YK Forum » 短文小說 » 壞男孩&乖女孩〈下集)

2009-1-25 01:08 AM 珊珊
壞男孩&乖女孩〈下集)

[u][size=3][color=PaleGreen]偉同小魚ge感情愈黎愈好.令D人好線慕....
可惜美好的永遠不長久....
小魚成日覺得頭痛...冇精神..[/color][/size][/u][u][color=Pink][size=3][font=Impact]
偉:[小魚.你最近點牙?成日面色蒼白...去睇下醫生la...]
小魚:[好吧..]
叮叮.....[徐小姐.你的身體檢驗報告出左黎.’麻煩伱去醫院攞報告...]
[哦!5該]
醫生:[徐小姐,e+我要同你ge病情,你要保持冷靜]
[你得左腦癌...可能得番1個月ge命,亦都可能得1日ge命]
[哦!5該醫生....]小魚攞左份報告沖左出醫院....在lay個時候,偉打電話黎...
[喂,小魚a..點牙,份報告點廣....]
[冇事牙!缺少維他命C姐]
[錦就好la.小魚你把聲聽起黎錦累ge..要5要我過黎車你番屋企a??]
[5洗Ia...我想行下...]
[錦好la..要照顧好身體牙...byebye..]
[byebye....]嘟嘟嘟....
第二日,[小魚,你做咩牙?成日精神好似好5好錦?]
[牙!5係牙.睇我行路幾有力:em28:....]
[到屋企la...5洗送Ia][/color][/u][/font][/size][u][size=3][color=DarkOrchid]
小魚在淩晨汁好左行李...林住去英國...[/color][/size][/u][u][color=Plum]
[[size=3]u]叮噹叮噹....[係我牙.....偉....]
喀喳..[對門冇鎖ge...小魚,你在家嗎??...]
偉發現桌子上有信,寫著to:偉...仲有一條有小魚親手造ge頸鏈....
信寫着:[/color][/u][u][size=3][color=LightBlue][/u][/size]
to:偉
偉,我得了腦癌,因為我不想你為我擔心.所以我沒告訴你...
現在我要去英國...我知到伱一定會追來..你不要跟來...
你放開我好嗎??我不值得你留戀的...
記住,伱一定要活下去...
不要浪費時間再去找我...你越去找我.我就躲得越遠
                                               2009年1月25日   
                                                                   小魚   字[/color][/size][/u][u][size=3][color=YellowGreen]
偉睇到封信之後...沖出去追小魚..........
突然lay刻,一輛貨駛過.....呀!
在lay刻...小魚因為腦癌發展擴大...變左植物人
難道真是有缘嗎??
當小魚被送進醫院的時候..偉也同時被送進醫院....
緣份不由我們決定〃如果一天我們分開了.◆"只是代表我不適合你[/color][/size][/u]
待續~

[[i] 本帖最後由 珊珊 於 2009-1-30 09:57 PM 編輯 [/i]]

2009-1-25 03:22 AM `乜撚.
好gag呀

2009-1-25 10:31 AM 童憶
有d慘

2009-2-9 08:31 PM 笨笨≧▽≦
PO PO PO

2010-8-25 06:03 PM Loillpop
more more

2010-9-8 09:09 PM 陌生人;
爆好睇!!

頁: [1]