YK Forum » 短文小說 » [原創]放棄你,是我做得最錯的事.hapyy end.完;]

2011-4-22 12:25 AM 心情
我用手機都要睇你篇文呀!睇我幾十卜你呀!

2011-4-22 06:20 PM 千草乂
回覆 #61 心情 的帖子

哈哈;
多謝你喎=]=]

2011-4-22 09:24 PM jessie72310
回覆 #60 千草乂 的帖子

俾粒cm;;))`ˇ
十卜你.

2011-4-23 08:36 PM 心情
回覆 #62 千草乂 的帖子

所以你快啲UP新GE文啦!!!

2011-4-24 12:41 PM 千草乂
16話;要泥既始終都要泥;]

主持;[而家又請;♥宮陌楓♥王子<[俾人怒啤]
                      ;♥冷君夜♥王子<[俾人怒啤x2]
                      ;>菱依雪<;同學[俾人怒啤x3]
                      ;>夏紫湘<;同學[俾人怒啤x4]
                               為我地表演美女&野獸]

雪;[哈哈哈;]
楓;[笑咩;?!]
雪;[吾係你做野獸咩;?!]
楓;[可以你做嫁xdxd;]
雪;[你白痴嫁;]
楓;[...............]
夜;[你地兩個米打情罵肖啦xd;]
湘;[係囉係囉;]

上去~~~

湘;[我係美女=]<怕怕er;
夜;[我係王子;]<歡呼[拍拍拍]
湘;[喂,你係野獸啊!!!]
夜;[我地反轉傳統啊xd;]
湘;[無語ing;]
夜e起牙笑;xdxd
之後夜低頭錫左湘1啖=]
旁白;[最後;美女同王子1齊左喇;我地拍手[帶頭拍拍拍拍]

雪;[halo`;]
冇人應佢;
楓;[大家好!]
大家;[wo~~~~~~~]
楓;[我同雪雪今日會唱歌;]
大家;[咩歌;?~~~~~~~~]
花痴;[楓王于同我唱啦;]
楓;[我地會唱in love with you;]
歌詞;
And she says she needs more than a friend
That's all I ever been yo
Well one day you gon' overstand yo badu
And I remember the first time that we met yo
How could I forget
When you smiled
And I turned and said to you
Yo, your pure and true

I'm in love with you, in love with you
I'm in love with you, in love with you
I'm in love with you, in love with you, yeah

I'm so in love baby
I don't care what your mama say
Standing in love lady
And I don't care what your sister say
Yo badu I need ya

He said he's really diggin me
I don't know what to say
I can't imagine why I feel so weak, say, say
That's when he took my heart in his hands
And kissed it gently
He open up his lips then said this poetry
I'm in love with you, love with you
Love with you, love with you

I don't care what your brothers say, no
I don't care what the people say

Well I try and I try and I try
And I try and I try and I try and I try and I try

And you said you need more than a friend
That's all I've ever been yo
Well one day you gon' overstand yo badu

And when I look In your eyes
I know that you were meant to be
My solider so baby come on
I mean it desperately

I'm in love with you, love with you
No see I'm in love with you, love with you
No, no, no I'm in love with you, in love with you

I don't care what the people say
Standing in love lady
And I don't care what your sister say
I don't care what the writers say
(Badu-da-dee..)
I try, I try, I try, I try
You in love with me
You in love with me
No you in love with me
No, no, no you in love with me
No see you in love with me
No, no, no you in love with me
No you think you in love with
I know you're in love with me
Alright I'm in love with you
Yes I'm in love you
I'm in love with you
And I'm in love with you
(Badu-badee...)
Yes I'm in love with you
Yes I'm in love with you

大家;[好聽=]
拍手;
主持;[美女同野獸?!有咩;?!]

2011-4-24 12:57 PM jessie72310
回覆 #65 千草乂 的帖子

cm;))`ˇ
加油.

2011-4-25 01:10 PM 千草乂
17話;交換生;?

鳳皇學院;
miz帶住兩個人;1男女入泥;
miz;[同學仔;今日有兩個泥自日本既交換生;我地拍手歡迎]拍拍拍拍
女;[我叫艾莉莉,你地好>3<]
草痴a;[你好靚女啊;]
草痴b;[你好靚女;但都吾夠我家既雪靚女...]
聽到呢個人講緊野;
莉莉眼中閃過d好狠既眼神;
男;[大家好;我叫艾靜安;係莉莉既哥]
花痴a;[好靚仔好靚仔;]
花痴b;[都係我家既夜夜靚d;]
花痴c;[你傻傻傻;係我家既楓楓;]
miz;[shut up plz~~~]
全班靜晒;
miz;[莉莉;安;你都想坐邊;?!]
莉莉行到雪既前面;
甜絲絲講;[你可吾可以讓個位俾我坐?!]
楓;[吾得;]
鐘意楓既花痴;[你睇啦;人地都話吾俾;p]
莉莉隻眼開始紅;[呢位同學,你俾我坐得吾得;?]
安;[莉莉,你坐我呢到,吾轉甘;]
莉莉;[吾仔啊,我要坐呢到;]
雪;[呢位莉莉小姐,我冇話吾俾你坐,,,]
莉莉;[真既;?你俾我坐;?!多謝;]
楓;[雪.......你......莉莉小姐,吾該你快d走,坐第2邊,吾好阻住我;]
莉莉唯有走開囉;
莉莉;{雪,,,你竟然吾俾我坐,呵呵,你好快死,,呵呵;]
安;{吾得喇,,,我1定要睇實莉莉,吾可以俾佢再甘;}

另1邊;
楓;[雪,你講,你想點;?]
雪;[咩;?!咩;?!咩;?!]
點知,,,,,楓低頭錫左雪1啖
雪成塊面紅晒;
呆~~~~~~~~~
雪大叫;[你,,敢錫我;?]
楓;[hehe~~我點解吾敢;?]
就係甘,1埸重新點燃既愛火升左上泥;xd
但係1埸報復既戰鬥又開始左~~~~~

*****************************************************************************************************
對吾住啊;我好少upupup文;
原諒我吧~~

2011-4-25 01:14 PM 檸檬:)
回覆 #67 千草乂 的帖子

好睇:)
快p0p0p0p0p0p0

2011-4-25 01:20 PM 千草乂
回覆 #68 檸檬:) 的帖子

係米堅嫁xdxd;
but;多謝多謝;]]]

2011-4-25 01:22 PM jessie72310
回覆 #67 千草乂 的帖子

cm;;))
加油`十卜你

2011-4-25 01:36 PM 檸檬:)
回覆 #69 千草乂 的帖子

緊係-V-...
我都作完la~~~

2011-4-25 01:45 PM 千草乂
回覆 #71 檸檬:) 的帖子

甘快>3<
吾仔啊;;

2011-4-25 01:47 PM 檸檬:)
回覆 #72 千草乂 的帖子

哈哈-V-.
你都快D作啦.>V<
我要睇牙.

2011-4-25 01:50 PM 千草乂
回覆 #73 檸檬:) 的帖子

得拉得拉;
甘你都再作拉;]]]]]

2011-4-26 10:25 AM 千草乂
18話;誤會

就像你我之間那些深的淺的期待
也許 全都是誤會

第2日;
鳳皇學院;
miz;[雪,你俾個位俾莉莉坐得吾得;?]
雪望住楓;
楓;[你俾佢坐啦,]
雪;[下,,,,]
點知,莉莉行到雪身邊;[wa,,,你被人厭倦左啦,88]
雪唯有,,,行開坐到湘既左面位;

上堂;[maths]

maths miz;[e...雪點解你坐到港,,,個到既;?]
湘;[吾知啊,有個好負心既男[人]叫佢俾個位個賤女人坐;]
夜;[小湘湘吾轉甘講;]
雪;[你地兩個米吵;]
湘;[甘係,,,個cheap精嗎;]
[拍][拍]!!!
莉莉企起身行去湘到com左湘兩把;
maths miz;[莉莉同學,,,,,]之後超快閃左;
雪又企起到;
com莉莉2把;
雪;[你打湘;我打番番你;好正常;]
點知;
楓又打雪2把;
楓;[你打莉莉,我再打番你,都好正常]
楓眼只有卑視同不屑;
但係雪就留意吾到楓眼中仲有dd心痛~~
雪含住眼淚;
跑左出去;[楓,我憎死你,]

就像你我之間那麼精彩的遺憾
也許 全都是誤會

2011-4-26 12:09 PM jessie72310
回覆 #75 千草乂 的帖子

cM;;))`ˇ
吾知楓會點呢??

2011-4-26 05:29 PM 檸檬:)
回覆 #75 千草乂 的帖子

楓好衰牙=__=
佢吾係應該幫雪嫁咩-0-
我都想打莉莉!-_-

2011-4-26 06:38 PM 千草乂
回覆 #76 jessie72310 的帖子

呵呵;
下隻劇情~
安會想帶莉莉番佢地既[屋企];
但吾成功;
點解呢,,,,,,,,?
雪堅持左吾知幾耐...
又會去左邊;?

re'檸檬
我都想打xdxd;
我點解會打左甘既人出泥-3-;

2011-4-26 10:12 PM 心情
點點點點???
我好睇埋落去呀>_<

2011-4-27 12:16 AM jessie72310
回覆 #78 千草乂 的帖子

好想睇埋佢''))
十卜你.

2011-4-28 06:45 PM 千草乂
19話 ; 誤會(2)
我討厭回憶我感覺很累
是一個誤會沒什麼可悲

又1日;
鳳皇學院;

湘1見雪行左入教室;

大叫;[wawawa~~你,,,,國寶啊~~~]

雪;[米吵~~]

突然 , 安行到雪面前;

安;[雪 , 我可吾可以同你傾陣 ? ]

雪;[........?]

所以雪跟左安去到操場慢慢傾;

只係 , 雪吾知楓1直望住佢;

操場中 ;

安;[對吾住 , 係我妹妹吾好 , 佢拆散左你同楓 ]

雪;[傻啦 , 係我吾應該做第3者 哈哈 我真係好賤]

安見到雪突然甘激動 , 攬住係到哭緊既雪

點知被係窗睇緊佢地兩個楓見到;

楓第1次覺得自己好嬲;

佢發脾氣 , 就甘錫左莉莉 ;

夜同湘見到 , 跑上前;

湘;[你個死xx , 你竟然背叛雪 ! ]

夜;[你點會變成甘 ? ]

楓;[吾係我對雪吾住 , 係雪趁我吾係到 , 攬住其他男人 ! ]
   ;[佢犯賤 ! ]

點知 ;

呢句野俾岩岩入泥既雪同安聽到 ;

雪含住眼淚 ;

大叫;[ 係啊 ! 我犯賤 ! 我下流 ! ]

楓突然覺得自己之前好似講得好衰 ; 有少少愧疚 ; 但係莉莉就話 ;

莉莉;[哎呀 ! 你點解同我哥攬埋1齊嫁 ! 楓哥哥飛左你 , 你就搞我啊哥 ? cheap到你 ? ]

之後;

楓又改變左語氣 ;

楓;[你下流賤格 ! 冇人夠你泥 ! ]

雪聽左之後 , 上前com左楓1把 ;

點知 ;

楓捉住佢隻手吾俾佢com ;

仲反com左佢1把 ;

楓;[冇人可以com我 ! 你都係 ! ]

雪鬆開佢隻手 ;

跑出去 ;

雪 ; [ 我地完喇 ! 我放棄喇 ! ]

之後 ;

湘 , 夜 ;[我地睇錯你喇 ! ]

**************************************************************************************************

2011-4-28 08:53 PM 心情
今次長左WOR...XP
正=]

2011-4-29 04:06 AM jessie72310
回覆 #81 千草乂 的帖子

期待期待.
cm;;)

2011-4-29 12:02 PM 千草乂
回覆 #82 心情 的帖子

呵呵 ;

:) :) :)

2011-4-29 01:18 PM 千草乂
20話 ; 奸計成功 ?!

雪屋企 ;

雪坐係房捻捻下 ;

覺悟左d野;{ 我係米應該要成全佢地 ?}

呢個時候 , 雪既媽咪行左佢個女間房 ;

雪既媽咪;[咩事啊 ? ]

雪;[冇 , 啊媽 ,你講喇 , 如果有個男人吾再愛個女仔愛上其他女仔 ,但係女仔就好愛好愛個男 , 如果個女仔想男仔幸福 , 佢係米應該要離開個男仔 ?]

雪既媽咪;[個女仔係米你泥 ? ]

雪;[媽 , 你答我啦 ,]

雪既媽咪;[係 , 如果想個男仔 , 女仔就要離開佢既生活 ]

雪;[多謝 , 我知道喇 ,我會離開佢嫁喇... ]

雪既媽咪;[女.........]

雪;[媽 , 我吾會再任性嫁喇 . 你俾我離開呢個地方 ]

雪既媽咪;[點可以甘...吾得 .我吾俾你走 ]

雪;[人始終都要大個 ....你吾可以成世都要我留係呢到 ...]

雪既媽咪;[嗯...好啦.....你想去邊;?我幫你整好d學校既野 ]

雪;[我自己整啦,]

******************************************************************************************************

第2日;

鳳皇學院 ;

miz;[哭ing~~各位同學 , 我地又有位同學要離開我地..哭ing~~]

同學a;[邊個;?]

miz;[係雪雪同學 ! ]

成班同學除左莉莉同楓 ;[點解要走 ?]

其實班同學對雪已經冇晒反感;

雪1直都冇鬧過佢地同蝦過佢地 ; although雪[曾經]係楓既女朋友 [冇認過]

之前佢係校慶又唱in love with you唱得好好聽 ;

熒又冇再打過佢 ,

佢都好驚訝 ;

熒;[雪 , 點解你要走 ?]

雪苦笑;[我係時候要俾番愛俾人喇 ]

湘哭ing~[雪 ,你去邊;?帶我走 ! ]

雪;[吾好哭 . 我好快番 ~]

夜;[你去邊 ? ]

雪;[我講左就吾好啦 !]

楓不屑中~~

楓;[哈哈 , 甘你快d走啦 ,講甘多野 ! ]

莉莉;[米係囉 >3< ]

雪;[甘............我走喇! byebye]

成班;[雪,,,,吾好走啦 ! 吾好走!]

但係雪都係好快跑出去.................

*****************************************************************************************************

Tell me that you love me, tell me that you care
Tell me that you need me, and I'll be there
I'll be there waiting you

******************************************************************************************************

只想等你回頭 緊握我的雙手 想著你就能執著 不管多麼寂寞
我的苦 我的淚 我的理所當然 只要你說你懂 就足夠

**************************************************************************************************

2011-4-29 11:10 PM jessie72310
回覆 #85 千草乂 的帖子

CM;;))`ˇ
點解楓而家變到咁既a0a.

2011-4-30 09:45 PM violet0418ki
十卜你, 加油, 幾好啊:D
I like 個題材

[[i] 本帖最後由 violet0418ki 於 2011-4-30 09:56 PM 編輯 [/i]]

2011-5-1 01:58 PM 千草乂
21話 ; 3年後....(上)

3年後...

機場...

湘同夜訂左婚[詳睇附文]<一好快出

佢地,熒同雪既媽咪係到等緊1個人出泥。

但係就冇楓分;

[p.s;楓因為某d原因同左莉莉1齊左.....]

突然.....

湘叫左出泥;佢跑啊跑,攬住左1個打扮得好似男仔既人;

湘;[雪!!!!你吾勢扮,我認得你啊~~~]

[男子]壓低個音講;[小姐,你認錯人喇;]

湘1手扯開左[男子]既面紗;

湘;[雪~~~~啜>3<]

[男子]見件事穿左;

就攬番湘;

雪;[我好掛住你啊~~~~]

湘;[我都係啊;!]

夜,熒,雪既媽咪急急跑上前;

熒;[呵~~你肯番泥喇>3<]

雪;[係啊,你有冇掛住我啊;?]

夜企住起到只係微笑*v*:em33:

雪既媽咪就...............

;[女啊~你番泥喇;!!!!]

吸引左好多旅客既眼光xd;

雪;[媽,你吾好甘激動啦,你睇,我而家米番左泥囉!]

雪既媽咪;[衰女;電話又吾打,我日日都食吾飽;訓吾著,,,,,]

雪;[得拉得拉,我而家番左泥;甘你米日日都食得飽,訓得著囉;^v^]

之後....

熒;[不如我地去唱k喇~~~賀下嗎;]

雪既媽咪;[呵呵,,好啦,你地去玩拉,我吾細拉,今日我去shopping~~~]

湘;[ho ya~~~雪,去唱!]

夜;[叫吾叫楓;?]

雪;[緊係叫啦,我想睇下佢而家過成點;]

就係甘,,,夜成功叫到楓出泥;]

多謝你地既cm~~~
我想問呢;
你地想要咩ending;?

sad ending 定
happy ending;~?

2011-5-1 04:20 PM violet0418ki
我想要happy ending:D , 不過, 兩個都作, 好吾好, 我兩個都想睇:P xD:D

2011-5-1 05:52 PM 千草乂
回覆 #89 violet0418ki 的帖子

好啊;]]
兩個都作~~~

頁: 1 2 [3] 4 5