YK Forum » 短文小說 » [轉]-`'想得到她,,;就要[付出]一切xD*

2010-2-26 05:37 PM stephanie903
[轉]-`'想得到她,,;就要[付出]一切xD*

{人物介紹}
牙詩*;一個好活潑既女仔`遇到型既男仔時候`通想都係得低頭`
         有時扮Q`俾人一仲好似細路既感覺`
牙健*;因為某次事件中`無故地對牙詩一見鐘情         
好帥氣`好man`父親係一個大企業入面既老闆`家中有錢`!
小情*;係牙詩既好友`但係好中意發姣`
         成日見到牙詩有仔`佢就會係佢地面前發姣`但係牙詩一d都吾覺`
         係牙詩既傾心事對象`!
牙豪*;中意牙詩`但係佢知佢有牙健`所以一直都係佢身邊祝福佢地`
         細心既男仔`係學校認識`- H" \7 Z# s! Q% e# J
         竟然係牙健既同母異父既兄弟>?[- 1個迷,]

2010-2-26 05:42 PM stephanie903
牙詩每次放完學都會去搭MTR返屋企`
故事就係咁開始=)
第一話;;我與你的第一次相與`!
搭到去旺角`有5至6個既型男入左黎`當中有個男仔好令仔`
佢地一入黎`就係到大聲講野`全車箱D人都望住哂`
但係佢地都無理過`!b
突然`當中好令仔個個見到前面有個得低左頭既女仔`
即係[牙詩*]`佢走左上前搭嗲{應該5少人都試過LA}

令仔;;HI`令女`!
牙詩;;{抬高個頭`見到個個令仔`即刻得低返`無出聲`!}
令仔其中一個令;;喂`令女`健哥叫緊你牙`出聲LA`!
令仔;;喂`對住D令女要私文D嫁MA`你叫咩名呀>?令女`
牙詩;;我叫牙詩{即刻嚴肅起來}我講明先牙`我一D都吾令女
      仲有我最憎D男仔係到向女仔搭嗲嫁`大家都3吾識7`
岩岩個個令仔;;你..竟然咁對健哥-__-''{健哥用手勢叫佢---吾好嘈}
之後其他型男係到睇戲咁`
以牙健就覺得e個女仔好有性格`
之後就係咁`牙健一直企係牙詩格離`
佢地大家都無出聲`
牙健企係佢格離`牙詩就坐係佢格離`
牙詩係e個時候`突然有種心跳既感覺`
佢抬起頭望住牙健`
牙健竟然對住佢笑.__.
牙詩即刻紅哂面*v*
牙詩到左北角`刻走去落車`
突然有人拉住佢`
個個係牙健`點會係佢D令呢`!

2010-2-26 05:45 PM stephanie903
第二話;;難道你喜歡`上我>?
[牙詩突然俾人捉住隻手`緊係牙健LA`)
望後個陣`突然踩錯位`踩左個個[那]到`
牙健見到即刻捉住佢`將牙詩抱係佢既懷抱裡`
牙健抱住佢之後`個面貼落去牙詩個嘴到`
想錫佢喇``!
突然`發出D0 D0聲`
佢見牙健想錫個黎`突然借D機會吾俾佢嘴個黎拉
所以拉住牙健跑左出去`)
之後到門關左`牙健D令係哂車箱`就係咁走左`
牙健同我望住嫁車走左去`只好整個無奈樣=v=`
牙健仲係咁抱住`牙詩一手推開佢`
牙健被人推左一下`仲要好大力個隻`
牙健被人推左一下`估然係吾開心*
牙詩見到佢好吾開心`佢諗[[我做左D好傷人既事]]
佢即刻講對吾住`但係...
估吾到`牙健講左句好難受既說話`令到牙詩傷心`!

2010-2-26 05:49 PM stephanie903
第三話;;我喜歡妳`!
牙健;;係囉`我地大家都吾識大家既`
係我無聊先叫下你之MA`
突然俾陌生人抱住`
係人都會即刻推開人嫁LA`
牙詩聽到喊左出黎`!
原來一直牙健岩岩都吾當大家認識了`
牙詩一邊諗一邊喊t^t`
吾中意人`咁做咩抱住人地
吾識人`咁做咩想錫人>?
牙健見到牙詩喊左出黎`
佢估吾到就係個句說話`
令到佢一見中情既女仔喊左出黎`
雖然佢吾知牙詩做咩事喊`!
但係佢都走上前幫佢未眼淚`
係個一刻`大家都中意左對方`
牙詩被牙健未過眼淚後`
路出那個神采`紅紅的眼睛`
令到牙健心動了`那一刻`
牙健即刻將牙詩抱在佢懷抱中`
然後牙健親了牙詩的嘴唇一下`
當時個到`咁岩就係黎北角既車D人出車`
D人望住佢地`咁岩;岩岩牙健班令未落車個班`
見到牙健主動地去錫女仔`都係第一次見`
有D呆左`有D係到用手機影相`
牙健竟然覺得仲未夠`
錫完之後`對牙詩佢做濕吻`
將條利申埋入去`
D人睇到呆哂`牙詩見到突然咁多人`即刻低得頭`
鬆左口`無再錫落去`
牙健D手下睇左之後`大家都呆哂
真係一D都吾似牙健`
因為牙健吾係D主動既人`
論壇主動錫女仔都係第一次`
佢地錫完之後`
牙健對牙詩講左句說話

2010-2-26 05:55 PM stephanie903
第四話;;妳已成為我既女友`!
牙健對牙詩講..
牙健;;做我女朋友`得吾得>?
牙詩e一刻`紅哂面`
岩岩吾鋸牙詩`個個手下聽到之後`
同牙健講;;不如出去先牙`
e到好多人`吾係幾好牙`健哥`!
其他手下聽到都話係囉
牙健;;嗯`廢時俾到其他死對頭睇到我做e D野`
一定周街唱`唱衰牙詩就吾好LA`
牙詩聽到只係低得頭`紅哂面`
係到諗;;佢中意>?佢錫我>?佢抱我>?佢叫我做佢女朋友>?
即刻紅哂*v*牙健無見到`只係拉住牙詩隻手行`
牙健一邊行一邊問;;你都係住北角嫁>?
牙詩;;嗯`
牙健;;我之前都係住e到`
牙健;;不如你黎我屋企到住牙`)
牙詩;;下>?你..屋企-.-?
手下A;;哇`健哥咁主動叫女仔去你屋企牙`
你帶我地去你屋企得個一次`
手下B;;佢只不過係個路人甲姐
咁快就去得你..[[俾其他手下望住`之後無再講xd]];
牙健;;佢點同你地姐`
佢已經係我女朋友拉`
牙詩;;下-0-?女朋友`[[心諗;;我都未話做你女友-.-]]
牙健;;下咩牙`你已經係my girlfriend拉`
        你應該羨慕先岩`好多女仔想噗埋黎都吾得`
手下F;;係囉係囉`
就係咁`因為已經搞搞下已經到左8點幾`
D手下話要返去`得返牙詩同牙健一齊`
牙詩行行下`無拉拉停左係到`望住間商店`
牙健望住間店D野`
牙健;;你想買咩>?我送俾你牙`
牙詩;;無牙`我只不過睇下姐`!
牙健拉住牙詩走左間店
原來個間係賣錶既商店
牙健買左2隻錶
一隻藍色`一隻粉紅色`![[情侶錶>"<]]
牙詩好驚訝;;情侶錶>?
牙健;;當然`送俾你嫁`!
牙健幫牙詩帶上隻錶`而牙健就自己帶上去`
牙健;;就e隻牙,吾該`
牙健;;e隻錶就表示我地係情女嫁拉`
就算點都吾會分開我地`!!
牙詩;;嗯[[好開心,,好溫暖]]
! M! D; ?% s9 k: Q0 i) f
這段幸福既戀曲`能夠圍持多久呢>?

2010-2-26 06:01 PM MelodyHi
sup!`
好睇-v-

2010-2-26 06:13 PM stephanie903
第五話;;牙健係超級有錢人家也
牙健同佢女朋友---牙詩買完情侶錶之後`
佢就帶牙詩去佢屋企`

牙詩;;你屋企係邊嫁-.-?
       我吾想行`好支力牙>"
牙健;;做左我女朋友之後咁快就變做大少姐拉>?
牙詩;;咁我地真係行左好耐呀麻\口/我牙婆黎嫁`
        無咩腳骨力嫁.
牙健;;哈哈`咁我米變左牙伯>?[[扮無哂D牙既伯伯]]
牙詩;;[[笑左出黎]]哈哈`好樣衰牙你-33333-`'
兩個係街到一邊行一邊笑`
D人望住哂`[[以為佢地兩個係癡線2人組xd]]
牙健行行下`拉左牙詩去左xx停車埸到
牙詩;;做咩帶我到停車埸>?
        吾通你渣車帶我返你屋企>?
        你18歲都未夠`18歲未夠渣車犯法嫁波=v=
牙健;;當然吾係我渣拉`[拍左一下牙詩個頭]朦婆[即係死蠢])
牙詩;;咩波=33=我係蠢牙,咁又點.\ /.
牙健;;無點`只..不過好幸福姐xd
牙詩;;.....[[心在奸笑;;癡線,個女朋友蠢都覺得幸福..]]
無搞拉有嫁銀色既車係到響"安",B B 2聲`
係窗入面特在個頭出現
xx;;少爺,我係黎接你嫁`
牙詩;;哇,,令車波=[]=
牙健;;嫁車又吾係我既[[係牙爸呀麻]],吾使咁驚訝既`
牙詩;;你牙爸嫁>?
牙健;;醒目左咁多既`{作者:咁簡單既問題,一睇就知係la}
牙詩;;不嬲嫁拉,上車囉`
就係咁,牙健帶左牙詩屋企`原來牙健住係山上面`
牙詩;;你住係山到嫁>?
牙健;;一睇就知拉`仲問=33=死蠢`
牙詩;;問下都吾俾`但係你5覺得好恐怖既咩>?
牙健;;咩恐怖>?
牙詩;;人地話山上好多...
牙健;;=.=?
牙詩;;鬼牙!!=[]=我最驚-3-`- e$ \7 `  F  X
牙健;;你傻嫁..我買個間睇左風水先買嫁-0-'
        就係真係有鬼`有我係到驚咩姐`[抱住牙詩]
司機;;少爺同e位小姐真係恩愛`
        吾做電燈膽拉,閃人`[一邊渣車,一邊唱歌]
        [[能迴避嘛 我怕了當那電燈膽]]
牙詩+牙健;;.......
牙詩;;你屋企係香港黎講`已經算係好大拉`
        仲要最高高個層`:
        [佢地係天台]我係e到跳落去`一定死牙!!
牙健;;傻婆,咪你好想死咩=/\=' !
牙詩;;[傻笑]講下笑姐=0="
牙健;;我牙爸係xx企業既老闆`買到咁大既樓`
        有司機車我返屋企同有私家車`都吾係好出奇姐`
牙詩;;老闊>?米個D一秒鐘幾百萬上落個D牙>?
牙健;;又無咁勁-.-''一個月都有幾十萬拉`
牙詩;;哦*原來你係有錢仔``
       有D想分手tim=33= 親吾起你牙`
       我e D普通人牙,點親得你e個大少爺呢=33=[遍咀]
牙健;;咁你已家同我一齊`咁就係大小奶黎囉`
牙詩;;係咩>?[扮傻]我今晚係吾係係到訓牙
牙健;;當然la`已家咁夜返去`你好危險嫁`!
牙詩;;咁我訓邊>?訓地下牙>?,
        [原來牙健咁關心我既,我有個咁既男朋友真係好]
牙健;;都話你傻嫁拉=33=講野吾經大腦>?"
       仲要傻到連我都中意左你`你今夜去我間房訓`
牙詩;;=00=''下`同你一齊訓牙
牙健;;係牙,有咩問題
牙詩;;無問題``;
就係咁`牙詩同牙健就訓埋一張大床到
到左凌晨3點幾`
牙詩醒左
走左出去飲水
無拉拉,,牙詩係到大叫`
牙詩;;牙...................
係咩事呢?

2010-2-26 06:41 PM winky320
有咩事呢

2010-7-12 07:07 PM Loillpop
more more

2010-7-21 12:27 PM yenisyan1998
發生咩事 (?)`
好緊張呀`
點都好啦,,俾個十卜你` XD

頁: [1]