YK Forum » 短文小說 » [轉]`♥).+╯●*||最後的1滴淚'× °.`{超好睇}有續集

2010-12-12 11:44 AM 傻婆★琳
[轉]`♥).+╯●*||最後的1滴淚'× °.`{超好睇}有續集

[color=gray]人物介紹`
[/color][color=pink]女主角
[/color][color=magenta]♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥♥-♥-♥-♥-♥
[/color]
[color=purple]儀;;餵食`幾令`生世複雜`13歲*
[/color]
[color=cyan]蚊;;幾令`儀ge best fd`14歲*
[/color]
[color=orange]欣;;可愛`儀ge best fd`13歲*{好遲先出場}`

[/color][color=blue]♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥♥-♥-♥-♥-♥
[/color][color=paleturquoise]男主角

[/color][color=olive]彬;;超令仔`有米`貪玩`曾經花心`14歲*

[/color][color=magenta]希;;令仔`全球首富第2個仔`後來先知牙儀係佢個妹`彬個best fd`14歲*
[/color]
[color=cyan]星;;令仔`彬ge best fd`0k有米`口水多過荼`14歲*
[/color]
風;;幾令仔`專一`彬條[o靚]亦同時系彬個fd`14歲*

[color=red]♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥♥-♥-♥-♥-♥
[/color][color=darkred][color=palegreen]奸角
[/color]
[/color][color=yellowgreen]{出場吾多ge人}
[/color]
[color=darkorchid]cwing;;姣婆`幾令`14歲*
[/color]
[color=darkred]佩;;彬以前條女`樣令身材正`14歲*
[/color]
[color=plum]♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥♥-♥-♥-♥-♥[/color]

[[i] 本帖最後由 傻婆★琳 於 2010-12-18 03:13 PM 編輯 [/i]]

2010-12-12 11:46 AM 傻婆★琳
ch.1`Sch00l 0pen day`=)
儀ba:你仲番吾番學嫁?`
儀:番呀`你同牙媽番工先啦`吾洗車我啦!`
儀ma:咁好啦;;自己小心d呀`
儀:嗯;;掰掰=)
佢地呢2公婆就系收牙儀番黎養ge好心人..
牙儀一直都當佢地系親生baba`mama咁`
[還記得櫻花正開 還未懂跟你示愛...]
儀:hello`=)
蚊:系邊?`
儀:屋k-\/-;;
蚊:半粒鐘後系7仔等;;系咁;掰掰`
半粒鐘後...
蚊:哇;;你真系半粒鐘後到嫁?`
儀:食野丫ma;;冇計啦v3v''
蚊:吹到又系食-___-!
儀:屎蛋拉-\/-''你都慣嫁啦`
蚊:咁又系..都3年l0;`
儀:嗯嗯^3^番學luuu-]]]
蚊:吾知有冇令仔呢AvA''
儀:好想快d放lunch呀>v<
蚊:又掛住食-_-"我e+講緊仔呀`9吾搭8-3-''!
儀:咩w0-3-''行啦`
到左sch00l..;;
蚊:哇;`果邊咁多人ge@___@"
儀:1定系有好多野等住我去食

蚊:計我話有令仔就真;過去睇下l0`(拉左我過去)
女a:咦``原來我同彬彬同班呀>v<
女b:車;;我夠系l0`
女c:不如lunch同彬彬去食l0;;
女d:系都同cwing姐食先啦`
儀:0h`原來系睇緊d分班紙-333-''
蚊:車`v__v
上到2e..個miss超好人=]   miss=m
m:本身今年就係全班升ge..但係會多左2個新生l0`
all:男定女先?`
m:2個都系女呀-\/-
男a:令唔令先??
m:一陣咪知l0`
all拍手..
m:你地自我介紹先啦`
儀:我叫郁蘊儀`可以叫我牙儀嫁`仲有我想問幾時放lunch呀-\/-?
男c:幾令w0..
男d:好可愛呀>\/<''
男e:令女;;lunch一齊呢AvA''
男a:w0w;;msn系咩呀?
男b:緊系問電話啦;;傻仔x)
m:夠啦;;到下一個`
蚊:黃嘉敏呀!叫牙蚊啦-.-
男a:哦!`
男b:蚊姐你好-__-''
男c:都系牙儀令d-\/-''
男d:嗯嗯``有同感-]]]
m:好啦;;上堂啦

2010-12-12 11:51 AM 傻婆★琳
ch.2`惹人討厭!`
彬+星+希:老c大人早晨-\/-''
m:又系咁呀~__~?''
星:照樣..咪記名呀`令女v3v''
m:得啦得啦;;咪賣口乖呀`番埋位啦`
儀:Miss`咁我地坐邊呀-[]-?`
m:你就坐牙彬同牙希中間;;牙蚊就同星仔坐啦`
蚊:咁邊個打邊個呀- -?`
星:我系星仔.(舉左手)
儀:咁我知我坐邊啦-\/-''
m:叻女`
彬:吾系呀;;要我同條豬排坐..`
m:好啦`上堂luuu(冇理牙彬)
[[彬心諗:新仔w0`玩下佢先-\/-`]]
彬:喂`你睇下果邊(蚊左我條邊)
儀:丫`!比番條像根我呀!!
彬:我就系吾比呀`吹呀v3v?`
儀:喂呀!`
希:算啦`咪玩佢啦`
彬:吾玩l0`
儀:咁你比番我丫;`
彬:吾得w0;`
儀:又話吾玩.
彬:我系話吾玩呀;不過冇話過會比番你`
希:因住整喊人呀你`(幫我搶番條像根)
蚊:我想講牙儀唔會咁易喊l0-.-
彬+希+星:下`!
蚊:佢由10歲開始就冇喊過luuuu`~
星:仆親都有喊過掛-.-!
儀:s0rry;;冇w0/\/\*
星:邊有咁ge可能呀``
蚊:就系有l0-]
星:車`好巴閉咩!我成世都未喊過tim啦`
希:冇可能l0;;你1出世就唔喊嫁?`
星:你理得我-\/-''
儀:唉;`冇計啦..鬼叫我勁咩``呵呵
lunch...
儀:好野x)
星:好咩野呀?`
蚊:你有所不知啦..其實牙儀好餵食嫁..你地個個番學等放學..佢就番學等放lunch(細細聲同星仔講)
星:哇`睇唔出w0`
蚊:佢34kg炸-.-v
星:咁輕@__@冇可能嫁`仲輕過我ge><"
希:你幾大隻佢幾大隻呀-.-''大佬`
星:估吾到佢高度拍得住牙彬`就連重量都1樣l0-.-
儀+彬:吾系呀?`你咁肥都值34kg@__@"(其實2個都好廋-_-)
儀:你話邊個肥呀\3/?"
彬:y0u;;又如何/\/\?`
儀:妖.你好乞人憎l0`
蚊:算啦`去食野啦-___-!
儀:系w0-.-食野-\/-
希:咁去邊食呀?`
星:大快樂l0`
儀:唔得!果到d野食好難食嫁`
彬:咪系l0;;又{烏joe}w0`
星:下;;乜系嫁咩-__-?`
儀+彬:嗯嗯-/\-
星:咁去邊呀?`
蚊:薰衣草屋l0`
儀:好呀A___A`(拍手)
去到薰衣草屋`
蚊:你記得我要咩嫁可?`
儀:嗯.`七彩啫喱丫ma-3-`吾該要杯七彩啫喱`朱古力瑪卡龍`同埋tiramisn呀=)
彬:我都要朱古力瑪卡龍`同埋tiramisn`
星:朱古力咖啡`少甜`+冰`走朱古力`即系凍啡-\/-!
希:妖;你好廢l0-.-`口水多過荼`丫;;`我要凍奶荼丫吾該`
waiter=w
w:0k`好快送到`
星:估吾到牙儀同牙彬d taste咁夾l0`
彬+儀:你又系呢個鈴聲?`又系k550i呀-[]-?`
蚊:我想講吾系你地電話響l0-.-
星:你地咩都撞嫁v[]v
彬:妖;`你轉taste啦`
儀:你轉吾好?`
彬:就系吾好`
儀:一齊轉v_v`
彬:好......
儀:難xP(伸利;做左個鬼瞼)
彬:咁又系ge..我d taste咁正;;你跟住又難怪ge`我個fans club大把人曾經都跟過..佢地頂唔順先轉番姐`你e+十足十佢地l0`
儀:喂`你咩意c呀?`
彬:話你跟風`話你姣`咁ge意c l0`0k?`
儀:妖;`0k l0..你真系好乞人憎`(嬲+走)
彬:0h shit;`fucking m0ther`
希:你咪當就下佢l0`
彬:佢又吾系我條女`why要就佢呢?`
蚊:頂`我去搵佢(走)
星+希:一齊丫`(走)
彬:(不良詞語)`搵我笨-_-?`

2010-12-12 11:53 AM 傻婆★琳
ch.3`承諾.`
儀:哎也;當失路tim`電話又冇電/_\
蚊果邊.
希:點呀??搵吾搵到?`
蚊:打吾通呀`(擔心)
星:睇佢個樣就知佢系路痴啦
蚊:咁又真系w0
希:咁仲(不良詞語)`(緊張)
牙彬埋完單行左去沙灘..
而呢個沙灘有佢同牙佩ge回憶;;承諾..`
[[回憶::2年前...
佩:我要去英國讀書啦..你吾準變心嫁.我都吾會=)
彬:嗯.除左你之外.我吾會對其他女仔心動..因為我愛你..
佩:等我2年丫..2年後我一定會番黎..
彬:莫講話2年..10年我都會等.`
但系牙佩變左心..1年之內佢識左個男仔..仲比牙彬發現tim`
不過牙彬仲守承諾..因為佢仲好愛牙佩..]]
彬:咦;;條女咁似牙佩ge..(行左過去)
彬:牙佩(拍我博頭)
儀:咩牙佩呀?咦;乜系你呀-_-?`
彬:你點解會系到ge?`
儀:當失路l0`吾得呀-.-?
彬:吾系..你仲嬲呀?
儀:好明顯啦`
彬:s0rry呀;;我咁對你系因為牙佩..我吾想對你心動呀..所以先咁對你..次次見到你我就有種想同你嘈ge感覺..
儀:你好憎我咩?
彬:吾系因為我憎你呀`系因為牙佩.`我吾想破壞我同佢ge承諾先咁對你呀`
儀:你好自私l0`
彬:對吾住呀`我真系好愛佢嫁.`
儀:算啦.`
蚊終於搵到黎..
蚊:嚇死我啦`又吾開手提.
儀:冇電丫ma.`
彬:不如去玩l0;;都遲左到l0`
星:去邊玩呀?
希:落d丫.`牙彬個牙哥果間..
星:0k..咁e+番屋k換3..牙彬屋k等..`
蚊:咁我地點呀?
星:1樣l0
儀:吾識去w0..
彬:電聯l0`
儀:0k..系咁先..掰掰
all:掰掰`

2010-12-12 11:55 AM 傻婆★琳
ch.4`
彬:e+黎xxxxxxxx..快`!全村人等緊你-.-
儀:哦-.-''(cut左線)
去到牙彬屋k....ge後花園-.-
x:咦`你1定系新請番黎ge妹仔啦/\/\*系呢;;你叫咩名?
儀:我叫郁蘊儀..but我吾系工人`
x:呃;;s0rry呀`系呢..你黎做咩?
儀:我系黎搵牙彬嫁..
x:哦..我帶你去搵佢地丫.
儀:吾該=)
x:吾洗(溫柔+笑)
x:彬仔`
彬:契媽@___@?你點會同佢1齊嫁?(指住我)
x:冇呀`佢當失路丫ma`
彬:又當失路-.-
儀:吹呀v3v?`系w0;;佢系你契媽呀-[]-?
星:花女士丫ma`你吾知咩??
儀:下下下`!全球首富第4 ge花女士@___@?
花:hehe`希仔個屋k仲勁啦;;全球首富第2 w0/\/\*
希:嘻;;過獎啦`
蚊:行得未嫁?
星:行l0`
彬:咁我地走先啦;;掰掰契媽
花:掰掰`
落到d..玩玩下;;跳跳下舞..
x:喂`你撞到我w0`8婆`
儀:s0r l0-.-
x:我個l0比你s0r嫁?你知吾知(不良詞語)我系邊個呀?咁(不良詞語)大膽同我講野?`
儀:吾知w0-.-''
x:你..(想c0m我)
彬:喂;咪搞事-.-(捉住佢隻手)
x:牙彬@__@
星:咦;;{哎也}牙嫂w0
希:cwing@_@?`
蚊+儀:下...佢系你地個{哎也}牙嫂-[]-?
cwing:我系牙彬條女丫ma
cwing:牙彬`你同佢有乜關係呀?
彬:咪朋友關係l0`又關你咩事呀?`
cwing:吾關我事?我系你條女黎嫁`
彬:都吾只你1個啦!`系你自己吾知醜仲痴埋黎之ma-.-!
cwing:咁好l0;;分手l0.*
彬:慢行吾送-.-
cwing:呃..`彬彬..講下笑之ma;;吾洗勞氣`
彬:妖;你死開啦..好(不良詞語)飽呀`唔(不良詞語)洗再食波餅呀;姣西.*(推開cwing)
cwing:系咪呢條8婆比左d咩迷藥你食呀?`(指住我)
儀:喂*咪8婆前8婆後w0`
cwing:我中意呀;;你吹呀?`
彬:夠啦.*風`送客.
風:系`8婆;;行啦*
cwing:你試下同彬彬拍拖丫.我1定會令你吾好受!

2010-12-12 11:59 AM 傻婆★琳
ch.5`
蚊:好攰呀;;不如走l0*
星:咁快-[]-''
蚊:牙儀又肚餓啦`
儀:嗯嗯-/\-
希:系到食咪得l0`
儀:吾呀`咁我同蚊自己出去食;*
星:好啦`好啦`出去食咪出去食l0`
儀:嗯嗯-\/-''
彬:咁牙風都1齊丫;`
風:好呀`
蚊:咁去邊食呀?`
希:牙儀揀l0`
彬:我揀吾好-_-?`
儀:就系吾好`x)
彬:我揀呀`.
儀:吾得!我揀-3-
星:得啦!你地2個都吾洗揀;;等1閃1閃小星星1顆1顆亮晶晶ge我-星爺`去揀啦v3v
蚊:你1段野入面講左32個字呀-.-''勁`!
星:呵呵`~洗乜講-3-''
彬+儀:吾得呀!!
星:咁你地揀l0-3-
彬+儀:Angel Cafe`
風:0k w0`去果到食吾洗比錢;.*
希:點解ge?`
風:我老豆系果到ge老闆丫ma;`
希:咁仲吾行?`
儀:let's g0`(跳左起身)
Angel Cafe...
儀:我要藍天使2杯`雪天使`黑天使`凍奶荼`魔子雞軟骨`..同埋朱古力咖啡.多奶.+冰走朱古力;即系凍啡-\/-''
w:0k`好快送到`(走)
希:哇;;你講ge野幾時變到好似星仔咁口水多過荼嫁?好廢w0-__-v
儀:咩呀;;星仔教ge v3v
星:呵呵呵;;我果然系明c出高徒`
食完野之後...
蚊:番屋k luuu-]]]
儀:食糖水呀!
風:又食呀-[]-?`
星:你吾飽嫁咩-__-?`
彬:佢點會飽丫`正1牛胃v3v''
儀:你講咩話-__-+
彬:廣東話l0`
儀:喂`你份人真系好乞人憎l0`
彬:我不嬲都系咁嫁啦-.-v
風:算啦.`e+番屋k啦..我諗大家都攰嫁啦`
希:系l0;;咁番到屋k大家可以自由活動啦`
星:咁我送牙蚊.`
風+希:我送牙儀`
儀:下....
彬:條8婆等我送啦`
儀:吾洗`
彬:行啦`
儀:吾洗呀!`
彬:0k`得晒;;你知吾知有好多人幸都幸吾到呀?`
儀:吾知w0-3-''
蚊:都系搵人送你好d.
儀:吾洗啦`
蚊:夜啦!
儀:咁牙希送l0`
希:0K;;`
彬:風`我送你`
風:吾洗啦-_-
彬:行啦`
風:同你1齊行`容乜易比你姦左我嫁-3-
彬:咁你行吾行丫v3v?`
風:但系你要負責嫁w0`
彬:負咩責丫;;都冇諗過要姦你-__-''系姦都姦女人啦下話-[]-?`
蚊:咁我同星仔走先啦..掰掰`
儀:我地都走啦;;掰掰v3v''

2010-12-12 12:00 PM 傻婆★琳
ch.6`高估左自己;低估左你-_-v
蚊:喂`我到左啦`!
星:哦.掰掰
蚊:咪走住`(咀左星1淡)
星:哇;;你吾系中意左本大爺呀?`又系ge;;我咁令仔-3-''
蚊:車`你理得我姐`
星:但系..(未講完)
蚊:但系你中意牙儀丫ma(懶醒xP)
星:吾系啵`我系話但系呢d野應該系由我黎咀你嫁ma`傻婆;;系到懶醒`x)
蚊:咁即系..(未講完)
星:咁即系我愛你`乜你冇留意話番屋k果陣我系第1個話送你嫁咩-3-?`
蚊:哦;;`原來我系咁有吸引力ge aQa''
星:懶醒啦你v3v''
蚊:咁聽日見啦`
星:啜淡先>3<''
蚊:啜`xP
星:掰掰啦;;傻婆-3-''
蚊:掰掰`傻佬@_@''
到我呢1邊啦...`
希:牙儀.`
儀:嗯?
希:你姓郁嫁可?`
儀:嗯.`做乜咁問?`
希:冇..冇呀`系啦.你個左博系咪有滴淚水ge圖案嫁?`
儀:你..你點知嫁-[]-?''你昅過我>__<''丫`媽咪呀`!
希:喂喂喂-.-''吾系呀`吾好亂諗`
儀:原來你中意左我/[]\''變態嫁;;中意我之ma`洗吾洗昅人地個博頭w0`媽咪`你個囡今次冇啦;;冇啦冇啦T3T''
希:傻婆;;你系咪傻左嫁-__-?`(塊面愈哄愈埋)
儀:你..你..你你你-[]-''(面紅)
希:哈哈哈哈`正1傻婆`鬼中意你咩-3-''
儀:下.[].''
希:你太高估左你自己啦`亦同時低估左我v3v''
儀:咩w0>[]<''我到啦`好樣衰l0`咁都會錯意/3\''
希:哈哈`入屋啦;;傻婆`聽日見啦`掰掰
儀:哼`!警告你聽日咪爆呢件事出去tim呀!!`掰掰\3/''(扮嬲)

2010-12-12 12:01 PM 傻婆★琳
ch.9`我地拍拖-__-?`(下)
星:你地拍拖*v*
彬:吾系呀?`豬排都有人要?哈哈哈`吾系牙化?`
儀:妖;`你吹呀?`
彬;再吹你爆嫁啦w0@_@''呵呵`x)
希:比下面我好w0`
蚊:吾關我事嫁(舉高雙手)
星:你地拍拖w0;;點計先aQa?`
希:邊個話嫁?
星:你l0`
蚊:你叫牙儀做寶貝;仲話你地拍拖w0`
希:吾得嫁咩?講下笑;;玩下之ma-__-"
星:咁你咀佢又點計先?`
希:um...等我諗下先..(諗左一陣)丫`我諗到啦`1於就用計數機計`!
all:妖;`你好廢呀`-_-''
希:你地吹呀v3v''
儀:總之就吾系拍拖;;0k?`
彬:挑`都估到嫁啦`豬排點會有人要丫-3-''(個心放鬆晒)
儀:妖;`你真系好(不良詞語)乞人憎l0`我命令你咪再嘈呀\[]/''
彬:0k0k-\/-''

2010-12-12 12:03 PM 傻婆★琳
ch.10`你家下大我呀?`
lunch...去左m00n  h0use`
儀:呢到d野食好貴`我比吾起l0-  -''
彬:哎唷唷`咁慘呀`比吾起咪吾好食l0`
儀:妖;`你收聲啦`
彬:吾收;你吹呀?`
儀:命令黎l0`
彬:妖`又搵呢d黎達我`
你:你吹呀?`你應承左我d咩`心照啦`(嬲)
彬:你咁(不良詞語)中意嬲咪嬲(不良詞語)飽去l0`
儀:好呀`冇fd做l0`系咁.`
彬:你家下大我呀?
儀:系又點吾系又點?正1花心羅白菜肉湯`
彬:乜(不良詞語)花心羅白菜肉湯呀-.-?
[[彬心諗::吾系餵食到咁呀?]]
儀:你l0`賤人`(走)
彬:喂!`(拉住左我隻手)
儀:又點呀?`花心羅白豬展骨?`
[[作者::又花心羅白菜肉湯`又花心羅白豬展骨`牙儀.你系掂ge-_-!'']]
彬:你吾系餵食到咁呀-.-?
儀:吾關你事呀`放手啦!`
彬:喂`s0rry l0`咪嬲啦`
儀:算`鬼叫我大方咩-_-?`
星:好啦w0;;你地打完情罵完俏未呢-________-?`
彬+儀:你講咩呀\[]/?''
希:咪理佢地啦;;食野luuu`-]]] (冇理到牙彬同我)

2010-12-12 12:04 PM 傻婆★琳
ch.11`為何每次跟你吵架時;我的心會在痛`
日子1日1日咁過..好快就到左10月31號;;我ge生日.亦即系萬聖節`
蚊:儀儀豬>3<''生日快樂`送比你嫁`
儀:嘻`多謝;`啜>3<''
星:喂`咪當我冇到好w0`
儀:冇呀`
星:吾準啜我老婆呀`個老婆系我嫁`
儀:用禮物黎交換丫-3-''
星:知你中意食野;;拿.`呢支珍寶珠就送比你啦.3.
希:我都有嫁..送比你ge`
儀:呵呵呵呵;;多謝晒呀>\/<''
彬:今日萬聖節`不如OP l0`@___@''
儀:好呀!!
彬:好咩好`冇你份`
儀:算l0(失望)
彬:講下笑姐;;咪咁啦`
儀:好好笑咩?吾(不良詞語)覺l0-_-`(嬲)
彬:.....(無言)
儀:我吾想日日都同你嘈l0`
彬:你估我想嫁?`
儀:你知吾知次次同你嘈..我個心都會好痛嫁?`
彬:你...(未講完)
儀:系呀;!我系中意你呀`咁又點丫?`
彬:但系我...(未講完)
儀:但系你中意果個系牙佩丫ma`
彬:咁你講晒啦`我仲有咩好講.
儀:乜你仲可以有野講咩?`
彬:我可以冇咩?`
儀:咁你講l0`
彬:我e+又吾中意講w0`
儀:咁你咪吾好講l0`系咁`(走)
彬:掰掰`慢行`吾送`(心酸)
希:喂`咪咁對我牙妹好w0`
all:下`.你牙妹@__@?`
希:嗯.`

2010-12-12 12:05 PM 傻婆★琳
ch.12`一家團聚`=)
蚊:究竟咩事?`
希:其實系咁ge..一開學我就無意中咁發現牙儀ge左博有漓淚水ge圖案`同我背隻果個系一模一樣..之後我牙ba搵人查佢;而我就拎左牙儀條頭髮去驗DNA.`證實左佢系我個親生細妹..佢原名系叫郁敏儀`
星:咁佢知吾知嫁?`
希:吾知`我驚佢接受吾到`
彬:所以你就冇同佢講?`
希:嗯嗯`不過我聽晚會帶佢番屋k番飯`順便解釋清楚成件事`
第2日...我同牙彬成日都冇講過野..
希:儀`今晚去我屋k食飯丫`
儀:喔喔;;`
直至放學`我都冇同佢講過任何1句說話.`
去到希屋k..
希ma:佢就系敏儀?
儀:下;;aunt`你搞錯啦..我叫郁蘊儀呀`
希ba:吾系.你媽咪冇搞錯`你的確系叫郁敏儀`你過黎睇下份報告`(比左我睇)
儀:郁文希!(大叫)
希:丫`下..對吾住呀`(up低左個頭)
儀:牙哥`(攬住希)
希:你叫我牙哥?`你接受到?`
儀:嗯嗯`
Mary:好l0`小姐番埋黎..今次真系1家團聚l0`
ma:囡.你搬番黎住好冇?
儀:但系我d養父養母..
ba:我同佢地傾過啦..佢地比你番黎住.=)
儀:咁好啦`/\/\*
希:牙妹..e+我同你番去汁野先丫`
儀:好呀`牙哥`x)

2010-12-12 12:06 PM 傻婆★琳
ch.13`你的冷淡使我心淡`T^T
m:各位同學早晨`拿`女同學就開心`我1有個令仔轉校生`請佢入黎啦/\/\*
風:hi`我系凌楚風`
女a:w0w`令仔>\/<''
女b:都系彬彬好d `
cwing:彬彬你叫嫁?`
女b:吾系-__-`
呢個時間我不停咁偷望牙彬`但系佢ge眼神系咁避開我...
我個心真系好痛`
彬:miss.`牙風坐我個位`我去同cwing坐`
cwing:好呀`彬彬快d過黎坐*v*
m:咁牙風你就坐牙儀格離啦`
風:哦`
之後一直上堂`我就一直諗住佢`間中偷望下佢`
只可惜佢一直都避開我ge眼神`
儀:牙哥.
希:做咩呀?`
儀:冇呀..有d吾舒服之ma(苦笑)
希:冇事丫ma?`洗吾洗我送你?`(摸我個「壓頭」)
儀:吾洗啦..
風:咁我陪你丫.
儀:真系吾洗呀..`
希:咁好啦..自己小心d呀;;掰掰`
儀:掰掰..`
出左學校門口..我根本就吾系番屋k..
我去左個公園坐..果陣1個人都冇`
我終於流我懂事後ge第1滴淚.`
凸然有人攬住我.`
佢吾系牙彬..而佢就系...
咳咳;;等你地估下啦-\/-''

2010-12-12 12:07 PM 傻婆★琳
ch.14`為何在我身邊的不是你?`
冇錯;;果個人的確系風.`
風:傻妹;`做乜喊呀?`(攬住我)
儀:點解佢要咁對我w0`
風:因為佢已經中意左你..`亦同時放吾低牙佩`
儀:我個心好痛呀`(喊)
風:吾好諗佢啦`比我保護你好冇呀?`
儀:嗯...`

2010-12-12 12:08 PM jessie72310
回覆 #12 傻婆★琳 的帖子

搶1111111.
好睇好睇

2010-12-12 12:08 PM 傻婆★琳
ch.15`100萬*0*`(上)
第2日...
儀:車`又轉新女`
風:佢系牙佩呀`
儀:喔`老公`我地行l0`(凸登講大聲d比牙彬聽)
彬:風`你d taste咁正ge`
佩:咦`呢個妹妹仔幾令w0`?
彬:吾夠你令`
佩:傻瓜`
希:牙佩`幾時番嫁你?
佩:琴日l0`
彬:轉口叫牙嫂啦`
星:w0w`又一齊呀你地?`
佩:嗯-3-(怕醜)`
蚊:牙佩好令呀`
星:老婆你都好令.`
希:個個都1對對嫁`
儀:鬼叫牙哥你吾溝女咩-3-?'`
希:我吾似得牙彬`咁花心`
彬:喂-_______-+
儀:食野luu-]]]
佩:吾得`去shopping`!
儀:吾得呀`!
佩:牙彬呀`!
彬:妖;`你咪咁餵食啦`
儀:我中意呀;;你吹呀?`咁我自己去食`
風:咁我都去..
蚊:老公我地又1齊l0`
星:嗯;*老婆去邊我去邊`
希:咁我都同牙妹1齊食v3v`
佩:咁..咁1齊l0`(啤住我)
彬:屎蛋拉`
[事情可以重複 感覺卻不可以重來...]←佩電話鈴聲.`
佩:喂??`
x:d錢拎到手未呀?8婆`(勁大聲)
佩:哦..就..就得嫁啦`(cut左線)
由於果個人講野太大聲`所以比牙彬聽到`
佩:牙儀`陪我去廁所丫`
儀:哦..(完全對牙佩冇介心)
牙彬估到牙佩想點..
跟住我同牙佩入左廁所..
佩:人黎`
儀:丫`!(大叫+比人扑暈左)
佩:捉佢去xxx貨倉`之後打比牙彬`你地要扮到吾識佢`跟住屈佢拎100萬救呢條8婆`
男a:系`佩姐`

2010-12-12 12:09 PM 傻婆★琳
ch.16`100萬*0*`(下)
佩:咦;`牙儀呢?`(扮無知)
蚊:我問你就真`佢同你1齊嫁w0.`
佩:佢話佢番黎先ge`
星:佢吾系比捉左呀?`
風+蚊+希:下`!
彬:喂?`乜水?`
x:你中意ge人系xxx貸倉你要系1個鐘內拎100萬過黎`否則佢會消失.`(cut左線)
彬:頂`真系估吾到你咁cheap`你番黎痴番我淨系為左錢?你收皮`我吾會咁易比100萬你l0`
佩:牙彬呀`你講咩呀?`
彬:仲扮無知?岩岩你傾電話果陣我聽到晒啦`
佩:咁都比你知道左l0`咁你真系吾比?`你ge牙儀就冇嫁啦w0`
蚊:死8婆`(c0m佢)
佩:8咩婆呀?`(不良詞語)`你咁(不良詞語)夠薑c0m我?
星:(不良詞語)乜(不良詞語)(不良詞語)呀?我條女比你(不良詞語)嫁?
彬:星仔`e+救人要緊`你帶蚊番去先`等佢冷靜下先`到時電聯`
星:0k`
蚊:我吾要呀`!我都要去幫手..(喊)
星:你幫到d乜丫`你系女仔黎嫁..+上你系我老婆`我吾想失去你呀`
蚊:老公`(喊+攬住星仔)
彬:咁我同希`風去救人`!帶埋個賤人去`

2010-12-12 12:10 PM 傻婆★琳
ch.17`我終於被獲救了`TvT
xxx貨倉.
x:錢呢?`
佩:佢話要人吾比錢w0`
x:哈`(冷笑)吾比錢就想我放人?吾該慳d啦你`e+咩年代呀?`緊系下下都講錢嫁啦`
佩:咪系`
彬:風`同我打條8婆`
佩:你敢?
風:我會吾敢?`(男仔打女仔`雖然系好衰`但系都打得好-v-)
彬:牙希`我地上`!
希:嗯!`
經過1場打鬥之後..我終於獲救了`
彬:儀`對吾住呀!(攬住我)
儀:吾關你事`你行開(推開牙彬)
希:牙妹.. / 風:牙儀..
儀:風..
風:我明嫁啦`我諗牙彬應該都系1樣..好愛你`不過你要比我同你講分手嫁`至少我吾會吾開心丫`(勉強咁笑)
儀:嗯..好多謝你呀..牙風`
彬:牙儀..咁你可吾可以..(未講完)
儀:我攰啦`牙哥`我地番屋k l0`
希:下..哦`咁我地走先啦`掰掰
風:掰掰`
彬:咁你好好休息啦`聽日見啦`掰掰
儀:嗯.`

2010-12-12 12:11 PM 傻婆★琳
ch.18`3朵金花再現-v-!`
6:15a.m.
儀:牙哥`起身啦`!
希:做咩呀=____="(未訓醒)
儀:去機場呀!
希:咩話-.-?你系飛機場`(聽吾清楚;;因為佢仲未訓醒)
儀:咩我系飛機場呀!__!你快d起身啦!!
就系咁..搞搞下就9點幾`
去到機場.`
欣:牙儀`(攬住我)
儀:好掛住你呀>v<(攬番欣)
蚊:死婆`我呢-3-?`
星:你有我咪得l0-v-''
欣:呢幾位令仔系..?`
希:我系牙希..牙儀個牙哥`
彬:我叫牙彬..系牙儀條..(未講完)
儀:系我講fd-\/-''
風:我都系牙儀個fd..叫風`
蚊:佢就系我老公;吾準搶走佢嫁-3-''
欣:哈`放心w0`吾會搶ge`我姓文;;單字1個欣`=)
希:咁e+有乜做?`
儀:食野*3*
all:都估到嫁啦-_-!
儀:去[咕嚕咕嚕]l0`
彬:好w0`又有得玩`
欣:咁仲吾行?`
儀+蚊:let's g0!^[]^

2010-12-12 12:13 PM 傻婆★琳
ch.19`平安夜の讓愛
m:今晚有個晚會呀`大家都要扮令d呀`仲有個{男男女女襯到絕}ge比賽tim`
男a:哇`咁星仔就1定同梗牙蚊啦`
星:哈`洗乜講v3v
放左學..
儀:不如去食野l0`
蚊:吾啦`我要為今晚ge晚會做好準備..番屋k訓一陣v3v
儀:算l0`
希:牙欣`你住邊呀?`
欣:冇呀`
希:咁你黎我屋k住`好吾好?
欣:下..
儀:系l0`陪下我都好呀x)
欣:咁好啦`
星:我今日都要汁好d先`如果我吾令仔都會好(不良詞語)v3v
風:你暗示緊自己令仔呀?
all:哈哈`
彬:晚會8點先開始`咁不如6點去去牙希屋k l0`
星:好w0`
儀:咁6點見啦`
番到屋k...`
Mary:少爺`小姐`你地番黎啦?`
希:好明顯`c0nnie`
c0nnie:系`請問少爺有乜分咐呢?`
希:同我好好咁侍候文小姐.
c0nnie:系`少爺`!文小姐`d行李比我得啦`我幫你擺上房丫`
欣:吾該`
c0nnie:吾洗`
儀:丫;`我上去休息1陣先`牙哥..你要好好咁幫我招呼牙欣呀`(同牙希打眼色)
希:嗯嗯`得啦`!
儀:掰掰啦aQa"(走左)
希:欣..
欣:嗯?`(怕醜)
希:攰吾攰呀?`(溫柔)
欣:吾吾(拎頭)
希:嘿`(忍吾住笑)
欣:笑咩w0`(面紅)
希:你真系好可愛..(塊面愈哄愈埋)
欣:....(面紅×100)
跟住佢地就咀咀啦 咀完之後...
希:老婆`
欣:嗯?`
希:上去休息1陣好冇?`吾系今晚會吾令嫁`
欣:咁你呢?`
希:同你訓`好吾好x)
欣:嗯-3-''
6點後...
叮噹..
Mary:少爺`你d fd黎左呀`
希:哦`(攬住欣條腰落黎)
蚊+星:w0w`你地...
希:我地拍拖l0`吹呀v3v
星:扑左未先A__A?`
希:扑你個死人頭`(打星仔個頭1下)
星:哎也`你打我`?信吾信我姦左你條女丫拿`x)
蚊+希+欣:你敢-__-+
星:吾敢-v-
彬:我老婆呢?`
希:系上面做緊豬`(即系訓緊教)系w0`牙風呢?`
星:佢飛左去usa`個死仔玩讓愛w0`
蚊:咁我上去叫牙儀落黎先`
希:0k`自便`

2010-12-12 12:14 PM 傻婆★琳
ch.20`平安夜の誓愛(上)
6點半..
ma:各位俊男美女`型男索女`我請左化妝c`髮型c黎幫你地ge.而我就叫設計c就1早準備d晚裝比你地`咁大家準備好未呀?`
all:準備好!
ma:好啦`咁先介紹下d化妝c先啦`有cindy`candy`同埋carrie ge.`而髮型c就有Michael`Ken`Gif`同埋J0eba ge.`好啦`咁男仔set頭先`女仔化妝先`女仔化完妝就去set頭`set完就換3`男仔set完就換3`有時間淨就周圍玩下啦`開工`!
all:系!`
男仔乜都整好晒果陣..牙彬就好聽我媽咪話..佢就真系周圍咁玩.....我-_-!
儀:死人彬`咪整啦`!再整..打你丫拿.\/.(打牙彬)
1個鐘後..
ma:哇`好令呀你地*v*
儀:吾好再講啦`我地出發luuu-]]]
彬:g0g0g0`
ma:咁行啦行啦..其他d董事長都等緊我丫`x)
吾洗半粒鐘...我地就到左舞會場地..
凸然..全場黑晒..你地估下系有乜事發生AvA''

2010-12-12 12:15 PM 傻婆★琳
ch.21`平安夜の誓愛(下)
all girls :丫;`!(大叫)
{噠}台上面ge燈開左@_@!
「樹蔭有一隻蟬 跌落你身邊
驚慌到失足向前 然後撲入我一雙肩
現你腼腆一臉 像櫻花萬千
懷念美好高中兩年 期望你的青春不變 
去到今天

還記得櫻花正開 還未懂跟你示愛
初春來時 彼此約定過 繼續期待
人置身這大時代 投入幾番競技賽
曾分開 曾相愛 等待 花蕊又跌下來 
才洞悉這是戀愛

未有過的愛情 但有種溫馨
歸家那單車小徑 沿路細聽你的歌聲
沒法再三傾聽 你的感動暱稱
維繫錯的一番友情 無奈已經不可糾正
太過堅貞

還記得櫻花正開 還未懂跟你示愛
初春來時 彼此閉著眼 渴望未來
人置身這大時代 投入幾番競技賽
曾分開 曾相愛 等待 跟你未愛的愛 
你說悲不悲哀

妙在之間變改 小小世界
眷戀 也許走不過 拆卸的街
仕女亦隨年漸長 走得多麼快

如有天櫻花再開 期望可跟你示愛
當天園林 今天已換上 滿地青苔
如有天置地門外 乘電車跨過大海
匆匆 跟你 相望一眼 沒理睬
明日花 昨日已開 ....」
原來呢1個系驚喜..牙彬系台上面為左我而唱歌TvT''好感動哇`我喊了`
彬:無論你ge答案系點都好..我都要同你講1聲.{我愛你}`希望你可以應承我..
跟住又無啦啦開番晒d燈..成班男仔彈晒出黎`又唱歌@__@!
「佢向你求婚 佢求你應呀承
   佢愛你情深 這情意天能證
   佢永遠愛著你 嫁給佢最合理 佢佢愛你是你
   佢請你莫逃避 I love you forever 佢真的愛你
    I love you as you are 佢一世珍惜你
   快答應佢求婚 佢成個好呀人 有勇氣更誠懇
   快回送一甜吻」all:w0w`
欣:哇;`牙儀..你就好啦`
蚊:好羨慕呀*v*
彬:儀..咁你可吾可以做我條女呀?`我發誓我愛你1生1世`
儀:嗯嗯;`(喊到收吾到聲..因為實在太感人啦TvT)
all:w0w..咀佢咀佢咀佢咀佢(打拍子+好齊)
彬:賞面比我咀嘛-3-?`
儀:嗯..(面紅)
就系咁..w0w`咀咀luu`-]]]

2010-12-12 12:16 PM 傻婆★琳
有cm,先poZ ch.22`平安夜の奪愛,之後的

[[i] 本帖最後由 傻婆★琳 於 2010-12-12 04:09 PM 編輯 [/i]]

2010-12-12 03:57 PM ans
好好睇啊~~
留cm

2010-12-12 04:10 PM 傻婆★琳
ch.22`平安夜の奪愛
同牙彬咀咀下凸然有人蚊我頭髮.`
儀:丫;`!(大叫)
星+彬+希:牙佩@__@!` / 蚊:8婆\___/ !`
佩:喂`{o靚}妹`你話邊個8婆呀?`(指住蚊)
蚊:吾知呢.`呢d野...心照啦`
佩:算.v.本小姐大方`吾戀同你嘈.`
蚊:你大方呀?`嘔l0`(扮嘔)
彬:蚊`吾好嘈住先`牙佩`你今次又想點?`
佩:出去傾好嘛?`
彬:嗯.(跟住佩出去)
聰明ge我`牙蚊`牙欣`星仔同埋我牙哥當然偷偷地咁跟埋出去啦.`x)
彬:點呀?`仲有咩想講?`(c00l)
佩:牙彬..對吾住呀`我知錯嫁啦`比多次機會我`得吾得?`
彬:n0way`我已經有左牙儀啦`
佩:佢只系我ge代替品黎炸!
彬:你收聲.你冇資格話佢系你ge代替品*(惡)
佩:我冇資格?`你吾好吾記得個承諾呀`你吾守承諾`我憎死你!(扮喊)
彬:我...(攬住佩)吾好喊啦(溫柔)
[[佩心諗:今次仲搶吾到你番黎?`哈哈(奸)]]
系出面ge我地根本就聽吾到佢地up乜..只系見到眼前ge 1切`
佩:彬..(攬住牙彬黎咀)
my g0d`牙彬冇推開佢..仲同佢愈咀愈激..搞到我睇見都眼火爆!_!
「啪!」呢1巴好響..
彬:你c0m我?`你冇野呀?`(呢1刻佢淨系掛住牙佩)
儀:我冇野.多謝關心`仲有我c0m你咪c0m你l0`洗擇日呀?(忍住喊)你地呢對狗男女!(指住彬同佩)吾該同我彈開d`牙茂識你地嫁?`
佩:咩狗男女呀`系你自己不自量力同我爭仔先炸!`我e+搶番;;又有乜所謂呀?`
儀:哈`(冷笑)我同你爭仔?`岩岩吾知邊個同邊個示愛.表白先呢?`我諗你果陣都系到掛`.
彬:你收聲啦`!
儀:你冇病呀?`狗公終於吠啦?`哈;;仲有呀..陳卓彬..我同你講..我地分手.`吾該以後都吾好搵我`(想忍住喊都忍吾到+走左)
星+希:仲吾追?`
彬:算啦..我諗得講乜都冇用..可能我做錯左掛..(後悔)
「啪!」
欣:呢1巴系我代牙儀c0m你ge.8婆`*
佩:8婆*你c0m我?`駁(不良詞語)呀?`
希:我條女你都敢(不良詞語)?你high大左呀?`
佩:系又點呀?`夠做咪埋黎l0`郁我丫.笨(不良詞語)`
星:郁你咪郁你l0`學牙儀話..洗擇日呀?`串(不良詞語)(不良詞語)咁`
蚊:8婆.;系咪郁呀?`系就吾好淆.`我郁先.
佩:今日算你地行大運`我吾同你地計.(走左)
彬:我...我系咪做錯左..我系咪對吾住牙儀?`我系咪應該放生佢..?定系計續去愛佢.?

2010-12-12 04:12 PM 傻婆★琳
ch.23`假裝堅強;其實心靈脆弱`
我去左我第1次為左牙彬而喊ge公園`...呢1刻`我好需要人ge安慰`!
喊左好耐..我終於捨得番屋k..
Mary:少爺..小姐番啦!
希:牙妹 /  彬:老婆`  (全部人望住晒我)
儀:做乜望住晒我呀?`(勉強咁笑)
彬:儀呀..
儀:你點會系到嫁?`(c00l)
彬:對吾住`(攬住我)
儀:陳生..吾該你自重d`我地已經分左手嫁啦`(推開彬)
彬:我只系1時..(吾知講咩好)
儀:1時咩呀?`冇野講啦?咁吾該過主啦`呢到吾歡迎你呀!`(忍住喊`沖左入房)
入到房..l0ck左房門..哩埋系被入面喊..T^T呢1晚我冇訓過..
第2朝..「咯咯」`
Sally:小姐`落去食早餐啦`(格住對門講)
儀:嗯.(冇心情)
落到去...
希:妹..有你中意食ge朱古力三文治呀`
儀:嗯..(咬左1淡..冇再食..仲吐左出黎)
平時ge除左會食晒我自己果份早餐之外..
仲會搶埋牙哥果d黎食..
但系今次..我冇胃口食..我食吾落..
d朱古力好苦..可惜d朱古力本身吾系苦..而系無論我再食乜都系苦..
欣+希:咩事呀?`(擔心+緊張)
儀:d朱古力三文治..冇味ge..好苦呀`(喊)
欣:下?`冇理由嫁`(不停咁試d三文治)
希:妹...
儀:牙哥(喊+攬住希)
欣:老..老公`不..如帶牙儀去睇e生啦..吾..吾好..番學啦`(喊)
希:嗯.(冷靜)
睇完e生之後...

你地估下發生咩事.__.''!

2010-12-12 04:13 PM 傻婆★琳
ch.24`失去味覺?`
e生=e
e:郁小姐佢...(沉重)
欣:佢點呀?`(緊張)
儀:我..我失去左...味.覺.`(喊)
欣:冇理由嫁..點會咁嫁..(呆左)
e:由於佢受ge刺激太大..1時影響左味覺`所以先搞到咁..
欣:咁有冇得好番嫁?`
e:有.`不過1切都要靠自己
希:吾該晒呀e生`咁我地番屋k先啦.`(冷靜+諗住拖住牙儀隻手走)
儀:我吾番呀`我吾番呀`(fing開左希隻手+喊)
欣:儀呀`你吾好咁啦(攬住我)
儀:行開呀`吾好掂我呀`你地走呀`(喊+成個人好似din左咁+跑走左)
希:牙妹`(想捉都捉吾住)
第2日朝早..
欣:牙儀仲未番ge.(失望)
希:可能番左學校呢`我地番去搵下佢先啦`..
欣:嗯.`
番到學校..
蚊:咦`牙儀呢?
欣:佢...我都吾知呀..(想喊)
星:琴日你地做乜吾番學?`
希:琴日帶左牙妹去睇e生..跟住e生話佢味覺受損..
蚊:即系失去味覺?`(愕然)
希:嗯`跟住佢就跑走左..我想捉都捉吾住`直到今日..佢都冇番過屋k..
星:點解會咁嫁?
彬:系咪吾多吾少..都系因為我?(內疚+有種想喊ge感覺)
希:我可以話吾系咩?(冷淡)
彬:對吾住..
欣:1句對吾住就可以當咩事都冇發生過咩?`(啤住牙彬)
彬:我1定會去搵佢番黎`1定會`(走左)
呢2日...我漫無目的咁行..我又番左去果1個地方..`

你地估下果個地方系邊到黎ge*v*?下集話你知`=)

2010-12-12 04:15 PM 傻婆★琳
ch.25`禮物

對於1個10歲後ge我1直都未喊過..
而平安夜果晚又喊得咁西利..
+上佢無啦啦比份咁好ge禮物我`受得住刺激就奇啦`

聖誕老人:小妹妹`1個人呀?今年有冇禮物收呀?`(笑)

儀:有`有呀`仲好大厚禮tim`(望住地下ge沙)

聖誕老人:咁咪好l0`(吾知我講ge系咩禮物)

儀:好?`哈(苦笑)又幾好呀?`吾通好就系好在可以脫離1個又花心又賤但系我好愛ge人呀?你試過系平安夜比人搶男朋友;;聖誕節失去味覺ge滋味未呀?`你根本就吾明我e+ge心情..究竟有幾好姐?`(激動+喊)

聖誕老人:傻妹`仔死仔還在丫ma`

儀:你比我靜下啦..`得吾得呀?`

聖誕老人:咁好啦`掰掰啦(走左)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

聖誕老人:咦`後生仔..拆左禮物未呢?`(笑)

彬:好早就拆左啦..(冷淡+望住天上ge星星)

聖誕老人:令仔真系多人送禮物呀`咁就好啦`哈哈

彬:好?`有幾好?`佢做吾夠我女朋友1日就散..真系咁好?`因為自己同前度女朋友ge瓜葛而搞到冇左自己心愛ge人又好好?`今日我先知..原來我最愛ge人..為左我而失去味覺..吾通呢1切都叫好?`(想喊)

聖誕老人:下..你地...(覺得我同彬講ge野差吾多)系啦..你去沙灘ge盡頭丫`你仲有份禮物未拆嫁..呢1樣野你1定好想要番..所以今次你1定要用自己個心去解開..祝你成功啦..掰掰(走左)

[[彬心諗::我仲有份禮物未拆?`呢1份禮物我好想要番?`仲要1定用自己個心去解開?`牙儀?`]] (諗完就已經跑緊去沙灘ge盡頭)

2010-12-12 04:16 PM 傻婆★琳
ch.26`好好擁抱!
當牙彬跑到去沙灘ge終點..我同時亦都諗起我地第1次系呢個沙灘單獨相處ge地方就系沙灘ge起點..
吾知點解我覺得佢會系呢1個沙灘入面..所以我決定左去搵佢..
[[彬+儀心諗::你要等我呀!!]](同時心諗)
當我同佢同1時間跑到去終點同埋起點都見吾到大家ge時候..
[[彬+儀心諗::比d信心自己`1定要搵番佢!]]
於事我地就又跑番去終點同起點`
但系每1場競賽都設有休息ge地方..我地系沙灘ge中間遇見了...
儀:牙彬!(攬住佢) / 彬:牙儀!(同時攬住我)
呢1刻...我地靜左..我地好好咁去享受擁抱住對方ge每1分每1秒..

2010-12-12 04:17 PM 傻婆★琳
ch.27`被強吻的1吻×很甜╮*
儀:夠啦..攬夠啦..(放開左手)
彬:我吾想再放手呀`(諗都吾諗就咀左落我個咀到)
我想反抗`but冇反抗`呢1個吻..好甜=)
彬:夜啦`搵番佢地..好冇?`
我:嗯..
番到我屋k..
蚊+欣:牙儀(2個都沖過黎攬住我)
儀:對吾住呀`要大家擔心(攬番佢地)
ma:好啦好啦`e+冇事就好啦..開飯啦!(吾知我失去左味覺)
跟住個個都望住我..
儀:望咩姐`食飯(開心)
食食下飯...
ba:牙囡呀..我第1次為左你而煮飯..覺得今日d餸味道點呀?
儀:嗯嗯..幾好丫`菜呀魚呀果d都系甜ge..-v-我中意@___@"
當mama將第1淡飯送入口..呢1刻..mama靜左-...-''
ma:郁鳩梨{ba個全名}`你煮d飯苦ge/口\''(好激動)
ba:吹呀v3v''
星:哇`世伯`乜你咁鳩屎呀@0@`
ba:吹呀x)
星:比錢`
ba:$20
星:$30
儀:$40
希:$50
彬:$60×3`
ma+欣+蚊:咳咳..你地夠啦-v-''你地好低b呀`
ba+星+希+彬+儀:吹呀`v3v
希:等陣!咪住!牙妹!
儀:嗯?`
希:你ge味覺...
儀:系w0...點解d野食會有味ge@___@"
欣:恭喜晒呀`(攬住我)
儀:吾通真系果1個吻?`好甜呀>v<"

2010-12-12 04:18 PM 傻婆★琳
ch.28`對不起`現在不是時候.*
彬:牙儀..
儀:嗯?`
彬:你可吾可以做番我條女呀?`
成屋o用好期待ge眼光望住我-,-''
儀:對吾住..答案系吾可以(其實想答可以嫁T^T)
彬:點解呀?`
儀:e+吾系時候..呢1刻我地只系可以做fd..`
欣:儀..
儀:得啦`我自有分數`baba`
ba:咩事?`(含住淡湯講野)
儀:我要去usa搵牙風`!
ba:咩話?`(噴湯)
儀:我要去usa!`
蚊:牙儀...
儀:我已經決定左!`
欣:你捨得我地啦咩?`
儀:吾捨得..總之我1定要見到牙風!`
ma:咁你諗住幾時去?
儀:聽日..
彬:吾得!1系就我陪你`
儀:n0way`你吾再系我條仔啦`我e+去邊..搵邊個都吾關你事.`你吾好再跟住黎!
彬:咁做fd都可以跟姐..
儀:再講連fd都冇得做.v.!
彬:算..`你想點就點啦..
蚊:喂..你吾打算留佢?`
彬:冇咁ge必要`(冷淡)
儀:冇就最好啦`我番房汁野先
蚊+欣:我地幫你丫`
儀:嗯.`
-------------------------------------------
入左房之後...
欣:其實..你系咪好吾捨得佢嫁?`
儀:嗯..
蚊:咁仲點解要走?`
儀:因為...風叫我去陪佢`
蚊+欣:下-[]-''!
-----------------------------------------
系飯廳...
星+希:yes`成功左(give me 5)
彬:雖然系就系成功左..但系..
ma:但系你吾捨得丫ma-3-''!
彬:伯母;;點解你同牙儀1樣咁中意搶人對白嫁.[].
ma:有其母必有其囡丫ma`呵呵`
ba:牙風都話左幫你l0`放心`(拍一拍牙彬個博頭)
彬:咁希望到時真系可以成功啦`
希:你放心w0`有牙風系到..乜都得嫁啦`
星:吾只牙風..仲有我.v.呵呵x)
彬:得啦得啦-___-!總之吾該晒你地啦`=)

頁: [1] 2