YK Forum » 短文小說 » {自創}緣份沒使我遇上你{名暫定}有粗口`

2009-12-3 08:15 PM mR_晴=D
{自創}緣份沒使我遇上你{名暫定}有粗口`

[color=royalblue][b][color=darkorchid]人物介紹;[/color][/b]
-澄;15碎,活潑好動,貪玩!!對感情十分執著,說過要做的事一定要做到才可以!!
否則不會就此放棄,曾一度灰心,頹過.旦因為他的出現而令她重新振作起來.
好友是筠=)

-筠;15碎,性格文靜,開朗!!對感情專一,有許多追求者,旦她卻沒接受,她跟澄極為親密,曾被人誤會她是同性戀者,好友是澄=)

-諾;17碎,一個非常熱情的男生,是校內的萬人迷,十全十美,女生心目中的白馬王子.旦他卻只愛澄一人,死黨+表弟是零..他有一個極大祕密,!!

-零;17碎,超級冷酷,也是校內萬人迷,體育天才,人們眼中他是花花公子,旦他卻有寂寞的一面.死黨+表哥是諾.[/color]

2009-12-3 08:16 PM mR_晴=D
[color=royalblue][color=darkorchid][b]ch1;{永遠的好友}[/b][/color]

<在櫻花樹下,原來我倆經已遇上,但彼此卻沒法認出對方....>澄的手機鈴聲

{喂..邊燃個也..?竟敢嘈醒本大小姐-v-}澄被打黎既電話嘈醒佐..所以超級嬲..

{澄大小姐..嘈醒你既人正是小人__筠是也}筠打黎叫醒澄..

{牙,,5好意思,,做咩甘好興致打俾我也xd}澄開始醒啦..

{下-3-你仲好意思問我..依家都成2點啦..你約佐我2點半嫁-v-你5係5記得也-,-}筠大聲係電話到講..

{哎呀,,唔好意思,,2個字後係xx cafe到等,5好嬲..鍚返啖先xd}澄向住電話到鍚佐啖..

{你5好以為甘樣我就5嬲啦下-v-你最好5好遲到..如果5係死得好慘,,嘿@_@}筠奸笑中`

收線後..澄啦啦聲換好3,就沖佐出門口啦..

~xx cafe門口~

筠望住隻表..見到一個長頭髮,著住牛仔褲,T-shirt的女生向自己走埋黎..`
沒錯,,佢就係澄啦...不..是大頭蝦澄xd

{嘩,,岩岩好趕到xd啦,,我冇遲到嫁xd}澄吐吐利`

{係啦係啦..你下次再肯遲到既話呢...嘿..一定死得好可憐xd}筠作出好可怕既樣子..

{一定不敢啦...我先5想甘早死xd}澄扮好驚甘`

{好啦,唔玩啦,,快d入去啦}筠捉住澄隻手`

{係也,,我好肚餓也>,<}澄甘住個肚扮肚餓`

~xx cafe裡面~

筠點佐杯白色的戀人,,而澄就點佐杯失戀季節`[佢地最喜愛飲的]

{係波,你爹哋點講也..?}筠問`

{唉,唔好提啦!琴晚打電話同佢講,佢一定要我去囉-3-}澄失望甘同筠講`

{係也,,甘我地以後咪要分隔兩地囉t_t}筠傷心甘講`

{係嫁,,到時我一定會5要你,搵第2個xd}澄講笑`

{你試下囉-v-}筠扮嬲`

{講笑炸xd點捨得5要你波^_^}澄笑住講`

{唉,,我會好掛住你嫁,,我地永遠是好朋友喲^0^}筠好5開心,但都冇得改變啦`

{哈哈,睇下你個樣也xd成個失戀樣甘xd}澄大笑筠`

{你仲笑波t_t人地真的5想你走嘛T_T}筠喊佐`

{好了好了!唔玩啦=)我係要走,,但係,,,,,,,,...}澄認真講`

{快d講啦,,係d咩也..?}筠緊張中`

{就係爹哋話可以帶埋你去^_^}澄開心甘同筠講`

{係咪真嫁..?}筠好開心,但有點質疑`

{咪本大小姐個樣似講笑咩..?xd}澄伸莉`

{好野,,5洗同澄澄分開^^}筠超級開心,,攬住佐澄`

{嗯嗯=)我地後日出發波,,ok嘛..?}澄問`

{嗯,,冇所謂!!反正我都冇屋企人!!}筠有d5開心`

{唔好甘啦!!以後有我也=)我澄要你喱個大姐姐照顧嫁xd}澄笑得好傻`

{你5好5要我波}筠扮姣甘講`攬住澄條腰`

{嘿嘿!就要睇你識5識做啦}澄妖笑,扮想對筠做d不禮貌既事`

{哈哈!!好啦,,要回家啦=]}筠正經甘講`

{魚>v<甘快也>,<唔制!!}澄扮小朋友,扭計`

{再5快d返屋企,我怕汁5切野}筠認真甘講`

{唉,,好啦,,反正你遲早到係屬於我的,,嘿xd}澄奸笑中`[/color]
[color=#4169e1][/color]
[color=lightblue]待續`[/color]

2009-12-3 08:38 PM mR_晴=D
[color=royalblue][color=darkorchid][b]ch2;{機緣巧合}[/b][/color]

~後天___在機場~

澄等佐好奈,,終於等到筠了!!

{嘿嘿,,有人終於遲到啦xd}澄笑筠`

{唔好意思也,,我遲到了}筠道歉`

{傻啦,,寶唄!唔緊要啦,以身相許好了xd}澄講笑`

{好也,,你5介意我樣衰可以要我也xd}筠同佢玩埋一份`

{嘿嘿,,等我將你賣豬仔先,嘿xd}澄奸笑`

{好喲,你捨得就賣啦t_t}筠扮喊`

{講笑啦xd邊捨得xd好啦我地夠鍾入閘了}澄正經講`

{嗯,,行囉=)}筠話`

{牙,,等陣}澄制到入閘口冇啦啦停係到`

{干嘛呢..?又係你話夠鍾啦,,><}筠5知佢想點`

澄對筠笑了一下,,之後便在入閘處到大叫了聲,,,,,,,

{我走啦,,再見了!!!}

{你做咩波..?癲了嘛..?}筠唔明白澄想點`

{哈,,我地雖然係到冇朋友!但不竟我地可能都5會返黎,咪想講句再見囉xd}澄天真認真甘對筠說`

{哦,,我明啦^_^}筠笑了`之後學澄甘大聲`之後佢地向對方一起笑了,就上機啦`

~飛機上~

{澄澄也}筠拍一拍下想訓既澄`

{干嘛喲..?}澄問`

{我好緊要喲!!我第1次搭飛機嫁><}筠怕羞甘講`

{嘿,傻瓜,,不用怕=]有我陪住你呢^0^}澄牽住筠的手`

{係波,,唔知你爹哋點樣既呢xd}筠好奇一問`[因未見過澄爹哋呢]

{嘿,,一會兒你咪知道囉xd}澄懶神秘甘`

之後佢地就係飛機上玩得好癲`仲俾一個人見到tim`!!佢會是誰呢...?

~10個小時後~

在倫敦機場閘口,澄打佐好多次電話都冇人聽`

{唉,,點搞嫁,,!仲未黎}澄開始火啦`

{唔好甘啦,等多陣啦,,!可能塞車呢}筠溫柔甘講`

{都等佐成日個鍾啦.v.}澄超火`

{一係我們食d野先啦=)}筠想令澄冇甘嬲`

{嗯,,唯有係甘啦}澄仲火緊`

之後佢地去到一間最近的cafe shop到`

{係咪好d啦^_^}筠微笑問`

{嗯,,5好意思也,,令到你等佐甘奈><}澄向筠道歉`

{不要緊=)我地依家都5算好差啦=)還可以坐係到飲杯野^0^}筠笑`

{嗯,,還可以啦=)}澄心情好返d`

{好啦,,5好5開心啦,,等我講個笑話你知xd}筠為佐令澄笑,就講佐個笑話啦`

講完之後,,,`

{哈哈<3真係好白痴囉個笑話xd}澄笑到流眼淚`

{笑返咪好囉xd依家喱個澄先係我地既澄喲=)}筠好開心`

之後佢地就一路玩,,玩到忘哂形,,`連在她們附近有個人一直望住佢地都5知`

x;{喂,你係到味住做咩也..?係咪等佐好奈?}

y;{零,你黎佐啦!!^_^}

零;{係也,,諾你係到睇咩..?}

諾;{冇也!!}[口事心非]

零跟住諾既視線望過去,,看到澄同筠!!

零;{哦,,你係到睇女xd}[奸笑]

諾;{冇啦,,唔係也}[面紅哂]

零;{仲話冇,,有人面都紅哂xd}[笑諾]

諾;{我覺得佢幾特別}[會心微笑]

零;{邊個也..?}[係到睇緊]

諾;{左手邊個果!}[指住澄]

零;{兄弟,你冇野也..?佢甘樣你都話好-3-}

諾;{唔係也,我覺得佢5錯}[微笑]

零;{唉,你驗下眼啦- -}

諾;{咩波>v<}[仲睇緊]

零;{好啦,,5好掛住睇女啦,,!要返去睇丫媽嫁}

諾;{依,係波,,!姨媽好嘛..?}

零;{嗯..好好也!你今次諗住返黎住幾奈..?}

諾;{未定嫁,但都應該係長住}

零;{甘搵佐地方住未..?}

諾;{未也,,有冇好地方介紹xd}

零;{我屋企囉..ok嘛..?}

諾;{當然ok,,只要你地5厭我煩就好了xd}

零;{點會也,,我丫媽想都黎5切啦xd}

諾;{嘿嘿!}

零;{行啦,,車黎佐啦}

諾;{嗯,,好的!}[/color]

2009-12-3 09:21 PM dicky
好睇
thx for share

2009-12-3 09:31 PM 心情
=_=唔係好明=_=
不過都十卜

2009-12-4 03:44 AM summerwin
回覆 #5 心情 的帖子

哈哈心情我同你都一樣唔係好知佢講咩:o :P

2009-12-6 12:57 PM mR_晴=D
re;dicky=謝你支持也=]
第1次自創嫁炸xd

re;心情同+summerwin=也許現在你們不懂我在作什麼!!
但是到最後你們就會明白的=]

謝大家支持=)

2009-12-6 04:28 PM mR_晴=D
[color=royalblue][color=purple][b]ch3;{偶然遇上}[/b][/color]

~另一面~

{澄,依家都夜啦!我地係時候返去啦}筠說`

{好啦,,但係佢地都仲未黎><}澄失望`

{你有冇地址也..?}筠問`

{牙,點解我醒5起既>,<}澄拍拍自己個頭`

{因為我比你醒xd}筠自讚`

{好啦`我地出發=)}澄跳跳下甘`

~1個小時後~

{終於到啦}澄攰死了`

{是喲}筠都攰死佐`

{小姐,唔好意思也,,我地搵人等你,,等佐好奈..都見5到你..所以走佐先}權伯`[管家]

{下-3-,我等佐成粒鍾都見5到你地囉- -}澄無奈`

{但係我地係xxyxz到等佐你好奈,,}權伯驚訝`

{=,=我地係xxxyx到囉-3-算啦,,原來搞錯}澄好攰坐佐係張梳發到`

{真係5好意思也小姐}權伯好奈疚`

{唔緊要啦,,我地都攰啦,,幫我地準備熱水也5該權伯}澄禮貌甘講`

{好的..我依家就去,,請等陣也小姐!!}權伯講完就立即去做`

{澄,你好幸福也}筠都想這樣`

{什麼??咪講笑啦!!}澄無奈`

{是真的,,我覺得你真係好幸福,,起碼有人甘照顧你..有人鍚你..}筠好5開心`

{傻瓜,,以後你就好似我甘樣=]}澄微笑`

{嗯,,多謝你也澄=)}感動到喊`

~另一面~

零;{唉,,超級攰囉!!}

諾;{係也,,成個人都散哂><}

零;{好啦..我地訓下先啦..有咩事天日再講}

諾;{都好也}

諾成晚個腦都係甘諗起澄`佢覺得那女生真的很特別`好像對她有點兒心動似的`

~第2朝~

{澄小姐,起身啦!}權伯手執毛巾和衣服`

{嗯,依家幾多點也..?}澄懶懶洋的問`[仲未起哂身]

{都下午1點了!}權伯禮貌答`

{嗯,,筠筠起佐身啦..?}澄仲未捨得離開娣溫暖既床xd

{筠小姐一早就起佐身!依家係大廳到同老爺傾緊計!}權伯答`

{牙!!甘我既刻起身啦!麻煩權伯你幫我放好熱水也=)}澄即醒哂`

~半小時後~

{牙!唔好意思也!遲佐xp}澄落到大廳,見到佢地即刻伸伸利`

{澄,你起來啦^^}筠微笑`

{小澄;你都遲了好多喲xd}澄爹笑緊澄`

{咩波,,爹哋,,甘人地5適應丫嘛><}澄扮無辜`

{好啦好啦,,快d食野啦,權嬸都幫你準備好啦!}澄爹細心甘講`

{依,,甘你地呢..?都食了嘛..?}澄問`

{是也!我同你爹哋都先食了啦!唔好意思也>,<}筠唔好意思甘講`

{唔緊要啦,,應該既xd鬼叫我甘遲起身波xd}澄唔介意`

筠同澄爹都一齊係食飯枱到`

{係波,,小澄同小筠牙!後日就係你地開學日啦!}澄爹講`

{嗯!爹哋也,,我地讀邊間也..?}澄邊食邊講`

{銘楠中學,,喜歡嘛.?唔喜歡可以即轉}澄爹答`

{uncle牙,,係咪果間超勁既名校牙..?}筠緊張甘問`

{係牙!就係果間!小筠你有問題嘛..?}澄爹問`

{冇冇,,只係冇諗過可以讀到間甘勁既學校姐xd}筠面紅甘講`

{哦,,冇5喜歡就好啦=)甘小澄你呢..?}澄爹好擔心囡囡唔喜歡`

{我冇所謂也!}澄輕鬆甘答`

{嗯,,甘就好了=)權伯也,麻煩你今日帶小澄+小筠去買開學用既野也}澄爹開心甘同權伯講`

{嗯,係既,老爺}權伯`

{唔洗啦,,爹哋!我同筠自己兩個人搞得掂!}澄唔想麻煩權伯`

{甘也,,,,,,}澄爹猶疑中`

{uncle,,唔洗擔心波,,!我地都15碎啦^_^大個女啦!}筠幫手說服澄爹`

{嗯,,甘好啦,,要小心也,,有咩事第1時間打返黎!}澄爹仲好緊張`

{嗯,,準命=)}澄+筠開心甘回應`

~街上~

{嘩,,估5到喱到都有好多野行波=)}澄成個大細佬甘xd`

{係也,,以為係到住會好悶xd但都5係也=)}筠都好開心`

{哎牙!!!}澄突然大叫`

{冇事也嘛..?}筠緊張問`

{好痛也t_t}澄都快哭了`

{對唔住也,,你冇事也嘛..?!}一把男仔聲`

澄一抬頭望,,眼前係個好好好好好令仔既男生`

{我冇咩事!但係好痛><}澄扁咀`

男仔突然認得出澄係邊個!記得佢就係機場個果女生!

{甘冇事就好啦!掰}講完就走佐`

{澄,你冇事也嘛..?}筠好緊張`

{冇也,,返去囉}澄好痛`

{嗯..好啦,,}筠`[/color]
[color=plum]待續`[/color]
[color=#dda0dd][/color]
[color=#dda0dd]到底個男生係邊個呢..?[/color]
[color=#dda0dd]下集就會知道=)[/color]

2009-12-6 04:59 PM mR_晴=D
[color=royalblue][color=purple][b]ch4;{開學日}[/b][/color]

{哎牙!!遲到啦>,<}澄話`

{一日都係你喱隻懶訓豬啦xd}筠笑`

{咩波><唔可以怪我嫁波><甘人地一向冇甘早起身嫁嘛>,<}澄扮無辜`

{係啦係啦!!快d跑啦,,我真係5想第1日就遲到!}筠擔心`

[砰砰]

{哎牙!!!}澄慘叫`

{又做咩也..?}筠轉頭一望`

見到大頭蝦澄又蹱到人啦-3-那人還是昨天那個男生`

{唔好意思}那男生講完就一枝箭甘沖走佐`

{你冇事也嘛..?}另一把男仔聲傳入澄耳仔中`

澄回頭一望,,!見到個超級大大大大大好爆令仔的男生!

{我冇事也}澄面紅`[作者;嘿,,有人發姣也xd一見到令仔就暈哂,嘿xp]

{真的沒事嘛..?零又係既!成日都甘沖動-3-}諾扶起澄`

{哦,原來佢叫零}澄心中想`

~1mins過後~

諾見澄都冇反應就好擔心甘問;{你冇事也嘛..?洗5洗陪你去e療室..?}

{牙!!唔洗也,,真的5洗=)}澄回神過來`

筠係喱個時候都走佐過黎!

{點也,,大頭蝦澄xd你冇事也嘛..?}筠笑住問`

{我當然冇事啦xd}澄伸伸利`扮可愛`

諾見到就即刻面紅哂,,覺得喱個女仔真係非常可愛`

{係呢,,多謝你扶起澄也=)我叫筠,,你呢.?}筠問諾`

{哦!唔洗客氣^^我叫諾,,5年A班!!係呢,,點解好似以前冇見過你地甘既..?}諾微笑`

{係也!我地係轉校生;]}澄答`

__釘鐺釘鐺__

{好啦,,都打鍾啦,,先返課室啦^_^有咩事都可以黎5A班搵我=)}諾講完後同澄+筠掰完後就走了`

{澄,你冇事嘛..?做咩呆佐係到..?}筠擔心`

{冇也..行囉;]}澄扮冇野`但其實佢係到諗緊零`

~課室中~

{各位同學,,今日有2個插班生黎佐我地班,,請大家以熱烈既掌聲歡迎佢地;]}miss lee`[澄+筠既班主任]

{你估下係男定女也啦..?}男a`

{如果係女我一定溝xd嘿!}男b[奸笑]

{嘿,,豬排都照溝嘛..?xd}男c笑`

當澄同筠行入課室時,d人都靜哂!!之後男仔就超級開心,,而女仔就超級唔妥佢地!

(澄+筠係學校既[color=red]精彩[/color]生活就正式開始了)

一日既學校生活終於完結啦,,澄+筠終於可以返屋企啦!超級攰也佢地!

~屋企中~

{你地做咩也..?好辛苦嘛..?}澄爹緊張問`

{唔係既!!DD啦..}澄答`

{唔算也,,可能係我地未適應到}筠微笑答`

{甘好啦,,你地都快d沖良,,之後好好訓下啦=)}澄爹細心甘話`

{嗯}澄+筠已經攰到5想講野`

(開學第1天就此完結)[/color]
[color=#dda0dd]竟然澄+筠係喱間學校會生活成點呢..?[/color]

2009-12-9 08:38 PM dicky
好期待喔~!

2009-12-10 01:01 AM summerwin
嘩自創喎十卜下先:lol

2009-12-11 11:48 PM 心情
十卜=]加油加油

2009-12-12 08:02 PM mR_晴=D
多謝每一位曾支持我的人;]
估5到會有人支持我喲t_t{感動}

2009-12-12 09:05 PM mR_晴=D
[color=royalblue][color=purple][b]ch5;{心煩}[/b][/color]

<鈐鈐鈐鈐,,,>

{哎呀!!慘啦,,又遲到啦-v-}澄趕快換校服`

沒錯,,澄又遲起身啦xd

[作者;澄真的好懶懶喲xp
澄;邊係波,,唔好亂講>v<]

{點解唔叫我起身波..?}澄口咬麵包問筠`

{大小姐,,叫佐你幾百次啦係你唔願起身炸-3-}筠無奈說`

{係咩,,唔好意思喲}澄伸利扮冇野`
[[註;每次澄想染識自己既錯時都會伸伸利的]]

{唔好再講啦,,真係遲到啦;]}筠拉住澄的手跑`

<釘鐺釘鐺>

{呼呼,,好彩岩岩好}澄抖哂大氣`

{呼,,呼,,仲好..講波,唔知係邊個搞到差d遲到呢何!}筠問`

{嘿嘿,,冇遲到咪得囉xd最多我lunch請你食飯啦;]}澄氹筠`

{好啦..下次唔好啦}筠冇氣同澄講了`

澄同筠都入佐課室`佢地都覺得氣氛好似好怪甘`

女a;{佢返黎啦!!}[細聲]

女b;{係到扮哂野甘,,超}

女c;{係囉,,都5明佢有咩好,又5令波}
<其實佢仲樣衰>

澄行到返位到,,見到.....張枱有份禮物同埋一封信`
澄係到見緊係邊個比既!!結果一望,所有人就扮望唔到`

{拆黎睇下}筠話`

{哦,,}澄`[緊張]

澄先拆禮物,,是一盒朱古力,,跟住澄拆開封信,,超級緊張`

信內容;;

to;澄

由第1眼見到你就喜歡上你,送你朱古力係代表我對你既愛!!希望你願意做我女朋友,讓我照顧你!!

by;愛你的人`
                              傑`

這係喱個時候,,班房門口有個男仔出現話搵澄`佢就係傑啦!!傑親口叫澄做佢女朋友`<傑係學校既第4大校草>

女a;{嘩,,有冇搞錯也,,傑少竟然叫佢做佢女朋友,,咩新鮮羅白皮也.v.}

女b;{傑少,,唔好也}

{不如我地去第到講也}澄話`

{好也}傑`

{對唔住也..我5想拍拖住}澄`

{唔緊要,,我會等}傑認真甘話`

{我唔值得,,唔好為我花時間}澄認真<3

{你咪理我,,我一定會等}傑`

傑講完後就走了啦`

澄返到入課室`

{點也,,你地點.?}筠緊張問`

{冇認承佢}澄冇喱心情`

{點解也,,佢都幾令仔}筠有點兒發姣`

{下,,識都5識佢波-3-}澄無奈`

{甘你,,,,,,,}筠都未講完老師就走佐入黎叫早晨`

{落堂再講}筠做口型`

澄點頭``

好辛苦先挨到落堂啦..估唔到丫澄單野甘快就傳到全校都知`澄去廁所時都有好多人係甘望住佢`

{哎呀!!}澄又撞到人了- -

{對5住也}澄怕人地鬧佢`

{你成日都甘大頭蝦嫁xd}把聲好熟`

澄抬頭一望,,,.....

{依,咩係你也;]}澄見到諾有點兒開心`

{係也,,好彩你撞到既係我炸;]}諾講笑`

{點解喲..?}澄5明白`

{嘿..正一笨蛋,,如果你撞到別人,,佢地一定叫你以身相許xd}諾講笑`

{難道你5會..?}澄真的笨笨的`

{嘿..當然不啦,,!你甘笨..我先5要}講笑`

{咩波>,<咩我真係甘笨咩}澄超級細聲自問`

諾見到澄唔係好開心,,就問{你咩事也..?冇事嘛..?}

{下,冇事也xd}澄扮冇事甘`

{係波,,聽講傑同你表白波}諾問`

{唉,,沒事也}澄`

{你有冇受也..?}諾想知道`

{冇也}澄冇心機`

{點解既..?}諾有點兒開心`

{因為都5識佢}澄答`        

{甘你點解好似好冇心機甘既..?}諾擔心`

{下,,冇事也,,因為煩緊,,好怕喱d野}澄真的好怕別人甘同佢講`

{哦,,好啦..5好唔開心啦,,笑返吧=]}諾微笑`

澄以笑回他`諾覺得澄真的好可愛`

{好啦..我都係返去啦,,要上堂啦;]}澄笑`

{嗯,,好啦..下次再傾=)}諾好5捨得`[/color]

2009-12-12 09:28 PM winky320
加油呀,十卜你 好好睇呀

2009-12-12 09:34 PM mR_晴=D
[quote][b]原帖由 [i]winky320[/i] 於 2009-12-12 09:28 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=1#pid529745][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
加油呀,十卜你 好好睇呀 [/quote]
謝你支持也;]
我會好好的作落去;]

2009-12-13 09:27 PM 心情
支持支持=]
加油加油

2009-12-14 02:00 PM mR_晴=D
[quote][b]原帖由 [i]心情[/i] 於 2009-12-13 09:27 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530176][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
支持支持=]
加油加油 [/quote]
真的好謝你支持我也=]
{感動落淚中}

2009-12-14 03:22 PM summerwin
唔知幾時再有呢:o
幾好嫁加油啦:P

2009-12-15 09:29 PM mR_晴=D
[quote][b]原帖由 [i]summerwin[/i] 於 2009-12-14 03:22 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530294][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
唔知幾時再有呢:o
幾好嫁加油啦:P [/quote]
作緊啦;]
但冇咩靈感>,<

2009-12-15 09:32 PM dicky
加油好睇丫~:P

2009-12-15 10:02 PM mR_晴=D
[color=royalblue][color=darkorchid][b]ch5{背後陰謀}[/b][/color]

~返到課室~

{依,,點解唔受人也,,傑少肯要你,,汁到啦.v.}女a大聲+串`

{咪就係,,係到扮高貴,,超`}女b`

{澄,咪理佢地姐^_^}筠同澄講`

{嗯,,我唔會好似佢地甘一般見識xp}把聲線岩岩好比女a+b聽到`

{各位同學..今日我地班會有位轉校生}miss開心`

{大家好,,我叫雪;)}雪
[color=orange][新人物;雪`
係零既表妹,暗戀佐零好奈!
令女一個,,16碎,,大過澄同筠]
[/color]
{嘩,,好令女也}男a+b+c`__流口水中`

{超,,又多個柒頭}女a+b+c+d`[其實佢地仲柒]-v-

{心姐;;俾d反應啦,,依家有3條8婆入佐我地班..我地冇位企啦!!}女a`
[color=orange][新人物;心姐`
係班上既<姣婆團>大家姐`
係令仔就喜歡`]
[/color]
{放心,,唔洗急,,我自然有方法}心姐奸笑中`

{好啦..大家唔好嘈啦`雪你就坐係澄後面啦}miss`

{halo`你好..我是雪;]}好有禮貌甘同澄講`

[而筠就望住佢地]<因筠唔係同澄坐得好近`>

{你好喲,,我叫澄,,^_^}澄笑答`

唉,,挨得甘辛苦終於落堂啦!!澄同筠諗住去食lunch`

{澄,,你可以同我一齊食嘛..?}雪笑問`

{當然可以沒所謂=)}澄微笑答`

{你好,,我叫筠,,澄的好友;]}筠伸手出黎諗住同雪握下`

{你好,,我是雪,,以後請多多指教;]}雪伸手同筠握`

{好啦..甘我地食咩好也..?}澄問`[估估估,,,澄肚子在打鼓]

{嘿..好啦..澄都餓了..不如去大家樂食也!}筠提議`

{好也,,我沒所謂=)}雪話`

{嘿..好野..出發^_^}澄好開心`

~大家樂~

{你食咩也,,我黎買也;]}澄`

{我要A餐,,唔該哂;]}筠`

{甘我要C餐也,,麻煩你了}雪`

{嗯..等一陣就得啦;]}澄去佐買`

{澄,,甘岩既^_^}一把熟悉既聲音`

{依..原來係諾也;]零都係到波;]}澄開心`

{係也..你都黎喱到食野既;]}諾問`[諾非常開心見到澄]

{是也,,同雪+筠黎食lunch=)}澄笑`

{哦,,雪..?她是誰也..?新朋友?}諾問`

{是喲`她很美的..等我一陣介紹俾你地識^^}澄微笑`

{傾完未喲?好肚餓!}零有點兒不耐煩`

{牙..唔好意思喲}澄說`

他們買完後就跟澄一齊返去搵筠佢地`

{表哥!!!!}雪驚訝`

{點解你係到嫁?}零冷淡`

{我黎佐你地學校讀也;]}雪撓著零隻手`

{哦!}零放開雪隻手`

{咩原來你地係表兄妹喲=)}澄天真說`

{好了..食野啦!唔好傾住啦!}諾微笑`

之後諾同澄係甘狂傾計..雪同筠傾..零就自己安靜甘食飯`

~返到學校~

{哎呀!我唔記得佐一陣未試也-3-}澄無啦啦大叫`

{快d返課室溫啦}筠說`

{我想去洗手間}雪話`

{甘我自己一個返課室啦..筠你陪雪去廁所;]}澄`

{你要小心d}筠擔心`

{知了!}澄講完就跑返課室`

{呀!!!!!!!!!!}澄一打開課室個門就淋到成身濕哂`

{嘿嘿嘿..抵死}某人奸笑`

{黑次,,}澄凍到打黑次`澄不禁喊了`

喱個時候筠同雪就返黎啦..

{澄,,冇事嘛..?}筠非常緊張`

{嗚嗚!!好凍>,<黑次}澄喊住講`

{知5知係邊個做嫁..?}雪認真問`

{嗚嗚,,唔知也,,一打開門就有水掉落黎t_t}澄仲喊緊`

係喱個時候諾同零都出現了`

{澄,冇事嘛.?做咩事也..?}諾非常緊張張`

{澄頭先被人淋水`}筠說`

{知5知係邊個做嫁..?}零講既野同雪一樣`

{我頭先問過啦..澄話見5到`}雪話`

{唔洗怕,,我會幫你搵佢出黎!!}零話`

{澄,,等我陪你去校務處換過件3}筠說`

{我也去^_^}諾微笑`[/color]
[color=#add8e6][/color]
[color=plum]{到底零搵5搵到係邊個做既呢..?}[/color]
[color=#add8e6][/color]

2009-12-15 10:03 PM mR_晴=D
[quote][b]原帖由 [i]dicky[/i] 於 2009-12-15 09:32 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530755][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
加油好睇丫~:P [/quote]
係咪真嫁..?=]

2009-12-15 10:05 PM dicky
[quote][b]原帖由 [i]mR_晴=D[/i] 於 2009-12-15 10:03 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530770][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

係咪真嫁..?=] [/quote]
係丫~
仲有得唔得比你msn我~

2009-12-15 10:12 PM mR_晴=D
[quote][b]原帖由 [i]dicky[/i] 於 2009-12-15 10:05 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530773][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

係丫~
仲有得唔得比你msn我~ [/quote]
當然可以啦;]
[email protected]

2009-12-15 10:14 PM dicky
[quote][b]原帖由 [i]mR_晴=D[/i] 於 2009-12-15 10:12 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530782][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

當然可以啦;]
[email protected] [/quote]
謝啦
期待你的新po~

2009-12-15 10:16 PM mR_晴=D
[quote][b]原帖由 [i]dicky[/i] 於 2009-12-15 10:14 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530783][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

謝啦
期待你的新po~ [/quote]
嘿嘿..我謝你才真;]
有你支持我,,我一定會好好作下去;]

2009-12-15 10:17 PM dicky
[quote][b]原帖由 [i]mR_晴=D[/i] 於 2009-12-15 10:16 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530785][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

嘿嘿..我謝你才真;]
有你支持我,,我一定會好好作下去;] [/quote]
嗯..加油:em32:

2009-12-15 10:18 PM mR_晴=D
[quote][b]原帖由 [i]dicky[/i] 於 2009-12-15 10:17 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=50686&page=2#pid530788][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

嗯..加油:em32: [/quote]
嘿嘿..
近日個腦實哂>,<
冇咩靈感>,<

2009-12-23 12:31 PM mR_晴=D
[color=#dda0dd]大家唔好意思也..[/color]
[color=#dda0dd]因近派唔係太得閒..[/color]
[color=#dda0dd]所以現在才出到最新一集..[/color]
[color=#dda0dd]希望有人會支持我啦;][/color]
[color=purple][b]ch6{為何待她那好.?}[/b][/color]
[b][color=#800080][/color][/b]
[b][color=#800080][/color][/b]
[color=royalblue]~第2日係班房~[/color]
[color=royalblue]{求你放過我啦,零哥!}一把女仔聲正在求生`[/color]
[color=royalblue][/color]
[color=royalblue]{點解要甘做.?}零非常冷淡`[/color]
[color=royalblue]{我唔講得嫁,,求你放過我}女怕`[/color]
[color=royalblue]{真係唔講!}零冷淡+嬲中`(超大力捉住佐條女的手)[/color]
[color=royalblue]{我講啦,,零哥求你5好打我}女非常淆`[/color]
[color=royalblue]{快說!}零`[/color]
[color=royalblue]{係心姐叫我甘做嫁,,唔關我事!求你唔好打我`}女求緊零`[/color]
[color=royalblue]{點解甘做.?}零問`[/color]
[color=royalblue]{因為心姐唔底得你地都對澄甘好..所以叫我甘做!真係5關我事嫁!}女解釋中`[/color]
[color=royalblue]{你依家同我叫心姐黎,快!}零超惡`[/color]
[color=royalblue]~另一邊~[/color]
[color=royalblue]{澄也}筠說`[/color]
[color=royalblue]{是,,干嘛喲;]}澄問`[/color]
[color=royalblue]{其實呢,,我發覺自己有少少喜歡上零!}筠面紅`[/color]
[color=royalblue]{嘿..你終於放得低佢啦,,甘咪好囉;]}澄超開心`[/color][color=royalblue]
[佢=筠以前男朋友__希][/color]
[color=royalblue]{其實我都5知嫁!}筠面更紅`[/color]
[color=royalblue]{嘿..有人面紅波xd}澄笑佢`[/color]
[color=royalblue]{好衰嫁,,笑我>,<}筠追住澄`[/color]
[color=royalblue]{嘿..有人面紅波xpp}澄講得仲大聲,,邊跑邊大叫`[/color]
[color=royalblue]{哎牙!}澄又撞到人啦-3-[/color]
[color=royalblue]{你冇事也嘛!}聲音好熟,,好好聽`[/color]
[color=royalblue]{依..原來又係諾你也;]}澄笑`[/color]
[color=royalblue]{你個大頭蝦,,成日5睇路xd}諾輕摸澄的頭`[/color]
[color=royalblue]{嘿xd}澄又伸利了`[/color]
[color=royalblue]{嗚..你地都忘了我啦t_t}筠扮喊`[/color]
[color=royalblue]{邊有呢,,}澄+諾超合拍`[/color]
[color=royalblue]{嘿嘿..有人超級襯喲xd}筠笑佢地`[/color]
[color=royalblue]{邊係波}澄+諾一起講+一起面紅`[/color]
[color=royalblue]{嘿嘿..仲話5係..連講野同面紅都同一時間xd}筠笑緊`[/color]
[color=royalblue]{好啦0.0係呢..零係邊,..?}澄拉開話題`[/color]
[color=royalblue]{零佢好似有d野搞緊..一早就返佐黎.但又5見人!}諾明白澄,,s0配合`[/color]
[color=royalblue]{甘我地不如搵佢啦..之後一起食飯;]}特登望住筠講`[/color]
[color=royalblue]~返反另一邊~[/color]
[color=royalblue]{你有咩解釋?}零勁冷淡`[/color]
[color=royalblue]{其實唔關我事,零你5係5信我也}發姣中`[/color]
[color=royalblue]{唔關你地事..5通係我做..?}更冷淡`[/color]
[color=royalblue]{唔係甘既意思!}心話`[/color]
[color=royalblue]{咩意思?}零就發火`[/color]
[color=royalblue]{好啦..係我做既..甘點也..打我也..?}心終於應了`[/color]
[color=royalblue]{其實唔係太關心姐事..!我都有份}女`[/color]
[color=royalblue]{兒..咪幫手,,係我主使你的!}心`[/color]
[color=royalblue]{心姐,但係,,,}兒未講完就比零停佐`[/color]
[color=royalblue]{收聲}零火了`(心+兒都5敢出聲)[/color]
[color=royalblue]{你地同我聽住..以後唔準搞澄!明未}零講完就想走`[/color]
[color=royalblue]{你係咪喜歡上澄.?}心失落地問`[/color]
[color=royalblue]零呆了一呆,,之後說{唔關你事}[/color]
[color=royalblue]{姐係係啦}心說`[/color]
[color=royalblue]零冇理心就走了`[/color]
[color=royalblue]零一直不停地想緊心頭先講果句`到底佢自己係咪真係喜歡上澄呢..如不是點解對佢甘好`[/color]

[[i] 本帖最後由 mR_晴=D 於 2009-12-23 12:32 PM 編輯 [/i]]

頁: [1] 2