YK Forum » 手機、Android » 各位比D意見!!!!orz

2012-8-8 05:03 PM 無聊人XDDD
各位比D意見!!!!orz

我想問下點先知samsung galaxy s3 i9300係5係堅野?
同埋佢原產地係邊?
同正貨正常應該配送D咩配件?
同samsung galaxy s3易5易壞+??
同部機值5值5800蚊?(葡紙)
同埋大家有冇可以值得介紹嘅靚機?
因為我本身部機壞咗,以家要換新機T^T
價錢最多可以到6000蚊(葡紙)
麻煩大家la!!!orz

2012-8-8 05:11 PM keith_keith
1. check IMEI、係特約分銷商買(如香港嘅百老匯)
2. South Koera
3. 正常唔會送野(叉電器、USB線、耳筒、說明書除外)
4. C/P其實唔值
5. 唔介意等嘅話就等LG 4X跌價啦 <- 一至兩個月一定跌左1000-1500)

2012-8-8 05:18 PM 無聊人XDDD
回覆 #2 keith_keith 的帖子

5好意思...我多明第4點
咁s3同4x邊部好D?
同4x以家係幾錢??
同4x易5易壞?
同4x係LG戈wo...咁會5會5好用?
因為我上一部壞咗嘅就係LG...而且我上一部LG仲好慢同5好用:(
所以對LG有D陰影...

[[i] 本帖最後由 無聊人XDDD 於 2012-8-8 05:32 PM 編輯 [/i]]

2012-8-8 05:32 PM keith_keith
回覆 #3 無聊人XDDD 的帖子

C/P = 性價比
4X我唔係好清楚其他地區賣緊幾多錢,香港買水貨就HKD$3600

如果對比效能就S3好,mon嘅質素就係4X

S3同4X冇話易唔易壞,好好咁用起碼用到2-3年

2012-8-8 05:36 PM 無聊人XDDD
回覆 #4 keith_keith 的帖子

咁我仲想問下韓版S3  物5係水貨黎架咩?.?

2012-8-8 05:40 PM keith_keith
回覆 #5 無聊人XDDD 的帖子

係水貨

因為韓版S3只供應俾韓國本土,其他地區買到嘅韓版S3就係水貨

2012-8-8 05:41 PM 無聊人XDDD
回覆 #6 keith_keith 的帖子

咁以家邊到製嘅s3係行貨黎架???

[[i] 本帖最後由 無聊人XDDD 於 2012-8-8 05:43 PM 編輯 [/i]]

2012-8-8 05:51 PM keith_keith
回覆 #7 無聊人XDDD 的帖子

行貨都係made in Koera (姐係國際版,會出口去其他國家),你係特約分銷商買到咁全部都係國際版S3(即係行貨)

韓版S3介紹:
[url]http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/47714/[/url]

行貨S3介紹:
[url]http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/46907/[/url]

[[i] 本帖最後由 keith_keith 於 2012-8-8 05:53 PM 編輯 [/i]]

2012-8-8 05:56 PM 無聊人XDDD
ok~
真係多謝囇吖><
我好多5明嘅地方你都幫我解決咗:handshake

2012-8-8 05:58 PM keith_keith
回覆 #9 無聊人XDDD 的帖子

有問題隨時發問:em33:

2012-8-8 06:37 PM 無聊人XDDD
回覆 #10 keith_keith 的帖子

我想問下剪卡問題
如果我用嘅係要自己去入錢戈D卡
有冇得剪架?