YK Forum » 短文小說 » 請你放棄吧!!

2010-12-3 02:22 PM ans
請你放棄吧!!

人物

思:令女,但係有癌症,有錢女
湘:冇思咁令女,同思係好朋友,有錢過思,中意寧

軒:校草,思中意既人,4個人物中最窮
寧:冇軒咁型仔,有錢,中意思,軒既最好朋友,cool到爆

Ch. 1

開學日...
思:哇....好令啊
湘:使唔使咁啊?-口-
思:梗係要...湘湘啊,我同你同班啊.唔知有冇d咩令仔呢?(幻想中
湘: ...

班房...
女a:哇!係ah軒啊
女b:係ah寧啊,兩大美男讀我地個班啊!!!!
思+湘:hi
軒:估唔到我地同班啊
寧:…
軒:寧,唔好咁cool啦
寧:hi
思+湘+軒: …
Miss chan: 好啦,番位啦,我係你地今年既班主任:miss chan. E+你地分組先,4個人一組,分左組之後同你地講有咩做.
軒:不如我地4個一組啊,好唔好啊?
思+湘:好啊^^
寧:是但啦
Miss chan: 叫你地分組係因為之後所有課程都要分組整project,E+既組別就係你地以後既組別啦
Class: 係…

2010-12-3 02:53 PM ans
Ch. 2

Lunch time

思:你睇!係軒啊
湘:有異性冇人性, 過去啦..
思:我就知係最好
思:ah軒,ah寧,hihi,
軒:hi,一齊坐啦
思:好啊好啊^^
湘:點解唔見ah寧?
軒:佢話唔食野,唔好理佢啦,食咩啊?
思:你話事啦ah軒
軒:咁好啦,唔該,3個A餐
湘:仲要1份蛋治打包
A:好啊
軒:點解要多份三文治?
思:唔好問啦
軒:o…

學校天台
湘:唔食lunch唔得嫁,嗱,蛋治啊
寧:唔該
湘:做咩成日都咁cool嫁?
寧:由細到大都係咁
湘:可唔可以只少對住我唔好咁cool啊?
寧:點解啊?
湘:因為我中意你(勁細聲
寧:你話咩?我聽唔到啊
湘:聽唔到就冇野啦
寧:…
湘:番去啦
寧:嗯,好啊

班房

思:哇,湘湘,你做咩同寧一齊嫁?哦…我明啦,你…
湘:唔好諗理一邊啊,我頭先比左份蛋治佢炸
思:哦….
A 老師: 好啦,好地上堂啦(下刪唔知幾多字既內容)
思:好悶啊
湘:嗯…
思:做咩望住ah寧啊?唔通…你中意佢?
湘:唔知呢?
思:一定係,等我幫你啦..
男a:ah寧,有張字條比你啊

寧:
                我中意你,可唔可以做我男朋友?

湘

寧:傻女,我唔係一早係你男朋友咩?

女b:湘湘,有字條比你啊

我一早就係你男朋友啦,唔係咩:$

寧

湘:思啊.你做過d咩黎啊?
思望下張紙
思:咁樣唔好咩?
湘:唔好
思:唔使唔認啦
湘E+個樣好sweet啊

2010-12-3 03:27 PM ans
我係到要同大家講聲對唔住
因為以上個2編都唔係我post
係我個fd用我個account post既
對唔住:em46::em46::em46::em46::em46:

2010-12-3 07:42 PM Loillpop
I don't mid !!! more more

2010-12-4 03:09 PM Gifts
還未看明白 期待更多

2010-12-5 03:41 PM ans
Ch.3

思:你真係唔夠老友啊,同寧拍拖都唔同我講\./
湘:對唔住啊,唔好嬲啦:P
思:唔嬲啦,同佢拍左幾耐拖啊?
湘:um...都有3,4個月啦
思:3個月都唔同我講-3-
湘:好啦,你E+知左啦
思:-3-
湘:行啦,食飯啦

另一邊
軒:寧...
寧:??
軒:係你追湘湘定係佢追你?
寧:我追佢
軒:教我點追女仔啊
寧:想追邊個啊?
軒:...唔講
寧:係ah思啊?
軒:你又知
寧: :L你又唔係唔知佢有癌症
軒:咁又點啊?有癌症就唔可以中意佢?
寧:佢得番幾多個月命你又唔係唔知
軒:咁又點?
寧:冇野啦

2010-12-5 04:18 PM ans
ch.4

軒:ah思...
思:咩事啊?
寧:湘湘,我地行開一陣啊
湘:下?哦,好
軒:我想同你講d野啊
思:講啦,有咩事啊?
軒:可唔可以....
思:可唔可以d咩啊?
軒:可唔可以......做我女朋友啊?(超細聲+面紅
思:你話咩?我聽唔到啊
軒:我...中意你啊
思呆左
軒:我走先啦
思:軒...唔好走住啊
軒:嗯
思:你又唔係唔知我有癌症,得番半年命...
軒:咁又點?
思:咁你仲中意我?
軒:就算你得番一日命,我都會中意你
思好感動,軒就攬住佢
係一個思同軒都唔會見到既角落...
湘:思終於都可以同軒係埋一齊啦
寧:嗯,我地行啦
湘:好啊

2010-12-5 08:14 PM 紫澪
唔錯 ;)
加油丫

2010-12-7 07:17 PM ans
ch.5

思,湘,軒同寧4個一齊行街...
思:哇,對波鞋好令啊!
軒:中意就買啦:)
思:真係得?
軒:嗯
思:多謝你啊
寧:使唔使啊?係到囇恩愛...
軒:點啊?唔比啊?
寧:...
行行下,思突然暈低左
軒:思!!思!!唔好嚇我啊!!思!!寧,幫我call白車啊!唔好嚇我啊!
寧:哦...
白車車左思去醫院...
3個鐘之後...
醫生:點個係病人家屬啊?
軒:病人家屬唔係香港,我地係佢朋友,佢E+點啊?
醫生:病人E+冇生命危險,不過...
軒:不過d咩啊?

2010-12-8 01:48 PM Loillpop
more more po plz

2010-12-8 08:32 PM ans
ch.6

軒:不過d咩啊?
醫生:不過...由於佢今次係病發,令病情嚴重左,得番2個月命
軒:下...唔會嫁...唔會嫁...
寧:軒,唔好咁啦.唔該你啊醫生
醫生:唔使:)
軒:點解啊?點解啊?點解個天要咁對佢啊?:'(
寧:唔好咁啦,ah思唔會想見到你咁既樣嫁.
軒:但係...我唔明啊,點解啊?
寧:..

病房...
湘:ah思啊,你醒下啦,我地好擔心你嫁,唔好再訓啦
寧:湘湘,唔好咁傷心啦.
湘:寧...ah思幾時先會醒??
寧:...

1日後,思未醒...
2日...3日...4日...5日...
第6日...
軒:6日啦,ah思啊,求下你醒下啦,好唔好啊?
思隻手有d反應...
軒:思?思?醫生,醫生,快d黎啊,思有反應啊
醫生:okok,你出一出去先

15分鐘後...
醫生:佢醒左啦,不過佢唔想見人,你地邊個係軒啊?
軒:我係.
醫生:思佢有d野叫我話比你聽
軒:係咩啊????

2010-12-8 11:18 PM Loillpop
more more po la

2010-12-10 06:17 PM ans
冇咩人睇,唔po啦

2010-12-10 06:29 PM 18禁♀Ka兒
我有睇-_-p0埋落去,.不過一個p0會吾會太少呢,,
p.s.提一提我轉帖同原創帖-_-我覺得你地會鍾意睇,.

2010-12-10 08:50 PM Loillpop
po more plz

2010-12-11 07:57 PM ans
ch.7

軒:佢講左d咩啊?
醫生:佢話
.
.
.
思:醫生,唔該你一陣出去同一個叫軒既人講:我同你玩下炸,但係估唔到你咁認真lor
醫生:好啊
.
.
.
軒:冇理由,佢同我一齊明明好開心,但係點解,點解佢要講埋d咁既野啊?:em40:
醫生:你唔好唔開心啦,身體緊要啊
軒:佢唔係我身邊,身體唔好有咩所謂啊?
醫生:...請你照顧你朋友,我走開先
寧:嗯
軒:點解啊?點解啊?x1000000000000000000000000000000000000000
寧:唔好咁啦
軒:點解啊?
寧一把打左落軒塊臉到
寧:你唔好再係咁啦,清醒下啦
軒:我...
寧:湘,ah思唔想叫我地,咁我同你走先啦
湘:嗚..好啊..嗚..
寧:乖啦,唔好喊啦
湘:嗯,唔喊啦
寧::)行啦
湘:唔使理軒咩?
寧:唔好理佢,由得佢
湘:哦...

2010-12-12 01:50 PM ans
有冇人睇?冇人睇唔po啦

2010-12-12 09:15 PM ★回憶.愛x`
有呀...我想睇埋之後果d

2010-12-13 08:02 PM ans
等多2,3個人話睇先啦

2010-12-19 12:25 PM jessie72310
回覆 #1 ans 的帖子

poST埋佢lav33333333v

2010-12-26 07:36 PM ans
對唔住,由於我太懶啦,好耐都冇pO過
E家繼續

========================================
思:軒,對唔住啊,但係....我唔可能陪你一世(喊...

另一邊...
軒:寧...
寧:咩事啊?
軒:我...
寧:有事就快講,唔好阻我d時間
軒:你話思係唔係真係同我玩下?
寧:我點知啊?
軒:幫我問下湘啊,好唔好?
寧:睇下點啦
軒:多謝你啊!

寧:湘...
湘:咩事啊?
寧:你話思係唔係真係同軒玩,根本冇真感情?
湘:我覺得思係因為自己有癌症,同埋佢唔想軒傷心
寧:哦!~但係思唔知道佢咁做會仲hurt軒嫁?
湘冇答,淨係笑左一笑

醫院...
湘:思,係我啊,可唔可以入黎啊?
思:嗯
湘:點解?你知唔知道你咁係樣做係好hurt軒嫁?
思:我...
湘:你明明係真心中意軒,點解要咁呃佢啊?
思:我唔可能陪佢一世,我死左之後,佢會好傷心,長痛不如短痛啊...(喊...
湘:思...唔好喊啦
思:我好掛住佢啊...
原本軒一直係房門外,聽到佢地既對話...
軒開門..
思:軒!?
軒咩野都冇講,就走去攬住思
思:軒...
軒:點解啊?點解你要咁傻?就算得番一秒鐘,我都係咁愛你嫁,所以...所以請你唔好離開我啊
思好感動,但係,佢覺得佢唔可以咁自私,唔可以獨霸軒,所以...

頁: [1]
查看完整版本: 請你放棄吧!!