YK Forum » 短文小說 » ◆"‵*彼此相遇已是一份難得的緣°[▌+ ┐[[轉=]

2009-4-12 09:03 PM ligiamak1234
◆"‵*彼此相遇已是一份難得的緣°[▌+ ┐[[轉=]

'!◆﹏\\愛情抵擋不了‵``*×時間的考驗∵* ☆

_____﹢×﹏\\\腦袋中既記憶都不是全是快樂的..﹏\\\□■

|!|★╭﹢寧願沒回憶─? 完全地忘記°×||

[[[[不要因為結束而哭泣,微笑吧,為你的曾經擁有。]]]]]

=====================================================

諾言___
23歲,,父母改其名為遵守諾言
為了一個[諾言]踏上髮型師之路
學歷︰中學畢業
性格︰忽冷忽熱,,外表花心,,內裡專一

順然___
22歲..父母改其名為順其自然
髮型師為夢想職業
學歷︰大學[半工讀]
性格︰大細路,,做事認真,,少女心中的白馬王子

曉雯___
18歲,,名字沒有特別意思
正在隋入愛河的懷春少女
學歷︰中學
性格︰活潑開朗,,做事細心,,眾多男士心中的公主

[[i] 本帖最後由 ligiamak1234 於 2009-4-12 09:04 PM 編輯 [/i]]

2009-4-12 10:46 PM arwg
好想知個故仔牙"

2009-4-12 10:46 PM ligiamak1234
曉雯___老公

文浩___老婆,,咩事呀?

曉雯___你睇下你睇下,,,個朵花好令呀,,,,

P.S.佢地睇緊個電視節目,,
介紹緊係香港既罕有花花

文浩___佢既顏色好特別,,

曉雯___係呀,,,,如果我地屋企有呢種花就好啦

電視___呢種花有個傳說,,
相傳見過呢種花既人會同佢既另一半相愛到永遠
不過由於呢種花生長係高山,,所以咁耐以後就只有XX一人去到,,
而呢張相,,亦都係XX所映既,,,,,

曉雯___原來係咁既意思,,,,,,,,

文浩___你想要?

曉雯___想係想,,,不過都冇可能要到啦,,,,,,

文浩___咁又係,,,,,,,,,

第2日,,,

曉雯___老公?

曉雯睇下隔黎,,,唔見左人既????

曉雯___可能去左買早餐呢,,,>V<真係好幸福呀

開電視[[[每日既指定動作]]]

[香港早晨]

電視___各位早晨,,今日朝早零晨6點
有行山人士發現有一名中國藉男士倒臥係XX山既山腳下

曉雯___咩話??冇..冇可能嫁,,,,

曉雯___點解會咁嫁??

=============================================

曉雯___呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

諾言___老婆??咩事呀??

曉雯___嗚....老公,,,,,,,,嗚
我唸返起,,,,,,,文浩呀,,,,

諾言___都過左去咁耐啦,,,

曉雯___佢係因為我先會,,,,,,,,,

諾言___唔好唸咁多啦,,,,
唔記得我地應成左順然咩??
我地要開開心心咁生活落去,,

曉雯___唔,,,,如果唔係因為文浩同埋順然,,

諾言___你唸下,,如果唔係因為佢地,,
我地又點會係埋一齊呢??

曉雯___一切由個日開始,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

2009-4-17 03:41 PM ligiamak1234
曉雯__嗚嗚,,冇可能嫁,,一定唔係佢,,一定唔係佢

呢個時候

[叮噹]

速遞員__請問馬曉雯小姐係到嗎??

曉雯__我係,,,,

速遞員__麻煩你簽收呀,,

曉雯__唔該,,我想問下送件人係邊個呀???

速遞員__麻煩你等等呀,,,
叫做,,,伊文浩呀,,,,

曉雯__文,,文浩??

速遞員__請問重有冇奇他問題呢??

曉雯__冇,,,冇,,唔該

當曉雯刪左門之後,,,
佢冇勇氣去擦開份郵件

就咁,,就過左兩年,,,,,
呢兩年黎,,佢好似人間蒸發咁,,
佢身邊既朋友都搵唔到佢,,,直至有一次,,,,,,,,,,

曉雯落街有送,,,

希茹__雯雯??

希茹__馬曉雯~~~~~~

曉雯令轉身,,

曉雯__希茹???

希茹__咁都比我撞到你喎,,
呢兩年你去左邊呀??

曉雯__我,,,

希茹__文浩呢??唔見佢既,,

曉雯__佢,,佢,,嗚,,,,,,,,,,,,,,,

希茹__發生咩事呀??
我岩岩先係L.A.返黎,,
到底咩事呀??唔係佢有D咩事呀嗎??

曉雯__佢係,,係兩年之前,,死左啦,,

希茹__下,,,SORRY呀,,我唔知到,,,,

曉雯__唔緊要啦,,我都慣左,,喊一陣,,
一陣之後,,就,,就冇野嫁啦,,

希茹__咁呢兩年你都係自己一個啦喎,,

曉雯__唔,,,

希茹__不如咁呀,,你下星期同我落BAR飲野呀

曉雯__嗯??

希茹__放心,,得我地識得個D人嫁炸,,

曉雯__咁,,

希茹__一於同我一齊去啦,,

曉雯__我遲D再答你呀,,

希茹__咁牙,,,9543XXXX,,我電話,,,
得閒CALL我啦喎,,

曉雯__唔,,

================================

大會C儀__而家宣佈入準決賽名單
分別係XX SALON既張諾言同埋
XX SALON既張順言,,,

呢個時候佢地兩個都上左台

大會C儀__今次大會唔會為你地提供MODEL
MODEL由你地自己搵,,主題到決賽個日先會知到,,
基本上除左MODEL之後,,其他野都會由大會提供,,
兩位有冇問題,,

兩位__冇,,,,,,,

2009-4-17 03:42 PM ligiamak1234
張家大屋

秋嬸__兩位少爺返黎啦,,,

兩位__秋嬸,,我地返黎啦,,

秋嬸__兩位少爺快D入去啦,,
老爺等左你地好耐啦,,,

兩位__唔該秋嬸,,,

兩位__呀爸,,,

張老爺__點呀??今日講左邊個入決賽未呀??

兩位__,,,,,,,,,,,,,,,,,,你估下,,

張老爺__咁既樣,,兩個一齊入牙??

兩位__唔,,

張老爺__咁米兩兄弟之戰囉,,,

順然__我實可以贏呀哥既,,,

諾言__咁就要鬥過先知啦,,,

順然__睇住黎啦,,,

張老爺__好啦好啦,,夜啦,,上房沖涼訓啦,,

順然__呀爸,,我今晚想去呀哥到訓呀,,,

P.S.每間房有兩張床嫁,,,

張老爺__問下你呀哥啦,,,

諾言__冇所謂啦,,,^^

雖然諾言只係比順然大一年,,,
但係心智就比佢成熟好多啦,,
因為佢係17、8歲既時候,,,,,,,,

係房入面,,,,,,,,,,,,

順然__呀哥,,,,

諾言__做咩咁好死入黎同我訓呀???

順然__冇呀,,,>V<

諾言__係啦,,你唸到搵邊個做你MODEL未呀???

順然__未呀,,哥哥你呢???

諾言__我牙,,一早唸好左LU,,,>V<

順然__係邊個係邊個??

諾言__嘿,,想知牙??決賽個日米知囉,,,

順然---車,,有寶咩,,,>V<
方死唔係你個D女朋友咩???

女朋友??哼,,根本冇一個真係我既女朋友,,
話你細真係細,,你知幾多野呀,,,>V<

諾言__訓啦,,,>V<

2009-4-17 03:43 PM ligiamak1234
[電話]

曉雯__希茹??

希茹__你係,,曉雯??

曉雯__係呀,,^^

希茹__點呀??唸成點呀??

曉雯__真係得我地識個D人??

希茹__係呀,,,大家都好擔心你呀,,
佢地一知到我見到你,,就叫我點都帶埋你去啦

曉雯__嘿,,咁好啦,,^^

希茹__咁今晚8點係CWB SOGO門口等啦

曉雯__OK,,今晚見,,
=========================================

[電話]

呀杰__喂,,順然,,

順然__點呀?

呀杰__今晚出唔出黎呀?

順然__去邊先?

呀杰__冇,,,舊生聚會呀,,
你夢中情人都係到呀,,

順然__咩話?你話曉雯?

呀杰__之唔係就係佢囉,,

順然__邊個搵到佢嫁?

呀杰__希茹呀,,,

順然__我去,,邊到等?

呀杰__8點,,SOGO 門口,,個個都係哂個到等嫁啦,,

順然__OK

==========================================

8點

曉雯__ALICE,,VIVI,,好耐冇見啦,,^^

ALICE__冇見幾年,,你都重係咁令既,,>V<

P.S.曉雯係中五之後就去左第間學校讀啦,,

曉雯__唔好笑我啦,,^^

呢個時候,,

順然__喂,,咁多位,,
嗯?曉雯?

曉雯__你係,,,

順然__我之前係MUSIC入面既團長,,記得嗎?

曉雯__哦,,,成個大細路個個,,

順然心唸,,佢重記得我呀,,好野

希茹__好啦,,人齊,,行得,,,

順然__希茹,,,

希茹__嗯??

順然__唔該哂,,^^

2009-4-17 03:47 PM ligiamak1234
話就話係PARTY,,奇實,,,,,,,,,,,,,

ALICE__其實我今次搵大家出黎係有野想講嫁,,,,

希茹__咩事呀???

ALICE__我同埋阿杰,,,,,,,,,,,,,

希茹__你同呀杰好事近???

ALICE__唔,,,,,,,,,,

順然__哇,,,衰仔,,唔估到你收收埋啵,,,

阿杰__嘿,,,唔好咁講,,,,,

希茹__幾時開始嫁??

VIVI__係囉係囉,,,

ALICE__冇,,兩年之前啦,,,,
米係曉雯同埋,,,,,,,,,

希茹__喂,,都餓啦,,係野啦,,

係呢個時候,,,,

[o拍]

希茹__唉..你真係,,,曉雯!!!!!!!!!!!!!!!!

順然__佢咩事呀???

阿杰__我地都唔知呀,,,等希茹返黎問下佢啦

2009-4-17 03:52 PM ligiamak1234
希茹__曉雯,,,唔好再走啦,,我肚痛呀,,

曉雯__你冇野呀嗎,,,,

希茹__咁多年黎你都冇變,,都係咁關心人

曉雯__你,,,你呃我

希茹__我唔咁講,,你點會停低呀???
點呀??係米有野想講呀??係就而家講啦,,
一間我地要返去嫁啦,,,,,,,

曉雯__嗚,希茹呀~~~~~~~

希茹__乖,,,,喊啦,,喊出黎舒服d嫁,,,,

曉雯__佢點可以就咁就離開左我嫁??
我個陣只係講下嫁炸,,,
點解呀????????

?﹢×﹏\\\腦袋中既記憶都不是全是快樂的..﹏\\\□■

希茹__你可唔可以話我知到底發生咩事呀???

曉雯__係個日,,,,

[回憶]

個日我地睇緊個有關花既電視節目

之後我地見到有種花好令,,好特別

文浩___佢既顏色好特別,,

曉雯___係呀,,,,如果我地屋企有呢種花就好啦

電視___呢種花有個傳說,,
相傳見過呢種花既人會同佢既另一半相愛到永遠
不過由於呢種花生長係高山,,所以咁耐以後就只有XX一人去到,,
而呢張相,,亦都係XX所映既,,,,,

曉雯___原來係咁既意思,,,,,,,,

文浩___你想要??

曉雯___想係想,,,不過都冇可能要到啦,,,,,,

文浩___咁又係,,,,,,,,,

[回憶完]

曉雯__就係個日之後,,我就冇再見過文浩啦,,,嗚

希茹__咁je係佢係為左幫你摘所以先會,,,

曉雯__嗚,,一日都係我,,唔係我文浩就唔會搞成咁,,,,嗚

希茹__都過左去囉,,唔好再唸啦,,我相信文浩都唔想見到你咁

2009-4-17 05:57 PM 童憶
po  po快d

2009-4-19 06:08 PM ligiamak1234
回覆 #9 童憶 的帖子

ok~~~~

2009-4-19 06:09 PM ligiamak1234
希茹__心情好返D未呀??

曉雯__唔,,,好返好多啦,,多謝你呀,,希茹,,^^

希茹__FD黎嫁嗎,,^^咁而家你想去邊呀??

曉雯__我想返屋企呀,,,

希茹__你唔返去啦???佢地好擔心你呀,,

曉雯__唔啦,,佢出事個日記左樣野比我,,
我唸係時候睇個樣野係咩黎啦,,

希茹__咁好啦,,我幫你同佢地講聲呀,,

曉雯__多謝你,,^^你要幫我保守秘密呀,,,

希茹__一定,,,好姊妹黎嫁嗎,,^^,,洗唔洗我送你返去呀??

曉雯__唔洗,,我自己返去得啦,,,^^

希茹__咁你小心D啦啵,,返到去打比我呀,,

曉雯__唔,,,,^^

=========================================
PARTY中,,,

希茹__咁多位,,我返黎啦,,,

順然__曉雯,,佢點呀???

希茹__佢話想返屋企抖下喎,,,

VIVI__佢冇咩事呀嗎??

ALICE__係囉,,,,佢OK呀嗎???

阿杰__奇實點解佢會咁???

希茹__唔,,,我應成左曉雯,,唔講得嫁,,
對唔住呀,,,一句講哂,,係佢面前唔好再提起文浩啦,,,

ALL__收到,,,

2009-4-19 06:10 PM ligiamak1234
順然__文浩????

希茹__佢既男朋友,,,

順然__男朋友,,,,,,,,,

希茹__前度,,

希茹知道順然中意曉雯,,亦都知道如果曉雯同佢一齊會好幸福,,所以,,,

順然__哦,,,希茹牙,,你可唔可以,,,,

希茹__想點呀又???

順然__知我者莫若希茹也,,,

希茹__講啦,,

順然__話我知,,曉雯而家住邊呀???

希茹__其實我都唔係太清楚,,不過,,,
佢好似住係XX大廈入面嫁,,,

順然__唔該哂,,,,

希茹__喂,,你去邊呀??

VIVI__佢做咩呀??

希茹__佢好似去左搵曉雯,,,

====================================
曉雯__文浩,,你話我知,,我係米係時候放低你啦???

身邊隻貓__喵~~~

曉雯__我係米應該忘記你啦,,??

身邊隻貓__喵~~~

曉雯__呢個就係你比我既答案??

身邊隻貓__喵~~~

曉雯__多謝,,^^

曉雯祈禱之後就行去文浩送比佢個份禮物面前

2009-4-20 06:22 PM `乜丫____
十卜你∼∼add oil 啦

2009-4-23 06:37 PM Ruki
I like it!

2009-10-11 03:42 PM kelly429
^__^ ok`好睇  :)

2009-10-12 07:05 PM Anp
post~!!!!!!!:@

頁: [1]