YK Forum » 短文小說 » {轉}--ξ_____分手後。才後悔♥ ◆◇有粗口∞少18+↙

2008-8-13 09:49 PM `乜婷.
{轉}--ξ_____分手後。才後悔♥ ◆◇有粗口∞少18+↙

-小優-

藍小優是一位很好很為人也不會很花費的女孩,
也是很令的,
身才也不錯,
成績永遠是第一,
很多男孩夢未而球的女生,
每天小息,番學,上學也有很多男生圍繞著,
會說粗口,
外表很堅強,
其實內女很翠約。

-易軒-

葉易軒是位有錢少爺,
正是一次的錯誤,
很後悔失去小優,
有點不舍得小優,
外型c00l c00l的,
也不算很c00l,
會說粗口,
成績只算一般,
很多女孩子心中的白馬王子。

-翠穎-

如翠穎本來是和小優很好的朋友,
樣子不錯,
身才也不差的,
成績永遠是小優後,
也很喜愛拍拖,
口口聲聲說不會搶小優的男友,
可是,
最後結果也是一樣,
是位某個大集團的大佬板ga女,
但是翠穎的性格很愛花費,
愛和人計較,
皮氣也不好,
愛發小姐皮氣,
也有少少姣,
會說粗口,
唔夠串找易軒的幫忙。

-傑少-

吳小傑是一位很尊一的人,
只喜歡小優一個,
但不想比易軒知,
只暗中地保護小優,
也是易軒的老死,
也是位有錢少爺,
不會c00l,
很有型的,
很有義氣,
成續也很好的,
個個叫佢傑少,
會說粗口,
很有愛心
女孩們也很喜歡他。

[[i] 本帖最後由 ○傻◎娃娃●● 於 2008-8-13 10:02 PM 編輯 [/i]]

2008-8-13 09:50 PM `乜婷.
Ch.1ξ_____分手後。才後悔♥

{分手就分手,唔好再搵我喇}
冇錯,頭先個句係小優講ga`
易軒-咁再見喇`
易軒汁邊係一個叫翠穎的女孩`
翠穎-對唔住丫小優,我地仲係好朋友丫可?![擺著一富很假的笑容`]
小優-好朋友?!會掉人長腳`?!真好笑[冷笑]
易軒-小優,唔關翠穎事嫁其實`
小優-夠喇`葉易軒`我明喇`我會走, [冷笑]
當小優走後`
翠穎-同我掙?!閑d喇[奸笑]
易軒-行喇翠穎[拖住佢隻手]
翠穎-軒軒,去邊丫?!
易軒-你中意喇
翠穎-不如去買Lv個個銀包喇,新出,你送給我好嗎?!
易軒-但是我很肚餓,可以陪我食d野先行好唔好?!
翠穎-不好吧,我不想,拿不如你買面包頂著肚子好唔好丫?!
易軒-你喜歡吧
{易軒-比著小優一定會陪我食左先再行,是就是翠穎有錢,配得起我}
-去到lv市埸-
翠穎-嘩,很多很多哦,我想要這個,也要這個,這個也不錯,也要,要的,這個很美,要下來[拿了很多個]
易軒-你買這樣多,你用得著嫁喇?!
翠穎-買左才算吧,這個令這個也令,易軒,你話令不令丫?!
易軒-令…令丫.[連看也沒看+悔氣]
翠穎-你都冇睇過[有點生氣]
易軒-都話okay落[惡]
翠穎-做咩咁惡丫?!分手丫![嬲,加走]
易軒捉住佢隻手,
易軒-你發咩皮氣丫!?[好大聲]
個個人都望住佢,
易軒-望咩丫望[惡]
之後個個毫即刻唔望lu,
翠穎-我中意發皮氣丫!
易軒-咁你走,走撚左唔好再黎搵番我丫![惡+認真]
翠穎-算喇,唔分喇,易軒唔好唔要我喇,[即轉太]
易軒-我唔舒服,走先[走左人]
翠穎-喂丫[嗌,姣]
易軒都冇理佢.
之後翠穎咁好雙心咁番屋企

續..............................................................

2008-8-13 09:50 PM `乜婷.
ch.2ξ_____分手後。才後悔♥

-翠穎屋企-
翠穎-爸爸,[喊]
翠穎dad -做咩事丫?!邊個整親我個乖女丫?!翠穎-爸爸丫,我唔想講,我想借你個掮頭丫.
翠穎dad -好好好,你係我個乖女,我咩都比你[咁翠穎就i個掮頭過去]
翠穎-嗚….嗚……
翠穎dad –唔好喊喇乖女,我唔想對你媽媽唔住丫,我認成過佢要比你幸福嫁,乖女,你媽媽都唔係到差唔多十年喇,你不如同爸爸講喇,
你媽媽在天之靈都唔想見到你喊嫁嘛。
翠穎-嗯..我唔想媽媽唔開心,爸爸,但係我唔想話你知成件事,因為我知我講左,你會對佢不利嫁
翠穎dad –你唔好咁諗爸爸,只不過係爸爸想保護你姐
翠穎-多謝你丫爸爸,我上番房先喇
翠穎dad –嗯..記住丫,想講搵爸爸講喇,乖女
翠穎-嗯!

易軒call左傑少出黎飲野。
- baby bee酒吧-
易軒-到喇?!
傑少-做咩咁好死約我丫?!
易軒-冇,同左小優分手
傑少-你做咩hurt佢丫?![激動]
易軒-我都唔想嫁,我只係做錯一次,係一次炸
傑少-你做錯d咩令到小優唔原諒你?!
肯定係好大件事喇,
小優平時都唔會點嬲人,
你真係….
.搵個女朋友番黎錫,
唔係用黎hurt佢嫁!
易軒-我係唔小心飲醉酒炸,
咁岩又見到穎如,
我而為,
我而為係小優丫,
穎如乎我番屋企,
係我衰…係我衰拉佢上床係咁錫之後發生咁ga事嫁[惡]
p.s.作者=小怡
{小怡-大家都知咩事嫁喇?!搵得一個女仔上床..就會發生一d事嫁喇}
傑少-你知唔知你咁好hurt小優嫁?!
易軒-知丫,
佢打電話比我,
我醉左,
係小優打黎,
我聽左話邊個仆街阻住我同小優扑野丫?!
{小怡-我唔知係唔係咁講喎- -}
傑少-你咁對小優,
你知唔知佢有幾雙心嫁.?![惡]
易軒-但係我都唔想嫁![惡]
傑少-我去搵小優.睇下未來丫嫂有冇事
易軒-咩未來丫嫂丫?!
傑少-係咁
續…………………………………

2008-8-13 09:51 PM `乜婷.
CH.3
ξ_____分手後。才後悔♥

-小優屋企–
[他不准我哭
怎麼可再哭]小優手提響
小優-喂..
傑少-我丫.
小優-哦.傑少.做咩?!
傑少-你係邊丫?![激動]
小優-屋企囉,做咩?!
傑少-我而家黎,你唔好做傻事丫.[緊張]
小優-咩丫?!...喂….喂…
傑少而經cut左線
小優-做咩傻事丫?!
-過左15分鐘-
{叮噹叮噹}門中
小優行左去開門
傑少-點丫?!你冇事丫嘛?!
小優-我冇事丫,你入黎先喇!
傑少坐底左`
小優-飲咩丫?![笑]
傑少-事但喇
{傑少-見到你冇事就好喇}
小優-拿[第左可樂比佢]
傑少-你同易軒分左手丫?!
小優-嗯,
傑少-你唔覺得有d可惜嫁咩?!
小優-咁ga男人要黎都冇用,仲點會可惜喎,係就係拍拖有一年,但係佢今次連我自己都原諒唔到佢
傑少-比著我都係咁,但係你聽日番學點丫?!
小優-就咁番囉,又唔係冇左佢唔得ga
傑少-咁又係,你咁多男仔追,你好番會搵番個嫁喇
小優-你呢?!你何況唔係咩
傑少-唔講喇我走喇.
小優-乜你次次講到喱d你就係要址開話題
傑少-係咩?!我走喇[面紅]
傑少走左,,

續…………………………..

2008-8-13 09:51 PM `乜婷.
ch.4

-學校–
小優今日自己一個番學
男孩們圍住佢
男a -小優.你今日做咩一個丫?!易軒呢?!
小優-我同佢分左手喇[笑]
All男-好ya…
all男見到miss wong走曬
小優-早晨,miss wong
miss wong -早晨小優,易軒呢?!
小優-點解你地個個都問佢嫁?![笑]
miss wong –haha,感情問題miss wong明嫁,有野可以問下我嫁[笑]
小優-多謝你丫miss wong
miss wong –唔洗,我走先喇
小優-一間上堂見,閉閉*
Miss wong-閉閉
-易軒個邊-
易軒同埋翠穎行,
女孩們個個都圍住`
女a –易軒,小優呢?!
翠穎-小優?!佢同左昒軒分左手嫁喇.哈哈哈[奸笑]
女b –易軒,我覺得小優好d
女c -係囉係囉,易軒
翠穎-收聲丫!死撚開丫,易軒我嫁![惡]
女a –姊妹們,我•地•走!小心d丫你,如•翠•穎•[串]
翠穎-走快d丫![惡]
易軒-你咁樣,人地會覺得小優係好過你嫁`
翠穎-但係….[少少姣樣]
易軒-你做好你自己okay嫁喇
翠穎-哦
{翠穎-做好我自己?!……………[諗左一陣]丫,明喇!}[諗到計仔]

續……………………………..

2008-8-13 09:53 PM `乜婷.
ch.5

-課室-
小優照平時咁坐係易軒汁邊,
易軒係未番ga
男孩們還在這女,
男a –小優,你仲坐係到丫?!
小優-嗯,老師安排
男b –一定係miss wong喇
小優-嗯,你好叻丫[笑+講笑{你好叻個一句}]
男all [除男b]–即係話你蠢丫,哈
男b勁無奈咁苦笑
之後`
易軒番左黎`
翠穎-一個2個企曬係到做咩丫?![惡+大鼙]
男a –惡雞拿[一路講佢事霏,一路走]
個個男仔即刻走曬
翠穎-小優,你仲幾好意思坐係到嫁喎[奸]
小優-係咩?!老師叫我坐係喱到,我就要坐係喱到嫁喇[串]
翠穎-你真係幾唔知醜喎`
小優-好過你喇,掉人長腳[串]
翠穎-你…你..[激死左]
易軒-算喇,小優,比個位佢坐喇
翠穎-哈.走•開喇!
小優-我點解要走?![c00l]
{小怡-小優從未事過咁c00l對易軒`}
易軒-小優,[有點失望的聲音]
{易軒-你都未試過咁c00l對我,你仲嬲我?!小優,十萬個對唔住丫}
小優-點丫?!如•翠•穎,你好阻住我視線
翠穎-阻住又點?!
易軒-算喇,翠穎,你番番去你而前個位喇
翠穎-好丫,易軒,[好聲好氣]我聽易軒話,我走開[衰]
小優-咁就唔該曬
翠穎走左
續………………………………

2008-8-13 09:53 PM `乜婷.
ch.6  ξ_____分手後。才後悔♥

小優係到睇書一路答易軒
易軒-小優,
小優-我同你唔係好熟,唔好咁叫我[c00l]
易軒-咁你想我點叫你?!
小優-叫番我藍小優好d,
易軒-哦,好`
小優-咁你想同我講咩?![cool]
易軒-小優丫…
小優-唔好咁叫我[c00l]
易軒-你可唔可以唔好咁c00l丫?![有點惡+捉住佢2隻手ga手畀]
小優呆左一呆
易軒-你出聲丫![惡]
小優-你放手丫,好痛丫
易軒放左手
易軒-點丫,我冇心嫁,小優,對唔住丫,整到你咁痛,你有冇事丫?!比我睇下喇
小優-唔洗,有事都唔應該係你睇[超c00l連望易軒一眼都冇]
{小怡-捉到小優隻手紅曬}
易軒-小優,你唔好對我咁冷淡喇,我知我唔岩,但…
小優-仲但?!去搵你ga翠穎喇,
易軒-小優,你係咪而經唔再中意我?!
[叮噹叮噹]鐘聲響
個個番曬位
miss wong –各位同學早晨
All- miss wong早晨
Miss wong –小優,你要唔要掉位?!
小優-好丫.miss wong
易軒-小優..
Miss wong –咁你坐傑少汁邊喇
小優-哦.[扮出一富好開好開心ga樣]
{小優-起碼我同傑少都係好朋友}
Miss wing-小優,有冇意見?!
小優-冇丫,miss wong,多謝你
翠穎-老師老師,點解小優有得掉位我地冇
Miss wong –你想掉?1
翠穎-嗯

續……………………

2008-8-13 09:54 PM `乜婷.
Ch.7

Miss wong -你掉去邊?!
翠穎-我想坐係易軒汁邊
Miss wong –好丫.你有冇問題?!
易軒-有呢?!
Miss wong -咁翠穎唔可以掉
易軒-咁事但
翠穎-好ya.軒軒
Miss wong –好喇,上堂
all-嗯.
Miss wong –今日課題係男女朋友最想做的動作,
咁為左你地再熟識多d男女朋友應做同唔應做ga知識,所以要分組做一個專題練習,下星期一交
男c-miss wong唔好玩喇
All[除小優]-係囉
miss wong-小優同學好樂意做喎
小優-唔好令miss wong難做喇[笑]
all男[除易軒]-好丫
miss wong同小優打眼色話唔該曬小優
miss wong-好喇,你地自己分組
傑少-小優,一組喇
小優-我正想話同你一組

2008-8-13 09:55 PM `乜婷.
傑少-你咁叻.同你一組係榮恆喇[笑]
男a-小優.可以同你一組得唔得?!
男b-你死開喇,輪成績我都高詔你,輪樣仲洗講
男c-你地唔好嘈喇,小優而經陪煩嫁喇,小優.你不如同我一組喇
男a,b-車!死開喇[開始推黎推去]
小優-停手丫![惡]
當易軒見到.
也想同小優一組
因為?!
因為而前都係小優,易軒,翠穎,仲有傑少一組
易軒-傑少
傑少-咩
易幹-一唔一組?!
傑少-唔喇,同小優
翠穎-做咩唔過姐?!小優仲嬲緊我丫?![扮著一富好可憐ga假樣]
易軒-翠穎,都唔關你事ga[關心]
{翠穎-今次仲唔係你面前見到易軒關心我[奸笑]}
小優-我?!我冇嬲,我冇『咁』小氣[個咁字讀得特別大聲]
翠穎-咁就好『喇』,快d過黎喇[去拉小優隻手]
翠穎失左張紙比小優隻手到

續…………………………………………………………………..

2008-8-13 09:56 PM `乜婷.
ch.8

翠穎比小優張紙
===========================
死八婆,你黎得喱組,唔好搞我易軒,
如果唔係,唔好怪我!!!!!!!!!!!!

By翠穎
===========================
小優見睇完之後見到翠穎係到笑
翠穎-小優,你同易軒拍左咁耐拖,應該都有d熟識嫁喇
易軒-翠穎[有dd惡]
小優-咪又係偷情個d囉,有咩姐,咪掉人長腳囉[好明顯話緊翠穎同易軒]
翠穎塊面即刻黑曬
成個埸面靜左一靜
傑少中於打破沉默
傑少-不如就咁寫,還掂d人一定係咁嫁喇
小優-係囉,咁寫仲好
易軒-但係......................
小優-但係d咩?!你最熟,你做,
翠穎咁中意掉人長腳,咪你做囉,
還掂你張紙仔叫我唔好搞你ga易軒
咁我咪唔搞你易軒囉,[fingfing張紙]
易軒-比我睇下,[搶左小優張紙]
易軒睇完
易軒-翠穎,係咪你寫?![有一點點惡]
翠穎-易軒.我冇丫,是小優寫的[嫁鍋]
小優-姓屈?!
傑少-軒少,比我睇
易軒比左傑少睇.
傑少睇完.
傑少-d字都唔係小優寫,
小優d字中中廷廷,唔會好大亦唔會好細,
你地睇下d字,
又細又瘦,
似翠穎多d喎
{小優-唔該曬你丫,我先清白得到丫}
易軒-翠穎,你點可以咁嫁.[惡]
翠穎-做咩咁惡丫!係我寫嫁得未?!分手丫!
易軒-分手分手,成日話分手,我先唔晞翰同你拍拖
小優好你多多聲,
你次次出街要我陪你先,
買野又買鬼死咁多,
要我幫你秋,
小優邊會好似你咁丫,
又閑,
仲有你d皮氣,
係到成日發小姐皮氣,
小優邊會咁[惡]
翠穎-小優小優,小優前小優後,咁係咩意思喎[惡]
易軒-分手丫嘛.好.而家分
翠穎-唔好丫易軒.我唔係有心講分手嫁
易軒-得喇.夠.我番屋企
Miss wong-易軒.你去邊?!
易軒-請假[之後走左人]

續…………………………………………………………

2008-8-13 10:00 PM ■叛逆×
sup一下你
好好see哇>_<

2008-8-13 10:01 PM `乜婷.
ch.9

-易軒屋企-
p.s.朱嬸係易軒工人
朱嬸-少爺.咁早番丫?!
易軒-係.我上房.有人搵我話我唔係到,
朱嬸-哦.
之後易軒就上左房
入到房.
一野<扮>[好大力咁生門]
易軒-仆街.[好嬲]
[易軒聽電話易軒聽電話]係小優之前綠比易軒做鈴聲
易軒無喇喇拎左個電話出黎播`
易軒-小優.[唉惜咁講]
==============================易軒諗番{回憶}開====================================
小優-食雪糕丫
易軒-好丫,
p.s.賣雪糕個個人叫雪麗
小優-你想食咩味?!
易軒-朱古力,好唔好?!
小優-好丫,唔該小姐,我要一杯朱古力
雪麗-好丫,先生你女朋友咁好,要好好對佢丫
小優-知唔知丫,好好對我丫
雪麗-拿[弟左杯雪糕比佢]
易軒接住
之後就離開左
易軒-食喇你,[擺到小優面前]
小優食左一淡
小優-你要唔要丫?!
易軒-好丫,我要你鍡我食
小優-好丫
小優剛剛食完,個咀有d雪糕
小優就咀左埋去易軒到.
易軒-小優,[又食左淡再咀小優]
易軒笑小優.
小優又笑易軒
小優-岩岩個個位姐姐話你要對我好嫁,認成我先喇[笑]
易軒-傻豬仔黎ga,我邊會對你唔好?!我葉易軒發誓我喱一世對小優係世界上最好ga
小優-你係之好講丫[笑]
易軒-小優咁令又咁叻唔錫你真係哂曬
==============================易軒諗番{回憶}結=====================================
[易軒聽電話易軒聽電話]無喇喇響
把諗緊野ga易軒嘈醒左
易軒-喂[惡]
翠穎-做咩咁惡丫?!係我丫翠穎
易軒-你打電話黎做咩?!
翠穎-我而家黎緊你屋企
易軒-下,你又請假?!
翠穎-嗯.
易軒走左落樓下
開門

續.

2008-8-13 10:03 PM `乜婷.
ch.10

開門
係小優
易軒-翠穎丫,我一間同你傾過.88
Cut左翠穎線
易軒-小優.係你丫?!
小優-我黎搵朱嬸,唔係搵你.
易軒-咁你入黎先喇
小優入左去.
朱嬸係柱房出黎見到小優,
就即跑過去攬住小優
朱嬸-小優,好耐冇見喇,你黎搵軒少丫?!
小優-朱嬸,我黎係搵你嫁,
朱嬸-你黎搵我?!
小優-嗯.我黎比d藥膏你嫁.你之前咪話手痛ga..我個日行街見到.幾岩你.咪買比你囉
朱嬸-我比番錢你丫
小優-唔洗喇.朱嬸.你當我送比你喇
朱嬸-咁..
小優-仲咁咩.收左佢喇[室左落朱嬸隻手到]
朱嬸-多謝你丫小優
小優-唔洗.丫死喇.我係lunch走出黎嫁.我仲未食飯,我要走喇
朱嬸-係到食喇,我岩岩煮左拉面諗住比少爺食嫁.
小優-你煮比葉易軒食喇.
{易軒-葉易軒?!你唔好咁叫我喇,我想你叫我易軒好過}
朱嬸-我煮多左,你又黎食喇.
易軒-係囉小優,朱嬸叫你留底咪留底囉
朱嬸-小優.你唔留係到食.我唔收你份禮物
小優-咁丫,好喇,
朱嬸-咁你坐底先喇
小傻-嗯
小優同易軒面對面坐.
朱嬸拎左2碗熱騰騰ga拉面出黎
朱嬸-慢慢食少爺,小優慢慢食,唔好咁急.我去做野先喇
小優-你唔坐底食?!
朱嬸-我食左喇
小優-哦..
朱嬸離開左

續.

2008-8-13 10:04 PM `乜婷.
CH.11ξ_____分手後。才後悔♥

小優好c文咁食
令到易軒望住佢
易軒覺得小優月黎月令
突然
[叮噹]門鐘響
令到易軒有d唔耐煩
易軒-朱嬸冰個黎嫁
朱嬸冇答到佢
只係聽到一dd朱嬸同一個人嘈
朱嬸-小姐,真係唔好可以咁呢,小
X –同我死開丫.
朱嬸-小姐.你搵邊位丫?!
講講下入到餐台ga位置.
易軒一望.
見到係翠穎
易軒-朱嬸.得喇.我識嫁.你去做野喇
朱嬸-哦係ga少爺
小優見到翠穎都係再食面
翠穎-死八婆.女主人先係我嫁.你憑咩係到丫?![走去拉住小優]
小優-係咩?!你認為丫?!狗男女ga屋我係唔會入.我係黎搵朱嬸先破我自己原則
翠穎-你...............
易軒-小優,你講咩狗男女?!
{翠穎-哈.易軒都幫我先,閑d喇你}

2008-8-13 10:04 PM `乜婷.
小優-係丫.我都唔想咁.好.葉易軒你聽住.我藍小優唔會再黎喱一到.
易軒-小優丫
翠穎-係就走快d.
易軒-收聲丫[惡]小優.你唔好咁喇.我知我頭先係唔岩.你唔好唔再黎喇.求下你.[易軒放下尊嚴櫃底向住小優]
易軒想小優心軟,
小優-夠喇.我唔想再留係到.[有一點點心軟]
翠穎-易軒.你唔好咁喇.[係到扮曬野]
喱個時候小優而經行到大廳,想走
易軒-小優唔好走喇[易軒即刻起身跑過去攬住小優]
翠穎也追上,
小優-放手[cool]
易軒-小優[攬得月緊]
翠穎-葉易軒.我先係你女朋友丫.你唔準攬小優![行去扯開易軒]
易軒-放手丫[惡]
翠穎客得彈開一邊
小優-葉易軒.你放我走喇.我唔想再見到你.[c00l+想哭]
易軒-小優[漸漸放開手讓小優走]
小優走了後
朱嬸係柱房出黎.
朱嬸-少爺.小優小姐呢!?
易軒-走左喇.
朱嬸-點會咁嫁.
易軒冇答就番左入房
翠穎也跟住佢入房.
-易軒房-
易軒-你入黎做咩丫?!
翠穎-唔好咁喇易軒[攬住易軒]

續.

之前係唔係有人話丫朱嬸同埋小優點解咁熟ga?!
係因為之前易軒成日帶小優番屋企.
而且小優好有禮貌咁對朱嬸,
食野都唔洗叫朱嬸入柱房食,
同台一齊食.

2008-8-13 10:05 PM `乜婷.
Ch.12

翠穎-易軒丫.你唔好咁喇
易軒-縮手[c00l]
翠穎-你做咩丫!?
易軒-做咩都唔關你事.
翠穎-葉易軒!
易軒-咩丫?!好煩丫你
翠穎-對唔住丫.煩到你.咁我走囉[爆唔鋸]
易軒-走左唔好再痴我.[認真]
翠穎-你估我好想痴你嫁.
鬼叫你生得咁令仔.
要我中意你.
點解我要咁關心你.
正因為你令仔搞到我中左你.
令我好關心你唔會中意我丫.
明唔明丫!!!!![惡]
易軒-sorry
翠穎-易軒.[聽到易軒講sorry有一點點心痛]
翠穎-易軒.我都唔岩.我岩岩咁對你.我..
易軒-傻妹.我知你緊張我.[攬住翠穎]
{翠穎-好暖.}
翠穎-你會唔會放棄我而去中意小優嫁.[擔心]
易軒-我都唔知[仲攬緊翠穎]
翠穎-易軒.我求下你.你唔好唔要我丫.我會.我會….
易軒-而家我諗我會識得鍚你.
翠穎-易軒.我..
易軒-唔好擔心咁多..你番屋企先喇.我諗我想靜下.
翠穎-但係..
易軒-番去喇.
翠穎-哦.
翠穎離開左易軒屋企.
易軒走去電腦汁邊
坐底後.
On了msn’
見到小優on著.
{小怡-係電話on著msn,}
易軒想跟佢說hi.
可是打了hi2個字後,
易軒沒有禁enter.
就關左x了小優的對話.
易軒-我認成過翠穎.唔會離開佢.
不久.
易軒上了網.
不知不覺上了小優的blog.
看到小優笑得很開心的每一張相.
易軒也開心起來.
看了一會兒.
突然.

續.

2008-8-13 10:07 PM `乜婷.
Ch.13  ξ_____分手後。才後悔♥

突然有一人add易軒.
易軒叫軒少

Add易軒的人名字叫愛優
每一次易軒令到小優不開心或想哭
這人就會on著.
便責罵易軒.

===============================================
愛優-你令到小優那麼難受,你開心嗎?!
軒少-你是誰?!
愛優-你不要管我是誰.我只要問你.現在愛不愛小優?
軒少-還愛
愛優-愛多少?!
軒少-多少.我沒想過這問題
愛優-那你說什麼喜歡她?
================================================

易軒呆了呆便off了msn.
易軒見到自己上了小優的blog.
也覺得自己放唔底小優,
再上上下網.
上到翠穎個BLOG.
易軒見到翠穎笑個d相一d感覺都冇.
易軒睇完翠穎成個blog
一d笑意都冇.
只見到一遍令到易軒有d心痛.

===================================翠穎blog=====================================
題目:易軒正在我手
內容:今日我好開心.因為?!
因為易軒從小優搶番番黎.
個個小優成日係到扮好人,
又扮到同易軒好恩愛.
小優每一次lunch請我食.
但係次次食個時易軒都係到.
小優當我沒在.
真的有點火!.
但.
今天.
是我最開心的日子.
因為?!
因為易軒和我發生一次ga性關係.
令我開心不過.
很想看到小優失去到易軒ga喊樣.
佢ga喊樣正令我開心.
成日話我同佢係好朋友.
到頭來.
只當我是汁邊一堆草.
笑說.
今天看到易軒和小優分手的時候.
我的心爽極.
小優.
我真的再想看你很可憐的樣子來求我還易軒給你。
=========================================翠穎blog===========================================

續.

2008-8-13 10:07 PM `乜婷.
Ch.14  ξ_____分手後。才後悔♥

當易軒看得這麼入神的時候.

門外出現了一把聲,

是朱嬸.

朱嬸-易軒少爺.你怎麼丫?!你在房女而很久了.

易軒-朱嬸.什麼.很久?!.

朱嬸-對喔.

易軒看一看鐘.

而經9點多.

原來易軒看了2個人的blog那麼久.

易軒-你煮了飯?!

朱綾-喔.你不餓

易軒-不餓.朱嬸,你做你ga野喇.

朱嬸-喔.

朱嬸-走左.

易軒入了廁所準備沖涼的時候

[易軒聽電話易軒聽電話]易軒電話響起.

易軒走出去聽,

易軒-喂

翠穎-易軒.你做緊咩丫?!

易軒-我想去沖涼囉.不過你打電話黎就……….

翠穎-下.阻住左你.但係我而家燧你屋企門口喎.我想…我想..

易軒-想咩?!

翠穎-我想今晚去你屋企訓.

易軒-下.

2008-8-13 10:08 PM `乜婷.
翠穎-你屋企唔得丫?![有d失望]

{易軒家沒有女孩來過佢屋企過野}

易軒-唔係.我而家去開門比你喇.

翠穎-哦.

之後收了線.

易軒落了廳開門.

翠穎見到易軒

翠穎-嘩.[禁住隻眼]

易軒-做咩?!

翠穎-你..你..未著3

易軒-丫係.岩岩邐.住沖涼.你打電話黎.我又除左上3.

翠穎-哦-.-

易軒-行喇.

翠穎-你著番3先喇.

易軒-下-.-入黎喇.

翠穎-哦.[易軒拖住翠穎隻手入屋企.]

易軒-小心丫.有樓梯丫.

翠穎-喔.

就咁一步一步上左易軒間房.

易軒-你開得眼未-.-?!

翠穎-咁你著左3未?!

易軒-著左.開眼喇.

翠穎開左眼

翠穎-丫!!!!你都未著.[打易軒心口]

易軒-痛嫁.[扮野]

翠穎-係你呃我先ga,[嘟咀ing]

易軒-好喇好喇.

{易軒-我諗我應該要放底小優

而家有一個咁好ga翠穎,

應該要好好珍惜}

續.

2008-8-13 10:10 PM `乜婷.
Ch.15

易軒-我沖涼.

翠穎-我今晚訓邊?!

易軒-客人房朱嬸d行理係個到.咁我做廳長.你訓我張床喇.

翠穎-但係你唔會好凍咩?!訓廳

易軒-你擔心我丫?!

翠穎-嗯.[面紅紅的]

易軒-咁我訓邊丫你想?!

翠穎-你訓地下.我訓床.

易軒-地下訓唔憤啵-.-我咁大個仔未訓過地下

翠穎-咁又係.你做開少爺.咁不如我訓地下

易軒-咁好似我冇風度啵-.-

翠穎-咁點?!

易軒-一齊訓丫

翠穎[email=-@0]-@0[/email]@易軒你會唔會食左我嫁?!

易軒-睇心情喇.講笑炸

翠穎-又幾好笑-.-

易軒-沖涼喇.

翠穎-喔.

易軒入左廁所沖涼.

翠穎就係出面等.

幾分鐘.

易軒出左黎.

抹緊頭.

翠穎-乜你沖涼咁快嫁?!

易軒-快咩?!

翠穎-嗯.到我喇可?!

易軒-毛巾係廁所右手面第一個櫃統

翠穎-喔,

翠穎入左去沖.

沖了半小時.

才出來.

易軒玩緊電腦.

Heat project

易軒-你沖咁耐ga?!

翠穎-女仔差唔多喇.你又有玩heat project嫁?!

續.

2008-8-13 10:11 PM `乜婷.
ch.16
易軒-嗯.沙我強項

翠穎-我係mk.

易軒一路玩.

翠穎係汁邊睇.

易軒係閎f90d的.

翠穎-你好屈丫.

易軒-唔覺-.-

十回合後

翠穎-嘩.你排第一丫.你好勁丫.

易軒-小兒科.

翠穎-丫係.地未做個個丫.

易軒-邊個?!

翠穎-小優叫我地做個個

易軒-哦.你話個個.

翠穎-嗯.

易軒-易喇.

翠穎-咁而家做喇.

易軒-事但喇.

翠穎係咁做’

易軒係咁比意見.

!一小時!

完成了!

翠穎-做完.

易軒-訓喇.眼訓.

講完.

趴左落張床到.

翠穎-早抖.

關了燈.

-星期一-

小優-唔知佢地做曬未?![笑]

傑少-唔知喔.問下囉.

小優-嗯[笑]

行到過去易軒同埋翠穎到.

易軒-藍小優.咩事?!

續…

2008-8-13 10:12 PM `乜婷.
Ch.17

{小優-藍小優?!}

小優-冇丫.葉易軒.我想問下你做曬未姐.

翠穎-喇.[講完一野扔左落張台到]

小優-你咩意思?!.

傑少-好冇禮貌囉.

翠穎-我咪比左你囉.好煩丫.借開喇[推開小優]

小優-妖你丫.[一巴車左埋去.]

令到翠穎趺左落地下.

易軒即刻扶翠穎

{小優最憎人發佢皮氣}

易軒-藍小優[惡+又打番一巴比丫小優]

令到小優ga面貼在冷冰冰ga地下先.

傑少-軒少.你..

易軒打完小優望一望自己隻手.

{翠穎-藍小優.面痛嗎?!我諗你心仲痛.}[奸笑]

小優自己企起身.

小優的左面紅左.

還有少少眼紅.

拎埋份野坐埋位.

傑少又坐番埋位.

傑少-小優.你塊面點丫?!

小優-傑少.唔洗擔心喎[笑]

{小怡-係人都睇得出小優迫個笑容出黎喇}

易軒望到小優塊紅曬.

好想即刻行過去問下小優點.

但係….

比翠穎

痴住

翠穎-易軒,好痛丫.

易軒-嗯.

翠穎-你摸下喇[捉住易軒隻手]

易軒-嗯.

其實易軒都冇聽到翠穎講ga野.

一路望住小優.

續.

2008-8-13 10:14 PM `乜婷.
Ch.18ξ_____分手後。才後悔♥

傑少-真係冇事?!

小優-冇丫.[笑]

{小怡-小優迫出一個笑容,但係小優覺得好辛苦.因為笑都笑唔出}

傑少-{唔好死頂喇}

傑少-嗯.咁睇下份野先喇,一間可以熟d講丫嘛.

小優-嗯.

一路睇.

睇到miss wong岩岩好黎左

Miss wong-各位同學早晨.

Miss wong-仲記得今日要交功課嘛?!

男a-唔係好記得.

Miss wong-咁丫.就你個組介紹先喇.^3^

全班-好底死{笑到趴街^
^}

男a好無奈咁介介介介紹紹紹紹

之後介紹完.

Miss wong-唔錯.

男a-多謝miss wong

全班又拍掌掌

miss wong-小優.你個組先好嗎?!.

小優-嗯.老師.我有個要求.可以關左燈佢嘛?!.

Miss wong-嗯.好丫.

傑少去瘧電腦汁邊`

易軒同埋翠穎就覺得好怪喇

翠穎-易軒易軒

易軒-咩?!

翠穎-佢地做咩有隻”手指”ga?!

易軒-唔知啵-___-‘

小優開始講lu.

小優-今日ga主題係男女朋友應該做ga野喇.咁喱個主題針對左我地喱一d青少年喇.

傑少開左個頭影機

就放左個簡報.

傑少-其實最想做ga都係偷情.

小優-點解呢?!因為玩厭左你.身邊會自自然然就會冇曬感情

del千字….

續.

2008-8-13 10:15 PM `乜婷.
Ch.19ξ_____分手後。才後悔♥

翠穎-搞錯丫.我地做個份野一d都冇講過

易軒ga面色都好差下.

優-好喇.我地而經介紹完喇.

全班都拍掌掌.

都好響亮

只係易軒同埋翠穎隻手冇拍

點解?!

因為個個都覺得好好

而佢地覺得小優同埋傑少冇用過佢份野

Miss wong-小優.做得好好丫.

小優-多謝miss wong

Miss wong-傑少都同小優好合拍丫.

傑少,小優-過蔣喇

講完傑少同埋小優面對面笑.

Miss wong-你地番埋位先喇.

小優&傑少-嗯.

之後過左一堂

成班介紹過喇

-小息–

易軒去左廁所

翠穎-藍小優!{好大聲}

全班望左一望再計續做自己野.

小優-咩事?.

翠穎-做過咩事你知喇?!.

小優-我知?!我梗知.你唔鋸我唔用你份野丫嘛.我係唔用.吹?!

翠穎-你..

咁岩.

易軒去完廁所番黎.

翠穎-易軒{走左拉易軒過去小優到.}

翠穎-易軒丫.小優佢岩岩恰我丫.

傑少-恰?!笑死人咩

小優-喂.傑少.食唔食丫!?{第左盒朱古力比丫傑少.}

佢地2個當翠穎不在

易軒-藍小優..

續.

2008-8-13 10:16 PM `乜婷.
ch.20ξ_____分手後。才後悔♥

小優-你嗌我?.

翠穎-擺明喇/

小優-如果你想我答你.都.好.難.丫.

易軒-你...

小優-你係我邊個?!.我做咩要答你?!.

易軒-你係我女朋友.{好嬲}

小優-女朋友?!.

翠穎-我先係丫易軒.

易軒-收聲丫.{好大火氣}

翠穎-做咩咁惡啵.

小優-女朋友?!你真係幾得意.由分手個日我而經當你唔左係我男•朋•.友•

易軒-小優.

小優-唔好咁嗌我.小優喱個名唔應你嗌.{好絕}

易軒番到埋位

翠穎-易軒

易軒-易乜春丫?.    \./ {惡惡的}

翠穎-喂也.易軒.你做咩咁惡對我丫?.

易軒-係要咁惡丫.唔撚鋸丫?死9開喇{超惡的}

個個都望住易軒.

翠穎想喊lu,

易軒-望咩丫\./ [惡]

個個又做番自己野0__0”

翠穎忍唔住跑左去廁所喊lu~

翠穎行到一半

易軒-如翠穎{大嗌}

全班又望一望翠穎又做野

d人好八掛^w^”

翠穎停底左.

翠穎抹左d眼淚拎轉頭.

翠穎-咩事丫易軒?.

易軒-你去邊?.

翠穎-我..ar,,,我,,ar,,

易軒-我定ar呢?

翠穎-我…我去買野飲炸嘛.

續.

2008-8-13 10:17 PM `乜婷.
ch.21ξ_____分手後。才後悔♥

易軒-你冇拎銀包啵~__~點買野飲?.

翠穎-我唔記得姐

易軒-拿

易軒扔左個銀包過去.

翠穎接唔到啵~__~

翠穎-唔..唔該.

之後走左

易軒諗番`

岩岩扔個銀包

記得點識小優`

一殺間`

又諗起好多野

=================易軒諗{開}===================

- m記-

易軒-小姐.你留底左個銀包丫?

小優-哦.

小優諗住走番轉頭拎

點知易軒扔左個銀包比丫小優

小優好靈敏咁接住左.

小優-唔該曬.{笑得好甜喔}

易軒走左過去小優面前

易軒-唔洗.

小優-我講時間丫.有原再見喇.閉閉{又笑luuu~}

易軒-閉閉~

由個一刻易軒就覺得小優好令之於

仲覺得小優個笑容好nice

====================易軒{結}==================

{如有天櫻花再開 期望可跟你示愛}易軒電話響

易軒-喂.

傑少-你條女篤小優背脊,唔理你.你搞掂佢

易軒-咩丫?

傑少-你行過黎睇下.

易軒-行左過去.

見到翠穎同miss wong講野,

續.

2008-8-13 10:19 PM `乜婷.
ch.22

翠穎同親老師講野都係篤背脊個d,

- miss wong同翠穎對話-

翠穎-miss wong.

Miss wong-而.如翠穎.咩事丫?

翠穎-ar.呢.我唔知講唔講好丫{扮無知~__~}

Miss wong-講喇如翠穎,有咩就講喇

翠穎-其實我都唔想講小優壞話嫁{扮野中ing=]}

Miss wng-小優?小優做咩?{有點好奇}

翠穎-小優岩岩介紹個份野跟本就唔係我同易軒做ga.miss wong.

你知唔知丫?個份野我同易軒通消做嫁.但係.

但係小優佢不但唔用黎介紹.用佢自己個份.

{扮野扮得不錯吧xd`仲有吹牛~__~}

Miss wong-翠穎,其實唔緊要嫁.

小優個份我覺得係全班最好丫`

其實翠穎.你成績都好好丫`喱d野唔洗擔心嫁{笑}

翠穎-喔{想扮一負唔太鋸ga樣子.可是.做緊戲喔}

Miss wong-咁你番課室喇.我有野做丫.

翠穎-嗯

當miss wong走後

翠穎-{藍小優`死辛miss wong都幫你.你玩曬喇!!!!!}

[爆火中啵翠穎`]

當翠穎正想番課室ga時候

拎轉頭`

見到易軒冷冷望一望自己.

才知道易軒知道自己篤小優衰野

現在ga翠穎驚到陣咁番番去課室

看見易軒坐回坐位.

翠穎也古起勇氣番埋位.

一坐底.

易軒-野飲呢?{冷冷的說}

翠穎-ar.賣曬.

剛好.

一對小情侶拎住2包野從門口飲著飲著地坐下位子

易軒-唔知乜水.

一對小情侶的男說-你在嗌我?

易軒-對喔.你買野飲的時候.那部機有沒有那一種飲品是缺的?

續.

2008-8-13 10:21 PM `乜婷.
Ch.23

一對小情侶的男說-沒有喔.今早我還見到人把一包又一包ga野飲放入去的

易軒-冇野喇{之後冷冷望一望翠穎}

翠穎覺得很懦`

為什麼?

因為比人篤爆了一個方某ga大話@__@

你們說.

懦不懦?__?

[叮噹叮噹~叮噹叮噹~]

該上課的鐘聲響了.

傑少-小優小優

小優-咩?__?

傑少-你估下岩岩翠穎講咩丫那?

小優-點知啵~__~你干麼問喱個問題?__?{串串地問}

傑少-好囉好囉而家小優姐唔需要我lu{扮野}

自從小優同埋易軒分手之後

小優就當左傑少係佢最好最好ga朋友.

小優-對唔住囉.傑少.而後唔敢喇.

傑少-車.唔彩你

小優-唔彩咪唔彩囉

小優知道傑少會心軟的xdd`

咁岩miss wong又到lu

Miss wong-各位同學又要上堂.我地都岩岩睇曬所有小組ga介紹

個個都做得唔錯

我覺得最好應該係小優個組

傑少-小優.miss wong話我地介紹個份野唔錯丫

小優-又話唔彩我.哼.而家到我唔彩你.

傑少-唔好喇小優.

翠穎見到就係到錢住易軒

翠穎-易軒,你睇下傑少同埋小優{指住佢地}

易軒-咁又點-___-?

翠穎-佢一句,我一句,幾有情趣丫.

易軒-咩情趣丫?佢地邊個親丫?{拍台+大聲}

全班都望住佢

2008-8-13 10:23 PM `乜婷.
ch.24ξ_____分手後。才後悔♥
呆了

1秒.

2秒.

3秒.

Miss wong-易軒,做咩?

易軒-冇.{望著小優.}

之後乖乖地坐下.

小優當他拍台的時候也有份望的=]

Miss wong-咁就好喇,各位同學.計續上堂

大家有冇諗過點解易軒唔會串老師咀呢?

其實係因為易軒知道小優同miss wong好熟

小優同過易軒講唔好恰miss wong

喱個成落係永遠ga.

Miss wong就係咁講.講.講.

[叮噹叮噹叮噹叮噹]

落堂鐘聲響左喇

Miss wong-落堂喇.各位同學,喱堂講到咁多.再見,

All-miss wong再見

Miss wong走左

所有傾計ga聲音又響了

小優還坐下

埋頭苦幹睇番岩岩miss wong教個條數

小優-傑少.

傑少-嗯?

小優-你明唔明丫?好似老師抄錯喎

傑少-邊題丫?

小優-喱題丫.應該係咁咁咁再咁咁咁

傑少-而.係喎.但唔係咁咁咁先咁咁咁咩?

小優-唔係丫.老師抄錯丫`38.62個答案唔係咁計丫

傑少-梗係唔係.我計一次先喇

翠穎-咁恩愛丫?

翠穎走左去傑少同埋小優面前

小優-咩丫?

翠穎-唉.咁曖昧ga行為你地都做得出.笑死人咩

續.

2008-8-13 10:24 PM `乜婷.
Ch.25ξ_____分手後。才後悔♥

小優-知道咩叫曖昧嗎?如果唔知,就收埋你把口

翠穎-你咁講.你則而緊我ga中文能力

小優-擺明喇.[冷笑]

翠穎-你……..[激死了.呵=]xdd`]易軒

易軒過左黎

易軒-咩丫又?

翠穎-小優佢恰我丫[扮野@_@”}

傑少-喱條咁咁咁再先咁咁咁丫可?

小優-唔係丫.係咁咁咁先咁咁咁丫!

傑少-唔係丫.再先係咁咁咁再係咁咁咁嫁嘛

小優-真係唔係呢.

當佢地冇到@__@

呵呵xdd=]

小怡-{其實大家有冇覺得傑少同小優仲似情侶喔?}

易軒-嗌我過黎咩叉事丫?

翠穎-都話佢恰我[指住小優]

易軒-廢事理你.

講完番左埋位

張張燈放後d.

之後隻腳繞著申直放左台上

小優-都話係咁唑.