YK Forum » 短文小說 » 轉帖] 邊個話男人婆唔可以拍拖架 !?**十卜下啦~!完左架啦

2008-8-13 11:16 PM ym.
轉帖] 邊個話男人婆唔可以拍拖架 !?**十卜下啦~!完左架啦

人物介紹::

主角:

藍夢情'--------有錢,,好令女架 '不過性格就好似男仔LOR '

所以個個都叫佢男人婆..外表就好玩得,,但係心裡面就好寂寞 ``

白龍' ---------同藍夢情由細識到大.,靚仔一名 '成日同藍夢情玩 '

有咩心事都同佢講當佢係男仔 ;

林柔美'--------係藍夢情既好朋友,, 好多人追佢 *但係佢唔中意男仔 '

佢一直中意藍夢情..

~*得3個介紹咁大把,,其他人物會陸續加上去.!THANK YOU  '

2008-8-13 11:17 PM ym.
1'

所有o既人物都色講粗口~不過好小講~

一個星期六o既早上~o係我訓緊覺o既時候................

我:邊個咁嘈呀?(好炆,出左房)

金日我著左一件背心~短褲仲要係好薄o個隻喎~!

?:早晨喎~!夢情~

我:我頂~你條死龍晨咁早帶成班友仔上黎我屋企把鬼咩!!!!

龍:冇~金日星期六丫嘛!!諗住叫你call d女出黎玩囉~

我:call女呢d野緊係搵柔美嫁啦~你搵我做咩呀?

龍:佢地囉~要我上黎呢度呀!!

我:我求下你啦~唔好煩我啦~我尋晚兩點幾先訓呀!!你比我訓下啦~

龍:喂呀!!你話喇!出街冇女點得呀?黎啦~幫下我啦~

我:得~得~得~你唔好再講野~我而家即刻換3~

你地一定好想知~點解白龍佢會上到黎我屋企~佢同我一齊住?緊係唔係啦~係我配左我屋企條鎖匙比佢同柔美~

男a:喂!佢就係男人婆喇?

龍:係呀!做咩呀?

男b:好索喎~!身材又好~

龍:呢d說話唔好比佢聽到添呀!

男c:點解呀?

龍:比佢聽到肯定好嬲~

男a:女仔嬲我就見過姐~男人婆嬲我就未見過喎~!

龍:你地好想見到佢嬲咩?

佢地:係呀!!

龍:佢嬲o既時候佢會打人~用粗口罵人~好小人o係佢嬲o既時候搞得掂佢~

男c:好小人?咁即係有人可以搞得掂佢啦~

龍:係呀!

男a:邊個呀?

龍指住自己)

佢地:你?唔好講笑喇!!

龍:咩講笑呀!!真嫁~!

佢地:我地先唔信你呀!!

我:你地留o係度我叫柔美call女~

佢地:係~!

我就過左格離屋~

叮噹~(門鐘)

柔美開左門~

柔美:夢情?做咩呀?

我:條死龍話call女出去玩喎~!

美:哦~冇問題~

我:咁我返過去先喇!!

美:5~

我:喂!去邊玩呀?

龍:去mk啦~

我:mk?有咩玩呀?

龍:打機囉~

我:打機?你唔好去死~明知我至憎打機~

龍:咁唔係去邊呀?

我:我點知呀?你自己黎搵我玩~如果唔係你呀!我而家仲o係我張床發緊一個好甜o既夢呀!!

龍:咁你咪唔好去囉~

我:咁又唔好喎~!而家我又訓唔著喇~

龍:咁去唱k囉~

我:好呀!

2008-8-13 11:20 PM ym.
2'

龍:咁去唱k囉~

我:好呀!

美:得喇!!佢地話o係樓下等喎~!

男a:咁落去喇!!

>>落到去<<

?:小姐~老爺問你....................(未講完就比我拉左一邊)

我:咩事呀?管家~

管家:老爺問你金日返唔返去食飯呀?

我:你話比呀爸聽我金日唔返喇!!聽日先啦~

管家:係~

我:你返屋企啦~

管家:係~

龍:咩事呀?

我:冇野呀!!行啦~

>>搭緊巴士<<

我:黑癡.........

龍:你凍呀?

我:唔係呀!

龍除左件外套嬲住我:唔好死頂呀!

我:我邊有呀!比返你呀!!(比返龍)

龍:你話嫁~聽日傷風唔關我事呀!!

我:我點會咁易傷風呀?就算係傷風呀!我一陣玩到出汗咪冇事囉~

龍:係喇!!

美:到喇!!落車啦~

>>落左車<<

龍:係喇!!佢叫阿森~佢叫阿奇~佢叫阿風呀!!

美:佢叫阿冰~佢叫阿靜~佢叫阿環呀!

我:而家去邊呀?

森:去唱k丫嘛!!

風:去o個間neway啦~

靜:好呀!!

>>neway<<

我:你地點歌啦~我去洗手間呀!!(走左)

點知......

我:呀.........(比人撞跌左)

?:唔好意思呀!!有冇事呀?

我:冇事~(擡起頭)阿誠?

誠:阿情?冇事丫嘛?

我:冇事~我走先喇!!(走返入房)

>>房<<

我:呀.........好痛呀!!

龍:咩事呀?

我:我隻手呀!!

龍:你隻手做咩呀?

我:頭先比人撞左下呀!!好痛呀!!

龍:又係咁~!忍住痛呀!

我:呀.........

龍:冇事啦嘛?

我:嘩...........舒服曬~

龍:好心你啦~隻手甩過"教"就睇路行啦~

2008-8-13 11:50 PM ym.
3 '

我:嘩...........舒服曬~

龍:好心你啦~隻手甩過"教"就睇路行啦~

我:我先唔驚甩"教"呀!!!

龍:點解呀?唔痛咩?

我:緊係痛啦~不過有你~我甩"教"o既時候你會幫我嫁嘛!!

龍:如果我唔幫你呢?

我:唔幫我~你想死呀?

龍:唔係~點敢呀~大小姐~~

我:唱歌啦~

龍:係喇!!頭先邊個撞到你呀?

我:下..........唔色嫁~!

龍:你唔洗講大話~你講大話係呃我唔到嫁~!

我:阿誠呀!!

龍:咩話?係佢?

我:係呀!

美:邊個係阿誠呀?

我:我以前條仔囉~

美:~

這次 又再騙你一次 何不狠心一試 太害怕令你變得寂寞...........(電話響)

我:喂!

誠:喂!阿情~

我:做咩呀?

誠:你隻手冇事丫嘛?

我:冇事呀!!

誠:咁我就放心喇!!

我:仲有冇事呀?

誠:冇喇!!

我:88~

誠:8(cut左)

2008-8-14 09:06 PM ym.
4'

誠:8(cut左)

龍:邊個呀?

我:關你咩事呀?唱歌啦~

唱唱下有個人搭住我膀頭~柔美見到即刻話...............

美:喂!搭完未呀?縮開啦~

森:唔好意思喎~!(縮開左)

我:算啦~

美:佢佔你便宜喎~!

我:算啦~唱歌啦~

風:係喇!!唱完歌去邊呀?

冰:去食野丫!!

靜:去邊食呀?

環:去m記啦~

我:好呀!!

龍:咁行啦~

>>m記<<

龍:你地食咩呀?我去買丫!!

我:我要一杯雪糕得喇!!

風:咁小?

我:係呀!我都冇咩胃口~

森:咁你地呢?

佢地:兩個3號餐丫!!

5 '

森:咁你地呢?

佢地:兩個3號餐丫!!

>>食完野<<

我:而家仲咁早去邊呀?

美:去遊水丫!!

我:下.........咪搞我~

龍:做咩唔去呀?

我:唔想去呀!!

環:咁我地去啦~

我:你地去啦~我唔去喇!!88

佢地:88~

我一個好悶~所以就返去呀爸屋企喇!!我點解唔同呀爸住~因為我中意一個人住呢個只係其中一個原因...............

>>呀爸屋企<<

我:呀爸~我返黎喇!!

爸:你返黎喇?又話聽日先返!!

我:好悶呀!!咪返黎同你傾下計囉~

?:你嘜唔係唔會返黎o既咩?

我:我金日返黎已經好委屈嫁喇!!要我日日夜夜對住你我寧願死呀!!

佢係我o既細媽~即係後母呀!!我好憎佢嫁~!!持住自己係我"哎呀"呀媽就成日叫我做呢樣做o個樣~煩到死~仲有呀!如果唔係佢我親生呀媽就唔會死~

我:呀爸~我返房先喇!!我唔想對住o個個人呀!!!

>>房<<

我:如果唔係佢阻住媽咪渣車~媽咪就唔會死~(我每次一諗起呢度都喊左出黎).

2008-8-16 10:51 PM yankilee_baby
好好睇呀!!

2008-8-20 10:42 PM ym.
6'

>>房<<

我:如果唔係佢阻住媽咪渣車~媽咪就唔會死~(我每次一諗起呢度都喊左出黎)

我:唔得~我唔可以再喊~(抹乾曬d眼淚,訓左響張床度合埋眼不斷咁諗起o個晚o既情境)

過左一陣~我真係忍唔到~d眼淚自己一滴一滴咁流出黎~

~~局局局~~

我:邊個呀?

龍:我呀!!

我:做咩呀?

龍:開門啦~

[我走左去開門喇!!]

我:咩事呀?

龍:你喊過黎呀?

我:冇呀!

龍:冇你會眼紅紅?

我:我話冇就冇啦~咁多事做咩姐?有咩事呀?

龍:我同柔美仲有阿風諗住去camp呀!!你去唔去呀?

我:幾時呀?

龍:下個星期六囉~

我:我去呀!!

龍:係喇!!你點解返黎呢度又唔返自己屋企?

我:我中意返黎咪返黎囉~

龍:你仲好掛住你媽咪呀?

我:廢話~(坐響張床度)

龍坐我隔離:件事都過左咁耐啦~你仲記住做咩姐?

我:要我唔記住~死o個時我咪唔記住囉~

龍:其實你點解咁在意呢件事?呢件係意外之嘛!!又唔係人禍~

我:你o個時唔響現場你緊係唔知咩事啦~

龍:聽你咁講呢件事好似唔係咁簡單喎~!

我:如果只係意外我點會放響心裡面咁耐呀?十年喇!!足足十年喇!!

龍:呢件事究竟係點嫁?

我個件事?十年前~我仲係一個6歲o既細路~我媽咪好錫我~o個日媽咪帶我去玩~個八婆(細媽)又跟埋去~夜晚o既時候落大雨~我媽咪渣車技術好好~從來未試過撞車~就係個八婆佢阻住媽咪渣車~令到我地同架車撞左落山坡~d泥土衝曬落我地架車度~媽咪攬住我唔比泥土埋左我~佢就咁就死左喇!!我永遠唔會唔記得媽咪斷氣o既時候~

龍:咁即係話八婆間接累死你媽咪啦~

我冇出聲~淨係知道自己好想好想喊

2008-8-20 10:43 PM ym.
7'

龍:咁即係話八婆間接累死你媽咪啦~

我冇出聲~淨係知道自己好想好想喊~

龍:我知道你而家好想喊~你想喊就喊啦~我好人d借個膀頭比你喇!!

我:唔洗呀!

龍:做咩呀?唔想響我面前喊呀?

我:我唔想喊呀!!成日都喊所有眼淚都流乾啦~

龍: (笑)

我:你笑咩呀?

龍:笑你囉~一時係男仔一時係女仔~都唔知你係咩性別!!

我:我係咁嫁喇!!哼........(走左出房)

龍:喂!你去邊呀?(跟住我)

我:返屋企呀!

龍:我送你丫!!

我:唔洗喇!!

龍:咁我返屋企喇!!

我:5~

龍:88~

-------------------------------------

>>學校,小息<<

而家係小息~我同柔美響度傾計o既時候4年級o既大家姐(楠)走過黎............

楠摑我一巴:八婆~

我:咩事呀你?無啦啦做咩打我呀?

楠:你做咩溝我條仔呀?

我:我幾時有溝過你條仔呀?

楠:仲唔認?

又想摑我一巴o既時候~我捉住佢隻手~

我:我同你講呀!我只會比人打一次~唔會比人打第二次!!!仲有呀!我冇溝過你條仔~(摑佢一巴)

楠好想喊~

我:sorry呀!!你係咪好痛呀?

楠:呢d痛又點夠心痛咁痛丫?

我:我真係冇溝你條仔呀!!我連你條仔個樣都未見過~點溝呀?

楠:我唔信~我唔信~嗚嗚............(喊)

我:你喊咩姐?你知道失去最親o既人個感覺係點咩?你唔知~你所有o既親人仲響呢個世界~我呢?我最親o既人已經唔響度喇!!你咁中意喊~你喊飽佢啦~

我好激動~坐左響張"鄧"度~

我:全部人同我彈開十尺~邊個過黎唔好怪我唔客氣呀~!!(大聲)

龍:嘩.............咩事呀?做咩咁多人o既?

美:阿情呀!!佢都唔知做咩咁激動~

龍:唔係下嘛?

美:係呀!你去搞掂佢啦~

龍走過去我度~我毫不留情咁一拳打落去~但係龍避開左~我繼續打~而龍避開曬~d同學睇到呆曬~因為佢地聽講冇人可以避開到我o既攻擊!!!

龍:你打唔到我嫁~!(坐左響我隔離)

我:我知呀!!

龍:知你又打~

我:嬲呀!!你比我發洩下d情緒啦~

龍:你頭先咁打~都發洩完啦~

我:係呀!!係呀!!最清楚我係你喇!

2009-3-29 11:42 AM stitch7718
[smilies]17[/smilies][smilies]23[/smilies][smilies]17[/smilies]真係好好睇呀~~有冇下文嫁!??

2010-2-26 07:05 PM Evelyn
十卜你呀,好睇~

2010-3-27 12:57 PM popsinger
又話完咗!都未完!:@:em47:

[[i] 本帖最後由 popsinger 於 2010-3-31 08:11 PM 編輯 [/i]]

2010-3-27 02:14 PM Anp
post la!

2010-7-27 05:25 PM yenisyan1998
十卜十卜`
好睇,,加油呀,,po埋落去呀`

=)

頁: [1]