YK Forum » 短文小說 » [100%][自己作]╭★既然相愛,但不能在一起????只好默默守護你!!!

2010-8-8 01:43 PM 亞夢vs唯世
[100%][自己作]╭★既然相愛,但不能在一起????只好默默守護你!!!

[color=Plum]╭★既然湘湲,但芣能在壹起????

╭★仄物介紹:

╭★梁夢兒[14碎][女][夢兒],人品幾好,有錢囡,讀書年年考第一[冇吹],靚女

╭★張禧婷[14碎][女][禧禧],人品0k,有錢囡,係樓上好fd,讀書冇樓上咁好,靚女

╭★黃家豪[14碎][男][豪哥],仄品差,有錢仔,講野串,食煙,飲酒有希佢份,粗口皇

╭★陳俊文[14碎][男][文仔]人品唔算好,囿錢囝,讀書差,食煙有佢份,樓上位好兄弟

╭★孫嘉君[14碎][女][雞君]姣婆,令仔有錢仔先岩佢,自己屋企唔係有錢,讀書唔係叻

╭★文妙鈴[14碎]女[妙妙/鈴鈴].禧禧好朋友,屋企有錢,都係夢兒既好FD

╭★李文軒[14碎]女[軒哥]有錢仔,一直暗戀鈴鈴,但唔敢面對鈴鈴,人品好,讀書0K!![/color]

[[i] 本帖最後由 亞夢vs唯世 於 2011-2-3 11:42 PM 編輯 [/i]]

2010-8-8 01:44 PM 亞夢vs唯世
第一章-識到尒,匙一種緣分???

╭★第一章-識到尒,匙一種緣分???

課室入面………

夢兒;唉…..又開學啦,今次又唔知有咩奇怪老師做我地班主任架啦

禧禧;係lor,希望今次個姣婆雞君唔好同我地一班la~擔心中

禧禧同夢兒聽到有把聲疑似雞君既聲,就走去班房門口睇下

班房門口……

雞君;哎呀,做乜會有人尼歡迎我架,定係我自作多情呢

夢兒,禧禧:更係你自己自作多情la,白痴婆,你未訓醒呀

班房入面…….

夢兒;今年我地一定唔會好過la,個雞君又係我地班,一定又扮大家姐架la-.-

禧禧: 夢兒….唔好諗咁多啦,我地做番自己野咪得lor……..唔傾啦,班主任入左尼

Miss Ho:同學,你地好,我係今年你地班既班主任,有咩事就問我la,我地點名先

當老師叫到黃家豪既時候,黃家豪先番到課室

Miss Ho:黃家豪同學,你遲到喎

豪哥:遲到又點呀,大撚哂呀,點你既名la,嘈!!!!

Miss Ho:咁你搵個位坐先la,得番一個位,咁你坐嘉君隔離尼la

豪哥:我……我先唔鬼坐佢隔離囉,佢出名姣,俾佢姣到,莪仲洗見得仄,唔坐佢隔離呀!!!!!

Miss Ho:啊……..黃家豪先生,咁你想點呀,俾你自己簡坐邊啦,得未!!!!

豪哥:咁都好D…..我要坐夢兒隔離,Miss Ho俾唔俾呀

Miss Ho:原來夢兒隔離冇仄坐架,睇留左tim,咁黃家豪你就坐夢兒隔離la~~

豪哥:yes,唔洗同姣婆坐,一陣影響我就唔好la

雞君:Miss Ho,豪哥佢話我姣呀,頂,罵尻佢la

夢兒:雞君,你唔怪得人地咁話你架喎,因為你出名係我地果年最姣嫁嘛,姣到要頒個獎俾你lor

禧禧: 夢兒,串得好………..

夢兒:禧禧,我唔係串佢,我只係講番事實姐,廢事要豪哥爆哂粗罵人la可^_^?

雞君:梁夢兒尒好野,你去死la,仆你撚臭街,有一日你一定俾我玩死;哼

Miss Ho:唔好嘈啦,好啦,我已經點完名,都差唔多小息架啦,咁就俾你地傾陣計la

傾計時間~~
夢兒:ha10,靚仔豪哥

豪哥:多謝你讚我靚仔先,好高興識到你,叫我豪哥得啦,係啦,一陣食晏一唔一齊,可以叫埋你Dfd喎,我唔介意,我都想識下你Dfd,呵呵~

鈴…………鈴…………鈴…………鈴…………

Miss Ho:到左小息啦,各位靚仔靚女自由活動啦,呵~

夢兒:禧禧豬

禧禧:禧禧豬-v-,你轉性呀,無lala咁叫莪,囿D唔慣lor,係啦,夢兒,搵我有咩事呀@v@

夢兒:你知唔知呀,頭先個豪哥呢,叫我晏就一齊食lunch呀,你去唔去,佢話可以俾fd去喎

禧禧:哇,一齊食lunch,咪搞我,莪搵鈴鈴陪我食lunch,夢兒,我一陣搵尒la,我去搵鈴鈴哇

夢兒:係咁算lor,都唔係好fd尼既你,莪識錯你←扮嬲.口.

禧禧:s[]r啦,s[]r啦,同你食飯叫埋鈴鈴去啦,服左你啦,你真係呀@v@

夢兒:算你有番D一性la,好啦,你去搵鈴鈴la,唔阻你啦

禧禧去左搵鈴鈴既時候,見到呀陳俊文

禧禧:喂,死人陳俊文,你去左邊一班呀??

文仔:莪同左文妙鈴一班,係呢,尒搵佢呀;呆

禧禧:係呀,佢係唔係班房呀??,莪有D野想問佢

文仔:佢係班房呀,快D搵佢啦,小息就夠鍾

禧禧:同你唔傾啦,我要快D搵佢-V-

文仔:哦…………閉閉

禧禧:鈴鈴,我搵到你啦,你今日晏就同唔同夢兒,我仲有豪哥食lunch呀??

鈴鈴:我晏就可以同你地一齊食晏既,但係我想問下豪哥係邊水^_^?

禧禧:下,你唔知豪哥邊個尼架,佢就係頂頂大名出名粗口皇既靚仔黃家豪囉

鈴鈴:下,我真係唔知喎,好la咁,食lunch見la,閉閉

禧禧:閉閉,鈴鈴豬>3<

╭★禧禧番到班房

夢兒:禧禧,尒搵完鈴鈴拿@v@,佢講咩尼呀???

禧禧:你知唔知呀,原來鈴鈴唔知邊個係豪哥尼架,我後尾講番先知,仲有哇,佢同呀文仔一班@v@.....

夢兒:咁食lunch佢一唔一齊呀???

禧禧:佢去呀,都係唔傾啦,見到你男朋友入左尼←吹水

夢兒:食la你-.-''

豪哥:ha10.夢兒姐,最近好嘛-v-

夢兒:岩岩先識咋喎,就問我最近幾好嘛,不過我最近好好,多謝關心喎><,係呀,一陣食lunch呢,呀鈴鈴同埋禧禧都一齊去呀!!

豪哥:果個鈴鈴係唔係同文仔一班呀,我聽fd講過好似係

夢兒:係呀,咁你一定係文仔既好兄弟啦,咁清楚既你@v@

豪哥:可以話係既,係小學識架,跟住咁岩同一間中學

夢兒:呵呵,唔傾啦,老師入左尼,食lunch先再傾……..

到左食lunch時間

豪哥:到左食lunch啦,好鬼肚餓-v-

夢兒:下,你冇食早餐咩;呆

豪哥:邊有食呀,你咪傻la,我今日遲到呀,你唔好唔記得

夢兒,好啦,我地落飯堂會見鈴鈴,你冇fd去一齊食lunch咩@v@

豪哥:有呀,文仔lor,唔搵佢,搵雞君咩-v-

雞君:豪哥,你搵我食lunch呀???

豪哥:我先唔搵你食lunch呀,我令願搵夢兒都唔同你個死姣婆食呀,柒頭皮

雞君隻眼係咁啤住夢兒

夢兒:你啤乜姐,人地唔同你食就算la,嘈!!!

禧禧:算la,夢兒,咪同E D死姣婆講la,講完自己哂口水咋,落飯堂la

到左飯堂

夢兒:鈴鈴豬,好耐冇見啦←興奮中

鈴鈴:係呀>3<,你暑假過成點呀??

夢兒:正常,去左旅行,好正

禧禧:唔好再講啦,搵位坐先la,我企到腳軟………

豪哥:夢兒,我搵到位呀,過尼la

禧禧,鈴鈴:點解佢只係識得叫夢兒既;呆,唔通豪哥佢;wo,wo

文仔:我知啦,E D叫做,識到佢,是一種緣分?lor,係唔係._<

夢兒諗緊:唔通真係文仔所講既.”識到尒,是一種綠分??

第一章-完

如果有錯,請提點,我會再改一改

[[i] 本帖最後由 亞夢vs唯世 於 2011-2-3 11:41 PM 編輯 [/i]]

2010-8-8 02:14 PM BennyChung
乜叫湘湲??

2010-8-8 02:51 PM stephanie903
[quote][b]原帖由 [i]BennyChung[/i] 於 2010-8-8 02:14 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=56435&page=1#pid590751][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
乜叫湘湲?? [/quote]
相愛:angel:

2010-8-8 02:59 PM BennyChung
回覆 #4 stephanie903 的帖子

.......仲以為諗住湲應該係讀援......諗同音字都諗唔到...原來係愛 :em35:
而家d火星文愈黎愈潮..我開始唔識啦..

2010-8-8 04:31 PM stephanie903
[quote][b]原帖由 [i]BennyChung[/i] 於 2010-8-8 02:59 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=56435&page=1#pid590768][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
.......仲以為諗住湲應該係讀援......諗同音字都諗唔到...原來係愛 :em35:
而家d火星文愈黎愈潮..我開始唔識啦.. [/quote]
咁加油:em35:

2010-8-8 06:16 PM -Marco`朗☆
認真
有冇人翻一翻譯做口語:em35:?

2010-8-8 06:41 PM superstarbo
十卜 十卜 十卜、
  幾好睇睇

哈哈             快D出啦

2010-8-8 07:13 PM BennyChung
回覆 #7 -Marco`朗☆ 的帖子

曲線串人 :em35:

2010-8-8 07:24 PM yenisyan1998
十卜十卜`
好好睇`
等待下一po  ^__________^

2010-8-8 09:50 PM 亞夢vs唯世
就快出第二章-宿營記;P

真係冇仄識睇D火星文呀:'(

莪慣左打呀,s[]r,請見諒

[[i] 本帖最後由 亞夢vs唯世 於 2010-8-8 09:52 PM 編輯 [/i]]

2010-8-8 09:51 PM BennyChung
回覆 #11 亞夢vs唯世 的帖子

宿營搞埋一齊 @@?

2010-8-8 09:52 PM 亞夢vs唯世
回覆 #12 BennyChung 的帖子

;汗:L ,-.-"

2010-8-8 10:10 PM jessie72310
加油呀;Year

2010-8-8 10:33 PM 亞夢vs唯世
回覆 #14 jessie72310 的帖子

差唔多作完第二章:$

2010-8-8 11:00 PM superstarbo
hal0
  十卜你

知唔知我系乜水  ??
哇咔咔、、、

2010-8-9 10:11 AM 亞夢vs唯世
回覆 #16 superstarbo 的帖子

知呀,尒係bobo姐;P

2010-8-9 11:09 AM 亞夢vs唯世
第二章-宿營記[上]

第二章-宿營記[上]

當夢兒佢地食完lunch之後,跟住Miss Ho叫夢兒拎”搭”通告上去,跟住夢兒八下,俾佢無意中見到張關於去宿營既通告~

夢兒:喂,今次我地e年又有得行宿營啦←興奮中

禧禧:真架,今年唔知可唔可以同第二班一組,同埋同男仔一組呢

豪哥:今年,應該可以同第二班同女仔一組既

文仔:希望得la

軒哥:ha10,文仔,豪哥

文仔,豪哥:軒哥,好耐冇見啦,你入左邊班呀??

軒哥:我入左c班呀@v@

豪哥:果到有冇靚女呀??

軒哥:豬扒就有-v-

豪哥:莪地a班有個死姣系係到~慘-.-

夢兒:果個雞君成日針對我同禧禧

軒哥:呀…原來你就係果個夢兒拿,你好哇,你好靚女呀,受唔受溝呀

豪哥:喂,你咪亂咁講野好喎,信唔信…我屌臭你呀拿

文仔細聲係豪哥耳仔講:唔通你鍾意左夢兒??,如果唔係你點會咁緊張佢呢????

豪哥:你咪講住呀,莪會搵岩時候先講;咪爆呀你,如果唔係兄弟都冇得做呀←惡到乜咁~

文仔:得~得~,我唔爆住lor,.得未,

鈴鈴:唔傾啦,我同文仔入番自己班房啦,閉~

夢兒:咁好la,小息先再見la,文仔同埋鈴鈴豬>3<

夢兒,禧禧,同埋豪哥番到班房之後~

Miss Ho:各位同學,我地e年又囿宿營啦

夢兒:Miss Ho頭先我八下張通告,今次好次去唔知邊邊到呀

豪哥:Miss Ho,今年可唔可以搵隔離班D人一組架,仲有可唔可以同女仔一組架

Miss Ho:好似得,不過搵埋隔離班D人唔係問題,但係唔怕佢地俾人叫左一組啦咩

雞君:同咩隔離一組呀,同我一組咪得lor←自作多情

豪哥:你收皮,搵都唔搵你個姣系la,係咪,八婆君,你令願搵夢兒,禧禧,文仔,鈴鈴同埋軒一哥組lor,都唔同你個姣系一組

夢兒:哇,你搵雞君一組,我叫其他仄唔阻你地”二人世界”啦;哈

豪哥啤住佢

雞君:我又冇話豪哥你一定要同我一組喎

豪哥:你咩料呀又,你搞起我把火,我吹雞搵人打到你冇人溝lor,好唔好??

雞君冇野講-v-←串死左;哈

Miss Ho:好啦,宿營就係後日,你地聽日最好交到張通告,如果唔係你就冇得去架啦

夢兒:咁快,咩都未執喎,係呀,Miss Ho哇,宿營去幾多日呀@v@

Miss Ho:去3日2夜,好正←興奮中

夢兒:咁正,如果有仄帶留左一條底底,令一日咪冇得著;哈

Miss Ho:你都講得幾得意架喎

當小息既時候~~,鈴鈴,文仔,軒哥去左A班搵夢兒,禧禧同豪哥……

軒哥:豪哥,今次宿營一唔一組哇??

豪哥:我地預埋你架啦

軒哥:仲有邊個同我地一組呀??

豪哥:夢兒,鈴鈴,尒,文仔,禧禧,同埋我LOR,冇啦

軒哥:好彩個姣婆雞君唔係同我地一組姐←安心中的他

豪哥:雞君俾我串到佢,勁撚好笑~哈

夢兒:軒哥,我地又見面啦

軒哥:係學校一定會成日見架la-3-

禧禧:哈~,夢兒俾人話;哈哈

夢兒:禧禧,莪閃你

禧禧:差唔多放學啦喎

夢兒:今日唔可以同你地一齊番,莪今日有私家車送我番屋企←開心中-.-

禧禧:咁呀…….莪去你屋企玩la^_^

夢兒:好喎,咁鈴鈴去唔去呀

鈴鈴:不如我地全部人一齊去la,還掂夢兒屋企係豪宅

夢兒:尒地夠係la,咁你地今日坐埋我架車去莪我屋企la~_~

豪哥:唔知夢兒屋企係點呢←興奮中

夢兒:屋企一大間,講完

唔驚唔覺,又到左放學啦.__."

夢兒:你地上車la,我坐前頭位;哈~

豪哥:好興奮呀我依家.v.

去到夢兒屋企~

文仔,軒哥,豪哥:好大呀

夢兒:好大咩,唔覺lor

豪哥:真係好大喎,我屋企個廳冇你咁大

禧禧:唔講E D野住,講下去campD事先la

夢兒:都好喎

唔驚唔覺,到左聽日啦

夢兒:點算呀,好多野未執呀,工人幫幫我呀喂

工人:係,小姐,你留左條底底未執呀

夢兒:唔該,幫我睇下囿冇帶沖涼D野呀,我應該未執呀

工仄:小姐,你真係未執呀,你D沖涼野放左係邊呀

夢兒:應該放左係張床到呀,你幫我睇下-.-

夢兒:執好哂啦,好累,訓覺先

到左後日

夢兒:訓過左,遲到啦

禧禧:你咁耐架,A班全世界等緊你呀

夢兒:琴日我執野執到我訓左呀

豪哥:算啦,唔好講啦,同Miss Ho講左夢兒番左尼la

Miss Ho:呀,夢兒番左尼拿,咁遲既你

雞君:人地變左豬呀嘛.訓到唔知醒

豪哥:咁你係雞呀,雞好似識生蛋架喎,生隻蛋尼睇下

雞君;你好野,黃家豪

豪哥:我本身都係咁好野v3333v;;`

Miss Ho:好啦,我地上車先啦

到左營地~

禧禧:到左啦,我想入營社先,放D野先

豪哥:咁呀,夢兒一唔一齊呀

夢兒:好哇,我都想放D野先

軒哥:喂,等埋我哇

文仔:你咁遲架/_\

軒哥:頭先俾呀sir捉住左問野呀嘛,麻撚煩

佢地一入房之後,個個訓左係張床到

鈴鈴:有冇搞錯呀,我要訓雙仄床,唔制呀,我要訓單仄床

軒哥:咁我讓張單仄床俾你la,服左你呀a.a"

鈴鈴:唔該哂,我訓唔慣雙仄床

夢兒:好彩我訓單仄床姐←開心中

過左一陣,佢地要到大堂集合

鈴鈴:咁我地一陣見la

夢兒,豪哥,禧禧:閉閉~

佢地聽老師講耶穌聽到夜晚,都到左食飯時間

夢兒:咁快到左食飯時間拿,咁早既,依家先成7點幾咋喎

Miss Ho:係呀,camp入面食飯時間係比較早架,跟住你地咪D時間自由活動囉,係咪.口."?!

禧禧:我地食完,周圍行下,跟住番宿社lor,還掂我都係想行下,冇諗住玩,第二晚先玩

豪哥:咁一陣預埋我呀.陪埋你地一齊行;哈

如果想知佢地散步講過D咩既話,請留意宿營記[下]

[[i] 本帖最後由 亞夢vs唯世 於 2011-2-3 11:27 PM 編輯 [/i]]

2010-8-9 12:03 PM jessie72310
十卜十卜~好睇呀,加油呀

2010-8-9 04:12 PM 亞夢vs唯世
回覆 #19 jessie72310 的帖子

嗯~;P ,依家諗緊第三章

2010-8-9 04:36 PM superstarbo
哇哈哈、、、
     讃吖

跟住點吖

2010-8-9 05:30 PM 亞夢vs唯世
回覆 #21 superstarbo 的帖子

請留意第三章ThZ;P

2010-8-14 11:29 AM -Marco`朗☆
[quote][b]原帖由 [i]BennyChung[/i] 於 2010-8-8 07:13 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=56435&page=1#pid590997][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
曲線串人 :em35: [/quote]
唔好意思囉 :clown:

2010-8-14 11:52 AM 亞夢vs唯世
回覆 #23 -Marco`朗☆ 的帖子

串邊個:L

2011-2-1 10:16 AM 亞夢vs唯世
宿營記{下}

[size=3][color=Red]休息完了[/color]..[color=Plum]看來我要繼續[/color][color=LemonChiffon]作下去v__v”=]゚[/color][/size]

[color=Red]宿營記{下}Xdd
豪哥和夢兒散步的對話~

豪哥:我有說話想跟夢兒你說的!

夢兒:那…你就說吧Xdd

豪哥:其實我…

夢兒:哇…天上面好多星星丫a.a

夢兒:呀…你唔係有說話跟我說的嗎?!

豪哥:不是很重要的事…..不說吧還是…

夢兒:那麼就不要緊吧.Xdd

禧禧:Babiii…我來了..

夢兒:我等你到得多久了;哼

禧禧:不要生氣..我一會兒請你吃雪糕..好不?!

夢兒:咁又係..

豪哥:我回宿社先了..你們繼續談心吧..Xdd

夢兒:咁你番去la…我同禧禧行多一陣先番-,-“

豪哥:咁一陣係宿社見吧….

夢兒:好的

得番夢兒同禧禧

禧禧:其實我覺得果個豪哥鍾意你-,-“

夢兒:咪玩la……

禧禧:我覺得姐….有可能唔係架嘛..係咪?!

夢兒:我都希望唔係…….

禧禧:我地去買雪糕食啦

夢兒:好的[/color]

[[i] 本帖最後由 亞夢vs唯世 於 2011-2-3 11:45 PM 編輯 [/i]]

2011-2-1 11:17 AM jessie72310
回覆 #25 亞夢vs唯世 的帖子

cM;)
好睇吖~下文係點嫁@_________________@"繼續作

2011-2-1 11:48 AM 亞夢vs唯世
回覆 #26 jessie72310 的帖子

我依家又唔知點作落去-,-''

2011-2-1 02:03 PM 星月`穎
吾錯呢~~加油繼續作落去;
串隻姣雞戈度真係好正!!
((但係火星文睇到我滿天星.......
可能我老啦-3-同時候脫節......

2011-2-3 08:55 PM 亞夢vs唯世
回覆 #28 星月`穎 的帖子

我已介打火星文了.口.

2011-2-3 08:56 PM 星月`穎
回覆 #29 亞夢vs唯世 的帖子

真係??!!太好啦!!XDDD
因為.....真係睇到我眼花......*w*

頁: [1] 2