YK Forum » 短文小說 » 討厭!點解我要係女仔!

2008-9-8 05:25 PM iLoVe蕉皮
討厭!點解我要係女仔!

人物介紹:
女主角:
丫晴:好可愛的女仔,但係討厭自己係一個女仔,好想做一個男仔,好羨慕細路!一直係學校扮男仔,只有4個人知!
丫思:晴的妹,同晴讀同一間小學,係學叫晴做家姐就會比晴鬧,所以當唔識晴!
丫恩:好靚的女仔,係晴的鄰居,一樣讀同一間小學,晴都唔比佢叫晴做晴-,-!
男主角:
丫俊:係個靚仔,幾有錢,知道晴係女仔!晴好唔鍾意佢!
丫風:係個又cool又型的男仔,但係一個獨行俠,好多女仔向佢表白,都比佢拒絕同比佢hurt過!
老師:知道晴係女仔,仲係學期尾不知情咁爆左晴係女仔出黎!

2008-9-8 05:37 PM 紫韻
期待第一回中=]

2008-9-8 05:41 PM 韻楓
我都係丫

:em11:

2008-9-8 05:42 PM `mR.H0
-V- SUP!

2008-9-8 05:46 PM 韻楓
-       -

咁耐既

2008-9-8 05:53 PM 紫韻
等一下嘛`
話唔定佢有好多字要打嘛`

2008-9-8 05:55 PM iLoVe蕉皮
= =久等啦,我now post第1章

2008-9-8 05:55 PM iLoVe蕉皮
第一章

我係丫晴,老豆同老母都離開左...『香港』-,-,我地有兩間屋,一大一細,老豆想我獨立就等我自己住個間細的,呀叔就同細路細妹住間大的!我讀小六,就黎畢業,同呀妹一間,知唔知點解我唔同細路一間,因為佢把口1唔密,一定爆我係女仔出黎,而且佢成日借D兒抽水,係人都驚左佢!
反學前一晚:
我發緊夢...
夢入邊:
XX:李芷晴,你咁早熟嫁!
我:嗚...我唔要做女仔呀!
眾XX:哈哈...
我突然醒左仲嗌左一聲:『...』
跟住我索性唔訓啦!
第二朝我反學(因為我地讀國際學校,所以唔洗著套好薄的校服)
唔知係咪我太耐冇反學D人變曬!
我一入課堂,D本身圍住丫俊的女仔,突然沖曬黎我度!
眾女仔:嘩!有靚仔呀!(因為我一直扮緊男仔-,-)
個陣丫俊都好唔like我嫁啦!
Lunch個陣,我同呀妹一齊食飯!
我食左一陣就食完啦!
思:話,家...(我掩住佢個口,因為我知道佢想講家...姐)
我: (細細聲)喂,都話唔好叫我家姐,要叩我呀哥!
思: (好冇耐性咁講)得啦,知啦!
我走左去打波!
跟住,有班走埋黎話...
XX:『喂,細路,做咩黎我地俊哥(丫俊)個場玩呀,快D走』
我:你吹咩!個場你地又唔係買左!
俊: (埋黎足住我個衣領)『臭小子,你咪玩野好喎!』(佢好可愛呀(話緊我-,-)好想一啖咀埋去)
當丫俊痴埋水黎個陣,我一野摑左佢一巴,成個操場D人都笑佢!
俊: (情況不妙)(對我講)你好野,你同我睇住黎!
我:-,-(好惡咁喎(話俊))
續,好快出第2,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

[[i] 本帖最後由 iLoVe蕉皮 於 2008-9-8 06:24 PM 編輯 [/i]]

2008-9-8 06:16 PM Kathy668
THEN......

2008-9-8 07:05 PM `mR.H0
+油`:]

2008-9-8 07:44 PM 呀楓.
hi..你港的小說系嘩我呀?。。e個ac系我同我呀哥共用的。。我第1次上。。我唔會在上。。

系甘既。。我開左1個ac叫呀沁。。系e個ac主人ge呀妹。。我唔會在上啦。。我去食飯、、

2008-9-8 08:40 PM ♂圓棍×°
_________sUp;]

2008-9-9 02:18 PM iLoVe蕉皮
第二章:

上集講到:
我唔想做女仔,第一日反學就激嬲丫俊,唔知之後會點!
第二章:
『鈴...』放學啦!
我一行出門口,就比人捉左上車!
我:喂,放手,做咩捉住我喎!
眾衰人:伙最好唔好郁,唔係我地就打斷你手手腳腳!
之後我都唔敢出聲!
跟住無端端有人打暈左我...
我醒反之後...
我見到丫俊係中間行出黎!
我: o...原來有人唔服,搵人黎打我!
俊:你...
我: (惡)做咩呀!人多蝦人少呀,單挑呀!
我: (-,-係咪我扮到上隱,我區區一個女仔,邊夠男仔打喎!但係兒家反悔太遲啦...)
俊:好呀,怕你呀!
丫俊出左幾拳,我就捱唔住,又暈左啦!
俊:哈~(同兄弟講)佢暈左,我攪掂得啦,你地走先啦!
俊: (靚仔呀啦,搶曬我風頭,一於映你祼照,放上雜誌)
丫俊撕開左丫晴件衫0.0
丫俊:點....解佢(丫俊覺得有怪)
丫俊決定唔撕開佢條褲,慢慢打開佢黎睇,...
丫俊嗌左一聲,後退10步,仲即該除左件衫,比左丫晴著!
丫俊行去望望佢...
俊:佢仲未醒喎!(面紅)(佢好得意呀,真係好想咀埋去,佢都仲未醒,不如偷吻佢...)
丫俊痴埋去丫晴度,正想咀落去,丫晴突然醒左,推開左丫俊!
丫晴見到自己著住丫俊件衫就知道,丫俊撕開過自己件衫,就係度係咁喊!
俊:你唔好喊啦!我只係睇左你少少...(愈黎愈細聲)
丫晴聽左之後喊得仲勁!
丫俊沖過黎,捉住我雙手!(仲好嬲)
我: (唔敢喊住)做..做咩呀?
俊:你唔好再喊啦,我發誓唔講出去,你反屋企啦!
丫晴有咁快走咁快,就反左屋企!
埋晚佢都望住月光,諗緊同一件事!
續,好快出第三章,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

2008-9-9 04:48 PM 韻楓
wow"

好好睇丫

SUP你            (不過我想你打怏D丫[xdd    ])

2008-9-9 05:30 PM iLoVe蕉皮
要諗嫁嗎= =:L :L :L

2008-9-10 08:04 PM iLoVe蕉皮
上集講到:
丫俊知道左丫晴係女仔,仲..仲睇過丫晴全身!
第三章:
今日一早反學!
我見到丫俊,就扮見唔到佢,拿拿聲走左去!
丫俊見到我,都唔夠行埋黎!
係班房:
老師:同學早晨,今日,有一位新生讀我地班...(對XX講)你入黎啦!
老師:啦~佢就係個個新生,佢叫丫風!
風: (惡)我坐邊呀!
老師:-,-你...你坐丫進(其實係我個偽名,我扮緊男仔嫁嗎!-,-)隔離!
丫風行得好型!
眾女仔: (發姣聲)嘩!好型仔呀!
俊: (-,-又多個人搶我風頭)
講講下書!
風:妖你!你講D野好lun悶呀
老師:...-,-
風:我唔聽啦!,最多接你D咩無聊測驗!
老師:算啦!各位同學聽書啦!
俊: (好行唔送!!)
我: (好奇咁)老...老師呀!我去W.C呀!
老師:去啦!去啦!...
我跟住丫風上到天台!
丫風訓左係地下!
我行埋去...
我:做咩唔聽書,走黎埋度呀?
風: (cool)風...我鍾意風,一切順風自然吧!
我:-,-
突然落雨0.0!
我:喂!落雨呀,反去啦!
風:風...風自有主意!
我:-,-(冇佢收)
我除左件衫,放係丫風上!
午休:
我: (點解佢仲未落黎?)
我行上天台,仲買左盒熱鮮奶!
我放係佢頭邊,但係佢仲冇反應,我摸摸佢個頭...
我:嘩!咁熱既,你發燒呀!
我即該想咩佢落下醫療室!
但係我又唔記得自己只係一個女仔,邊夠力咩佢落去!
行左小小,我就唔夠力,最後,兩個人都一齊跌落去!
跌左去6樓男廁前面...
丫風跌左去我上邊!
可能係太大的沖擊,丫風醒左,仲舔住我個咀!
風: (佢好可愛,但佢始終係個男仔)
我: (面紅)...
點知,丫俊咁岩係男廁裹面出黎,見到我地...
俊: (驚訝)嘩~...
續,好快出第四集,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

2008-9-10 11:15 PM ~傻婆~
sUp``=]
好正...
係咪原創架.?
係的話去參加選舉la xD`}
禾會sUp你滴^^

2008-9-11 08:02 PM iLoVe蕉皮
-,-冇咩興趣又冇著數,唔係蕉皮叫我post我先唔鬼諗呀:L :L :L :P :P :@ :@

2008-9-11 08:15 PM 晴心乂晴
post啦`^o^
好看好看ma- -

2008-9-11 08:37 PM iLoVe蕉皮
上集講到:
有個新同學黎左,叫丫風,點知係唔小心既情況下,我地兩個咀舔咀(可以話係咀到-,-),仲比丫俊見到tim!
第四集:
俊:嘩~...
我地望住丫俊,即該分開!
我+風:我地冇野,只係...
俊:唔洗講啦!我咩都睇曬(奸笑)
我+風:喂,你...你想點呀?
俊:...-,-我諗下先!
我+風: (無奈)-,-
我:你咪亂黎呀!
俊: (奸笑)放心啦,我會就住就住嫁啦...哈哈!
風:是但你啦,總之我做得出,就做啦!
俊:好耶,我又多左兩個手下啦!
我+風:邊個做左你手下呀!
俊:係呀,我諗到啦,你地做我手下啦!
我+風:你發少陣夢啦!
俊: o...咁即係我可以講你地咀件事出黎啦!
我+風:你...
俊:我咩呀我,我數123,做就做,唔做就唱!
我: (對丫風)點算呀!
風: (對我)如果你係女仔,佢唱出黎都冇所謂呀,最衰你係男仔!
我:我...-,-
俊:3...2...1快D答
我+風:...
我+風:算啦,豪比你,做一個禮拜!
俊:嘩~咁齊既,我好驚呀-,-!
咁我地就比丫俊屈左去做佢一個禮拜既手下!
續,好快出第五章,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

2008-9-11 11:03 PM iloveyou
then.,,,,,,...post la
good :] 十トU

2008-9-12 06:38 AM iLoVe蕉皮
我盡量一日post一章啦

2008-9-12 03:37 PM 晴心乂晴
唔好一日post一次...好吊我引- -

2008-9-12 04:02 PM 惡魔。夢﹏
98  port...

2008-9-12 04:16 PM H0!
好好睇也..

2008-9-12 06:40 PM iLoVe蕉皮
HAY MAN要諗嫁嗎!

2008-9-12 06:55 PM iLoVe蕉皮
星期6,日休息

2008-9-12 07:32 PM 晴心乂晴
回覆 #27 iLoVe蕉皮 的帖子

唔好休息啦`post多D= ="

2008-9-13 02:45 PM H0!
休息...囧/..好想快D睇

2008-9-13 06:04 PM iloveyou
555......I want to cccc

頁: [1] 2
查看完整版本: 討厭!點解我要係女仔!