YK Forum » 短文小說 » [原創]放棄你,是我做得最錯的事.hapyy end.完;]

2011-3-23 08:16 PM 心情
又係咁短GE=_="
加油啦!!!!!!
SUP

2011-3-23 08:19 PM 千草乂
回覆 #31 心情 的帖子

都話未打完l0r~~
星6會好番d嫁喇;;;

2011-3-26 01:55 PM 千草乂
第9話;;;一次告白;;

鳳皇學院;;

miz;[今日..我地講既係.......戀愛....]
同學a;[下...甘都教..?]
miz;[係啊係啊;再問你地一條問題;;咩係愛情?]
同學b;[愛情;?米係一個人好愛一個人囉;]
同學c;[兩個人一齊好開心,咩時候都好掛住大家1!!]
miz;[吾錯吾錯;都岩;甘仲有冇other意見??]
熒;[我覺得愛情係好自私既1樣野;咩人都想要佢;就好似我甘...]
miz;[雪同學,,你覺得點;?]<<cutkm1ff3au3yu 9yr  6;
雪;[其實愛情只不過係一種感覺,有甜有苦;]
miz;[講得岩;愛情係1種感覺;]

其實愛一種無法解釋的感覺,但是當你碰到了你就會漸漸的懂什麼是愛一個人,你會想盡辦法的去保護他,不讓他受傷害

突然!楓企起身講;[雪;;我愛你;]
全班呆左......
miz;[吾好甘激動-3-]
熒吾敢相信大叫;[點解....冇可能....]
跟住捉住雪條頸;<<好大力

楓見到,,即係打左熒一巴;;
楓好嬲;[我頂吾住你,,,你同我快d走;]
熒;[好,,你地睇住泥;]

愛是在不知不覺中發現的
愛是永遠無法解釋清楚的
愛可讓人從苦裡快樂起來
愛可讓人做任何事都甘願
愛是永遠的謎

******************************************************************************************************

2011-3-26 06:52 PM yenisyan1998
搶一`(:
加油啊.!

2011-3-26 06:54 PM 千草乂
回覆 #34 yenisyan1998 的帖子

點解要搶第一;;(
;;

2011-3-26 11:51 PM 心情
當你失去愛個時,就係你最痛苦GE時候!
哈哈.
十卜.正呀!

2011-3-27 12:00 AM 千草乂
第10話;;game start!;;

雪屋企;
""鈴鈴.....鈴鈴"
雪;[喂.?邊個?]
電話人;[呵呵...你就係冷憶雪;?]
雪覺得好奇怪,問;[係啊,,咩事.?]
電話人;[............]
跟住雪被佢cut左電話。。。
雪又睇下個來電,睇下係咩no.,點知...佢用左133-3-

鳳皇學院;
雪;[湘,琴日,,有個好無聊既人打俾我;但冇講d咩囉佢;]
湘;[下,,,你小心d;;我同你check下啦;]
雪;[嗯;]
    {係邊個打俾我呢,,,,熒?}

係短短2日中,,雪收到好多恐嚇信,,佢都吾留意,,有次,,佢收到一封血書;

寫住;[color=Red]game start![/color]
佢嚇左囉;;
呢個時候;
湘跑泥,,講;[係熒,,係熒]
雪;[嗯,,,我知喇]
湘;[甘而家點;?]
雪;[吾知啊,,過幾日先啦`]

但係......雪就吾知道湘已經話呢件事比楓知;

[[i] 本帖最後由 千草乂 於 2011-3-27 10:57 AM 編輯 [/i]]

2011-3-27 12:32 AM jessie72310
[quote][b]原帖由 [i]千草乂[/i] 於 2011-3-27 00:00 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=63924&page=3#pid710027][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
第10話;;game start!;;

雪屋企;
""鈴鈴.....鈴鈴"
雪;
電話人;
雪覺得好奇怪,問;
電話人;
跟住雪被佢cut左電話。。。
雪又睇下個來電,睇下係咩no.,點知...佢用左133-3-

********** ... [/quote]

cM;)十卜你

2011-3-27 01:16 AM 心情
十卜.
加油.
好正^_^

2011-3-27 11:40 AM 千草乂
第11話;;綁架;;

第11話;;綁架;;
雪'home;;

[咚咚咚..]
有人敲門;
睇緊電視既雪聽吾到-3-
跟住,,敲門sound開始敲得好快同好大sound;
雪吾耐煩,話;[等陣先啦,,shit!]
出面個個人冇講野;
跟住,,雪暈左,,因為,,出面既人拎棍敲暈左雪;;;;;

係一間好暗既room;;
雪起左身,大叫;[喂,,我係邊啊,?]
出面d人聽到佢講野,,衝左入泥,
雪見到有個佢識既人係入面;
[熒,,點解你要對我?]
熒;[哈哈,,點解?點解?....,,你搶左我既楓,,我就要你死!]
雪;[吾好,,,如果我死左,,你都吾會得到楓..]
熒聽到之後,com左雪一巴;;
熒一路笑一路cry;[哈哈,,,,,你好好笑啊,,你講野,,係你既存在,楓先會吾理我昨,,哈哈,,你要死]
雪;[我愛楓愛得比你深,,,你有冇try過用自己生命去愛楓?]
熒;[我都用我既生命去愛楓!!]
雪;[我吾至用我既生命愛佢,,,我仲會心甘情願為楓付出,,就算結果係點,,楓吾再愛我,,我都會一直愛佢;]
熒呆左,,半刻,,講;[你講咩都冇用,,你都要死!]
突然,,出面有d sound;
門[呯]一sound打開左;;
湘,夜同楓衝左入泥;
見到雪平安,楓即刻攬住雪;[我記得喇,,我有反記憶;]
熒好驚訝;[楓...楓,,你有番記憶?真係?]
楓瞇住隻眼sound大甘鬧熒;[講!點解你要雪死?]
熒心急甘講;[我要個賤人死,佢搶走左你!,你係我嫁!]
湘&夜;[你吾好晒氣啦!!]
楓你聽住,,我吾會愛你,]
熒;[吾得,,!你係我嫁;]
楓轉過頭同雪講;[我地走,,]
熒;[吾得,,我吾比你地走]
之後佢拎左支槍出泥;對住雪射去;但係楓就吾知;雪即刻攬住楓,,字彈入左雪既身體,,雪噴左d血出泥;;
雪;[楓,,我欠你既,,都還左喇........].

2011-3-27 12:38 PM 檸檬:)
個男主y要叫做楓呢?
現實中我都好中意佢牙
唉..但係我知道我吾可以中意佢
結局由自己去寫
但自己就吾可以係現實為自己寫我滿意既結局

2011-3-27 12:43 PM 千草乂
回覆 #41 檸檬:) 的帖子

;;
我好鍾意楓呢個名;;
所以我米叫呢個男主做楓囉^^

2011-3-27 12:46 PM 檸檬:)
唉... 如果我同一個男仔拍拖
沁裡面中意左楓
我咁樣有無錯?

2011-3-27 12:52 PM 千草乂
回覆 #43 檸檬:) 的帖子

冇,,,
點解你吾可以鐘意楓?!

2011-3-27 01:03 PM 檸檬:)
耀係我前度男友and e+係我男朋友
楓係我前一個既男朋友
耀同楓係好朋友
耀兩次同我一齊偷食
但係我依然都係咁愛耀
當我同楓一齊
耀話佢改過
我又同番耀一齊
但係沁裡好矛盾
又中意耀又中意楓
E+楓都係咁中意我
耀都係

2011-3-27 04:54 PM jessie72310
[quote][b]原帖由 [i]千草乂[/i] 於 2011-3-27 11:40 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=63924&page=3#pid710134][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
第11話;;綁架;;
雪'home;;

有人敲門;
睇緊電視既雪聽吾到-3-
跟住,,敲門sound開始敲得好快同好大sound;
雪吾耐煩,話;
出面個個人冇講野;
跟住,,雪暈左,,因為,,出面既人拎棍敲暈左雪;;;;;

******* ... [/quote]

cM:)
雪會吾會死嫁?!

2011-3-27 04:55 PM 千草乂
回覆 #46 jessie72310 的帖子

放心;雪吾會死;^^
佢係女主泥;
甘重要既人;佢係吾會死;就算用我既生命都好;(笑)

2011-3-28 07:54 PM 心情
哈哈...加油啦^_^
等緊你UP文.

2011-3-28 08:51 PM jessie72310
[quote][b]原帖由 [i]千草乂[/i] 於 2011-3-27 16:55 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=63924&page=4#pid710383][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
放心;雪吾會死;^^
佢係女主泥;
甘重要既人;佢係吾會死;就算用我既生命都好;(笑) [/quote]

姐係..
有可能奇蹟.

2011-4-4 01:44 PM 千草乂
12話;;到佢吾記得?

hospital;;

楓;[e生,,雪佢點;?]
e生;[你,,要有心理準備,,,可能個女仔會對以前既一事一物都吾記得晒;]
楓諷刺著自己;[哈哈哈,,,,之前我吾記得,,而家就到雪吾記得,,,哈哈,,點解個天要甘對我地;?]
e生;[聽我講先;;你而家可以入去探佢;][不過就吾好...........]
e生未講完,楓就沖左入去,,

楓;[雪,,你冇事啊嗎;?]
雪;[你,,,係邊個;?]
楓;[你吾記得左我喇,,,]
雪;[我吾知你係,,你係米傻左;?]
楓;[,,,我傻左;?-3-]
雪;[係啊,我又吾識你,你入泥就係到娘娘地甘-3-]
楓;[...無語....]
雪;[你做咩吾講野-3-]啞左;?]
楓;[仲無語-3-]
雪;[你出去,我訓覺啊;]
楓;[0k0k;;我出去,你快d訓覺]

到雪無語。。

其實;;係雪送入hospital個時,,
以下係雪同e生既對話;

雪;[e生,,你可5可以幫我1個手;?]
e生;[好啊,你講,咩事;?]
雪;[你等等出去個陣可吾可以講我咩都吾記得晒;]
e生;[點解;?]
跟住雪就講晒佢同楓之間既事;]]
最後;
e生;[好啦,,我講下大話啦]
s0;
e生就甘同雪呃左楓一個吾係幾大既大話喇;

*******************************************************************************************************

[[i] 本帖最後由 千草乂 於 2011-4-7 07:31 PM 編輯 [/i]]

2011-4-6 08:46 PM 心情
又咁短=_____="

2011-4-7 02:05 PM 千草乂
回覆 #51 心情 的帖子

你,,,我d文不嬲都甘短-3-

2011-4-7 05:30 PM 檸檬:)
哈哈-.-有時諗吾到又懶.
咁咪跳住打=.=
到我今次諗吾到啦-3-
最近又無咩事發生

2011-4-7 05:54 PM superstarbo
我發現我前幾次都懶.唔想禁入黎睇`
原來系好睇咖.(!)
支持你.

2011-4-7 07:22 PM 千草乂
回覆 #53 檸檬:) 的帖子

我都冇;]]

re;; superstar``

哈哈;;
多謝;]]

2011-4-9 08:39 AM jessie72310
回覆 #50 千草乂 的帖子

呢幾日冇點上YK睇p0sT`
所以而家先俾cM;)
cM;)十卜你;P

2011-4-10 01:04 PM 千草乂
14話喇;死啦,校慶吾記得左tim~

鳳皇學院;

雪突然捻到d野;{死!校慶,,,點算;;;]
跟住佢就好驚甘彈左身;
楓就望住雪令到雪好shy;]
問;[咩事;?]
雪;[我地係米吾記得晒校慶- -;]
湘;[好似,,係喎,,,啊!!!!]
湘既[啊]令夜好無奈,,
夜;[我既小湘湘,,你甘[啊]1下想點;?]
湘;[咩咩啊;;][面紅ing~]
夜;[冇,,,][心中得意中,,,]

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
楓;[喂喂喂,米玩住;甘而家點;?]
雪;[我點知你地- -;]
楓;[算,我吾理喇,你地自己做飽佢;而家咩都吾關我事xddx;][玩野中;]
雪;[宮陌;;楓,,!]
楓;[hehe~咩事;?]
雪;[面紅ing~都,都,都係冇野喇;]
湘;[o...雪,你面紅!]
雪;[你傻啦;對住呢個衰人,我係吾會面紅嫁;]
湘;[wowowo;我既小雪雪,,,ooo;;]
又有某人面紅er~~~~~

[[i] 本帖最後由 千草乂 於 2011-4-18 09:29 PM 編輯 [/i]]

2011-4-12 08:25 PM 心情
=_="
快啲UP.
等緊.

2011-4-13 11:37 PM jessie72310
[quote][b]原帖由 [i]千草乂[/i] 於 2011-4-10 13:04 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=63924&page=4#pid716672][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
鳳皇學院;

雪突然捻到d野;{死!校慶,,,點算;;;]
跟住佢就好驚甘彈左身;
楓就望住雪令到雪好shy;]
問;
雪;
湘;
湘既令夜好無奈,,
夜;
湘;
夜; [/quote]

cM;)
十卜你xP`

2011-4-18 09:42 PM 千草乂
15話;終於校慶~_~

鳳皇學院;

miz;[雪,熒,湘,夜&楓;今日就係校慶喇,你地ready好未;?]
雪;[mix,,,er,,,其實,,,]
楓cut左佢講;[我地得喇;,,]
熒;[呵呵;<尖叫,你地得;?我吾信囉;]
楓;[你可以即刻死出去喇;]
熒;[我吾出,]
楓;[3,,2,,,]
熒跑左出去- -<一冇膽囉- -
成班笑晒-3-

miz;[喂喂喂,,你地ready未啊;?]
湘笑;[ready好;]
雪望住湘;{咩ready好啊;?}
湘;{吾話你知;}
雪;{-3-}
湘;{;p}

係禮堂;
miz拍拍手;[雪,湘,夜同楓;ready未;我地要表演喇;]
楓;[知喇!!]
雪;[miz,我有d1定要同你講;]
湘;[mizmiz吾勢理雪;]
miz;[夠鍾喇;]

.................................
究竟;呢次既校慶會係點呢;????????

[[i] 本帖最後由 千草乂 於 2011-4-20 07:33 PM 編輯 [/i]]

頁: 1 [2] 3 4 5