YK Forum » 短文小說 » {原創}妳就這樣放棄了我嗎?(有粗口成份)

2011-1-27 08:29 PM 心情
{原創}妳就這樣放棄了我嗎?(有粗口成份)

酷-1名TB.唔算樣衰.但一定唔係靚仔.勝在夠細心.(14碎)
蕎-1名女仔.可愛.任性(13碎)
主要角色得兩個.
倍-1名TB.樣衰.扮野.假.(14碎)
怡-蕎個FD.夠DIN.(14碎)
晴-酷一開始因為同FD挽GE GAME溝緊GE一個女仔...(13碎)
------------------------------------第一章-其實我一直也有留意妳-----------------------------------------------
酷同個MS傾緊計~有講有笑中.
MS.W: 你做唔做班長?
酷: 你講笑炸下-口-我啲成績咁GE樣...又唔係乖WOR-口-(心諗"仲會出CAT)
MS.W: 唔係...我想俾你試下...
酷: 下...我林班架BOR-口-
MS.W: 都得架!做班長唔一定要好乖成績全班最好架...
酷: E+個兩個咪好囉-口-
MS.W: 但係我覺得你可以做得仲好...
班上某名女生行左埋黎~
女仔: MS....
MS.W同酷講: 等陣.
酷: 哦-口-(偷聽中...)
MS.W: 咩事?
女仔: 蕎發燒要請下就假...
酷心諗:(即係好可愛戈個?)
MS.W: 哦...咁你幫佢汁書包啦...叫佢第2日記住交請假信WOR.
酷彈左過去講: 叫佢小心身體呀!
女仔: 哦...咁係啦!拜...MS.
繼續談話~最終打鐘...上堂LU~
MS.W: 咁係啦WOR!下一段到你同XX做班長啦WOR(笑)
酷: 係啦- -上你堂呀...一齊上去啦...
MS.W: 我要羅野...你上先.
酷: 哦.
番到班房~酷同啲FD係咁傾...
望左去蕎個位度...(心諗:真係唔舒服呀佢?)
到左放學...酷如常咁去左練波(BASKETBALL)
第二朝~
個個番到黎...圍住哂酷同倍(因為佢地嘈緊)
酷: 你冇燃野呀?搵交嗌呀E+?
倍: 屌!E+係咪我中2邊個你又要中2邊個呀?
酷: 我溝佢先架囉!你冇野呀?
倍: 咁你做乜燃野煩住佢呀?
酷: 不過你過去問佢...佢覺得邊個煩佢呀(笑)...問佢我同你之間一定要選擇GE話...佢會簡邊個呀(笑)
倍: 佢成Q日都答唔知架啦...
酷: 因為佢驚你煩佢...你問佢D FD咪知個ANS囉...
蕎番到黎...(酷偷偷地咁留意到)
倍: 又係呀?我信呀仆街...
酷: 唔燃想再同你嘈呀!你要嘈自己慢慢同啲空氣嘈.同你講都晒氣.
酷番左埋位扒係度訓...
倍去左煩晴....
蕎同緊啲FD傾緊計...
打左鐘~酷都未起身...
MS.W入左黎...隔離戈個野拍左佢醒.
酷: 咩事呀(瞇埋緊眼)
MS.W: 上堂啦-0-
酷醒哂: 哦..(成班望住住哂佢)
----------------------------------------
體育堂~
MR: GOOD MOR LING CLASSSSSSSSSS..............
成班: 老師早晨...
之後汁野落操場...成班都好嘈...
MR: 你地靜啲呀下...唔係扣哂你地啲分...
酷:呀...地中每呀SIR...呀!!!!叫左TIM...成該係MR.MAK...乜你知我地邊班GE咩?你唔係有老人痴呆GE咩?
MR: 你再嘈我大你見劉SIR...
酷: 都好呀!順便同佢講埋...我地啲分唔知點評番黎GE...因為根本冇測過(笑)
阿SIR 之後冇聲出.
酷: 落得去未呀咁?阿SIR...
MR: 大家靜{2}地咁出去排隊落去...
之後酷成堂都係度打波...但係佢係不停咁望左過蕎度...
個個都以為佢係望晴...
下就放學~蕎個組要做DRAMA...
酷同啲FD留左係學校HEA~
蕎推緊枱~
酷見到行左過去: 我幫你呀,蕎(笑)
蕎: 唔該(怕醜)
酷心諗: 佢真係好可愛
酷: 加油呀你!我會係度支持你(笑)
蕎: 多謝(怕醜咁笑)
MS.M入左黎~
MS.M: 好啦!你地可以開始啦!(同蕎個組人講)
蕎成組做完之後~
酷同MS.M講: 應該要好高分啦!人地做得咁好...
MS.M: 遲啲你咪知囉-0-咁八做乜?
酷: E+係咪唔俾八先?
MS.M:唔係-0-(走左)
蕎成績又係度推番好啲枱.
酷行左過去蕎度: 我幫你...(笑)
推完之後酷係課室度做功課...
蕎諗住落去練舞...
酷MUNG住左佢: 陪我啦!唔好落去啦!我好悶呀(細路仔脾氣)
蕎: 唔得呀...我再唔落去俾人鬧架啦!對唔住呀!
酷: 下...咁�P:@�POST /post.php?action=edit

[[i] 本帖最後由 心情 於 2011-2-7 01:18 AM 編輯 [/i]]

2011-1-27 08:51 PM 心情
酷同怡同其他FD一路傾一路等`
怡: 走得未呀?-0-
酷: 等陣啦...我想等佢放呀...
怡: 你想溝佢呀?
酷: 未冇妮個諗法住.(心諗:我想追佢...俾幸福佢)
怡: 我覺得你想溝佢BOR(奸笑)
酷: 都話未住咯-0-你好煩呀!彈開.
蕎放左...蕎出左黎之後~
酷: 我都話我等你架啦(笑)
蕎: 嗯...我想去廁所...
酷: 哦...我陪你入呀...
蕎: 好呀!
酷: 俾你書包我呀!我幫你拎住先...你去完廁所我俾番你(笑)
蕎: 唔該哂(怕醜)
一分鐘後~蕎出左黎~
酷: 借你電話我呀!我要睇相...
蕎: 下...唔好啦-3-
酷: 我要睇呀!
蕎: 哦...(俾)
酷: HEHE(好細路仔咁笑)
之後酷送蕎番到去佢屋企個頭~
再之後酷問左蕎啲FD俾蕎電話佢...同埋MSN...
-------------------------------------晚上--------------------------------
MSN~
K!O說:
你係...
酷說:
睇相啦-0-咁都唔知...
K!O說:
VIVI LAM?
酷說:
嗯!
K!O說:
你點會有我MSN?
酷說:
我連你電話都有埋啦-0-
K!O說:
你查我家底?
酷說:
你傻架?
K!O說:
哈哈...係掛=]
酷說:
我要溝你XD
K!O說:
挽野?等陣...我要沖涼...番黎@你...
酷說:
哦...好....我等你...

之後另一篇...我驚太多字UP唔到.

2011-1-28 03:21 PM 心情
酷說:
喂...你沖完未呀?我好掛住你呀!!!
酷剛剛已發送震動
K!O說:
岩岩吹完頭=D
酷說:
你沖咩涼沖咁耐?我掛住你架XD
K!O說:
唔好挽啦-_-
酷說:
我真係溝你架!
K!O說:
下...
酷說:
聽日下就陪我出街...
K!O說:
哦!好呀!我要息電腦啦!俾媽鬧.有咩電話傾.
酷說:
咁好啦!你打俾我=D
6611XXXX
------------------------MSN對話完-------------------------
兩個傻人由十點幾傾到一點幾先捨得CUP線...
到左第二日~
酷SD左個MSG俾蕎.
(喂...五點鐘出呀!!!!係邊度等呀?)
蕎覆
(你想呢?)
酷覆
(你屋企個頭啦!就你!)
-----------------------------四點五十分-----------------------------
酷到左蕎屋企個頭...
酷打左比蕎"
酷: 你屋企近邊???有啲乜野...
蕎: xxx菜館(唔記得左間野叫咩名呀我本人)
酷: 邊度黎架=_="
蕎: 算啦咁...你e+係邊?
酷: 金融中心...
蕎: 你企係度等我啦!!!!!!我e+黎啦!
過左無耐蕎到左~
蕎著住件黃色短就衫同一條迷利牛仔短褲
酷: 行啦我地(笑) {心諗: 真係好得2}
蕎: 嗯...
酷: 去邊好呢?
蕎: 唔知
酷: 咦...今日好似係霖(酷同蕎之間GE共同朋友)生日BOR...不如我地夾錢去買禮物送俾佢好冇?
蕎: 好呀!
之後酷同蕎就周圍咁搵大口仔GE野啦~
去左好多地方都搵唔到.
蕎同酷差啲係八佰伴個條馬路度俾車車到.
霖又差唔多要番屋企同屋企人食飯...
開始催酷同蕎.
酷同蕎最後買左個大口仔GE錢箱俾霖.
因為太趕GE關係..
酷就要拉住蕎隻手跑去個達地方度...
去到霖個FD個屋企個度...
酷+蕎: 生日快樂(同時一齊笑一齊講)
霖: 我等左你地好耐啦!(無奈緊)
酷: 咁我地想你開心...唔想你成日話冇人著緊你AR MA.
蕎: 係啦!我地趕得好辛苦架-3-
霖: 多謝...咁我走啦!要番屋企...
之後佢地三個一齊出左戈個人GE屋企門口.
霖走左.
酷諗住送蕎番屋企...答巴士
----------------------------巴士上-----------------------
酷: 你阿妹自己一個係屋企唔怕佢有事?
蕎: 唔怕GE...佢係屋企挽緊電腦!
酷: 咁你今晚咪冇飯食囉?
蕎: 係呀!阿爸阿媽上左大陸同朋友飲酒.
酷: 你屋企有冇野可以煮呀?
蕎: 冇呀!煮公仔面算啦...唔想煩-口-
酷: 好冇益架BOR.
蕎: 唔怕啦!一餐半餐...
傾傾下....落左車...
唔知咩事...酷上左蕎屋企...
蕎一番屋企佢阿妹就催佢整野食.
酷睇住蕎煮...愈睇愈無奈...因為蕎真係好笨手笨腳.
最終...
酷: 不如我幫你煮啦-0-
蕎: 下...乜你識煮野食架?
酷: 點解唔識?
蕎: 估唔到...我要同全世界人講"原來VI2 LAM識煮野食"
酷: 要咁- -唉...你咪煮啦!等我黎啦!愈睇愈火-口-
蕎: 好呀!唔該^V^
可能因為咁GE原因酷同蕎變得更加熟...
-----------------------------三分鐘後-----------------------------
酷: 得啦-0-
蕎: 唔該哂哇...(笑得好甜)
酷: 唔洗(表現得好無奈) {心諗: 真係愈睇愈得2}
之後蕎同佢妹就係度食酷煮GE野啦...
酷同蕎傾到唔捨得番屋企...(途中蕎個妹...唔肯沖涼)
酷哄掂左蕎個妹去沖涼...
酷啲阿哥係咁催佢番屋企叫外賣(因為啲錢係酷度)
酷唔捨得走...直到九點幾先肯走...
之後酷同蕎就每晚都傾MSN同傾電話啦...
蕎一直都唔信酷真係溝佢...雖然真係假GE...因為係酷心目中...酷係想追佢...唔係溝...佢唔係想挽...佢係認真...
--------------------------------到左星期日晚----------------------------
酷說:
聽朝早啲番學
K!O說:
下...
酷說:
答七前好番到...
K!O:
咁早-口-
酷說:
好晏架啦BOR.
K!O說:
平時我差唔多打鐘先番架-0-
酷說:
我想你早啲番陪我傾得唔得?
K!O說:
哦-0-
-----------------------------對話完畢---------------------------
第二朝~
七點半~
酷: 有冇搞錯-0-咁晏都未訓(自言自語)
酷係度同其他人吹緊水...
蕎番到黎...
莉(蕎個FD): 蕎,做咩咁早番GE你今日?
蕎: 俾奸人所害(望住酷)
酷: 又係要奸人囉你....咁委屈你咪唔好咁早番囉(扮嬲)
蕎: 唔係唔係...
跟住酷同蕎就一直係度傾計...
唔知幾時酷隻手就捉住左蕎就手

[[i] 本帖最後由 心情 於 2011-2-18 08:49 PM 編輯 [/i]]

2011-1-28 03:23 PM 心情
唔知幾時酷就捉住左蕎隻手.
直到打左上堂鐘佢地都未肯停.

今晚再打過~

2011-1-28 04:22 PM Gifts
很棒的小說,期待更多

2011-1-28 08:41 PM 心情
上堂個時...
蕎同酷會用SMS黎傾計.
落堂小息個時...
佢地會即刻搵對方傾計...
星期一個日亦都係佢地第一次十指緊扣咁拖手.
但係佢地仲未一齊...
個個都話佢地已經拍緊拖...
但係佢地兩個都知道唔係...但係亦都知對方個心有自己...
蕎就一直等酷開口...酷就一直想確定蕎係咪真係愛佢...
結果到左四月一日...
蕎啲FD約左蕎去唱K...
晏就酷同蕎同啲FD出左街先...
蕎同其他FD去左酷屋企睇碟.
酷仲唔覺意咁錫到蕎塊面.
蕎冇話酷又冇抗拒.
睇戲個段時間...蕎同酷一直都十指緊扣咁拖住...冇分開過...
之後蕎要去同班FD去唱K個時...
酷唔想蕎去...因為倍都係個度..
佢驚倍會搞蕎...
酷: 唔好去啦!
蕎: 不如你同我一齊去呀!
酷: 下...但係我又未問我阿媽...
蕎: E+問啦...
酷: 好啦咁!
酷打左電話俾佢阿媽~
酷: 喂...媽咪...今晚我去唱K得唔得?
酷媽: 咁晏先問?
酷: 今日先約架炸.
酷媽:十一點前番...
酷: 嗯...
之後酷同蕎就去左唱K啦!
佢地仲買左酒上去
酷唱愛太痛個時...係蕎耳邊度唱...
酷: 能不能不愛了...因為愛太痛了...我痛得快死了...卻不能夠把妳忘了...
FD1: 哇...你做咩幫佢催淚呀?
酷: 下...(望一望蕎)
蕎喊緊~
酷伸手抹蕎啲眼淚: 你做咩喊呀?唔好喊啦...
跟住蕎望住左酷...
酷又望住蕎...對望左陣...
佢地咀左...仲伸埋利...(可能因為飲左酒GE關係...大膽左)
之後蕎因為反應唔切...推開左酷...
之後酷同蕎去左廁所...
去完廁所後~
廁所門口~
FD1: 咦...你地兩個一齊去廁所做乜?
FD2: 你地咀黎睇下啦!
酷: 都咀過啦岩岩係K房入面...
FD1: 再咀過啦!
酷: 好呀!驚你呀?
酷即刻咀左落蕎度...{注: 個陣佢地仲未拍拖架}
妮次係酷同蕎第一次正式GE舌吻......
無耐...酷要番屋企...蕎陪左酷...
蕎去左酷屋企~
入到酷房~
蕎坐左係酷張床度.
酷: 你唔好咁望住我得唔得呀?你用啲咁GE眼神...我飲左酒好易控制唔到自己架!
蕎: 我啲眼神有問題咩-口-
酷: 你啲眼神搞到我唔知點咁呀-口-
傾左一陣~乜野都冇發生過...
之後冇耐...有人打左去蕎電話...
FD1: 喂...過黎幫下手啦...好多人WING左呀-0-
FD2: 快啲啦!我地搞唔掂呀!
搞左一大輪之後...
酷同蕎去左搵班FD...
個個WING哂...
之後要送哂佢地番屋企...但係有啲屋企人接..有啲係蕎屋企個頭...
之後酷都自己番左屋企...
蕎叫酷番到屋企打俾佢...
酷打左俾蕎....
------------------------下一集再見--------------------------------

[[i] 本帖最後由 心情 於 2011-2-18 08:50 PM 編輯 [/i]]

2011-1-28 08:58 PM 心情
酷: 喂...
蕎: 番到屋企啦?
酷: 係呀!E+沖涼...
蕎: 洗唔洗CUP線?
酷: 唔洗=]一路傾一路沖=]
蕎: 好啦咁...
酷可能WING左...有啲DIN DIN地...
酷: 苦GE?
蕎: 下...咩苦呀?
酷: DOVE囉!飲左啖...
蕎: 你DIN左呀?
酷: 唔係呀!唔知點解好唔開心...
蕎: 做咩事呀?
酷唔知咩事喊左...
酷: 我好辛苦呀!(喊)
蕎: 唔好咁啦!我永遠都係你身邊支持你架!(蕎對酷GE第一個承諾)
酷: 我好驚乜都冇哂呀!!!!!!!(喊)
蕎: 就算全世界都唔理你...我都一定會理你!!!!你早啲休息啦!聽日仲要去溜冰架成班人.
酷: 嗯...(好番少少)
最後~
酷: 我好有誠意咁邀請你做我女朋友...
蕎: 你E+飲左酒...第二日你冇飲酒個時清醒個時...你先再問我先答啦!
-------------------------------第二朝-----------------------------------
晏就...一點幾...
酷去左接蕎...
酷發現蕎隻手有啲介手痕...
酷捉住蕎隻手問佢: 你係咪介手?(惡)
蕎: 冇呀!
酷: 咁妮啲咩黎架?(惡+仲未放手)
蕎: 冇呀!唔知呀!
酷: 做咩要介手?(COOL+仲未放手)
蕎: 都話冇咯.
酷放左手...
FD1: 做咩呀你地?到齊啦...仲唔行?
酷自己一個行...冇理到蕎...
FD2: 做咩呀你?
酷: 你自己問佢,佢做過啲咩黎.(COOL)
蕎: 我都話我冇介咯(解釋)
酷: 哦(COOL)
酷仲係自己行緊...
蕎拉住左酷隻手...
蕎: 唔好嬲啦!
酷: 冇!
蕎: 我應承你,以後都唔再介...唔好再嬲啦!
酷: 咁即係你認你有介啦!岩岩又話冇?(惡)
蕎: 唔想你唔開心AR MA.
酷: 做乜要介?
蕎: 唔開心...
酷: 點解?
蕎: 唔想講呀!
之後再佢地就一齊去佳景溜冰
去到佳景...
蕎: 唔出去得唔得呀我?
酷: 唔怕啦!
蕎: 我唔識溜冰-0-
酷: 有我係度...我唔會俾你跌底...
之後酷拖住左蕎...出左去溜冰.
蕎差啲跌底...酷扶實佢...
酷: 我都話左我唔會俾你跌底架啦!(笑)
蕎: 嗯(回笑)
----------------------------------下集再見-------------------------------

2011-1-28 08:58 PM 星月`穎
支持支持=]
我相信佢一定會明白你嘅心意嫁=]
加油=]

2011-1-28 09:22 PM 心情
回覆 #8 星月`穎 的帖子

你又知係真人真事GE?真係聰明=]

2011-1-28 10:05 PM 星月`穎
回覆 #9 心情 的帖子

聰明開=]
((奸笑中.......XDDD

2011-1-28 10:29 PM 心情
回覆 #10 星月`穎 的帖子

要咁囉-口-
唔多覺=]

2011-1-29 11:24 PM 心情
之後佢地因為溜得耐...開始攰.
佢地兩個一齊出左去坐左係張櫈度...
個日晴都係度...
係二零一零年四月二日~(酷老豆生日...個日酷冇陪佢老豆...反而陪蕎同佢啲fd)
蕎同酷一齊坐低左之後~
酷: 我E+好有誠意咁問妳...妳可唔可以做我女朋友?
蕎冇答...好怕醜咁DUM低左個頭...
酷: 信我...我會俾幸福妳...
蕎點左下頭...
酷摟住左蕎...
晴: 哇!好SWEET WOR你地(笑)
酷: 哈哈...係呀!(笑)
酷之後同蕎再出番去溜冰...
隔左半個鐘之後~
蕎同酷就一齊走左先啦~
出面落緊雨...
酷同蕎都冇遮...但係咁岩酷件褸有頂帽...
酷除左落黎俾蕎著.
蕎: 唔好啦!咁你咪會淋濕哂囉!
酷: 唔怕啦!老婆唔好淋濕就得(笑)
之後蕎就去左酷屋企...
酷帶左蕎入房...
佢地傾左一陣計...之後佢地傾傾下左錫埋(妮次係第一次佢地清醒時咀)
第一日...
酷之後送左蕎番屋企...
之後自己番到屋企就會好乖咁打俾蕎同蕎講.
仲陪蕎傾電話...SD SMS...蕎仲好聽酷話咁係FACEBOOK度較左同酷戀愛中...(最後較埋已婚)
但係好景不常...過左無耐...
因為好多人係酷面前講蕎壞話...
酷又唔想聽到有人咁話佢女朋友...但係佢又唔想鬧女仔...所以佢選擇左...放棄
酷開始冷淡咁對蕎...但係係酷心裡面佢仲係好愛妮個女朋友妮個老婆.
其實酷都有因為同蕎一齊而俾佢啲朋友排斥...因為佢有啲朋友好憎蕎...但係酷都照同蕎一齊...
但係佢真係好唔想好唔中2佢愛GE人俾人話(試問邊個會中2邊個會想呀?)
所以酷先會對蕎冷淡...
蕎以為酷對佢淡左...以為酷唔愛佢...
蕎好傷心...佢介手,喊,寫野係枱...酷知道左好心痛...但係佢又唔可以俾蕎知道...佢仲因為蕎個陣介手而喊....(蕎一直都唔知酷原來咁愛自己)
有一日,蕎病左,冇番學...酷終於忍唔住...驚蕎有事...佢去左廁所打俾蕎...
--------------------------電話中---------------------------
酷: 老婆...妳做咩事呀?做咩唔番學呀?
蕎: 我病左呀!(把聲好軟弱)
酷: 妳有冇事呀?妳休息多啲呀!我會好擔心妳架!
蕎: 嗯...知啦!老公...(把聲好軟弱...但係聽得出好開心)
酷: 好啦咁...妳訓啦!我番去上堂啦!拜
蕎: 拜拜啦老公!(仲係好開心)
-------------------------------通話完畢-----------------------------------
蕎以為相安無事...但係第二日...酷又對番蕎冷淡...
最後...蕎得到好多朋友GE勸告...終於鼓氣勇氣同酷講"分手"
蕎: 我地分手呀!(抖好大氣)
酷: 哦!(心痛!但表現得好冷靜)
之後酷就扮到好開心咁...其實一啲都唔係.
酷周圍咁同人講: 我終於自由啦!
但其實個心係好唔開心...
有一日...酷去左飲酒...
飲到好醉...酷啲朋友打左俾蕎...叫蕎黎..
蕎黎到...酷醉到咩都爆哂出黎...
講哂...係因為唔想蕎咁辛苦先會咁冷淡...酷仲喊埋出黎...
------------------------------------------下集再見---------------------------------------

[[i] 本帖最後由 心情 於 2011-2-18 08:54 PM 編輯 [/i]]

2011-1-30 12:45 AM samken12345
其實都唔錯
但係唔知點解我睇落冇種好睇既feel
唔洗理我 我係有d問題...

2011-1-30 01:22 AM 心情
回覆 #13 samken12345 的帖子

其實我打出黎係為左佢"
如果我打完我同佢GE故事...佢都唔肯番番轉頭...
我決定左一定要放低...
因為我咁等法都唔係辦法...
所以打出黎唔係為左啲乜.

2011-1-30 02:58 PM 雨蕎
唔錯唔錯ar!
係真人真事黎ga?
哥個女仔係我哥個蕎wor,
你要+油+油ar!

2011-1-30 05:05 PM 心情
回覆 #15 雨蕎 的帖子

係...係我同佢GE故事.
嗯...
多謝.

2011-1-30 07:15 PM 星月`穎
推推推推推=]
吾錯;)
但係你諗吾諗住比佢睇??

2011-1-30 10:22 PM 心情
回覆 #17 星月`穎 的帖子

唔知...唔敢俾...

2011-1-31 07:22 PM 心情
個一日...蕎仲諗緊同唔同番酷一齊.
因為蕎驚又再次受過傷...
FD1: 唔好再同佢一齊啦...
FD2: 話哂佢都係女仔...好難一世架!
蕎諗左好耐~
第二日"
蕎見到酷ON左MSN~
酷說:
早晨.乜你咁早呀?
{酷扮到乜野都冇發生過咁}
K!O:
唔早架啦!十二點幾啦...
酷說:
哦...好悶呀>_<
K!O說:
你唔出街?
酷說:
差唔多...過多陣先...
K!O說:
哦~~~
酷說:
嗯...
蕎說:
哎....
酷說:
有咩直接講.
K!O說:
我想問你啲野...
酷說:
問.
K!O說:
你同邊個出?
酷說:
自己出...散心.
K!O說:
去邊?
酷說:
我E+出門口啦!
K!O說:
去邊?
酷說:
南灣湖飲酒
K!O說:
你等我...唔好亂黎...我E+即刻換衫黎搵你.
酷說:
哦...8.(即OFF)
-----------------------------南灣湖-----------------------------
酷一路係度飲飲飲...
兩分鐘度就已經飲哂兩罐.
蕎黎到個時(15分鐘後)...酷已經有少少WING WING地
蕎同酷坐左係個邊邊度傾...
之後佢地對望左陣...(播緊歌的)
再之後酷錫左落蕎個咀度...
錫完之後~
酷: 可唔可以一齊番???
蕎諗左諗點左頭.
跟住佢地就一齊番啦~
酷: 但係我唔想其他人知...所以你...唔好話俾任何人知...
跟住佢地拍左一個月拖GE紀念日子前一日~
---------------------酷同蕎傾緊電話--------------
蕎: 老公呀!我聽日陪唔到你呀!我要去我個FD個PARTY呀!個FD就走.
酷: 嗯(好平靜)
蕎: 對唔住呀!
酷: 唔緊呀!
蕎: 聽日我地一個月我都陪唔到你...
酷: 唔怕.
-----------------------通話完畢----------------------
第二日~
酷一點幾出左屋企門口買花...(水坑尾)
跟住就係水坑尾度答巴士答到去黑沙海灘...(大約半個鐘度...)
一個TB拎住束花答巴士答半個鐘...
跟住佢一路SD SMS俾蕎
酷: 等陣出一出黎.
蕎: 做咩事呀老公?
酷: 有野同你講.
蕎: 唔可以SD SMS講?
酷: 唔想!
蕎又亂諗野以為酷係想同佢講分手...
蕎一直都好唔開心.
直到.
酷SD SMS俾蕎: 出黎.
蕎出到黎見到醒拎住束花...
蕎好開心...差啲開心到喊.
酷: 老婆,一個月快樂(笑)
蕎錫左落酷度: 多謝老公(笑)
酷: 行街...好冇?
之後蕎就SD左個SMS俾佢個FD話走...唔番入去.
之後蕎就同酷行街拍拖...
行完街酷送蕎番屋企...
係蕎屋企樓下.
蕎: 拜拜啦老公.
酷: 拜拜啦老婆.上到去打俾我呀記住!
兩個都好依依不捨咁講BYE BYE~
酷望住蕎入到LIFT先走~
------------------------下集再見-------------------------
下集會講到酷同蕎又遇到障礙~
妮個故事係百份百真事...係發生係本人身上.

[[i] 本帖最後由 心情 於 2011-2-18 08:56 PM 編輯 [/i]]

2011-1-31 07:28 PM 星月`穎
又係要等下集囉-3-
快啲打快啲打快啲打!!
推推推推推=]

2011-1-31 07:33 PM 心情
回覆 #20 星月`穎 的帖子

我驚打哂真係要逼自己放棄個時...
放棄左...但係佢就諗住番黎我身邊...
我怕.

2011-1-31 10:19 PM 心情
過左大約一個星期度...
蕎媽CHECK蕎手機~
蕎媽睇到蕎同酷啲SMS.
到蕎醒左個時已經太遲.
蕎媽: 我地成家人都唔會俾你求學時期拍拖...更加唔會俾你同一個女仔一齊.
之後蕎唔知點應佢阿媽...
蕎打左俾酷~
蕎: 老婆,我媽咪知道左呀!佢唔俾我同你一齊呀!佢要我同你分手呀!(喊.)
酷: 唔好咁啦!開心啲啦!無論點...我都係你身邊支持你.知冇?
蕎: 咁我E+應該點做好呀?(喊)
酷: 不如我地分開下先...好冇?
蕎: 唔要呀!!!!!!!!!!唔要呀!!!!!!!
酷: 一係我地瞞住你媽咪繼續一齊...好冇???
蕎: 我唔知點做好呀......
酷: 你諗好再打俾我,好冇?
蕎: 我唔想CUT線呀!!!!!!!!!(喊)
酷: 乖啦!你慢慢諗靜靜諗啦!!!!!
蕎: 哦....(喊)
---------------------收左線之後----------------------
酷係屋企喊到死左咁...
佢因為唔想蕎更加難做...
所以佢唔俾蕎知道佢唔開心,擔心,傷心...
更加唔俾蕎知道佢喊...
------------------------------------------------------------
酷同蕎並冇因為咁而散...
但係過左兩個月度...(落雨)
蕎突然同酷講: 分手啦!
酷: 點解呀?
蕎: 淡左...唔愛你...
酷: 唔分得唔得?
蕎: 唔得
之後就收左線~
----------------------南灣湖-----------------------
酷自己係湖度飲酒...
之後飲到WING哂...
打左個電話俾蕎~
蕎: 喂.
酷: 係我呀!
蕎: 做咩?
酷: 可唔可以黎搵你?
蕎: 點解?
酷: 想同你傾.
蕎: 哦.
酷: 你係邊?
蕎: 皇朝.
酷: 我行黎搵你...到左打俾你.
蕎: 哦...
-----------------------十分鐘後-----------------------
酷打左俾蕎~
酷: 到左啦!
酷: 你係邊?
蕎: COMEBUY...
酷: 等我...好快.
之後酷就拉左蕎走(注"蕎本身同緊啲FD出緊街)
蕎FING開左酷~
咁岩又係銀行門口.
蕎: 想點呀你?
酷: 點解要分?
蕎: 都話淡左.
酷: 咁就要分?
蕎: 係.
酷DUP低左頭.
蕎諗住走.
酷拉住蕎.
咁岩有警察經過.行左過黎.
警察1: 你地係度做乜呀?
酷: 傾計.
警察2: 你飲左酒呀?
酷: 冇.(講緊大話)
警察1: 你地兩個拎張身份證出黎呀!
酷拎左出黎.蕎冇帶~
酷: 冇身份證...學生證得唔得?
警察1: 做咩唔帶出街?
酷: 佢阿媽袋住左囉.
警察2: 下次記住帶出街...
跟住CHECK完證之後警察就走左啦~
----------------------------------下集再見----------------------------------
估下酷同蕎有冇一齊番...

2011-1-31 10:26 PM 星月`穎
吾估得吾得啊??!!XDDD
推推推推推=]

2011-1-31 10:28 PM 心情
回覆 #23 星月`穎 的帖子

我諗你唔會唔知會唔會囉-口-

2011-2-1 07:12 PM 心情
蕎: 點呀你?
酷: 聽日我黎搵你,得唔得?我想約你出街.
蕎: 哦!朝早.
酷: 6點,ok?
蕎: 嗯.
之後酷就送左蕎番屋企(夜晚)
---------------------第二日---------------------------
酷成晚冇訓...因為佢訓唔著.
之後佢去左蕎屋企樓下等蕎.
仲落緊雨
蕎落到黎.
酷: 行啦!
蕎: 嗯.
行個陣...蕎開左遮.酷冇帶.
蕎諗住遮埋酷.
酷: 唔好.咁樣你會濕.
蕎: 唔怕.
酷: 唔中2用遮.
蕎: 你咁會病架!
酷: 唔緊要.冇所謂.
最尾酷都係冇俾蕎遮.
蕎: 落雨去邊?
酷: 落雨冇地方可以去...去我屋企.
蕎: 哦.好!
-----------------------去到酷屋企--------------------
因為朝早6點...酷屋企人個個都訓哂.
蕎同酷mook左鞋.
酷: 入我房.
入左酷房~
酷: 你去我張床度睇住書先...我去沖涼(因為濕哂)
酷用左三分鐘度沖完涼.
出到黎.見到蕎左係佢床度.(以為蕎訓著左)
酷驚蕎凍親(有開冷氣)就幫蕎cum被.
因為佢同蕎散左...唔再係情侶...佢諗住走出廳訓...
點知...佢聽到蕎喊.(忍住ge喊聲)
酷: 做咩喊呀?(幫佢抹眼淚)
蕎: 點解你要對我咁好?(喊)
酷: 咁我愛你梗係對你好架啦!
蕎: 我咁對你,你仲對我咁好?(喊)
酷: 因為我仲愛你,所以就算你唔愛我,我都會對你好.
蕎: 唔好唔要我得唔得?(喊)
酷: 由頭到尾都係你唔要我,唔係我唔要你!!!我唔會唔要你...
之後酷就上左床度摟住蕎~
之後佢地就一齊訓埋係張床度啦~~~(真係只係訓覺...唔好亂諗)
----------------------------下集再見-----------------------------------
下集冇乜特別架炸~酷會同蕎一齊同班fd去飲酒.

2011-2-1 07:32 PM 星月`穎
真係只係訓覺;吾好亂諗;
笑kai咗我XDDD
推推推推推;)

2011-2-1 07:33 PM 心情
回覆 #26 星月`穎 的帖子

咁我驚人亂諗ma-__-個日真係得訓覺...
因為我個日攰到乜咁-___-

2011-2-3 05:33 PM 妹妹仔
有MS W <3
十卜.

2011-2-3 05:39 PM 心情
回覆 #28 妹妹仔 的帖子

當然有佢啦...
妮排冇咩mood...差啲再作=]
多謝支持.

2011-2-3 08:54 PM 亞夢vs唯世
真人真事都作到咁多... .口."

頁: [1] 2 3 4 5