YK Forum » 短文小說 » [原創`] 戀愛合約`完!

2010-6-28 07:23 PM hei_109
[原創`] 戀愛合約`完!

我作ge` 我系其他ge論壇其實有po過` 旦系見冇咩CM... 之後就冇po啦`
大家要多多十卜小妹呀!! THX!`

"好啦,呢份就系合約!" 有個又令仔又有型ge年輕人, 手上囉住一份合約, 向住佢前面個個女仔講野...

"呀朗.... 點解要簽合約呀?"個個女仔問... 原來個個男ge系叫呀朗` 個個女仔好令, 令到0曬咀....

佢白白ge面上流左2行好似鑽石ge淚珠....

"系咪吾簽呀? 吾簽我地就講88, 以後玩完... ok? 拿... 3秒之後您再吾囉起支筆.. 您就出局!! "

呀朗好吾耐煩咁講`

"呀心.... 我數咖啦` 1......2.......3......."

就系呀朗數到第3聲... 個個女仔呀心就囉起左支筆簽名啦`...

佢好似系簽名之前都吾睇份合約寫咩咁wor.... -0-"

(大家吾好學`)

"ok... 我地依加就系boyfriend同girlfriend ge關係.... 您依加可以走咖啦`"

呀朗好絕情咁指住度門, 叫呀心走...

呀心就口啞啞咁走左... 個心好痛.... 旦系... 呀朗根本就吾了解呀心.....

呀心知道喊系冇用.... 之後佢就抹左佢面上ge眼淚... 大大步咁走番屋企....

(未完待續..... 請繼續閱讀XD`)

[[i] 本帖最後由 hei_109 於 2010-7-17 03:30 PM 編輯 [/i]]

2010-6-28 07:32 PM kukucat
睇左開頭,都幾吸引
但點解情侶關係又要傷心呢-_-
點解po出黎既CH1咁短既T__T

2010-6-28 07:36 PM nwlricky
十卜十卜
PO啦><

2010-6-28 08:28 PM aubeverly
好似OK咁喎
快D出啦.B)`

2010-6-28 09:04 PM sharon2537
幾有趣,快D po啦

2010-6-28 09:11 PM hei_109
戀愛合約 CH.02`

戀愛合約` CH.02~

---

呀心番到屋企之後, 見心媽仲未番屋企, 佢就番自己間room啦`

呀心一番到自己間room,第1件事就系開電腦...

佢去左一個炙手可熱ge人氣論壇啦...

佢一入到個論壇之後, 有人同佢say hi...

"hihi呀心`"

"hi~ 呀夜!!"

呀心就回番佢..

個個人叫呀夜...

佢系呀心ge(唯一一個)好(男性)朋友...

當然佢地系同一間中學, 仲系同班...

平時佢地系學校扮吾識(因為呀朗吾俾),

旦系一到到論壇就系咩都會互相同對方講ge知心好友`

"呀心, 您今日咁耐都吾on咖?因為呀朗?"呀夜同呀心講..

"系呀..."

"咁佢點呀?佢系吾系叫您簽合約呀?"

"您點知咖?"

"姐系囉..."

"我問您點知呀?"

"吓... 因為我個妹曾經系呀朗girlfriend囉..."

"哦... 咁您個妹佢有冇俾呀朗甩呀?"

"您估吓..."

"呀夜.... 您咁講姐話系牙?"

"55.... 通常次次佢有girlfriend... 最後都吾長後.... 都系俾佢甩咖啦... 您吾知咖?"

"我系轉校生... 吾知有幾閒姐...."

"哈哈` sor`"

"我好驚呀..."

"驚咩呀? 您驚呀朗佢會食左您落肚牙?"

"-_-\/ 咁梗系吾系啦... 我系驚份合約姐..."

"您事先冇睇份合約講咩咖?"

"-__-\/ 系.... 所以先驚囉`"

"其實點解您會咁信佢ge? 一睇佢個樣就知佢吾老實啦`"

"唉.... 旦系我真系愛佢咖.... 愛一個人系要信任佢..."

"-___-冇野好講`"

"-3- 咁系咁咖啦`"

"呀心.... 您要小心呀..."

"-0-小心d咩呀?"

"算啦` 見步行步囉..."

"=_='' 55"

"我當您系我第2個妹咖啦... 有咩野就講俾我知啦... 我一定撐您咖`"

"呀哥~~~ THXTHX呀`"

"呀2妹... 我要閃啦` 88"

"88呀哥`"

之後佢就冇傾啦`

其實呀夜點會剩系當呀心系妹呀...

呀夜由呀心轉左校泥佢個間學校就開始暗戀佢...

旦系呀心就中意呀朗..

呀夜就只可以默默咁系呀心背後十卜佢...

(未完待續...)

2010-6-28 09:54 PM stephanie903
好正啊`(;
快D p0啦`!

2010-6-29 04:16 PM yenisyan1998
十卜十卜`

SUP你呀`

+油\\(/V\)//

2010-6-29 06:17 PM hei_109
ch.03

CH.03

過左冇耐... 呀朗就打左俾呀心...
呀心冇出聲... 連我地通常一通左電話個一聲"喂"都冇`
"呀心您依加做咩呀?"
"..." 呀心冇出聲.....
"吾好咁啦呀心..."
"份合約有寫明同您一定耍傾電話咩? 有話一定要出聲咩?" 呀心串呀朗-0-"
"咁又冇.... 我真系好愛您咖.... 心..."
"咁又點呀? 我都吾知您系吾系真心? 定系您對個個女仔都咁講呀?"
"我只系對您一個真心..."
"您講ge野我系吾會信咖.... 您愛我就吾好俾份d咩合約我簽啦.... "
呀心開心想喊...
"我只系吾想您俾第2個人搶走我先叫您簽合約姐.... 我系為您好咋..."
"咩叫為我好呀? 為一個人好系吾好囉走個個人ge自由咖! 為我好? 為我好咁頭先又對我咁冷淡?"
"........." 呀朗都真系冇話可說...
"您知吾知我個心點稔呀? 您知咩? 您有care過我咩? 您對我有咩感情? 我完完全全feel吾到囉...."
呀心開始喊... 細細聲... 吾想俾人知....
"88..." 呀心講....
cut左線...
呀心趴左系張床... 攬住hello kitty公仔喊...
喊左好耐.... 喊吓喊吓就冇左意識... 去左搵周公啦....
呀朗廳到呀心講ge野之後有d吾開心(咋?)...
(未完待續...............)

2010-6-29 07:40 PM hei_109
ch.04
呀朗同呀心傾完電話之後,
呀朗就落左disco啦`
因為佢識人,所以未到法定年齡都可以落disco飲酒...
一個人系度飲悶酒... 都系因為呀心講個番話...
呀朗愛得呀心太緊要啦實在..
所以佢先叫呀心簽合約...
點解佢簽合約個時,呀朗會對呀心咁冷淡, 系因為佢呀叔個時系度睇實佢(佢呀叔吾中意呀心`)..
所以只可以扮到吾熟咁... 對佢好惡...
呀朗想同呀心講, 旦系呀心又點會信佢呀...
所以... 呢d咪叫苦肉計囉`
呀朗一個人飲飲吓酒, 見到佢個friend...
"喂!呀朗! 您... 一個人牙? 一齊玩啦!" 個個男仔同另外一個戴眼鏡ge男仔都一樣左擁右抱(d女`)...
"呀略... 呀堂.... 您覺得我有心情咩?" 個2個男仔叫呀略同呀堂... 呀朗好醉... 平時廳到佢地咁問通常吾系罵人就打人...
旦系... 佢今日實在有吾妥..
當然... 個2個friends好識做... 佢地就各有各玩啦`
過左一陣... 呀朗一直系咁飲... 飲到連呀媽都吾認得啦`
個時,有個樣靚身材姣美ge女仔入左disco...
個個女仔走左去呀朗身邊個位坐...
其他男仔見到呀朗都冇理... 系咁溝個個女仔...
又過左陣... 個女仔就開口同呀朗講野啦`
"嗨~ 靚仔...您好似好醉wor!?"
"您邊位呀?! 您冇眼睇咖? 我冇醉呀!!!" 呀朗ge語氣超差..
呀朗系咁飲... 個女仔冇理佢...
之後個女仔去左舞池度show call-ly..
全個disco ge 男士(unless 呀朗!) ge目光都系曬個個女仔到`
呀朗冇耐就望住左個個女仔...
之後佢就衝左過去舞池到.... 同個個女仔一齊dance...
呀朗仲一野咀個個女仔tim!

佢咩事呀???

呀朗同個個神秘ge女仔佢.....?!!

2010-6-29 08:06 PM stephanie903
回覆 #10 hei_109 的帖子

正`!
p0啦p0啦!!!(:

2010-6-29 09:05 PM hei_109
回覆 #11 stephanie903 的帖子

咁心急XD
我好快就po咖啦` XD
等吓啦`

2010-6-30 02:11 PM stephanie903
回覆 #12 hei_109 的帖子

好呀好呀xd

2010-6-30 02:37 PM 小檸
正正v_v xd

2010-6-30 06:55 PM SIU雪~~~
cmcm~~`

2010-6-30 07:35 PM hei_109
CH.5`
個個女仔當然好enjoy啦`
有令仔咀wor`...
吾通... 呀朗真系變左心?
佢竟然中意第2個... 仲要系吾識咖tim...
佢地咀左好耐... 系個舞池度...
咁岩.. 呀夜泥左disco...
佢見到呀朗系度同第2個咀...
"喂!您做咩呀?" 呀夜推開呀朗...
佢一拳打呀朗..
呀朗醒曬`!!
"您咩事呀? 打人!" 呀朗大聲咁同呀夜講`
"您冇野牙? 您吾系有左呀心咩? 仲系到同人咀... 您對吾對得住呀心呀?"
呀夜有d心痛... 點解呀心會同您d咁ge人一pair...
"我咀緊個個系呀心呀! 您眼有問題牙? " 呀朗原來當左個個女仔系呀心...
"我話您先有問題呀! 呀心系吾會去呢d地方咖` 您見到佢系度咩?"
"呀心呢?? ?0?" 呀朗因為清醒番所以冇左呀心ge幻覺`
呀夜望吓頭先呀朗咀個個女仔...
佢系度叉住腰, 有d吾耐煩...
呀夜再睇清楚d... 佢見佢個妹呀!!!!!
"死妹釘! 您點會系呢d地方咖?"
"咩呀? 吾倨呀? 同個個死老豆報串囉! 仲有呀! 您做咩打我條仔呀? 未死過牙?"
"您講咩呀? 您快d番屋企呀!"
"吾番呀!"
"您知吾知您已經同佢散左咖啦! 您仲想番炒牙? 人地有女咖啦` 您慳d啦`"
"您講咩呀?"
"叫您番歸呀!"
"您吾好以為您系我大佬就大曬呀!"
"系wor... 您好似未夠16碎..."
"咁又點呀?"
之後.. 有一個disco ge織員泥左, 叫呀夜個妹走`
"您好野! 呀夜!"
之後妹就走左.. (佢系吾倨ge`)
--
呀朗好冇奈... 佢有d對吾住呀心...(有d咋!?)
"呀朗... 如果吾系我推開您... 我稔.. 您而家系hotel啦掛..."
"多謝您`"
".... 您吾好再做d對吾住呀心ge事... 如果俾我知道左.. 我系吾會放過您咖!"
"其實.. 您點知我個名...?"
"...."呀夜冇講野...
"仲有... 您點知.. 呀心..."
"...."呀夜又冇講野...
之後連想飲酒都冇飲就走左啦`....
                                                                    -呀朗會吾會知道呀夜ge秘密呢??

2010-6-30 08:08 PM stephanie903
回覆 #16 hei_109 的帖子

suP`!
好睇;;;

2010-6-30 08:41 PM 小檸
cmcm(3 supsup!!

2010-6-30 08:52 PM winky320
好睇呀supsup你

2010-7-1 11:32 AM SIU雪~~~
cmcm~~

2010-7-2 05:12 PM hei_109
CH.5`
個個女仔當然好enjoy啦`
有令仔咀wor`...
吾通... 呀朗真系變左心?
佢竟然中意第2個... 仲要系吾識咖tim...
佢地咀左好耐... 系個舞池度...
咁岩.. 呀夜泥左disco...
佢見到呀朗系度同第2個咀...
"喂!您做咩呀?" 呀夜推開呀朗...
佢一拳打呀朗..
呀朗醒曬`!!
"您咩事呀? 打人!" 呀朗大聲咁同呀夜講`
"您冇野牙? 您吾系有左呀心咩? 仲系到同人咀... 您對吾對得住呀心呀?"
呀夜有d心痛... 點解呀心會同您d咁ge人一pair...
"我咀緊個個系呀心呀! 您眼有問題牙? " 呀朗原來當左個個女仔系呀心...
"我話您先有問題呀! 呀心系吾會去呢d地方咖` 您見到佢系度咩?"
"呀心呢?? ?0?" 呀朗因為清醒番所以冇左呀心ge幻覺`
呀夜望吓頭先呀朗咀個個女仔...
佢系度叉住腰, 有d吾耐煩...
呀夜再睇清楚d... 佢見佢個妹呀!!!!!
"死妹釘! 您點會系呢d地方咖?"
"咩呀? 吾倨呀? 同個個死老豆報串囉! 仲有呀! 您做咩打我條仔呀? 未死過牙?"
"您講咩呀? 您快d番屋企呀!"
"吾番呀!"
"您知吾知您已經同佢散左咖啦! 您仲想番炒牙? 人地有女咖啦` 您慳d啦`"
"您講咩呀?"
"叫您番歸呀!"
"您吾好以為您系我大佬就大曬呀!"
"系wor... 您好似未夠16碎..."
"咁又點呀?"
之後.. 有一個disco ge織員泥左, 叫呀夜個妹走`
"您好野! 呀夜!"
之後妹就走左.. (佢系吾倨ge`)
--
呀朗好冇奈... 佢有d對吾住呀心...(有d咋!?)
"呀朗... 如果吾系我推開您... 我稔.. 您而家系hotel啦掛..."
"多謝您`"
".... 您吾好再做d對吾住呀心ge事... 如果俾我知道左.. 我系吾會放過您咖!"
"其實.. 您點知我個名...?"
"...."呀夜冇講野...
"仲有... 您點知.. 呀心..."
"...."呀夜又冇講野...
之後連想飲酒都冇飲就走左啦`....
                                                                    -呀朗會吾會知道呀夜ge秘密呢??

2010-7-2 08:38 PM 小檸
cmcmcmcmcmsupsup``

2010-7-2 09:45 PM aubeverly
SUP
加油.

2010-7-2 11:15 PM hei_109
CH.6

呀朗系好冇奈囉...
同呀心嘈... 之後仲同一個吾識ge人咀... 仲要俾一個吾識ge人save番... 個個人仲要知道佢系邊個...
"佢系邊個呢? 我地識? 呀心有朋友咩? 我一直都冇批准佢同其他男仔做fd咖wor..."
呀朗一直系度稔...
最後, 佢呢個有$仔就請左個私傢偵探泥起呀夜底...
---
[第2日番學...]
呀心又同呀夜扮吾識啦`..
旦系呀心仲系好吾想見到呀朗...
佢地系簽左約... 話佢地系bf同gf的關係..
呀心系愛呀朗.. 旦系呀朗對呀心太.... 唉...
之後, 呀心就見到呀朗啦`
"嗨~ 呀心, 早晨`" 呀朗對呀心講..
"..." 呀心冇理會...
呀朗"您可吾可以出吓聲呀?"
"咁系吾系而家連出吾出聲都要您批准呀? 呀生..."呀心有d吾開心...
"吾系... 我地而家系b,gf... 咁系咪應該...?" 呀朗遞隻手.. 稔住拖呀心隻手... "MAY I?"
"........." 呀心仲系冇理佢... 走左...
呀朗"喂! XX心! 您咩意思呀? 落我面牙?!!"
"喂! XX朗! 咁您又咩意思呀? 法老皮牙?! 打我囉..." 呀心估吾到呀朗會咁對自己... 佢講呢句個時個心系有d痛...
呀朗都吾想搞到咁...
其實都系因為佢自己先咁...
呀朗就冇同呀心拗啦...
---
呀心同呀朗番到課室..
各有各....
呀心一個fd都冇... 所以系度畫畫...
呀夜系度望住呀心...
呀朗都仲未見到呀夜系度.. 仲要系同一班... -__-"

-呀朗會吾會知道呀夜ge底細同佢同呀心ge關係呢?
                                                                       -呀夜大膽示愛, 呀心有咩反應?
                                                                       -呀朗又會吾會知道呀夜對呀心示愛呢?

2010-7-3 12:51 PM 小檸
sUpsUp``

2010-7-3 09:34 PM stephanie903
[quote][b]原帖由 [i]hei_109[/i] 於 2010-7-2 11:15 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=54749&page=2#pid571115][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
CH.6

呀朗系好冇奈囉...
同呀心嘈... 之後仲同一個吾識ge人咀... 仲要俾一個吾識ge人save番... 個個人仲要知道佢系邊個...
"佢系邊個呢? 我地識? 呀心有朋友咩? 我一直都冇批准佢同其他男仔做fd咖wor ... [/quote]
suP`
快D p0啦!!

2010-7-5 11:05 AM hei_109
CH.7` (多謝支持!!)

CH.7

個一晚, 呀朗有個新mail..
佢就打開左泥睇`
原來系呀朗請番泥個個私傢偵探send的`
**
XX朗先生:

我已經起左個個人ge底啦. 佢叫XX夜, 同您同齡, 仲同一間學校.. 好似仲系同您同一班...
          佢系學校冇咩fd, 旦系就系一個好hit的論壇有個fd...
                                                                                    XXX私傢偵探..
**
呀朗睇到之後就估吓估吓: 有個fd? 吾通系呀心?
咁佢就回番佢啦`
**
XXX私傢偵探:

同我起埋佢個fd個底.. 吾該... 如果起到您可以多一份$$..
                                                                                      XX朗.
**
呀朗: 希望吾好系呀心啦...
---
第2日又番學啦...
(小息`)
琴日呀夜系論壇到同呀心約左今日小息去一個冇人去到ge秘密機地(佢地2個先知ge`)~
咁呀心就去左啦`
佢一去到就見到呀夜..
"呀夜!! 您做咩約我泥呢度呀?" 呀心問`
"我... 我有d野想... 同您講..." 呀夜有d怕羞..
"系學校到講... 會吾會俾呀朗知道咖?"
"吾好理啦`"
"小息就完啦` 快d講啦`"
冇啦啦呀夜搭實呀心個博頭`
"咩事呀?" 呀心>///<
"我... 我... 中意您..... 做我女朋友啦!!" 呀夜大膽向呀心示愛`
"吓?? 我有呀朗啦... 我..." 呀心有d不知所措...
"呀朗不停咁hurt您, 佢根本就吾可以俾到幸福您... " 呀夜好心痛咁講..
"吾系呀... 我.. 愛佢... 系我心目中, 您系我最信任ge朋友... 系我呀哥.. 我好開心咖..." 呀心話..
"點解? 點解您要走去愛一個吾系對您真心ge人呀? "
"冇我解咖!!"
"..."
"我對您真系冇愛意.. 旦系您真系一個對我好好ge呀哥... 我好多謝您..."
"(crying)" 呀夜因為呀心流下男兒淚呀!
"sorry.... " 呀心講完之後就令轉身走左..
就系佢走緊ge時候, 呀夜一手拖佢番泥.. 之後強吻佢...
呀心推極佢都吾郁,吾放手....
呀心喊左出泥...
佢咁大個女都未俾人咁對過... 個feel就好似俾人強姦咁...
---

2010-7-5 01:06 PM SIU雪~~~
cmcm~~`

2010-7-5 01:24 PM 小檸
sUpsup!(;)

2010-7-5 05:58 PM aubeverly
SUPSUP.(!)`
快D出啦.B)`

頁: [1] 2 3
查看完整版本: [原創`] 戀愛合約`完!