YK Forum » 戀愛 » 網戀變現實 長久有冇可能?

2012-2-25 08:03 PM kEi`
網戀變現實 長久有冇可能?

[size=3] 對住電腦,此終都係一啲(可能)虛構既野[/size]
網戀--可能只係對住電腦發情:orz:
不過有啲人又可以變到響現實拍拖..:em32:

* 你地覺得有冇可能長久:confused:

(*cm回得多啲啦..我都想傾下"網戀":em28:)

[[i] 本帖最後由 kEi` 於 2012-2-27 01:45 AM 編輯 [/i]]

2012-2-25 08:06 PM 666118as
回覆 #1 kEi` 的帖子

一定有可能:)
吾也在二次元拍施的說:)

2012-2-25 08:08 PM KAI徽IAK
冇咩可能=]
本人識得既網友同另一個網友拍左唔夠1個月就散左=]
(一女一男,不是男同男,不要以為我識得既網友只得男)

2012-2-25 08:15 PM kEi`
原來如此...
我有試過網戀(現在沒有)
但最多都係半年就散..但我都係深信可以長久:rock:
我有個女仔FD..響某online gm識左個男仔
佢地咁就戀左3年幾..到依家都仲未散:em29:

2012-2-25 08:21 PM KAI徽IAK
回覆 #4 kEi` 的帖子

勁-=-
你個FD真係勁……
==================================================
本人始終不太相信網戀會長久,除非真係見過面後做正常男女朋友會做既事=]

2012-2-25 08:27 PM kEi`
其實我意思係
佢地由網戀變真人(岩岩唔記得講xd)
不過我覺得網戀好虛假:em09:

2012-2-25 08:41 PM KAI徽IAK
回覆 #6 kEi` 的帖子

世界上沒有東西是真實,所有事都是虛假的,
人的笑容可以是虛偽的,虛偽的笑你從沒想。
人的對話可以很虛心的,虛心的話你也不知。
人永遠是虛構出來的人,虛構的性格、虛構的面孔,你永遠是個虛構的人物。
社會不是真就是假,真實的社會是沒有進步,虛假的社會是可持續發展,社會虛偽的。
還有很多虛,虛張聲勢的你會否為了那虛假的網戀而變得真實,就要看你的造化。

2012-2-26 05:35 AM 小狗x托柒
有可能
好似我條前度咁==
網上識佢 做左3個月fd
一齊左個半月 算系咁啦:handshake

2012-2-27 01:28 AM kEi`
不過你地網戀呢..
係比真感情定係假意嫁@@a?

2012-2-27 09:40 AM 紫靈
個人來說是有可能的
因為現任的那位就是在網上認識的說
一起都快要兩年了

2012-2-28 11:11 PM 痴痴儿
有時網友可能比你真實的朋友了解你更多.(:
當你傾心事既時候, 你唔想俾其它人知道,
但又想搵人抒發,你會選擇同網友講
(因為大多數都系大家都唔識對方,從而對對方有一種幻想)

多數網戀散左既原因:
1)  對對方太了解, 而冇左果種戀愛feel
2)  當面對真正的人就會突然變得生外, 即使鍾意都好.

2012-2-28 11:37 PM 〤暗影〤
回覆 #11 痴痴儿 的帖子

我同某人散左就系我太了解佢

2012-2-29 11:03 PM 痴痴儿
回覆 #12 〤暗影〤 的帖子

那個某人是網戀嗎xd?

頁: [1]