YK Forum » 短文小說 » ↙1oo%原創↘❤上冤家✗po埋大結局啦><快D睇啦

2011-6-17 11:18 PM kAiwInG
↙1oo%原創↘❤上冤家✗po埋大結局啦><快D睇啦

[color=DarkOrange]{女}[/color]
[color=Indigo]林小冰:鍾意同李梓峯作對,係班房入面女仔最大係佢,同文晴晴係好好好好既朋友,係學校係校花[/color]
[color=Purple]文晴晴:同林小冰係好好好既朋友,佢同林小冰1樣都係班房最大,文可俊係佢丫哥,係學校都係校花[/color]

[color=Blue]{男}[/color]
[color=Red]李梓峯:鍾意同林小冰作對,係班房入面男仔佢最大,同文可俊好好好朋友,係學校係校草[/color]
[color=SeaGreen]文可俊:同李梓峯好好好好朋友,佢都係班房男仔入面最大,文晴晴係佢丫妹,係學校都係校草[/color]

[color=Plum]1.點解我地時時作對?
2.點解我要愛上你?
3.點解我地要讀同1間學校?
4.點解我要咁愛你?
點解...................[/color]

[[i] 本帖最後由 kAiwInG 於 2011-7-7 10:19 PM 編輯 [/i]]

2011-6-17 11:47 PM jessie72310
回覆 #1 kAiwInG 的帖子

cm;;
期待.

2011-6-18 12:12 PM superstarbo
期待.同上`
支持原創.

2011-6-18 12:35 PM 亞夢vs唯世
咁多點解點解既xD;;`

2011-6-18 12:40 PM samken12345
點解得咁少:em35:

2011-6-19 01:47 AM kAiwInG
1.同佢坐!!!!!

第1日返學

男女派又開戰啦=.=

冰:「喂!死靚仔,又黎溝我D女?未死過丫?」

峯搭嗲

峯:「係丫!我D仔名溝你D女啦!」

冰:「哎呀!邊個批準你D仔溝我D女丫!」

峯:「我!」

突然叮噹~叮嚀~

冰:「小息再同你慢慢計!」

老師入到黎

老師:「班長!」

班長:「起立!」

大家:「老師早晨!」

老師:「同學早晨丫!」

過左1陣

老師:「今日第1日,我地就調位啦^^」

大家:「下!」

老師:「係丫!大家執好野啦!出黎排隊!」

大家都執好野之後

晴就細細聲同我講就話啦

晴:「1定又係我同你坐姐^^D老師都知道我地同男仔咩事架啦!」

冰:「嗯!」

老師叫我個名

老師:「林小冰!你坐向個到!」

冰:「係!」

老師:「李梓峯!」

峯:「係!」

老師:「坐係林小冰隔離!」

峯、冰:「下!唔得!」

老師:「點解丫?」

-------待續-------

[[i] 本帖最後由 kAiwInG 於 2011-6-20 12:22 AM 編輯 [/i]]

2011-6-19 07:58 AM L0vE_ChI3G
期待`快D快D`:P

2011-6-19 06:39 PM superstarbo
老師系唔系特登咖.xd
支持支持

2011-6-19 08:13 PM 千草乂
CMCCM ;]]
+油;]]]

2011-6-19 08:39 PM jessie72310
回覆 #6 kAiwInG 的帖子

cm;;
期待.

2011-6-19 09:00 PM 星月`穎
支持原創;
吾錯咁bor;
加油繼續作; 期待中*v*

2011-6-20 12:21 AM kAiwInG
2.唔受喎

老師:「點解唔得?」

冰、峯:「因為唔得><」

老師:「唔會既,大家都係同學姐=.=」

冰:「同學?唔係囉><如果我同佢係同學既話,我寧願死!」

老師:「洗唔洗咁大獲丫-,-」

冰:「洗!」

老師:「唔好咁啦!坐1排姐!好快會調返架啦!」

冰、峯:「車!」

到左小息,男女派又開戰丫啦=.=

冰:「喂!李梓峯!」

峯:「咩丫?」

冰:「叫你D仔咪再溝我D女啦!」

峯:「我D仔死都要溝丫!點丫?溝埋你都得丫!話事話受唔受姐?」

冰:「唔受丫!」(面紅)

峯:「咁你又面紅?」

冰:「冇丫!」

叮噹~叮噹~

----------待續----------

2011-6-20 06:49 PM jessie72310
回覆 #12 kAiwInG 的帖子

Cmcm;;
期待.

2011-6-20 07:42 PM 千草乂
回覆 #12 kAiwInG 的帖子

CMCM;
+油;
快D UP :)

2011-6-20 08:40 PM superstarbo
面紅啦:$
加油加油.支持您

2011-6-20 09:15 PM kAiwInG
3.上堂戰爭

上緊數學堂戈陣

冰:「喂!呢題數點做?」

峯:「唔好喂喂聲!叫就叫老弓。」(奸笑)

冰:「老弓你戈頭丫!我唔搵你教我搵其佢人,晴!你識唔識做丫?」

晴:「你搵錯人啦^^"我係數學白痴!要搵就搵李梓峯啦!」

冰:「要我搵佢教?我死比你睇!」

晴:「咁又唔好!搵完咪小息打佢啦!」

冰:「好!好!好!你講架!你要幫手架!」

晴:「1定1定!」

峯:「嘻!你戈fd都要你搵我啵.0.」(又奸笑)

冰:「你!你!你!算!咁李生呢題數點做丫?」(扮笑)

峯:「都話叫老弓落><」

冰:「我先唔制丫!」(又面紅)

峯:「咁你又面紅?=.=」

冰:「都話冇落!><」

老師:「喂!喂!喂!後面D人唔好講野!」

冰、峯:「係!」

2011-6-21 05:12 AM 心情
幾好呀!
唔錯''
加油.'

2011-6-21 07:43 AM jessie72310
回覆 #16 kAiwInG 的帖子

cmcm;)
吾錯...期待.

2011-6-21 11:36 AM kennylo9966
gd story~
感覺上很有共鳴的說[但我不是峯-_-

十卜~很想看下去~

2011-6-21 04:59 PM superstarbo
短咗d.
好似.
加油加油.

2011-6-21 05:58 PM kAiwInG
4.佢竟然kiss左我??

放左學之後,晴因為要同佢丫哥1齊去第2到,所以得返我.......我坐左係公園到

冰:「唉~~好悶丫!!!」

峯同佢D fd 突然行過黎問我

峯:「林小冰,1唔1齊挽丫?」

A:「峯,佢係邊個丫?」

峯:「我班女仔最大個個囉=.=」

B:「哦哦!幾靚喎@@」

C:「55@@」

A:「靚女受唔受丫??」

冰:「唔受丫!」

峯:「喂!喂!喂!佢係我條女架!咪搞佢啦!」

冰:「幾時係你.........」

峯唔比我講野><

A、B、C:「點會丫?你之前明明話冇女架!定係你想幫佢解圍丫?」

峯:「唔係啵!之前還之前!宜家還宜家!」

A、B、C:「咁你宜家kiss比我地睇!咁我地就信啦!」

之後峯真係聽佢地話><佢塊面開始越黎越近我啦><

冰:「喂!唔好丫!」(面紅)

峯:「好啦!」

之後佢就kiss左我,佢個咀好軟,好想1生1世都有呢種感覺,突然佢放開左我個咀,我塊面仲紅過頭先

峯:「嘻^^你個咀好軟好香萍果味!」(奸笑)

冰:「你!你!你!聽日你就死!宜家我唔同你計住!不過你聽日睇住黎啦!」(火)

峯:「聽日睇下點^^」

喊/^\我16年既吻冇啦.......鳴鳴........

[[i] 本帖最後由 kAiwInG 於 2011-6-22 12:20 AM 編輯 [/i]]

2011-6-22 12:50 PM jessie72310
回覆 #21 kAiwInG 的帖子

cmcm;;
期待xD;;

2011-6-23 12:33 AM kAiwInG
5.我地琴日既事全班知道曬!!!!!

我呆住咁返學,仲諗緊琴日D事,突然峯係我面前出現話

峯:「小冰,琴日既1吻係咪而家仲記得呢?」(奸笑)

冰:「彈啦=.=唔想見到你添丫!!!!」(火)

峯:「唔好咁火啦,等我黎啜返你。」

冰:「唔洗客氣啦。」(避開)

我即刻閃人,返到課室D男仔大叫

男仔:「丫嫂!!!」

冰:「嘩!!!咩事丫?」

晴行過黎話

晴:「弓喜你啵!琴日同李梓峯kiss,而家D男仔淨係聽你同李梓峯既話架!^^」

冰:「下!你地點知架@@」

晴:「你睇下!」

我睇到晴部電話之後o左咀

冰:「點解會咁架?」

晴:「因為我哥囉!岩岩返黎見到佢同你kiss,所以我哥得到李梓峯既同意,就send曬比全班啦^^」

冰:「下!!!!!」(火)

心諗:『李梓峯我實殺左你!!!』(火爆)

2011-6-23 01:07 AM raquel

好想睇落去丫....加油

2011-6-23 01:27 PM jessie72310
回覆 #23 kAiwInG 的帖子

cmcm;;
期待.

2011-6-23 03:02 PM kAiwInG
6.佢竟然係我既鄰居!!!!

放學個陣,因為晴佢唔得閒,所以佢又冇陪我放

冰:「唉~~晴又唔陪我放啦><都係早D返屋企好啦!」

返到屋企啦,成身軟曬,坐左落張沙發到

爸:「你返黎啦?」

冰:「5!」

爸:「快D換衫啦!就黎食飯啦!今日會有1個人黎呢到食飯同埋黎訓,仲唔快D換衫?」

冰:「係係!」

冰:『邊個會黎丫?』(心諗)

過左1陣,叮噹~叮噹~爸爸開門,我就即刻落去睇下邊個,原來係........

冰:「李梓峯!!@@」

峯:「HI^^」

爸:「咦!物原來你地識架^^」

冰:「唔但只識,仲係好黑人憎個種\./」(火)

峯:「點可以咁話我架,小冰。」

冰:「呢件係事實丫!!!!」(火)

爸:「唔好講啦!食飯先啦^^」

冰:「係!!」(火爆)

食完飯之後

爸:「梓峯,你就訓小冰隔離房啦^^」

峯:「好丫^^」(望住我奸笑)

冰:「唔得丫!!!!」

爸:「點解丫?」

[[i] 本帖最後由 kAiwInG 於 2011-6-23 03:03 PM 編輯 [/i]]

2011-6-24 09:57 PM superstarbo
w0w
搶壹xd
點解峯會住肯冰隔離嘅.?

2011-6-24 11:58 PM jessie72310
回覆 #26 kAiwInG 的帖子

cmcm;;
期待

2011-6-25 12:56 AM kAiwInG
7.你做咩同我1張床架!!!!

爸:「點解唔得丫??」

冰:「要呢個死變態訓我隔離房,不如要隻鬼訓><」

爸:「唔係丫!梓峯佢幾好丫!」

冰:「佢好?嘩!好到想死!噁!」

爸:「點可以咁講架??唔可以咁講人架,又細到大我都叫你應該要尊重人,唔應該..........」

冰:「係啦!係啦!比佢訓我隔離房啦=.=唉~~」

爸:「咁就好啦^^」

訓教個時,我又唔記得左鎖門,所以就咁就訓左啦=.=不過峯就襯我訓左個時,入左黎=.=,佢好似想........

峯:「老婆豬,我今日想同你訓教丫^^」(奸笑)

到左第2日,丫爸衝入黎話

爸:「幣啦!小冰,梓峯佢唔見左丫!!!!!」(急)

峯:「嗯......做咩丫??」

爸:「嗯??點解你地兩個訓埋同1張床既@@」

冰:「做咩丫..........丫!!!你點會同訓同1張床架??你琴日對我做左D咩丫???」(火)

峯:「做左D男同女應該做既事^^」

爸:「我都唔阻住你地啦^^"」

冰:「丫爸!丫爸!你!你!你!」(啤住佢)

峯:「我咩丫?老  婆  囝@@」(貼緊我隻耳仔)

冰:「你返到學校你就知味道!!!」(面仲紅過番茄)

峯:「好丫^^」(笑笑口)

2011-6-25 08:12 AM L0vE_ChI3G
CM`
加油呀`好正

頁: [1] 2