YK Forum » 短文小說 » [轉]×╳▅°×我與中五學長的戀情★▋°(推介;;)[我post埋大結局啦,,快d睇啦]

2011-6-17 03:52 PM jessie72310
[轉]×╳▅°×我與中五學長的戀情★▋°(推介;;)[我post埋大結局啦,,快d睇啦]

人物介紹:
文心兒(我):鍾意林逸勤...F.1..雖然唔算話好靚..但係真既性格引得人鍾意

李也琳:同林逸勤拍拖..靚女..有善..F.5

林逸勤:F.5..靚仔..對感情認真..最鍾意玩文心兒..

陳文希:同文心兒勁FD..靚仔..但係唔花心..玩得..成日安慰兒

其他D就等你慢慢睇啦...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[[i] 本帖最後由 jessie72310 於 2011-7-1 09:51 AM 編輯 [/i]]

2011-6-17 03:52 PM jessie72310
ch.1

我:喂...小息啦...

希:等我一陣..我做埋呢兩題就得架啦...

我走過去捉住希...

我:行啦...

希一路行..一路抱怨..

希:我都未做完...

我:我一間借比你抄啦..

希:你話架...其實你想捉我去邊呀?

我:今日林逸勤踢波呀..我緊係要去睇睇啦...

希:唉...我比你搞到我個D識女仔既時間冇晒...

我:咪嘈啦...

勤踢波個樣又真係幾型既...不過有一個問題...佢已經中五..

同兒差成4年...點解兒會鍾意佢呢?睇落去..

我:哇..入左啦..你睇唔睇到呀...超型呀佢...

希:睇到...睇到...

踢完波既勤行番上一樓...呀..唔記得左講...勤既班房係兒隔離架姐...

勤:喂...文心兒..你博頭有隻蟲呀...

兒最驚小昆蟲...

我:呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!聲震一樓...

希掩住我個口...

希:佢玩你炸...使唔使驚到咁呀...

勤笑得最大聲...

我怒啤佢....

勤:sor囉...玩下姐...

我:好...(踢左佢一下)

勤:哇..你謀住我弟弟...

令令令...唉個鍾又響..

佢地番番班房...

希就係坐係我隔離...我地成日都比同學話我地拍拖...其實我地係fd黎架姐..

我:激...激死我啦...

希:益左你啦...(笑)

我:哎呀....(打佢)

同學A:又打情罵悄啦...

其實諗番起...我同勤點識架呢...

我個日第一日番學..我去完洗手間出黎個陣..

OH...!NO!我冼親...佢豆起我...幾咁美妙既動作..就係個之後..

我地就認識左..我仲鍾意左佢..

所有野都由個次開始...

2011-6-17 03:53 PM jessie72310
ch.2 貼紙相

放左學之後..我就同希去左商場行...

希其實係比我逼架姐...佢唔想架...

我地周圍行...諗住影貼紙相...就去左其中一部機個到..

點知...

我一拎起塊布...就見到勤同一個好靚女既姐姐影緊貼紙相...

我諗佢應該係勤既女朋友...唉...

我:sorry呀...唔好意思...(轉身走)

我低住個頭..去搵希...

希見我頭低低個樣...

希:喂..做咩呀..踩屎黎呀...咁既樣既..

我冇罵佢冇成...佢就問..

希:做咩呀...(溫柔左超多)

我be li ba la講晒比佢知...

希:喂..咪咁啦..可能佢地係好朋友黎架姐...

我:好朋友會一齊去影貼紙相咩?

希:點解唔會..我都同你影啦...咪咁啦..我請你食下午茶啦...

我:好呀/..(即刻笑番)

希:你睇下你幾喂食呀...

點知突然間有個人撞左落希個到..佢個人向前..佢都高過我幾多..

但係佢又比人cak到...我個''大脾''掂到佢個"大脾"..係佢後面睇黎..

我同好似KISS緊咁...咁岩勤同佢女友出黎..

見到我好似同希KISS咁...就唔知點解..有一個怒氣湧上黎...

勤:而家D細路...有冇搞錯呀...咁早拍拖...(嬲)

我同希有D尷尬...面都紅埋...

希:SOR呀...

我:行啦...又話去食野...

我拉住希隻手行去M記...

勤:仲拖埋手添...世風日下...(嬲)

之彼我同希就去左食野...

然後佢就送我去到地鐵站...

自己番屋企啦...
------------------------------------
post住咁多先;;
有cm;;再加文,,

[[i] 本帖最後由 jessie72310 於 2011-6-17 03:54 PM 編輯 [/i]]

2011-6-17 04:24 PM 萌月
唔錯既,你自己作架?

2011-6-17 05:58 PM superstarbo
w0w
ok睇`不過po快d=]

2011-6-17 08:45 PM 亞夢vs唯世
都唔係你自己作既-______-;;`要咁多屍M做乜姐;;
廢話唔講;;
po文呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2011-6-17 10:43 PM 心情
快啲po啦'''
(怒)
我要睇呀...

2011-6-17 10:49 PM 星月`穎
又吾係自作;
快啲po啦(!)>w<

2011-6-17 11:21 PM jessie72310
ch.3 抱緊

第2日..係星期6..但係我要番學畫畫...

我上一上班房汁野..我拎野個陣...見到勤經過..

佢無lala啤住我...都唔知佢咩事...

咁佢啤我..我咪啤番佢..,.

勤:啤咩呀啤...

我比佢激到火都黎...

我:你唔啤我點知我啤你...

勤企係我班房門口...

勤:好過有D人呀..f.1就學人拍拖...

我:你唔好係到扮我呀哥得唔得呀...你大我4年炸..

我同人拍拖都唔關你...

勤:你..你..我話比老師知你拍拖..你仲唔扣分?

我:我唔識話比老師知你拍拖呀...

勤冇講到野...

我:林逸勤!!!!!!!!!!!!!!!(勁大聲)

佢好嬲...佢舉起佢隻右手...想打我一巴...

佢啤住我..我啤住佢...我喊啦...

佢停止左...佢冇打落黎...

佢既眼神變得柔和左...

將我個頭靠落佢心口...但係我...將佢推開左...

我大嗌:我憎死你呀...

打左佢一巴...之後我就跑走左...

我開始有d後悔....點解我唔靠多一陣先走呢...?

唉..我仲打左佢一巴...但係系佢話我先架ma...咁我打佢...

冇咩唔正常姐....係啦...唔關我事..係啦...

之後我打左比希..我點左佢出黎...

希:咩事呀...

我講晒比佢聽...

希:咁咪益左你囉...你恨左好耐啦...靠係佢心口...

我:咁又係喎...(笑)

希:咁你岩岩喊咩呀?

我:佢...

希:佢都冇打到你...

我:佢傷我個心呀ma...

希:唉...你呢..特別多理由...

我:係鬼...

希:喂..我晏晝都未食...你要識做呢?

我:我帶你去想不起來啦...得未?

希:咁好死...貴野黎架喎...

我:我帶你姐...比錢果個係你....

希:兩個字...無奈囉...

我:咁你去唔去呀?

希:去..點敢唔去呀...

2011-6-17 11:22 PM jessie72310
ch.4 幸福

星期一番到學校...

哇..點解咁多人圍住f.5b既?

我問希:搞咩呀?咁多人既?

希:我講完比你聽..你唔好傷心..(超認真)

我:做咩呀?咁認真既?

希:岩岩勤公開左佢同佢女朋友既關係...

我:係咩?(扮到冇咩事)

希:係我面前咪死頂啦!

我:希..同我過去睇下

周圍既人都係到起哄...個個都好開心..唯獨我...

但係我見到係佢臉上流露住好幸福既笑容...個女仔都係...

我默默咁祝佢幸福...

希:喂...你仲有我呢個好朋友呀ma/...我借我比你攬攬...

我2話不說咁攬住左希...我忍住d眼淚..

希:得啦...得啦...明啦..你想喊就喊啦...

我之前講過..佢高過我好多...我靠係佢博頭...

佢係我系呢一刻唯一既依靠...

周圍既人隨即起哄...

今次到勤出黎睇...佢見到兒同希有D咁親密既舉動...

有d怒氣咁沖番入班房...

好快就到左放學...希少飛起我...唔同我一齊番...

咁都唔等埋我..我今日放5點姐...成日掛住打機...

so我去左搵我呀哥---天

我呀哥好錫我架...我同佢仲一間學校添...

我:喂..打完波未呀?

天:就黎得架啦...

我呀哥大我兩年...佢就係讀F.3

我見佢打波打到身水身汗...咁我咪買左包橙汁比佢...

我買完之後走過去搵佢...

我:打完啦?(比包野飲佢)

點知勤見到兒同第2個男仔一齊...(佢唔知兒有個呀哥)

天:係呀...我換埋3就走得架啦....

我:咁我等你啦...

我坐係到等佢咁耐...勤就睇咁耐...

冇幾耐..呀哥就出左黎...

我同呀哥一齊行...呀哥同我好好感情...佢搭住我博頭..同我傾計...

勤跟住兒佢地去到地鐵站....

勤諗:(仲送埋佢番屋企添...佢...應該係兒男朋友..咁...希呢?

唔通佢一腳搭兩船?唔得我要問清楚..?

勤打電話比兒....

我一睇到來電顯示...就cut左佢線...大佬..我同佢嗌緊交架ma...

勤比兒激到死咁濟...

勤:cut我線添?

2011-6-17 11:22 PM jessie72310
ch.5 初吻是甜的

一番到學校...見到有好多人...

係混亂其間我發現我比人拖住左...

比人拖拖下..我先知..果個係勤...

我同佢嗌緊交架ma...

我咪話:放手啦...好痛呀..(一邊fing開佢隻手)(點知我愈講...佢捉得我愈實)

佢帶住我係咁沖上一樓...由於個陣未到上堂時間...冇人係一樓...

勤冇出過任何聲....

我:喂...做咩呀..放手啦(佢得超實)

終於上到一樓...由於我學校比較怪...

係一樓音樂室個邊...長與長之間係陷左入去既...

佢就拉左我去個到...

佢雙手放係我博頭上少少既長上面....佢控個頭埋我個到....

我雙眼一路含少少怒氣咁望住地下...

我:你帶我上黎做咩呀?

勤:你係咪一腳踏兩船?

我:下...(有d驚訝咁望番佢)

勤:你係咪一腳踏兩船呀?

我:我就算都唔關你事啦...你係我邊個呀?你唔係我呀爸...

唔係我呀媽呀...對我黎講...你只不過係一個學長...甚至只係一個同校既

甲乙同學炸...何況你唔係我男朋友...

我一輸咀咁狂講...

勤將放係長既雙手捉住我個頭...之後就...

佢錫左落黎...我瞪大隻眼望住佢...

佢mi埋左眼...好似(好似炸)好陶醉咁...

我有d驚訝/....

過左1分鍾到....佢就停左...呢一分鍾好似特別快咁...

勤:咁我地而家算有關係啦...可以講未呀?

我呆左...之後就一邊狂打佢...一邊大嗌:無賴無賴無賴無賴無賴無賴....

之後佢捉住我雙手...又再錫過...

今次就耐d..過左2分鍾到...

勤:咁可以講未?琴日同你一齊番屋企果個男仔係你邊個...

我:呀哥/...親生阿哥...

勤:下...乜原來就係咁?

我:唔係你以為係咩?

勤:咁...希呢?

我:好朋友..

勤:就係咁簡單?(有D質問既態度)

我:唔信咪算囉...

勤:但係你點解會同佢kiss...又拖手...又攬住佢?

我:我幾時有同佢kiss過??

勤:個時係xx商場囉...

我:有鬼呀...個次佢比人cak到..佢個被掂到我個被炸...(我做埋個動比佢睇..即係將我個被掂住佢個被)

我望一望佢..我覺得呢個動作好似好親密咁...

我就話啦:sorry(縮番開)

勤:下...原來係咁?

我:唔係你想點呀?

勤:咁岩岩果個係咪你...初吻?

我:你估下啦...

我轉身跑左去..

我個心一路都平伏唔到...岩岩個初吻好難忘..好甜..

有人話...初吻有苦有甜...你覺得苦..係因為你唔鍾意果個人...

但係..我呢個初好甜...相信我好鍾意佢..但係鍾意佢又點呀?

佢都有女朋友...我地呢D野只可以放係心到...

其實岩岩果個都係勤既初吻...佢都唔知自己點解咁大膽去錫一個女仔...

佢從來都未試過...佢聽完兒解釋之後...個心舒服晒...

而勤都覺得岩岩果一個KISS好甜...唔知點解呢?

2011-6-17 11:24 PM jessie72310
ch.6

希:下...你講真架..?

我:係呀...(仲甜笑緊)

希:咁你就正啦...

我:咁又點呀?佢都係當我係佢呀妹...唉..唔好講我..你呢..你個校花咁點呀?

希:我係邊個呀?我係希少wo...有邊個女仔唔會比我迷到?

我:你算啦...起碼我冇囉...

希:使唔使咁串呀?

勤好輕型咁走埋黎...

勤:講緊咩呀?

我:關你咩事呀?

勤:哇,,,使唔使咁呀...

我:同你好熟呀?賴friend咁...

勤做口型:唔好唔記得初吻呀...

我:我講比你女朋友聽仲大獲呀...

勤:你試下呀...

我:我唔敢呀家下...

有一個唔識既男仔走埋黎....

x:喂...hi...

我有d奇怪咁講:乜我識你架?

x:呀..係wo..我叫呀擇..F.4

我:F.4都走埋過黎?咁搞笑..?

擇:上面好悶呀...咁我咪走落黎囉..

令令令...

我+希:咁我地走先啦...

我:你仲咩跟我講野呀...

希:你跟我炸....

勤:我都走啦...

擇:好啦..各位..88

擇:喂..呀兒..我遲d搵你食飯...BYE(走左)

我:點解佢知我個名既?

希:你問我問邊個呀...

好快到左食晏...

勤同埋佢女朋友過左黎搵我同希食飯...

我地行到出門口果陣/...

擇:喂...好采你地仲未走姐...

我:咦...係wo...唔記得左你..sor

擇:唉..有D失望囉...

我:行啦...仲玩..

食野個陣..

我:希...你個餐好唔好食架..?

希:你唔係又想同我交換?

我:唔係...問下姐..(奸笑)

希:好...食...

我:咁不如就...(搶左佢個餐)

希:睇死你都係咁...

我:hehe...你條腸仔好似幾好食咁wo..

希唔比我拎....

我:係啦...你叫咩名呀?(問個女仔)

琳:我叫李也琳..

我:哦...你好靚女呀...(由心)

希:想溝人呀?估唔到你搞機..

我:喂...我係百分比百鍾意男仔架..

希:我知...我知你鍾意邊個///

我啤住佢...

勤+擇+琳:邊個呀?

希:知唔係就係我...

我:你算啦...鍾意你...

希:使唔使咁串呀...

我:對你使鬼咁好...

呢一章可能悶左少少...因為講埋左D濕濕碎既野///...

因為有新人物加入既關係....
----------------------------------------------------
post住咁多先;;
有cm再加;;
我認..我係有少少呃cm成份;;吾好打我呀.

2011-6-17 11:31 PM Matthew417
繼續 po !! 繼續 po !! :)

2011-6-17 11:37 PM yen_429
support u(:

2011-6-18 10:09 AM jessie72310
ch.7 又見到你..

miss:好啦...各位..之後既一個月係由兩位高form既學長陪你地上堂....

2對2...即係你同你隔離果個對2位學長...明唔明...

我:唔知會係乜水呢?

希:唔知呢...

miss:入黎啦...各位同學..辛苦晒...

咦..勤都係我個班....

miss:去揀兩位同學啦..

勤過左黎我地個到...

勤:hi..又見啦..我地..

我:鬼想同你見...(口不對心)

有一個人都走緊埋黎我地個到...但係擇比佢先一步..

擇:hi...

我:乜個兩個學長就係你地呀?唉..慘囉..我地都係..死緊...

希:係死硬....

勤:而家呢到我大晒啦....

擇:你當我死架?

勤:我高form過你呀ma...

之後老師又叫我地做小組討論...然後整個報告出黎..

我同希咩都唔做...點佢地幫我地做...

勤:哇...你真係咩都唔做?

我:唔比咩?做你就做啦...咁多野講...

勤:哎呀...咁串..靚妹..

擇:由佢啦...

勤:做咩咁幫人地姐...鍾意人呀?

擇面紅...

希:你都會面紅?哈哈...太有趣啦..

我:係wo...

勤:係啦...一間去邊到吃呀?

我:我唔去..我約左人...

勤:下...約左邊個咁巴閉?

我:關你咩事姐...

勤:男朋友呀?

我:係都唔關你事...

擇:你究竟約左邊個呀?

我:我呀哥姐ma...

勤:咁做咩搞到咁神秘...

我:我係唔鍾意講比你聽...

令令令...

我:我行啦..唔傾啦...88

擇+希+勤:bye

我見到呀哥係到等我....

我:喂..行得啦...

隔離D人好似個個都望住我咁既....

係咪唔抵得我有個咁靚仔既呀哥呢???

天(哥):未得呀...等埋我個FRIEND...

我:哦...

有個幾靚仔下既男仔行左埋黎...

X:咦...呢個就係你呀妹呀?

我:HALO...

唯:HI...我叫林偉唯...

天:行囉...

我地3個一路行...一路傾...我發覺佢都幾好傾呀...

我:係啦...哥呀...我有D電腦功課唔識做...

天:下..我電腦都好炸...不如你問唯...

我:係WO...不如你教我呀...

唯:好呀...今日放學你去我屋企呀...我教你整..

我:好呀...唔該...

放學...學校門口

我個班遲放左...落到去已經係4點10

我:SORRY呀..等左好耐...?

唯:唔係呀...行啦..

唯:係啦...你多唔多人追架?

我:我呀...冇WO...冇人追我...咁你呢...

唯:我呀..有既...

我:哇..咁勁..

就係咁..傾傾下就去到佢屋企...

佢一路係我隔離教我做..我就覺得有D眼訓...

我伏左係佢博頭到訓著左....

唯望住呢一刻既兒...佢好想去錫佢...

但係唯冇做到....唯靜靜地咁望住兒訓覺個樣...

過左15分鍾之後...

兒就醒左...

我:我訓左好耐呀?

唯:唔係呀...一陣姐...

我:我去洗個面先...

我入左次?...就聽到有開門聲..我以為係佢呀爸..呀媽..

一出到去...就見到林逸勤...

我:你點解係到?

勤:你都搞笑....呢到係我屋企...我梗係係到啦..我都未問你..你點解係到...

我:我黎做功課囉...唔比...

唯:乜原來你地咁熟?

我+勤:我唔識佢架...

我+勤:做咩抄我講野...

2011-6-18 10:10 AM jessie72310
ch8

勤:我入去溫書先...

唯:咁我地繼續啦...

唯繼續教兒...

勤就係入面扮晒溫書..其實就係到裝裝下...

兒又想訓覺...冇幾耐..兒就訓著左...

唯想錫落兒到...當唯控個到頭落兒個到時...

勤:細佬呀...

嚇到唯彈番起身...

唯:係咩事呀?

勤:你...唔係要補習咩?

唯:呀...係wo...咁我行啦..幫我睇住佢(兒)呀...

勤:55...好啦....拜拜

勤係兒隔離等佢醒...

過左好耐...兒就見到勤訓左係佢隔離...

我諗:勤訓著左個樣仲cute呀....我都未試過咁近望佢...

勤都醒埋啦...

勤:你醒左幾耐?

我:岩岩姐...

勤:咁你肚唔肚餓呀?同你去食野呀...

我:唔啦...咁晏...我要番屋企啦...

勤:哦...咁好啦..拜拜

我:你唔使送我呀?

勤:你要人送咩?

我:咁算啦...拜拜(晦氣)

我好嬲咁走左...搞錯呀..咁都唔送我...

我一路行...有一大班人圍住左我...

x:妹妹...一個人呀...

r:好悶架wo...我地陪下你啦...

z:好寂寞架wo...

佢地一人一句...好煩呀...

我冇出到聲...算比面佢...

x:靚妹...咁串...

佢地停左係到..唔郁...

r:捉住佢...

佢地捉住左我...

我大嗌:放手呀...(fing開佢)

??:停手...(超大聲)

我地全部睇一睇...

勤?佢點解會係到...

勤:我叫你地放手呀,,,(怒)

x:對唔住呀...我地走...

勤:點呀...你冇野呀<a?

我:冇呀..捐左少少姐...你呢?點解會係到...

勤:咁岩經過(口不對心)

我:我走先啦...(想佢送我)

勤:唉..我得閒得濟...送埋你番去啦..咁鬼夜..

我:好呀...

勤:去地x站啦....

我:唔好..搭巴士啦...(搭巴士耐d..可以見多佢一陣...)

勤:是但啦...

搭搭下巴士...

勤就訓左係我博頭...我好想將呢一刻永和停留...

將佢留係我身邊...但係..我曾經擁有過...已經夠啦...

2011-6-18 10:11 AM jessie72310
ch.9 我要識男仔....

由呢一刻開始...我決定忘記佢...

我:希呀...(奸笑)

希:又奸笑...唔方好野...

我:介紹男仔比我識....

希:下...

我:我要識男仔..我要拍拖...

希:太好啦...你終於想拍拖啦...唔使成日搵我陪你...

我:總之一間個小息比d人樣我睇....

希:咁趕?

我望一望佢/....

希:一定得...放心...

小息....

我同希低聲細語:哇...咁既樣都介紹比我...你玩野呀?

希:咁你臨急臨忙叫我...係咁既質素架啦....

我:咦...呀唯....

希:呢條仔最索....就佢啦...

我:咪傻啦...我早就識佢...

唯拖我去左一邊....

唯:同我一齊...

我:下...咩...?

唯:我鍾意你....

我:好呀...我同你一齊...

我同唯火速一齊....

我地一齊手拖住手...行出去...

哇...d f.3既女仔好妒忌....

希:咁快搞掂???

我用眼神示意佢唔好出聲...

miss:你地知唔知學校唔比人拍拖架?

唯:sorry..唔知wo....

miss:咁你地等住扣分啦...

我:一兩分豪比你囉....

miss:你...你...地....

我同唯轉身走左.....

我地兩個有默契咁笑笑////

我:個miss真係on居...

唯:咪係囉...我至憎呢個miss>..

我:我岩岩串得佢岩....

唯:係呀....

令令令...

希:你同果個唯一齊啦?]

我:好明顯啦.....

唔知係咪我地太陽既關係...

係人都知我地拍拖...有d奇怪咁....

我地既消息傳滿成間學校

2011-6-18 10:13 AM jessie72310
Ch.10 愛你變成恨你.

其實我明知我唔鍾意佢...但係我想忘記佢呀...

好辛苦呀...唔想再去鍾意佢....

唯:行啦...(拖住我隻手)

我有d避諱...我呆一呆....

之後又笑笑咁同佢一齊行...

呀哥見到我地拖住手...好鬼奸咁笑笑...

天:你地....咁好啦...我唔阻你地啦...拜拜

我同唯拖住手咁行出去....

唯:我地去邊到食呀???

我:你鍾意啦...我就下你...

唯:緊係唔得啦...你係我女朋友...我會咩都聽你講...

我:係咪架...?

唯:係呀...

我:咁呀...去m記啦...

唯:哇..咁益我呀?

我:係呀...係呀...

去到m記...超多我學校既人...

搞到我地冇位座,,,,,

終於等到有人企起身,,,咁我地兩個就坐左落去...

我發覺...我坐錯位囉...

唯:咦..呀哥...乜咁岩呀?

頂...有冇搞錯呀...咁都撞到佢...佢仲同佢女朋友一齊...

勤:你地點解一齊食既?

唯望住我笑笑....我又好隔硬咁笑左一笑...

唯:你唔好理啦.....

勤:你地拍拖呀?

我:係呀....琴日先開始...

勤:哦...

我見到佢果個一d都唔在乎個樣...

我就超嬲...超心痛囉....

我同唯一邊食...一邊傾計...

佢地有佢地食...我地有我地食...

我:行囉...番學囉...

唯:55...咁拜拜啦...

我拖住唯行得超快...唔想見到勤...

我又憎佢...又愛佢...

唔好再諗...我要好好地同唯一齊...

上到班房...

希:哇...你使唔使一打令鍾就閃人呀...重色輕友...

我:又係你叫我唔好成日煩住你既...(串咀)

希:唉...玩下姐..使唔使咁串...

之後...又見到勤...佢黎同我地上堂...

好憎佢囉...so我成程都冇同佢講過野....
------------------------------------------------------------
今晚再post;;睇完記得留cm呀;o

2011-6-18 12:09 PM superstarbo
cmcmcmcm
快po啊.

2011-6-19 08:40 PM jessie72310
ch.11 避我做咩呀?

勤覺得好奇怪...近呢幾日..兒都好似有意無意咁避開佢...

勤:家下算點先...之前我有比賽...佢場場都黎捧場...而家又唔黎...係咪拍拖大過天???

今日既藍球比賽...兒唔係無黎..只不過唔行出去姐...

佢係個角落位都睇住勤打比賽...

但係今日既勤..表現有D失準...頻頻交失波...

兒都有D擔心...究竟勤今日搞咩呀?

琳都覺得佢有D唔妥...

打完上半場...勤就比呀SIR照肺...

呢場係4強賽黎架...之前佢地年年都拎第1...

我:佢今日搞咩呀...

我望住也琳果樣仲急過佢個樣...

我就同琳去左搵勤...

我:喂..你話贏左既話請我地食餐勁既?加油...

琳:係囉...加油呀...

勤唔知點解有番D生氣...令佢地有番贏面..

我諗:咁就岩啦....

最後..佢地以兩分險勝進入決賽...

勤:你會黎睇我決賽架可?

我同琳點頸...

勤:行啦..我去請你地食野...

我:叫埋唯呀...不如...

勤:好呀...(面露不悅)

之後我地又至四人行...

ar琳好似成程都唔係咁開心咁....

勤:咩事呀?

我見到佢果個咁關心既樣..我梗係SAD啦,,,

唔緊要..我仲有個男朋友錫錫...

我:唯..一間我地仲有冇地方去呀??

唯:你想去邊呀?

我:唔知...同你一齊就得啦,,,

唯笑..

琳:唔使理我..我冇事..

勤:你..

琳:你好煩呀...(跑走左)

勤:究竟發生咩事呀???

琳唔知點解跑走左..係因為佢呷醏...

2011-6-19 08:40 PM jessie72310
ch.12 你愛我嗎?

勤:究竟咩事呀???

琳:我都話冇事咯...

勤:你發晒脾氣咁算點呀??

琳:係呀..係我野蠻....得未呀?

勤:都唔知你搞乜...

琳:唔知我搞乜..我就話比你知我搞乜...你鍾唔鍾意我..

勤:無啦啦問呢D黎做乜呀?

琳:你答我...

勤:鍾意...

琳:咁你愛唔愛我呀?

勤有所懷疑...

琳:答我呀...

勤:愛...

琳:咁你夠唔夠膽同我講我愛你3個字呀?

勤:我....

愛你兩個字始終講唔出口,,,

琳:算啦...我已經知道答案..

勤:發生咩事呀?

琳:你跟本個心唔係我呢到...我地分手啦...

勤:你講咩呀?

琳:分手啦...

琳轉身走左...

勤企係原地到..唔知發生咩事咁..好呆...

琳已經察覺到...勤唔鍾意佢...佢已經鍾意左第2個女仔...

唯同兒出左去搵勤...

我:做咩事呀?

勤:關你咩事呀?

我:點解唔關我事呀?我地係朋友黎架...

勤:唔好煩我...

我捉住佢隻手...佢fing開我隻手...混亂間打中左我塊面...

我:林逸勤..你好野...我以後都唔會再理你...

我跑到好遠...唯都追左我好耐..但係我今次係平生以黎跑得超快...

佢追我唔到...我跑到一個好靜既地方...眼淚終於忍唔住湧晒出黎...

呢一邊既勤...佢狂打電話比兒...

佢好著急...佢好想同佢講..佢唔係有心..

佢原全唔記得左琳...

兒既眼淚都出晒黎咁濟,,,佢終於搵左希出黎...

希見到兒果個眼腫腫個樣...就攬住佢話...

希:唔好喊啦....乖啦...

我:希...我諗我真係要對佢死心!!

希:無論你做咩,,,我都支持你...

我:你幫我手忘記佢...

希:好好好///

勤又打比琳...

(分手後天天都..是最重要希生...)琳電話響,,,

一見到勤個電話....琳既眼淚都出晒黎...

琳諗:勤..我唔想再綁住你...我知你鍾意左兒...

琳cut左佢線....

勤:點解個個都係咁姐?

(我愛的可否別來..不愛我的可否離去...)兒電話響...

我見到勤打黎...我就cut左佢線

2011-6-19 08:41 PM jessie72310
ch.13 閃避..你我之間的良藥

第2日番到學校...勤..兒...琳3個相見如同陌路....

勤:我究竟做錯d咩姐....

唯:使唔使我幫你手哄下也琳呀??

勤:我講緊兒呀...死啦..唔知佢係咪仲嬲我呢??

唯既面色一沉...

唯:我番上去先啦....

勤有好幾次去到兒班房門口...

但係都冇勇氣叫佢出黎,,,,

今日放學之後...佢地學校搞左D活動...

係由F.5既學長帶D F.1既同學...

沒錯..佢地兩個又撞頭,,,,

勤:今日我地要合力完成一個大車輪...加油...

勤同兒佢地個個都好合力去整...

有幾次..勤去幫兒手...

我:唔使..我自己得架啦....唔該...

勤亦都好無奈....

到最後佢地要成組人企係個大車輪行..鬧快去到終點...

勤就企最前...企係兒前面...

佢地郁個車輛個陣..難免有手掂到手...

當兒掂到勤隻手....

我:唔好意思...

以前...個陣...

我:對唔住囉...

勤:哎呀呀..你霏禮我...

以前既野...已經唔會再存在...

過去既野...唔好再提..維持原狀...我諗對大家都好...

勤就唔係咁諗...

勤諗:點解你要咁對我姐??你而家好憎我咩?

我...你同我細佬一齊好開心呀MA..我知呀///

我都會搵番一個女朋友架....

或者..閃避,,係你我之間的良藥...我好鍾意而家既感覺...

2011-6-19 08:42 PM jessie72310
ch.14 我冇你D咁既呀哥...

唯既心一路忐忑不安...佢懷疑勤鍾意左兒....

但係佢又唔夠膽...

佢帶住個疑問放學...

佢地係操場撞到

勤:咁岩既..細佬??

唯:我冇你呢D咁既呀哥...

勤:你講咩呀?

唯:你唔好係到扮晒野啦...

勤:你講咩呀...

唯:你同我爭女...

勤:我幾時有呀...

唯:你係咪鍾意兒呀...

勤:我....

唯:即係啦...我唔該你唔好再接近佢...

勤:家下做咩先?咩我鍾意兒...

唯一拳打過去....

勤火到黎...還手...

兩個係到狂打...

隔離D人竟然係到睇戲...冇人幫手...

希走左上去同兒講...

我即刻沖左落去...

我:唯呀...唔好再打...

佢地好似聽唔到咁...

我企左係中間...唯同勤既拳頭差1cm就打到我....

兒:捨得停啦咩???

兩個仍然仇恨對方...

我:唯..我地走啦...

唯:咪住..你講,,,

勤:講咩呀又...

唯:你係咪鍾意兒...

我:唯呀..玩夠啦...

勤冇出到聲..

唯舉起拳頭..向兒進發...

跟住點呢???

2011-6-19 08:42 PM jessie72310
CH.15 我退出

上集講到...唯舉起拳頭..向兒進發,,,

勤一手擋住唯...

勤:你痴左線,,,

唯:得啦...我明啦...(轉身走左)

勤:點呀..你冇事呀MA....

我一手推開勤...我恨佢一時對我溫柔,,,一時對我咁COOL

勤:兒...

我都跑走左,,,

勤一直我後面追住我...

我跑跑下..就見到唯...

我:唯..你點呀..冇事MA>>.

唯:兒..我想你答我一個問題...

我:5 5

唯:你有冇鍾意過我...

我:唯..對唔住..我..

唯:得啦,,,明啦...

我走上去攬住左唯,,,

唯:點解你要咁對我...你係我第一個鍾意既女仔...

你係第一個令我日思夜想既女仔,,,我真係好鍾意你..

你可唔可以唔好撇低我,,,留係我身邊,,,,

我喊到唔識停..我知我傷左呢個男仔...

我:對唔住..對唔住..對唔住...

我淨係識得講呢句...

唯:至少你都要搵一個好我一百陪既人..知唔知呀.,..

我:對唔住...

唯:我走啦..(走左)

我呆呆咁企係原地..我幾咁希望岩岩所發生既野係一場夢...

然而我唔可以呃自己既就係..我真係好鍾意勤...

但係我已經令佢兩兄弟反目成仇,,,

係呢一刻..我除左喊之外..我就咩都做唔到,,,

勤係遠處睇緊兒係一舉一動,,,

勤見到兒咁傷心...佢覺得佢介入左佢同唯之間...

勤覺得佢冇面見到唯...佢已經傷左佢細佬既心...

傷左兒既心....

勤+唯+我諗:我退出,,,你地一齊要開心呀,,,

2011-6-21 02:34 PM jessie72310
ch.16 迴避你

唯既心好痛..佢唔想番屋企...唔想見到佢呀哥,,,

佢唔係嬲佢呀哥,,,佢系冇面見既佢呀哥,,,更加唔想係兒同勤中間..

勤都唔想見到細佬...人人都係到放棄,,,究竟邊個先會係最希生既一個...

最終...第2日..佢地3個都冇番學,,,

我一直係屋企...冇食過野..淨係系到望住4面牆...

呀哥一番到屋企..就跑黎問我....

天:究竟發生咩事呀?今日唯都冇番學...

我:下..唯都冇番學??

天:係呀..勤都冇番學..你地3個搞咩呀?

我:哥呀..唔好問啦,,,

天:咁你都唔好唔食野至得...

我:得啦..而家去食.,,.,

天:咁就乖啦...我買左d野比你食,,,

我:哦...唔該哥哥,,,

天:快d食啦,,,

第2日,,,我就要番學...

我一番到去..就同勤撞到正一正...

勤:........

我地之間..還是無言...

我轉身入番班房...

我地前日係學生上演個套鬧劇..而家個個都知...

希:你同唯..勤...

我1510講晒比佢聽...

希:唔緊要啦,,,時間係可以沖淡一齊...

我:希望啦...

琳去左搵勤...

琳:你同你細佬而家點呀,,

雖然琳同勤分左手...但係琳仲好關心勤..

勤亦都將所有野講晒比琳聽...

琳:你...你真係唔知你自己既心意...

勤:咩心意...

琳:你唔知你自己鍾意邊個...你係鍾意兒架..

勤:下....

琳:你望住兒既眼神,,你對兒既態度,,你自己唔覺..但係我feel得到...

勤:我...

琳:如果你係鍾意人既話..就去同人地表白...

勤:佢係鍾意唯既,,,

琳:正如我講過...從一個人既眼神係可以睇得出任何野...

佢應該都係鍾意你...

勤:我,,,

琳:係男人就唔好婆婆媽媽啦,,,

勤:5 5...(好堅定_)

突然之間,,,勤有一股勇氣,,,

2011-6-21 02:34 PM jessie72310
ch.17 示愛

勤走左去兒既班房,,,拉左兒出黎...

我:你又做咩拉住我,,,放手啦,.,

勤拉兒去到天台,,,先肯放手..

我:你拉我上黎想做咩呀?

勤:兒..你答我一個問題,,,

我:......

勤:你係咪鍾意唯,,,

我:點解咁問呀,,,

勤:你答左我先..你由頭到尾有冇鍾意過唯,,,

我:我冇鍾意過佢呀..我對佢只係好似對呀哥咁架炸..

勤:你唔鍾意佢又同佢一齊....

我:係呀..係我唔岩...我唔岩在我唔鍾意佢又要同佢一齊...

我鍾意你又唔可以同你一齊,,,,,我憎死你,,,,(講到呢到..我既眼淚開始標出黎)

勤望住我,,,突然佢攬住我...

勤:好喇..唔好喊喇,,,

我:我憎你對我忽冷忽熱,,,(推開佢)

勤:我以後都唔會對你咁架啦,,,我會好好咁去愛你...我鍾意你呀!!!!

我呆呆咁望住勤...我估唔到呢句說話會係佢把口到講出黎,,,

我:我唔需要你可憐....

勤:我唔係可憐你..我係好鍾意你..只係我自己一直都唔知我既心意...(攬番住我)

我:真係既...

勤:真係架...信我..我會比到幸福你.,,,

之後我地兩個就拖住手落番去一樓...

唯佢雖然傷心...但係見到佢呀哥同兒一齊果個幸福樣...都鄧佢開心///

勤:對唔住呀..唯...

唯:傻啦,,,呢D野冇得勉強...

我:多謝你呀..唯,,,

唯:我地係兄妹黎架...

之後我既八掛好朋友...希又走黎問東問西....

希:點呀...佢岩岩捉你去邊...

我:@^$$^&*()@*#@&$@(呢D絕對唔係粗口...只係岩岩D內容)

希:哇...你就正啦...你鍾意左佢咁耐..而家....

我:衰仔..串我...

希:嘻嘻...鄧你開心炸,,,仲鬧人...

我:SOR囉...係我唔岩,,,

希:咁就差唔多....

然後勤同我就一齊放學,,,

勤:係喇..兒呀,,,你鍾意左我幾耐呀,,,,

我:由9月1號到而家2月1號,,,都有差唔多半年喇..

勤:哇...乜原來你鍾意左我咁耐架喇...

我:咁又點姐...你又唔知我鍾意你...

勤:而家咪知囉...傻妹...

我:知...就要做啦...

勤:我愛你...

我:哇..好肉麻呀,,,

勤:慘得過你鍾意聽...我愛你我愛你我愛你我愛你,,,

我:得啦..夠喇

2011-6-21 02:35 PM jessie72310
CH.18 我唔要做你呀妹...我係你女朋友

第2日放學個陣...

我同勤拖住手咁行,,,

勤FD1:咦,,,咁岩既..你呀妹呀,,,(指住我)

勤FD2:你呀妹都幾CUTE喎....F幾呀?

勤:佢唔係我呀妹..佢係我女朋友...今年F.1

勤FD1:乜原來係你女朋友呀,,,失敬...

勤FD2:佢行出街似你細妹多過似係條女囉...

勤:你理我呀///

勤FD2:咁我地走先喇...BYE

勤:BYE,,,,

我:有冇搞錯呀...我一睇都知我係你條女啦,,,仲問...

勤:算啦,,,我知咪得囉,,,

我:唔制呀...

勤:乖啦,,,

番到屋企..我就打比希訴苦,,,

希:咁又難怪...佢成個大人樣...你就成個孩子樣,,,比人以為你係佢呀妹都唔出奇,,,

我:咁我事實上係佢條女呀MA...我唔制呀...有咩辦法令我大個D...

希:下...好難存喎....你而家點睇都係細個...

我:我著D大個D既杉得唔得呀,,,

希:我都話你個樣係細囉..你著D大個D既杉...D人咪話你細路仔著大人杉,,,

我:咁唔係點呀...

希:電''亂''髮得唔得..我覺得咁樣會大個D既個樣...

我:咁你快D同我去電啦...15分鍾之後,,,髮廊等...BYE...

之後我同希就去左電髮...

希:個樣真係大個D...

我:係..真係架...YEAH,,,我諗勤見到都會好開心架姐...

希:5 5....一定會既...

第2日..我就以呢個形象示人....

2011-6-21 02:36 PM jessie72310
.19 反應

第2日..我就而呢個形象示人...我諗勤都一定會好驚喜,,,,

我:勤!(我大嗌)

勤:哇..兒,,,你搞咩呀...

我:點呀...好唔好睇呀,,,琴日搞左幾個鍾喇...

勤:我覺得好似老積D咁囉...

我:咁襯唔襯我呀...

勤:唔襯,,,

成盆冷水潑過黎...好失望囉...

我:咁算啦..冇野喇,,,(好失望咁轉身)

希:點呀...

我:衰左喇...唉,,,

希:都話左你架喇,,,

我:你有鬼呀..係你提議我架...

希:好好好...係我唔岩...sorry,,,

我:咁而家點呀..電番直佢?

希:下..你好多錢呀...我覺得咁都幾好睇...只不過睇落去好似大個d...

我:係咪架..????

希:係呀...信我呀..

我:但係勤唔鍾意我呢個頭喎,,,

希:咁又係...

放學個陣...勤就走過黎接我...

勤:行啦...

我:哦..(沉默)

勤:做咩呀...

我:乜我呢個頭真係咁差咩???

勤:我都係鍾意以前既你...果個樣都幾可愛呀,,,

而家唔係話唔好睇...只係個樣大個左...

我:大個d咪好囉,,,咁咪襯你d囉...

勤:邊個話架...我覺得你以前好靚...同我乜知幾襯,,,

我:係咪架..(甜笑)

勤:係呀,,,愛你死呀,,,

我:咁我去電番直佢...你陪我去呀,,,

勤:好呀...

之後我地又去電番直佢...講真...電番直左..好似似番我..

之前果個look...唔係好岩我...大個D先去電啦...hehe>.

最重要係勤鍾意姐...

勤:而家既你..我就最鍾意...

我:下..唔係呢個樣就唔鍾意呀...

勤:一樣都咁鍾意...(錫左我一啖)

我:偷襲...(面紅)

2011-6-21 02:36 PM jessie72310
ch.20 新情敵

今日勤要留係學校既drama club...

佢同個女仔排緊戲..個女仔都係f.6...佢叫靜...

靜:你唔行過黎呀...你再行埋黎..我就死比你睇...

勤:你唔好咁啦,,,番過黎啦,,,

靜:你都唔鍾意我...唔好對我咁好,,,

勤:我愛你...(情深...演技一流)

靜:真係既..?(破涕為笑..)

勤:真架...

老師:OK...cut,,,

勤:搞掂...

靜:哇..你好掂喎...可唔可以教下我...

勤:你都好好呀...

靜:我硬係唔得啦...岩岩做得咁生硬..

勤:你對你既要求都幾高架WO...

靜:梗係啦,,,

之後佢地兩個又排戲...又拖手又成..

我一練完啦啦隊..就去搵佢./..

點知見到佢地咁CLOSE...雖然我知佢地係排戲..

但係...我都係...

靜:佢係你呀妹呀?好CUTE WO

勤:佢係我女朋友...

靜:下..佢F,幾?(好驚訝)

勤:F.1....

靜聽到勤有女朋友...仲唔開心...佢要做D野令兒知難而退...

佢更加親密拖住勤隻手..勤竟然唔縮...

睇到我眼火爆...

我:唔睇啦...(拖住希走)

希:下..唔睇喇,,,

我:唔睇呀...
'
靜見到兒走左...開心死...

之後我嬲爆爆咁番到屋企...

一番到屋企...勤就打電話黎...

我:喂,,,

勤:做咩唔等埋人地先走?

我:你同人地排戲..番屋企排埋佢呀笨...

勤:喂,..咩意思先...

我:我咩意思...我既意思係我見到你同第2個女仔好CLOSE..

勤:我地排戲姐...你幾時變得咁小器...

我:係呀..我不嬲都咁小器...得未呀?(CUT線)

2011-6-21 02:37 PM 千草乂
cmcm~~~
好睇;]]

頁: [1] 2