YK Forum » 家族吹水 » YK RC 已經開左~ 歡迎進入 招管理員

2011-6-25 02:56 PM K-ON柴可夫CK!
YK RC 已經開左~ 歡迎進入 招管理員

去rc官網下載rc主程式
http://rc.hehagame.com/index.php

rc係一個同skype差唔多既軟件
可以用mic同一個人/眾多既人 交談

要使用rc~首先免費申請一個帳號
http://www.raidcall.com.tw/signup.php

跟住就可以開啟rc主程式
禁右上:搜尋語音群
按id搜尋
打:869892

見到  YK Forum

就按入去

[size=7][color=Red]招有心人做管理員[/color][/size]

[[i] 本帖最後由 K-ON柴可夫CK! 於 2011-6-25 03:12 PM 編輯 [/i]]

2011-6-25 02:56 PM 啊BeN
一早用緊-.-

2011-6-25 02:58 PM 秘密行動
唔想裝+用的說......

2011-6-25 02:58 PM keith_keith
回覆 #2 啊BeN 的帖子

你入去會唔會講甜野:clown:

2011-6-25 02:59 PM 啊BeN
回覆 #4 keith_keith 的帖子

應該會好多蟻嬲住支咪...

2011-6-25 03:01 PM K-ON柴可夫CK!
啊BEN~

你仲玩GMshoot?

我知你用緊=.=

因為都同你一起講過野~(RC)

2011-6-25 03:01 PM hkpk
我開先架頂= =

2011-6-25 03:02 PM 秘密行動
回覆 #7 hkpk 的帖子

算LA,唔好嘈......

2011-6-25 03:04 PM hkpk
回覆 #8 秘密行動 的帖子

仲抄我po= =
[url]http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=69702[/url]

2011-6-25 03:06 PM 秘密行動
回覆 #9 hkpk 的帖子

駛唔駛比你扣佢分?

2011-6-25 03:07 PM K-ON柴可夫CK!
回覆 #9 hkpk 的帖子

我承認我參考左~

but 我只系唔想再打=.=

因為我之前都用RC~我系知道既

2011-6-25 03:07 PM hkpk
回覆 #10 秘密行動 的帖子

如果扣到就好

2011-6-25 03:42 PM 暗神騎士
回覆 #12 hkpk 的帖子

rc
一早有
玩cshp 叫左我入去啦~
我個名 ernestliu29
本人唔會有樓主個個#yup#
入hkpk個個先

[[i] 本帖最後由 暗神騎士 於 2011-6-25 03:45 PM 編輯 [/i]]

2011-6-25 03:45 PM 秘密行動
邊個發文先既?

2011-6-25 03:57 PM K-ON柴可夫CK!
回覆 #14 秘密行動 的帖子

他~

你可以看時間=.=

2011-6-25 04:08 PM 暗神騎士
shredder 同樓主都係on撚9!!

2011-6-25 04:10 PM 秘密行動
回覆 #15 K-ON柴可夫CK! 的帖子

算,你們也沒有違反閒聊區的版規
總之不要發生罵戰便可

2011-6-25 04:11 PM 暗神騎士
回覆 #17 秘密行動 的帖子

條仆街踢鳩我囉咩事
叫條戇鳩含撚啦

2011-6-25 04:12 PM 秘密行動
回覆 #18 暗神騎士 的帖子

請不要再粗言穢語,有甚麼事在短消息說好了

2011-6-25 04:13 PM 暗神騎士
回覆 #19 秘密行動 的帖子

唔該你扣分唔好pm我ok??

2011-6-25 04:14 PM 秘密行動
回覆 #20 暗神騎士 的帖子

你沒有說不要pm你......
請遵守論壇規則!

2011-6-25 04:17 PM 暗神騎士
回覆 #21 秘密行動 的帖子

我不嬲都唔遵守架啦
你又吹我唔漲既

2011-6-25 04:18 PM K-ON柴可夫CK!
回覆 #21 秘密行動 的帖子

原諒一d小學雞吧...

冇人得罪他就開始罵人

2011-6-25 04:22 PM 暗神騎士
回覆 #23 K-ON柴可夫CK! 的帖子

「小學雞」為「小學生」的貶稱。因多數的小學生都會整天在學校操場跑來跑去,從頂樓看下來就像一大堆小雞在跑,因而得名。後來「小學雞」被形容為一些心智不成熟、經常撩事鬥非及到處生事的小朋友。「小學雞」的另一個意思,是指初初出道的妓女。

「小學雞」是中學生的行為如小學生一般,不論行為及說話的方面,都如小學生一般的人。因此不論中、小學生其實也可以叫做「小學雞」。事實上不論年齡,任何人做出小朋友行為都會被冠為「小學雞」。部份劣質高登會員不論對方行為是否成熟,只要是比他年齡細的人一律認為是「小學雞」,乃以貌取人。

但此一詞目前已經和小朋友一詞已經被高登或其他網民濫用,而且大多數網民以此指責他人時,只是出於與對方意見不合或是雙方有私怨的人。甚至乎,有些本身也是小學雞的網民亦以此詞攻擊他人。

在《架勢堂》節目中,森美曾經把「小學雞」的概念擴展,創出「小學雞,中學牛,大學馬騮頭」的引伸口訣。
[url]http://evchk.wikia.com/wiki/%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E9%9B%9E[/url]

2011-6-25 04:23 PM BennyChung
版主做管理操作係應該以短消息通知會員 因為會員應有權知道

2011-6-25 04:27 PM 暗神騎士
回覆 #25 BennyChung 的帖子

因為我根本就知道佢要扣我分
所以唔洗PM我

2011-6-25 04:28 PM 秘密行動
回覆 #25 BennyChung 的帖子

我已經做好我的責任,這場交給你

2011-6-25 04:29 PM shredder
係你講粗口先;
唔好lai人;
自己做過咩自己知
你講粗口就係你唔岩;
而家係度拗?
你諗下你自己做過D咩先啦

2011-6-25 04:32 PM 秘密行動
回覆 #28 shredder 的帖子

我的責任算叫做完了?
多謝版主幫助我說道理!
說粗言穢語當然要扣分
我是有權PM該違反規則人士,以提醒該會員

2011-6-25 04:34 PM shredder
回覆 #29 秘密行動 的帖子

佢係RC度講粗口;
CK就踢左佢;
佢就係呢度嘈嘈嘈;
而家咩事呢?
係佢自己衰先而家係度lai人?
有冇反省下自己點解會比人踢?

頁: [1] 2