由 蛇`毒男`變態 於 2013-7-20 12:05 AM 編輯 [/i]]

2013-7-20 01:38 AM 52013146a26skps
回覆 #17 蛇`毒男`變態 的帖子

mini ben:clown:

2013-7-20 02:17 AM 啊BeN
總之你黎到就好容易見到我架啦

頁: [1]