YK Forum » 短文小說 » {原創}變了是因為你(少少粗口成份)

2009-2-19 11:15 PM 心情
{原創}變了是因為你(少少粗口成份)

[font=新細明體][size=12pt][size=2]妮次我作ge原創唸住唔寫人物介紹~[/size][/size][/font]
[font=新細明體][size=12pt][size=2]因為我覺得有人物介紹,會作得冇咁輕鬆~[/size][/size][/font]
[font=新細明體][size=12pt][size=2][/size][/size][/font]
[font=新細明體][size=12pt][size=2]{原創}-開始[/size][/size][/font]
[font=新細明體][size=12pt][size=2][/size][/size][/font]
[font=新細明體][size=12pt][size=2]"但身不由己出現在胸口[/size][/size][/font][size=2][font=新細明體][size=12pt]兩顆心能塞幾個問號[/size][/font][/size][size=2][font=新細明體][size=12pt]愛讓我們流多少眼淚"[/size][/font][/size]
[font=新細明體][size=12pt][size=2]風訓訓下教...部電話無啦啦響...[/size][/size][/font]
[size=12pt][font=新細明體][size=2]風:喂...(好火咁講)[/size][/font][/size]
[size=12pt][font=新細明體][size=2]冇人應佢[/size][/font][/size]
[size=12pt][font=新細明體][size=2]風:喂...你邊位呀?打來唔出聲?(仲火)[/size][/font][/size]
[size=12pt][font=新細明體][size=2]仲係冇人應[/size][/font][/size]
[size=2][size=12pt][font=新細明體]風:妖...再[/font][/size][size=12pt] 唔講嘢就cut線架啦!(火到好似火山爆發)[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風cut咗線之後~[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:頂~訓唔番...仲衰都係岩岩條粉腸...[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風落到樓下廳~[/size][/size]
[size=12pt][size=2]註~風係一個有錢仔!亦都好串[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:喂...你哋是但一個整d早餐俾我食!唔好食ge你哋死硬![/size][/size]
[size=12pt][size=2]佢屋企d工人聽完佢講妮句之後超趕咁整風份早餐[/size][/size]
[size=12pt][size=2]三分鐘之後~[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:喂...快d啦![/size][/size]
[size=12pt][size=2]突然之間~"叮噹...叮噹"[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:邊個咁早呀?你哋是但一個去開門啦!唔好死look木咁棟係度啦![/size][/size]
[size=12pt][size=2]工人a:少爺~[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:有咩就講!唔好講講下又唔講![/size][/size]
[size=12pt][size=2]工人a:禁鐘戈個係一個我哋唔識ge女仔!不過就好靚![/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:下(呆咗係度)[/size][/size]
[size=12pt][size=2]"叮噹...叮噹"門鐘又再響過~[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風飛咗上房...[/size][/size]
[size=12pt][size=2]工人a開咗門俾戈個女仔...[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風飛咗落來(著到好似去ball咁!不過d有錢仔係咁架啦!)[/size][/size]
[size=12pt][size=2]工人a:小姐...你想飲咩呢?要唔要食件蛋糕咁呢?[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風見到戈個係心(佢女朋友)即刻黑哂面咁~[/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:你來我屋企做咩呀?[/size][/size]
[size=12pt][size=2]心:夾你番學囉!我知你今日又想唔番學架啦![/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:男人d嘢未到你妮d女人去理...[/size][/size]
[size=12pt][size=2]心:番學啦!乖啦!再係咁ge,你會被人踢出校架![/size][/size]
[size=12pt][size=2]風:最好係咁![/size][/size]
[size=12pt][size=2](其實風表面扮到唔係好中2心咁,其實佢一直係度為心咁慢慢變緊)[/size][/size]
[size=12pt][size=2]心:咁好囉!我自己番學囉!以後都唔搵你一齊番學啦![/size][/size]
[size=12pt][size=2][/size][/size]
[size=12pt][size=2]待續~[/size][/size]
[size=12pt][size=2][/size][/size]

2009-2-20 06:53 AM 心情
[size=2]風:我唔係咁ge意思...[/size]
[size=2]心:咁你仲番唔番學呀?[/size]
[size=2]風:你等我一陣啦!我上去換3...[/size]
[size=2]心等咗一陣...風仲未落來...[/size]
[size=2]工人a:你知唔知風少爺已經因為你而慢慢咁變緊?[/size]
[size=2]心:下...有咩?d脾氣咪又係咁差...不過有時對女朋友都幾溫柔ge...[/size]
[size=2]風落咗來...[/size]
[size=2]風:行得啦![/size]
[size=2]心:嗯...[/size]
[size=2]心同風出咗門口...[/size]
[size=2]風主動拖心隻手...[/size]
[size=2]之後佢哋好sweet咁行番學[/size]
[size=2]番到去都仲未遲到~[/size]
[size=2]風:我落去買早餐,洗唔洗買埋你個份?[/size]
[size=2]心:唔洗啦!不過快d番wor...[/size]
[size=2]風:唔...[/size]
[size=2]男a:heyheyhey~靚女...你讀邊班架?做個fd啦![/size]
[size=2]男b:係囉!你個男朋友dum低你係度,就咪理佢啦!同我哋去街啦[/size]
[size=2]風:唔知醜...望下你個死樣先啦![/size]
[size=2]風唔知幾時番咗來...[/size]
[size=2]男a:你個樣好好咩?仲有我哋搞佢關你咩事呀?[/size]
[size=2]風打低咗佢哋兩個...[/size]
[size=2]風:我咪係佢條仔囉![/size]
[size=2]男a+b:你好嘢!我哋會認住你[/size]
[size=2]風:多謝wor...[/size]
[size=2]風:我奉陪到低[/size]
[size=2]風講完之後~再轉身望住心~[/size]
[size=2]風同住心講:你冇事ar ma?sorry呀!岩岩俾個miss拉住咗...之後聽到你有事就即刻飛過來架啦![/size]
[size=2]心:唔怕!你係緊急關頭都有出現呀![/size]
[size=2]風:咁行囉,好冇?[/size]
[size=2]心:嗯...[/size]
[size=2]風同心一路上有傾有講...[/size]
[size=2]番到課室~[/size]
心:其實今朝打俾你戈個係我來架!
風:下...sorry呀!我唔知戈個係你...仲咁鬼死粗暴咁鬧你...
心:算啦!
突然之間~兩個姣婆彈咗出來...
姣a:風風呀!我哋今日做唔做呀?你之前應承咗我同我做架!
姣b:風風...唔好理佢啦!同我做呀!
"啪"風突然好大聲咁拍抬...
風:兩個都唔做呀!要做都同我老婆做先啦!

待續~
你哋估下心ge反應係咩啦!

2009-2-20 06:32 PM 心情
d姣婆全部呆哂~
過咗三分鐘之後~
姣c:bb...咪理佢啦!
姣d:係囉!佢都唔係好靚啫!
全部姣婆都夾住來講心ge壞話~
終於~風忍唔住...佢唔想有人講佢心愛ge人ge壞話...
所以佢好大聲咁講:夠啦!你哋煩夠未呀?我愛佢咪得囉!洗你哋ge同意呀?收啦你哋!望下你哋自己個柒樣先啦!
心聽到風咁講有種好感動ge感覺~
佢未見過風會為一個女仔而咁嬲去鬧人...佢係第一次見風咁惡~
風:我哋走~唔好理佢哋!
心:但係...但係,要上堂wor!
風:今日冇心情唔想上...
心:下...唔好啦!上啦!
姣a:風請你同佢一齊逃學係你ge榮幸~唔好再係度推三推四
風:又關你乜燃事呀?你真係好燃八同煩囉!
miss:咩事呀?
風拉住心走出課室~風ge力度令心覺得隻手好痛
miss:你哋咩事呀?
風:miss,你望下...心隻手妮度"魚"咗呀!我想帶佢去sick-room呀!
其實miss知"魚"個度係風整上去...但係佢又有咩辦法同膽量阻止呢?
miss:好啦!咁你哋去啦!早去早回wor!
風:嗯~
去到sick-room~
心好大力咁fung開風隻手~
心:咩事呀你?
風強吻咗落去心度~
心推開佢~
風:做咩呀?點解呀?點解岩岩有咁多女係我隔離你唔出聲呀?
心:我點解要出聲呀?我信得過你,你一定唔會係個d去搞三搞四ge人來...唔會有女都同第二條女一齊個d人...我覺得"愛情"要有信任囉!
風聽到之後終於明白心ge舉動~
風同心就係sick-room度發生咗性行為~
突然佢哋訓緊覺ge時候...有個學生入咗來...(唔知佢哋係入面)

待續~
咁之後會點呢?

2009-2-21 09:50 PM 心情
個學生見到咁GE場面呆咗~(女)
X:哎...請問...妮度係咪SICK-ROOM呀?
心俾佢嘈醒咗~(呆咗係度)
呆咗成五秒鐘即刻著番D3...
跟住問個女仔:做咩?妮度係SICK-ROOM
X:哎...我叫恩~係咁GE...我班房有人無啦啦暈低咗...醫生係唔係度?
心:醫生未番...我都讀過醫!不如我去睇下...
X:哦...
心跟住恩走咗出去~
半個鐘後~
風:心~再來過呀!
冇回應~
風:心...心...心...(好緊張)
到咗RECESS個陣~
風番到課室~
"啪"~風好大力咁開咗課室對門~
風見到岩岩俾人嚇醒GE心...即刻放心哂~
風跑咗過去摟住心~
心:做咩咁緊張呀?
風:岩岩訓醒見唔到你...幾驚你有事呀!走都唔叫醒我一齊走...
心:係WOR...我救完人唔記得咗你仲係SICK-ROOM TIM!SORRY呀!
風無奈~
風:下...你救人?唔係呀?我覺得戈個人會死得仲快WOR...
心:咩意思呀?哼~嬲呀!唔理你呀!
打情罵悄中~
到咗放學個陣~
恩:唔該...心係咪係妮班讀架?
心見到恩~
心:咦...你搵我咩事?
恩:我想問你妮班係咪有個人叫風架?
心:係呀!戈個仲係我男朋友...咩事呀?
恩聽到之後即刻變哂面口~

待續~
究竟發生咩事呢?

[[i] 本帖最後由 心情 於 2009-2-21 09:53 PM 編輯 [/i]]

2009-2-22 10:35 AM 童憶
po po

2009-2-24 10:15 PM 牛奶妹
加油!!pst!!

2009-2-27 10:04 PM 心情
心:做咩呆咗係度呀!?一齊去食lunch呀!
恩:下...哦...好呀!
心:風!我哋一齊去食unch啦!(用一把超可愛ge聲講)
風:哦...好呀!
風見到恩之後呆咗一陣~
風行咗過去心隔離~
風:哎...老婆~妮位係...
心:妮位係我今日識ge fd...佢叫...
未講完恩就阻住咗心講落去...
恩:哈佬...我係恩...
恩伸咗隻手出來...
風兩隻手都插咗係個袋度~
風:我叫風~(隻手仲係個袋度)
恩:我哋係咪見過?
心:下...你哋識架?
恩:唔知呀!
風:未見過你...你係我大佬(親生)條女~
恩:哦...你就係綸個細佬啦?我同你大佬散咗啦!
風:我知...
心:我好肚餓呀!(望住風)
風:咁去食飯呀,好冇呀!老婆仔!(好溫柔)
心:嗯...
係mc.donalds~
風:我大佬係度...恩,你過去同佢傾下計...聚下舊...
恩:下...咪玩啦
風未聽完恩講...就拖住心走咗...
心:做咩唔理恩呀?
風:佢好中2拆散1d好恩愛ge情侶...
心:下...
風:今日來我屋企呀!
食完嘢之後~
風:老婆,我愛你,今生今世都係...
心:做咩無啦啦同我講埋d咁骨"被"ge嘢呀?
風:我想你相信我,我係真心愛你...

待續~
點解風會話恩係中2拆散恩愛ge情侶呢?
綸又係唔係恩ge前度男友呢?

2009-3-5 06:11 PM 心情
[font=Arial][size=2]心:但係點解你話佢好中2拆散d好恩愛ge情侶ge?
風:因為...
風未講完恩就行咗過來~
恩q住風隻手,之後就講:因為我係佢e.x![/size][/font]
[font=Arial][size=2]心呆咗~之後仲有少少眼濕濕...[/size][/font]
[font=Arial][size=2]過咗一分鐘~[/size][/font]
[font=Arial][size=2]心終於開口講番嘢~[/size][/font]
[font=Arial][size=2]心:風,係咪真架?[/size][/font]
[font=Arial][size=2]風:唔...[/size][/font]
[font=Arial][size=2]心:咁你阿哥"阿綸"呢?[/size][/font]
[font=Arial][size=2]風: ...[/size][/font]
[font=Arial][size=2]恩:佢係佢以前讀個間學校咪係叫"綸"囉![/size][/font]
[font=Arial][size=2]心:者係風其實係叫綸?[/size][/font]
[font=Arial][size=2]恩:冇錯...[/size][/font]
[font=Arial][size=2]心:咁風你又話咩恩好中2拆散d恩愛ge情侶ge?[/size][/font]
[font=Arial][size=2]恩:因為我曾經搞到佢個fd同條女散咗...[/size][/font]
[font=Arial][size=2]講到妮度,風好火[/size][/font]
[font=Arial][size=2]"啪"[/size][/font]
[font=Arial][size=2]風:你仲有面講出來架??係你搞到我個fd差少少自殺架!由個一刻開始我決定同你勢不兩立![/size][/font]
[font=Arial][size=2]恩:係佢自己惹我先架![/size][/font]
[font=Arial][size=2]風:咁你就要拆散佢哋架啦?[/size][/font]
[font=Arial][size=2]風想打落恩度~差少少打到落去個陣[/size][/font]
[font=Arial][size=2]風:我一向唔打女人或者女仔...唔該你唔好再係我面前出現...仲有妮個世界已經冇"綸"妮個人...[/size][/font]
[font=Arial][size=2]風拉住心走...冇再望過恩一眼~[/size][/font]
[font=Arial][size=2]心fung開咗風隻手~[/size][/font]
[font=Arial][size=2]心:點解你要呃我?如果你一早同我講我有可能唔會嬲...但係你e+竟然呃我[/size][/font]
[font=Arial][size=2]風:老婆,對唔住呀!最多我應承你冇下次呀!同埋我今個月唔出夜街,咁得未?[/size][/font]
[font=Arial][size=2]心:嗯...[/size][/font]
[font=Arial][size=2]風:我xx風個老婆係妮個世界最大方ge人...[/size][/font]
[font=Arial][size=2]心笑,仲笑得好甜~[/size][/font]
[font=Arial][size=2][/size][/font]
[font=Arial][size=2]待續~[/size][/font]
[font=Arial][size=2]下集有新人物出現~[/size][/font]

[font=Arial][size=2][/size][/font]

2009-3-5 06:13 PM 燒魚
唔知新人物係邊個呢~~

好期待呀*v*

2009-3-5 06:46 PM 心情
回覆 #9 燒魚 的帖子

係一個tb~人名遲d話你知...

2009-3-5 06:48 PM 燒魚
回覆 #10 心情 的帖子

喔~唔洗特登話我知~

你繼續po我就會睇=]

2009-3-5 07:07 PM 心情
回覆 #11 燒魚 的帖子

想其他人有定心理準備咁啫!都唔係特登GE

2009-3-5 07:11 PM 燒魚
回覆 #12 心情 的帖子

哦=.=

明既-_-

2009-3-5 07:19 PM 心情
回覆 #13 燒魚 的帖子

冇錯...明既就最好啦^^

2009-3-5 07:20 PM 燒魚
回覆 #14 心情 的帖子

當然..呃多個po先-____________________-v

2009-3-5 07:25 PM 心情
回覆 #15 燒魚 的帖子

呃PO咁衰!??

2009-3-5 07:26 PM 燒魚
回覆 #16 心情 的帖子

我衰你唔係第一日知- -+

好野又呃多個@@

2009-3-5 07:30 PM 心情
回覆 #17 燒魚 的帖子

-.-"搞到妮度成個吹水PO咁...
唔好再呃~

2009-3-5 07:31 PM 燒魚
回覆 #18 心情 的帖子

好啦呃埋呢個唔呃-_-

呃呃呃呃呃呃呃呃呃呃呃呃呃呃呃呃呃...呃完-____-v

2009-3-5 08:02 PM 心情
風:今日晏就不如唔好番呀!
心:好呀!^^
風:好嘢~
心:你傻架!
風:老婆變咗做雙面人...
心:番學啦!乖啦!最多等陣係你屋企食埋飯先走~OK?
風:唔...
心:咁番學啦...好冇?
風拖住心隻手~
番到課室~
心:E...我哋仲未遲到WOR!
風:個豬MS又訓過"龍"啦?哈X3...
姣A睥一睥心,之後對住風:唔係呀!今日有個新生來呀!MS去咗搞埋D嘢先WOR...
風:咁個新生係邊呀!?
X:搵我呀?我咪係度囉!大佬~
風:大佬妮個係你妮D廢...
轉咗身望到個新生之後...
風:死細佬,轉來都唔同我講!
X:咁當然啦!驚喜呀MA!妮位一定係阿嫂啦!(指住心)
風:細佬,你真係好鬼死聰明GE啫!
X:阿嫂,你好,我叫太...
風摟住心條腰:啦!唔可以恰阿嫂呀!
太:咁妮個梗係唔會架啦!
心:太,你好,我叫心...
太:咦...阿嫂終於講嘢啦wor!
姣a:太,不如你同我做個fd呀!
(冇人知佢係女...個個都以為佢係仔)
太:好呀!你叫咩名呀?
姣a:我叫...
太:算啦!唔洗知你叫咩名啦!做個fd炸ma!又唔係做女同做阿嫂~
太:係咁先啦!我走先啦!
風:死仔!第一日番學就逃學...仲勁過我!-.-"
心:你細佬來架?
風:我之前係咪講過話恩拆散咗我個FD對佢條女GE...佢咪就係我所講GE FD囉!
心:哦..唔怪之得我見到佢隻手有咁多界手GE痕跡係度啦!
待續~

估下太E+有冇女朋友呀啦?

2009-3-5 08:32 PM 童憶
po po

2009-3-5 09:20 PM 心情
回覆 #21 童憶 的帖子

聽日po~多謝你個帖

2009-3-6 09:18 PM 心情
太唔知幾時又彈番出來~
太:又講我D衰嘢呀?
風:你唔係逃學咩!?
太:我有冇咁勁呀?第一日番學就逃學-.-"(無奈緊)
心:恩E+係妮間學校讀書...
太:咦...阿哥,你同咗阿嫂講我同恩D恩恩怨怨啦?
風:咁聰明GE你?係呀!
太:當然啦!我係你細佬來戈WOR![哦...我好少憎人!以前都憎佢GE...但係E+唔LU~]←(對住心講)
風:其實你阿嫂仲知我同阿恩過咗去GE感情...
太:下..真架?阿嫂,你好勁呀!阿哥好少真心愛一個人架!你好勁呀!令到佢真心愛你...
心:多謝你讚我WOR,太...
太:哈哈...唔洗...
心+風:係WOR!你E+有冇女!?
太:洗唔洗咁夾呀!?um.....有呀!
風:哦...
心:叫咩名架!?係邊讀架!?
太:佢叫芷...佢好靚女同好可愛架!^^(笑得好甜)
心:你個細佬係咪好尊一架?(好細聲咁講)
風:冇錯..
ms唔知幾時入咗來~
ms:喂...傾夠未呀你哋?
風+心+太:我哋傾計關你燃事呀?教你ge書啦!嘈q住哂!!!(作者:洗唔洗咁夾呀?夾埋架?)
ms:你哋講嘢嘈我先出聲炸wor!我忍咗你哋好耐戈lor wor!你哋仲係咁大聲...
太:中2呀!吹咩?
風:ms,我哋中2傾咪由我哋囉!做乜係要搞到我哋係度同你嘈呢?
心:今次我都唔撐你啦ms!你都唔抵幫ge!人哋新生...我哋交流緊關係炸ma!
ms:....(冇嘢可以再講~就快俾風佢哋激死)+(作者:今次我都唔幫妮個ms啦!)
ms:咁你哋慢慢傾啦下!我哋繼續講番xxxxx....
過咗一個半鐘後~
太:唉...終於捱到放學啦!上堂好鬼死悶呀!
風:勁wor!我記得以前你上八堂會缺席六堂...今日竟然一堂都冇...
太:第一日番學ar ma...聽日唔會架啦!哈哈...唔傾住啦!我去接我老婆放學啦!
風+心:咁係啦!拜拜~
太走咗~
風拖住心隻手...
心:我覺得太岩岩大笑個陣係扮出來...
風:點解咁講呢?
心:佢笑個陣好似帶有d悲哀感咁...我都唔知我自己係唔係feel錯...
風:不如跟住佢...睇下佢係咪真係有女...
心:唔...
之後風+心就跟蹤住太啦!
太愈行愈快~
太去到xxxx學校ge正門~
太:對唔住呀,芷!遲咗到...
芷:唔怕啦,太!我等咗都唔係好耐啫!(笑)
太拖住芷隻手:咁行啦,好冇?
芷:唔...
之後太同芷就去咗行街街啦
心:sorry呀!老公...我應該feel錯...
風:唔怕啦!咁我哋都行街啦!好冇呀?(拖住咗心隻手)
待續~

下集會有d意想唔到ge嘢發生~(本人覺得意想唔到炸!唔知你哋會唔會...)

[[i] 本帖最後由 心情 於 2009-3-6 09:54 PM 編輯 [/i]]

2009-3-6 09:21 PM 燒魚
繼續!!!加油的說~

十呀十~十到外婆橋!!!!

我得閒都會打番我果篇-,-

2009-3-6 09:29 PM 心情
回覆 #24 燒魚 的帖子

唔唔...that's good....

2009-3-6 09:30 PM 燒魚
回覆 #25 心情 的帖子

當然啦~

但係而家d腦細胞死哂~

就係果篇爛gag

算啦我係到呃個po姐- -

唔洗回番我-___-v

2009-3-6 11:03 PM 心情
風:老婆...
心:嗯?
風:不如去睇戲呀,好冇呀?
心:好呀!我想睇xxx呀!
風:咁我哋e+去戲院啦!
風同心飛的去戲院~
戲院~
心:咁多人ge?
風:咦...太,都係度wor!唔好俾佢睇到我哋...
心:哦...
買完飛之後~
風:老婆,你想唔想買零食呀?
心:我冇所謂架!
風:咁我去買架啦!
風:你入去c院先啦!啦~張戲飛呀!(俾張戲飛俾心)
心:咁你等陣買完快d入來wor...
風: ok...
到部戲開始個陣~
風:老婆~我番來啦!(細聲咁對住心講)
心:咁慢架!("扁"起個咀)
風:sorry呀!啦!食啦!
心:太坐係前面個情侶坐度,但係佢隔離係冇人架!
風:下...唔係呀?咁今日戈個芷係邊個來架?唔係佢條女來ge咩?
一個鐘後~
心:部戲真係好好睇呀!
風:咦...太呢?
心:唔知呀!
出到去戲院~
太:妮二千你ge...以後係佢哋面前扮係我條女就會有二千~
芷: ok...扮一扮就有二千~我唔mind架!哈哈...
太:記住...要係佢哋面前扮...
芷: ok...不過我唔會同你搞架...搞ge要另外收費
太: ok...係咁先啦!
風拖住心隻手行咗過去太前面~
太:咦...乜咁岩ge,大佬...
風:你唔送芷走呀?
太:佢話唔洗送wor...
心:女仔係口不對心架!
太:哦...咁我走先啦!
太跑咗過去芷隔離...
太咀咗落芷度~
待續~

估下芷ge反應會係點?

2009-3-6 11:34 PM 燒魚
芷要另外收費-3-"

sup呀sup~~sup到外婆橋~

2009-3-7 12:19 AM JeFFreY腸
幾好幾好^^"
+油~我等你~

2009-3-7 12:40 PM 心情
re燒魚~
芷e+只係扮係太條女
------------------------------------------------------i'm分隔線-----------------------------------------------------------------
芷推開太:你做咩呀!?做咩無啦啦咀落我度呀?
太:因為我愛你囉!
芷:哦...又扮呀?(細聲)
太:唔係扮呀!我真係愛你架!做我條女呀!
芷:下...o...好呀!
風+心呆咗一陣:佢唔係你條女來ge咩?
太:之前唔係,但係e+係咪得囉!哈哈...
芷:但係你係女來戈wor!(細聲)
太:你介唔介意做les呀?(細聲)
芷:我冇所謂ge...(細聲)
太:你以後都係我老婆來架啦!(細聲)
風:咁者係我老婆估岩咗啦!
太:估岩咩?
心:估岩你個笑容係扮出來...
芷:阿嫂(對住心講)
心:我哋以後係姐妹啦!佢哋以後唔可以再恰我哋架啦!哈哈..
芷:唔...
風+太:咁我哋以後仲有冇得二人世界呀?
心+芷:咁夾ge?不過答案就係"唔得"(語氣重d)
心+芷:我哋真係夾...
心+芷:唔唔...
心同芷兩個係度笑~笑到好似個傻婆(作者:我編嘢幾時多咗兩個傻婆?)
風:喂...太...
太:下...咩事?
風:我哋輸咗俾妮兩個女"人"
太:我都覺
風同太都好無奈~
(作者:喂...心幾時去風屋企架?
作者2:等陣先啦!下一集會有架啦!唔洗咁急!)

頁: [1] 2 3 4 5 6