YK Forum » 書迷地帶 » {梁佩瑚}難道一生只可愛一次

2009-4-12 04:20 PM `mR.H0
{梁佩瑚}難道一生只可愛一次

作者:梁佩瑚
出版:花千樹
出版日期:21/04/2005
類別: 流行 > 愛情

本人評;
測試
本就是不信任的表現
面對考驗
誰又能堅定不移?

受邀試探別人的美女主角
因職業見客而濃妝艷抹
卻遭到不少同事批評或誤解
種種白眼都受夠
換回淡妝的她又如何呢?

對於要勾引是校友的風頭躉的人氣男子
能令他把「我愛你」宣之於口嗎?
雙方會擦出什麼火花呢?
愛,真是這麼難?
金錢真的這麼重要嗎?

[url=http://www.hkedcity.net/library/book/content.phtml?isbn=9628884239][color=Red][size=5]試閱內容[/size][/color][/url]

內 容 簡 介 :

戀 愛 根 本 是 場 長 期 角 力 賽 , 需 鬥 智 , 也 需 鬥 力 , 別 以 為 一 朝 誰 跟 誰 在 一 起 , 便 等 同 一 生 一 世 。 能 否 有 勇 氣 跳 進 這 場 賽 事 , 是 一 回 事 , 能 否 在 賽 事 中 得 到 最 後 勝 利 , 又 另 當 別 論 了 。 既 然 我 有 勇 氣 跳 進 去 , 就 當 全 力 以 赴 , 從 前 有 什 麼 人 被 這 賽 事 淘 汰 過 , 亦 根 本 用 不 著 考 究 。

人 的 一 生 的 確 只 可 愛 一 次 ,
但 哪 一 段 才 稱 得 上 是 真 正 的 愛 呢 ?
就 不 是 每 個 人 都 能 分 辨 出 了 。

[[i] 本帖最後由 `mR.H0 於 2009-4-12 04:23 PM 編輯 [/i]]

2009-4-12 08:35 PM 音月兒
梁佩瑚d書幾好睇
呢本我好似睇過

2009-4-13 01:55 PM 惡魔。夢﹏
回覆 #2 音月兒 的帖子

I  like  her  write  the  book    before~
But  this  book  I  am  not  to  see.......

2009-6-8 12:47 AM peterkam
回覆 #1 `mR.H0 的帖子

我估呢條友係女嚟嘅
係咪???

2009-8-6 10:44 AM sister
回覆{梁佩瑚}難道一生只可愛一次

I see this book and this book is very good !

2009-8-6 07:21 PM sweet_sea
梁佩瑚d書好睇...我好中2睇的

頁: [1]