YK Forum » 短文小說 » [原創小說]《城市行屍》

2012-1-12 07:03 PM 專屬尐斌
[原創小說]《城市行屍》

[color=Red]**雖然是垃圾文章,但也不要未經本人許可轉貼**[/color]

[color=Blue]p.s.本小說是慢速更新,可能兩至三星期才更新一次,如造成不便,請見諒![/color]

這是本人宅星的第二部作品,支持一下吧:em32:

==============================================

[b][序章][/b]

13.5.2013

「這裡快支持不住了,你們快登上軍機,逃離這!!」士兵說道。
「吃我的芭樂吧!」一位士兵向屍群投擲手榴彈,轟!
一群殭屍被炸得死無全屍,但是還有沿沿不絕的殭屍向士兵們前去...
「齊人了!快撤離這!」幾隊的士兵安全地登上了軍機,對殭屍道別了!

登上軍機的有大量市民、多隊軍人、數名警員,他們也因''某些事''要離開他們的城市。
軍機無線電:「快發射末日飛彈!」
軍機機師不斷地按着發射鈕,把飛彈射出。

待續...

[[i] 本帖最後由 專屬尐斌 於 2012-1-13 12:47 PM 編輯 [/i]]

2012-1-12 07:08 PM vitovitohon
好似一套電影橋斷  -.-

2012-1-12 07:08 PM 103459
好抄下lo...
加多d創意la

2012-1-12 07:18 PM yuyu907
WOW~5.13我老豆生日..= =
加油加油~唔好比殭屍.....咬...:em15: :em141: <--殭屍((智障...

2012-1-12 07:31 PM KAI徽IAK
作長D好- -作咁短就- -

2012-1-12 07:49 PM 666118as
回覆 #5 KAI徽IAK 的帖子

打屍...
冇新意係唔好睇/3\

2012-1-12 07:57 PM KAI徽IAK
回覆 #6 666118as 的帖子

唔知係咪我既錯覺,
好似係邊到睇過- -
而且睇呢D文去各大遊戲論壇一定有,
而且仲好睇=]
所以就盡量唔好作呢D無新意既文了- -

2012-1-12 07:59 PM 米奇wovgha
又係打屍
期待第二篇

2012-1-12 08:00 PM orz1515
話說初音日常作緊
關於考試- -

2012-1-12 08:06 PM 米奇wovgha
回覆 #9 orz1515 的帖子

又係考試
初音駛唔駛溫習

2012-1-12 08:14 PM orz1515
幫主人溫習:em37:

2012-1-12 08:26 PM KAI徽IAK
點解我又作到既=]
考試都唔可停更新

2012-1-12 08:29 PM 米奇wovgha
回覆 #11 orz1515 的帖子

=女朋友+補習老師

2012-1-12 10:25 PM 專屬尐斌
屌?!無新意?作篇人屍打飛機好無?!
扣分都係甘話架拉,我憤怒了!!!!!!!!!
Back up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[[i] 本帖最後由 專屬尐斌 於 2012-1-13 05:00 PM 編輯 [/i]]

2012-1-12 10:27 PM 專屬尐斌
初音給orz殺了:clown:

2012-1-12 10:27 PM 666118as
回覆 #14 專屬尐斌 的帖子

冇金蛙AC個D會死圖:lol
------
打屍係咁+la.3.

2012-1-12 10:29 PM 專屬尐斌
回覆 #16 666118as 的帖子

又係你- -
p0st左拉,開心拉?!-__-

2012-1-12 10:30 PM 666118as
回覆 #17 專屬尐斌 的帖子

開心D咩
我一早放咗上FB

2012-1-12 10:31 PM KAI徽IAK
無新意就要搵下特別的地方吸引人了A_A
精彩既對戰場面,
帶有壓迫感既劇情等等
(好考你文筆+想像力)

認真,好多人都咁作你真係要好勁先會比人話有新意A_A

2012-1-12 10:35 PM 666118as
回覆 #19 KAI徽IAK 的帖子

如果有新意
我有一個好正的idea A_A

2012-1-13 12:47 PM 專屬尐斌
回覆 #20 666118as 的帖子

say it!!!

hk3456

2012-1-13 01:31 PM 專屬尐斌
[b][第一章][/b]

15.6.2015

歡迎收看特別新聞報到!在美國落衫機研究所內爆發的生化病毒已經慢延到鄰近城市,先交給華盛頓記者調膠西。
「好!在華盛頓白宮奧巴馬在宣佈疫情呼籲。」
總統奧巴馬:「各位市民,隨生化疫情爆發,請盡量到附近一帶防衛站求助。防衛站內有士兵,醫療人員等支援...
我現在能確保在防衛站一定安全!」
雖然奧巴馬肯定市民在防衛站會安全,但是在國內已經有五個站失守,祝各位平安,特別新聞報告完畢!

16.6.2015
「一號塔,請回報現狀!0ver!」
「現在有很多殭屍在圍牆外徘徊,像等待時機進攻。0ver!」
「下令狙擊手及機槍手射擊!以及部處步兵在圍牆內各方位防守,禁止所有殭屍入侵!」
防衛隊一發一發地把子彈射到殭屍的身上,無數的殭屍被擊在地上,但是在後有數之不盡的殭屍爬上圍牆。

待續...

[[i] 本帖最後由 專屬尐斌 於 2012-1-13 03:30 PM 編輯 [/i]]

2012-1-13 01:48 PM yuyu907
奧巴馬....笑了..
後有數之不盡的殭屍爬上圍牆<--驚:em41: :em41::em41:

2012-1-13 02:25 PM 米奇wovgha
應該係”新聞報道”
唔係”新聞報到”
仲有
爆粗唔啱架:clown:

2012-1-13 02:50 PM orz1515
白宮係華盛頓
唔係紐約嫁:clown:
咁草就咪作啦:em16::clown:

2012-1-13 03:07 PM 專屬尐斌
先交給華盛頓記者''調膠西'':clown:

2012-1-13 03:09 PM orz1515
[quote][b]原帖由 [i]專屬尐斌[/i] 於 2012-1-13 01:31 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=80786&page=2#pid892674][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

15.6.2015

歡迎收看特別新聞報到!在美國落衫機研究所內爆發的生化病毒已經慢延到鄰近城市,先交給華盛頓記者調膠西。
「好!在[color=Red]紐約白宮[/color]奧巴馬在宣佈疫情呼籲。」
總統奧巴馬:「各位市民,隨生化 ... [/quote]
What is this?:clown:

2012-1-13 03:15 PM 米奇wovgha
回覆 #27 orz1515 的帖子

D屍屍起出泥嘅紐約白宮:clown:

2012-1-13 03:23 PM vitovitohon
回覆 #22 專屬尐斌 的帖子

幾好,不過有D粗口成份,但係唔夠呀妹作得好

2012-1-13 03:31 PM 專屬尐斌
回覆 #29 vitovitohon 的帖子

崩潰,無奈加困擾:Q

頁: [1] 2 3