YK Forum » 短文小說 » 轉 `我好似鍾意左你丫,呀哥{18+}

2009-6-11 06:01 PM ligiamak1234
轉 `我好似鍾意左你丫,呀哥{18+}

──────────
紫{我}--靚女+可愛,一個好有個性,又好固執ga女仔,最鍾意同佢ga呀爸&後媽唱反調,佢地叫佢收聲,佢就死都要出聲;叫佢講下野,佢就唔出聲。
希--靚仔+型仔{姣婆一見到就會尖叫果隻},串嘴都好勁,好憎佢呀媽,姐係紫ga後媽,因為佢呀媽成日一見到佢就叫佢做{小希希}。佢最鍾意同紫串嘴,一日唔嗌一次交係無可能ga事。仲有,佢每晚都會帶個女仔返黎上房咩咩架!連呀紫ga呀爸都管佢唔到。

盈--紫ga後媽,超憎紫,但好鍾意希,佢有些少變態,連自己個仔都鍾意。

文--紫ga呀爸,本來係一個好爸爸、好丈夫,但因為盈而搞到咁。
──────────
   x=不明人/粗口/人名
()=某人ga動作
{}=某個人物諗ga野
──────────
第一集{紫最黑暗ga時候}

原本以為我有愛情同親情,就會一生一世,點知,我錯啦……

媽:呀文丫,你唔好陪盈呢個賤女人啦!我同紫先係最需要你果個丫!

爸:唉,你唔好咁啦……

媽:你地個個男人梗係想有兩個老婆架啦!你講呀,你要邊個丫?{文一定會揀我ga}

爸:對唔住呀,我諗我鍾意盈多d架!

媽:你講咩話?你寧願要一個死左老公ga女人都唔要我?佢仲要有一個仔添!

爸:對唔住呀!(走左)

媽諗住跳樓死果時,我拉住佢……

我:媽,你唔好死丫,我好需要你架!唔好為左果個賤佬而死呀!你唔要我啦?

媽:對唔住呀,紫紫,我諗我係低b左d,唔肯面對現實,但我真係接受唔到呀!!(跳左落去)

我:媽!!!!

我報左警之後,打電話比我ga男朋友{偉}。

我:嗚……偉丫,你出黎陪我好無呀?我響屋企。(cut線)

偉黎左之後,佢安慰左我一陣,就話……

偉:紫呀,我有d野想同你講丫……

我:係咪諗住同我結婚呀?好彩我有你呢個老公姐!

偉:唔係呀,我想同你講,我地分手吧啦!

我:下?你講咩話?同我分手?

偉:係呀!對唔住。(走埋)

我:(自言自語)哈,個天係咪一定要比我咁呀,下?我不如死左去算啦!

突然個天落雨,仲咁岩打埋雷。

我:呵,個天都要我死啦!不如死左去仲好啦……咪住,點解我要聽你講呀?你叫我去死,我偏係唔死,你吹咩?

(作:紫佢有少少kai kai地,唔好見怪∼囧)

──咁岩電話響──

爸:紫,好對唔住呀!不如你黎爸爸屋企住啦,我介紹盈盈個仔比你呀!

我:{咦,我同佢地一齊住仲好呀,整估佢地都好喎!}好呀!

爸:下?{紫紫咁快答應我ga!仲諗好哂說服佢ga理由添!咁都好d,費事哂口水!}

我:{嘿嘿,你地死啦,等我日日同你地串嘴,激到你地爆血管!}咁我幾時入黎住呀?

爸:哦,就聽日啦!聽日我叫司機車你黎就得架啦!bye!

我:bye bye!

2009-6-11 06:04 PM ligiamak1234
第二集{有無咁巧合呀?}
聽日我準時起身,汁埋行李,落樓等呀爸黎。點知等左成半個鍾,佢都未黎。我係一個好無耐性ga人,等到半粒鍾已經係我ga極限啦!於是我就打比佢囉!

我:(個電話一比人接左就一倫嘴係咁爆粗)喂?x你,咁耐都唔黎接我!等左半粒鍾啦!你老x!你做乜唔出聲呀!x你呀!

女:喂?-0-

我:喂喂喂,你係乜水呀,做咩接我呀爸電話丫?你係咪佢個二奶呀,下?我勸你快d離開佢啦!如果唔係我就打x你架!

女:呃……唔好意思呀,我係你爸爸ga秘書呀,佢開緊會,一陣我叫佢打比你啦,好無呀?!

我:(好瘀)哦!唔好意思呀!sorry!

女:唔緊要,咁洗唔洗叫佢覆你丫?

我:哦,哦,要呀,唔該哂,拜拜!

女:再見!(cut線)

我:(自言自語)唉!好瘀呀!咁為有等呀爸打黎啦!

──幾分鍾後,電話響──

我:喂?呀爸丫?

爸:係呀!紫紫sorry呀,我咁岩要開會,接唔到你,你不如自己去啦,好無呀?

我:唉,真係麻lun煩呀!地址係?

爸:呀女唔好咁嬲啦!對唔住呀!

我:得得得,地址呀!

爸:紫紫唔好咁啦,對唔住呀,我知係我唔岩,唔應該咁對你同媽ga,對……

我:(超火+大聲)喂!我話我要知道地址丫!

爸:(驚)紫紫唔好咁嬲,我講我講……

我:(爆爆爆火)講唔講呀?

爸:講,地址係……咳咳咳……

我:(無氣鬧佢啦)咳就飲咳藥水na!

爸:{小紫紫咁關心我ga?真係乖啦!}地址係xxx呀,會有一個叫做呀雪ga女工人黎帶你上房架啦!呀女你聽我講,自己去果時要小心呀,唔好跟壞人走呀,仲有……

我:(cut線)你當我3歲細佬仔咩!長氣!

當我轉身,準備走果時……

x:x!你行路唔帶眼呀!

我抬頭一望……

我:{哇!!好靚仔丫}咁又點丫!讓下女仔唔得架?

x:{wo!好耐無見過靚女啦!咦!你身材都幾好喎!}呀!對唔住丫靚女,你手提係幾多丫?我叫希呀!

我:{唉,見你靚仔就比你啦}我叫紫呀,我手提係6758xxxx

希:(奸笑)咁你幾時上我屋企丫?

我:下?上你屋企做咩呀?

希:(再奸笑)嘿!梗係搞野啦!

我:下?搞咩?

希:洗唔洗講到咁明呀?

我:要ga要ga!我唔明丫嘛!

希:姐係上床丫!

我:(面紅)乜你咁講野架!唔理你丫!哼!(走左)
──────────
我一去到果到,就有個女仔開門……

x:hi!我叫雪呀!
∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼
新人物:
雪--一個好可愛ga女仔,但唔夠呀紫可愛。鍾意希,不過佢唔知。之後佢做左紫ga好朋友,最後……
∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼
我:hi,你嗌我紫就得架啦!

雪:做個fd丫!

我:好呀!

雪:嗯!我帶你上房先na!少爺返黎之後就食飯架啦!

我:嗯!

雪:(一邊行一邊講)拿!少爺好靚仔架!雖然佢每晚都會帶個女仔返黎過夜,但佢只係玩佢地架咋!佢從未試過鍾意人架!

我:(笑)呵,一睇你個樣就知你鍾意人啦!

雪:依!玩人ga!

我:講下笑姐!係啦,你去做野先啦!我仲要汁好d野架!

雪:哦,好啦,一陣見!

我:嗯!

我汁好d野之後,就訓係床上面諗野……

我:{唔知佢有幾靚仔呢?佢會唔會鍾意我架?……}

當我係到胡思亂想個時……

雪:(大嗌)呀紫小姐,少爺返黎啦!食飯啦!

我即刻跳落床,沖出去睇靚仔,點知果個「靚仔」竟然係佢……

2009-6-11 07:19 PM louisa215
好好睇~~十卜十卜:) :)

2009-6-24 08:52 PM ﹏笨Ting‵●
好睇丫..CM比你GE

2009-6-26 11:24 AM Shirle~Y~雪
好呀好呀!十卜十卜!!!!!!!!1

2009-6-26 01:35 PM iloverecorder
好好睇AR~十卜十卜:P

2009-6-29 02:16 PM 妹妹仔
做咩唔作落去ge?

2009-6-29 04:17 PM Kathy668
之後呢...
好想睇牙...
快d post落去拉...

2010-1-5 07:59 PM winky320
我想睇呀!作啦

2010-1-6 07:16 PM chanwaiyeebobo
[quote][b]原帖由 [i]winky320[/i] 於 2010-1-5 07:59 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=43033&page=1#pid538938][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
我想睇呀!作啦 [/quote]
[quote][b]原帖由 [i]妹妹仔[/i] 於 2009-6-29 02:16 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=43033&page=1#pid442566][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
做咩唔作落去ge? [/quote]

唔系佢作架,系轉架

2010-1-6 08:25 PM winky320
[quote][b]原帖由 [i]chanwaiyeebobo[/i] 於 2010-1-6 19:16 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=43033&page=1#pid539083][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

唔系佢作架,系轉架 [/quote]
係wo,我E家先睇到

2010-1-8 07:16 PM summerwin
唔係佢作既話點解咁耐都味有得睇既:Q :Q

2010-1-8 08:18 PM chanwaiyeebobo
回覆 #12 summerwin 的帖子

都話左系轉架咯= =

2010-1-8 08:34 PM 軍雞
劇情普通

用詞差 :frown:

2010-4-6 06:42 PM Evelyn
十卜你呀...+油...

2010-7-4 12:46 AM Loillpop
sup sup sup

2010-7-22 12:48 AM 細欣`糖.-]]
點解個故囝仲未出世架:confused:

2010-7-23 01:41 AM AgathaLam