YK Forum » 短文小說 » [轉]★__千萬唔好搶走我個化妝袋喔"!{★唔睇後悔死你☆}

2009-12-14 07:32 PM dicky
好睇丫
正到無野講~

2009-12-15 10:15 PM mR_晴=D
超級好看..支持=]

2009-12-16 02:57 AM summerwin
我覺得幾好睇所以去左第二度睇左幾個chapters:P
不過我都會反黎十卜你:em32:

2009-12-20 07:57 PM chanwaiyeebobo
第8集  

我左望望右望望:「喔?吾...?嗯....」

我親切一笑(好假既笑容):「你嗌我呀??」  =_________________=''

某:「你!踩住我張紙幣!」

那個人某是小黑=v=''

我無奈:「呃.....對...對唔住呀=口=''」

之後我即刻彈開幾公尺=='' (太遠了嘛?)

佢汁番張一百蚊次後就抬起頭望一望我...

小黑:「妳.....」

我抬頭望:「吾?」

小黑冷冷一話:「真係好無禮貌!」

小黑佢講完之後.... 有架小巴甘岩黎左..之後佢就上左去

我無奈..=口=''我又做左d咩呀?  (乜你唔知道小黑佢好唔中意d無禮貌既人咖咩?你唔記得左同佢say sor)

之後就就緊住上去小巴...點知....得番一個位?就係小黑旁邊個位????????呃......唔係嘛=口=''

==========================
我企左係小巴出面10秒....

小巴既人都望住我.....

我...係到矛盾緊上唔上好,,,,正當我繼續係到諗上定唔上好既時候....

忽然有隻手拉住我隻手.....

原來係小黑.....佢拉左我去佢旁邊既位...

我面紅:「呃........」

小黑只係望住窗口....

我偷偷地望小黑既側面....

佢皮膚真係好白呀....而且眼睫毛又黑又長....面又滑....呃...唔通佢係女人@口@"  (至奇)

之後忽然小黑好大動作向我呢面....

小黑冷冷:「喂...我要落車....唔該借開...」

我:「呃...哦...哦....哦...」

之後我讓開比佢落車....

之後架小巴繼續行....

當我定一定神之後望一望窗口....呃...死啦...我應該頭先落車先岩咖!!!>口<!!!

就係甘....我就比車到上下一個站...之後再行番屋企=(''

===============================

我番到屋企....呃....我今日又唔記得左最重要既野.....

問阿帥拎手提= =''冇佢手提我點搵佢= =''

之後我沖完涼....手機無啦啦響起....

我一聽:「喂?我係小雲!」

阿帥:「知唔知我係邊個呀?」

我:「呃...阿...阿..阿帥?」

阿帥:「嗯...係呀...我驚你未番到屋企嘛...咪打比妳囉..」

我:「你...你...你..你又會有我...手..手提既?」

阿帥:「哈哈...我要知又有幾難-v-」       d說話真係好out=v='

我:「嘿...甘又係...^^」    一定又係個果阿bee..=)

阿帥:「好啦...唔傾住啦...」

我:「吓?甘快?」

阿帥笑:「喔?嘻..掛住我?」

我好大力甘點頭:「吾!吾!吾!吾」

阿帥:「聽日再出黎玩囉..^^」

我笑:「嗯...好呀..甘...byebye!」

阿帥:「嗯..」

之後佢就收左線...我就訓左係張床到...

係啦.....到左聽朝早....我同阿帥..又係陌路人啦...

不過....可以同佢一齊...都已經...冇咩所謂啦...
===============================

續..

2009-12-21 11:59 AM dicky
好ya~
有得睇la~
好期待丫
加油加油
十卜十卜~

2009-12-22 04:49 PM winky320
好好睇呀,努力

2009-12-22 09:04 PM mR_晴=D
可唔可以po快d..?
真係超好睇;]
十卜`

2009-12-26 09:53 AM chanwaiyeebobo
第9集:

好景不常-_- 竟然比我發到個惡夢.
好驚好驚會係真...

---------------------------------------------------------------------------夢start;)

阿bee: 小雲t^t 妳真係要去大陸讀書阿?
我: 係阿..半年拉..半年返黎咖拉..
阿帥: 去到個邊有咩事打返黎阿..
我: 嗯 ^_^
阿bee: 唉..好吾捨得你.
我: 我都好吾捨得你地..
阿帥: 放心拉.我會係hk等妳返黎.
阿bee: 我會睇住佢咖小雲,吾會比佢溝女.v.

半年後我返到黎梗係第1時間搵阿bee咖拉.
咁我就打俾佢拉喎-_-

我: 喂. 阿bee我返黎拉( :
阿bee: 下..er..係咩..
我: 點解你把聲怪怪地既..
阿bee: 無阿無阿..
我: 我依家上黎你屋企搵你拉好無?
阿bee: 下..吾好拉..
我: 你吾想阿;( ?
阿bee: 吾係..
我: 咁得拉!

之後我就直接上左佢屋企拉.
點知佢竟然大住個肚=v=

我: ...你個Bb邊個咖..?
阿bee: er...

無拉拉有條仔行左出黎!

某: 我既! 其實我1直中意個個係阿bee!
我: ....阿帥?!

------------------------------------------------------------------------夢end;)

嘩-_- 我訓醒個陣成張床濕哂.
肯定係因為個夢太惡夢拉-_-
唉. 千奇吾好夢想成真阿!
我實跳樓咖-___-
第2日返學.見到阿帥.
好想行過去同佢講個夢.
但係又要扮吾識佢.真煩!
算數. 去小食部買野食好過!
e. 小黑啵-_- 不過算拉.
佢都吾會認得我咖拉~_~
點知佢行埋黎同我講野喎-v-

續..

2009-12-26 09:53 AM chanwaiyeebobo
上回講到...小黑佢...佢無啦啦行左過黎....-口-''

第10集  不祥的夢會變成現實嗎?   

小黑望一望我...

我個時真係好緊張...因為呢個校園一大帥哥竟然眼金金甘望住我....咩事??

我無奈:「呃....你.....你望住我做乜= =?」  -v-''

小黑望住我..好認真:「你......」

我:「吾..吾??」

小黑冷冷:「面.....有一點茄汁!」

我即刻o嘴....「呃.....」   我....我係wo!我食緊熱狗咖!哎也....

唔怪得佢甘唔受歡迎啦...講野甘直....

之後佢講完就眼尾都唔望吓我...走左wo?喔!邊有人甘無禮貌?????

之後我連熱狗都唔食就甘掉左...=口=''因為我要即刻跑去廁所!!!!!!

我.....我一望......哇..d茄汁......喔....=___________________=''難怪佢望住我= ='''好在唔係認得我-v-

我即刻洗洗洗.........一定唔可以比阿帥見到我甘咖!!!!!嗚.....

之後我見到我隔離有個好靚既女仔係到照鏡.......呃..好靚呀....我係男仔一定溝佢=____________=''

之後個女仔見到我望佢,佢就向我微笑....呃...好魚喔!!!!-v-''

之後個女仔洗完手就出左去.....= ='''

唉...如果我唔化妝都可以似佢甘靚你話幾好?

當我出到去既時候...我見到阿帥佢同頭先個女仔玩得超開心.....呃....我...我真係好失望....

仲以為佢會為左我...而介左去溝女...我真係...好天真...

跟住我係佢面前走過..扮睇唔到....好正常地..佢係冇拉住我隻手....個刻...我真係失望.....有時候...我真係覺得自己好傻....點解要...甘作賤自己呢?

==============================

之後當我經過音樂室時...比我聽到d....大提琴既琴聲....真係...好好聽....

當我慢慢打開到門偷望時...我真係嚇親...呃...係...係佢呀....陳...陳立克.....*口*"

佢真係...好型呀.....大提琴同佢白色既膚色...真係有一種絕配既感覺...

忽然間...有人拍我膊頭•

「呃!!!」我大叫....喔.....

之後小黑大聲嗌:「邊個!!」

原來係阿貓呀..

阿貓微微笑:「我只係嗌妳喳wo!小雲^^」

我:「呃...我...我...」     

(唔係嘛...有冇甘黑呀?)

之後小黑行左出黎....啤住我同阿貓

小黑:「唔該...你地可唔可以唔好甘嘈呀?」  好..好惡-___-''

阿貓可愛一笑:「對唔住呀!學長!」

小黑望一望佢之後就番去繼續練佢既大提琴。

之後...阿貓拉左我去後花園傾計...

阿貓:「小雲...*v*'」  呃.....好無奈..不過佢真係好可愛。

我:「呃...係..係..= =''」

阿貓微笑:「妳中意佢呀?」   你那個是什麼鬼笑容= =

我:「吓...邊...邊到有呀!!!我..我只係甘岩經過呢到..聽到d琴聲...先..先至....」

阿貓笑:「嘿嘿...甘阿帥呢?」

我:「吓!?你...你講咩呀?我..我都唔識佢..」

(死啦..佢會唔會知道左..我係出面玩既事呢?)

阿貓望向遠處:「不過....妳好似成日都望住佢甘^_^」

我:「係..係咩..甘..甘人地係真係幾靚仔既....望多兩眼..都...都唔奇!=__="」

阿貓:「甘我呢?」  阿貓佢..忽然間好認真呀....同頭先可愛既樣...超唔同..

我笑:「吓?你..你..你都唔差呀!哈哈..不過好細路呀!」

阿貓輕笑之後輕輕甘講:「嘿...果然...唔岩妳呢..」

我:「吓?你講咩?」

阿貓搖搖頭:「冇呀...我話呢件校服真係唔係好岩你!」

我無奈:「喔....我都覺=v=''」

阿貓輕笑:「好啦...我走啦...」

我:「哦!!」

之後阿貓自己走左.....得番我一個係到....呆...

我望住個天空...回想番之前發既果個夢....

(阿bee佢.....應該...唔會..出賣我咖可?)

2009-12-26 01:13 PM winky320
好好睇呀十卜

2010-2-6 06:00 PM 媛仔
好想睇呀______<
c0mmEnT f0r y0u`

2010-2-6 07:51 PM chanwaiyeebobo
第11集

今晚..我又出黎...我打左比阿帥同左佢講我今晚會去酒吧玩...呃..好期待tim@v@

之後我諗起..我好似好耐都冇搵阿bee出黎玩...所以我要打電話比佢約佢先得!!!

我:「喂喂!唔該阿bee呀*v*」

阿bee:「呀?小雲?」

我:「呃!係呀..好掛住你呀...不如今日約出黎玩啦*#*好耐冇見你啦!」

阿bee好似有d唔想出甘:「呀...我..我今日約左人wo!不如....下次啦!」

我:「吓...哦...甘..甘好啦!下次一定要出黎咖!」

阿bee笑:「嗯!好呀!係甘啦!」

我無奈甘:「嗯!再見!」

之後我只好自己去玩....

當我去到酒吧時...我真係唔相信....

我見到...阿bee佢係到同d男仔係到玩...又飲酒....完全同我之前識既阿bee好唔同....但最令我唔相信既係...佢旁邊既...竟然係...

我男朋友...帥...

我同自己講....佢地可以要聚舊姐....之後我就行去佢地到..

我勉強甘笑:「阿bee...」

阿bee比我第一反應係..好驚訝...之後佢強裝平靜:「呃....呃?小雲...點...點解妳會係到既?」

阿帥係旁邊都有d嚇親:「係囉!」

我:「帥...我唔係同你講過我會出黎既咩?」

阿帥無奈:「呃...好似係...」

我個心真係好酸...點解....佢竟然可以唔記得我..:「呃....唔..唔緊要啦...一齊飲啦...我又要飲..」

我不斷甘飲酒...真係好希望可以唔記得哂d唔開心既野....

我真係絕對唔希望我男朋友竟然同我最好既朋友厄我!

阿帥同阿bee佢地繼續傾佢地既野....完全都唔當我存在...我只好不斷甘飲....

我:「我...我都係走先..」

阿帥輕輕甘講之後又同番阿bee傾:「哦...係啦...頭先我地講到去邊?」

阿bee:「頭先囉...阿邊個....」

我就無聲無色甘走左....

當我正想出到酒吧既時候....

我想嘔...

之後就跑到去後巷嘔.,.

好辛苦....

「吾....喔....喔..」我不斷甘嘔....真係好辛苦...

之後忽然有個人拎左張紙巾出黎:「妳冇事嘛?」

我嘔到七七八八之後抬起頭:「呃?」

呢個人...咪係...阿貓?

我拎左佢張紙巾用....

之後佢扶住我.....去到公園坐...

阿貓:「暖水..」

我:「唔該你!」

阿貓:「唉...甘又何必呢?」

我:「嗯?」

阿貓眯眼笑:「我既意思係...何必為左個甘既人而搞到自己甘辛苦!」

我低頭:「吾..」

(佢...講既人..係阿帥?)

阿貓:「佢不嬲都係甘貪新忘舊....唔值得你甘為佢..」

我:「呃..吾..」

阿貓:「嘿..好啦...抖完好番屋企啦..係甘啦!」

阿貓就甘走左..得番我一個係到呆....

我點頭細想.......阿貓佢...唔知道我係小雲....

不過...佢對個個人都好好...真係唔似阿帥...

===========================

續.....

2010-2-6 07:53 PM chanwaiyeebobo
就黎新年POST多個*v*

第12集:

第2日.
返到學校見到阿帥我已經當佢無到喇.
點知佢拉我去學校個後花園.

我: 妖. 你想點樣阿?
     玩都玩夠喇!
阿帥: 我對你係認真咖.
我: 哈. 好好笑.
      琴晚我wing左個陣你係邊?
阿帥: ...對吾住.
我: 其實你係咪中意阿bee?
阿帥: 我認我對佢係有d感覺!
           但係我中意個個真係你!
我: 琴日我係咁飲係咁飲..
      你地眼尾都無望過我阿...

講完呢句我開始喊...
最初只係流眼淚...
慢慢就喊左出聲!

我: 鳴...我真係好愛你鳴..點解..鳴..
阿帥: ...小雲..
         見到你咁樣..我會好心痛..
我: 係咩...可能我係你心目中根本吾重要..
      我只係1件玩具......
阿帥: 琴日..阿bee同佢男朋友分左手...
          你知吾知其實佢飲左好多酒..
          我只係安慰佢..對吾住..我忽略左你..
我: .....算喇,我同你無緣繼續發展落去.
阿帥: 吾淮分手.
我: 點解?
阿帥: 我好愛你tot
我: 你話愛我就要信?
阿帥: 你想點證明俾你睇.
我: 係學校公開我地既關係!
阿帥: 好!

其實我真係吾敢相信=_=
佢會肯公開我呢個柒頭係佢條女喎-v-
佢拉左我去學校操場.
因為係小息.所以梗係好多人喇.
佢行左上講台. 拎起左枝咪.

阿帥: 咳咳.吾該大家聽1聽我講.

呢個時間全世界都望哂過講台.
企係佢隔離既我梗係超樣衰拉覺得-3-
好多人開始議論紛紛...

同學a: 嘩..呢條女同個靚仔吾係有路下化?
同學b: 吾係掛..條女好吾掂喎咩事.
阿帥: 我向全世界宣佈. xx雲係我條女.
          我好愛佢既. 吾好係我背後話我同佢吾親個d
          你地敢講1句壞話. 後果自負!

無人敢出聲..-___-
就係咁,我又同佢好番tot
從此返學個陣就超多人望住.
吾係吾係.應該係啤-_-
妒忌既眼神? 定係吾抵得呢-_-
唉吾知喇. 不過我覺得每日都好幸福;)
希望幸福會長存...

續...

2010-2-6 07:54 PM dicky
開始唔係幾好睇...
加多少少激情仲好

2010-2-6 07:56 PM chanwaiyeebobo
回覆 #44 dicky 的帖子

劇情之後會好精彩..
慢慢等下喇...

2010-2-6 08:00 PM dicky
回覆 #45 chanwaiyeebobo 的帖子

okok
期待先

2010-2-6 10:12 PM 松鼠_儀
好`好see呀!!

2010-2-7 10:15 AM chanwaiyeebobo
第13集:

放學時...阿帥都特登接我放學...
有好多人用唔同既眼神望住我...
阿帥就好似見慣世面甘...當d人透明..

當我地行出學校門口時...我見到阿bee係到...好似等阿帥放學甘....佢一見到我好似有d驚訝...

我扮到咩都唔知:「阿bee!接我放學呀^^」

阿bee勉強笑:「呀...係...係呀...我...諗住...同你去甜品店食甜品嘛...呃...我都係..唔阻你地啦!」

其實我知道阿bee佢唔係等我...佢係等緊阿帥....但我唔可以因為阿bee而令到我同帥既關係被阻擾...

人就係甘自私...想自己幸福就要甘做...

阿帥望住我:「你想番屋企定係去其他地方?」

我微笑:「吾..我想去睇戲呀...今期上左套戲我想睇好奈!」

阿帥:「好呀^_^」

阿帥佢拖住我隻手...我感覺佢手既溫暖...我...真係..真真正甘擁有佢..

睇緊戲時...阿帥手機不斷甘震...佢又不斷甘sd信息...

我唔知係咪疑心重左d..我覺得係阿bee..

睇完戲之後,,,,阿帥溫柔甘微笑:「小雲!我岩岩有個朋友有事...我唔送妳啦!妳ok嘛?」

我見到阿帥對我甘溫柔..我都唔好意思唔比佢走...

之後我就微笑點頭:「嗯...去啦..」

阿帥彎腰親吻我額頭之後就走左....
我望住佢既背影...不禁有d唔捨得...但佢剛才....對我,,,真係..好溫柔...

當我經過一間酒吧時...我竟然見到....小黑...佢同人打交...

「呃..佢...個樣真係好恐怖....都係先走為妙!」   聰明做法!-v-

點知...當我正想行快d時....有個人跑得超快撞到我!!!

「呀...好痛呀!」我大叫...

我見到撞到我個果個人跑得超快.....直覺話比我知....佢應該係小黑...

之後我摸摸我被佢撞到既手臂...「嗯..?」

我發覺我手臂有好多血...呀....唔...好嘔心呀,

咪住...甘小黑佢咪傷得好重,流哂血囉?如果唔係我隻手都唔會有血啦*口*"

之後我因為觀世音菩薩的心再現..我就跑向小黑走既方向...睇吓搵唔搵到佢.....

我搵左好奈..都搵唔到...所以我想放棄啦..(原來慈觀世音菩薩既心係甘屎-v-)

當我正常轉身走先....我見到有個身影坐左係公園既其中一角...呃@@佢..佢咪係..小黑??

我慢慢行過去小黑到...見到佢不斷甘喘氣..好似好辛苦甘....

佢慢慢抬起頭..哇!佢成面都係血...血...血呀!!!!

之後佢慢慢又低頭...

「喂!你..你冇事嘛?」

小黑佢慢慢起身,想轉身走...佢行路搖擺不定...好似唔多掂...

「喂!你...你抖吓先啦!你甘樣...點...點行呀?」

小黑好惡甘講:「唔洗你理呀!」

我即刻O嘴......

小黑佢行行吓..無啦啦失平衡....之後我即刻攬住佢...等佢唔會仆落地吓!   (嗱!!!我冇講粗口咖-口-)   冇人話你有講= =

之後小黑佢個樣真係好唔掂....我只好將佢慢慢扶到公園既位到..比佢抖抖...呃....男人真麻煩!

佢成身都係血...我都唔知點幫佢好.....

不過..睇佢表情...真係..好,,,慘....-

=======================

2010-2-7 08:15 PM winky320
唔知阿bee係唔係喜歡左阿帥:clown:

2010-2-10 06:07 PM popsinger
so exciting!continues to popopopopopopopopopo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![smilies]17[/smilies]

2010-2-11 12:58 PM chanwaiyeebobo
第14集:

最後醒目既我都係call左999幫佢=v="  
白車黎左之後我都無跟住去喇.
我由公園慢慢行返屋企.
身心疲倦.呼好攰阿!
呢1刻我真係好想阿帥係我身邊陪住我阿...
無拉拉我電話響起左.

某: 8婆! 收皮喇.
     你想同阿帥1齊?
     BYE鳩BYE喇!

我聽完之後嚇疾左.而佢都cut左我線..
把聲好似阿bee! 但係無可能阿...
點會係阿bee姐係咪先..
佢係我好姊妹黎咖嘛..
行行下..我見到兩個好熟悉既背影..
吾係咁邪下化....
呢個時候我梗係想掉頭走喇...
點知無拉拉有人叫我!

某: 小雲^_^

哎也. 竟然係阿貓@V@?
死喇.佢叫得咁大聲俾佢地聽到咪死?
不出我所料.佢地兩個拎轉面.

阿帥: ....小雲?
阿bee: 佢..佢就係你個女人?

呢個時候我梗係覺得好奇怪喇...
阿bee好似吾識我咁既?
阿帥都知道我諗咩,
所以佢叫阿bee返屋企先.
而我都叫阿貓走先.
呢個時間我同阿帥兩個坐係公園.
我地沈默好耐.阿帥終於開口.

阿帥: 其實阿bee有雙重性格.
我: 下?

我聽到阿帥呢句之後真係o左咀.
平時睇落咁開心既阿bee..
原來有雙重性格?
枉我仲同佢咁fd..我真係吾知.
吾怪得佢打黎鬧我喇...

阿帥: 嗯..所以你依家明我點解要同佢1齊.
我: 佢既病..好嚴重?
阿帥:可以咁講.佢1發病個陣會完全迷失自我.
         所以頭先佢打黎鬧你..真係對吾住阿老婆.
我: 下? 你叫我..你叫我咩話?
阿帥: 老婆(k) 你吾好介意我同阿bee 1齊.
          我只係想幫佢個病好返.
          當佢無病發個陣我同佢仍然只係好朋友.
          我只係佢自我世界入面既男朋友阿傻瓜.
我: 嘿. 只要幫到阿bee~
      我吾介意^_^

哈哈..終於真相..大白喇...
都話阿帥好愛我咖喇...
就係咁樣呢段日子我同阿帥就1直幫住阿bee..

續...

2010-2-11 01:00 PM chanwaiyeebobo
年廿八 POST多個*v*

第15集

某日既放學...

「小雲!」阿貓係班房門到hi我。

我就跑去佢到:「阿貓?」

阿貓個樣好似好開心甘...

「我呀!想約小雲妳!出街!」阿貓超大聲甘講。

之後被岩岩係走廊既阿帥聽到...

我唔知道阿貓係真唔知定假唔知啦...佢真係好大聲....甘講...

阿帥聽到之後.....竟然....扮聽唔到甘...直行直過....入左課室...

呃..佢...佢會唔會誤會左?

之後我即刻拉左阿貓去女廁              (點解要女廁?=____________=''?)

阿貓仲係到扮無辜:「小雲...好...好痛呀...」

我嬲嬲地:「呃.....你...你特登咖!!」

阿貓望住我:「嗯?」

我:「你..你明知道我同阿帥一齊緊...點解仲要話同我出街wo!」

阿貓個樣開始有少少唔開心,但都保持笑容:「出街之嘛!又唔係搞野!」

我無奈:「呃.................................你...你明唔明呀!甘...甘我地...好..好易比人誤會咖!」

阿貓無聲無色甘講一句:「由佢地誤會!」

我拉住佢件衫,我都唔知點解會甘有力氣拉住佢:「呃....你....你甘做會累死我咖!!」

阿貓佢粒聲唔出...就推開我...走左...

我就企係原地...

呃.....我....係咪又做錯左d咩= =?

=============================
番到課室....

我:「帥...我...」

「嗯?」阿帥微笑。

我:「我..頭先我...」

阿帥搖頭:「得啦..唔洗講啦...」

我:「唔係呀!你聽我講喇!」

阿帥起身之後拉住我隻手:「陪我去食野!^^」

我無奈...我仲以為佢又再次唔要我...

沿路上..又有好多人指指點點......呃....我要習慣...習慣....

食緊野既時候.....

我都唔敢望住阿帥....

阿帥望住我:「做咩呀?」

我:「呃....對....對唔住呀!」

阿帥無奈:「對咩唔住...= ='」

我:「頭先朝早......既事..」

阿帥笑:「呃..哈哈...你...你真係...」

我:「你...你唔會嬲我咩?」

阿帥:「嘿...嬲呀!所以聽日要陪我成日!」

我大叫:「咩話!!!!!!!」

阿帥即刻快面紅哂:「喂!細...細聲d.....」

我:「呃.....你...你約我?」

阿帥點頭:「係呀..我地都一齊左甘耐...都好似冇正式出過街一次,甘咪....」

我微笑:「呃.....真係....好開心t口t」

阿帥無奈:「呃...你...開心?」

我點頭:「緊係開心啦!」

阿帥笑:「^_^」

我望住阿帥笑既樣....真係好開心..因為佢..真係對住我笑..係對住我笑呀!!!!!!!t口t  (明白!=口='')

======================================

lunch...阿帥話要陪朋友慶祝開左間店....所以我咪唔去囉....

之後我買左個飯盒.....諗諗吓...不如去音樂室到食...因為我想去個到開碟聽歌@v@

去到音樂室....我開歌聽...之後就開盒飯食....當我食完一淡之後....

音樂室道門無啦啦開左..係開左-v-''

我抬頭一望....小黑?

小黑好惡甘望住我:「你係到做乜!」

我:「呃...食lunch囉!」

小黑想拉走我:「走開!」

我好大聲甘講:「點解呀!!!呢到又唔係你既!」

小黑嬲爆:「走開呀!」

我被佢呢一野...吼到...

我嚇到喊....左....呃...我都唔知點解會喊....

但我又唔係想喊.....

我d眼淚不斷甘流...都唔知點解:「呃....」

我拎走個飯盒...諗住轉身走....點知.....

續呀!>3<!

2010-2-11 02:15 PM popsinger
thx for sharing ! keep up this good work!![smilies]17[/smilies]

2010-2-11 06:18 PM nwlricky
勁好睇呀!我一連睇左15集

2010-2-11 08:01 PM chanwaiyeebobo
第16集:

點知小黑竟然捉住我隻手.
拎過去見到.佢..佢個樣真係超溫柔!
嘩..如果吾係佢d性格佢真係溝死女!
咪住...小雲你點可以咁講咖..
你有阿帥咖喇/3\

小黑: 下次吾好入黎啦..
        岩岩發左你脾氣.對吾住..
我: ..er..你同我講..對吾住..?
小黑: 嗯..好奇怪?

梗係奇怪喇...佢呢個怪人都識講對吾住..-v-"
之後我拿拿聲就走左.廢時佢又發我老脾-,-
lunch完左返上課室...阿帥仲未返tot
我就sms佢啦...到放學都無應機/_\
阿帥到底發生咩事啊...
算啦.吾理咁多我都係返屋企扮靚靚搵阿bee出街!

我: 喂,阿bee啊?
阿bee:衰婆.咁耐吾搵我阿.
我: haha.依家咪搵妳囉.出去囉?
阿bee: 好^o^ 洗吾洗搵埋你男朋友仔阿xd?
我: 我都想阿.搵吾到佢..
阿bee: 可能咁岩聽吾到電話姐,出旺角同你撞下佢^v^
我: 好啦1陣見:)

出到去行左陣.行過好多阿帥平時行開既地方都吾見佢..
阿帥. 到底你係邊到啊 ?

某8婆: 喂喂.前面有對情侶打茄輪打左成10分鐘都仲打緊喎..
某8婆2: 下..真咖?去睇下囉...

都係8婆既我.聽到呢d梗係拉埋阿bee過去睇啦...
超多人圍住佢地..終於咀到13分17秒個陣就放開左對方...
點知個男仔竟然...竟然係阿貓!
我真係o哂咀..吾知點解仲有d失落...
阿貓都見到我...不過佢竟然扮吾識我..
拖住個條女..係我面前走過左..
點解會咁樣咖..

我: 阿bee啊.我有d吾舒服啊.
     我都係返屋企先啦..
阿bee: 咁好啦.小心d阿;o

我都無心情繼續行街..
可能因為又搵吾到阿帥..
而阿貓又...唉!
返到屋企我就打xanga.
咁岩見到有個comment..
係1個好靚既女仔黎..
好奇心驅使之下我就禁入左佢xanga啦..
竟然俾我見到阿帥張相...

續..

2010-2-11 08:04 PM chanwaiyeebobo
呢個好長架呢![年廿八 POST多個*v*]

上回講到...

返到屋企我就打xanga.
咁岩見到有個comment..
係1個好靚既女仔黎..
好奇心驅使之下我就禁入左佢xanga啦..
竟然俾我見到阿帥張相...

第17集   

我見到阿帥佢...同呢個好靚女仔影相...

我:「呃..咪住...個女仔...甘..甘矮既= =''」

MOIMOI:(其實係我黎-V-'')<----------------------------這個路人甲是150CM好矮咩?的女主角

我指住張相黎鬧:「呃....搞錯呀!搵都唔好搵個甘矮啦!」  重點錯左-0口0''

我無奈:「咪住...呃...佢..佢同緊女仔影相.....同....同女仔影...影...影相.....」

=============================

到左第二日..阿帥佢接我番學...

阿帥拖住我隻手...呃.....我....我想問清楚佢呀....但..但係..

我低頭問道:「帥...」

阿帥問:「吾?」

我望住佢:「琴日..你去左邊到呀...我..去邊都搵唔到你既!」

阿帥:「呃...琴日...琴日...琴日..約左班friend食飯嘛!」

我:「甘點解手機都唔開呀?」

阿帥:「呃....我.....我無電嘛手機!」

我開始嬲嬲地:「好啦!冇野啦!我自己番學啦!」

我急步跑走左....但阿帥冇追我...呃...唔通佢真係...真係...真係...有外遇?    (乜你地結左結婚啦咩?)

==============================

幾個女仔係到傾...

「喂喂!近排日本名膜香月娜加黎左香港呀!」

「聽日講..佢仲話會開簽名會呀!」

「呀?真咖?如果可以見到佢就好啦!佢好靚女咖!人又高皮膚又白。」

「呃....我都想去呀!但聽日講簽名會只係得100個人先拎到咖!」

「仲要入場費tim呀!」

我聽到之後..心諗...

(呃.....香...香月娜加佢....佢..佢黎香港?呀...我既女神呀><)

(呃....好想...拎到佢簽名呀!)

============================

我去廁所時...迎面見到小黑係前面...

之後我微笑:「小...小黑...早..早晨呀!」

小黑都回以微笑:「係!」

我個心不斷甘跳.....喔.....好...好..緊張呀..頭先..

點解我會甘緊張既.......呀..係....wo!頭先..佢..佢笑..佢竟然..望住我...笑   (笑....個個都識...)

當我去完廁所之後再番去課室...呀....阿帥佢番左黎....

呃..我先唔理佢呀!   

之後我番埋位坐...

阿帥行過黎...

阿帥:「喂!你嬲咩姐?」

我唔理佢...

阿帥都無我符...就索性唔理我!係唔理我呀!!!!!!!

lunch...我約左阿bee食飯....

阿bee:「琴日......」

我:「嗯?」

阿bee認真:「我見到阿帥佢同一個好高既女仔...同埋一個好矮既女仔行街!」

我無奈:「喔?唔係呀!一拖二?」

阿bee點頭:「係呀!個兩個女仔都幾靚女咖!不過一個就矮左d!成個妹妹仔甘!」

我已經嬲到食唔落飯:「呃...............吾..............」

阿bee:「呃...你...你..不如問吓阿帥佢點解會一拖二仲好啦!」

我即刻跑番學校.....九秒九!

阿bee無奈:「洗唔洗走得甘快!」

========================

呃...當我番到學校時..阿帥佢仲未番黎...                    (=____________=浪費氣力!)

之後我就去小食部買野飲...

之後...當我轉身...我望到阿貓..阿貓.阿貓佢同條女...邊飲汽水邊.....咀wo咩事?

呃.....kiss...kiss..kiss.......乜佢....甘強既..日日咀親條女都唔同咖!  (呃.....)

之後我唔睇戲啦...我上番課室等阿帥...

之後阿帥都番左黎...

「帥...」

阿帥佢唔理我呀!呃.....

之後我都唔係好敢....再嗌佢....我驚比佢鬧!!!!

之後...到左放學..當我想走時...

「聽日..1點去你屋企樓下..接你!」阿帥講完就走左......

我無奈...佢..佢甘樣..係咪姐係想約我???

(你話呢^_^)

第二日..我著得靚靚..著左一對新既高跟鞋出黎...幾靚*v*

之後我落樓...阿帥真係係到等緊我...

我:「呀....帥...」

阿帥拖我隻手:「行啦!傻婆!」

我面紅紅:「呃..吾!」

阿帥佢帶我去到一間商場.....

之後我見到好多人呀!
咪住..呢到..甘似搞緊簽唱會個d既?
阿帥帶我走入人群中...
終於...見到光明啦...(呃..係燈光@@)

嗯?有個好高既女仔係我面前......呃...嗯?佢..佢咪係....香...香月娜加??

我無奈:「呃....阿帥...」

阿帥微笑:「小雲!你最中意既模特兒wo!仲唔快同人地影相!」

我激動到唔識.....行..

香月娜加佢向我微笑:「你好呀!你就係阿帥既女朋友?」

我:「呃..呃..呃..我..係..係...」

MOIMOI:「甘醜既-V-’'」

娜加無奈:「MOIMOI!唔好甘冇禮貌!」

MOIMOI:「事實呢-V-''」

我無奈..有D唔開心:「呃..」

我心諗:(呢個..女仔..咪係....同阿帥影相個果?)

娜加:「唔好聽佢亂UP...你好可愛喔^_^」

我面紅:「呃....我...我可唔可以...同你影張相?」

娜加:「緊得啦!」

我同娜加佢影相...仲拎埋佢既簽名...

阿帥都微笑:「真係多謝你呀..香月!」

娜加微笑之後望一望我:「你係我「哎也」細佬嘛!我緊幫你既!而且...你甘難得...為左女友WO!」

阿帥有D怕羞:「呃...!」

MOIMOI拉住娜加:「娜加!我地快走!!我要SHOPPING」

娜加無奈:「阿帥!我諗我要走先啦!」

阿帥點頭...

之後娜加同個果叫MOIMOI既女仔就走左..

之後...我同阿帥就走去食野...

我不斷甘睇手機D相....

阿帥就眼定定望住我...

我就抬頭:「帥....其實我...」

阿帥:「嗯?」

我:「我...之前..誤會左你...呃...」

阿帥:「嗯?」

我:「我...上左一個女仔既XANGa...見..見到你同個女仔...影..影相..」

阿帥笑:「哎..你講頭先個位細細粒個果..姐姐?」
我點頭:「嗯!」

阿帥大笑:「嘿嘿..佢大過我咖!而且佢結左婚咖啦!佢點會睇得上我呢?」

我無奈:「呃....甘...甘正常人都會覺得你地有野囉..」

之後阿師捉住我隻手:「傻婆!影相之嘛!又唔係搞野!」

我聽到呢句說話都好無奈....因為..阿貓都講過類似呢句既說話。

我點點頭:「喔.....吾...」

阿帥認真:「嘻..所以..你唔好再亂諗野啦!」

我微笑:「不過..真係..好多謝你...我真係好開心!」

阿帥微笑。

希望...阿帥真係會繼續對我甘好啦...

至於阿貓..我真係唔知點...面對佢好...

唉.....主呀..主呀...

2010-2-11 08:19 PM dicky
好睇呀
我想追落去~

2010-2-11 09:11 PM nwlricky
睇左第17集啦
睇左咁多集都好好睇呀

2010-2-12 11:42 AM chanwaiyeebobo
第18集:

原來係我誤會左阿帥..

真係嚇左我1跳呢^_^

不過娜加真係好靚>3<

估吾到有機會同佢影相^_^

不過個個矮婆...吾中意佢\33/
睇死佢個老公都吾方靚仔得去邊=v="  
( 喂.同你條仔有得揮喎-_-")

阿帥: 傻婆.諗咩阿^_^?
我: 無阿無阿...吾中意頭先個個矮婆咋嘛!
阿帥: moimoi?
我: 學人叫呢d名=v=" 不知所謂!
阿帥: 其實佢幾可愛咖,細細粒!
我: 哼哼.睇死佢無人要啊\33/
阿帥: 錯啦老婆.佢老公好靚仔咖!
我: ....下..真咖?
阿帥: 嗯.俾張相你睇^_^

我仲諗住都吾會好得去邊啦...
見到個個矮婆張婚妙相...
哇靠! 佢老公真係超靚仔♥

仲靚仔過阿帥/-\
點解矮婆可以有個咁靚仔既老公咖-_-
吾公平/__\  ( 喂!你好似都有個靚仔男朋友啦啵-_- 仲想點?)

阿帥: 8婆-_- 你對人地有意思啊?
我: 下..無啊無啊.

阿帥: 你流哂口水啦.仲有你對眼變哂心心-_-
我: 嘿..不過佢老公..真係好靚仔..
阿帥: 超! 你十月介菜啊?
我: 痴線.吾好亂up啦你!
阿帥: 哼哼.今晚食飯佢地都會黎!
我:下下? 邊個啊?
阿帥: 娜加.moimoi.仲有佢地老公!
我: 嘩..我都要去阿?
阿帥: 當然啦^_^ 你係我老婆黎咖嘛!
我: haha...

同我既女神食飯! 我梗係要扮靚d自己啦!

頭先去見佢..我都係好普通咁著左件tee同埋短褲咋..
問題係,我仲係無化妝見佢~_~
所以個矮婆咪話我醜樣囉/3\
我知道今晚要食飯仲吾返屋企扮靚靚咩.

我: 老公啊.我返屋企扮靚靚先啦^o^

阿帥: 我同妳1齊返去好無^_^?
我:好啊;)

哈哈哈哈哈.今次係第1次有男仔黎我屋企啊!
第1次阿.第1次阿.哈哈哈哈哈. ( 夠啦-_-)
返到屋企我搞左成粒鐘先搞掂/3\
可能係因為同女神. 仲有靚仔食飯>3<

所以特別緊張啦哈哈.
我地後尾就搭車過旺角啦.
佢地竟然簡去食和民=v="
仲要係vip房..真係勁=v="
去到見到佢地4個都坐哂係度..
好緊張啊...

娜加: 阿帥你黎啦^_^ 你隔離個個係..?
阿帥: ...咳咳.佢咪小雲囉^_^

moimoi: 下. 個個核突婆-v-"?
阿晞: moimoi! 吾淮咁樣..=v="
我: er....  心諗: 咩核突婆阿矮婆\33/
阿謙: 你就係阿帥個女朋友阿^_^
          好靚女喔! 過黎坐啦^_^

阿帥: 行啦小雲...=v="

我地坐低左之後,我1直都望住阿晞!

而矮婆梗係係咁啤住我...-v-"
我同佢係咁互啤互啤!
無啦啦阿晞轉左個頭埋黎!

阿晞: 你....真係好似以前既moimoi^_^

moimoi/我: 吾係掛! 佢似我/我似佢?
阿晞: 哈哈. 你睇下^_^
阿帥: 哈哈..你又的確幾似moi姐姐既!
我: 我先吾要同佢似-v-" 哼.
moimoi: 係囉係囉.我咁靚-v-"  ( moimoi你又黎啦-v-")

咁我地就hehe哈哈咁繼續傾計.
無啦啦間房道門打開左!
竟然係佢...?

續...

2010-2-12 11:44 AM s0541s0218
我又睇下先...

頁: 1 [2] 3