YK Forum » 模型 » [新品]ROBOT魂 RX-O 獨角獸(毀滅模式{NT-D}全可動)[轉]

2011-8-24 07:10 PM K-ON×梓
[新品]ROBOT魂 RX-O 獨角獸(毀滅模式{NT-D}全可動)[轉]

ROBOT魂即將再次推出RX-O 獨角獸。打著“ROBOT魂三周年”所推出的這款 RX-O 獨角獸(毀滅模式全可動)並未與之前公用零件。此款模型以全新規格打造~不僅可動性好,就連高度也比舊款高~另外“全可動”並不是說可以變成“獨角獸模式”,隻是全身的可動範圍變大了~譬如肘關節和膝關節可以轉到近似180度(買過MG和HG和舊版robot魂獨角獸的玩家情何以堪~~~~)另外武器初了標配的“劍,槍,盾,炮”外還附屬了光束格林機炮(買過MG和HG玩家再次情何以堪~~~~)。另外,模型最大缺點就是紅色骨架並未用透明材料還原(BANDAI你還真是死性不改啊~~~~)

發售商 BANDAI

發售日期 2011/10

價格 4200日元

全高 約130mm

比例 無比例

材料 ABS POM PVC以上色可動完成品

[IMG]http://i.imgur.com/a3w8l.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/4iYXf.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/nrk08.jpg[/IMG]

2011-8-24 07:11 PM 666118as
又係抄名:clown: :clown: :clown:
btw
Like so good

2011-8-24 07:12 PM bustercheung
個人認為個樣麻麻-
__-;

2011-8-24 07:14 PM K-ON×梓
回覆 #2 666118as 的帖子

呢隻唔好,只可以NT-D又貴,不如買MG版370蚊到

2011-8-24 07:33 PM tomy11
日元升值..D野越黎越貴 ==
癟玩高達好虺.因為好貴..
我以前..買隻1/100都係130蚊樓下
1/60突擊(有齊3個裝)都係3XX幾= =
而家..貴到P_了

2011-8-24 07:36 PM barickcyli
我知你係幫我搵ge:lol

2011-8-24 10:10 PM K-ON×梓
回覆 #6 barickcyli 的帖子

都可以話幫你搵,只不過我太得閒又唔想做功課- -又冇咩動漫想睇~
-----------------------------------------------------------------------------------------------
我岩岩出左去買GUNDAM模型書,順便幫你搵到遲D會出咩RG聽日發貼~(不是轉貼)
仲有好消息都係聽日發貼~(不是轉貼)

[[i] 本帖最後由 K-ON×梓 於 2011-8-24 10:48 PM 編輯 [/i]]

2011-8-26 04:04 PM barickcyli
回覆 #7 K-ON×梓 的帖子

thx~RG係唔係得好少,我估唔會過十隻

2011-8-26 06:41 PM K-ON×梓
回覆 #8 barickcyli 的帖子

暫時...計埋11月出嘅Freedom就5隻(暫時)

2011-8-27 12:00 PM barickcyli
回覆 #9 K-ON×梓 的帖子

我知呀
==================
E隻野我出果時買,幾多$港幣

2011-8-27 06:52 PM K-ON×梓
回覆 #10 barickcyli 的帖子

隻RG FREEDOM 2625日圓大概200蚊到

2011-8-28 05:04 PM 槍=]
獨角獸-____-''
佢好鬼樣衰-.-

2011-9-4 11:04 PM bpmsp031a19