YK Forum » 家族吹水 » YK吹水離題台 - 第二十四節

2012-12-20 06:09 PM KAI徽IAK
[毒撚的世界]
哈?現實世界都打,A1 hi大左呀?相比加速世界動畫(sunrise日昇製作),刀劍神域動畫明顯係改到七哂彩~所以,刀劍小說先會賣得咁好,好大程度上因為動畫佢爛了-_-加速小說點解賣得唔夠刀劍多,原因就在動畫版的分別,前者動畫跟足,後者改到成個J.C.Staff咁。在觀眾既角度睇,希望動畫會跟足原著小說﹔係商人既角度睇,只會希望能夠將產品賣得更好。A1既做法,除左將好多野改哂同刪減之外,根本就係典型既商品化動畫製作公司。希望如有下一季刀劍動畫,請不要再給A1製作,拍謝-__-(如果係IG社、骨頭社或者日昇就最好啦……特別係日昇,可以出埋加速10既「對戰篇」於動畫度XD)好似講左好多野,我自己實在太毒了,希望1月冇咩特別動畫好睇,令我可以專注於學業上。(雖說10月番超多都繼續落)
============================================================
話說,我返埋聽日就放假=[
sosad~
中學最後一個christmas party

2012-12-20 07:26 PM cavinhk
話說我上個禮拜五放緊假, 係暑假, 你無聽錯
係暑假。
不過我住嘅地方係同香港唔同嘅係, 我呢道好有聖誕節氣氛, 我呢家先知道要送禮物

2012-12-20 07:38 PM KAI徽IAK
回覆 #32 cavinhk 的帖子

暑假O_O
其實暑假呢樣野我冇所謂-=-
=====================
好努力咁搵緊三腳架,so9sad=[

2012-12-20 11:36 PM mar041106
玩DiRT3過末日~

2012-12-21 06:35 AM shredder
末日上YK:angel:

2012-12-21 06:45 AM Matthew417
回覆 #35 shredder 的帖子

末日上YK x2 :angel:

2012-12-21 11:09 AM 小浩
說好的世界末日呢:angel:

2012-12-21 04:52 PM KAI徽IAK
末日仲要返學(Christmas Party)
:O)

說好的末日變成了陽光愛地球?記得飲某牌子既檸檬茶啦O_O

2012-12-21 06:29 PM cavinhk
回覆 #33 KAI徽IAK 的帖子

的確係暑假, 我住係南半球嘅CAIRNS。
你找那一種的三腳架,攝影那支?

2012-12-21 06:30 PM 火焰~
回覆 #39 cavinhk 的帖子

EXO -MAMA:em02:

2012-12-21 06:40 PM KAI徽IAK
回覆 #39 cavinhk 的帖子

已經搵返三腳架了(相機用,雖然唔似相機用,似係拍片用)

一個已離開香港的人
一個不屬於香港的人

2012-12-22 06:09 PM cavinhk
話說我係呢邊幾容易揾到
不過都幾貴, 5X澳紙

2012-12-22 06:11 PM tomy11
回覆 #40 火焰~ 的帖子

嘩....火焰仔呀!

2012-12-22 06:24 PM KAI徽IAK
回覆 #42 cavinhk 的帖子

你去左澳洲??
話說我可以隨時去探你(講笑)

2012-12-22 06:30 PM cavinhk
回覆 #44 KAI徽IAK 的帖子

我早就移左民, 所以我才不當超版。
我住係南緯16.5度

[[i] 本帖最後由 cavinhk 於 2012-12-22 06:39 PM 編輯 [/i]]

2012-12-22 06:39 PM shredder
回覆 #45 cavinhk 的帖子

南緯16.5度即係邊度??

2012-12-22 06:41 PM cavinhk
回覆 #46 shredder 的帖子

咪即係澳洲南半球的CAIRNS, 臨緊仲有大堡礁

2012-12-22 06:49 PM KAI徽IAK
回覆 #47 cavinhk 的帖子

話說我雖然係澳洲人但完全對澳洲冇印象:O)

2012-12-22 06:54 PM cavinhk
回覆 #48 KAI徽IAK 的帖子

入左澳洲藉就係澳洲人來了。
係計國藉

話說我呢家有好深刻印象

2012-12-22 07:00 PM KAI徽IAK
回覆 #49 cavinhk 的帖子

唔係幾明你講咩
話哂我出世既地方係澳洲
去台灣可以唔洗簽證OAO
去大陸竟然要簽證=[
(仲未申請中國籍)
===================
btw, 呢個假期將要操好多份卷=[
中文:3set 12份(oral都盡量睇下有冇得做啦)
英文:4set reading(B1而已,B2已一早做完)
Maths:4份,2份MC,2份SQLQ
LS:13年PP卷1
中史:冇得操,平時已有操開,就黎要變曹操,去操人地。
ICT:2000-09年既CIT卷(好似係,但未睇過-=-)

2012-12-22 07:05 PM cavinhk
我記得係計國藉, 不過點解唔回流澳洲, 係道讀?
話說我暑假冇功課

2012-12-22 07:15 PM tomy11
冇人理我既:'(
都係潛番水算

2012-12-22 07:24 PM cavinhk
回覆 #52 tomy11 的帖子

冇人理你, 我理你
其實我最近先上番水

2012-12-22 07:48 PM KAI徽IAK
回覆 #51 cavinhk 的帖子

因為澳洲冇咩熟人=]
而且我屋企又唔係好有錢=[