YK Forum » 短文小說 » [原創]放棄你,是我做得最錯的事.hapyy end.完;]

2011-5-1 06:00 PM violet0418ki
回覆 #90 千草乂 的帖子

多謝:D :D 好期待xD

2011-5-1 06:42 PM jessie72310
回覆 #88 千草乂 的帖子

當然係....happy ending拉xD.

2011-5-1 06:45 PM 千草乂
回覆 #92 jessie72310 的帖子

哈哈;
我兩個都可能作~~~~~~

2011-5-1 10:30 PM jessie72310
回覆 #93 千草乂 的帖子

加油;;))`ˇ...

2011-5-3 10:15 AM 千草乂
第22話 ; 唱k(1)

雪佢地就去左唱k先;[等緊楓~~~]

湘唱唱下講時;

雪問;[ 楓幾時泥 ?]

夜;[好快嫁喇;]

1講楓,楓同莉莉就泥左;

莉莉;[wawa,,雪番泥喇;]

跟住,佢就俾左張喜帖雪;

莉莉;[希望你可以泥我同楓既喜宴~~]

雪苦笑ing~

雪;[我會嫁喇,祝你地白頭到老~]

楓;[多謝- -"]

湘同夜見到氣氛好embressed;

開玩笑甘講;

湘;[hehe~~~~雪你唱首歌啦;]

雪;[甘我唱首in love with you;送俾莉莉同楓啦;]

Tell me that you love me, tell me that you care
Tell me that you need me, and I'll be there
I'll be there waiting

莉莉好開心;

莉莉;[多謝你,如果吾係你,我都吾會有楓;]

楓;[莉莉 ! 吾好甘講;]

夜;[甘開心,我地快d唱啦;]

熒;[係囉係囉,,,等我唱1首先;]

熒唱左1首[年年]<啊sa既;

年年情人節我再倒數一年 再倒數一年 靜候你開門一天
年年情人節我信再等一年 信再等一年 有進展
我們 明年情人節變到更加癡纏 會更加癡纏
又或者關口不改變 衝不破心靈交戰

莉莉見到;

就話;[楓,不如我地又唱啦;]

楓;[唱咩;?]

莉莉;[就,,,,一直相愛啦;]

楓;[哦,,,甘好啦;]

你可想到了那段年代
人生幾可的感動還在
無可取替卻笑著回顧
成長時落淚後獨有的感慨
你早擁有我每段年代
願當初的心一直同在 一直相愛
如動心的不止是回憶 多精彩

只係,

雪聽佢地唱個時;眼1直流緊眼淚;

夜佢地都見到;

*******************************************************************************************

2011-5-3 06:43 PM 檸檬:)
唉...睇完你篇文好想喊/_\
點可以咁嫁..
楓係超級衰人,雪根本無做錯,點解要咁對佢啵\3/
激死人啦,仲要同果個xx莉莉一齊,真係火都泥.-3-!

2011-5-3 07:33 PM 心情
跟住之後點?
又係話楓有苦衷個啲?

2011-5-3 08:16 PM 千草乂
回覆 #97 心情 的帖子

吾係-3-
米亂估吾該;

2011-5-3 08:52 PM 千草乂
23話 ; 唱k (2)[開始接近現實~]

佢地唱完k之後 ;

雪就吾同佢地high;

就自己番屋企先;

經過1段好長既路;

佢1路行1路哭~~~~

跟住雪尾既楓都吾知雪做緊咩;

突然 ;

雪就甘坐係垃圾堆com住自己個咀哭;

楓見到之後 ;

想衝過去攬住雪 ;

但事實同佢講;

佢吾可以去;

就係甘 ;

成晚 ;

楓就甘係雪後面企住 ;

1直望住雪 ;

而雪都吾知佢後面有個人;

第2朝~

雪見到自己成身甘臭;

佢搭巴士番屋企個時;

d人望住佢;

眼中都係有d睇吾起雪;

雪係途中就受盡呢d注視;

終於 ;

佢番到屋企;

雪既媽咪1見到雪番左泥;

好激動甘攬住雪;

雪既媽咪;[你成晚去左邊啊;?]

雪;[冇野~]

雪既媽咪;[甘好啦;你快d沖個涼;訓個覺;夜晚同我去街~]

雪;[好啊;]

歌中;

我 看起來很好
不需要依靠 請別來打擾
愛~ 在身邊圍繞 我接收不到
暫時不敢面對心裡
空虛的一角
可不可以可不可以
可不可以不勇敢
能不能停止對愛渴望
可不可以痛哭一場
風雨過後會看見曙光
This too shall pass
我堅持這希望
雨 淋濕了眼眶
悲傷中要堅強
是考驗
是成長
風 吹散了偽裝
只剩下迷惘 雷電交響
放大了一個人的孤單
終於發現抵抗會更難內心的呼喚不該隱藏
所以擁抱影子 轉身背向陽光
沉淪一分鐘的絕望
卻還堅信
this too shall pass

2011-5-3 09:08 PM violet0418ki
[quote][b]原帖由 [i]千草乂[/i] 於 2011-5-3 08:52 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=63924&page=7#pid729305][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
23話 ; 唱k (2)

佢地唱完k之後 ;

雪就吾同佢地high;

就自己番屋企先;

經過1段好長既路;

佢1路行1路哭~~~~

跟住雪尾既楓都吾知雪做緊咩;

突然 ;

雪就甘坐係垃圾堆com住自己個咀哭;

楓 ... [/quote]

幾好啊

2011-5-4 09:39 AM 千草乂
第24話 ;

雪泥左楓同雪既婚禮 ;

雪見到湘同夜行泥;

湘;[雪.......你點啊;?]

雪苦笑;[冇...]

夜;[不如我送你番屋企啦;]

雪;[吾勢喇;]

之後;

雪自己走去楓同莉莉個到祝酒;

雪;[弓喜你地;]

莉莉;[你真係泥左;!]

楓;[多謝晒喎;]

雪拎出1份禮出泥;

俾莉莉;

雪;[莉莉;我送俾你;]

點知;

莉莉見到雪送既耳環之後;

扔左走地下;

莉莉;[哎呀;吾小心tim~]

雪;[吾緊要;]

雪就蹲在地下;執番耳環;

莉隘就1腳踩去雪既手;

雪;[好痛;]

佢想縮番隻手;

但係莉莉踩到實1實;

根本就吾鬆腳~

熒見到;

即係行過去;

鬧楓;[我估吾到你係甘既人;!]

楓;[莉莉!!吾好甘;]

熒;[1句話就甘;你都好5好意思嫁;雪都係你之前既女朋友,佢又冇做錯;~]

楓;[我冇當過佢係我女朋友;就算之前;佢都吾係;]

雪聽到之後;

跑左出去;

2011-5-4 10:00 AM winky320
好好睇呀@@加油,作多d好文

2011-5-4 09:29 PM jessie72310
回覆 #101 千草乂 的帖子

cmcm;;))
期待.

2011-5-4 11:55 PM 亞夢vs唯世
個莉莉唔好再衰D-v-;;`

楓唔會無lala變成咁..有原因?!;;`

期待;;

2011-5-5 07:36 PM 千草乂
第25話 ; 大結局[上]01

湘打俾雪;

雪;[喂;咩事啊;?]

湘;[我介紹個男仔俾你lo~~]

雪;[下.....]

但係雪又捻到自己又1個人 , 見到人地1pair1pair;

心始終都放吾開;

湘;[呢個好好嫁;佢係安阿~~~賤人既啊哥;]

雪捻左1陣答;[好啊;]

湘;[甘就好喇.....佢聽日會打電話俾你;~]

雪;[嗯....好啦;88]

湘息左電話;

夜;[甘真係好;?]

湘;[...我都吾知.但係見到雪甘痛苦.我吾想佢甘;]

夜攬實湘;[1定有希望既.....]

湘;[希望啦..................]

第2日;

[誰來愛我 小心愛錯 以免彼此無助
 還能熱戀誰 誰能受得起那麼多
 你最記得清楚
 誰來愛我 請好好對我
 猶如拿懾著星火 認真的我
 花開了總想結果 才令你這麼對我]

雪既電腦響左;

雪;[喂....邊個;?]

電話人;[我係安;]

雪;[下..係...er...做咩;?]

安;[你...今日得吾得閒;?]

雪;[得啊;]

安;[我地1齊去海洋公園;好冇;]

雪;[好.;]

O.P

雪見到安 ;

安笑;[好耐冇見;*v*]

雪;[係阿~]

[[i] 本帖最後由 千草乂 於 2011-5-8 01:46 PM 編輯 [/i]]

2011-5-6 08:11 PM 心情
跟住點!???
等緊出喔"

2011-5-7 12:46 AM jessie72310
回覆 #105 千草乂 的帖子

期待期待中,,

2011-5-7 12:11 PM 檸檬:)
快d出啦.>v<
好睇好睇.

2011-5-8 02:02 PM 千草乂
第26話 ; 大結局01 ;[上]

0.p

安;[雪 , 你會吾會吾開心.;?]

雪苦笑 ;

雪;[我可以吾開心咩,;? 你記吾記得我講過 ,見到我愛既人開心我要都要開心;^]

安聽到雪講呢句野 ;

安;[雪 , 我鐘意你,你做我女朋友啦 我會好好照顧你 ;你吾會受到傷害]

雪好驚訝安會無啦啦甘 ;

雪;[我,,,,,,,,,,對吾住,安,我最愛既都係楓 ; 你原諒我....]

安;[......吾緊要...我地仲係好朋友 ?]

雪吾講野 ;

雪;[緊係朋友啦...........]

安冇再講野 ;

而係個日 ;

雪同安就好simple的朋友 ;

玩左成日 ;

雪發晒所有既力氣玩 ;

安就....................................[你地都知啦;xD]

第2日 ;

雪同媽咪講;[媽 ...陪我行街街Xd;]

媽咪~;[嗯;你好耐都冇我行喇;]

於是個日 ;

雪同媽咪行左成日街 ;

另1邊 ;

鳳皇學院 ;

校長開緊會 ;

校長;[各位老師 , 我地泥個新既校慶 ;好冇,invite所有既師生番番泥;]

all miz&sir;[嗯;好啊;]

&**********************************************************************&

跟住雪係第2日就收到鳳皇既invite信;

佢打俾湘 ;

湘;[喂;]

雪;[我係雪啊 ; 你去吾去校慶 ;?]

湘;[好啊;byebye;我好眼訓;]

********************************************************************************

2011-5-8 08:55 PM violet0418ki
加油, 很期待「下」:loveliness: :em49: :em49:

2011-5-10 03:13 PM jessie72310
回覆 #109 千草乂 的帖子

cmcm;;))
期待.

2011-5-11 09:17 PM 千草乂
第27話;

鳳皇學院;

校長;[各位同學 ; 歡迎你地番番泥;]

{之前教雪佢地既miz升升升左校長}

雪;[miz,halo`]

校長;[雪;嗚~~~你番泥;你竟然番泥;ppp]

雪;[miz;吾好甘high~]

校長;[好好好;]

突然;

莉莉;[miz;~~~~]

校長嚴惡ing~

校長;[咩事啊;莉莉;]

莉莉;[我同楓結左婚啊;]

校長;[下...........甘...弓喜你地;]

莉莉;[多謝;]*v*

雪望住楓;

有少少不捨;;;;

係咩事呢;?

敬請睇下回;]]

2011-5-11 09:48 PM jessie72310
回覆 #112 千草乂 的帖子

cmcm;;)
十卜你.

2011-5-13 08:00 PM 千草乂
第28話 ; 堅大結局喇[sad ending]      上

話說上次雪同楓係學校見過1次面之後就冇再見過 ;

今日 ;

雪同熒出街 ;

點知行到某間大商場個陣 ;

見到楓同莉莉 ;

雪應丞過自己吾好再甘 ;

於是 ;

雪行過佢地個到 ;

楓見到雪行過泥 ;

呆左呆 ;

楓;[咩事;?]

雪微笑;[冇.....見到你地係到,想打個招呼;^v^]

熒急步行上前 ;

熒低頭;[你地好;]

莉莉;[ 哈哈 ;你地兩個討厭鬼 ; 你地行過泥做咩;>3<]

熒;[吾勢甘惡嗎;-_-]

楓;[冇野算啦 ;  莉;我地走 ;]

莉莉;[嗯;]

於是 ; 兩個行過馬路 ;

{吾係有架車撞佢地;雪過去擋-_-]

當佢地行過去時......

雪大叫;[ 楓....無論呢1世,下1世,下下1世,我都好愛好愛楓;楓...我愛你;]

雪引 泥好多既注目;

楓企左起到 ; 之後又挽住莉莉;行到車個到;

毫不留情走左;

雪自言自語 ; [我又蠢左喇... ... 係米....? 楓聽到肯定又好憎我喇 ...  我吾想破壞佢同莉莉...但係我好愛楓...見到佢同莉莉1齊...我個心好痛..]

熒;[....雪...吾好甘....開心d...]

雪好似聽吾到熒講 ;

[ 不如我死左佢啦 ... 幾好啊 ... ]

熒含住眼淚 ;

[你吾可以死//]

呢個時候 ;

................................................

人變了心 言而無信
人斷了情 無謂傷心

[[i] 本帖最後由 千草乂 於 2011-5-18 07:39 PM 編輯 [/i]]

2011-5-13 09:21 PM jessie72310
回覆 #114 千草乂 的帖子

cm;;)
十卜你.

2011-5-14 01:48 PM violet0418ki
+油, :em05: 努力

2011-5-17 10:22 PM 亞夢vs唯世
快D作落去丫>__<;;`

好想知道後尾點@@

2011-5-19 07:41 PM 千草乂
28話 ; 最終大結局~

突然...........

雪衝去1架行緊既車...

熒[啊]左1下;

衝去雪個到;

雪躺係地下;嘴角留住血;微笑住;儘管佢好痛苦;

熒大哭 ;

[點解你甘傻啊.......]

楓見到之後 ;

好驚訝;

推開熒 ; 攬住雪 ;

楓痛哭;

楓 ;

[點解甘...點解你要死......等我做埋所有既野...我地米可以1齊囉....]

[點解.....]

熒坐埋1邊 ;

又哭埋1份...

楓係E院行泥行去;

E生出左泥;

[邊個係.......]

雪既媽咪;[我係佢既媽咪...]

E生;[嗯....你地要做好心理準備...]

雪既媽咪;[E生....你幫下我地啦..我吾可以冇左呢個女嫁;;;]

E生;[嗯...]

突然;

D 護士衝出泥;

[E生..佢..吾得喇...]

E生即刻衝入去;

又過左吾知幾耐;;

E生出左泥;

雪既媽咪;[我既女點啊;?我個女點啊;]

E生;[太太...你...節哀啦...]

雪既媽咪大叫..............................

2011-5-19 08:27 PM jessie72310
回覆 #118 千草乂 的帖子

cmcm;;$
期待期待;$

2011-5-19 10:23 PM 亞夢vs唯世
係咪完哂啦;;`?!;;

頁: 1 2 3 [4] 5