YK Forum » 短文小說 » 轉``*-{ 如 我 知 錯 × 可 否 乃 念 最 初 + *

2009-4-29 10:52 PM arwg
轉``*-{ 如 我 知 錯 × 可 否 乃 念 最 初 + *

[font=細明體][color=Red]F:

淇{我} - 令女,可愛,有點傻氣 ,係好多男仔見到都想保護的女仔

人品幾好,讀書唔差,同詩係好朋友

詩 - 幾令女,model身材,係好多男仔心入面的女神

人品幾好,義氣仔女,讀書唔差,同淇係好朋友

童 - 樣子平平凡凡,不太受歡迎,同淇係朋友

珊 - 樣子一般,以為自己好令,成日姣仔,同淇唔妥

M:

峰 - 令仔,成績好,運動健將,家境富裕,人品麻麻,

有幾個女仔鍾意,同軒係死黨

軒 - 幾令仔,花心,義氣仔女,人品幾好,有錢,運動健將,

好多女仔心目中的理想對象,同峰係死黨

傑 - 幾令仔,好乖仔,爽朗,比人一種清新的感覺,

係班入面係公認的「乖乖仔」,同淇同詩係好朋友[/color][/font]

[[i] 本帖最後由 arwg 於 2009-4-29 11:01 PM 編輯 [/i]]

2009-4-29 10:53 PM arwg
[font=細明體][color=SandyBrown]..*`! 開 學 第 1 天×*||!| Story1

「鈴鈴鈴……」

我推個鬧鍾落地

我:煩鬼死喇!比人訓多陣啦!

鬧鍾仍然響緊直至全屋人醒晒   跟住24考媽媽入黎幫我熄左個鬧鍾

媽:起身喇!仲唔起身1陣又趕頭趕命咁出門口!

我:得啦!訓多1陣啦!琴晚好夜先訓牙!

我媽{怒火中燒}:做咩咁夜訓牙.\ /.唔係打左電話叫你早訓咩@@?你琴日做咩黎?

P.S:媽爸成日都要出去公幹!只係用電話同淇傾計聯絡!但有時會朝早番屋企休息!

因為成日出去公幹所以對淇的要求都好少,只係要淇早訓!

我{彈起}:Am………琴日因為做報告要搵資料所以咪遲訓!唔記得同你講@@

媽{懷疑}:真係?寶貝女唔好厄我牙 .#.

我:嗯嗯: )好遲喇!我要番學喇!搿搿!

====================街====================

[愛麗絲的第1次,忘掉所有生活的……]電話鈴聲

我:喂喂!babi咩事牙@@?

詩:晨咁早就講肉麻野(嘔)係邊牙!快啦!1陣又遲喇!

我:好快喇!今朝差少少穿煲 .#.

詩:你牙媽知道左喇?

我:唔係,不過差少少就知啫!

詩:見到你喇!收線,廢是又爆分鍾!

====================巴士上====================

詩:聽人講今日好似有2個插班生喎!

我:下..咁我的野咪冇掟放 0.0不嬲都放係我隔離空置個個位囉..

P.S:因為淇個袋子太大所以佢將個袋放係隔離,但係班房就只有詩同淇隔離個位係空置![作者:唔好問我點解佢地唔1齊坐]

詩:算啦你!你換過個細少少的袋子咪得囉

我:是的!聽晒babi話 =]

詩:落車喇!

P.S:最終都係冇遲到![/color][/font]

2009-4-29 10:53 PM 燒魚
十哇._.b

2009-4-29 10:54 PM arwg
[font=細明體][color=YellowGreen]●!`° 為 何 是 你 []||+* Story2

====================班房====================

M I z :今日有2位新同學!佢地E+係校務處辦理手續!小息之後會黎班房!

女生a:唔知佢地係男定女呢@@?

男生a:係令女就好喇!

女生b:我就話係仔好啲喇!

M I z :好喇E+開始上堂!

我:詩!你估係男定女@@?

詩:唔知牙!做咩牙..如果係仔你諗住溝人牙?

我:痴線!唔睬你!

====================小息====================

男生a:牙詩不如睇我打波牙!

男生b:牙詩不如陪我去食野牙!

詩:唔好跟住我啦!{大聲}淇..我要撇甩佢地..你要自己小息喇..{細聲}

詩講完之後即閃!

我:唉!又1班傻佬!

1路講1路望住個班男仔 - -||

我:哎牙!好痛牙!{撞到人}

峰:嚫妹!行路唔帶眼架{惡}

我:唔好意思 =[

峰:唔好意思大晒牙{將手入面個杯水淋落我到}

我:你做咩牙{想喊}洗唔洗咁牙..唔小心撞到你姐{跑入洗手間}

====================班房====================

M I z :我地E+請2位新同學入黎啦!{拍手}

[2人推門入班房]

女生們:嘩!正牙!

女生a:好型牙!

女生b:好英牙!

我:點解會係你架-0-

新同學a:我叫xx峰..大家叫我牙峰得喇!

新同學b:我叫xx軒..大家叫我牙軒得喇!

M I z :冷靜!2位新同學自己係2個空置的位簡其中1個啦!

峰:我就要個個同學隔離個個位啦!{奸笑}[/color][/font]

2009-4-29 10:55 PM arwg
[font=細明體][color=SeaGreen]________●●●" 更 差 劣 ﹍*]] Story3

我:雖然你坐我隔離..但係我唔會再比你蝦架喇 -3-

P.S:就係因為咁...淇開始變得串咀@@''

峰:睇下點....嘿{奸笑}

詩:Hi!你叫牙軒牙可 =]我叫牙詩牙....

軒:嗯!

詩{心諗}洗唔洗咁c00l喎!

女生a:牙峰!不如今日1齊食L u n c h牙..好唔好牙!

女生b:牙峰唔好理佢姐!同我食L u n c h牙!

峰冇理到..自己係度訓覺!!

我{心諗}呢D男仔同唔同佢食飯都冇咩所謂啦 .#.

====================L u n c h====================

- M -記

詩:點牙?!你好似好憎個個牙峰喎@@

我:明顯啦!佢小息個陣成杯水淋落我到牙!{惡}

詩:唔好咁嬲啦..你覺得個個牙軒點牙!?

我:唔知牙..睇佢個樣都幾好牙!起碼好過個個牙峰啦..

詩:嗯嗯!

見到牙軒同牙峰比成班女圍住@@

我:原來2條友都係花心漢黎既 0.0

詩: .........{無言}

我:食完喇!走啦!廢是見到佢地啦!

詩:哦哦 - -

====================放學====================

- 街 -

詩:淇..1陣去邊牙!?

我:唔知牙..留係屋企悶死喇!

詩:點好牙!?不如去唱 k 牙!

我:都好牙!但係得2丁友- -

詩:你唔洗早訓咩@@?

我:唔理喇 xD...

見到傑

我:乖乖仔!你今晚得唔得閒牙?!

傑:咩事牙?2位小姐

我:詩姐諗住約你唱 k{細聲}

傑:我都想去,但係..

我:但係咩喎..出啦..P l z -3-

傑:唉..好啦好啦 =[]=[/color][/font]

2009-4-29 10:57 PM arwg
[color=MediumTurquoise]- [♥] 那 個 晚 上 >333< Story 4

==================== k 房====================

我:我不信愛人離開竟可變密友..

詩:好正牙!!

傑:詩..1陣同你合唱牙 =]

我:係l0r詩姐..人地咁比面同我地唱 k ..

詩:咳咳!!牙淇{啤我 -3- }

傑:唔緊要啦!聽你唱1樣姐{無奈}

淇:唔理你地喇..去個t o i l e t先..

- 走廊 -

見到峰同軒

我:{心諗}咁都撞到佢地 0.0

擦身而過 =]

軒:小姐..你知唔知..

我已經走左入洗手間

==================== k 房====================

詩:咁遲架!

軒:唔好意思 ><

詩:唔緊要!你唱唔唱歌?!比支咪你牙 =]

軒:唔洗喇..我唱歌唔好聽..你唱啦  : )

峰:原來你話約左人係約左佢地牙 -00-"

詩:嗯嗯^^佢冇同你講咩!?我諗住迎新牙嘛 =]

峰:哦!{c00l}

我:我番黎喇!!你點解會係度架@@?

峰:我點解會係度?!問得好笑喇..你個fd約我地黎咋喎!

我:我淨係話可以約軒黎咋嘛!{啤峰}走啦!

峰:我鍾意留係度陪fd牙!唔比牙!

詩+軒:唔好嘈啦!算啦!

我+峰:好!當比面你唔同佢計較

我+峰:{對啤}跟住晒!

====================街===================

- 1 2點 -

傑:唱完喇..我都番屋企喇..搿牙詩 =]

詩:搿!牙傑!我地都要各自歸家喇喎 =]

軒:洗唔洗送埋你地先!?

我+詩:冇所謂啦!

軒:詩,我送你啦!峰,淇就交比你喇!

軒講完之後就同詩走左![/color]

2009-4-29 10:57 PM arwg
[color=RoyalBlue]`回 家 路 上 *O* Story5

====================街====================

峰:妹妹..咁就等哥哥送你番屋企啦 =]

我:下..唔洗喇掛@@

峰:要既要既..嘿{奸笑}

我:你唔好玩野牙.\ /.

峰:我點會玩野呢..

- 隔左陣 -

我:哎呀!好痛牙!

峰:你行路真係唔帶眼架喎..咁大塊蕉皮都睇唔到 0.0

我:好黑牙嘛..好痛牙..

峰:你睇下你隻腳損晒喇{抱起我}

我:做咩牙!?放我落黎牙!

峰:喂!唔好再係度昱(YUK)喇!{惡}

比佢抱住呢1刻開始..我對佢改觀喇 =]

====================屋企====================

峰:好攰牙0.0你有冇事牙!?

我:隻腳好痛牙..

峰:急救箱係邊牙?我幫你護理下個傷口

我:廚房

可能我太攰啦..當牙峰出到黎個陣我已經係s o f a 到訓著左喇 .#.

峰:傻瓜 =]

- 朝早 -

枱上面有張紙仔..

「淇,我己經幫你護理好個傷口 b y 峰」

但係我隻腳都係好痛 =[

食完早餐,換完校服之後,有人咁鐘,邊個咁早@@?

- 開門後 -

峰:你點牙?

我:牙峰點解你會黎既?

峰:睇下你死得未囉 =]

我:衰人..{嘟咀}

峰:你返唔返學牙?

我:梗係返啦!

峰:咁黎啦?

我:做咩牙?[/color]

2009-4-29 10:58 PM arwg
[color=Purple]*-- 1 齊 返 學 ` Story6

====================屋企====================

峰抱起我,之後就行落樓下..

「呠呠呠」

司機:少爺,我係呢度!

之後峰抱左我上車!

- 在返學途中-

峰:你返學同放學都要等埋我,我會叫司機車你番屋企!

我:吓!咁樣..會唔會煩到你架!

峰:唔會牙!上次你跌倒我都有D責任!

我:唔該晒牙咁 =]

====================學校====================

峰:你都行唔到架啦!等我抱你啦!

我:哦..{面紅}

女生a:嘩!你睇下峰抱住個個女仔係邊個?

女生b:睇下!個個好似係淇黎架喎!同珊姐講先!

- 班房 -

峰:番到黎喇!你盡量唔好行開啦!

我:係!

峰:我出1出去先!

我:嗯嗯!唔阻你!

珊:你做咩溝峰牙?

我:咩牙!?你唔好亂講啦!我冇溝佢囉!

珊:佢抱你番班房都仲話冇野!有冇人信牙.\ /.

我:我同佢真係冇野囉!以後都唔會有囉!

珊:你自己講架!唔好比我再見到你地1齊牙!

我:吓!?同同學1齊有問題牙@@?

珊:總之你唔好同佢1齊牙!我溝硬佢架!

- 上堂中 -

峰:喂!你做咩牙!?諗緊咩牙!?

我:關你咩事啫!你上堂啦!

峰:洗唔洗咁燥牙@@!

我:係牙!點牙!

峰:你都有病架!

我:就算有病都係你搞架!

M I z :你2個嘈咩牙?!同我企出去![/color]

2009-4-29 11:01 PM arwg
[color=DimGray]..°+ 表 白 +.. Story7

====================走廊====================

無奈- -隻腳雖然痛!但係都要企!

我:唔好意思牙{無奈} -3-

峰:唔緊要啦!{微笑}你頭先做咩咁燥牙!?{關心}

我:冇牙!喂走人喇!

峰:走?!{懷疑}

我:都就到L u n c h啦!走唔走牙!?1齊食野啦!

峰:咁行啦!我叫司機先!

佢抱左我落樓!之後我地就坐車去食飯!

====================麵店====================

我:呢度D麵好好味架!

峰:嗯嗯!第1次同你食飯!

我:嗯嗯!以後都可以1齊食牙!我地朋友黎架嘛 =]

[愛麗絲的第1次,忘掉所有生活的..]鈴聲

我:喂喂!

詩:做咩唔等埋我牙?

我:冇牙!唔想企咪走人囉!

詩: 0 k!咁我自己食野啦!

我:嗯嗯!最多下次請你食飯補數 : )

詩:你話架!

我:嗯!你1陣放學幫我拎個袋子番屋企!有事走先!

詩:好的!搿!

我:峰!食完野帶你去個地方牙!

峰:哦!

我:咁你個書包@@?

峰:牙軒會幫我搞掂!

之後去左沙灘!

====================沙灘====================

我:死姣婆!你咩料牙!我唔會驚你架!{大叫}

P.S因為珊之前話淇,所以佢E+發洩
峰:淇!我有野想同你講牙!

我:咩牙?{坐低}

峰你隻腳可唔可以唔好咁快好番牙!?

我:吓!?你咩事牙?唔好番?你冇野牙嘛!?你好憎我咩!?

峰:我點會憎你呢!我只係想繼續照顧你,你明唔明牙 .#.[/color]

2009-5-1 04:12 PM 小酒渦
支持!!支持!!
好好睇ar!!:)

2010-2-26 05:34 PM Evelyn
十卜你,快啲po啦~

頁: [1]